Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Airman

senior
Reactions: 520
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:16 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 12, 2024 1:57 pm
Γιατί θα ταν πιο εύκολο του χρόνου ;; Ο πιτερς έχει και του χρόνου συμβόλαιο όπως και ο φαλ ..ο πετρουσεφ που μάλλον δεν έχει φεύγει και μόνος του .. εκτός και σκέφτεται κανένας να μην κρατήσει τον μιλου ..όποτε δεν βλέπω τι θα έλυνε να ερχόταν του χρόνου.

Φίλε μου, η έλευση Σάσα θα ευνοούσε όποιον από τους 2 αιώνιους και αν τον υπέγραφε σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο. Αν το δούμε βραχυπρόθεσμα και οι 2 θα έπρεπε να κάνουν συμβιβασμούς. Το θετικό σενάριο θα είναι να έρθει τώρα ο Σάσα, όσο είναι νωρίς ή ακόμα καλύτερα του χρόνου το καλοκαίρι. Του χρόνου το καλοκαίρι εκπνέει το συμβόλαιο του Ράιτ, ο Φαλ θα είναι 33-34, πιο βαρύς, πιθανότατα Έλληνας, συνεπώς ο ρόλος του ίσως να μην είναι αυτός που ήταν. Σε αυτό το σχέδιο θα χωρούσαν πιθανότατα και ο Πετρούσεφ ως 5-4 και ο Πίτερς για μία ακόμα σεζόν, στην οποία θα μπορούσες να του δώσεις για την χρονιά 25-26 μικρότερο ρόλο, μια που το συμβόλαιό του θα είναι στο χέρι σου να μην το ανανεώσεις (εκπνέει 26). Πιθανότατα δηλαδή θα είσαι με μείον 1-2 παίχτες στην frontline με φυσικό τρόπο, επειδή έτσι θα έρθουν τα πράγματα.

Πιθανή φετινή έλευση σου δημιουργεί ΑΜΕΣΗ υπερφόρτωση στο 4-5 και θα πρέπει εσύ να βιάσεις καταστάσεις. Προκύπτει ανάγκη για αποδέσμευση πιθανότατα παίχτη ο οποίος έχει συμβόλαιο για πάνω από 1 έτος ακόμα (είδαμε και στη περίπτωση του Βιλντόζα ότι ο ΠΑΟ αναγκάστηκε να σπρώξει τον παίχτη στον ΟΣΦΠ για να μην τον πληρώνει με 700-800 χιλ τον χρόνο όντας αλλού, αλλά μόνο 200.000 ετησίως) ή σου δομεί μία κατάσταση για τον κόουτς όπου θα πρέπει να κάνει αλχημείες, δηλαδή να στείλει τον Σάσα ή τον Πίτερς στο 3 σε μόνιμη βάση, να μην πάρει άλλο καθαρό 3άρι εκεί, που μπορεί μεν να λειτουργήσει, αλλά οι πιθανότητες σίγουρα δεν είναι υπέρ σου. Ακόμα και αν μείνουν όλοι, θα πρέπει να αποδεχτούν νέα θέση ή λιγότερα λεπτά κάτι που δεν ξέρω αν μπορεί να το δεχτεί ο Πίτερς πχ ή ο Πετρούσεφ για τα 2 χρόνια που απομένουν στα συμβόλαιά τους.

Αν ο παίχτης (Σάσα) τώρα έρθει αργότερα (πχ Δεκέμβριο) γίνεται ακόμα δυσκολότερο γιατί η ομάδα θα έχει ξεκινήσει να παίζει κάτι συγκεκριμένο, με τον Πίτερς σίγουρα στο 4...θα προσθέσει έναν παίχτη που σίγουρα θα προξενήσει ανακατανομή χρόνου και ρόλων εντός σεζόν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Κατανοώ ότι οι αιώνιοι όφειλαν να παλέψουν να πάρουν τον Σάσα για πολλούς λόγους, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι φέτος δεν τον χρειάζονταν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει κάτι για την κλάση του παίχτη (εξαιρετικός) ή ότι ο ΟΣΦΠ κάνει κακά που τον υπογράφει μια που τώρα του δόθηκε η ευκαιρία.

4
2 Εικόνα 2 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Airman την Παρ Ιούλ 12, 2024 2:26 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2925
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:19 pm

shaq7 έγραψε:
Γιατί θα ταν πιο εύκολο του χρόνου ;; Ο πιτερς έχει και του χρόνου συμβόλαιο όπως και ο φαλ ..ο πετρουσεφ που μάλλον δεν έχει φεύγει και μόνος του .. εκτός και σκέφτεται κανένας να μην κρατήσει τον μιλου ..όποτε δεν βλέπω τι θα έλυνε να ερχόταν του χρόνου.

Αν μείνει ο Πίτερς σιγά μην έρθει 3ρι .. και ότι θα παίζει ο βεζε κάτω από 28λ δεν πρόκειται να συμβεί ποτε .
ρωτας και το γιατι?

γιατι θα ειναι πολυ καλυτερο να ερθει μετα απο 2 σερι χρονιες τραυματισμων/απραξιας στο ΝΒΑ.
:bblove: :bblove: :bblove:

Να εχει ξεχασει και πως ειναι να νικας και μετα να εχουμε 1 χρονο μπροστα μας να τον επανενταξουμε.

You love to see it :P

1
1 Εικόνα
SleeperMonk

senior
Reactions: 466

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:22 pm

shaq7 έγραψε:

Αν μείνει ο Πίτερς σιγά μην έρθει 3ρι .. και ότι θα παίζει ο βεζε κάτω από 28λ δεν πρόκειται να συμβεί ποτε .
Με τα πολύ λίγα που καταλαβαίνω, είναι πιο εύκολο να μπεις σε διαπραγμάτευση τέλος Μαίου, παρά τέλος Ιουλίου (?), Αυγούστου (?), Σεπτεμβρίου (?), Οκτωβρίου (?), Νοεμβρίου (?) κτλ... Εν ολίγοις, δεν έχουμε ιδέα πότε θα έρθει ο Σάσα και όσο αργεί τόσο δυσκολεύει η διαπραγμάτευση μιας πιθανής αποδεύσμευσης με ανανεωμένο παίχτη.

Στα υπόλοιπα θα δείξει η ιστορία...

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3926
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:38 pm

shaq7 έγραψε:

γιατι ληγουν συμβολαια του χρονου και μπορει να υπαρχει ντομινο
επισης οσο αφορα τον πητερς αλλιως σπας συμβολαιο ενος χρονου και αλλιως 2
διχως να λαβω υποψιν την παγκοσμια πρωτοτυπια να ανανεωνεις παιχτη τον απριλιο για 2 χρονια και τον ιουλιο να τον διωχνεις
ολα αυτα τα σπασιμα συμβολαιων σημαινουν και αποζημιωσεις

και εγω αυτο βλεπω οτι αν ερθει ο βεζενκοφ αυτος θα ειναι το μεγαλο ονομα για φετος
και ισως αν γινουν αποδεσμευσεις να παρετε κανα 3αρι αλλα οχι μεγαλο ονομα

2
2 Εικόνα
Dimmitz

a1greece
Reactions: 580
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:46 pm

Θα κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω το σκεπτικό μου. Θεωρώ ότι ο Peters, του οποίου την "παικτικη" ανάλυση έκανα στο προηγούμενο post, δεν πρέπει να μείνει στην ομάδα ΑΝ έρθει ο Σάσα και εξηγουμαι.

1. Είναι εκτίμηση μου ότι ο Peters για να κάνει καλή χρονιά, απλά καλή αξιοπρεπή χρονιά, πρέπει να έχει ρόλο τουλάχιστον 20 λεπτών στο παρκέ. Νομίζω (και φυσικά μπορεί να κάνω λάθος) ότι αν επιστρέψει σε ένα άχαρο ρόλο 15λεπτου (ή και λιγότερο) θα είναι αρκετά κακός. Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω και στο προηγούμενο ποστ, ότι τα νούμερα της περσινής χρονιάς οφείλονται στο γεγονός ότι αποτελούσε τον κύριο επιθετικό πόλο της ομάδας. Αν γίνει πάλι δεύτερο - τρίτη επιλογή νομίζω θα τουβλαρει ασυστολα και θα δούμε ένα παίκτη που θα αναρωτιεμαστε αν ξέχασε το μπάσκετ που ήξερε. Αλλά ξαναλέω αυτή είναι προσωπική εκτίμηση και φυσικά μπορεί να έχω άδικο.

2. Αν θεωρείτε ότι μπορεί να πάρει χρόνο στο 3, τότε εδώ διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια και διαγώνια. Έχει αργά πόδια, δεν είναι αθλητικός, δεν έχει χειρισμό μπάλας (το σκάσιμο της μπάλας ντε). Τα αντίπαλα τριάρια θα κάνουν πάρτι. Το ίδιο λέω χρόνια για τον Παπαπέτρου, ο οποίος βέβαια επιμένει ότι είναι 3αρι. Τουλάχιστον όμως ο Ιωάννης έχει καλό ποστ παιχνίδι και λόγω σωματοδομής μπορεί να ποσταρει τα περισσότερα 3αρια της λίγκας. Ο Peters ούτε αυτό.

3. Ο Peters είναι μια χειρότερη εκδοχή του Σάσα σε όλους τους τομείς, αλλά το point είναι ότι το παιχνίδι τους μοιάζει πάρα πολύ. Δεν συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, πράγμα που συμβαίνει με Σάσα - Πετρούσεφ. Και για να γίνει πιο κατανοητό το point μου, ποια από τα παρακάτω ζευγάρια θα προτιμούσατε:
  • Walkup - Σλούκας ή Walkup - Καλάθης;
  • Μιλουτινοφ - Φαλ ή Μιλουτινοφ - Ράιτ;
  • Παπανικολάου - Παπαπέτρου ή Παπανικολάου - Γκριγκόνις;
4. Και κυριότερο όλων, αν μείνει ο Peters θεωρώ ότι δε θα αποκτηθεί άλλο 3αρι με απόλυτη βεβαιότητα. Άρα πας στις θέσεις 3-4 με : Παπανικολάου - Λάρυ - Μακ/Μπραζ - Πίτερς - Σάσα.
Αν όμως έφευγε ο Αλέκος και ερχόταν ένα καθαρό 3αρι (λέγε με Ojeleye για παράδειγμα) θα ήσουν : Παπανικολάου - Ojeleye - Λάρυ - Σάσα - Πετρούσεφ.
Τώρα αν εσείς προτιμάτε την 1η επιλογή, εγώ πάω πάσο.
Σημείωση: επίτηδες έβαλα σαν πιθανό 3αρι τον Ojeleye και όχι κάποιο βαρύ όνομα από το NBA που θα ήθελα φυσικά, για να κάνω ακόμα πιο έντονο το point μου για απόκτηση καθαρού 3ου!
[/quote]

Έχετε φαγωθεί να βγάλετε τον Πίτερς μέτριο παίχτη, γιατί απλά είναι το πιο βολικό θύμα για να δημιουργηθεί χώρος στο ρόστερ και να αποκτηθεί το 3άρι κράχτης - ηγέτης. Τα επιχειρήματα σας, όμως, δεν στέκουν και εξηγούμαι:

1. Από που προκύπτει ότι ο Πίτερς θέλει 20 λεπτά στο παρκέ για να αποδώσει; Αντίθετα, ο τρόπος που παίζει δείχνει το ανάποδο, ότι είναι πάρα πολύ efficient παίκτης, παίρνει λίγα σουτ με τρομερό ποσοστό ευστοχίας και δεν χρειάζεται να μείνει στο παρκέ για πολύ ώρα (πχ Βιλτόζα) γιατί δεν είναι παίκτης ρυθμού.
2. Λέτε ότι δεν έχει ντρίμπλα, πράγμα λογικό γιατί ο τύπος είναι 4άρι. Κάνω λάθος ή αυτός δεν κατέβαζε την μπάλα πέρυσι σε όλα τα συστήματα του Μπαρτζώκα; Ο Παπανικολάου που παίζει 3 έχει καλύτερη ντρίμπλα από τον Πίτερς; Και στην τελική το αν έχει τρίπλα ο Πίτερς είναι αδιάφορο, διότι η ομάδα παίζει motion στην επίθεση και ο στόχος είναι να μην κρατάει κάποιος την μπάλα για πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Για αυτό δεν διώξαμε τον Σλούκα από την ομάδα; Επειδή έκανε overdribling;
3. Πάω τώρα και στο post up παιχνίδι. Πράγματι ο Πίτερς δεν είναι καλός σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού. Η ομάδα, όμως, δεν παίζει με post up παιχνίδι!!! Κανείς δεν ποστάρει, ούτε καν ο Φαλ, ακόμα και ο Μίλου πέρυσι ελάχιστα το έκανε, που είναι και το δυνατό του σημείο. Επίσης, αν πατήσετε και δείτε στο YouTube highlights ακόμα και από την πρώτη χρονιά του Πίτερς στην ομάδα (που ήταν κακός) μια χαρά πόσταρε κοντότερους παίκτες και τελείωνε με fade away shout με τρομερή ευστοχία. Εν κατακλείδι, η ομάδα παίζει motion στην επίθεση με συνεχισμένα off ball κοψήματα, στο οποίο είναι εξαιρετικός ο Πίτερς (πήραμε πολλούς πόντους με αυτά τα plays πέρυσι ακόμα και από επαναφορά) και ο μόνος καλύτερος του είναι ο Σάσα.
4. Συνύπαρξη Σάσα - Πίτερς: προφανώς δεν υπάρχει σύγκριση για το ποιος είναι καλύτερος. Το γεγονός ότι είναι ίδιου τύπου παίκτες δεν είναι απαραίτητα κακό, εγώ καλό το βλέπω. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο Σάσα είναι στο πάγκο, η ομάδα θα παίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε άμυνα και επίθεση χωρίς να χρειαστεί να γίνονται προσαρμογές. Αν μάλιστα βρεθούν και οι δύο μαζί στο παρκέ, όπως έχω προαναφέρει και δεν έχω δει κανέναν να κάνει comment σε αυτό, το γήπεδο θα ανοίγει ακόμα περισσότερο, θα έχεις δύο απειλές από την περιφέρεια αντί για μία, θα ανοίξει έξτρα χώρος για τα γκάρντ για μπούκες και ο Φάλ θα κάνει double -double σε κάθε παιχνίδι.
5. Θέμα Άμυνα: πράγματι ο Πίτερς είναι κακός αμυντικός. Η ομάδα, όμως, μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες του όπως φάνηκε πέρυσι που είχαμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα. Παίζουμε, συνήθως, άμυνα με αλλαγές. Θα δώσω, επίσης, το παράδειγμα του ΠΑΟ. Λεσόρ και Μήτρογλου θεωρούνται κακοί αμυντικοί ακόμα και από τους οπαδούς του. Παρόλαυτα, τα 3/4 της χρονιάς και οι δύο παίζανε 30+ λεπτά και ο ΠΑΟ σε πολλά παιχνίδια έπαιξε τρομερή άμυνα. Δεν θεωρώ, λοιπόν, ότι τα πρόσωπα παίζουν τόσο μεγάλος ρόλο στην άμυνα, αλλά ο τρόπος που αμύνεται η ομάδα μαζικά. Είχαμε την καλύτερη άμυνα με διαφορά πέρυσι και δεν είχαμε εμφανές πρόβλημα στο ριμπάουντ. Πως ξαφνικά με την έλευση του Βέζε (ο οποίος είναι πολύ καλός ριμπάουντερ) ξαφνικά θα φανούν τα αμυντικά κενά του Πίτερς (ενώ δεν φάνηκαν πέρυσι), πάλι δεν το καταλαβαίνω.
6. Απόκτηση 3αριού τύπου ojeleye ή Nbaer: σε έναν ιδανικό κόσμο, η απόκτηση 3αριου είναι το πιο ορθολογικό πλάνο και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Όταν, όμως, προκύπτει θέμα Σάσα, αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Θα προτιμούσα ο Σάσα να μην ερχόταν φέτος και να παίρναμε κανονικό τριάρι. Όμως, δεν γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε ιδανικά. Με τα νέα δεδομένα, για να πάρεις 3 πρέπει να διώξεις δύο παίκτες κάτι που δεν θα γίνει γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. (Αν ήθελε ο Μπαρτζώ παίκτη τύπου ojeleye θα τον είχε πάρει από πέρυσι).

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Dimmitz

a1greece
Reactions: 580

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:49 pm

WHITE CHOCOLATE έγραψε:
Παρ Ιούλ 12, 2024 10:37 am
Γεια χαρά σε όλους τους συμφορουμήτες!!!
Παρακολουθώ το φόρουμ απο τα φοιτητικά μου χρόνια (15 χρόνια πίσω& βάλε) ,αν και δεν έχω γράψει ποτέ, και ευτυχώς κρατάει ένα επίπεδο τόσα χρόνια μακριά απο τοξικότητες.
Ο φετινός σχεδιασμός του ΟΣΦΠ μου μοιάζει απο τους καλύτερους μέχρι στιγμής των τελευταίων ετών .
Ο coach B νομίζω ότι έχει στο μυαλό του να δώσει στον Βιλντόζα τον ρόλο που είχε παλιότερα ο Σλούκας,δηλαδή θα παίρνει τις περισσότερες αποφάσεις μέσω pnr στην δεύτερη πεντάδα.
Ο Γκός θα πάρει τον ρόλο ,που ήθελε εξαρχής να του δώσει, του τρίτου χειριστή.
Αν κινηθεί και για 3αρι ,που φαίνεται να χρειάζεται πρέπει να φύγει Σακ και να αποδεχθεί ο Πίτερς ότι θα παίζει μαξ 15 λεπτά.
Λογικά ο Πετρούσεφ μας χαιρετάει και λογικό φαίνεται αφού είναι 24ετών και πρέπει και θέλει να παίζει.
Στο 3αρι πιστεύω δεν χρειαζόμαστε "ανιωθο γαμιά" αλλά 3nD παίχτη γιατί πάσχουμε σε αθλητικότητα αρκετά .
Τον ρόλο του τύπου που μπορεί να ξεφεύγει λίγο απο το σύστημα ,ο Μπαρτζώκας τον έδωσε στον Βιλντόζα.
Λιτός και περιεκτικός. Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1446
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιούλ 12, 2024 2:54 pm

Έχει πρόβλημα στη δημιουργία μεγάλο αυτή τη στιγμή το ρόστερ.. Δεν ενισχύεται σε αυτό τον τομέα μέχρι στιγμής η ομάδα.
Αμυντικά θα είναι όπως πέρσι στην περιφέρεια ενώ επιθετικά θα πρέπει να προσφέρουν πολλά Ντόρσι και Βιλντόζα. Γενικά δεν ξέρω αν έχουμε ενισχυθεί ουσιαστικά.. Δεν προέρχονται από καλές σεζόν οι Βιλντόζα και Ντόρσι. Είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ του my way. Παίρνεις παίχτες που δεν τα κατάφεραν με σκοπό σε σένα να τους δώσει φτερά η φανέλα και να παρουσιαστούν άλλοι άνθρωποι! Η Ρεάλ παίρνει παιχτάκια που ούτε τα ξέρουμε με 25 πόντους μ.ο.. Εμείς δεν βρίσκουμε τέτοιες περιπτώσεις? Το κάναμε με Ράιτ και βγήκε.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5642
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:00 pm

Αν ο Πίτερς δεν θέλει να φύγει δεν μπορείς να κανεις κάτι άλλο από το να τον αφήσεις να παίζει πίσω από σασα και να φέρεις και σοβαρό 3ρι. Θα χεις παίκτη με 1,5 εκ να παίζει 15λ μαξ αλλά δεν γίνεται αλλιώς .αναγκαστικα εκεί χάνεις και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τον πετρουσεφ

Εγώ συνεχίσω να πιστεύω ότι δεν λύνεται τίποτα αν έρθει του χρόνου πχ ο σασα . Ανανεώθηκε ο φαλ με 1.8 !! Ούτε αυτόν μπορείς να διώξεις ούτε να τον έχεις να παίζει 10λ με τέτοιο συμβόλαιο .

Ο μιλου αν φύγει θα είναι έγκλημα από τα λίγα .. ειδικά που αν είναι έξυπνος θα πάει στον παο.

Ο ραιτ δεν είναι θέμα να τον διώξεις φέτος η του χρόνου .. πιθανότατα θα είναι φοβερός και φέτος και δεν θα θέλεις να τον χάσεις .

