Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Αγαπημένη ομάδα: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Αύγ 14, 2026 2:38 pm

Εντζαϊ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Αύγ 14, 2026 2:39 pm

Καρβουνιάρης έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 1:16 pm
Όταν κάποιος εκνευρίζεται από τα άσχετα που γράφονται, τι μπορεί να κάνει, ρε σύντεκνοι;
Αν είχα μαλλιά, θα μου πέφτανε με αυτά που διαβάζω. Τελευταία έκδοση: ο Μπαρτζώκας έχει εγκαταλείψει την ομάδα στην τύχη της!!! :banghead: :banghead: :banghead:
Εγώ έχω αποδεχθεί ότι ο μπρο είναι Παναθηναϊκός και απλά τρολλαρει με έναν δικό του τρόπο οπότε ούτε εκνευρίζομαι ούτε τίποτα, μάλιστα μου είναι και ιδιαίτερα συμπαθής γιατί δέχεται την πλάκα.

Δηλαδή εμείς που έχουμε όντως φέτος πυραυλοκινητα γκαρντ ούτε μια αναφορά ρε γαμωτη;
IMG_20260726_002802.jpg

Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Αύγ 14, 2026 3:01 pm

TuTiS έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 2:20 pm
SbioTech έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 9:41 am
Ερώτηση κρίσεως. Τον έχουμε ξανασυζητήσει αλλα οχι υπό το πρίσμα του Ντιαγε.

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν (για τους φίλους που τον εχουν δει έστω λιγο) ο Μποθ Γκατς (παλι της Ασβελ) για το 3.

Μακρύς, σούπερ αθλητικος, two way, και καλος σουτερ.

2η 5αδα με Μοντερο-Φουρνιε-Γκατς-Ντιαγε-Τζοουνς είναι νομίζω μια σούπερ αθλητικη two way 5αδα με την οποία μπορώ να ζήσω χαρούμενος.

@pan24 μην το ψάχνεις Ελλαδα. Έχεις Μοντερο CMM Φουρνιε Τζοουνς Μιλου ψιλοστανταρ. Και απο εκεί και μετα ενα φόργουορντ λογικά στην 6αδα (Γουορντ, Ντιαγε, Μεταγραφη) ενω απο τους 10 ξενους (+Χολ, Τζοζεφ) δυο θα είναι εκτός 8αδας
Από πέρυσι τον ήθελα τον Gach. Φέτος είχε και τρομερό τρίποντο γιατί είχε και σοβαρούς συμπαίκτες με αποτέλεσμα να παίρνει σουτ με πολύ καλύτερες προοπτικές. Νομίζω ότι με την Ndiaye ξεκαθαρίζει το τοπίο πως θα είναι η δεύτερη 5άδα αφού λογικά θα είναι Montero, Fournier, 3άρι, Ndiaye, Jones.
Η δευτερη πενταδα πιστευω θα ειναι:

Γουοκαπ
Μοντερο
Φουρνιε
Ντιαγιε
Τζοουνς

Και η πρωτη:
Μακινταιρ
Ντορσει
Γουορντ
Σασα
Μιλου

Και στις δυο πενταδες εχει φοργουορντ με αμυντικες αρετες και τουλαχιστον εναν τοπ σουτερ. Απ την αλλη θα μπορουσε να παιξει ο Γουοκαπ με την πρωτη πενταδα και ο Μακινταιρ με τη δευτερη για να εκμεταλλευτει το pnr με ντιαγιε και τζοουνς. Καθως ο Γουοκαπ συνεργαζεται αψογα με Σασα και Μιλου δεν θα εκπλαγω κ με αυτο το rotation.

Αποψη μου φυσικα τι σκεφτεται ο κοουτς θα το δουμε συντομα.

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 3:06 pm

Rivers15 έγραψε:
TuTiS έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 2:20 pm

Από πέρυσι τον ήθελα τον Gach. Φέτος είχε και τρομερό τρίποντο γιατί είχε και σοβαρούς συμπαίκτες με αποτέλεσμα να παίρνει σουτ με πολύ καλύτερες προοπτικές. Νομίζω ότι με την Ndiaye ξεκαθαρίζει το τοπίο πως θα είναι η δεύτερη 5άδα αφού λογικά θα είναι Montero, Fournier, 3άρι, Ndiaye, Jones.

Γουοκαπ
Μοντερο
Φουρνιε
Ντιαγιε
Τζοουνς

Και η πρωτη:
Μακινταιρ
Ντορσει
Γουορντ
Σασα
Μιλου

Και στις δυο πενταδες εχει φοργουορντ με αμυντικες αρετες και τουλαχιστον εναν τοπ σουτερ. Απ την αλλη θα μπορουσε να παιξει ο Γουοκαπ με την πρωτη πενταδα και ο Μακινταιρ με τη δευτερη για να εκμεταλλευτει το pnr με ντιαγιε και τζοουνς. Καθως ο Γουοκαπ συνεργαζεται αψογα με Σασα και Μιλου δεν θα εκπλαγω κ με αυτο το rotation.

