ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2115
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Μαρ 23, 2022 1:04 pm

basket72 έγραψε:
Τετ Μαρ 23, 2022 11:42 am
Παίδες, νομίζω ότι δεν γίνεται διάλογος. Εγώ απαντάω σε όλα όσα τίθενται στο τραπέζι (οβάλ το κόβω) κι όχι αποσπασπαματικά ή αφαιρετικά κατά το δοκούν.

- Η Θουκυδίδειος παγίδα π.χ είναι σαφές ότι αναφέρεται στον ισχυρό που νιώθει ότι χάνει την ηγεμονία και τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του φιλόδοξου ανταγωνιστή του.

- Οι συσχετισμοί ισχύος που αναφέρω, δεν γίνονται προφανώς εν είδει παράθεσης ρόστερ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για να δούμε ποιος θα πάρει το κύπελλο :) , αλλά για να καταδείξουμε γιατί δεν πρόκειται να κουνηθεί η Δύση (που ως γνωστόν έχει το μονοπώλιο εισβολών τα τελευταία 500 χρόνια και πάνω της έχει χτίσει ευμάρεια (γουάτ- γουίτς ευμάρεια :P - ποιος θα μου χαρίσει ένα 500ρικο για τη ΔΕΗ, μπας και ζεσταθούμε, επιτέλους, υπάρχουν και σπίτια ξέρετε. που δεν παίζει θέρμανση κι ότι κάνουν τα ηλ.σώματα) και δημοκρατία ( ποιος ήρθε; που είναι το σπούτνικ που έιναι το ΡΤ που είναι ο Βάγκνερ που είναι ο Πουτσίνι; :P ) που συχνά- πυκνά βλέπω να παρατίθενται.

- ΠΕρί νεοναζί (η παγκόσμια πατρίδα τους, έχω πει μέσες- άκρες το τι παίζει εκεί, αλλά και το πως προσλαμβάνεται ως έννοια από τους Ρώσους που αξίζει να σημειωθεί βέβαια, ότι πριν 3 ή 4χρόνια σε πανρωσική δημοσκόπηση, ε΄ίχαμε κοντά στο 70% των σύγχρονων Ρώσων να νοσταλγούν τη Σ. Ένωση- το αφήνω εδώ πιο πολύ σημειολογικά) και σχεδίων Πούτιν, τρόπο άμυνας του ουκρανικού στρατού και- παραστρατού, προχώρημα ρώσικου στρατού, άμαχους, θα έλεγα, να ανοίξετε και κανά άλλο μέσο. Αλήθεια ποια μέσα σας παρέχουν την πληροφόρηση που έχετε; Σας μιλάει ανθρωπος που δεν έχει τι βου χρόνια ολόκληρα, και διαβάζει 4 γλώσσες προκειμένου να πληροφορηθεί. Και σταθερά, Γουάσιγκτον Ποστ, Δε Γκάρντιαν από δυτικά, ενίοτε το "ινστερσέπτερ" πέρα των "σκεψοδεξαμενών" της. Ενώ εδώ όποιο αθλητικό ανοίξω (το σπορτ24 έχω επιλέξει να διαβάζω π.χ) ε, θα πάρω τις τζούρες μου (με τις παραπομπές του) από τι κυκλοφορεί στην Ελλαδάρα.
Ενώ διαβάζω συχνότατα Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Κάπιταλ. Τα λέω για να δείξω, ότι θέλει λίγο ψάξιμο, το πράγμα. Και δεν αναφέρομαι στα ογκώδη- ενιότε και δύσπεπτα- των ιστορικών, και λοιπών στοχαστών. Που θα χαιρόμουν να τα λέγαμε, καμιά φορά με υπομονή έχοντας αποδεχτεί την άγνοιά μας που για μένα είναι η βασική αρχή της ουσιαστικής γνώσης. Σε οτιδήποτε. Από μαθήματα πολεμικών τεχνών ή Ζούμπα, :) μέχρι τη γεωπολιτική που πολύ φοριέται εσχάτως.

-Τώρα αυτό με την ιδεοληψία, ελπίζω να μην πήγαινε για μένα. Όχι γιατί με προσβάλει, αλλά γιατί με προβληματίζει για την ικανότητα πρόσληψης από πλευράς των συνομιλητών μου- πόσο μάλλον όταν φαίνονται ωραίοι κι ευαίσθητοι άνθρωποι όπως ο φίλος ο Ταρπ7, που εγκαινίασε και τη θεματική αυτή που ήταν κι η αιτιο-αφορμή για να ξαναμπώ στο φόρουμ και να σας ζαλίσω.

-Υ.Γ 1,2,3,4,,5,6. Ο Πούτιν έχει ήδη πετύχει μεγάλο μέρος των στόχων του. Πάει προς λήξη. Το α' μέρος. Λογικά δεν θα σβήσει ποτέ, και θα είναι πάντα μια ανοιχτή πληγή. Αλλά η εισβολή (επιχείρηση τη λένε οι Ρώσοι- εισβολή εγώ που δεν είμαι φιλορώσος, αλλά είμαι αλλεργικός στο αφήγημα, τη συρραφή και την προπαγάνδα) έχει περάσει στην τελευταία της φάση, ή είναι πολύ κοντά στο μπει στην τελευταία της φάση. Και μετά διαμελισμός.

Καλά κουράγια σε όσους βρίσκονται στην Ουκρανία και δη στις πόλεις. Ξέρουν αυτοί, τι γίνεται εκεί. ΚΑι πολλή τύχη τους εύχομαι. Από καρδιάς.
Και μόνο που ήμουν η αιτία να μπεις στο φόρουμ άξιζε η θεματική!!!! ( Άμα το ήξερα θα έπαιρνα τηλέφωνο νωρίτερα το Πούτιν να μπει στην Ουκρανία :D :D )
Φίλε basket72 δυστυχώς ο διάλογος μέσω social μυρίζει βοθρίλας και οπαδιλίκη κατά κανόνα. Ποσο κομπλεξ να κουβαλαει κανεις για να θελει να επιβεβαιωνεται διαρκως εναντι των συνανθρωπων του;
Εγώ πραγματικά χαίρομαι να μιλάω μαζί σου άλλα και μ άλλους συμφουρήτες εδώ μέσα που μπορούν να βάλουν 5 λέξεις στη σειρά και έχουν ευπρέπεια στο λόγο τους(όχι απαραίτητα να συμφωνούν μαζί μου), δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλοί.

