Day 9 - FC Barcelona vs Olympiacos

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Δεκ 08, 2020 10:25 pm

Tελικά ο Χαρισον ήταν σουπερ στη 4η περίοδο. Τρελες άμυνες , πολύ εξυπνος παίκτης. Ανυπομονώ να τον δω να βρεί ρυθμό γιατί του πήγαν στραβά τα πράγματα.

0
jazz thrilos
Reactions:

Τρί Δεκ 08, 2020 10:33 pm

Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι ποιό ήταν το κρίσιμο στοιχείο που αλλάξαμε απόψε σαν ομάδα και καταφέραμε μια πολύ σημαντική (βαθμολογικά- ψυχολογικά) και ανέλπιστη νίκη.

Σφιχτό ροτέισον και όχι αλλαγές με το ρολόι. Αυτό ήταν το μυστικό απόψε. Παίζουν όσοι μπορούν και τέλος. Βέβαια, όσοι παίξανε ήταν εξαιρετικοί στα περισσότερα κομμάτια του ρόλου τους, ενώ ήμασταν και ανέλπιστα καλοί απόψε απο το τρίποντο, γεγονός που μας κράτησε μπροστά σε όλο το ματς και δεν χρειάστηκαν "αλχημείες" απο τον πάγκο.

Η άμυνα μας ήταν πολύ καλή στον Μίροτιτς και τον Ντέηβις με συνεχές ντουμπλαρισμα στο μαρκάρισμα τους σε βαθμό εκνευρισμού (γι' αυτούς). Και παρά το γεγονός οτι κλείσαμε πολύ προς τα μέσα, δεν πληγωθήκαμε πολύ απο την περιφέρεια, ελέω Καλάθη ο οποίος ήταν πολύ κακός για την ομάδα του. Μου έκανε εντύπωση η μη χρησιμοποίηση Ερτέλ.

Δεν ξεχωρίζω παίχτη, οι λίγοι που έπαιξαν απόψε ήταν ολοι εξαιρετικοί με τον τρόπο τους. Θα πω απλά για τον Σλούκα οτι χάρηκα που τον είδα να εφορμά συχνά σε drive και να παίρνει καλάθι και φάουλ. Επίσης μου άρεσε που πήρε αρκετά σουτ. Σήμερα δεν μπήκαν, στο επόμενο θα μπουν. Σημασία έχει οτι έβγαλε ενέργεια και θέληση να ηγηθεί.

Και για να τα λέμε και σε βραδιές νίκης, θέλουμε γκαρντ. Θα βγει η σεζόν με 35 λεπτά Σλούκα;;;

tarp7

allstar
Reactions: 1987

Τρί Δεκ 08, 2020 10:41 pm

jazz thrilos έγραψε:
Τρί Δεκ 08, 2020 10:33 pm
Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι ποιό ήταν το κρίσιμο στοιχείο που αλλάξαμε απόψε σαν ομάδα και καταφέραμε μια πολύ σημαντική (βαθμολογικά- ψυχολογικά) και ανέλπιστη νίκη.

Σφιχτό ροτέισον και όχι αλλαγές με το ρολόι. Αυτό ήταν το μυστικό απόψε. Παίζουν όσοι μπορούν και τέλος. Βέβαια, όσοι παίξανε ήταν εξαιρετικοί στα περισσότερα κομμάτια του ρόλου τους, ενώ ήμασταν και ανέλπιστα καλοί απόψε απο το τρίποντο, γεγονός που μας κράτησε μπροστά σε όλο το ματς και δεν χρειάστηκαν "αλχημείες" απο τον πάγκο.

Η άμυνα μας ήταν πολύ καλή στον Μίροτιτς και τον Ντέηβις με συνεχές ντουμπλαρισμα στο μαρκάρισμα τους σε βαθμό εκνευρισμού (γι' αυτούς). Και παρά το γεγονός οτι κλείσαμε πολύ προς τα μέσα, δεν πληγωθήκαμε πολύ απο την περιφέρεια, ελέω Καλάθη ο οποίος ήταν πολύ κακός για την ομάδα του. Μου έκανε εντύπωση η μη χρησιμοποίηση Ερτέλ.

Δεν ξεχωρίζω παίχτη, οι λίγοι που έπαιξαν απόψε ήταν ολοι εξαιρετικοί με τον τρόπο τους. Θα πω απλά για τον Σλούκα οτι χάρηκα που τον είδα να εφορμά σε drive και να παίρνει καλάθι και φάουλ. Επίσης μου άρεσε που πήρε αρκετά σουτ. Σήμερα δεν μπήκαν, στο επόμενο θα μπουν. Σημασία έχει οτι έβγαλε ενέργεια και ήταν ενορχηστρωτής της νίκης.

Και για να τα λέμε και σε βραδιές νίκης, θέλουμε γκαρντ. Θα βγει η σεζόν με 35 λεπτά Σλούκα;;;
Τρομερή εμφάνιση η σημερινή. Μάρτιν φοβερός. Σλούκας έδειξε γιατί θεωρείται ένα από τα καλύτερα γκάρντ στην ευρώπη.μακ κίσικ επίσης πολύ καλό σήμερα. βενζέκοφ επίσης καλός. Μπαρτζωκας πολύ καλό στήσιμο της ομάδας στο σπασιμο του ζον πρες. με το σλούκα 35 λέπτα βγαίνει η χρονιά δεν παίζουμε και πρωτάθλημα στο κατέβασμα βοηθάνε και οι μακισικ με χάρισον όταν είναι μέσα. με εναν σέντερ δε βγάινει η χρονια είναι και πιο βαριά τα κορμιά. θελουμε έναν παίκτη στο 5 και είμαστε κομπλέ

0
tarp7

allstar
Reactions: 1987

Τρί Δεκ 08, 2020 10:46 pm

mixalisgate7 έγραψε:
Τρί Δεκ 08, 2020 10:03 pm
Τεράστια ανέλπιστη νίκη, δεν το περίμενα. Έχοντας παρατηρήσει πως σχεδόν όλες ομάδες όταν επιστρέφουν στη δράση μετά από Covid-19 ρολάρουν ξανά μετά από τρία ματς, εμείς θα το κάναμε με τον Αστέρα. Επιτέλους έπαιξε καλά ο Σλούκας και ας δεν του πήγαιναν σήμερα τα τρίποντα. Το κλείδι στο τέλος ήταν οι τρεις σερί άμυνες που έβγαλε ο Χάρισον.
ο σλούκας ας οργανωνή όπως σήμερα και ας μην βάζει τα τρίποντα.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 853
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Δεκ 08, 2020 10:47 pm

Μάθαμε στις εκτός προγράμματος ήττες και είχαμε καιρό να απολαύσουμε μια εκτός προγράμματος νίκη! Η ομάδα στραβοπατούσε αρκετά, αλλά φέτος ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων έχει βγάλει ένα μέταλλο υγιούς ομάδας και δείχνει ότι υπάρχει ένα πλάνο, ένα δέσιμο και ένα καλό rotation. O Harrison μας έλειψε, μπορεί να μη φάνηκε στα πρώτα δεκάλεπτα, αλλά οι αμυνάρες του στο τέλος ήταν πολύ σημαντικές. Και το σημερινό τον Σλούκα τον θέλει ο Ολυμπιακός και ας ήταν άστοχος. Επιτέλους είδαμε οργάνωση στο παιχνίδι του.

Γενικά ήταν μια νίκη που θα βοηθήσει και ψυχολογικά θέλω να ελπίζω και ταυτόχρονα θέλω να πιστεύω ότι δε θα έχουμε άλλους τραυματισμούς ή χτυπήματα από τον ιό για να μπορέσουμε να ρολάρουμε ξανά όπως στις αρχές της περιόδου.

0
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Δεκ 08, 2020 10:55 pm

2 χρόνια τώρα τα φωνάζω για τον Χαρισον...

