Α2 - Αγωνιστική Περίοδος 2022-2023

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3547
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Οκτ 05, 2022 1:44 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Οκτ 05, 2022 12:45 pm
Άλλαξε όνομα και η Α2 σε Elite League.

https://www.gazzetta.gr/basketball/a2-m ... ite-league

Πόσοι άραγε αποκαλούμε την Α1 Basket League;

Εικόνα
Kαι τα λογκος που θα φορέσουμε σύντομα στο φορουμ!!!
:D :D :D

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 805

Τετ Οκτ 05, 2022 6:54 pm

Λέει ο πρόεδρος μια μέρα μετά τους 88 πόντους απο ξένους-0απο έλληνες στο ματς της Αεκ "Γιατί βάλαμε δύο ξένους; Γιατί θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στις ομάδες να πάνε στην επόμενη μέρα, με ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με στόχο να αναγκάσουμε τις ομάδες να βάλουν πολλούς Έλληνες νέους παίκτες"
Και λεει και το άλλο το μαρκετίστικο "Ψάχναμε ένα ελληνικό όνομα, αλλά δεν ήταν εύκολο. Elite League σημαίνει κορυφή, όχι κάτι ελιτίστικο." Θα ανταπέδιδα οτι στην ελλάδα Elite ΔΕΝ σημαίνει κορυφή, αλλά φρυγανιές. :roofl:

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3547
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Τετ Οκτ 05, 2022 6:55 pm

9 περιφερειακά κανάλια θα δείχνουν ταυτόχρονα Α2.

Αυτά τα κανάλια είναι :
το Kontra Channel στην περιφέρεια Αττικής
το TV100 στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία
το Ionian TV στο Ιόνιο Πέλαγος, στην Πάτρα και στην Πελοπόννησο
το STAR Κεντρικής Ελλάδας στη Στερά
το Κρήτη TV
το ENA Channel σε Καβάλα και Ανατολική Μακεδονία
το Ήπειρος TV στα Ιωάννινα
το TRT στη Θεσσαλία και
το FLASH TV στη Δυτική Μακεδονία.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions: 1614
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Τετ Οκτ 05, 2022 8:10 pm

Φιλικο εδωσε ο Παπαγου με ΑΕΝΚ.Προβληματισαν οι Στρατηγοι,αλλα ειχαν ελαφρυντικο τις απουσιες των Κοη και Μπαλου.Στα θετικα οτι επεστρεψε ο Μαρακης,στα αρνητικα η απογοητευτικη εικονα του Peterson.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 789
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Οκτ 05, 2022 10:46 pm

Σαν φίλος του μπάσκετ και παρόλο που η σχέση μου με την Α2 είναι μικρή, μπορώ να πω πως το μπει κεντρικός χορηγός σε ένα πρωτάθλημα είναιβήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλωστε οι γείτονες Ιταλοί είναι διδάξαντες σε αυτό που έχουν δώσει τίτλο στα πρωταθλήματα του Α2 και Β από ένα μπεργκεράδικό :P . Επιπλέον ο χορηγός τους είναι και χορηγός της ομάδας που πρωταγωνιστεί εκεί τα τελευταία χρόνια, της Udine. Αυτό που μπορούμε να συζητήσουμε είναι αν ο συγκεκριμμένος χορηγός είναι "εντάξει", κάτι που σηκώνει πολύ συζήτηση. Για να μην κάνω κο-κο-κο πιστεύω ότι δεν είναι "εντάξει" και θα προτιμούσα χίλιες φορές να έδινε ο Λιόλιος το όνομα της επιχείρισης του, παρά αυτό που έδωσε.

Για τα 9 τοπικά κανάλια, φαντάζομαι ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αντίρρηση αν σκεφτούμε ότι καλύπτουν μεγάλες γεωγραφικές περιοχές που έχουν ομάδες ή έστω έχουν ομάδες εν αναμονή ανόδου. Καλό είναι να λάβουμε υπόψιν μας ότι το κανάλι της Αττικής θα σταματήσει τα telemarketing και τις κεραλοιφές που δείχνει (εκείνες τις ώρες κατ'εξακολούθηση) και θα προβάλλει μπάσκετ, έστω και Α2. Φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα τοπικά τα υπόλοιπα. Η ένσταση που έχω είναι η απουσία καναλιών στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (νομίζω ότι το Κρήτη TV πιάνει ως ένα σημείο). Κοίταζα τις ομάδες και αυτή τη στιγμή υπάρχουν ομάδες που μπορεί να τραβήξουν ενδιαφέρον αν ανέβουν στην Α2 από αυτές τις περιοχές (Νάξος, Μυκονος, Διαγόρας). Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα να μας διαφωτίσει.

Για την Α2 προσωπικά δεν θέλω να βλέπω πολλούς 35+ όπως συνέβαινε κάποιες χρονιές, όχι ότι έχω κάτι με αυτές τις ηλικίες απλά νομίζω ότι δεν είναι πάντα το καλύτερο παράδειγμα στους νεότερους παίκτες (θυμόμαστε τι έγινε πέρυσι με ένα τέτοιο λαμπρό "παράδειγμα" αθλητή). Καλύτερα να παίζουν 1 ή 2 αμερικανοί με παιδιά σε καλή ηλικία παρά π.χ. να παίζει ο συμμαθητής μου από το δημοτικό γιατί δεν έχει τι άλλο να κάνει στα 40 του ή π.χ. ο κολλητός του προπονητή για να τον...(άστο καλύτερα μη ανάψω φωτιές :P )

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2734
Αγαπημένη θέση: PF

Παρ Οκτ 07, 2022 11:44 am

Πάμε με τις πρώτες προβλέψεις της χρονιάς.

Ελευθερούπολη - Χαρίλαος Τρικούπης 1 Κινήθηκε καλά στο παζάρι ο ΓΣΕ, τον περιμένω στην τριάδα-τετράδα πάλι φέτος. Φαβορί εδώ πέρα απέναντι στον Τρικούπη που ίσως χρειαζόταν 1-2 προσθήκες ακόμα.

Ερμής Σχηματαρίου - ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 1 Και οι δύο με στόχο την παραμονή. Πιστεύω ο Ερμής μπορεί να την κερδίσει, και εδώ και λόγω έδρας έχει προβάδισμα για την πρώτη νίκη της χρονιάς.

Αίαντας Ευόσμου - Παπάγου 1 Πάλι λόγω έδρας κυρίως. Και οι δύο θα στηριχτούν ουσιαστικά σε 8-9 παίκτες όλη την σεζόν, αλλά ίσως ο κορμός του Αίαντα είναι ένα μικρό κλικ παραπάνω από αυτόν του Παπάγου.

ΝΕ Μεγαρίδος - Μαρούσι 2 Την ΝΕΜ την περιμένω μέσα στην εξάδα, αν και στα φιλικά δεν έδειξε καλή εικόνα. Θα εμπιστευτώ εδώ την ομάδα του Σκαραφίγκα οριακά.

Πανερυθραϊκός - Ερμής Αγιάς/Ηρακλής 1 Οι φιλοξενούμενοι θέλουν πολύ χρόνο ακόμα μέχρι να δέσουν και δεν έχουν κάνει και καθόλου προετοιμασία σχεδόν. Ο Πανερυθραϊκός φέτος πιστεύω θα είναι ακόμα καλύτερος από πέρσι και μπορεί ίσως να μπει και σφήνα στις πρώτες 4-5 θέσεις.

Τρίτωνας - Αμύντας 1 Ενδιαφέρον ματς. Ο Τρίτωνας έφτιαξε θεωρώ πιο ορθολογικό ρόστερ φέτος σε σχέση με πέρσι, ενώ και ο Αμύντας με Λιόγα στον πάγκο δείχνει ότι μπορεί να πλασαριστεί άνετα στο πρώτο μισό, ειδικά αν πάρει και έναν ξένο. Παρ'όλα αυτά εδώ οι γηπεδούχοι έχουν καλό προβάδισμα για την νίκη.

Αγρίνιο - Καβάλα 1 Στάνταρ. Αρκετά αδύναμη η Καβάλα φέτος, ίσως δυσκολευτεί λίγο το Αγρίνιο μιας και είμαστε νωρίς ακόμα στην σεζόν, αλλά δεν νομίζω ότι η Καβάλα μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Ψυχικό - Κόροιβος 1 "Διαφορετικό" θα το χαρακτήριζα το ρόστερ του Ψυχικού φέτος. Ο Κόροιβος θεωρώ αποδυναμώθηκε και μάλλον θα είναι στο κάτω μισό φέτος, σε αντίθεση με το Ψυχικό που πολύ πιθανόν να μην τερματίσει πάλι στις πρώτες 2-3 θέσεις, αλλά θα είναι ψηλά.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator

Παρ Οκτ 07, 2022 3:35 pm

Ελευθερούπολη - Χαρίλαος Τρικούπης 1
Ισχυρος ο ΓΣΕ,αν καταφερει να χτισει χαρακτηρα και μακρυα απο την εδρα του,θα ειναι απο τις ομαδες που θα διεκδικησουν ανοδο.Ο Τρικουπης εκανε σχεδον ολικο face-lift χωρις να τρομαζει το ροστερ του.Ειδικα στους ψηλους υπαρχει ξεκαθαρη υπεροχη των γηπεδουχων.