0
ggr

allstar
Reactions: 175
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τετ Μαρ 23, 2022 2:13 pm

tarp7 έγραψε:
Τετ Μαρ 23, 2022 10:50 am

Πώς εξελίχθηκε έτσι αυτός ο πόλεμος; Προφανώς ο Πούτιν και η ομάδα που τον περιβάλλει άλλα είχαν σχεδιάσει και άλλα τους βγήκαν. Πιθανότατα δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση. Είχαν σχεδιάσει κάποια "στρατηγική επιχείρηση", με στόχο τη γρήγορη παράδοση των Ουκρανών και την εγκατάσταση κάποιας κυβέρνησης - μαριονέτα στο Κίεβο.
Όλα αυτά έχουν ανατραπεί. Με αποτέλεσμα ο Πούτιν να υποχρεωθεί να βομβαρδίζει πόλεις με αμάχους και να καταστρέφει τις βασικές υποδομές τους, ώστε να τις αναγκάσει να παραδοθούν. Οι θηριωδίες, που καθημερινά αποκαλύπτονται, έχουν πλέον αφαιρέσει από τον Πούτιν κάθε επιχείρημα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την εισβολή του. Για παράδειγμα, η περίφημη "αποναζιστικοποίηση". Ναι, υπάρχουν ναζιστές (και) στην Ουκρανία, αλλά είναι δυνατόν αυτό να δικαιολογήσει την ισοπέδωση της Μαριούπολης;
Ο κίνδυνος να μην πετύχει τους βασικούς του στόχους στην Ουκρανία κάνει τον Πούτιν πιο ωμό και επικίνδυνο. Γι’ αυτό οι δυτικοί θα διαπράξουν ολέθριο σφάλμα αν τον εξωθήσουν στα άκρα. Στόχος πρέπει να είναι να του αφήσουν περιθώριο διαφυγής, ώστε ο πόλεμος να σταματήσει και όχι να παραταθεί και να επεκταθεί. Ειδικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υποχρέωση να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση και όχι να συναγωνίζονται τους Αμερικανούς σε ακρότητες.
Ο Πούτιν, λοιπόν, εξελίσσεται σε έναν από τους πιο αιμοσταγείς σύγχρονους ηγέτες. Μπορεί το σύνθημα "φονιάδες των λαών Ρώσοι" να μην έχει ακουστεί ακόμα σε διαδηλώσεις, αλλά η αποκρουστική αίσθηση του κόσμου για τον επίδοξο "τσάρο" ξεπερνάει τα συνθήματα.
Το μοναδικό που δεν περίμεναν οι Ρώσοι είναι η λυσσαλέα αντίσταση των Ουκρανών στις πόλεις. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι υπήρχε πιθανότητα να είχαν σχεδιάσει την κατάληψη της Ουκρανίας σε 3-4 μέρες ή έστω μία εβδομάδα. Μιλάμε για μια χώρα μεγέθους Γαλλίας. Δεν κατακτώνται έτσι εύκολα χώρες τέτοιου μεγέθους. Αν κάποιος στρατιωτικός είχε τέτοιο σχέδιο, συγγνώμη για τη φράση. αλλά δεν θα είχε σώας τας φρένας. Απ' ό,τι ακούω τους βασικούς του στόχους τους πετυχαίνει. Τέλος, όσον αφορά το Κίεβο, αποτελούσε στόχο πολιτικής σημασίας, όχι στρατηγικής. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πρέπει οι υπόλοιποι να βοηθήσουν στην εκτόνωση της κατάστασης και όχι στην περαιτέρω εκτράχυνσή της, όπως κάνουν μέχρι τώρα.

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar

Τετ Μαρ 23, 2022 4:39 pm

ggr έγραψε:
Τετ Μαρ 23, 2022 2:13 pm
tarp7 έγραψε:
Τετ Μαρ 23, 2022 10:50 am

Πώς εξελίχθηκε έτσι αυτός ο πόλεμος; Προφανώς ο Πούτιν και η ομάδα που τον περιβάλλει άλλα είχαν σχεδιάσει και άλλα τους βγήκαν. Πιθανότατα δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση. Είχαν σχεδιάσει κάποια "στρατηγική επιχείρηση", με στόχο τη γρήγορη παράδοση των Ουκρανών και την εγκατάσταση κάποιας κυβέρνησης - μαριονέτα στο Κίεβο.
Όλα αυτά έχουν ανατραπεί. Με αποτέλεσμα ο Πούτιν να υποχρεωθεί να βομβαρδίζει πόλεις με αμάχους και να καταστρέφει τις βασικές υποδομές τους, ώστε να τις αναγκάσει να παραδοθούν. Οι θηριωδίες, που καθημερινά αποκαλύπτονται, έχουν πλέον αφαιρέσει από τον Πούτιν κάθε επιχείρημα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την εισβολή του. Για παράδειγμα, η περίφημη "αποναζιστικοποίηση". Ναι, υπάρχουν ναζιστές (και) στην Ουκρανία, αλλά είναι δυνατόν αυτό να δικαιολογήσει την ισοπέδωση της Μαριούπολης;
Ο κίνδυνος να μην πετύχει τους βασικούς του στόχους στην Ουκρανία κάνει τον Πούτιν πιο ωμό και επικίνδυνο. Γι’ αυτό οι δυτικοί θα διαπράξουν ολέθριο σφάλμα αν τον εξωθήσουν στα άκρα. Στόχος πρέπει να είναι να του αφήσουν περιθώριο διαφυγής, ώστε ο πόλεμος να σταματήσει και όχι να παραταθεί και να επεκταθεί. Ειδικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υποχρέωση να συμβάλουν σε αυτήν την κατεύθυνση και όχι να συναγωνίζονται τους Αμερικανούς σε ακρότητες.
Ο Πούτιν, λοιπόν, εξελίσσεται σε έναν από τους πιο αιμοσταγείς σύγχρονους ηγέτες. Μπορεί το σύνθημα "φονιάδες των λαών Ρώσοι" να μην έχει ακουστεί ακόμα σε διαδηλώσεις, αλλά η αποκρουστική αίσθηση του κόσμου για τον επίδοξο "τσάρο" ξεπερνάει τα συνθήματα.
Το μοναδικό που δεν περίμεναν οι Ρώσοι είναι η λυσσαλέα αντίσταση των Ουκρανών στις πόλεις. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω ότι υπήρχε πιθανότητα να είχαν σχεδιάσει την κατάληψη της Ουκρανίας σε 3-4 μέρες ή έστω μία εβδομάδα. Μιλάμε για μια χώρα μεγέθους Γαλλίας. Δεν κατακτώνται έτσι εύκολα χώρες τέτοιου μεγέθους. Αν κάποιος στρατιωτικός είχε τέτοιο σχέδιο, συγγνώμη για τη φράση. αλλά δεν θα είχε σώας τας φρένας. Απ' ό,τι ακούω τους βασικούς του στόχους τους πετυχαίνει. Τέλος, όσον αφορά το Κίεβο, αποτελούσε στόχο πολιτικής σημασίας, όχι στρατηγικής. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πρέπει οι υπόλοιποι να βοηθήσουν στην εκτόνωση της κατάστασης και όχι στην περαιτέρω εκτράχυνσή της, όπως κάνουν μέχρι τώρα.
Μια χώρα 40 εκ δεν την παίρνεις σε μια εβδομάδα, αλλά περίμενε ότι θα έκανε περίπατο και θα έριχναν οι ουκρανοί τη κυβέρνηση, κάτι σαν απελευθερωτής. Το οποίο τελικά δεν έγινε. Η Μαριούπολη είναι 400χιλ και έναν μήνα κι ακόμη να την πάρει παρόλο που την έχει ισοπεδώσει. Επίσης του έχουν σκοτωθεί 4 στρατηγούς δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι στο τέλος θα κερδίσει, θα έχει όμως μεγάλο κόστος που δεν το υπολόγιζε, όπως δεν υπολόγιζε ότι θα είχε αντιδράσεις μέσα στη ρωσία. Κατά τη γνώμη μου κάποια στιγμή θα τα βρούν και με τη Δύση οι ρώσοι, δεν είναι και τόσο αγαπημένοι με τους κινέζους. Οι κάτοικοι της Μαριούπολης καταστράφηκαν κι αυτό έχει σημασία .

0
ggr

allstar
Reactions: 175
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τετ Μαρ 23, 2022 5:28 pm

Μμμ, το αν θα τα ξαναβρούν με την Δύση δεν μπορώ να το προβλέψω σίγουρα. Η Κίνα θέλει να συνεργαστεί μαζί τους και τη συμφέρει που έχει χάσει ένα μέρος της ισχύος της η Ρωσία. Δεν την θέλει όμως και τσαλαπατημένη. Ο απώτερος στόχος της Δύσης είναι η Κίνα, αυτός είναι ο μεγάλος αντίπαλος. Θα δείξει το μέλλον, τι να σου πω. Δεν είναι πλέον διπολικό το σύστημα όπως την περίοδο ΕΣΣΔ-ΗΠΑ και αυτό περιπλέκει την κατάσταση.

0
basket72
Reactions:

Τετ Μαρ 23, 2022 6:42 pm

tarp7 έγραψε:
Τετ Μαρ 23, 2022 1:04 pm

Και μόνο που ήμουν η αιτία να μπεις στο φόρουμ άξιζε η θεματική!!!! ( Άμα το ήξερα θα έπαιρνα τηλέφωνο νωρίτερα το Πούτιν να μπει στην Ουκρανία :D :D )
Φίλε basket72 δυστυχώς ο διάλογος μέσω social μυρίζει βοθρίλας και οπαδιλίκη κατά κανόνα. Ποσο κομπλεξ να κουβαλαει κανεις για να θελει να επιβεβαιωνεται διαρκως εναντι των συνανθρωπων του;
Εγώ πραγματικά χαίρομαι να μιλάω μαζί σου άλλα και μ άλλους συμφουρήτες εδώ μέσα που μπορούν να βάλουν 5 λέξεις στη σειρά και έχουν ευπρέπεια στο λόγο τους(όχι απαραίτητα να συμφωνούν μαζί μου), δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλοί.
Σε ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια φίλε μου, και μακάρι να λήξει ο ρημαδοπόλεμος το συντόμοτερο.

Άβαταρ μέλους
lefpan

nba
Reactions: 1919
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Ζάρκο, Fast Eddie
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Μαρ 24, 2022 7:50 pm

Παραθέτω link από το ΠΡΩΤΟ ΨΕΜ...συγγνώμη ΘΕΜΑ, για να μη το αμφισβητήσει κανένας "δυτικόφιλος":

https://www.protothema.gr/world/article ... der-laien/

Οι έξυπνοι της Ευρώπης θα αγοράσουν 15 δις κυβικά μέτρα υγροποιημένο αέριο από τις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9 μήνες, φυσικά σε "τιμή έκπληξη"!

Σαν να αρχίζει να αχνοφαίνεται γιατί έγινε όλος αυτός ο χαμός, ακόμα και σ' αυτούς που δεν το πίστευαν.

Αλίμονο στους Ουκρανούς (το λαό εννοώ, όχι τις μαριονέτες), στους Ρώσους (το λαό εννοώ, όχι τους κυβερνήτες), και όλους εμάς τους Ευρωπαιους (αφού μένουμε Ευρώπη), που πήραμε και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τον ...Παπαγιαννόπουλο

Λόγος επεξεργασίας: Ακατάλληλο λεξιλογιο

1
1 Εικόνα
I never thought there were corners in time
Till I was told to stand in one
basket72
Reactions:

Πέμ Μαρ 24, 2022 11:06 pm

Redoctor_33

senior
Reactions: 282

Παρ Μαρ 25, 2022 2:16 am

basket72 έγραψε:
Πέμ Μαρ 24, 2022 11:06 pm
σε προηγούμενο ποστ απαντάω.

λες ότι η Δύση δεν θέλει Γ'ΠΠ.

αλλά μήπως "θελει" η Ευρασία; (Όχι απαραίτητα wwIII αλλά επαναθεωρηση σφαιρών επιρροής κλπ)
γιατι να περιμένει να ετοιμαστεί ΕΕ και ΗΠΑ και να μην κάνει την κίνηση της τώρα ο άξονας Κινας-Ρωσιας.

η ΕΕ είναι νον φάκτορ στρατιωτικά και οικονομικά πλήρως εξαρτώμενη.

Στις ΗΠΑ ο διχασμός έχει βαρέσει κόκκινο.

Το ΝΑΤΟ δεν υφίσταται κατ' ουσίαν και η Τουρκία με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό παραεχει αμφίσημη στάση. (το ότι πάει εκεί τα κότερα ο Τσέλσι FC λέει πολλα)

Και φυσικά ο νότος προτιμά 100 φορές την ουδετερότητα συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας¡

Ώρα για εκδίκηση για το 1989 λοιπόν; (όπου δεν έπεσε μόνο το τείχος εν τέλει αλλά είχαμε και την Τιεν Αμεν)

Η ΕΕ την έχουμε πατήσει για τα καλα.

Στην καλύτερη Πάμε για δελτίο Τροφίμων καυσίμων +/-χρήση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Στη χειρότερη... το ότι συζητιέται πλέον το ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είσαι όσο καταστρεπτικος έχει προπαγανδιστει μιλάει από μόνο του.

σημείωση. άλλο το Τσερνομπίλ (φουλ ραδιενέργεια μακροχρόνια)
άλλο το Ναγκασάκι (βραχεία υπερκαταστροφη χωρίς τεράστιες μακροχρόνιες συνέπειες συγκριτικά)
και άλλο τα τακτικά πυρηνικά.

με βάση τους ψυχοπαθείς ηγέτες της παρακμαζουσας δυσης, την επιτηδευμένη εξοικείωση με τον πόλεμο αλλά και τις τακτικές ασκήσεις πυρηνικών που ανέφερες των Ευρασιατων. WINTER IS COMING.

0
basket72
Reactions:

Παρ Μαρ 25, 2022 3:09 am

Redoctor_33 έγραψε:
Παρ Μαρ 25, 2022 2:16 am
[
σε προηγούμενο ποστ απαντάω.

λες ότι η Δύση δεν θέλει Γ'ΠΠ.

αλλά μήπως "θελει" η Ευρασία; (Όχι απαραίτητα wwIII αλλά επαναθεωρηση σφαιρών επιρροής κλπ)
γιατι να περιμένει να ετοιμαστεί ΕΕ και ΗΠΑ και να μην κάνει την κίνηση της τώρα ο άξονας Κινας-Ρωσιας.

η ΕΕ είναι νον φάκτορ στρατιωτικά και οικονομικά πλήρως εξαρτώμενη.

Στις ΗΠΑ ο διχασμός έχει βαρέσει κόκκινο.

Το ΝΑΤΟ δεν υφίσταται κατ' ουσίαν και η Τουρκία με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό παραεχει αμφίσημη στάση. (το ότι πάει εκεί τα κότερα ο Τσέλσι FC λέει πολλα)

Και φυσικά ο νότος προτιμά 100 φορές την ουδετερότητα συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας¡

Ώρα για εκδίκηση για το 1989 λοιπόν; (όπου δεν έπεσε μόνο το τείχος εν τέλει αλλά είχαμε και την Τιεν Αμεν)

Η ΕΕ την έχουμε πατήσει για τα καλα.

Στην καλύτερη Πάμε για δελτίο Τροφίμων καυσίμων +/-χρήση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Στη χειρότερη... το ότι συζητιέται πλέον το ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν είσαι όσο καταστρεπτικος έχει προπαγανδιστει μιλάει από μόνο του.

σημείωση. άλλο το Τσερνομπίλ (φουλ ραδιενέργεια μακροχρόνια)
άλλο το Ναγκασάκι (βραχεία υπερκαταστροφη χωρίς τεράστιες μακροχρόνιες συνέπειες συγκριτικά)
και άλλο τα τακτικά πυρηνικά.

με βάση τους ψυχοπαθείς ηγέτες της παρακμαζουσας δυσης, την επιτηδευμένη εξοικείωση με τον πόλεμο αλλά και τις τακτικές ασκήσεις πυρηνικών που ανέφερες των Ευρασιατων. WINTER IS COMING.

Κατ' αρχάς να πω ότι το συγκεκριμένο βίντεο λέει όλα όσα δεν έχουν ειπωθεί όχι μόνο εδώ μέσα από ερασιτέχνες σας εμάς, αλλά κι εκεί παραέξω.
Πόσο μάλλον όταν μιλάει πρώην διακεκριμένο στέλεχος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ που παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας, και που λέει διευθύνσεις κι ονόματα που λένε και στην πιάτσα.
Κι αν για μερικούς από εμάς που έχουμε την λόξα να διαβάζουμε βιβλία, άρθρα και λοιπά κουραστικά, αρκετά απ' αυτά που είπε να ήταν από λίγο ως πολύ γνωστά, δεν αλλάξει το γεγονός ότι ο ίδιος τα έβαλε σε μια λογική σειρά που το καθένα συνδέεται κι επιπλέον τα κάνει "πενηνταράκια΄ενώ εξηγεί γιατί η πολιτική των ΗΠΑ είναι κατ' ουσία αντι-αμερικάνικη κι ιδεαλιστικά/οντολογικά αλλά πραγματικά.

Σχετικά με τα ωραία και δύσκολα ερωτήματα που θέτεις να σου πω, ότι όχι μόνο εγώ ο περίπου ανώνυμος μπάσκετ72, αλλά ούτε κι οι επώνυμοι και πλέον ειδικοί δεν μπορούν να έχουν θέση.
Η δικιά μου ακλόνητη αίσθηση (κι όχι προβολή των "θέλω" μου) είναι ότι οι χώρες της ανατολής- ευρασίας, θέλουν να ζήσουν κι αυτές πράγματα που δεν μπόρεσαν να ζήσουν, όπως η ευμάρεια κ.α
Επιπλέον το μάθημα της υπερδύναμης που με τη χιλιαστική της αλαζονεία είναι σε ελεύθερη πτώση εδώ και αρκετά χρόνια, έχει γίνει μάθημα κι έχουν δει ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα.
Ενώ αν δει κανείς τις στοχοθεσίες σε Δύση κι Ανατολή, αυτές προσανατολίζονται στο πως η επόμενη μέρα της εγγενούς/δομικής κρίσης του 2008., της πανδημίας, του ανταγωνισμού Δύσης- Ανατολής, της μερικής/σταδιακής απο-παγκοσμιοποίησης, της ενεργειακής σπάνης, της αύξησης του πληθυσμού, της κλιματικής αλλαγής και του ουκρανικού, θα τους βρει πιο κοντά σε αυτό που ζούσαν μέχρι τότε.
Αυτό είναι το καθολικό οικομενικό- σιωπηλό- αίτημα. Να συνεχίσουμε να ζούμε όπως πριν.

Αν τώρα προκύψει μια πετυχημένη προβοκάτσια των Αζόφ (κράτος εν κράτει στην Ουκρανία που επώνυμα και δημόσια απειλεί τους 2 τελευταίους πρωθυπουργούς της με δολοφονία΄- κρεμάλα σε περίπτωση που εγκαταλείψουν τον εμφύλιο που γινόταν στην Αν .Ουκρανία) και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ τσιμπήσει ενώ ξέρει ότι η Ρωσία σε περίπτωση ενός πρώτου πολέμου με το ΝΑΤΟ σε ευρωπαϊκό έδαφος υπερτερεί (εκεί δεν θα την ενδιαφέρει να μην την ισοπεδώσει) και θα τον πάρει κι άμα προχωρήσει πιο πολύ το πράγμα και μπουν ΝΑΤΟΙΚΕΣ Δυνάμεις σε ρώσικο έδαφος και νιώσει περικυκλωμένη, τότε θα πάρουν σειρά τα πυρηνικά της που είναι περισσότερα και αποτελεσμάτικοτερα του ΝΑΤΟ (υπερηχητικοί που δεν σταματάνε πουθενά) τότε τι να πω; Ναι όλα ΄γινονται, αλλά οι πιθανότητες ελάχιστες. Ούτε ο Μπάιντεν ούτε το ΝΑΤΟ θέλει κάτι τέτοιο και πια οι μηχανισμοί είναι αρτιότεροι κι όχι όπως τότε με την άσκηση το 1983 που στο τσακ δεν είχαμε το πάτημα του κουμπιού, ή στην Οκινάουα πάλι τον Οκτώβρη του 1962, όπου λάθος σήματα έσκασαν στη μυστική βάση των ΗΠΑ και παρολίγο να είχαμε...μανιτάρια σε Σιβηρία, Βιετνάμ, Β.Κορέα και Κίνα και μετά ένα γενικευμένο Χειμώνα που λέει κι ο Σαγκάν.

Οι αμερικάνοι κι οι Δυτικοί μονάχα σε ένα πράγμα νικάνε και πάνε καλά αυτές τις μέρες. Στον πόλεμο της προπαγάνδας/ενημέρωσης (το λες όπως θες). Κάνουν τους νικητές και τους ισχυρούς όταν και ένα παιδάκι ακόμα διερωτάται " μα πως όλος αυτός ο κόσμος που είναι τόσο ισχυρός δεν ενώνεται για να νικήσει αυτόν τον παρανοϊκό δικτάτορα που βομβαρδίζει τους αμάχους;".

Θα μπορούσε όμως κι όλο αυτό να οδηγήσει σε μια περαιτέρω και εκ βάθρων αναθεώρηση του INF, και της αποπυρηνικοποίησης. Η ιστορία της Κούβας και οι επόμενες που ανέφερα απόψε αλλά κι προηγούμες μέρες έφεραν την πρώτη συμφνωνία για μείωση των πυρηνικών από πλευράς ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης.

Οι μέρες που ζούμε είναι ζόρικες και ζοφερές. Ζ, δηλαδή όπως κι η εισβολή των Ρώσων.
Κι επειδή ζούμε σε εποχές που είμαστε "τζάνκια" της ενημέρωσης (της όποιας...) μας φαίνεται ότι όλο αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κι όμως το 62 τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Και δη στην κρίση των πυραύλων. ΄Ήταν πιο πιθανό να σκάσουν λε μπομπ από το αντίθετο.

Ψυχραιμία και μην ακούτε τους Δυτικούς. Εδώ δεν τους ακούνε οι ίδιοι. :)

Ας δούμε πότε θα γίνει η συνθηκολόγηση από πλευράς Ζελένσκι, ποιες χώρες θα βάλουν στο τραπέζι μια προσέγγιση της Ρωσίας γιατί τα κουκιά δεν βγαίνουν κι ούτω καθεξής.

Στο μεταξύ δείτε το βίντεο.

tarp7

allstar

Παρ Μαρ 25, 2022 9:40 am

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar

Κυρ Μαρ 27, 2022 6:09 pm

Στους πολεμους ως γνωστον ολοι νικουν και αυτοι που νικουν και οι αλλοι που χανουν γιατι πολεμησαν ηρωικα.
Η ρωσικη εισβολη δεν ειναι εξαιρεση. Πιθανοτατα ο Πουτιν περιμενε να καταρρευσει εσωτερικα η Κυβερνηση Ζελενσκι, να επιβαλλει δικη του Κυβερνηση και να προσαρτησει αυτες εκει τις περιοχες προς την Αζοφικη θαλασσα . H Ουκρανια δεν προκειται να μπει στο νατο τα επομενα 50 χρονια ενω εξουδετερωθηκε η στρατιωτικη ισχυς της και καθε σκεψη για βασεις του νατο εκει, οι περιοχες δε που βρισκονται υπο ρωσικη κατοχη στην αζοφικη θα μεινουν γκριζες, de facto ρωσικες.
Στο τέλος ο Πουτιν θα πρεπει να πει καλα τα πηγαμε αλλα αρκετα κατω απο τις προσδοκιες μας και ο Ζελενσκι οτι γενικα κερδισαμε συμπαθεια του κοσμου αλλα τιποτα χειροπιαστο, χασαμε πολλα αλλα κρατησαμε κατι και για μας.

0
Redoctor_33

senior
Reactions: 282

Κυρ Μαρ 27, 2022 11:11 pm

εδώ και δεκαετίες (τουλάχιστον από 1990 και μετα) Κάθε κυβέρνηση είναι χειρότερη απ'την προηγούμενη.

αλλά ειδικά οι τελευταίες κυβερνήσεις των πολιτικών γόνων οδηγούν την Ελλάδα σε καταστάσεις εξαθλίωσης.

Ο πρώτος με την έλευση του σωτηρα ΔΝΤ.