Όχι. Είναι καθαρά small forward. Από την στιγμή που πήραμε έναν αμφιβόλου αξίας παίχτη στο 4 για αλλαγή του Σάσα το 3 που θα έρθει πρέπει αποδεδειγμένα να μπορεί να σταθεί και στο 4 σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Πλέον Χεζονια η Ντιαλό είναι μονόδρομος..δεν θα βγάλει σίγουρα ένας από τους 2 χρονιά στο NBA και το πιο πιθανό είναι να επιστρέψουν και οι 2 Ευρώπη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.. επίσης αν θα λήψει ο Σάσα θέλω να έχω την ασφάλεια ότι θα δώσω 25 λεπτά σε Ντιαλό η Χεζονια στο 4 και όχι στον εντιαγε

Rivers15

nba
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 3:07 pm

RedEmperor έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

Γουοκαπ
Μοντερο
Φουρνιε
Ντιαγιε
Τζοουνς

Και η πρωτη:
Μακινταιρ
Ντορσει
Γουορντ
Σασα
Μιλου

Όχι. Είναι καθαρά small forward. Από την στιγμή που πήραμε έναν αμφιβόλου αξίας παίχτη στο 4 για αλλαγή του Σάσα το 3 που θα έρθει πρέπει αποδεδειγμένα να μπορεί να σταθεί και στο 4 σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Πλέον Χεζονια η Ντιαλό είναι μονόδρομος..δεν θα βγάλει σίγουρα ένας από τους 2 χρονιά στο NBA και το πιο πιθανό είναι να επιστρέψουν και οι 2 Ευρώπη την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.. επίσης αν θα λήψει ο Σάσα θέλω να έχω την ασφάλεια ότι θα δώσω 25 λεπτά σε Ντιαλό η Χεζονια στο 4 και όχι στον εντιαγε
Δεν θα ερθει 3 συντομα και οταν ερθει θα εκπλαγω αν ειναι ενας εκ των Χεζονια ή Ντιαλο. Ουτε 5% δεν δινω.

Επισης με Χεζονια στο 4, θες στο 3 μονο Γουορντ. Η αν παιξει ο Χεζονια 3 θες στο 4 τον Εντζαι πως τον λενε. Αμα κατεβουμε με φουρνιε ή ντορσει στο 2, χεζονια 3 και σασα στο 4 θα κλαινε κ τα σκυλια αλλα οκ δεν ειναι χθεσινος ο Μπι για να κανει τετοια πατατα.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Αύγ 14, 2026 3:28 pm

το να μεινει ο γουοκαπ βεβαια δεν εχει πολλες πιθανοτητες οποτε τσαμπα ψαχνουμε να δουμε σε ποια 5δα θα ναι..

οπως και να τις φτιαξεις τις 5 δες εχουν αδυναμιες σε αμυνα και σουτ..αυτο θα λυθει με το 3-4ρι που θα ρθει καποια στιγμη..θα παει ο μοντερο ασσος οπως πρεπει,ο φουρνιε στο 2 ,στο 3 ο καινουριος που θα μπορει να παει 4ρι και με 3δα μακινταιρ μοντερο φουρνιε.

ετσι οπως ειναι τωρα η ομαδα θα χει προβληματα ειναι ξεκαθαρο το κενο στο 3/4.Οχι οτι και παλι δεν ειναι το μεγαλυτερο φαβορι για το φ4.

ρε παιδια ο καιτ ειναι ιδιαιτερη περιπτωση,απορω πως οι παλιοι νευριαζουν μαζι του..αφηστε τον να λεει οτι θελει,δεν πειραζει κανεναν..ενω και την πλακα δεχεται αλλα και την κανει.

Rivers15

nba
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 4:07 pm

shaq7 έγραψε:
το να μεινει ο γουοκαπ βεβαια δεν εχει πολλες πιθανοτητες οποτε τσαμπα ψαχνουμε να δουμε σε ποια 5δα θα ναι..

οπως και να τις φτιαξεις τις 5 δες εχουν αδυναμιες σε αμυνα και σουτ..αυτο θα λυθει με το 3-4ρι που θα ρθει καποια στιγμη..θα παει ο μοντερο ασσος οπως πρεπει,ο φουρνιε στο 2 ,στο 3 ο καινουριος που θα μπορει να παει 4ρι και με 3δα μακινταιρ μοντερο φουρνιε.

ετσι οπως ειναι τωρα η ομαδα θα χει προβληματα ειναι ξεκαθαρο το κενο στο 3/4.Οχι οτι και παλι δεν ειναι το μεγαλυτερο φαβορι για το φ4.

