Παναθηναϊκός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 31, 2026 3:47 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 3:45 pm
ο φαλ ηταν αυτονοητη κινηση παντως ...δεν κυκλοφορει σεντερ ουτε για δειγμα και ο φαλ εχει διαβατηριο..δεν μου φαινεται κατι που δεν θα γινοταν απο οποιονδηποτε προπονητη.
Ρε φίλε αυτονόητη δεν την λες λόγω τραυματισμού και αποχής. Και διαβατήριο δεν ξέρουμε αν έχει ακόμη. Την επιλογή του Φαλ θεωρώ ότι έγινε με 100% αγωνιστικά κριτήρια.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Ιούλ 31, 2026 3:49 pm

αν δεν πιστευαν οτι θα χει πιστευω ουτε απεξω απο το οακα δεν θα περναγε ο φαλ..

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Twitter: Δεν έχω τέτοιο μάνα μου
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Η καλύτερη της Ελλάδας
Mood:
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 31, 2026 3:50 pm

Dimmitz έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 3:46 pm
kein έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 3:34 pm

Τα πετροδολάρια φταίνε, και η μόνη πινελιά του ζοτς είναι αυτή του Φαλ.
Θα ήθελες να μοιραστείς και από που πηγάζει αυτή η σιγουριά και οι πληροφορίες που παραθέτεις ;
Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω..για μένα ένας τοπ προπονητής είναι αυτός που με μικρο ή μεσαίο μπάτζετ φτιάχνει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Αυτό που έκανε ο Μαρτίνεθ πέρυσι πχ με την Βαλένθια. Ο Ζοτς είχε πάντα μεγάλα μπάτζετ να διαχειριστεί. Στην Παρτιζάν που δεν είχε απέτυχε παταγωδώς φτιάχνοντας δύο συνεχόμενες χρονιές ομάδες από το μηδέν.

Οταν έχεις απεριόριστο μπάτζετ είναι πολύ εύκολο να πείσεις όλους αυτούς τους πρωτοκλασάτους να έρθουν. Και στην μεταγραφική αυτή έκανε τα αυτονόητα. Πήρε το καλύτερο διαθέσιμο pg που τον κυνήγησαν όλοι, πήρε τον Μπονγκα που τον θέλαν επίσης όλοι, έφερε Γιαμπουσέλε που είναι star player. Μόνο ο Φαλ και ο Μπαντιό είναι παίκτες 100% επιλογής του Ζοτς. Οι άλλες είναι επιλογές εκ του ασφαλούς. Αν έφερνε Αμερικανο στοίχημα στο of να το συζητήσουμε.

Οπως και ο Μπαρτζωκας πέρυσι κατάλαβε ότι η ομάδα του είχε έλλειψη αθλητικοτητας και το διόρθωσε και δικαιώθηκε στο τέλος, έτσι και ο Ζοτς έβλεπε ότι ο ΠΑΟ δεν παίζει άμυνα και τρώνε 50 στο ημίχρονο και έκανε το αυτονόητο.

Ε αυτά τα βλέπουμε εσύ και εγώ εδώ μέσα που είμαστε προπονητές του καναπέ, δεν είναι νομίζω δύσκολο να τα δουν οι ειδικοί. Απλά εσύ το παρουσιάζεις λες και ο Ζοτς έκανε τίποτα μαγικά και έφερε τίποτα ψαγμένες επιλογές που μόνο αυτός θα τις σκεφτότανε. Ε δεν νομίζω ότι είναι έτσι τελικά.
Αρχικά δεν μου απάντησες την βασική απορία μου , που ξέρεις ότι ειβαι πετροδολάρια και το λες με τόση σιγουριά. Μετά που ξέρεις ότι η μόνη κίνηση του ζοτς ήταν ο φαλ. Έχεις κάποια πληροφορία ή απλά το υποθέτεις ; Γιατί το παρουσιάζεις απόλυτα δεν να ξέρεις με σιγουριά. Αυτό ρωτάω όχι αυτά που μου λες. Αλλά ρώτησα.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
Djole77

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF

Παρ Ιούλ 31, 2026 3:57 pm

Είναι τόσο μικρή η αγορά της Ευρωλίγκας που οι επιλογές είναι αυτονόητες. Ακόμη και τον φαλ που λέτε πιο πολύ κίνηση dpg μου κάνει πάρα ζοτς. Όχι φυσικά ότι του επιβλήθηκε αλλά πιο πιθανόν ο dpg έριξε στο τραπέζι την περίπτωση του. Οπότε θα συμφωνήσω με dim ότι οι κινήσεις του ζοτς είναι απλά η κοινή λογική με βάση το μικρό υλικό που διαθέτει η Ευρώπη σε καλούς ελευθερους παίκτες. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές.

basilis_.kts

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:00 pm

kein έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις να στο εξηγήσω..για μένα ένας τοπ προπονητής είναι αυτός που με μικρο ή μεσαίο μπάτζετ φτιάχνει μια ομάδα που πρωταγωνιστεί. Αυτό που έκανε ο Μαρτίνεθ πέρυσι πχ με την Βαλένθια. Ο Ζοτς είχε πάντα μεγάλα μπάτζετ να διαχειριστεί. Στην Παρτιζάν που δεν είχε απέτυχε παταγωδώς φτιάχνοντας δύο συνεχόμενες χρονιές ομάδες από το μηδέν.

Οταν έχεις απεριόριστο μπάτζετ είναι πολύ εύκολο να πείσεις όλους αυτούς τους πρωτοκλασάτους να έρθουν. Και στην μεταγραφική αυτή έκανε τα αυτονόητα. Πήρε το καλύτερο διαθέσιμο pg που τον κυνήγησαν όλοι, πήρε τον Μπονγκα που τον θέλαν επίσης όλοι, έφερε Γιαμπουσέλε που είναι star player. Μόνο ο Φαλ και ο Μπαντιό είναι παίκτες 100% επιλογής του Ζοτς. Οι άλλες είναι επιλογές εκ του ασφαλούς. Αν έφερνε Αμερικανο στοίχημα στο of να το συζητήσουμε.

Οπως και ο Μπαρτζωκας πέρυσι κατάλαβε ότι η ομάδα του είχε έλλειψη αθλητικοτητας και το διόρθωσε και δικαιώθηκε στο τέλος, έτσι και ο Ζοτς έβλεπε ότι ο ΠΑΟ δεν παίζει άμυνα και τρώνε 50 στο ημίχρονο και έκανε το αυτονόητο.

Ε αυτά τα βλέπουμε εσύ και εγώ εδώ μέσα που είμαστε προπονητές του καναπέ, δεν είναι νομίζω δύσκολο να τα δουν οι ειδικοί. Απλά εσύ το παρουσιάζεις λες και ο Ζοτς έκανε τίποτα μαγικά και έφερε τίποτα ψαγμένες επιλογές που μόνο αυτός θα τις σκεφτότανε. Ε δεν νομίζω ότι είναι έτσι τελικά.
Αρχικά δεν μου απάντησες την βασική απορία μου , που ξέρεις ότι ειβαι πετροδολάρια και το λες με τόση σιγουριά. Μετά που ξέρεις ότι η μόνη κίνηση του ζοτς ήταν ο φαλ. Έχεις κάποια πληροφορία ή απλά το υποθέτεις ; Γιατί το παρουσιάζεις απόλυτα δεν να ξέρεις με σιγουριά. Αυτό ρωτάω όχι αυτά που μου λες. Αλλά ρώτησα.
εχει στησει θαλασσια εξεδρα ο προεδρος στο σουνιο και το βγαζει ζεστο ζεστο το πετρελαιο...δεν τα εχεις μαθει?

Fitz

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:06 pm

Πλέον το αν θα παίζει 4 ή 5 κάποιος έχει ελάχιστη έως μηδενική σημασία. Το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές. Ο Yabusele με τον όγκο και τους μυς που έχει μπορεί να παίζει μαζί με οποιονδήποτε άλλο παίζει στη front court, οποιαδήποτε στιγμή του ματς. Και μπορεί να μαρκάρει από το 3 (λιγότερο αποδοτικά) μέχρι και το πιο βαρβάτο πεντάρι της αντίπαλης ομάδας.

Dimmitz έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 3:37 pm
Οκ, είπαμε ο Ζότς είναι ο Ζοτς, αλλά με αυτό το μπάτζετ και αυτές τις κινήσεις λίγοι προπονητές θα αποτύγχαναν.
Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και σίγουρα δε μπορείς να πεις ότι έχει ήδη πετύχει ή αποτύχει. Αυτό θα το δούμε σε λίγους μήνες.