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 947
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Δεκ 08, 2020 10:58 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Δεκ 08, 2020 10:16 pm
Τι ωραία βραδιά, τι ωραία να πέφτεις τόσο έξω σε κάτι τέτοια ματς.
Στα αρνητικά να πω την παρουσία του Έλλις, που δεν είναι ότι παίζει άσχημα, είναι ότι μετά από τόσα ματς συνεχίζει να κάνει τόσο εύκολα λάθη και φάουλ και πάλι καλά που ο Ζαν Σάρλ ήταν παραπάνω από θετικός. Αρνητική ήταν και η παρουσία του Σπανούλη που στο διάστημα που ήταν μέσα πρέπει να φάγαμε αναλογικά τους περισσότερους πόντους.
Ο Μαρτίν όχι μόνο συνεχίζει να είναι πολύ καλός κοντά στο καλάθι αλλά είδα ότι πλέον μοιράζει και πολύ ωραία την μπάλα.
Έλειψε και ένα κλασικό dunk of the night από τον Μακκίσικ όπως μας έχει συνηθίσει.
Ο Χάρισσον εντάξει, συνεχίζει να μην μου εμπνέει σιγουριά αλλά ήταν μετά από μεγάλη αποχή, έβγαλε και τις τρομερές άμυνες τελικά το πρόσημο ήταν θετικό και γι' αυτόν.
ο Μακκισσικ εχει βαλθει μετα τα dunk of the night να μονιμοποιηθει και στις assist of the night , σημερα περασε μια ωραιoτατη no look κι αλλες δυο πολυ ομορφες . O ζαν σαρλ εκανε μοια επιδειξη skills οταν πηρε πασα στο κεντρο ντριπλαρε σαν γκαρντ και εφτασε στο καλαθι με λευ απ , κριμα για 2-3 αστοχα σουτ απο κοντα που τα εχει και δεν του κατσανε(θα ειχε διψηφια συνεισφορα ποντων αν ηταν πιο προσεκτικος στα τελειωματα του ) , ο ελλις με προβληματιζει γιατι δειχνει να ειναι εκτος τοπου και χρονου σε καποιες φασεις ,ενω σε γενικες γραμμες αυτο που πρεπει να κανει (ριμπαουντ αμυνα ψηλα και καλαθια παρε βαλε ) το κανει μεχρι ενα βαθμο κι εκει που λες αντε θα κανει ενα καλο παιχνιδι να ξεμπουκωσει κατι συμβαινει και χανεται ή κανει ευκολα φαουλ . Μου αρεσαν κι οι βεζενκοφ -παπανικολαου σημερα που χωρις να κανουν καταχρηση προσπαθειων εδωσαν καμια εικοσαρια ποντακια (21 για την ακριβεια) σε κρισιμα σημεια και με πολυ καλα ποσοστα . η ομαδα εδειξε πολυφωνια στην επιθεση αφου απο τους 11 που αγωνιστηκαν οι 5 ειχαν διψηφιο αριθμο ποντων κι ο τζενκινς ειχε οκτω . Ο Χαρισον πηρε πορτοφολια απο αμπρινες και ντειβις και πιστευω οτι αυτο το παιχνιδι θα τον βοηθησει να παρει τα πανω του . Για χασαν μαρτιν οτι και να πω ειναι λιγο .

0
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 517
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Τρί Δεκ 08, 2020 11:02 pm

Μια στιγμή να καταπιώ την γλώσσα μου...

Dr. Jekyll/Mr. Hyde σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα.

Γεννήσανε και τα κοκόρια μας τελικά.

Απ όσους έπαιξαν, μόνο Σπανουλης και Ellis νομίζω ήταν χλιαροί. Με τον Harrison ξαφνιάστηκα που μετά από απουσία και ένα μέτριο ματς ως το 35’, ήταν σχεδόν άψογος (μόνο μελανό σημείο οι χαμένες βολές).

Πολλά μπράβο για την μεγαλύτερη νίκη της σεζόν.

Δεν θα μου φανεί και τόσο παράξενο να μην βλεπόμαστε με τον Αστέρα. Δυστυχώς η σταθερότητα αναζητείται ακόμα.

Υ.Γ. Χρειάζεται επειγόντως να δούμε τι θα γίνεται πίσω από τον Σλουκα. Δεν είναι δυνατόν να βγάλει τη σεζόν με 30+ λεπτά. Σήμερα που ήταν καλός φάνηκε η φτώχεια πίσω του. Σε μικρότερο βαθμό ισχύει το ίδιο και με τον Martin.

