Νομίζω μετά την ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος του Ολυμπιακού τις τελευταίες χρονιές θεωρώ αυτονόητο ότι κανείς δεν θα έπαιρνε τόσο σοβαρά το συγκεκριμένο σχόλιο μου. Και θα καταλάβαινε ότι έκανα πλάκα.lefpan έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 1:38 pmΔεν νομίζω ότι ταιριάζει στο πνεύμα του φόρουμ αυτός ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός για τον κόουτς.Weekendman έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 12:11 amΘλιβερός απατεώνας Μπαρτζώκας γυρίζει το μπάσκετ πίσω, όταν ο Σφαιρόπουλος προσφέρει θέαμα και μπάσκετ 85 πόντων απέναντι στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Νίκες να παίρνουμε όμως, και μας είναι αδιάφορη η ποιότητα του μπάσκετ. Ομολογουμένως η Φενέρ δεν φάνηκε να στοχεύει στα υπέρ μις-ματς της το ίδιο καλά όπως για παράδειγμα έκαναν Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ στα παιχνίδια τους με τον Ολυμπιακό, οι δυνητικές όμως αμυντικές ικανότητες της παραμένουν τρομαχτικές.
Γενικώς, δεν ταιριάζει για κανέναν άνθρωπο να τον χαρακτηρίζουμε "απατεώνα" και μάλιστα "θλιβερό".
EL Game 7, Olympiacos vs Fenerbahce Istanbul
Συντονιστής: Captains
-
- Reactions: 439
- Προειδοποιήσεις:
0
0
Αυτό που λες θα ήταν σωστό αν δεν είχε την κατοχή ήδη στο μπροστά μισό. Δεν μπορεί να γυρίσει πίσω από το κέντρο την κατοχή του. Η μόνη περίπτωση που σε ρωτάει ο διαιτητής για το που θες την μπάλα είναι αν είσαι πίσω από το κέντρο.
Η λογική αυτού του κανόνα ήταν να κάνει πιο γρήγορο το παιχνίδι, εξισώνει το κλέψιμο ή μία καλή άμυνα που θα οδηγήσει σε λάθος στο μισό γήπεδο του αντιπάλου με ένα επιθετικό ριμπάουντ.Dominique έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 2:34 pmΟ κανονισμός λοιπόν ουσιαστικά δεν ευνοεί την aggressive άμυνα στο μισό γήπεδο.Αδικο αλλά σαφές.
Από κει και πέρα,η συγκεκριμένη φάση δεν έδινε ευχέρεια στον Τζόρτζεβιτς να επιλέξει,αλλιώς θα γυρνούσε στη δική του ρακέτα να έχει 24αρι και να αφήσει 14,5 για τον Ολυμπιακό.
Ευχαριστώ απαντες για τις διευκρινησεις.
1
1

- Hipster
- Reactions: 1184
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Οταν παιρνει το ταιμ αουτ η Φενερ η κατοχη ειναι Ολυμπιακος. Μετα το τσαλεντζ εχουμε περιπτωση ειδικων συνθηκων. Νο μανς λαντ περιπτωση.
Σε καθε περιπτωση, αυτο εγινε τελικα. Ο Σαλε επελεξε να παει στο μπροστα μισο η ομαδα του. Πιστευω (μην πω ειμαι σιγουρος) πως ειχε την επιλογη να παει και στην δικη του μπειζ λαιν.
Ας μπει καποιος διαιτητης να μας λυσει την απορια.

0
Βασικά η συζήτηση είναι άκυρη. Δεν υπάρχει καποιος κανόνας που να σχετίζει τα timeout με το challenge. Οι προπονητές έχουν δικαίωμα για ένα Τσάλεντζ κάνοντας το αντίστοιχο σήμα στο διαιτητή. Το time-out ισχύει στο ΝΒΑ. Ιδού και το λινκ. https://www.euroleague.net/news/i/btprf ... his-seasonHipster έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 3:07 pmΟταν παιρνει το ταιμ αουτ η Φενερ η κατοχη ειναι Ολυμπιακος. Μετα το τσαλεντζ εχουμε περιπτωση ειδικων συνθηκων. Νο μανς λαντ περιπτωση.
Σε καθε περιπτωση, αυτο εγινε τελικα. Ο Σαλε επελεξε να παει στο μπροστα μισο η ομαδα του. Πιστευω (μην πω ειμαι σιγουρος) πως ειχε την επιλογη να παει και στην δικη του μπειζ λαιν.
Ας μπει καποιος διαιτητης να μας λυσει την απορια.![]()
Επίσης ακόμα και αν έπαιρνε ταιμ άουτ η Φενέρ, τη στιγμή εκείνη είναι μπάλα Ολυμπιακού συνεπώς δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Αλλά όπως και να έχει δεν υπάρχει πουθενά σαν υπόσταση το να πάει η μπάλα πίσω. Μόνο μπροστά ή εκεί που βγήκε έξω
2
2

