Κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών
Συντονιστής: Captains
- Καρβουνιάρης

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics
- Προειδοποιήσεις:
2
- ggr

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Ίσως ο ψηλός με το κορυφαίο μπασκετικό iq. Αν δεν υπήρχαν οι τραυματισμοί...Καρβουνιάρης έγραψε: ↑Τετ Αύγ 26, 2026 4:01 pmΔια τα ζωολογικάς πανηγύρεις!!!
Και για να εκτεθώ και λίγο (κι όχι μόνο να κατακρίνω), για μένα κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών (και μάλιστα μακράν όλων των άλλων) είναι ο Σαμπόνις.
Για μένα.
- Christofis

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
0
Η δικη μου:berry έγραψε: ↑Τετ Αύγ 26, 2026 3:58 pmπροφανώς έδωσαν βάση πιο πολυ στα ατομικα στατιστικά στο ΝΒΑ
Πάντως παίκτες που δεν έχουν παίξει ποτέ ΝΒΑ (Γκάλης εκτός συναγωνισμού) δεν είναι εύκολο να τους κατατάξεις πολυ ψηλα.
Το δικό μου τοπ -10 δεν είναι πολύ διαφορετικό πάντως ( με θέσεις , όχι ότι να ναι )
Starting
Luka Doncic
Drazen Petrovic
Toni Kukoc
Dirk Nowitzki
Nikola Jokic
Bench
Tony Parker
Nikos Galis
Predrag Stojakovic
Giannis Antetokounmpo
Pau Gasol
11-12
Sabonis , Dragic
Starting Five
1.Parker
2.Petrovic
3.Kukoc
4.Αντετοκουμπο(Πολυ περισσοτερες ατομικες διακρισεις απο το Ντιρκ ηδη ενω ειναι μονο 31 και μαλλον θα τον ξεπερασει και σε ποντους)
5.Γιοκιτς
Bench
Ντονσιτς
Γκαλης
Στογιακοβιτς
Νοβιτσκι
Γκαζολ
Ραντζα
Σαμπονις
- ggr

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SF, PF
- Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons
- Προειδοποιήσεις:
0
Στα ίδια με σένα μόνο που θα έβαζα τον Ντιρκ βασικό στη θέση του Γιάννη. Είναι πολύ κοντά οι δύο αλλά του δίνω το προβάδισμα για τους εξής λόγους:Christofis έγραψε: ↑Τετ Αύγ 26, 2026 4:45 pmΗ δικη μου:berry έγραψε: ↑Τετ Αύγ 26, 2026 3:58 pmπροφανώς έδωσαν βάση πιο πολυ στα ατομικα στατιστικά στο ΝΒΑ
Πάντως παίκτες που δεν έχουν παίξει ποτέ ΝΒΑ (Γκάλης εκτός συναγωνισμού) δεν είναι εύκολο να τους κατατάξεις πολυ ψηλα.
Το δικό μου τοπ -10 δεν είναι πολύ διαφορετικό πάντως ( με θέσεις , όχι ότι να ναι )
Starting
Luka Doncic
Drazen Petrovic
Toni Kukoc
Dirk Nowitzki
Nikola Jokic
Bench
Tony Parker
Nikos Galis
Predrag Stojakovic
Giannis Antetokounmpo
Pau Gasol
11-12
Sabonis , Dragic
Starting Five
1.Parker
2.Petrovic
3.Kukoc
4.Αντετοκουμπο(Πολυ περισσοτερες ατομικες διακρισεις απο το Ντιρκ ηδη ενω ειναι μονο 31 και μαλλον θα τον ξεπερασει και σε ποντους)
5.Γιοκιτς
Bench
Ντονσιτς
Γκαλης
Στογιακοβιτς
Νοβιτσκι
Γκαζολ
Ραντζα
Σαμπονις
- πήρε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ. Νομίζω ότι δεν σηκώνει σύγκριση εδώ.
- Έφτασε μέχρι τελικό Ευρωμπάσκετ με την εθνική Γερμανίας με μετριοτατο ρόστερ.
- Έπαιξε σε μια εποχή που είχε πολύ ανταγωνισμό στη θέση του. Τα 00s είναι η εποχή με τον περισσότερο ανταγωνισμό στους PF .
Ο Γιάννης πιθανότατα θα τον ξεπεράσει στους πόντους αλλά έπαιξε σε μια εποχή με πιο γρήγορο ρυθμο παιχνιδιού, που τον ευνόησε ( όπως και τους υπόλοιπους της γενιάς αυτής). Ο Ντιρκ πέτυχε και τη λεγόμενη dead ball era, ενώ θεωρώ ότι θα ήταν ακόμη πιο αποδοτικός στη σημερινή εποχή, λόγω του στυλ παιχνιδιού του. Θα είχε σταθερά μ.ο. γύρω στους 30 πόντους. Εκεί που δίνω σοβαρό προβάδισμα στον Γιάννη είναι το αμυντικό κομμάτι.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο