2022-2023-Ολυμπιακός - Μεταγραφές και προτάσεις

Συντονιστής: Captains

AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 11, 2023 11:44 am

basket72 (meros 2) έγραψε:
Παρ Αύγ 11, 2023 1:44 am
shaq7 έγραψε:
Παρ Αύγ 11, 2023 1:18 am

Πάμε με ρίσκο στο 4-5. Φαλ κουράζεται εύκολα και Μίλου κουβαλάει τραυματισμούς. Παρεμπιπτόντως, να πω ότι το δίδυμο Μίλου, Φαλ είναι ισάξιο με το Ταβάρες- Πουαριέ- Πουαρώ. Καλύτερος ο πρώτος της Ρεάλ, καλύτερος ο δέυτερος του Ολυμπιακού (αν υπάρχει τέτοιος στον Ολυμπιακό).
Έγκλημα στον Νείλο ή Έγκλημα και Τιμωρία θα είναι (τρελαίνομαι με τα "εγκλήματα" και τα "τραγικά" όταν αναφερόμαστε στο μπασκετάκι- τα είπε ωραίοτατα ο μέγας παίκτης (ουάνς απόν εταίμ) Σάβιτς με αφορμή την πολύκροτη-(δώσ' μου κλισέ και πάρ' μου την ψυχή) υπόθεση, Μίροτιτς, αν μείνουμε χωρίς έναν ακόμη ψηλέα. Είτε 4, είτε 5, είτε 6 βρε παιδί.

Ο Γκος είναι σπουδαία προσθήκη. Μάλλον θα δέσει καλύτερα από τον Σλούκα, που ήθελε να γίνει Σπανούλής στη θέση του Σπανούλη. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την καταλυτική του συνεισφορά στα 2 νταμπλ και στα 2 σερί φάιναλ φορ.
Μιας κι έπιασα τα παράσημα να προσθέσω ότι τέτοιες πορείες στην Κανονική Περίοδο, δεν είναι εις λήθην. Τουναντίον, για μένα θα έπρέπε να επιβραβεύονται. (άλλη κουβέντα αυτή που αφορά τον τρόπο που έχουμε μάθει να αξιολογούμε, ως γνήσια τέκνα της μεγάλης σχολής του Χολλυγουντ, όπου ο πρώτος είναι τα πάντα κι οι υπόλοιποι τίποτε, νούλα, πως να το πούμε)....

Σπουδαία ιστορία η συνέχεια κι ο Ολυμπιακός μάς χάρισε 2 χρόνια με χαρούμενες Τριτό-Τετάρτες- Πέμπτες- Παρασκευές. Με προϋπολογισμό που θα παρέπεμπε σε ισοζύγιο επιτυχιών κι αποτυχίων, αυτός τα σάρωσε.
Είναι αυτό που λέμε, ότι οι ομάδες δεν είναι παράθεση ρόστερ.
Πρόσθεση δηλαδή παικτών (με τα ως τώρα πεπραγμένα τους σε άλλους τόπους, άλλες συνθήκες) αλλά οργανική σύνθεση προσωπικοτήτων, αθλητών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που μένει να "¨δέσουν" μεταξύ τους ( ιδού η Ρόδος ιδού κι ο πήδος) και να τους εμπνεύσει/καθοδηγήσει ο προπονητής. Δύσκολη ιστορία....

Αυτά.....
* Τον Σίκμα τον αποθεώνω από τότε που έπαιζε στις Καναρινί τις νήσους. Σαφώς και μπορεί να παίξει και 5. Αλλά και πάλι τραβάμε από τα μαλλιά το ρόστερ. Από το 3 και μετά, έχουμε ποσοτική έλλειψη που βγάζει οφθαλμό.

Όχι ο Όγκουστ, που είναι κι επίκαιρος ( εξού και μια κάποια ραστώνη στις αντιδράσεις του :P ) αλλάμέχρι κι ο Μπίλι ο Καββαδάς (τού συγχωρούμε το προπατορικό αμάρτημα με τον Παναθηναϊκό) ή ο Κασελάκης για τις πιο ενδιάμεσες θέσεις. Για να μην πιάσω τον Γλυνιαδάκη και τον Αγαδάκο.

Νοικοκυρές σε απόγνωση είμαστε για Έλληνες. Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση. Κάτι τέλος πάντων.
Συμφωνώ και το λέω καιρό τώρα ότι το κενό μας είναι στους αψηλους. Όταν είχε πρώτο βγει του Σικμα έλεγαν ότι έρχεται με Πόιθρες, πράγμα που έβγαζε νόημα ποσοτικά (όχι με τα διαβατήρια όμως). Με ή χωρίς τραγικότητα, θα συμφωνήσω. Καββαδα προτιμώ από αυτούς να έχουμε και μια αγωνία.

Προφανώς θα συμφωνήσω ακόμα περισσότερο στην ανάλυση περί "επιτυχίας" και "αποτυχίας".
Κάτι πήγε να ψελλίσει ο Γιάννης εκεί αλλά το έκανε σε λάθος χρόνο, κάτι τρωγομαστε και εδώ. Είναι απόλαυση και "εκτός πραγματικότητας" ο μπασκετικός ολυμπιακος του κόουτς Μπι. Παραμύθι δηλαδή, δίχως Γιαννάκη.

Τέτοια απόγνωση λες για Έλληνες ε;
Και εγώ τους έβλεπα "πολλούς", αν όχι υπερβολικά, τουλάχιστον τους είχα ως αρκετούς για την συγκυρία....
Έτσι και αλλιώς μετά τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά Έλληνες. :twisted:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1927
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Αύγ 11, 2023 11:54 am

Καβαδας;;; Όντως ρε μάγκες;

Λυπηθείτε μας.

4
4 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Αύγ 11, 2023 11:57 am

Δεν μπορεί να σταθεί κανείς Έλληνας για τρίτο πεντάρι. Καββαδάς,Μπόγρης κλπ θα πιούνε θάλασσα Ευρωλίγκα.. Μπλακ,Μπολομπόι κλπ είναι τίμιοι παίχτες γι αυτό μπορούν να σταθούν! Πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταγραφή Τζέιμς που ανυπομονούμε όλοι και βλέπουμε! Θέλει και λίγο ρίσκο.

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1468

Παρ Αύγ 11, 2023 12:35 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Παρ Αύγ 11, 2023 11:57 am
Δεν μπορεί να σταθεί κανείς Έλληνας για τρίτο πεντάρι. Καββαδάς,Μπόγρης κλπ θα πιούνε θάλασσα Ευρωλίγκα.. Μπλακ,Μπολομπόι κλπ είναι τίμιοι παίχτες γι αυτό μπορούν να σταθούν! Πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταγραφή Τζέιμς που ανυπομονούμε όλοι και βλέπουμε! Θέλει και λίγο ρίσκο.
Οπως ειδαμε και περυσι ενας απο τους 3 σεντερ τεν επαιζε στην πλειοωηφια των παιχνιδιων. Ο μπολομποι εξαιρετικα χαμηλου Ιq παικτης με καλα αθλητικα προσοντα αλλα εντελως ατσουμπαλος. Εκανε 5-6 παιχνιδια καλα ολα και ολα. Το θεμα Φαλ μιλουτινοφ ειναι μα υπαρχει κια εξτρα λυση οταν καποιος φορτωθει με φαουλ ή οταν θα ειναι με γαστρεντερίτιδα. Σε οποιδηποτε αλλο αεναριο τραυματιαμο πανω απο 2 εβδομαδες θελει μεταγραφη. Ο καββαδας περσι επαιξε με τον Παο ευρωλιγκα και εκανε και 5 καλα παιχνιδια. Δεν θα με χαλουσε αλλα προτιμω ενα απο τα σερβακια και ειδικα τον Πεκαρσκι λογω οτι μεγαλωσε (22-23)και ισως αν τον βγαλουμε θα μας μεινει. Εδει και το τριποντο. Ο τρισταν στην πρωτη ευκαιρια θα φυγει για ΝΒΑ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1123