Επιλογή έχει αν βρίσκεται στη δική του baseline να αποφασίσει αν θα πάει στο μισό γηπεδο.Ηταν μια επιλογή που δεν είχε πάρει ο Βοβορας σε ενα ματς στο ΟΑΚΑ πέρυσι,μου διαφεύγει ποιο και κατέληξε να γίνει κάτι σαν σουτ στο τέλος.Hipster έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 3:07 pmΟταν παιρνει το ταιμ αουτ η Φενερ η κατοχη ειναι Ολυμπιακος. Μετα το τσαλεντζ εχουμε περιπτωση ειδικων συνθηκων. Νο μανς λαντ περιπτωση.
Ας μπει καποιος διαιτητης να μας λυσει την απορια.![]()
Από κει και πέρα νομίζω είναι σαφές γιατί δεν ευνοείται όπως θα άξιζε η ομάδα που παίζει επιθετική άμυνα:από πλευράς χρόνου ειναι προτιμότερο να κλέψεις στο δικό σου μισό παρά στου αντιπάλου κάτι που συμβαίνει πολύ σπανιότερα και θα έπρεπε να πριμοδοτειται.
No man's land περιπτώσεις στο μπάσκετ δεν υφίστανται.
Καταλαβαίνω αυτό που λέει ο giorgos14 ότι η λογική είναι να γίνει πιο γρήγορο το παιχνίδι.Αντιστοιχος "παραλογος" κανονισμός είναι το αντιαθλητικο φάουλ πριν μια ομάδα συμπληρώσει 5 ομαδικά και μετά,όπου ο αριθμός βολών που εκτελείται παραμένει ίδιος.Ή η εφαρμογή της τεχνικής ποινής οπου εκτός από τη βολή που έτρωγε η επιτιθέμενη ομάδα,έχανε και την κατοχή(έχει αλλάξει εδώ και μια 3ετια).
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dominique την Παρ Οκτ 29, 2021 3:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- lefpan
- Reactions: 1919
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Δέχομαι όσα λες, και σου ζητώ συγγνώμη.Weekendman έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 2:58 pmΝομίζω μετά την ταλαιπωρία που υπέστη ο κόσμος του Ολυμπιακού τις τελευταίες χρονιές θεωρώ αυτονόητο ότι κανείς δεν θα έπαιρνε τόσο σοβαρά το συγκεκριμένο σχόλιο μου. Και θα καταλάβαινε ότι έκανα πλάκα.

