Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Ποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού θέλετε να φύγουν

Σλούκας
9
3%
Γκραντ
26
9%
Σορτς
40
14%
Ναν
11
4%
Τολιόπουλος
4
1%
Γκριγκόνις
61
21%
Καλαϊτζάκης
7
2%
Ρογκαβόπουλος
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Οσμάν
24
8%
Ντέιβις
9
3%
Χουάντσο
6
2%
Μήτογλου
14
5%
Σαμοντούροφ
11
4%
Λεσόρτ
11
4%
Φαρίντ
62
21%

Σύνολο ψήφων: 295
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 03, 2026 11:49 am

Dimmitz έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 11:38 am
nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 10:30 am

Ο σωστός σχεδιασμός προβλέπει άλλη ομάδα να γίνει μπάχαλο και να θέλουν να φύγουν παίκτες και άρα να τους πάρουμε από εκεί;
Οχι ρε παιδί μου, παρεξήγησες. Θέλω να πω ότι αν κλείσεις τον Λάιλς πχ για τρίτο ψηλό έχεις όλη την πολυτέλεια να περιμένεις τι θα σου δώσει η αγορά του NBA και να τσιμπήσεις κάποιο λαβράκι τον Οκτώβριο.

Ταυτόχρονα, επαναξιολογείς τον Λεσόρ και τον Φαλ, βλέπεις σε τι κατάσταση είναι και πόσο μπορούν να προσφέρουν. Ο Φαλ πχ στον μοναδικό αγώνα που αγωνίστηκε πέρυσι με την Χάποελ ήταν ταυρί στην άμυνα και δεν πολύ αποτελεσματικός μπροστά.

Είναι προτιμότερο να δώσεις σε αυτούς τους δύο την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν, παρά να φέρεις έναν παίκτη μπροστά τους για 20 λεπτά από τώρα.
Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό που περιγράφεις είναι σωστός σχεδιασμός. Δηλαδή μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, να ξεκινά με τον Λεσόρ που ήταν σούπερ μέτριος την χρονιά που πέρασε και δεν ξέρω κατα πόσον τα στοιχεία είναι υπέρ μιας (θεαματικής) βελτίωσης, και τον 50 χρονών Φαλ μετά από σοβαρό τραυματισμό που δεν έχει παίξει μπάσκετ εδώ και ένα χρόνο και να δώσει και 2+ εκατομμύρια σε ένα 5ρι που δεν είναι 5ρι και μετά να βρεις ψηλό από το ΝΒΑ (που δεν βρήκες τώρα) και μετά να έχεις το 5ρι που δεν είναι 5ρι να κάνει παρέα με άλλα δύο 4ρια των 5 εκατομμυρίων σύνολο.

Μέσα σε όλα αυτά το "λαβράκι" δεν θα έχει κάνει προετοιμασία, δεν θα ξέρει που πατά και που βρίσκεται, θα λέμε εδώ "πω..." και θα ακούμε "κάντε υπομονή, μόλις ήρθε ο παίκτης" μέχρι τον Μάιο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιούλ 03, 2026 11:51 am

No Center-No Party έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 11:45 am
Νομίζω ότι ο Ζοτς θα προσπαθήσει να κάνει λειτουργική την πεντάδα Μπαντιο-Ναν-Χειζ-Χουαντσο-Λαιλς,μια πεντάδα versatile,με μέγεθος που του αρέσει.
Εκτος αν δούμε να συντελείται κανένα "μπασκετικό έγκλημα" και φύγει ο Χουαντσο, που ούτε θέλω να το σκέφτομαι, ούτε να το σχολιάσω...
Γενικά θεωρώ και εγώ ότι το Μπαντιό-Ναν-2 φόργουορντ(Χέιζ και 1 εκ των Μπόνγκα-Χουάντσο)-Λάιλς θα φορεθεί αρκετά.

Γιατί και επιθετικά μπορεί να πάει πολύ καλά (βάζοντας στο ρεπερτόριο και δράσεις με τον Χέιζ να δημιουργεί από το ποστ) και αμυντικά μπορεί να πνίξει τον αντίπαλο.

Πιστεύω θα δούμε ωραία πράγματα παρά το ότι βλέπω σε πολύ κόσμο να έρχεται ξενέρα γιατί στο 5 περίμεναν Ουτούρου-Βάλα-Λεσόρ και θα τους έρθει Λάιλς-Λεσόρ-Φαλ και στο 1 μάλλον δεν θα έρθει κάποιο πολύ μεγάλο όνομα.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 03, 2026 12:16 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Οχι ρε παιδί μου, παρεξήγησες. Θέλω να πω ότι αν κλείσεις τον Λάιλς πχ για τρίτο ψηλό έχεις όλη την πολυτέλεια να περιμένεις τι θα σου δώσει η αγορά του NBA και να τσιμπήσεις κάποιο λαβράκι τον Οκτώβριο.

Ταυτόχρονα, επαναξιολογείς τον Λεσόρ και τον Φαλ, βλέπεις σε τι κατάσταση είναι και πόσο μπορούν να προσφέρουν. Ο Φαλ πχ στον μοναδικό αγώνα που αγωνίστηκε πέρυσι με την Χάποελ ήταν ταυρί στην άμυνα και δεν πολύ αποτελεσματικός μπροστά.

Είναι προτιμότερο να δώσεις σε αυτούς τους δύο την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν, παρά να φέρεις έναν παίκτη μπροστά τους για 20 λεπτά από τώρα.
Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό που περιγράφεις είναι σωστός σχεδιασμός. Δηλαδή μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, να ξεκινά με τον Λεσόρ που ήταν σούπερ μέτριος την χρονιά που πέρασε και δεν ξέρω κατα πόσον τα στοιχεία είναι υπέρ μιας (θεαματικής) βελτίωσης, και τον 50 χρονών Φαλ μετά από σοβαρό τραυματισμό που δεν έχει παίξει μπάσκετ εδώ και ένα χρόνο και να δώσει και 2+ εκατομμύρια σε ένα 5ρι που δεν είναι 5ρι και μετά να βρεις ψηλό από το ΝΒΑ (που δεν βρήκες τώρα) και μετά να έχεις το 5ρι που δεν είναι 5ρι να κάνει παρέα με άλλα δύο 4ρια των 5 εκατομμυρίων σύνολο.

Μέσα σε όλα αυτά το "λαβράκι" δεν θα έχει κάνει προετοιμασία, δεν θα ξέρει που πατά και που βρίσκεται, θα λέμε εδώ "πω..." και θα ακούμε "κάντε υπομονή, μόλις ήρθε ο παίκτης" μέχρι τον Μάιο.
Σούπερ μέτριος δεν ήταν ο Λεσόρ, σίγουρα συνολικά ήταν στα επίπεδα που θα περίμενε κανείς για παίκτη που επιστρέφει μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο αγωνιστικής απραξίας. Δηλαδή οι περισσότεροι πιστεύω ότι θα περίμεναν έναν χειρότερο Λεσόρ σε σχέση με αυτόν που είδαμε.

JERIAN GRANDAKOS

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Mike Batiste

Παρ Ιούλ 03, 2026 1:03 pm

Και κάποια ατέλεια να έχει το ροστερ η να μην "τραβήξει"καποιος παίχτης και κατά συνέπεια η ομάδα σε κάποια πράγματα, εδώ είναι το ΝΒΑ να διορθωθούν λάθη. Τον Ναν το φέραμε αφού ξεκίνησε η σεζόν και την ίδια σεζόν σηκώσαμε Ευρωλιγκα.
Η προσωπικότητα και η εμπειρία του Ζελικο είναι τετοια που πιστεύω ότι θα καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των παιχτών.

Με τον Ζελικο δεν ανησυχώ.

RedEmperor

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Ιούλ 03, 2026 1:05 pm

BillyPao έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Σούπερ μέτριος δεν ήταν ο Λεσόρ, σίγουρα συνολικά ήταν στα επίπεδα που θα περίμενε κανείς για παίκτη που επιστρέφει μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο αγωνιστικής απραξίας. Δηλαδή οι περισσότεροι πιστεύω ότι θα περίμεναν έναν χειρότερο Λεσόρ σε σχέση με αυτόν που είδαμε.
Πρώτη φορά που συμφωνώ με τον Μπίλι. Εγώ σαν Ολυμπιακός τον περίμενα σε χειρότερη κατάσταση τον Λεσορτ. Πέρα από την μεγάλη αποχή είναι και το ψυχολογικό σε ένα παίχτη που επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό. Το αν θα φοβάται να μπει δυνατά στις φάσεις κτλ κτλ. Εντάξει φάνηκε ότι έχασε σε δύναμη και μυϊκή μάζα αλλά κατά τα άλλα δεν έδειχνε να φοβάται στα πατήματα του . Αν στρωθεί το καλοκαίρι με γυμναστή για ενδυνάμωση και ατομικές δεν βλέπω να έχει θέμα να ανέβει αγωνιστικά