ρε παιδια ο καιτ ειναι ιδιαιτερη περιπτωση,απορω πως οι παλιοι νευριαζουν μαζι του..αφηστε τον να λεει οτι θελει,δεν πειραζει κανεναν..ενω και την πλακα δεχεται αλλα και την κανει.
Δεν προκυπτει απο καπου πως θα φυγει ο Γουοκαπ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 4:08 pm

shaq7 έγραψε:

Μην δούμε κανένα Πουλακίδα στο τρία και κλαίμε..Άκουσα λίγο Συρίγο χτες και ενώ είναι αυτός που είναι, σε αυτά που είπε δεν έχει άδικο..

Για Ντιαλό είπε ότι δίνει 2% να έρθει (και ότι μάλλον θα έχει ρόλο στην ομάδα του σοβαρό), αλλά και να έρθει θα γίνει Φεβρουάριο. Ρισκάρεις να περιμένεις μέχρι τότε; Για να πάμε για Ντιαλό θα πρέπει το πείραμα με Ντιαγέ να βγει απόλυτα επιτυχημένο και ο Ντιαλό απλά να είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Χεζόνια που είναι πολύ πιθανό να μείνει ελεύθερος κατά τα λεγόμενα του Συρίγου θα έχει πρόταση 3.5 από Ντουμπάι και δεν ταιριάζει σε εμάς λόγω usage. Όντως το θεωρώ απίθανο να τον επιλέξει ο Μπαρτζώκας εκτός και αν ο Ντιαγέ βγει χειρότερος από τον Μενσά.

Γενικά στο τρία πρέπει να έρθει κάποιος τύπου Πίτερς στο τρίποντο που απλά θα ακουμπάει την μπάλα μόνο για ένα εκτελέσει spot up. Υπήρχε ένας τέτοιος στην Εφές (Swidler), αλλά θα πρέπει να έχει καλό τρίποντο και να παίζει και άμυνα. Πρέπει το τριάρι που θα έρθει να παίζει καθαρά off ball.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένουν από NBA. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα κινηθούν γιατί δεν πιστεύω με την καμία ότι θα πάμε για Χεζόνια ή θα περιμένουμε Ντιαλό.

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Παρ Αύγ 14, 2026 4:21 pm

Εγώ θέλω έναν σουτέρ πιο γρήγορο κι απ' την σκιά του. Αν μπορούν οι άντμινς να κάνουν κάτι για αυτό θα ήταν τέλειο.

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Mykonos
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Αύγ 14, 2026 4:27 pm

AlexD έγραψε:
Εγώ θέλω έναν σουτέρ πιο γρήγορο κι απ' την σκιά του. Αν μπορούν οι άντμινς να κάνουν κάτι για αυτό θα ήταν τέλειο.
αν μου πεις ποτε ο μπαρτζωκας εφερε στην ομαδα σουτερ θα στον φερω εγω[αντε μια εξαιρεση ο πιτερς]...
οι επιλογες-παικτες μπαρτζωκα ανεκαθεν διακατεχονταν απο ασουτιαση και φτωχο επιθετικο ταλεντο γενικως ειτε αρεσει ειτε οχι...

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Αύγ 14, 2026 4:28 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 4:08 pm
shaq7 έγραψε:

Μην δούμε κανένα Πουλακίδα στο τρία και κλαίμε..Άκουσα λίγο Συρίγο χτες και ενώ είναι αυτός που είναι, σε αυτά που είπε δεν έχει άδικο..

Για Ντιαλό είπε ότι δίνει 2% να έρθει (και ότι μάλλον θα έχει ρόλο στην ομάδα του σοβαρό), αλλά και να έρθει θα γίνει Φεβρουάριο. Ρισκάρεις να περιμένεις μέχρι τότε; Για να πάμε για Ντιαλό θα πρέπει το πείραμα με Ντιαγέ να βγει απόλυτα επιτυχημένο και ο Ντιαλό απλά να είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Ο Χεζόνια που είναι πολύ πιθανό να μείνει ελεύθερος κατά τα λεγόμενα του Συρίγου θα έχει πρόταση 3.5 από Ντουμπάι και δεν ταιριάζει σε εμάς λόγω usage. Όντως το θεωρώ απίθανο να τον επιλέξει ο Μπαρτζώκας εκτός και αν ο Ντιαγέ βγει χειρότερος από τον Μενσά.

Γενικά στο τρία πρέπει να έρθει κάποιος τύπου Πίτερς στο τρίποντο που απλά θα ακουμπάει την μπάλα μόνο για ένα εκτελέσει spot up. Υπήρχε ένας τέτοιος στην Εφές (Swidler), αλλά θα πρέπει να έχει καλό τρίποντο και να παίζει και άμυνα. Πρέπει το τριάρι που θα έρθει να παίζει καθαρά off ball.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένουν από NBA. Είμαι πολύ περίεργος να δω πως θα κινηθούν γιατί δεν πιστεύω με την καμία ότι θα πάμε για Χεζόνια ή θα περιμένουμε Ντιαλό.
Πάντως υπάρχουν 2-3 άρθρα που λένε ότι η Ρεάλ εξετάζει σοβαρά την περίπτωση Πουλακίδα. Πραγματικά όμως έτσι όπως έχει δομηθεί το ρόστερ μόνο ένας Hezonja ή Diallo σώζει την κατάσταση. Πάντως φαίνεται ότι ενώ ξεκίνησαν αριστουργηματικά τον σχεδιασμό από νωρίς, με ένα μαγικό τρόπο επανήλθαν θα γνωστά προβλήματα…

TuTiS

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: VSpan

Παρ Αύγ 14, 2026 4:32 pm

basilis_.kts έγραψε:
AlexD έγραψε:
αν μου πεις ποτε ο μπαρτζωκας εφερε στην ομαδα σουτερ θα στον φερω εγω[αντε μια εξαιρεση ο πιτερς]...
οι επιλογες-παικτες μπαρτζωκα ανεκαθεν διακατεχονταν απο ασουτιαση και φτωχο επιθετικο ταλεντο γενικως ειτε αρεσει ειτε οχι...
Ανέκαθεν όλες οι ομάδες του Μπι στο 3 πάντα είχαν έναν παίκτη χωρίς elite σουτ αλλά two way λειτουργώντας σαν glue guy. Βέβαια στο σύγχρονο μπάσκετ η δουλειά του 3αριου αυτή πρέπει να είναι και το elite shooting είναι απλά ένα έξτρα πλεονέκτημα.

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Mykonos
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Αύγ 14, 2026 4:40 pm

TuTiS έγραψε:
Παρ Αύγ 14, 2026 4:32 pm
basilis_.kts έγραψε:

Ανέκαθεν όλες οι ομάδες του Μπι στο 3 πάντα είχαν έναν παίκτη χωρίς elite σουτ αλλά two way λειτουργώντας σαν glue guy. Βέβαια στο σύγχρονο μπάσκετ η δουλειά του 3αριου αυτή πρέπει να είναι και το elite shooting είναι απλά ένα έξτρα πλεονέκτημα.
δεν μιλαω μονο για την θεση 3...γενικως απειροι ειναι οι παικτες που εχουν ερθει εχοντας ως κυριαρχο προσον τον αμυντικο προσανατολισμο[και πολλες φορες μονο αυτον] αλλά ποτε σχεδον δεν κοιταμε παικτες που εχουν καλο σουτ κι ας υπολειπονται σε κατι αλλο.και δεν μιλαω για να σκασουμε 3+εκ για παικταραδες
για να δωσω ενα παραδειγμα ποτε στα χρονια μπαρτζωκα δεν ειχαμε εναν λοτζεσκι ή ακομα και να ακουστει πως ο μπαρτζωκας κοιταει για τετοιου ειδους παικτες

RedEmperor

euroleague
Reactions:

Rivers15 έγραψε:
RedEmperor έγραψε:

Δεν θα ερθει 3 συντομα και οταν ερθει θα εκπλαγω αν ειναι ενας εκ των Χεζονια ή Ντιαλο. Ουτε 5% δεν δινω.

Επισης με Χεζονια στο 4, θες στο 3 μονο Γουορντ. Η αν παιξει ο Χεζονια 3 θες στο 4 τον Εντζαι πως τον λενε. Αμα κατεβουμε με φουρνιε ή ντορσει στο 2, χεζονια 3 και σασα στο 4 θα κλαινε κ τα σκυλια αλλα οκ δεν ειναι χθεσινος ο Μπι για να κανει τετοια πατατα.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολύ καλό πόσο για την τελευταία μεταγραφή και περιμένουν αυτούς τους 2.

Σωστά ψάχνουν να δώσουν το μεγάλο συμβόλαιο για βασικό 3αρι που πατάει στο 4 και πήραν έναν συμπληρωματικό ως 4αρι .

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Αύγ 14, 2026 5:02 pm

RedEmperor έγραψε:
Rivers15 έγραψε:

Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ένα πολύ καλό πόσο για την τελευταία μεταγραφή και περιμένουν αυτούς τους 2.

Σωστά ψάχνουν να δώσουν το μεγάλο συμβόλαιο για βασικό 3αρι που πατάει στο 4 και πήραν έναν συμπληρωματικό ως 4αρι .
Ο Χεζόνια πες ότι έρχεται, ο Ντιαλό πως θα έρθει ακριβώς; Θα περιμένουμε μέχρι Φεβρουάριο να κοπεί;;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”