Παρ Αύγ 11, 2023 12:38 pm

https://www.pickandroll.gr/2023/08/11/o ... lympiakoy/

Μιλάμε πάει για σεζόν επιπέδου λάμψη η δουλειά!!!
Να πω την αλήθεια με εξιτάρει περισσότερο η περίπτωση Ναν γιατί θεωρώ ότι αν "πιάσει" θα είναι μια κατηγορία μόνος του , από την άλλη όμως ο Τζέιμς είναι πιο ασφαλής επιλογή , με εμπειρία στη διοργάνωση , πιο οικονομικός και με προοπτική παραμονής σε αντίθεση με τον Κεντρικ που με την λήξη της σεζόν θα κοιτάξει άμεσα να επιστρέψει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georbap την Παρ Αύγ 11, 2023 12:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2662
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Αύγ 11, 2023 12:40 pm

Ότι δηλαδή ενώ έχουν κλεισμένο τονν Ναν προτιμάνε τον Τζέιμς; :shock:

1
1 Εικόνα
HackerBaby

euroleague
Reactions: 891
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Doncic
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Αύγ 11, 2023 12:56 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Αύγ 11, 2023 12:40 pm
Ότι δηλαδή ενώ έχουν κλεισμένο τονν Ναν προτιμάνε τον Τζέιμς; :shock:
Πραγματικά περίεργα πράγματα ο Ναν είναι ένα επίπεδο πάνω από Τζέιμς στα πάντα

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 575
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Παρ Αύγ 11, 2023 1:01 pm

Κι εμένα κουλό μου φαίνεται να έχεις τον Nunn και να περιμένεις μήπως προκύψει ο James. Ο πρώτος και σαφώς μεγαλύτερο ταβάνι έχει και πιθανότατα μικρότερο ρίσκο. Ναι μεν με τον James μπορείς πιο εύκολα να υπολογίσεις τι να περιμένεις μέσα στο παρκέ μιας και παίζει πολλά χρόνια στην διοργάνωση, αλλά είναι και πολύ πιο πιθανό να στα κάνει όλα ρημαδιό. Για τον Nunn απ' όσο γνωρίζω δεν έχουν υπάρξει τέτοια ζητήματα όπου και να έπαιξε.

Το θέμα ηλικίας δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο γιατί και o Nunn πολύ δύσκολα θα μείνει πάνω από μια σεζόν ώστε να φανεί η διαφορά στην ηλικία. Είτε δεν θα πιάσει, είτε θα κάνει πάρτι. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο καλοκαίρι μάλλον θα χαιρετήσει.

0
austerity_blues
Reactions:

Παρ Αύγ 11, 2023 1:12 pm

τον Ναν όπως έχω ξαναπεί δε τον έχω παρακολουθήσει αλλά για να λέτε όλοι ότι είναι τόσο καλός το πιστεύω φυσικά. με απασχολεί το mentality που θα έχει, ξεκάθαρα θα έρθει (αν έρθει) για να γράψει καλά νούμερα σε μια χρονιά και του χρόνου να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. θα μπορέσει να γίνει μέρος της ομάδας ένας τύπος που θα αισθάνεται ότι "αδικείται" που βρίσκεται εδώ ή θα ζήσουμε καταστάσεις με τον ίδιο να βάζει 20 πόντους και την ομάδα να χάνει και όλους τους συμπαίκτες του να γκρινιάζουν; σε κάποιο βαθμό το ζήσαμε και πρόπερσι με το Ντόρσεϊ αυτό που τον στραβοκοιτούσαν συχνά οι υπόλοιποι για τις αποφάσεις που έπαιρνε.

ο Τζέιμς από την άλλη μάλλον στα 33 του έχει συμβιβαστεί με το γεγονός ότι είναι παίκτης Ευρωλίγκας και ξέρεις πάνω κάτω τι θα σου δώσει αλλά μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα σπάσει με το Σκακιστή ή με κάποιον άλλο από την ομάδα και να τα κάνει όλα μπουρδέλο.