Ερμής Σχηματαρίου - ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 1
Πολυ ζορικη η σεζον για την ΦΕΑ που δειχνει να βρισκεται στον τελευταιο οροφο της κατηγοριας μαζι με Καβαλα-Παπαγου.Ο επισης νεοφωτιστος Ερμης ειναι πληρεστερος και αν οι 2 ξενοι ταιριαξουν με την δυναμη πυρος των Ζαρμακουπη-Κυριτση θα φανουν ιδιαιτερα ανταγωνιστικοι.

Αίαντας Ευόσμου - Παπάγου 1
Προβληματιζει η εικονα των Στρατηγων στα φιλικα,ενω ατυχησαν κ με τον τραυματισμο του Βουζα.Προβαδισμα ο Αιαντας στην εδρα του.

ΝΕ Μεγαρίδος - Μαρούσι 2
Πολυ μαχητικη με γεματο ροστερ η ομαδα του Μανταλου.Ερωτηματικο η συνυπαρξη Dubi-Γερομιχαλου και κατα ποσο ο δευτερος θα προσαρμοστει σε 2ο ρολο.Το Μαρουσι μου αρεσει πολυ και φυσικα θα ανεβει επιπεδο οταν φορμαριστουν Ορφεας-Ξυδας.Ευκολα/δυσκολα 2πλο......

Πανερυθραϊκός - Ερμής Αγιάς/Ηρακλής 1
Η ομαδα με τον χαμηλοτερο μ.ο. ηλικιας στην κατηγορια vs του εμπειροτερου αλλα και αναποφευκτα ανετοιμου Ηρακλη.Ειδικα αν επιβαλλει τον ρυθμο της η ομαδα του Χουχουλη,εχει τον πρωτο λογο....

Τρίτωνας - Αμύντας 2
Χωρις Δοξα ο Αμυντας θα εχει ακομα δυσκολοτερο εργο απεναντι σε μια πολυ δυνατη φροντ-λαιν και ενα απο τα φαβορι της κατηγοριας.Αν ομως συνεχισει να μην πειθει ο Myers,ο Τριτωνας θα ζοριστει απο την πιεση του Αμυντα.Και επειδη in Liogas we trust....παμε στην αποδραση!

Αγρίνιο - Καβάλα 1
Δυσκολα θα σωσει την χρονια η Καβαλα.Το Αγρινιο μπορει να μην εδειξε ετοιμοτητα στο κυπελλο,αλλα εδω εχει σαφες προβαδισμα για τη νικη.

Ψυχικό - Κόροιβος 1
Συμπαγης ο Κοροιβος,αλλα οι απωλειες Σαραντη-Παπαρεγκα ηταν δυσκολο να αναπληρωθουν.Για την ΑΕΨ τα αναλυσαμε κ παραπανω.Εχασε και αυτη 2 βασικα γραναζια,αλλα περιμενουμε να δουμε την πληρη ενσωματωση των μεταγραφων.

1
1 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 805

Παρ Οκτ 07, 2022 6:21 pm

Δεν αλλάζω κάτι στα προγνωστικά και τα σχόλια.
συμφωνω με το 2 του Αμύντα, του gspara
Καλή αρχή!!!!

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator

Σάβ Οκτ 08, 2022 12:18 pm

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Pagratara

Reactions: 50

Σάβ Οκτ 08, 2022 1:15 pm

Ελευθερούπολη - Χαρίλαος Τρικούπης 1
Πολύ καλή η Ελευθερούπολη, θεωρώ ότι και φέτος εντός έδρας θα είναι σχεδόν απόρθητη. Αξιόλογος ο Τρικούπης αν και του λείπει το κατιτίς, πάντως δεν περνάει από πάνω.

Ερμής Σχηματαρίου - ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 1
Ίδιοι στόχοι, αλλά η ΦΕΑ δείχνει πολύ αδύναμη, χωρίς ξένο. Θα στηριχτεί όσο μπορεί στην έδρα της για σωτηρία. Εδώ νομίζω το Σχηματάρι θα το πάρει το ματς και σχετικά εύκολα.

Αίαντας Ευόσμου - Παπάγου 1
Προβληματικός αρκετά ο Παπάγος και ερωτηματικό ο Αίαντας, αλλά τον βλέπω μισό σκαλί πάνω από Καβάλα, ΦΕΑ, Παπάγο. Δε νομίζω να αφήσει χαμένη την ευκαιρία εντός για μια σημαντική νίκη όσον αφορά την παραμονή.

ΝΕ Μεγαρίδος - Μαρούσι 2
Μαρούσι μου αρέσει και δε θα μου φανεί και περίεργο αν το δω στην τετράδα. Αξιόλογη και η ΝΕΜ, με μέτρια εικόνα μέχρι στιγμής, νομίζω θα αποδράσει όμως το Μαρούσι.

Πανερυθραϊκός - Ηρακλής 1
Αν έπαιζε σε 1-2 μήνες ίσως έλεγα διπλό. Ο Ηρακλής έχει ρόστερ με το οποίο μπορεί να κοιτάει για πάνω, αλλά αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ανέτοιμος και παίζει και απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να τον χτυπήσει εκεί, με τη φρεσκάδα του. Άσσος έστω και δύσκολα.

Τρίτωνας - Αμύντας 1
Ακούω πολλούς να λένε ότι ο Αμύντας έχασε παίκτες και δεν είναι καλός κτλ κτλ. Έχει όμως top προπονητή για την κατηγορία και παραδοσιακά δύσκολη έδρα, προσωπικά δεν τον βλέπω να μπλέκει σε επικίνδυνα σενάρια, τουναντίον.
Πάρα ταύτα ο Τρίτωνας νομίζω τέτοια ματς θα τα καθαρίζει, οπότε δε βλέπω εδώ να έρχεται η μπόμπα.

Αγρίνιο - Καβάλα 1
Καβάλα για μένα πρώτο φαβορί για κάτω θαρρώ και το Αγρίνιο παρότι ψάχνεται κι αυτό ακόμα, δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σήμερα.

Ψυχικό - Κόροιβος 1
Εμένα μου αρέσει και φέτος το Ψυχικό πολύ, θεωρώ πως μπορεί και την πρωτιά, με πολύ καλό ξένο (τον οποίον μπορεί να τον τσιμπήσει και καμιά της Basket League μες στη χρονιά). Αποδυναμωμένος ο Κόροιβος, στο γκρουπ των play-out θα παίξει νομίζω, αλλά παραμένει μια ομάδα με μια χ συμπάγεια. Δε νομίζω πάντως ότι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα σήμερα το Ψυχικό.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator

Σάβ Οκτ 08, 2022 3:04 pm

gspara έγραψε:
Σάβ Οκτ 08, 2022 12:18 pm

1
1 Εικόνα
Γιαννης

a1greece
Reactions: 437
Αγαπημένη ομάδα: Psyxiko

Σάβ Οκτ 08, 2022 3:41 pm

Καλή αρχή και υγεία σε όλους!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator

Σάβ Οκτ 08, 2022 5:56 pm

Eπελεξα να παρακολουθησω λαιβ το Σχηματαρι-ΦΕΑ καθως δεν ειχα δει ακομα τις 2 ομαδες και φυσικα στην συνεχεια θα παρουν σειρα τα υπολοιπα ματσακια σε κονσερβα :)
Ημιχρονο 41-28 σε ενα ματς επιπεδου Β Εθνικης,μην πω και Γ' αφου πιστευω οτι το Κορωπι πχ θα τους κοντραρε .Ανετα προηγειται ο Ερμης χωρις να εχει δειξει κατι σπουδαιο.Οταν μπηκε ο Μητσιμπονας πατησαν το γκαζι.
Στην ΦΕΑ θα ειναι δυσκολο για τα παιδια του βασικου κορμου που την εφεραν απο την Β Εσκα στην Α2 να διαχειριστουν μια σεζον με διαδοχικες ηττες κ μεγαλες διαφορες.Προσπαθει επιθετικα ο Καραχαλιος,ενω απο τους 'νεους' ξεχωριζει ο Δειμεζης του Λαυριου.Τεραστια η τρυπα στο '5' ενω και απο τα 6,75 το κοντερ δειχνει 0/11......

0
Γιαννης

a1greece
Reactions: 437
Αγαπημένη ομάδα: Psyxiko

Σάβ Οκτ 08, 2022 6:05 pm

Τα είπαμε τα γράψαμε για την ΦΕΑ. Ρομαντική προσέγγιση έκανε, απλώς λάθος έτος. Το 2016 ,2017 τότε ίσως ήταν καλύτερα.
Πάντως ένα ζάπινγκ που έκανα οι ομάδες είναι σαφώς ανέτοιμες. Θέλουν τον χρόνο τους. Κάνα μήνα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator

Σάβ Οκτ 08, 2022 6:37 pm

Οσο ο Ερμης παιζει συστημα Κυριτσιάδα....η ΦΕΑ το γυρισε το ματσακι

0