Ο δεύτερος με την πλήρη άλωση της χώρας από ολιγαρχες, την καταστροφική και υπερδιχαστικη διαχείριση της πανδημίας και φυσικά τώρα με τον υπερθεματισμο στη στήριξη της Ουκρανίας.

Η αντικατάσταση του ντόπιου λιγνίτη από το εισαγόμενο φυσικό αέριο και την αεροενεργεια οδήγα σε βαθιά ενεργειακή φτώχεια την πλειοψηφία των Ελλήνων ενώ ταυτόχρονα οι ολιγαρχίας της ενέργειας έχουν υπερκέρδη.

Διαχείριση της πανδημίας τα χουμε πει καιρό. Διάλυση του ΕΣΥ εν καιρώ πανδημίας.... ντάξει... υπέρτατη ξεφτίλα. και κοιτάμε αποχαυνωμένοι και κραζουμε τους μη εμβολιασμένους.

Και τώρα με την full on στήριξη της Ουκρανίας και συνεπαγομενα και άνευ όρων των ουκροναζι....
Δεν ξεχνιούνται αυτά..

Προφανώς ανήκουμε εις την Δύσιν αλλά το να στέλνεις όπλα πρώτος στους Ουκρανους έχει μόνο αρνητικές συνέπειες για τη χώρα.

Και η προηγούμενη κυβέρνηση φυσικά ακολούθησε τη γραμμή σφιχταγκάλιασμα άνευ όρων με το ΝΑΤΟ: συμφωνία Πρεσπων, νέες βάσεις αλλά και το πανωσηκωμα στην πρεσβεία δείχνει πολλά.

Όμως έστω για την καλή έξωθεν μαρτυρία δεν θα πρέπει να δρα μόνιμα ο χώρος Ελλάς ως ο αυτοφωρακιας των δυτικών ελίτ(το άλλο παράδειγμα είναι που πρωτοστατησαμε στα υγειονομικά άχρηστα αλλά κοινωνικά διαλυτικά ηλεκτρονικά διαβατήρια εμβολιασμού ).
Στην περίπτωσή του ουκρανικου πιθανότατα θα έχει σημαντικά κόστη στο βραχυ/μεσοπρόθεσμο μέλλον

Πραγματικά αναζητείται πάτος. ελπίζω να μην φτάσουμε να στείλουμε (ξανα) και εκστρατευτικό σώμα στην Οδησσό. Ντάξει για την κατάντια να κατακρινεται η συναυλία για την Ειρήνη επειδή δεν εκθειάζει το Αζοφ Μπαταλιον και πάλι δεν υπάρχουν λόγια.

Η Δύση και ειδικά η ΕΕ είναι σε επιταχυνόμενη τροχιά παρακμής. Μαντέψτε ποιοι θα συνεχίσουν να την πληρώνουν χειρότερα και βαρύτερα. Τα qr πιστοποιητικά υποταγής για να πίνουμε καφέ υπαίθρια ήταν μόνο η αρχή.
Έρχονται δελτία Τροφίμων-καυσίμων-Ενεργειας ενώ οι ολιγαρχες πλουτίζουν. Θα μείνουμε άραγε για πάντα σε κατάσταση αποχαύνωσης όπως τα τελευταία 7!!! χρονια;

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Δευ Μαρ 28, 2022 6:03 am

tarp7 έγραψε:
Κυρ Μαρ 27, 2022 6:09 pm
Στους πολεμους ως γνωστον ολοι νικουν και αυτοι που νικουν και οι αλλοι που χανουν γιατι πολεμησαν ηρωικα.
Η ρωσικη εισβολη δεν ειναι εξαιρεση. Πιθανοτατα ο Πουτιν περιμενε να καταρρευσει εσωτερικα η Κυβερνηση Ζελενσκι, να επιβαλλει δικη του Κυβερνηση και να προσαρτησει αυτες εκει τις περιοχες προς την Αζοφικη θαλασσα . H Ουκρανια δεν προκειται να μπει στο νατο τα επομενα 50 χρονια ενω εξουδετερωθηκε η στρατιωτικη ισχυς της και καθε σκεψη για βασεις του νατο εκει, οι περιοχες δε που βρισκονται υπο ρωσικη κατοχη στην αζοφικη θα μεινουν γκριζες, de facto ρωσικες.
Στο τέλος ο Πουτιν θα πρεπει να πει καλα τα πηγαμε αλλα αρκετα κατω απο τις προσδοκιες μας και ο Ζελενσκι οτι γενικα κερδισαμε συμπαθεια του κοσμου αλλα τιποτα χειροπιαστο, χασαμε πολλα αλλα κρατησαμε κατι και για μας.
Χαμένοι είναι όλοι. Εντελώς χαζός πόλεμος και απευκταίος. Αυτό που ξέραμε από την αρχή ότι θα γίνει (προσάρτηση τουλάχιστον 2 επαρχιών στη Ρωσία, ουδέτερο καθεστώς Ουκρανίας, κάποιο είδος συμφωνίας για αργή ενσωμάτωση στην ΕΕ κλπ κλπ) μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς να πεθάνει άμαχος πληθυσμός, νέα παιδιά εκατέρωθεν, να διαλυθεί μισή χώρα και να έχουμε νέο Ψυχρό Πόλεμο όπου μάλιστα υποχρεώνονται διχαστικά και όλα τα κράτη να πάρουν θέση. Άθλια διαχείριση κατάστασης από όλους τους εμπλεκόμενους, οι μεν δεν ήξεραν (?) ότι δε θα έχουν στρατιωτική στήριξη από τη Δύση ή ότι ο Πούτιν είναι μακιαβελικός, ο δε δεν περίμενε αντίσταση επειδή τον έπεισαν ότι θα γινόταν δεκτός με σημαίες για τον πόλεμο κατά των ναζί ( :drunk: ) κι ανέστησε το ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν έχει αλτσχάιμερ(τραγική κατάσταση, τα λέγαμε από τότε που ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος), η ΕΕ έχει μισό ηγέτη μόνο στο πρόσωπο του Μακρόν , ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του εκμεταλλευόμενος για άλλη μια φορά το πόσο εύθραστη είναι όοοοοολη η γειτονιά του για να κρύψει κάτω από το χαλί τις δικές του οικονομικές και πολιτικές πατατιές και οι συνέπειες μιας πλήρως απευκταίας σύγκρουσης γίνονται αισθητές ακόμη και στην Άπω Ανατολή και τη Λατινική Αμερική (που μάλλον είναι και ο ευνοημένος της υπόθεσης μεταξύ μας, από το Μαδούρο μέχρι τον Ορτέγα).

Στο μεταξύ είναι πολύ κουραστική η "ενημέρωση" εκατέρωθεν. Από το Russia Today και τα κουβανοβενεζολάνικα μέχρι το CNN και τα ιταλοϊσπανικά κανάλια είναι εκνευριστικά μονόπλευρη η κάλυψη. Όαση (ποιος θα το περίμενε) τα κινέζικα κανάλια, που παρουσιάζουν και τις δυο εκδοχές για τα τεκταινόμενα καθημερινά.

3
3 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
basket72
Reactions:

Δευ Μαρ 28, 2022 10:54 am

yorgos έγραψε:
Δευ Μαρ 28, 2022 6:03 am

Χαμένοι είναι όλοι. Εντελώς χαζός πόλεμος και απευκταίος. Αυτό που ξέραμε από την αρχή ότι θα γίνει (προσάρτηση τουλάχιστον 2 επαρχιών στη Ρωσία, ουδέτερο καθεστώς Ουκρανίας, κάποιο είδος συμφωνίας για αργή ενσωμάτωση στην ΕΕ κλπ κλπ) μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς να πεθάνει άμαχος πληθυσμός, νέα παιδιά εκατέρωθεν, να διαλυθεί μισή χώρα και να έχουμε νέο Ψυχρό Πόλεμο όπου μάλιστα υποχρεώνονται διχαστικά και όλα τα κράτη να πάρουν θέση. Άθλια διαχείριση κατάστασης από όλους τους εμπλεκόμενους, οι μεν δεν ήξεραν (?) ότι δε θα έχουν στρατιωτική στήριξη από τη Δύση ή ότι ο Πούτιν είναι μακιαβελικός, ο δε δεν περίμενε αντίσταση επειδή τον έπεισαν ότι θα γινόταν δεκτός με σημαίες για τον πόλεμο κατά των ναζί ( :drunk: ) κι ανέστησε το ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν έχει αλτσχάιμερ(τραγική κατάσταση, τα λέγαμε από τότε που ήταν υποψήφιος αντιπρόεδρος), η ΕΕ έχει μισό ηγέτη μόνο στο πρόσωπο του Μακρόν , ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του εκμεταλλευόμενος για άλλη μια φορά το πόσο εύθραστη είναι όοοοοολη η γειτονιά του για να κρύψει κάτω από το χαλί τις δικές του οικονομικές και πολιτικές πατατιές και οι συνέπειες μιας πλήρως απευκταίας σύγκρουσης γίνονται αισθητές ακόμη και στην Άπω Ανατολή και τη Λατινική Αμερική (που μάλλον είναι και ο ευνοημένος της υπόθεσης μεταξύ μας, από το Μαδούρο μέχρι τον Ορτέγα).

Στο μεταξύ είναι πολύ κουραστική η "ενημέρωση" εκατέρωθεν. Από το Russia Today και τα κουβανοβενεζολάνικα μέχρι το CNN και τα ιταλοϊσπανικά κανάλια είναι εκνευριστικά μονόπλευρη η κάλυψη. Όαση (ποιος θα το περίμενε) τα κινέζικα κανάλια, που παρουσιάζουν και τις δυο εκδοχές για τα τεκταινόμενα καθημερινά.
Rίξε μια ματιά στο βίντεο που ανέβασα. Δεν είναι ρώσικο ούτε βενεζολάνικο.

Σχετικά με την παραπληφόρηση, να πούμε, ότι στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι και δη στα καθ' ημάς, μονοπωλεί η δυτική αφήγηση.
- Το ΝΑΤΟ "αναστήθηκε" μονάχα επικοινωνιακά και εξοπλιστικά. Κατά τ' 'άλλα 'εκανε τον Κινέζο μπροστά στο φάιερπάπουερ των Ρ΄ώσων (και στο βάθος κήπου, Κινέζων). Ο λόγος, κυρίως για τους υπερηχητικούς τους. που το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να τους σταματήσει.

- Αν κάποιος δικαιούται τον τίτλο του "αντί- ναζί" στον πλανήτη αυτόν, είναι οι Ρώσοι. Και στο λέει άνρθωπος που ξέρει (τοις πράγμασι ) τι έστι "αντί- Ναζί στη Δύση.

Δεν εκκινούν όπως οι περισσότεροι από εμάς, (όπως είναι το σωστό) από μια αφετηρία που θα ήταν η σωστή και θα εστίαζε στα ρατσιστικά και ομοφοβικά κίνητρα των, α Νεο- ναζί, παρά τους βλέπουν ως τους συνεχιστές εκείνων τωγν σφαγέων των πατεράδων και των παππούδων τους. ΟΙ Ρώσοι δεν θα μπορέσεουν ποτέ να ανεχτούν τους ΝΑζί κι αυτό πρέπει να είναι καθαρό. Αυτοί τους σταμάτησαν με καμιά 25ρια εκ. νεκρών στον β΄παγκόσμιο πόλεμο, αυτοί μπήκαν και στο Βερολίνο να σπάσουν τον "μπετόν αρμέ" άμυνας που είχαν στήσει οι ΝΑΖι και κανένας από τους δυτικούς δεν κιόταγε.

|Αυτοί είναι που εξολόθρευσαν και το μεγαλύτερο μέρος των ΑΖΟΦ "(κάποοι ελάχιστοι μείναν να μάχονται- οι αρχηγοί τους και πολλοί απ΄αυτούς προσπαθούν να την κάνουν για την φίλα κείμενη Πολωνία, ντυμένοι ενίοτε κι ως γυναίκες_.

-0 Ψυχρός πόλεμος έχει ξεκινήσει καιρό κι έιναι φρούτο των αμερικάνων (θουκιδίδειος παγίδα). Η ανεπίσημη πρώτη έγινε με την διόλου χίπικη ΌΚΟΥΣ- ελληνιστί.
Αυτά τα πράγματα δεν ξεκινάνε έτσι ξαφνικά.
- Στο δια ταύτα, τα λέγαμε όντως κι εσύ κι εγώ. Η Ουκρανία θα διαμελιστεί.