Όποτε καταλήγουμε ότι ο μόνος που λύνει το πρόβλημα αν φύγει είναι ο Πίτερς ..απλά του χρόνου θα ναι πιο εύκολο να του σπάσεις το συμβόλαιο … εγώ πάντως δεν λέω να του σπάσουμε το συμβόλαιο μιας και δεν γίνονται αυτά .. λέω αν έχεις πρόταση τον μοσχοπουλάς η έστω τον κανεις ανταλλαγή με κάναν Ντιαλό η γκουντουριτς.αμα θέλει ο Πίτερς να μείνει να παίζει τα ρεπα του σασα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι

0
Άβαταρ μέλους
Mathematician92

junior
Reactions: 459
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:03 pm

@Dimmitz

Διαφωνούμε και είναι απόλυτα θεμιτό. Αν έπρεπε να πω κάτι άλλο, θα έκανα copy paste την απάντηση που έδωσε και ο φίλος @Airman. Ο Peters με λίγα λεπτά, όχι απλά δε θα είναι efficient, αλλά θα είναι κακός γιατί θα τονίζονται οι αδυναμίες του. Δεν μπορεί να πιστεύεις ότι ο Peters έκανε αυτό το step up πέρυσι επειδή ξαφνικά κοντευοντας στα 30 έγινε καλύτερος παίκτης (έγινε "άλλος" παίκτης είχες πει επακριβώς). Είναι ο ίδιος παίκτης που ήταν και πριν 5 χρόνια στην CSKA, ο ίδιος την προπερσινης χρονιάς στον Ολυμπιακό! Απλά πέρυσι ήταν ο Νο1 επιθετικός πόλος και έκανε τη χρονιά που έκανε. Αν επιστρέψει στα 10-15 λεπτά θα ξαναγίνει ο προπερσινος Peters που αναρωτιόμασταν αν είναι κανονικός μπασκετμπολίστας. Το ανέλυσε πολύ ωραία και ο Air.

Τέλος θα ήθελα να μου πεις ένα σημαντικό παιχνίδι (είτε που έκρινε τίτλο, είτε playoff Euroleague, είτε σημαντικό παιχνίδι regular season, είτε τελικός στην Ελλάδα) που το κερδίσαμε με τον Peters να κάνει "όργια". Στον ημιτελικό εμφανίστηκε όταν όλα είχαν κριθεί. Είναι παίκτης εύκολων παιχνιδιών. Γράφει νούμερα στα εύκολα και στα δύσκολα κρύβεται.

Αυτή είναι άποψη μου και δεν αλλάζει. Αν δεν ερχόταν ο Σάσα θα ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ να μείνει ο Αλέκος γιατί είναι από τα καλά 4αρια της Euroleague και υπό τον Μπαρτζώκα τρυπάει το ταβάνι του. Αλλά τώρα όχι, θα προτιμούσα τον Πετρούσεφ. Αυτά και δε θα επανέλθω γιατί κουρασαμε νομίζω. :peace:

4
4 Εικόνα
Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

:peace:
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1446
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:04 pm

Δεν χρειάζεται να σπάσει το συμβόλαιο του Πίτερς. Έχει ποιότητα και στις καλές μέρες μοιράζει πλέον εικοσάρες. Κρατάμε πισινή μήπως ήταν σεζόν φωτοβολίδα. Ο Σάσα είναι σίγουρο ότι θα έρθει? Δεν ξέρω πως δουλεύει το πράγμα στο NBA, θα πρέπει να δώσει χρήματα για να φύγει από Τορόντο?

0
SleeperMonk

senior

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:07 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Ιούλ 12, 2024 2:46 pm
Θα κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω το σκεπτικό μου. Θεωρώ ότι ο Peters, του οποίου την "παικτικη" ανάλυση έκανα στο προηγούμενο post, δεν πρέπει να μείνει στην ομάδα ΑΝ έρθει ο Σάσα και εξηγουμαι.

1. Είναι εκτίμηση μου ότι ο Peters για να κάνει καλή χρονιά, απλά καλή αξιοπρεπή χρονιά, πρέπει να έχει ρόλο τουλάχιστον 20 λεπτών στο παρκέ. Νομίζω (και φυσικά μπορεί να κάνω λάθος) ότι αν επιστρέψει σε ένα άχαρο ρόλο 15λεπτου (ή και λιγότερο) θα είναι αρκετά κακός. Αυτό προσπάθησα να εξηγήσω και στο προηγούμενο ποστ, ότι τα νούμερα της περσινής χρονιάς οφείλονται στο γεγονός ότι αποτελούσε τον κύριο επιθετικό πόλο της ομάδας. Αν γίνει πάλι δεύτερο - τρίτη επιλογή νομίζω θα τουβλαρει ασυστολα και θα δούμε ένα παίκτη που θα αναρωτιεμαστε αν ξέχασε το μπάσκετ που ήξερε. Αλλά ξαναλέω αυτή είναι προσωπική εκτίμηση και φυσικά μπορεί να έχω άδικο.