0
Spectator

a1greece
Reactions: 358
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Γκάλης -Pau
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας -Sheffield Hatters

Τρί Δεκ 08, 2020 11:32 pm

yorgos έγραψε:
Τρί Δεκ 08, 2020 10:07 pm
Spectator έγραψε:
Τρί Δεκ 08, 2020 9:58 pm
: γιατί να μην μπορούμε να βγάλουμε ένα παικτακι σαν τον Μπολμαρο ? :sorry:
Ούτε αυτοι τον έβγαλαν , wonderboy από τα παιδικά της Αργεντινής είχαν, απλά τον πλήρωσαν. Πιο ελληνικό προϊόν είναι ο Ποκουσεφσκι απ ό,τι ισπανικό ο Μπολμαρο.

Τεράστια νίκη, εγώ στο στοίχημα πάτωσα, το άντερ με μάρανε.
Α, με παρεξήγησες το πρώτο πληθυντικό αναφερόταν στο σύνολο του Ελληνικού μπάσκετ όχι στο σύλλογο του Ολυμπιακού ( σε λίγο θα ζηλεύουμε και τους Μεξικανους με αυτούς που ετοιμάζουν ).
Δεν είμαι Ολυμπιακός , κάθε άλλο θα έλεγα :lol: αλλά τους χάρηκα σήμερα

0
Redoctor_33

senior
Reactions: 259

Τρί Δεκ 08, 2020 11:54 pm

Εμένα ακόμα και με την Τσσκα μαρεσε η ομάδα. Το πάλευε όσο μπορούσε παρότι δεν της έβγαινε τίποτα. Στην τελική την Τσσκα στο φ4 θέλουμε να την κερδίσουμε. 1 φορα αρκεί.

Σήμερα βγήκαν αρκετά. Επιτέλους είδαμε και τον Σλουκυ που θέλαμε παρότι τα σπάσε από το 3ποντο. Άστα βάλει στο φ8 και μετά κι αυτός.

Ο Μακχισικ συνεχίζει να συνεπαίρνει.
Ο Χασαν μεγάλο στιλ και πάλι από Μπαρτζω !

Ακόμα και ο 39χρονος σπαν έχει πλάκα να τον βλέπεις.

Η μόνη προσθήκη μάλλον που χρειάζεται είναι ένας 7 φούτερ έστω ο Ταρκεφσκι. Ο Ελις οριακά θετικός σήμερα αλλά γενικά υστερεί

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2543
Αγαπημένη θέση: PF

Τετ Δεκ 09, 2020 12:07 am

Για το αν θα παίζει ο Σλούκας 35 λεπτά δεν θα πρέπει να ανησυχούμε τόσο νομίζω. Δεν θα συμβαίνει συχνά λογικά. Άλλωστε από τα 11 ματς μέχρι τώρα, μόνο με την Αρμάνι και την Μπαρτσελόνα έχει παίξει πάνω από 30 λεπτά, που ήταν κιόλας οι καλύτερες του εμφανίσεις.

Σημαντικότερο νομίζω είναι να αποκτήσουμε μια σταθερότητα στο τι παίρνουμε από τα γκαρντ μας, όπως έγινε και σήμερα δηλαδή που πάνω κάτω όλοι έπαιξαν κοντά στα στάνταρ τους (με εξαίρεση ίσως τον Σπανούλη, ο οποίος βέβαια αγωνίστηκε και ελάχιστα). Εντάξει, δεν θα έχω την απαίτηση σε κάθε αγώνα ο Τζένκινς να βάζει 8 πόντους και να μαζεύει 6 ριμπάουντ, αλλά αν ο Ολυμπιακός καταφέρνει σε κάθε αγώνα να παίρνει από την τριάδα Σπανούλης-Χάρισον-Τζένκινς σταθερά γύρω στους 20 με 25 πόντους, νομίζω θα είμαστε ικανοποιημένοι. Κάτι το οποίο τείνει να γίνει με τον ΜακΚίσικ, ο οποίος ξέρεις ότι είναι ένας παίκτης που δεν θα βάλει 25 πόντους, αλλά θα σου δώσει σταθερά γύρω στους 10-12 πόντους μαζί με 3-4 ασίστ και ριμπάουντ, συν αρκετές καλές άμυνες.