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Δευ Μαρ 28, 2022 5:12 pm

Rίξε μια ματιά στο βίντεο που ανέβασα. Δεν είναι ρώσικο ούτε βενεζολάνικο.
Είδα ένα μεγάλο απόσπασμα στο Russia Today και την περίληψη στο Telesur. Δεν ξέρω αν είναι δική τους παραγωγή, αλλά μια χαρά το δείχνουν.
Σχετικά με την παραπληφόρηση, να πούμε, ότι στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι και δη στα καθ' ημάς, μονοπωλεί η δυτική αφήγηση.
Εξαρτάται σε ποιο κομμάτι του κόσμου ζεις. Πχ στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει κανένα άλλο αφήγημα στα κρατικά ΜΜΕ (όλα κρατικά είναι άλλωστε πια) πέραν του ότι οι Ναζί προσπαθούν να καταλάβουν την Ευρώπη και τους φρενάρει ο Πούτιν διότι η ΕΕ είναι αδύναμη κι απρόθυμη να το κάνει.
- Το ΝΑΤΟ "αναστήθηκε" μονάχα επικοινωνιακά και εξοπλιστικά.
Νεκρός οργανισμός ήταν ειδικά μετά τον Τραμπ και πια αναστήθηκε επικοινωνιακά, διπλωματικά, οικονομικά, εξοπλιστικά κι αρχίζει και ασκήσεις. Τι άλλο περίμενες να κάνει; Να εισβάλλει στη Ρωσία;
- Αν κάποιος δικαιούται τον τίτλο του "αντί- ναζί" στον πλανήτη αυτόν, είναι οι Ρώσοι. Και στο λέει άνρθωπος που ξέρει (τοις πράγμασι ) τι έστι "αντί- Ναζί στη Δύση.
Θα διαφωνήσω ριζικότατα. Πρέπει κανείς να προσπαθήσει πολύ για να βρει ένα νεοναζιστικό σχηματισμό που να μη χρηματοδοτείται από τον Πούτιν, συμπεριλαμβανομένων στην Ελλάδα (αν έχεις φίλους σε ΚΥΠ ή ΣΥΡΙΖΑ ρώτα τους για την απέλαση Ρώσων διπλωματών και τη σχέση τους με τη χρηματοδότηση της ΧΑ καθώς και τη διοργάνωση των πορειών και της προπαγάνδας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, έχει πολύ ψωμί η ιστορία). Η δε "πατριωτική" νεολαία Nashi του Πούτιν (με παρακλάδια σε Ουγγαρίες κλπ) είναι ξεκάθαρα νεοναζιστική , ιδρύθηκε από τον αυλικό Ιβάνοφ, ξυλοκοπεί με τις ευλογίες του Πούτιν ομοφυλόφιλους, αλλοδαπούς , Καυκάσιους, διοργανώνουν συναυλίες με ναζιστικά συγκροτήματα τύπου Κolovrat παρουσία αξιωματούχων μπροστά στο Κρεμλίνο, κάνουν συνέδρια παρέα με τους φασίστες RO, χαιρετιούνται με τον ΥΠΟΙΚ, πληρώνονται τις διακοπές τους από το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, πόλεμο κανονικό έχει κηρύξει ο Πούτιν στο νεοναζισμό :roofl: .

Θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη στη Μόσχα με τον Πούτιν (συγγνώμη δεν το έκανε αυτός , απλά μια "ομάδα φοιτητών προσκείμενη στην Ενωμένη Ρωσία) να έχει διακοσμήσει ένα ολόκληρο κτίριο με μάτριξ που έδειχναν τον Ομπάμα ως μαϊμού να τρώει μπανάνες και τον ίδιο να μιλάει για "ελευθερία του λόγου" των φοιτητών. Την παραμικρή σχέση να έχεις με αλλοδαπούς, μαύρους (υπάρχουν και μαύροι Ρώσοι πια), ακτιβιστές κλπ εντός Ρωσίας μαθαίνεις τέρατα για τους ναζί του Πούτιν, από δολοφονίες μέχρι λιντσαρίσματα εργαζόμενων σε πρεσβείες. Παρεμπιπτόντως, τελευταία αποθεώνονται και από τον κύριο Δημήτρη (όπως κι ο Πούτιν άλλωστε, κάθε 2 μέρες θα έχουμε αναφορά στο Βλαδίμηρο), εις υγείαν , οσονούπω θα έχουμε αντι-ναζί κόμμα κι από τον κύριο Δημήτρη στην Ελλάδα (για να κάνουμε και το μπασκετικό λινκ). Όλοι αντι-ναζί.

Α ναι, αυτοαποκαλούνται αντι-ναζί οι πουτινικές ακροδεξιές οργανώσεις, σε αυτό συμφωνούμε. Αν είσαι ό,τι δηλώσεις, όποιος ξυλοκοπεί λεσβίες, ακτιβιστές, μαύρους κι Εσθονούς υπέρ της "Μητέρας Πατρίδας" και του Βλαδίμηρου, είναι αντιναζί, ακόμη κι όταν χρηματοδοτεί ναζιστικά κόμματα. Ό,τι ξενοφοβικό κυκλοφορεί στην Ευρώπη είναι eligible για τη χρηματοδότηση της Μόσχας, από σκίνχεντ μέχρι Brexit. Αλλά εντάξει, αφού δε χρηματοδοτούν Γερμανούς ακροδεξιούς, δεν είναι ναζί; Μόνο οι Γερμανοί ακροδεξιοί είναι ναζί, οι άλλοι είναι αντι-ναζί; Εκτός κι αν χρησιμοποιούμε τον όρο ναζί με τη στενή έννοια των χιτλερικών κι όχι για όλους όσους ακολουθούν ακροδεξιές πολιτικές/ρητορική πανομοιότυπες με αυτές των ορίτζιναλ ναζί. Τέσσερα λεξικά άνοιξα να διαβάσω τον ορισμό και στα τέσσερα ο όρος δεν περιορίζεται αυστηρά σε χιτλερικούς, αλλά σε όσους ασκούν βία με σκοπό να ελέγξουν ή βλάψουν ομάδες ανθρώπων με βάση την εθνικότητα, τη φυλή, τη σεξουαλική τους κατεύθυνση κλπ.

1
1 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”