Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 14, 2026 5:05 pm

basilis_.kts έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 4:40 pm
TuTiS έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 4:32 pm

Ανέκαθεν όλες οι ομάδες του Μπι στο 3 πάντα είχαν έναν παίκτη χωρίς elite σουτ αλλά two way λειτουργώντας σαν glue guy. Βέβαια στο σύγχρονο μπάσκετ η δουλειά του 3αριου αυτή πρέπει να είναι και το elite shooting είναι απλά ένα έξτρα πλεονέκτημα.
δεν μιλαω μονο για την θεση 3...γενικως απειροι ειναι οι παικτες που εχουν ερθει εχοντας ως κυριαρχο προσον τον αμυντικο προσανατολισμο[και πολλες φορες μονο αυτον] αλλά ποτε σχεδον δεν κοιταμε παικτες που εχουν καλο σουτ κι ας υπολειπονται σε κατι αλλο.και δεν μιλαω για να σκασουμε 3+εκ για παικταραδες
για να δωσω ενα παραδειγμα ποτε στα χρονια μπαρτζωκα δεν ειχαμε εναν λοτζεσκι ή ακομα και να ακουστει πως ο μπαρτζωκας κοιταει για τετοιου ειδους παικτες
Βασικά ο Λοτζεσκι ήρθε το 2013 όταν προπονητής ήταν ο Μπαρτζώκας αν δεν απατωμαι.

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Αύγ 14, 2026 5:14 pm

Conan1982 έγραψε:
basilis_.kts έγραψε:

δεν μιλαω μονο για την θεση 3...γενικως απειροι ειναι οι παικτες που εχουν ερθει εχοντας ως κυριαρχο προσον τον αμυντικο προσανατολισμο[και πολλες φορες μονο αυτον] αλλά ποτε σχεδον δεν κοιταμε παικτες που εχουν καλο σουτ κι ας υπολειπονται σε κατι αλλο.και δεν μιλαω για να σκασουμε 3+εκ για παικταραδες
για να δωσω ενα παραδειγμα ποτε στα χρονια μπαρτζωκα δεν ειχαμε εναν λοτζεσκι ή ακομα και να ακουστει πως ο μπαρτζωκας κοιταει για τετοιου ειδους παικτες
Βασικά ο Λοτζεσκι ήρθε το 2013 όταν προπονητής ήταν ο Μπαρτζώκας αν δεν απατωμαι.
Ακριβώς. Ο Matt προσωπική επιλογή Μπι ήταν.

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Mykonos
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Αύγ 14, 2026 5:15 pm

Conan1982 έγραψε:
basilis_.kts έγραψε:

μια χαρα θυμασαι.επι μπαρτζωκα ηρθε στον ολυμπιακο.απλα ο τοτε μπαρτζωκας και ο μπαρτζωκας της κουμπαν μετεπειτα δεν εχει καμια σχεση με τον τωρινο μπαρτζωκα ως προσωπικη γνωμη.δεν ξερω τοτε εψαχνε,ειχε πιο ανοιχτους οριζοντες.

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Παρ Αύγ 14, 2026 5:32 pm

Το βρίσκω λίγο άδικο αυτό, έχει δοκιμάσει πολλά πράγματα και έχει πάρει ρίσκα ακόμα και τις τελευταίες χρονιές που το μπάτζετ του έδινε το δικαίωμα να πάει σε άλλες επιλογές. Κάνααν, Μπραζντέικις, Μόρις, Σίκμα, Ντιλικίνα είχαν η κάθε επιλογή τα ρίσκα της (μόνο η 1 βγήκε) και δεν βάζω Ράιτ/Τζόσεφ γιατί την στιγμή που τους πήρε δεν είχε επιλογές.
Πριν από αυτήν την περίοδο και όσο το μπάτζετ ήταν πιο χαμηλά έφερε Φαλ, Γουόκαπ, Μακκίσικ, Οκτάβιους Έλις, Πίτερς, Σακίλ Χάρισον, έναν άλλον σχετικά κοντό στο 5 που ξεχνάω, μέχρι και ψήστη έφερε.

Επίσης, εκείνος είδε τον Σάσα ως μελλοντικό MVP. Όταν ήρθε ο Μπι στην ομάδα, ο Σάσα έπαιζε 15' και ήταν ένας παίχτης που πάλευε να βρει την θέση του στην λίγκα. Και άλλοι τον πιστεύαμε τον Σάσα δε λέω, θυμάμαι να τα γράφουμε και εδώ τότε, αλλά κανείς μας δεν περίμενε να εξελιχθεί έτσι.

Ε φέτος ας φέρει και έναν σουτέρ να τα έχει κάνει όντως όλα. Έναν σουτέρ όχι απλά να ανοίγει το γήπεδο, θέλω σουτέρ από αυτούς που ανοίγει το μάτι σου.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 5:36 pm

Ρε παιδιά και ο Ντιαγέ επιλογή του Μπι είναι και μένει να την δούμε στο γήπεδο. Το ότι δεν αρέσει στον @basilis_.kts ή στον @RedEmperor δεν σημαίνει ότι ο παίκτης είναι του πεταματού και ότι δεν θα βγει σαν επιλογή.

Αμα σας ταΐζουν κουτόχορτο όλο το καλοκαίρι οι insiders με ονόματα τύπου Χεζόνια ή Μίσιτς πέρυσι ή νομίζετε το έχουμε πρόεδρο τον DPG δεν φταίω εγώ.

basilis_.kts

a1greece
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 5:59 pm

Dimmitz έγραψε:
Ρε παιδιά και ο Ντιαγέ επιλογή του Μπι είναι και μένει να την δούμε στο γήπεδο. Το ότι δεν αρέσει στον @basilis_.kts ή στον @RedEmperor δεν σημαίνει ότι ο παίκτης είναι του πεταματού και ότι δεν θα βγει σαν επιλογή.

Αμα σας ταΐζουν κουτόχορτο όλο το καλοκαίρι οι insiders με ονόματα τύπου Χεζόνια ή Μίσιτς πέρυσι ή νομίζετε το έχουμε πρόεδρο τον DPG δεν φταίω εγώ.
ρε φιλε ειλικρινα τι σχεση εχει ο χεζονια,ο μισιτς κλπ...εγω προσωπικα ζητησα ενα κανονικο 4αρι.αν εσυ το βρισκεις λογικο να εισαι ο ολυμπιακος,να εισαι πρωταθλητης ευρωπης και να πας να ψωνιζεις απο την τελευταια βιλλερμπαν εναν παικτη της που δεν εκανε καμια αισθηση την περσινη σεζον παω πασο.αυτες ειναι οι προσδοκιες?βγηκαν στην αγορα απο μπλοσομγκειμ,ντιακιτε,κι και δεν ξερω κι εγω ποσοι αλλοι και πας και παιρνεις αυτον?τι ποσοστα ειναι αυτα σε τριποντα και βολες?ειναι παικτης αυτος με προοπτικες?κι αν κανενας απο αυτους δεν ερχοταν ας εψαχνε κατι ταλαντουχο σε αλλη διοργανωση.κανεναν χεζονια δεν θελω.εναν μπασκετμπολιστα θελω

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 6:06 pm

basilis_.kts έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

ρε φιλε ειλικρινα τι σχεση εχει ο χεζονια,ο μισιτς κλπ...εγω προσωπικα ζητησα ενα κανονικο 4αρι.αν εσυ το βρισκεις λογικο να εισαι ο ολυμπιακος,να εισαι πρωταθλητης ευρωπης και να πας να ψωνιζεις απο την τελευταια βιλλερμπαν εναν παικτη της που δεν εκανε καμια αισθηση την περσινη σεζον παω πασο.αυτες ειναι οι προσδοκιες?βγηκαν στην αγορα απο μπλοσομγκειμ,ντιακιτε,κι και δεν ξερω κι εγω ποσοι αλλοι και πας και παιρνεις αυτον?τι ποσοστα ειναι αυτα σε τριποντα και βολες?ειναι παικτης αυτος με προοπτικες?κι αν κανενας απο αυτους δεν ερχοταν ας εψαχνε κατι ταλαντουχο σε αλλη διοργανωση.κανεναν χεζονια δεν θελω.εναν μπασκετμπολιστα θελω
Για τον ρόλο των 15 λεπτών μια χαρά είναι ο παίκτης. Αντίθετα, έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από την ομάδα και θα δώσει πράγματα που χρειαζόμαστε. Δεν μιλάμε για το βασικό pg που κλαίγαμε τόσα χρόνια, αλλά για το αναπληρωματικό τεσσάρι των 12-15 λεπτών. Ε εμένα ο παίκτης μα καλύπτει. Αλλά και να μην με κάλυπτε θα περίμενα να τον δω πρώτα στο παρκέ πως κουμπώνει με τους υπόλοιπους και τι έχει στο μυαλό του ο coach Μπι.

ΠΣ. Επειδή θες σουτέρ στυλ Λοτζέτσκι το βλέπω να έρχεται ο Πουλακίδας για το τρία. Αυτός τουλάχιστον σου αρέσει;

basilis_.kts

a1greece
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 6:14 pm

Dimmitz έγραψε:
basilis_.kts έγραψε:

Για τον ρόλο των 15 λεπτών μια χαρά είναι ο παίκτης. Αντίθετα, έχει χαρακτηριστικά που λείπουν από την ομάδα και θα δώσει πράγματα που χρειαζόμαστε. Δεν μιλάμε για το βασικό pg που κλαίγαμε τόσα χρόνια, αλλά για το αναπληρωματικό τεσσάρι των 12-15 λεπτών. Ε εμένα ο παίκτης μα καλύπτει. Αλλά και να μην με κάλυπτε θα περίμενα να τον δω πρώτα στο παρκέ πως κουμπώνει με τους υπόλοιπους και τι έχει στο μυαλό του ο coach Μπι.

ΠΣ. Επειδή θες σουτέρ στυλ Λοτζέτσκι το βλέπω να έρχεται ο Πουλακίδας για το τρία. Αυτός τουλάχιστον σου αρέσει;
δεν τον εχω παρακολουθησει τον παικτη αλλά και λογω ελληνικου διαβατηριου θα ημουν πολυ υπερμαχος να ερθει αν στο 3-4αρι παιρναμε κατι πολυ καλυτερο ωστε να του δωθει και χρονος...πλεον με τον συγκεκριμενο παικτη που προσωπικα πιστευω πως θα ειναι ενας αντιστοιχος ντιλικινα δεν ξερω αν αρκει ο πουλακιδας.ο μονος που μπορει να σωσει την κατασταση ειναι ενας αντιστοιχος ντιαλο.χεζονια δεν θελω ουτε απεξω να ερθει.
τεσπα παικτες οπως ο γκρει της αεκ ή ο ρομπινσον ερλ που πηρε ο αρης τους θεωρω ειλικρινα πολυ καλυτερους για την θεση 4

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Παρ Αύγ 14, 2026 6:17 pm

Dimmitz έγραψε:

Σίγουρα ο Εντιαγιέ (δεν μπορώ να τον πω Εντζάι, ρε γαμώτο) είναι επιλογή Μπαρτζώκα και σίγουρα ο κόουτς κάτι θέλει. Δεν νομίζω ότι τον πήρε τυχαία, ούτε ως κίνηση πανικού. Σίγουρα, επίσης, δεν θα είναι η τελευταία μας μεταγραφή. Το θέμα είναι πότε θα γίνει η επόμενη (το 4/3αρι δηλαδή). Ίσως ξεκινήσει η σεζόν έτσι και η κίνηση γίνει αργότερα. Πάντως θα γίνει. Η ομάδα δουλεύει μεθοδικά και όχι σπασμωδικά για να καλύπτει την κ@υλα κάθε καρβουνιάρη! :D

Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Παρ Αύγ 14, 2026 6:22 pm

basilis_.kts έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Αν θέλει να πάρει έναν ποιοτικό παίκτη στο 3- 3/4 και με δεδομένο οτι ο Βεζε παίζει 25+ είναι λογικό να έρθει ένας παίκτης που πάνω από όλα δεν θα γκρινιάζει για τον ρόλο/χρόνο που θα έχει. Το σουτ είναι πρόβλημα για αυτό και έμενα δεν με ενθουσιάζει ο Ντιαγέ(ή όπως λέγεται) θα προτιμούσα κάποιον που να σουτάρει με 35+ και να είναι αθλητικός για παράδειγμα έναν Οκέκε. Από ότι φαίνεται αυτό το πακέτο δεν το το έβρισκε, προτίμησε να έχει έναν αθλητικό παίκτη με αμυντικό προσανατολισμό. Αν μείνει έτσι ναι θα έχουμε πρόβλημα. Ωστόσο δεν θα μείνει έτσι. Είναι περπατημένη συνταγή, πάνω κάτω τον ρόλο του Ζαν Σαρλ θα έχει μέσα στη χρονιά.

Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
Rolf

Reactions:
Mood:

Παρ Αύγ 14, 2026 6:24 pm

Ο Εντιαγέ με τον Χεζόνια είναι άλλοι παίκτες, άλλες θέσεις, άλλη περίπτωση τελείως. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Και οι Αγγελόπουλοι, ειδικά τώρα με το νέο γήπεδο, θα κάνουν ακόμα μία δυνατή μεταγραφή.

Άβαταρ μέλους
Καρβουνιάρης

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

basilis_.kts έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

δεν τον εχω παρακολουθησει τον παικτη αλλά και λογω ελληνικου διαβατηριου θα ημουν πολυ υπερμαχος να ερθει αν στο 3-4αρι παιρναμε κατι πολυ καλυτερο ωστε να του δωθει και χρονος...πλεον με τον συγκεκριμενο παικτη που προσωπικα πιστευω πως θα ειναι ενας αντιστοιχος ντιλικινα δεν ξερω αν αρκει ο πουλακιδας.ο μονος που μπορει να σωσει την κατασταση ειναι ενας αντιστοιχος ντιαλο.χεζονια δεν θελω ουτε απεξω να ερθει.
τεσπα παικτες οπως ο γκρει της αεκ ή ο ρομπινσον ερλ που πηρε ο αρης τους θεωρω ειλικρινα πολυ καλυτερους για την θεση 4
Επειδή το βλέπω να το λένε κι άλλοι αυτό. Ο Εντζάι (φτου!) δεν είναι περίπτωση Ντιλίκινα. Δεν ήρθε με καθεστώς πίεσης, κι επίσης ο τύπος σκοράρει με όλους τους δυνατούς τρόπους (εκτός από τρίποντο), μοιράζει τάπες αβέρτα, και δεν μπερδεύεται στην άμυνα.
Όπως είπε κι ο Dimmitz, στο γήπεδο θα δείξει. Και συνήθως τέτοιες μεταγραφές, που δεν γεμίζουν το μάτι, βγαίνουν. Σαν τον Ράιτ ένα πράγμα.

Άβαταρ μέλους
Knoxville

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: B
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Αύγ 14, 2026 6:27 pm

Rivers15 έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 3:07 pm
RedEmperor έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 3:06 pm

Όχι. Είναι καθαρά small forward. Από την στιγμή που πήραμε έναν αμφιβόλου αξίας παίχτη στο 4 για αλλαγή του Σάσα το 3 που θα έρθει πρέπει αποδεδειγμένα να μπορεί να σταθεί και στο 4 σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Πλέον Χεζονια η Ντιαλό είναι μονόδρομος..δεν θα βγάλει σίγουρα ένας από τους 2 χρονιά στο NBA και το πιο πιθανό είναι να επιστρέψουν και οι 2 Ευρώπη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.. επίσης αν θα λήψει ο Σάσα θέλω να έχω την ασφάλεια ότι θα δώσω 25 λεπτά σε Ντιαλό η Χεζονια στο 4 και όχι στον εντιαγε
Δεν θα ερθει 3 συντομα και οταν ερθει θα εκπλαγω αν ειναι ενας εκ των Χεζονια ή Ντιαλο. Ουτε 5% δεν δινω.

Επισης με Χεζονια στο 4, θες στο 3 μονο Γουορντ. Η αν παιξει ο Χεζονια 3 θες στο 4 τον Εντζαι πως τον λενε. Αμα κατεβουμε με φουρνιε ή ντορσει στο 2, χεζονια 3 και σασα στο 4 θα κλαινε κ τα σκυλια αλλα οκ δεν ειναι χθεσινος ο Μπι για να κανει τετοια πατατα.
Τα σκυλιά δεν κλάψανε ιδιαίτερα με Φουρνιέ, Πίτερς, Σάσα κ Μίλου στον τελικό.

basilis_.kts

a1greece
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 6:34 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
basilis_.kts έγραψε:

Επειδή το βλέπω να το λένε κι άλλοι αυτό. Ο Εντζάι (φτου!) δεν είναι περίπτωση Ντιλίκινα. Δεν ήρθε με καθεστώς πίεσης, κι επίσης ο τύπος σκοράρει με όλους τους δυνατούς τρόπους (εκτός από τρίποντο), μοιράζει τάπες αβέρτα, και δεν μπερδεύεται στην άμυνα.
Όπως είπε κι ο Dimmitz, στο γήπεδο θα δείξει. Και συνήθως τέτοιες μεταγραφές, που δεν γεμίζουν το μάτι, βγαίνουν. Σαν τον Ράιτ ένα πράγμα.
αυτο το σκοραρει με ολους τους δυνατους τροπους πλην τριποντου το κραταω σφιχτα...για να το δω στο γηπεδο
επισης αν δεν ηρθε με καθεστως πιεσης και ηρθε βαση σκαουτινγκ με προβληματιζει πως η ομαδα απο ολες τις περιπτωσεις που εξετασε επελεξε αυτον...
ειλικρινα αναρωτιεμαι βλεποντας τον ποσο χειροτερος παικτης θα μπορουσε να ερθει?
δηλαδη απορω εστω οτι αυτοι που υποστηριζουν αυτη την μεταγραφη ποιος θα επρεπε να ερθει για να κραξουν?
να πει ο μπαρτζωκας μενει ο καραγιαννιδης για 2ος?
πιστευω σθεναρα πως σε αυτους που ειναι συμφωνοι με την μεταγραφη θα ηταν συμφωνοι ειτε ερχοταν ο κι,ο μπλοσομγκειμ,ο σενγκελια,ο φουφουτος οποτε δεν εχει καποιο νοημα να γινεται διαλογος

Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Αύγ 14, 2026 6:36 pm

tokalytero3d έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 2:39 pm
Καρβουνιάρης έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 1:16 pm
Όταν κάποιος εκνευρίζεται από τα άσχετα που γράφονται, τι μπορεί να κάνει, ρε σύντεκνοι;
Αν είχα μαλλιά, θα μου πέφτανε με αυτά που διαβάζω. Τελευταία έκδοση: ο Μπαρτζώκας έχει εγκαταλείψει την ομάδα στην τύχη της!!! :banghead: :banghead: :banghead:
Εγώ έχω αποδεχθεί ότι ο μπρο είναι Παναθηναϊκός και απλά τρολλαρει με έναν δικό του τρόπο οπότε ούτε εκνευρίζομαι ούτε τίποτα, μάλιστα μου είναι και ιδιαίτερα συμπαθής γιατί δέχεται την πλάκα.

Δηλαδή εμείς που έχουμε όντως φέτος πυραυλοκινητα γκαρντ ούτε μια αναφορά ρε γαμωτη;
IMG_20260726_002802.jpg
Πυραυλοκίνητη ομαδάρα έχετε, όχι απλά γκαρντ. Δεν είσαι πλέον κακοδομημένοι, οπότε θα τα πάτε καλά φέτος.

Άσχετο, με Λαρεντζάκη τι γίνεται;

Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”