JERIAN GRANDAKOS

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: C
Αγαπημένος παίκτης: Mike Batiste

Παρ Ιούλ 03, 2026 1:06 pm

Και εγώ πιστεύω στο" ψηλό" αλλά ευέλικτο σχήμα με Μπαντιο" κουβαλητη", Ναν" όπλο πολυβόλο τρελά ", Μπονγκα η Χεις, Χερναγκομεζ, Λαιλς.

t0ny3

Honorary
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 1:21 pm

Ακομα να χωνεψουμε οτι ο Χουαντσο ειναι παιχταρας; Δηλαδη μετα τον Καλαθη που τον εχουμε βγαλει ασχετο και αμπαλο επειδη το παιδι δεν εχει τρποντο, πρεπει ντε και καλα να βγαλουμε και αχρηστο τον Χουαντσο.

Να δεχτω την πρωτη του χρονια που επειδη κανεις δεν ειχε παρακολουθησει τον παικτη εκτος Εθνικης και ολοι ειχαμε την εικονα του τελικου με την Ισπανια, νομιζαμε οτι πηραμε τον υπεροσκορερ σουτερ. Που βεβαια το παλικαρι και τοτε βοηθησε, αλλα να σας θυμησω ποσες φορες τα τελευταια χρονια εχει βαλει κρισιμα σουτ και εχει δωσει νικες στην ομαδα; Επιπλεον τα χαμενα λει απς και τα μπλουπερς εχουν μειωθει κατα πολυ.

Επομενως ο Χουαντσο δεν ειναι καπριτσιο του ΔΠΓ, αλλα ενας υπερπολυτιμος παικτης και εξαιρετικος χαρακτηρας. Στολιδι για την ομαδα.

Κατι μου λεει οτι θα σκασει μεταγραφη και δε θα ειναι ουτε ο Λαιλς ουτε ο Μπονγκα. Θα μας πιασουν απροετοιμαστους οπως με Φαλ.

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 2:20 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Μα ούτως ή άλλως δεν υπάρχει Σέντερ ούτε για δείγμα. Να πω ότι ήταν στην αγορά ο Ουτούρου ή ο Καμπεγκέλε και τους σνόμπαρες θα το καταλάβαινα.

Ο Χέιζ ούτως ή άλλως προορίζεται για το τρία (αν έχω καταλάβει καλά) και ο Λαιλς θα αποκτηθεί για να παίζει 10 λεπτά στο 4 και 10 στο πέντε.

Ευκαιρίες από Αμερική θα βγουν στην αγορά είτε τέλη Σεπτέμβρη, είτε βαθύ Οκτώβρη, κάθε χρόνο γίνεται αυτό.

Από το να πάρεις τώρα κάποιον μέτριο τύπου Μπόλομποι, είναι προτιμότερο κατά την άποψη μου να πας για Λάιλς που θα σου λύσει και άλλα προβλήματα και να περιμένεις κάτι καλύτερο στο πέντε, που αναλόγως και την απόδοση Λεσόρ-Φαλ μπορεί και να μην χρειαστεί. :peace:

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:21 pm

nikolas_asteri έγραψε:

για τους αντιπαλους του παο μια χαρα ειναι αυτος ο σχεδιασμος :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:24 pm

TonyTonyChopper έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 10:12 am
Είναι και σημαντικό ποιοι είναι διαθέσιμοι. Λένε ότι ενδιαφέρονται και για Οτούρου αλλά αν δεν τον δίνουν τι να κάνει και ο παναθηναϊκός, να δώσει 3 εκατομμύρια buy out; Να συγκρίνουμε με όσους δεν έχουν συμβόλαιο τον Λάιλς.
οταν κοιμασαι και δεν πας να παρεις καποιον με μπαι αουτ 500κ τοτε θα πλερωσεις στο μελλον ετσι παει :welcome:

Άβαταρ μέλους
SbioTech

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Ray Allen, Luka Doncic

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:29 pm

RedEmperor έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 1:05 pm
BillyPao έγραψε:

Πρώτη φορά που συμφωνώ με τον Μπίλι. Εγώ σαν Ολυμπιακός τον περίμενα σε χειρότερη κατάσταση τον Λεσορτ. Πέρα από την μεγάλη αποχή είναι και το ψυχολογικό σε ένα παίχτη που επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό. Το αν θα φοβάται να μπει δυνατά στις φάσεις κτλ κτλ. Εντάξει φάνηκε ότι έχασε σε δύναμη και μυϊκή μάζα αλλά κατά τα άλλα δεν έδειχνε να φοβάται στα πατήματα του . Αν στρωθεί το καλοκαίρι με γυμναστή για ενδυνάμωση και ατομικές δεν βλέπω να έχει θέμα να ανέβει αγωνιστικά
Κι εγώ θετικά ειδα την επιστροφή του. Αν κάποιος περίμενε οτι θα έβλεπε τον Λεσορτ του 2024 που έβαζε ολόκληρη 5αδα στο καλάθι κατι σκεφτόταν λάθος.