0
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
- Conan1982
- Reactions: 3551
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Συμφωνώ μαζί σου, ο Μπαρτζώκας προσπαθεί να διατηρήσει τους παίκτες σωματικά και αγωνιστικά όσο πιο φρέσκους μπορεί. Μοιράζει, λοιπόν, τον χρόνο και με αυτό το σκεπτικό. Ναι ο Φαλ μπορούσε να παίξει με την Άλμπα λίγα λεπτά παραπάνω, μπορούσε όμως να το κάνει και 2 συνεχόμενες αγωνιστικές τόσο κοντά και με την ίδια ένταση; Γενικότερα στα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός στοχεύει παραπάνω βλέπουμε ότι υπάρχουν παίκτες που παίζουν και παραπάνω σε σύγκριση με άλλα ματς.golitog7 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 12:13 pmΔιαφωνώ λιγάκι με τους φίλους που λένε ότι διανύουμε φάση ντεφορμαρίσματος. Εγώ πιστεύω ότι με την Άλμπα κάναμε συντήρηση για να τα δώσουν όλα χθες. Και όντως έτσι έγινε.
Το χθεσινό ήταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου όσον αφορά τη συγκέντρωση και την ενέργεια. Η ομάδα μ άρεσε πάρα πολύ. Ακόμα και όταν μας κλείδωσαν στο 3ο δεκάλεπτο και με 16-0 νομίζω πέρασαν μπροστά δε μάσησαν και στο τελος τους κλειδώσαμε εμείς.
Είναι απίστευτη η άμυνα που παίζει ο Οσφπ φέτος, πραγματικά τρομερή. Δεν προλάβαιναν ούτε τρίποντο να σουτάρουν οι άνθρωποι. Και πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πιο νωρίς (στα δύο συνεχόμενα ελεύθερα τρίποντα του Γουόκαπ) αλλά δεν πειράζει. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο Βεζένκοφ ήταν παράδοξως άστοχος για την κλάση του, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την επιθετική δυναμική του φετινού Ολυμπιακού. Μακάρι να μείνουν υγιείς και συνεχίζουμε.
Για τον Φολ έπαιξε παραπάνω βέβαια αλλά κυνηγούσε και λιγότερο τις αλλαγές σε αντίθεση με το παιχνίδι με την Άλμπα.
Η ομάδα προς το παρών σουτάρει αρκετά καλά από το τρίποντο με Σλούκα, Ντόρσεϋ, Παπανικολάου (που του βγάζουν πολλά σουτ με καλές προϋποθέσεις) αλλά και η ευχάριστη έκπληξη του Λαρεντζάκη και περιμένουμε να βρουν σουτ και ψυχολογία ο Σάσα και ο Γουοκάπ.
0
Ντε Μπουρ και Ντε Μπερ;Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 7:00 pmΣυμφωνώ μαζί σου, ο Μπαρτζώκας προσπαθεί να διατηρήσει τους παίκτες σωματικά και αγωνιστικά όσο πιο φρέσκους μπορεί. Μοιράζει, λοιπόν, τον χρόνο και με αυτό το σκεπτικό. Ναι ο Φαλ μπορούσε να παίξει με την Άλμπα λίγα λεπτά παραπάνω, μπορούσε όμως να το κάνει και 2 συνεχόμενες αγωνιστικές τόσο κοντά και με την ίδια ένταση; Γενικότερα στα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός στοχεύει παραπάνω βλέπουμε ότι υπάρχουν παίκτες που παίζουν και παραπάνω σε σύγκριση με άλλα ματς.golitog7 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 12:13 pmΔιαφωνώ λιγάκι με τους φίλους που λένε ότι διανύουμε φάση ντεφορμαρίσματος. Εγώ πιστεύω ότι με την Άλμπα κάναμε συντήρηση για να τα δώσουν όλα χθες. Και όντως έτσι έγινε.
Το χθεσινό ήταν ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου όσον αφορά τη συγκέντρωση και την ενέργεια. Η ομάδα μ άρεσε πάρα πολύ. Ακόμα και όταν μας κλείδωσαν στο 3ο δεκάλεπτο και με 16-0 νομίζω πέρασαν μπροστά δε μάσησαν και στο τελος τους κλειδώσαμε εμείς.
Είναι απίστευτη η άμυνα που παίζει ο Οσφπ φέτος, πραγματικά τρομερή. Δεν προλάβαιναν ούτε τρίποντο να σουτάρουν οι άνθρωποι. Και πιστεύω ότι το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πιο νωρίς (στα δύο συνεχόμενα ελεύθερα τρίποντα του Γουόκαπ) αλλά δεν πειράζει. Αν συνυπολογίσουμε ότι ο Βεζένκοφ ήταν παράδοξως άστοχος για την κλάση του, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την επιθετική δυναμική του φετινού Ολυμπιακού. Μακάρι να μείνουν υγιείς και συνεχίζουμε.
Για τον Φολ έπαιξε παραπάνω βέβαια αλλά κυνηγούσε και λιγότερο τις αλλαγές σε αντίθεση με το παιχνίδι με την Άλμπα.
Η ομάδα προς το παρών σουτάρει αρκετά καλά από το τρίποντο με Σλούκα, Ντόρσεϋ, Παπανικολάου (που του βγάζουν πολλά σουτ με καλές προϋποθέσεις) αλλά και η ευχάριστη έκπληξη του Λαρεντζάκη και περιμένουμε να βρουν σουτ και ψυχολογία ο Σάσα και ο Γουοκάπ.

2
2

- lefpan
- Reactions: 1919
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Προφανώς έχω χάσει επεισόδια (δεν έχω διαβάσει τα ποστ που προηγήθηκαν -κι ούτε πρόκειται να τα διαβάσω τώρα πιά), όμως από τα παραπάνω λεγόμενα κι από αυτά που υπαινίχθηκε ο Redfly (που μίλησε για απαράδεκτα σχόλια σε βάρος σου) καταλαβαίνω ότι κάτι "χοντρό" γράφτηκε, αντέδρασες, και από ό,τι βλέπω στη συνέχεια πήγες για ...μπάν-ια.basket72 έγραψε: ↑Παρ Οκτ 29, 2021 1:51 amΕγώ αν είχα δει να μιλάει έτσι κάποιος σε συμφορουμίτη μου, θα είχα πει 2 κουβέντες. Όχι για τον ίδιο τον συμφορουμίτη, αλλά για την "τιμή" του φόρουμ.
Επειδή όμως, είσαι ο μόνος που τοποθετήθηκες (έστω κι εμμέσως) πάνω στα ποστ που προηγήθηκαν (τοποθετήθηκε κι ο tarp7) τα προσπερνώ τα ¨δικά μας¨. Ως μη γενόμενα.
Για να γινόμαστε σωστοί άνθρωποι τοποθετούμαι εδώ (κι έξω- εκεί να δείτε). Που σημαίνει ότι παίρνουμε τον δύσκολο δρόμο κι όχι τον "κινέζικο¨.
Δεν πολυκαταλαβαίνω τι ακριβώς παίχτηκε, ούτε με ποιόν (ειδικά αυτό δεν με απασχολεί), αλλά έστω και (δικαιολογημένα) καθυστερημένα δηλώνω τώρα ότι κακόβουλες επιθέσεις σε μέλη του φόρουμ (ιδιαίτερα σε παλιά και δοκιμασμένα μέλη) θα έπρεπε να έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση από τους αρμόδιους, οι οποίοι δεν θα πρέπει να κρατάνε ίσες αποστάσεις, αλλά να εκτιμούν την ουσία των πραγμάτων.
1
1

I never thought there were corners in time