Για τον Έλις επιφυλάσσομαι λίγο ακόμα. Σίγουρα είναι πεσμένος σε σχέση με πέρσι. Δεν ξέρω αν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που δεν φαίνεται (π.χ. ψυχολογικό), αλλά ενώ παίρνει καλές θέσεις, μάχεται κτλ., κάνει εύκολα φάουλ και στις δύο άκρες του παρκέ ή χάνει φαινομενικά εύκολα καλάθια. Πάντως και ο Ζαν-Σαρλς φαίνεται ότι εν μέρει μπορεί να καλύψει το 5 όταν χρειαστεί σε ικανοποιητικό βαθμό.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 4004
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Δεκ 09, 2020 12:08 am

Εκεί στη Βαρκελώνη όλα καλά; Ψιτ παιδιά καλός ο Λιθουανός; :mrgreen: :P

Στην έδρα της Barcelona έχει καλή παράδοση ο Ολυμπιακός, είναι ένα γήπεδο που νιώθει άνετα και αρκετές φορές παίρνει διπλά όπως σήμερα. Ο Σλούκας ζωντάνεψε σήμερα και παρόλο που στα τελευταία δέκα λεπτά τα έσπασαν από μακρυά αυτός, με τον Vezenkov και τον Harrison ήρθε ο McKissic με δύο τρίποντα και καθάρισε την μπουγάδα, αλλιώς μπορεί και να γύρναγε το παιχνίδι.

Τώρα ο Jasikevicius τι όνειρο βλέπει και βάζει αρκετή ώρα τους Καλάθη-Hanga μαζί είναι άλλη ιστορία. Και να ήταν μόνο αυτό, πάει και έρχεται. Πιθανότατα αν λεγόταν αλλιώς να είχαν ήδη αρχίσει τα γκάζια από τη διοίκηση. Ο Heurtel δεν ξέρω αν είναι τόσο χάλια μετά τον τραυματισμό του αλλά σίγουρα δεν είναι για συνεχόμενα DNP, εκτός και αν έχουμε γίνει :@#$: στα αποδυτήρια.

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1640
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τετ Δεκ 09, 2020 12:32 am

ssoulliss έγραψε:
Τετ Δεκ 09, 2020 12:08 am
Στην έδρα της Barcelona έχει καλή παράδοση ο Ολυμπιακός, είναι ένα γήπεδο που νιώθει άνετα και αρκετές φορές παίρνει διπλά όπως σήμερα.
Καλή παράδοση δεν έχουμε. Αυτή ήταν η μόλις τέταρτη μας νίκη. Οι δυο πρώτες ήρθαν με τον Σφαιρόπουλο και άλλη στην πρώτη σεζόν του Μπλάτ.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 4004
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Δεκ 09, 2020 12:48 am

mixalisgate7 έγραψε:
Τετ Δεκ 09, 2020 12:32 am
Καλή παράδοση δεν έχουμε. Αυτή ήταν η μόλις τέταρτη μας νίκη. Οι δυο πρώτες ήρθαν με τον Σφαιρόπουλο και άλλη στην πρώτη σεζόν του Μπλάτ.
Στη Βαρκελώνη οι τέσσερις νίκες είναι καλές. Αλλές ομάδες μπορεί να έχουν και μία ή καμμία. :)

Στη Μαδρίτη φερ'ειπείν πρέπει να έχει χειρότερη παράδοση ο Ολυμπιακός. Έχει παραπάνω από δύο; :?:

Αυτό που ήθελα να εκφρασώ και πιθανότατα να μην το έκανα ποι σαφές, είναι πως υπάρχουν παίκτες στο ρόστερ του Ολυμπιακού που έχουν εικόνα νίκης σε αυτό το γήπεδο.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1640
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Τετ Δεκ 09, 2020 1:15 am

ssoulliss έγραψε:
Τετ Δεκ 09, 2020 12:48 am

Στη Μαδρίτη φερ'ειπείν πρέπει να έχει χειρότερη παράδοση ο Ολυμπιακός. Έχει παραπάνω από δύο; :?:
Τέσσερις νίκες έχουμε και εκεί.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague season 2020-2021”