Και μόνο που ήμουν η αιτία να μπεις στο φόρουμ άξιζε η θεματική!!!! ( Άμα το ήξερα θα έπαιρνα τηλέφωνο νωρίτερα το Πούτιν να μπει στην Ουκρανίαbasket72 έγραψε: ↑Τετ Μαρ 23, 2022 11:42 amΠαίδες, νομίζω ότι δεν γίνεται διάλογος. Εγώ απαντάω σε όλα όσα τίθενται στο τραπέζι (οβάλ το κόβω) κι όχι αποσπασπαματικά ή αφαιρετικά κατά το δοκούν.
- Η Θουκυδίδειος παγίδα π.χ είναι σαφές ότι αναφέρεται στον ισχυρό που νιώθει ότι χάνει την ηγεμονία και τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του φιλόδοξου ανταγωνιστή του.
- Οι συσχετισμοί ισχύος που αναφέρω, δεν γίνονται προφανώς εν είδει παράθεσης ρόστερ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για να δούμε ποιος θα πάρει το κύπελλο, αλλά για να καταδείξουμε γιατί δεν πρόκειται να κουνηθεί η Δύση (που ως γνωστόν έχει το μονοπώλιο εισβολών τα τελευταία 500 χρόνια και πάνω της έχει χτίσει ευμάρεια (γουάτ- γουίτς ευμάρεια
- ποιος θα μου χαρίσει ένα 500ρικο για τη ΔΕΗ, μπας και ζεσταθούμε, επιτέλους, υπάρχουν και σπίτια ξέρετε. που δεν παίζει θέρμανση κι ότι κάνουν τα ηλ.σώματα) και δημοκρατία ( ποιος ήρθε; που είναι το σπούτνικ που έιναι το ΡΤ που είναι ο Βάγκνερ που είναι ο Πουτσίνι;
) που συχνά- πυκνά βλέπω να παρατίθενται.
- ΠΕρί νεοναζί (η παγκόσμια πατρίδα τους, έχω πει μέσες- άκρες το τι παίζει εκεί, αλλά και το πως προσλαμβάνεται ως έννοια από τους Ρώσους που αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι πριν 3 ή 4χρόνια σε πανρωσική δημοσκόπηση, ε΄ίχαμε κοντά στο 70% των σύγχρονων Ρώσων να νοσταλγούν τη Σ. Ένωση- το αφήνω εδώ πιο πολύ σημειολογικά) και σχεδίων Πούτιν, τρόπο άμυνας του ουκρανικού στρατού και- παραστρατού, προχώρημα ρώσικου στρατού, άμαχους, θα έλεγα, να ανοίξετε και κανά άλλο μέσο. Αλήθεια ποια μέσα σας παρέχουν την πληροφόρηση που έχετε; Σας μιλάει ανθρωπος που δεν έχει τι βου χρόνια ολόκληρα, και διαβάζει 4 γλώσσες προκειμένου να πληροφορηθεί. Και σταθερά, Γουάσιγκτον Ποστ, Δε Γκάρντιαν από δυτικά, ενίοτε το "ινστερσέπτερ" πέρα των "σκεψοδεξαμενών" της. Ενώ εδώ όποιο αθλητικό ανοίξω (το σπορτ24 έχω επιλέξει να διαβάζω π.χ) ε, θα πάρω τις τζούρες μου (με τις παραπομπές του) από τι κυκλοφορεί στην Ελλαδάρα.
Ενώ διαβάζω συχνότατα Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Κάπιταλ. Τα λέω για να δείξω, ότι θέλει λίγο ψάξιμο, το πράγμα. Και δεν αναφέρομαι στα ογκώδη- ενιότε και δύσπεπτα- των ιστορικών, και λοιπών στοχαστών. Που θα χαιρόμουν να τα λέγαμε, καμιά φορά με υπομονή έχοντας αποδεχτεί την άγνοιά μας που για μένα είναι η βασική αρχή της ουσιαστικής γνώσης. Σε οτιδήποτε. Από μαθήματα πολεμικών τεχνών ή Ζούμπα,μέχρι τη γεωπολιτική που πολύ φοριέται εσχάτως.
-Τώρα αυτό με την ιδεοληψία, ελπίζω να μην πήγαινε για μένα. Όχι γιατί με προσβάλει, αλλά γιατί με προβληματίζει για την ικανότητα πρόσληψης από πλευράς των συνομιλητών μου- πόσο μάλλον όταν φαίνονται ωραίοι κι ευαίσθητοι άνθρωποι όπως ο φίλος ο Ταρπ7, που εγκαινίασε και τη θεματική αυτή που ήταν κι η αιτιο-αφορμή για να ξαναμπώ στο φόρουμ και να σας ζαλίσω.
-Υ.Γ 1,2,3,4,,5,6. Ο Πούτιν έχει ήδη πετύχει μεγάλο μέρος των στόχων του. Πάει προς λήξη. Το α' μέρος. Λογικά δεν θα σβήσει ποτέ, και θα είναι πάντα μια ανοιχτή πληγή. Αλλά η εισβολή (επιχείρηση τη λένε οι Ρώσοι- εισβολή εγώ που δεν είμαι φιλορώσος, αλλά είμαι αλλεργικός στο αφήγημα, τη συρραφή και την προπαγάνδα) έχει περάσει στην τελευταία της φάση, ή είναι πολύ κοντά στο μπει στην τελευταία της φάση. Και μετά διαμελισμός.
Καλά κουράγια σε όσους βρίσκονται στην Ουκρανία και δη στις πόλεις. Ξέρουν αυτοί, τι γίνεται εκεί. ΚΑι πολλή τύχη τους εύχομαι. Από καρδιάς.

Φίλε basket72 δυστυχώς ο διάλογος μέσω social μυρίζει βοθρίλας και οπαδιλίκη κατά κανόνα. Ποσο κομπλεξ να κουβαλαει κανεις για να θελει να επιβεβαιωνεται διαρκως εναντι των συνανθρωπων του;
Εγώ πραγματικά χαίρομαι να μιλάω μαζί σου άλλα και μ άλλους συμφουρήτες εδώ μέσα που μπορούν να βάλουν 5 λέξεις στη σειρά και έχουν ευπρέπεια στο λόγο τους(όχι απαραίτητα να συμφωνούν μαζί μου), δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλοί.