Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6546
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιουν 07, 2025 1:27 pm

μπουκερ και λεντει δεν παιζουν αμυνα παντως..πρωτα πρεπει να δεις τι ασσο θα παρεις.. Αν ο ασσος σου δεν σκοραρει η δεν εχει τριποντο αλλα παιζει αμυνα πηγαινε στο 5 με μιλου πετρουσεφ λεντει/μπουκερ..αν ο ασσος ειναι ο μισιτς η καποιος τρουπας πρεπει τα 5ρια να κεβαριους τζοουνς κτλ.

εντωμεταξυ αν αποτι φαινεται μεινει ο μπαρτζω δεν κρατας λι.

εγω το λεω και το ξανα λεω..ο ασσος που θα ρθει συν το πως θα εμφανιστει ο εβανς θα κρινει ολη την χρονια παλι.

1
1 Εικόνα
Dimmitz

a1greece
Reactions: 745
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιουν 07, 2025 1:30 pm

Rivers15 έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 1:17 pm
shaq7 έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 1:09 pm
καλα αν παμε με τα γκαρντ οπως ειμαστε τωρα συν μπαμπ κλαφτα χαλαραμπε..λευκη πετσετα θα ναι..αμα δε ο εβανς δεν ειναι ο εβανς που θα περιμενουν τοτε θα κυνηγαμε την 8δα.

ας κοψουν τον λαιμο τους να βρουνε γκαρντ ηγετη..ο μαλεντον χαθηκε ο σορτς χαθηκε ο μισιτς χαθηκε?ε δεν τους φταιει κανεις.
Χρειαζεται σιγουρα σοβαρο ποιντ γκαρντ. Θα ηταν διαφορετικα αν ξεραμε πως ο εβανς θα γυρισει εστω στο 80% απ οτι ηταν πριν τον τραυματισμο του αλλα εδω δεν ξερουμε καλα καλα αν θα ξαναπαιξει γενικοτερα.
Δεν νομιζω πως μπορουν να γινουν υποθεσεις, εγω δεν ειμαι ακομα βεβαιος αν θα μεινουν Εβανς και Βιλντοζα, θεωρω πολλα θα εξαρτηθούν κ απο τις διαθεσιμες επιλογες στην αγορα. Μην ξεχναμε πως και η ρεαλ φετος εψαχνε για σοβαρο γκαρντ κ τελικα αναγκαστηκε να μεινει με τον φελιζ και τον γιουλ.
Μαλεντον και ειδικα Σορτς δεν μου αρεσαν για το παζλ του Ολυμπιακου.
Δεν νομίζω ότι πάμε με τα γκάρντ που είχαμε φέτος. Ντόρσει - Έβανς είναι +2 από αυτούς που είχαμε φέτος και ο Μπαμπ θα πάρει τον ρόλο του Γκος. Αν η ομάδα αποφασίσει να πάει με Έβανς για πρώτο βιολί, σημαίνει ότι ο παίκτης θα είναι καλά. Αν δεν είναι καλά, δεν έχει νόημα να τον κρατήσεις και να φέρεις άλλον. Αποδέσμευσε τον και φέρε ένα lead guard.

Πάντως αν ο Έβανς είναι ΟΚ, και με αυτούς να μείνουμε + Μπαμπ και Ντόρσει είμαστε μια χαρά στα γκάρντ. Για μένα το θέμα είναι τι θα γίνει με Πετρούσεφ-Πίτερς και Μιλουτίνοφ και τα Σέντερ γενικότερα.

0
Dimmitz

a1greece

Σάβ Ιουν 07, 2025 1:34 pm

shaq7 έγραψε:
μπουκερ και λεντει δεν παιζουν αμυνα παντως..πρωτα πρεπει να δεις τι ασσο θα παρεις.. Αν ο ασσος σου δεν σκοραρει η δεν εχει τριποντο αλλα παιζει αμυνα πηγαινε στο 5 με μιλου πετρουσεφ λεντει/μπουκερ..αν ο ασσος ειναι ο μισιτς η καποιος τρουπας πρεπει τα 5ρια να κεβαριους τζοουνς κτλ.

εντωμεταξυ αν αποτι φαινεται μεινει ο μπαρτζω δεν κρατας λι.

εγω το λεω και το ξανα λεω..ο ασσος που θα ρθει συν το πως θα εμφανιστει ο εβανς θα κρινει ολη την χρονια παλι.
Μπούκερ και Λεντέι παίζουν σίγουρα καλύτερη άμυνα από Πίτερς (και ο Λεντέι θεωρώ ότι παίζει και σκυλίσια άμυνα όσο τον έχω δει).

Ναι ο Λι είναι για να φεύγει, ίσως πάει κάπου δανεικός.

Συμφωνώ ότι πρέπει η ομάδα να ξεκινήσει από τον άσο, αλλά έχω ένα feeling ότι θα στηρίξουν Έβανς μέχρι τα Χριστούγεννα τουλάχιστον και θα βγουν στην αγορά μόνο για αντικαταστάτη του Γκος. Αν ο Έβανς δεν τραβήξει, αλλαγή με παίκτη μέσα στην χρονιά (πιθανότατα από NBA). Μου φαίνεται δύσκολο ουσιαστικά να πλήρωσαν την αποθεραπεία του και να τον αποδεσμεύσουν τον παίκτη, αν δεν έχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6546
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιουν 07, 2025 1:40 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 1:34 pm
shaq7 έγραψε:
Μπούκερ και Λεντέι παίζουν σίγουρα καλύτερη άμυνα από Πίτερς (και ο Λεντέι θεωρώ ότι παίζει και σκυλίσια άμυνα όσο τον έχω δει).

Ναι ο Λι είναι για να φεύγει, ίσως πάει κάπου δανεικός.

Συμφωνώ ότι πρέπει η ομάδα να ξεκινήσει από τον άσο, αλλά έχω ένα feeling ότι θα στηρίξουν Έβανς μέχρι τα Χριστούγεννα τουλάχιστον και θα βγουν στην αγορά μόνο για αντικαταστάτη του Γκος. Αν ο Έβανς δεν τραβήξει, αλλαγή με παίκτη μέσα στην χρονιά (πιθανότατα από NBA). Μου φαίνεται δύσκολο ουσιαστικά να πλήρωσαν την αποθεραπεία του και να τον αποδεσμεύσουν τον παίκτη, αν δεν έχει κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.
καλα και εγω παιζω καλυτερη αμυνα απο τον πιτερς δεν ειναι συγκριση...ο μονος χειροτερος αμυντικος ειναι ο βεζενκοφ αποσους μου ρχονται..

ο λεντει σαν 4 ειναι οκ αμυντικος..στο 5 ειναι παναγια μου βοηθα,ενω εχει και πολυ κακες τοποθετησεις.οπως και ο πετρουσεφ ειναι οκ για 4 αλλα για το 5 πολυ σοφτ. ο μπουκερ ειναι τουριστας αστο.

ο πιτερς παντως ενω ολη την χρονια ηταν αδικημενος τωρα στους τελικους αλλα και με την μονακο δεν τραβαει.περιμενα περισσοτερα.

0
Dimmitz

a1greece

Σάβ Ιουν 07, 2025 1:46 pm

Ο Πίτερς είναι φιλότιμος και του έχω αδυναμία, αλλά ότι να λέμε εγώ και εσύ ο κόουτς δεν τον πιστεύει. Μιλάς για Μονακό και στο χτεσινό παιχίδι που ο Μπι πήγε με Σάσα 35 λεπτά, δεν είναι κριτίριο αυτό. Στο πρώτο παιχνίδι που του έδωσε ρόλο, τα πήγε πολύ καλά και βάλαμε 32 πόντους στην 1η περίοδο (μετά κάτσαμε).

Αλλά τι να το κάνεις αν ο Μπι δεν τον πιστεύει και προτιμάει τον Παπ που είναι στα όρια του πρώην αθλητή? Αυτό για μένα έχει σημασία, ότι δεν τον πιστεύει ο κόουτς για να τον βάλει περισσότερο είτε στο 3 είτε στο 4. Άρα πρέπει να φύγει.

Ο Λεντέι και ο Πετρούσεφ αν έρθουν στο 4 θα παίζουν κυρίως και κανά σκάρτο 5άλεπτο στο 5. Αν πάρεις Λεντέι ή φέρεις πίσω Πετρούσεφ, αυτόματα ο χρόνος του Σάσα θα πρέπει να μειωθεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να το συζητάμε καν.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2110

Σάβ Ιουν 07, 2025 1:53 pm

Dimmitz έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 1:46 pm
Ο Πίτερς είναι φιλότιμος και του έχω αδυναμία, αλλά ότι να λέμε εγώ και εσύ ο κόουτς δεν τον πιστεύει. Μιλάς για Μονακό και στο χτεσινό παιχίδι που ο Μπι πήγε με Σάσα 35 λεπτά, δεν είναι κριτίριο αυτό. Στο πρώτο παιχνίδι που του έδωσε ρόλο, τα πήγε πολύ καλά και βάλαμε 32 πόντους στην 1η περίοδο (μετά κάτσαμε).

Αλλά τι να το κάνεις αν ο Μπι δεν τον πιστεύει και προτιμάει τον Παπ που είναι στα όρια του πρώην αθλητή? Αυτό για μένα έχει σημασία, ότι δεν τον πιστεύει ο κόουτς για να τον βάλει περισσότερο είτε στο 3 είτε στο 4. Άρα πρέπει να φύγει.

Ο Λεντέι και ο Πετρούσεφ αν έρθουν στο 4 θα παίζουν κυρίως και κανά σκάρτο 5άλεπτο στο 5. Αν πάρεις Λεντέι ή φέρεις πίσω Πετρούσεφ, αυτόματα ο χρόνος του Σάσα θα πρέπει να μειωθεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να το συζητάμε καν.
Ο Πίτερς στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολο να κυνηγήσει τα περισσότερα τριαρια. Η. Ομάδα γίνεται πολύ πιο αργεί. Για 4αρι είναι πολύ καλός

0
Erether

junior
Reactions: 70
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 07, 2025 2:10 pm

Είναι πολυτέλεια ο Πίτερς. Απλά δεν το διώχνεις. Εκτός αν θέλει να γυρίσει ο Πετρουσεφ σαν 2ο 4αρι. Αθλητικοτητα θα βάλουμε στο 3 και στο 5.

0
Rivers15

junior
Reactions: 92

Σάβ Ιουν 07, 2025 2:16 pm

Δεν νομιζω πως ο Μπαρτζωκας θα εφερνε Μπουκερ και ουτε Λεντει για πενταρι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2248
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Σάβ Ιουν 07, 2025 2:39 pm

coach blue έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 12:51 pm
Dimmitz έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 10:55 am
First unit: Μπαμπ, Έβανς, Φουρνιέ, Σάσα, ΜΑΠ

Second unit: Ουόκαπ, Ντόρσει, Ward, Πετρούσεφ, Μιλουτίνοφ.

Πως σαν φαίνεται το παραπάνω για του χρόνου;

Μου φαίνονται ισορροπημένες οι πεντάδες σε άμυνα και επίθεση. Αν θές κάτι πιο σκληρό σε συνθήκες που πρέπει να παίξεις άμυνα βάζεις Μπαμπ/Ουόκαπ, Φουρνιέ (Έβανς), Ward, Πετρούσεφ, ΜΑΠ και αν θέα περισσότερο σκοράρισμα πας με Έβανς, Φουρνιέ, Ward, Σάσα, Μίλου.

Παπ και Λι σε τελείως συμπληρωματικούς ρόλους, Πίτερς out (με πόνο καρδιάς το λέω).
Φουρνιέ δίνεται η ευκαιρία να παίζει καθαρά στο δύο.
Μπάμπ δεν ξέρω γιατί τον βάζουν στον άσσο.
Ντορσει μένει με 1.5 καλό παιχνίδι φέτος;
Αν μείνει θα τον αφήσουν να είναι ντορσει; Τώρα στα Πλέι οφ λόγω συνθηκών τον αφήνουν να είναι . Ελεύθερη έκφραση. Του χρόνου;

Λαμβαβω υπ όψην την εικόνα όλη τη χρονιά και κυρίως ευρώλιγκα κι όχι ένα ματς τελικών πρωταθλήματος που παίζεται άλλο μπάσκετ.

Ο Ντόρσεϊ δείχνει περιέργως πολύ καλά δείγματα . Και συγκεντρωμένος και εκτελεστικά επαρκεστατος. Ειδικά με ΠΑΟ κάτι παθαίνει

Θέλει χρόνο για να παίξει έτσι όμως . Αν δεν μπορείς να του δώσεις αυτά τα 15 που είχε χθες δεν μπορείς να πάρεις κάτι από αυτόν , το αντίθετο

Οπότε ας κρίνουν με αυτά τα αντικειμενικά και εμφανή δεδομένα

Για Μιλουτινοφ δεν γίνεται να μην τον κρατήσεις μετά τις εξελίξεις. Δεν είναι ορθολογικό ούτε πολύ εφικτό να βρεις 3 σέντερ

Ασχέτως που δεν με νοιάζει προσωπικά και όλοι να φύγουν. Για λογική μιλάω

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1328
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Ιουν 07, 2025 3:01 pm

Ο Ντόρσεϊ είναι σαν να τα βρήκε με τον εαυτό του και δέχτηκε τον ρόλο του. Ίσως παίζει ρόλο ότι τελειώνει και η χρονιά, αλλά και αυτό δείχνει ότι τον νοιάζει να μείνει.
Απο κει πέρα αν τον κρατήσει του χρόνου χρειάζονται κάποια πράγματα. Αρχικά να του δώσει χρόνο στα ματς, δεν γίνεται με 5λεπτα, να μην τον πετάει έξω σε κάθε χαμένο σουτ και από την πλευρά του να δείξει την εικόνα των τελικών.
Αν βγει όλο αυτό θα είναι τρελή αναβάθμιση σαν μπακ απ του Φουρνιε γιατί έχει διαβατηριο,έχει σκορ,κακαλα,σε ξεκολλάει και παίζει και άμυνα. Το θέμα είναι ότι δεν τα κάνει με συνέπεια όλα αυτά.

0
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 774
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιουν 07, 2025 3:37 pm

Jeight έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 1:14 pm
Ποτε εγινε ο μαοεντον και ο σορτς ηγετες και δεν το πηρα χαμπαρι?
Δεν θες ηγέτη…….τέτοιον έχεις!! Floor general θέλεις, άλλο το ένα και άλλο το άλλο, μην τα μπερδεύεις!!!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1871
Προειδοποιήσεις: 4

Σάβ Ιουν 07, 2025 3:50 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Jeight έγραψε:
Σάβ Ιουν 07, 2025 1:14 pm
Ποτε εγινε ο μαοεντον και ο σορτς ηγετες και δεν το πηρα χαμπαρι?
Δεν θες ηγέτη…….τέτοιον έχεις!! Floor general θέλεις, άλλο το ένα και άλλο το άλλο, μην τα μπερδεύεις!!!
Ακριβώς!
Ο ηγέτης είναι θέμα προσωπικότητας και επιρροής (τέτοιος είναι π.χ. στον σημερινό Ολυμπιακό ο Παπανικολάου).
Ο floor general είναι θέμα μπασκετικής ευφυΐας και καθοδήγησης στο παρκέ (αυτός είναι το ζητούμενο).

0
Ilias7

euroleague
Reactions: 186

Σάβ Ιουν 07, 2025 3:59 pm

Ο Ντόρσεϊ σε μεγάλο βαθμό έπεσε «θύμα» αρχικά του ερχομού Φουρνιέ που ήρθε ως μεταγραφή εκτός προγράμματος και δεύτερον του μεγάλου ρόστερ.

Ήρθε για να παίζει βασικός μετά την αντικατάσταση του Κάνααν και βρέθηκε να παίζει 5-10 λεπτά στην Ευρωλίγκα στην αρχή της σεζόν όπου πολύ εύκολα κατέληγε στο πάγκο σε αντίθεση με περιπτώσεις άλλων παιχτών που είχαν παρόμοια αγωνιστική εικόνα. Παράλληλα απ αυτά που έχουν διαρρεύσει είχε σημαντικό οικογενειακό θέμα. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά λοιπόν ο παίχτης έμεινε πίσω έναντι των υπολοίπων.

Η ευθύνη του όμως ως επαγγελματίας παίχτης ήταν να κερδίσει και πάλι τη θέση του και να μη παρουσιάζεται πνευματικά ανέτοιμος θα πω και όχι αδιάφορος. Όπου έστω και τώρα στη τελική ευθεία δείχνει να τα καταφέρνει επάξια.

Η ομάδα χρειάζεται πιο ορθολογικό σχεδιασμό για τη νέα σεζόν και ο Ντόρσεϊ πιστεύω πως θα είναι μέρος αυτής.

2
2 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1328
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Ιουν 07, 2025 4:06 pm

montechristo έγραψε:
Slow horses 7 έγραψε:

Ακριβώς!
Ο ηγέτης είναι θέμα προσωπικότητας και επιρροής (τέτοιος είναι π.χ. στον σημερινό Ολυμπιακό ο Παπανικολάου).
Ο floor general είναι θέμα μπασκετικής ευφυΐας και καθοδήγησης στο παρκέ (αυτός είναι το ζητούμενο).
Ναι τον Παπανικολάου εννοούσε και ο φίλος..

0
Dimmitz

a1greece

Σάβ Ιουν 07, 2025 4:12 pm

montechristo έγραψε:
Slow horses 7 έγραψε:

Ακριβώς!
Δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε floor general απαραίτητα. Ένα καλό combo guard με έφεση στο σκοράρισμα και κυρίως στο pull up σουτ και ένα αμυντικό εξολοθρευτή (Μπαμπ) χρειαζόμαστε. Τον πρώτο στην θεωρία τον έχουμε (Έβανς) και τον δεύτερο μπορούμε να τον αποκτήσουμε.

Δηλαδή, το πρόβλημα μας δεν είναι στην δημιουργία τόσο όσο στην εκτέλεση. Ο ρόλος του floor general είναι να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας, ένας Σλούκας ή Lorenzo ώστε να βάλει στο παιχνίδι τους υπόλοιπους. Αυτό το έχουμε λόγω συστήματος. Σκοράρισμα από τα γκάρντ θέλουμε από μέση και μακρινή απόσταση.

Γι αυτό ο Ντόρσει σε δυο παιχνίδια φαίνεται τόσο όαση..

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”