Για εμένα δεν ηταν καν αυτος ο Λεσορτ baseline(του '24). Ηταν το απαύγασμα μιας θετικής αναφοράς που κάνουν οι καλοί παικτες για να φτάσουν στο πραιμ τους και είναι συνδυασμός ικανότητας, conditioning, φορμας/ρυθμου. Μετά απο 1.5χρονο νομιζω είναι ουτοπικό να περιμένεις να ξαναδείς τέτοιο πικ.

Θεωρώ του χρόνου θα είναι καλύτερος, αλλα Λεσορτ του '24 εγώ δεν περιμένω να ξαναδω

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:30 pm

JERIAN GRANDAKOS έγραψε:
Και κάποια ατέλεια να έχει το ροστερ η να μην "τραβήξει"καποιος παίχτης και κατά συνέπεια η ομάδα σε κάποια πράγματα, εδώ είναι το ΝΒΑ να διορθωθούν λάθη. Τον Ναν το φέραμε αφού ξεκίνησε η σεζόν και την ίδια σεζόν σηκώσαμε Ευρωλιγκα.
Η προσωπικότητα και η εμπειρία του Ζελικο είναι τετοια που πιστεύω ότι θα καταφέρει να βγάλει τον καλύτερο εαυτό των παιχτών.

Αυτό !

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:34 pm

JERIAN GRANDAKOS έγραψε:

με τον ζελικο του παο ουτε εγω θα ανησυχουσα
αντε και με αυτον την φενερ μεχρι τα 2 τελευταια του χρονια εκει

με αυτον της παρτιζαν τα τελευταια 5 χρονια

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
TonyTonyChopper

junior
Reactions:

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:38 pm

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 3:24 pm
TonyTonyChopper έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 10:12 am
Είναι και σημαντικό ποιοι είναι διαθέσιμοι. Λένε ότι ενδιαφέρονται και για Οτούρου αλλά αν δεν τον δίνουν τι να κάνει και ο παναθηναϊκός, να δώσει 3 εκατομμύρια buy out; Να συγκρίνουμε με όσους δεν έχουν συμβόλαιο τον Λάιλς.
οταν κοιμασαι και δεν πας να παρεις καποιον με μπαι αουτ 500κ τοτε θα πλερωσεις στο μελλον ετσι παει :welcome:
Συμφωνώ αλλά δεν φταίει ο Ομπράντοβιτς για αυτό. Αντί για μπράιαντ πήραν σορτς και αντί για οτούρου πήραν γιουρτσεβέν. Αλλά αυτά έγιναν στο παρελθόν και δεν αλλάζουν.

Ελπίζω να έχει τελειώσει το one piece μέχρι να πεθάνω. :bblove:
Άβαταρ μέλους
kite26

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Παρ Ιούλ 03, 2026 3:41 pm

kein έγραψε:
Παρ Ιούλ 03, 2026 3:30 pm
JERIAN GRANDAKOS έγραψε:

Αυτό !
Ξεχνάτε και κάτι ακόμη. Ο Ζοτς έχει κίνητρο. Για σκεφτείτε λίγο...Έχει να αποδείξει πράγματα, ενώ χρειάζεται μετά από πολλά χρόνια να το κάνει. Ότι δεν έφταιγε αυτός για αυτό που συνέβη στην Παρτιζάν, ότι δεν ξεπεράστηκε από το χρόνο όπως άλλοι, αναδεικνύοντας τη διαχρονική του αξία.

Θα πει κάποιος "ναι ρε Χαρταετέ, ο Ομπράντοβιτς δεν έχει κάτι να αποδείξει είναι ήδη πετυχημένος".

Απαντώ, αυτό το νιώθεις εσύ, αυτός δεν ξέρεις πώς μπορεί να αισθάνεται μετά από μια μαρτυρική χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας παραιτήθηκε.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kite26 την Παρ Ιούλ 03, 2026 3:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!

https://www.youtube.com/@lyricnaut
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”