2. Αν θεωρείτε ότι μπορεί να πάρει χρόνο στο 3, τότε εδώ διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια και διαγώνια. Έχει αργά πόδια, δεν είναι αθλητικός, δεν έχει χειρισμό μπάλας (το σκάσιμο της μπάλας ντε). Τα αντίπαλα τριάρια θα κάνουν πάρτι. Το ίδιο λέω χρόνια για τον Παπαπέτρου, ο οποίος βέβαια επιμένει ότι είναι 3αρι. Τουλάχιστον όμως ο Ιωάννης έχει καλό ποστ παιχνίδι και λόγω σωματοδομής μπορεί να ποσταρει τα περισσότερα 3αρια της λίγκας. Ο Peters ούτε αυτό.

3. Ο Peters είναι μια χειρότερη εκδοχή του Σάσα σε όλους τους τομείς, αλλά το point είναι ότι το παιχνίδι τους μοιάζει πάρα πολύ. Δεν συμπληρώνει ο ένας τον άλλο, πράγμα που συμβαίνει με Σάσα - Πετρούσεφ. Και για να γίνει πιο κατανοητό το point μου, ποια από τα παρακάτω ζευγάρια θα προτιμούσατε:
  • Walkup - Σλούκας ή Walkup - Καλάθης;
  • Μιλουτινοφ - Φαλ ή Μιλουτινοφ - Ράιτ;
  • Παπανικολάου - Παπαπέτρου ή Παπανικολάου - Γκριγκόνις;
4. Και κυριότερο όλων, αν μείνει ο Peters θεωρώ ότι δε θα αποκτηθεί άλλο 3αρι με απόλυτη βεβαιότητα. Άρα πας στις θέσεις 3-4 με : Παπανικολάου - Λάρυ - Μακ/Μπραζ - Πίτερς - Σάσα.
Αν όμως έφευγε ο Αλέκος και ερχόταν ένα καθαρό 3αρι (λέγε με Ojeleye για παράδειγμα) θα ήσουν : Παπανικολάου - Ojeleye - Λάρυ - Σάσα - Πετρούσεφ.
Τώρα αν εσείς προτιμάτε την 1η επιλογή, εγώ πάω πάσο.
Σημείωση: επίτηδες έβαλα σαν πιθανό 3αρι τον Ojeleye και όχι κάποιο βαρύ όνομα από το NBA που θα ήθελα φυσικά, για να κάνω ακόμα πιο έντονο το point μου για απόκτηση καθαρού 3ου!

Έχετε φαγωθεί να βγάλετε τον Πίτερς μέτριο παίχτη, γιατί απλά είναι το πιο βολικό θύμα για να δημιουργηθεί χώρος στο ρόστερ και να αποκτηθεί το 3άρι κράχτης - ηγέτης. Τα επιχειρήματα σας, όμως, δεν στέκουν και εξηγούμαι:

1. Από που προκύπτει ότι ο Πίτερς θέλει 20 λεπτά στο παρκέ για να αποδώσει; Αντίθετα, ο τρόπος που παίζει δείχνει το ανάποδο, ότι είναι πάρα πολύ efficient παίκτης, παίρνει λίγα σουτ με τρομερό ποσοστό ευστοχίας και δεν χρειάζεται να μείνει στο παρκέ για πολύ ώρα (πχ Βιλτόζα) γιατί δεν είναι παίκτης ρυθμού.
2. Λέτε ότι δεν έχει ντρίμπλα, πράγμα λογικό γιατί ο τύπος είναι 4άρι. Κάνω λάθος ή αυτός δεν κατέβαζε την μπάλα πέρυσι σε όλα τα συστήματα του Μπαρτζώκα; Ο Παπανικολάου που παίζει 3 έχει καλύτερη ντρίμπλα από τον Πίτερς; Και στην τελική το αν έχει τρίπλα ο Πίτερς είναι αδιάφορο, διότι η ομάδα παίζει motion στην επίθεση και ο στόχος είναι να μην κρατάει κάποιος την μπάλα για πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Για αυτό δεν διώξαμε τον Σλούκα από την ομάδα; Επειδή έκανε overdribling;
3. Πάω τώρα και στο post up παιχνίδι. Πράγματι ο Πίτερς δεν είναι καλός σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού. Η ομάδα, όμως, δεν παίζει με post up παιχνίδι!!! Κανείς δεν ποστάρει, ούτε καν ο Φαλ, ακόμα και ο Μίλου πέρυσι ελάχιστα το έκανε, που είναι και το δυνατό του σημείο. Επίσης, αν πατήσετε και δείτε στο YouTube highlights ακόμα και από την πρώτη χρονιά του Πίτερς στην ομάδα (που ήταν κακός) μια χαρά πόσταρε κοντότερους παίκτες και τελείωνε με fade away shout με τρομερή ευστοχία. Εν κατακλείδι, η ομάδα παίζει motion στην επίθεση με συνεχισμένα off ball κοψήματα, στο οποίο είναι εξαιρετικός ο Πίτερς (πήραμε πολλούς πόντους με αυτά τα plays πέρυσι ακόμα και από επαναφορά) και ο μόνος καλύτερος του είναι ο Σάσα.
4. Συνύπαρξη Σάσα - Πίτερς: προφανώς δεν υπάρχει σύγκριση για το ποιος είναι καλύτερος. Το γεγονός ότι είναι ίδιου τύπου παίκτες δεν είναι απαραίτητα κακό, εγώ καλό το βλέπω. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο Σάσα είναι στο πάγκο, η ομάδα θα παίζει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε άμυνα και επίθεση χωρίς να χρειαστεί να γίνονται προσαρμογές. Αν μάλιστα βρεθούν και οι δύο μαζί στο παρκέ, όπως έχω προαναφέρει και δεν έχω δει κανέναν να κάνει comment σε αυτό, το γήπεδο θα ανοίγει ακόμα περισσότερο, θα έχεις δύο απειλές από την περιφέρεια αντί για μία, θα ανοίξει έξτρα χώρος για τα γκάρντ για μπούκες και ο Φάλ θα κάνει double -double σε κάθε παιχνίδι.
5. Θέμα Άμυνα: πράγματι ο Πίτερς είναι κακός αμυντικός. Η ομάδα, όμως, μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες του όπως φάνηκε πέρυσι που είχαμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα. Παίζουμε, συνήθως, άμυνα με αλλαγές. Θα δώσω, επίσης, το παράδειγμα του ΠΑΟ. Λεσόρ και Μήτρογλου θεωρούνται κακοί αμυντικοί ακόμα και από τους οπαδούς του. Παρόλαυτα, τα 3/4 της χρονιάς και οι δύο παίζανε 30+ λεπτά και ο ΠΑΟ σε πολλά παιχνίδια έπαιξε τρομερή άμυνα. Δεν θεωρώ, λοιπόν, ότι τα πρόσωπα παίζουν τόσο μεγάλος ρόλο στην άμυνα, αλλά ο τρόπος που αμύνεται η ομάδα μαζικά. Είχαμε την καλύτερη άμυνα με διαφορά πέρυσι και δεν είχαμε εμφανές πρόβλημα στο ριμπάουντ. Πως ξαφνικά με την έλευση του Βέζε (ο οποίος είναι πολύ καλός ριμπάουντερ) ξαφνικά θα φανούν τα αμυντικά κενά του Πίτερς (ενώ δεν φάνηκαν πέρυσι), πάλι δεν το καταλαβαίνω.
6. Απόκτηση 3αριού τύπου ojeleye ή Nbaer: σε έναν ιδανικό κόσμο, η απόκτηση 3αριου είναι το πιο ορθολογικό πλάνο και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτός ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Όταν, όμως, προκύπτει θέμα Σάσα, αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Θα προτιμούσα ο Σάσα να μην ερχόταν φέτος και να παίρναμε κανονικό τριάρι. Όμως, δεν γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλουμε ιδανικά. Με τα νέα δεδομένα, για να πάρεις 3 πρέπει να διώξεις δύο παίκτες κάτι που δεν θα γίνει γιατί δεν είναι ρεαλιστικό. (Αν ήθελε ο Μπαρτζώ παίκτη τύπου ojeleye θα τον είχε πάρει από πέρυσι).
[/quote]

Παιχτάρα είναι ο Πιτερς και για αυτό είναι δύσκολη άσκηση τα τρία τεσσάρια.

1. Δεν πιστεύω, και εγώ, οτι θέλει πάνω 20 λεπτά για να αποδώσει και πράγματι ο τρόπος που παίζει βοηθάει πολύ. Ισως θα μπορούσαμε να τον δούμε ως παίχτης που δίνει instant score. Δεν ξέρω όμως αν θα είναι ο ίδιος ευχαριστημένος με τέτοιους χρόνους. Να θυμίσω κάτι, που ίσως είναι χρήσιμο. Την πρώτη του χρονιά, στο πρώτο διάστημα, ο χρόνος του με τον Σάσα δεν είχε μεγάλη απόκληση. Σαφώς ο Σάσα επάιρνε το μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά τα 35αρια άρχισε να τα βαράει προς το κλείσιμο της χρονιάς. Ήταν λόγω φοβερης φόρμας του Σάσα, λόγω μέτριας απόδοσης του Αλεκ στα λεπτά που τον αναλογούσαν, και τα δυό; Αυτό που θέλω να πω, είναι οτι ο coach, αν ο Αλεκ είναι συνεπής, θα τα μοιράσει τα λεπτά ή τους αγώνες όσο μπορεί. Είναι κομμάτι της φιλοσοφίας του στην τελική.

2. Συμφωνώ
3. Συμφωνώ, ούτε ο Σάσα το κάνει. Το κάνει όμως υπέροχα ο πετρουσεφ και μάλιστα στην σειρά με την μπάρτσα δίδαξε. O ντα σίλβα ή φαουλ του έκανε ή καλάθι και φαουλ
4,5. Η συνύπαρξη τους δεν είναι λυμένος γρίφος. Ναι ανοίγει το γήπεδο, ναι έχεις ελιτ απειλή απο το τρίποντο, αλλά η αμύνα είναι ερωτηματικό. Στο Παναθηναικό βγήκε, δεν σημαίνει οτι θα βγεί και σε εμας, όταν μάλιστα πέρσυ ο Πιτερς παρα το οτι έδειχνε ζήλο, είχε δυσκολίες σε άμυνα και ριμπαουντ. Συμπερασματικά πιστευώ οτι αυτό το σχήμα μπορεί να σταθεί σε συγκρεκριμένες συνθήκες που έχουν να κάνουν με την αντίπαλη ομάδα, άρα μάλλον δεν μπορεί αν είναι σταθερά στο πλάνο σου.
6. Συμφωνώ