και οι δύο περιπτώσεις έχουν το ρίσκο τους αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Τζέιμς είναι κάπως πιο safe επιλογή (πού φτάσαμε :roll: ) αν συνυπολογίσουμε το ότι δε χρειάζεται προσαρμογή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ούτε καν στην Ελλάδα. μέχρι και τα καλύτερα clubs της πόλης ξέρει :D

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1122
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Αύγ 11, 2023 1:45 pm

Προσωπικά πάντως εγώ παιδιά τον φοβάμαι τον James, ναι είναι παικταράς, ναι είναι σκόρερ ολκής, άλλα είναι τρελός ατομιστής, εγωιστής, κάνει πυκνά συχνά εντελώς εξεζητημένα πράγματα μέσα στο παρκε, δύσκολος χαρακτήρας που κυριολεκτικά σε κάθε ομάδα που έχει πάει έχει δημιουργήσει προβλήματα είτε με την συμπεριφορά του, είτε με συμπαίκτες του είτε με τον προπονητή του. Αν ο Μπαρτζώκας δεν έβγαζε άκρη με τον Σλούκα θα βγάλει άκρη και θα βάλει σε καλούπι τον James στα 33 του??

Δεν ξέρω μου φαίνεται σαν ορολογιακή βόμβα όλο αυτό το θέμα, τι να πω, αν έρθει μακάρι να πάνε ολα καλά...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Quincy

allstar
Reactions: 1002
Αγαπημένος παίκτης: A. Iverson
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Αύγ 11, 2023 1:52 pm

karamelitsa έγραψε:
Προσωπικά πάντως εγώ παιδιά τον φοβάμαι τον James, ναι είναι παικταράς, ναι είναι σκόρερ ολκής, άλλα είναι τρελός ατομιστής, εγωιστής, κάνει πυκνά συχνά εντελώς εξεζητημένα πράγματα μέσα στο παρκε, δύσκολος χαρακτήρας που κυριολεκτικά σε κάθε ομάδα που έχει πάει έχει δημιουργήσει προβλήματα είτε με την συμπεριφορά του, είτε με συμπαίκτες του είτε με τον προπονητή του. Αν ο Μπαρτζώκας δεν έβγαζε άκρη με τον Σλούκα θα βγάλει άκρη και θα βάλει σε καλούπι τον James στα 33 του??

Δεν ξέρω μου φαίνεται σαν ορολογιακή βόμβα όλο αυτό το θέμα, τι να πω, αν έρθει μακάρι να πάνε ολα καλά...
Αυτά τα εξεζητημένα λειπουν από την ομάδα. Από τίμιους εργάτες έχουν αρκετούς για να κάνουν σωματείο.

Ο Σλούκας δεν πιστεύω πως είχε θέμα με τον Μπαρτζώκα επί του προσωπικού, αλλά με την φιλοσοφία (ακα εξελακι).

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα ρίσκα τους. Θα διάλεγα Ναν επειδή έχει ψηλοτερο ταβάνι, αλλά δεν θα πω είναι λάθος αν διαλέξουν Τζέιμς τελικά.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague

Παρ Αύγ 11, 2023 2:08 pm

Quincy έγραψε:
Παρ Αύγ 11, 2023 1:52 pm
karamelitsa έγραψε:

Αυτά τα εξεζητημένα λειπουν από την ομάδα. Από τίμιους εργάτες έχουν αρκετούς για να κάνουν σωματείο.

Ο Σλούκας δεν πιστεύω πως είχε θέμα με τον Μπαρτζώκα επί του προσωπικού, αλλά με την φιλοσοφία (ακα εξελακι).

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν τα ρίσκα τους. Θα διάλεγα Ναν επειδή έχει ψηλοτερο ταβάνι, αλλά δεν θα πω είναι λάθος αν διαλέξουν Τζέιμς τελικά.
Πιο πολύ για τον χαρακτήρα του έχω θέμα..τα εξεζητημενα έχεις δίκιο τα έχουμε ανάγκη υπό προυποθέσεις, απλά ο James είναι δύσκολος χαρακτήρας και παντού δημιουργεί προβλήματα, τον θέλω φυσικά στην ομάδα άλλα τον φοβάμαι. Για μένα είναι ρίσκο, απλά αν σου βγει η ομάδα θα πάει για μεγάλα πράγματα.

0
Άβαταρ μέλους
Maurice_Evans

sophomore
Reactions: 94
Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos

Παρ Αύγ 11, 2023 2:18 pm

Αν στέκουν όλα αυτά που διαβάζουμε αυτές τις μέρες, φαντάζομαι πως περιμέναμε τον Ναν και αρχίσαμε να βαριόμαστε. Ρίξαμε άδεια για τον Τζειμς σε φάση τσιπουροκάταστασης:
-Αδερφέ, δεν δοκιμάζουμε με Τζειμς:
-Εισαι Εγώ αγαπώ, κι αυτό θα πει και συγχωρώ κι ελπίζω, και ξέρω που να σταματώ και που να συνεχίζω. ρε; Αυτός δεν θέλει να μας βλέπει χαχαχαχα
-Θα έχει πλάκα όμως
-Οντως! Πάμε, μέσα είμαι.
Ο Ναν την επομένη είπε ναι, ετοιμάσαμε συμβόλαια κτλ, κατουρήθηκε ο Μελάγιες από την χαρά του και ανέβασε άρθρο. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο στην ΚΑΕ
-Πρόεδρε, δεν γαμίεται, μια ζωή την έχουμε. Ερχομαι.
Τώρα σε ποιον να πούμε "oχι δεν θέλουμε τελικά" Στον παιχταρά από απέναντι που του έχουμε γίνει στενός κορσές ένα μήνα τώρα, ή στο ζαβό από το Μονακό που έτσι και του ρίξουμε άκυρο τώρα, θα μας στολίζει στο Ινστα για 4 χρόνια;;

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 685
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Παρ Αύγ 11, 2023 2:31 pm

Διαβασα οτι η octagon οου πηγε ο Ναν δραστηριοποιείται κατα βαση στην Ευρώπη....Δηλαδη παιζει φαση μετα απο τετοιο σίριαλ να παιξει σε αλλη ευρωπαϊκή ομαδα?

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague

Παρ Αύγ 11, 2023 2:46 pm

Maurice_Evans έγραψε:
Παρ Αύγ 11, 2023 2:18 pm
Αν στέκουν όλα αυτά που διαβάζουμε αυτές τις μέρες, φαντάζομαι πως περιμέναμε τον Ναν και αρχίσαμε να βαριόμαστε. Ρίξαμε άδεια για τον Τζειμς σε φάση τσιπουροκάταστασης:
-Αδερφέ, δεν δοκιμάζουμε με Τζειμς:
-Εισαι @#$% ρε; Αυτός δεν θέλει να μας βλέπει χαχαχαχα
-Θα έχει πλάκα όμως
-Οντως! Πάμε, μέσα είμαι.
Ο Ναν την επομένη είπε ναι, ετοιμάσαμε συμβόλαια κτλ, κατουρήθηκε ο Μελάγιες από την χαρά του και ανέβασε άρθρο. Ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο στην ΚΑΕ
-Πρόεδρε, δεν γαμίεται, μια ζωή την έχουμε. Ερχομαι.
Τώρα σε ποιον να πούμε "oχι δεν θέλουμε τελικά" Στον παιχταρά από απέναντι που του έχουμε γίνει στενός κορσές ένα μήνα τώρα, ή στο ζαβό από το Μονακό που έτσι και του ρίξουμε άκυρο τώρα, θα μας στολίζει στο Ινστα για 4 χρόνια;;
Παίζει και το σενάριο να μην έρθει κανένας και απλά συζήτηση να γίνεται, δεν έχω πειστεί 100% ακόμα ότι θα πάρουμε παίκτη σε αυτά τα λεφτά μάλιστα...αν έπρεπε να διαλέξεις έναν για μενα πας στον Ναν χωρίς σκέψη, μεγαλύτερο ταβάνι, πιο νέος και αποκλείεται να έχει τον χαρακτήρα του James, βέβαια και ο Ναν έχει ρίσκο καθως δεν έχει παίξει Ευρώπη και δεν ξέρω πόσο όρεξη θα έχει να παίξει σοβαρα εδώ και να μπει στο όλο κλίμα.

0
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”