1
1 Εικόνα
SleeperMonk

senior

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:21 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 12, 2024 3:00 pm
Αν ο Πίτερς δεν θέλει να φύγει δεν μπορείς να κανεις κάτι άλλο από το να τον αφήσεις να παίζει πίσω από σασα και να φέρεις και σοβαρό 3ρι. Θα χεις παίκτη με 1,5 εκ να παίζει 15λ μαξ αλλά δεν γίνεται αλλιώς .αναγκαστικα εκεί χάνεις και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα τον πετρουσεφ

Εγώ συνεχίσω να πιστεύω ότι δεν λύνεται τίποτα αν έρθει του χρόνου πχ ο σασα . Ανανεώθηκε ο φαλ με 1.8 !! Ούτε αυτόν μπορείς να διώξεις ούτε να τον έχεις να παίζει 10λ με τέτοιο συμβόλαιο .

Ο μιλου αν φύγει θα είναι έγκλημα από τα λίγα .. ειδικά που αν είναι έξυπνος θα πάει στον παο.

Ο ραιτ δεν είναι θέμα να τον διώξεις φέτος η του χρόνου .. πιθανότατα θα είναι φοβερός και φέτος και δεν θα θέλεις να τον χάσεις .

Όποτε καταλήγουμε ότι ο μόνος που λύνει το πρόβλημα αν φύγει είναι ο Πίτερς ..απλά του χρόνου θα ναι πιο εύκολο να του σπάσεις το συμβόλαιο … εγώ πάντως δεν λέω να του σπάσουμε το συμβόλαιο μιας και δεν γίνονται αυτά .. λέω αν έχεις πρόταση τον μοσχοπουλάς η έστω τον κανεις ανταλλαγή με κάναν Ντιαλό η γκουντουριτς.αμα θέλει ο Πίτερς να μείνει να παίζει τα ρεπα του σασα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι
Σε τελική ανάλυση τα ίδια λέμε. Ενα τελευταίο για το κάναμε λύσσα. Στην euroleague τα συμβόλαια συνήθως σπάνε. Σπάνια έχουμε buy out και ακόμα πιο σπάνια ανταλλαγή (ειλικρινά δεν θυμάμαι καν τέτοια περίπτωση).

Με τον πιτερς αν πάμε τώρα να το σπάσουμε, το πιθανότερο είναι να γίνει σαν του βιλντόζα. Πληρώνουμε ενα σημαντικό κομμάτι του συμβολαίου και συμπληρώνει τα υπόλοιπα η ομάδα που πιθανόν τον θέλει.

Τεσπα, είναι δύσκολη εξίσωση και την ανάγκη να λυθεί την βάζει ο ερχομός του σασα. Δεν πιστεύω οτι θα μπορούσε να κάνει κάτι η ομάδα. Over and out

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5642
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:51 pm

ο κοντζιας που δεν ειναι και οτι πιο εγκυρο ειπε οτι ο ολυμπιακος εχει εντοπισει τους 3-4 απο το νβα που θελει και οτι κοιταζει και κοκκινα..Λογικα αυτο παει προς αρμανι μερια?Μονακο?ο ερυθρος δεν νομιζω να εχει κατι..ποιοι αλλοι φορανε κοκκινα? Το πιθανοτερο ειναι να εννοει τον σιλντς..ο οποιος ειναι παικταρας αλλα πολυτραυματιας..ο γκος πρεπει να ειναι ρομποκοπ μπροστα του.Περσι βεβαια επαιξε 29 παιχνιδια στην ευρωλιγκα τωρα το ειδα..Το 22 επαιξε 24 παιχνιδια και το 23 μονο 10.

0
SleeperMonk

senior

Παρ Ιούλ 12, 2024 3:59 pm

shaq7 έγραψε:
ο κοντζιας που δεν ειναι και οτι πιο εγκυρο ειπε οτι ο ολυμπιακος εχει εντοπισει τους 3-4 απο το νβα που θελει και οτι κοιταζει και κοκκινα..Λογικα αυτο παει προς αρμανι μερια?Μονακο?ο ερυθρος δεν νομιζω να εχει κατι..ποιοι αλλοι φορανε κοκκινα? Το πιθανοτερο ειναι να εννοει τον σιλντς..ο οποιος ειναι παικταρας αλλα πολυτραυματιας..ο γκος πρεπει να ειναι ρομποκοπ μπροστα του.Περσι βεβαια επαιξε 29 παιχνιδια στην ευρωλιγκα τωρα το ειδα..Το 22 επαιξε 24 παιχνιδια και το 23 μονο 10.
Πρέπει να βγαίνουν κάπως οι χρόνοι :lol:

3
3 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1207

Παρ Ιούλ 12, 2024 4:05 pm

shaq7 έγραψε:
Πάντως ο Νάιτζελ ο Γουίλιαμς ο Γκος εκεί που παιζόντουσαν όλα ήταν σιδερένιος και μάλιστα σε συνεχόμενα παιχνίδια με πίεση .Κ ο Σιλντς μπορει να μην ειναι ο…αίρομαν αλλα απο οτι είδα δεν ειναι οτι λείπει και τόσο και συνεχόμενα με 28 παιχνιδια την αγοράζω τη φάση .

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”