Τρομερά εύστοχο σχόλιο @manos_89 , είναι όντως παράδοξο γιατί διαισθητικά περισσότερη εμπιστοσύνη θα ενέπνεε για κούπα του χρόνου ο Αταμαν και μετά όλα ηθικό, παρά το χτίσιμο μιας σκληροτράχηλης two-way ομάδας και το χτίσιμο προς την κούπα, με θελκτικό μπασκετ τα επόμενα 2-3 χρόνια με Ζοτς. Φοβερή παρατήρηση.

basilis_.kts

a1greece
Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:09 pm

Djole77 έγραψε:
Είναι τόσο μικρή η αγορά της Ευρωλίγκας που οι επιλογές είναι αυτονόητες. Ακόμη και τον φαλ που λέτε πιο πολύ κίνηση dpg μου κάνει πάρα ζοτς. Όχι φυσικά ότι του επιβλήθηκε αλλά πιο πιθανόν ο dpg έριξε στο τραπέζι την περίπτωση του. Οπότε θα συμφωνήσω με dim ότι οι κινήσεις του ζοτς είναι απλά η κοινή λογική με βάση το μικρό υλικό που διαθέτει η Ευρώπη σε καλούς ελευθερους παίκτες. Τα υπόλοιπα είναι υπερβολές.
παντως εκτος απο τον μοντερο που μπορει να κυνηγουσε ο παναθηναικος οι υπολοιποι παικτες ηταν οτι καλυτερο κυκλοφορουσε στην αγορα
μπονγκα,μπαντιο,γιαμπουσελε
δεν εχασε κανεναν παικτη που να διεκδικησε νομιζω
εμεις ισως μπορουμε να πουμε πως χασαμε μπονγκα.νομιζω με τα 2.2εκ που εκλεισε παναθηναικο θα τον παιρναμε κι εμεις...νταξει επελεξε απεναντι

Άβαταρ μέλους
Djole77

junior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:13 pm

basilis_.kts έγραψε:
Djole77 έγραψε:
παντως εκτος απο τον μοντερο που μπορει να κυνηγουσε ο παναθηναικος οι υπολοιποι παικτες ηταν οτι καλυτερο κυκλοφορουσε στην αγορα
εμεις ισως μπορουμε να πουμε πως χασαμε μπονγκα.νομιζω με τα 2.2εκ που εκλεισε παναθηναικο θα τον παιρναμε κι εμεις...νταξει επελεξε απεναντι
Δεν ήταν μόνο τα 2.2 αλλά πλήρωσε και μεγάλο buy out. Δεν νομίζω να διναμε τόσα εμείς για back up παίκτη.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:14 pm

Ο ζοτς πήρε ακριβώς αυτούς τους παίχτες που χρειαζόταν η ομάδα. Μάλιστα τους καλύτερους διαθέσιμους ή από τους καλύτερους διαθέσιμους. Δεν νομίζω να υπήρχαν καλύτεροι και να μην τους κοίταξε. Μέχρι τώρα δείχνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει πλάνο και είναι κλασικό ζελικο !

basilis_.kts

a1greece
Reactions:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:20 pm

Djole77 έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:13 pm
basilis_.kts έγραψε:

Δεν ήταν μόνο τα 2.2 αλλά πλήρωσε και μεγάλο buy out. Δεν νομίζω να διναμε τόσα εμείς για back up παίκτη.
αν ερχοταν ο μπονγκα νομιζω θα ηταν το βασικο μας 3αρι

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:42 pm

kein έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Δεν έχει άδικο παντως ο Dimnitz. Όντως όλες οι κινήσεις είναι by de book, βγήκε και πήρε απλά τους καλύτερους παικτες που τους ήθελαν όλοι. Ακόμα και η επιλογή Μπάντιο τέτοια είναι. Καμία από τις μεταγραφές δεν είναι "μεταγραφή" Ομπράντοβιτς για μένα και εξηγώ τι εννοώ.

Μεταγραφή Ομπράντοβιτς είναι ένας παίκτης που δεν τον ξέρει κανείς ή κανείς δεν διαβλέπει κανά τρελό potential σ αυτόν.
Η τελευταία τέτοια μεταγραφή του ήταν ο Μάνταρ, που είχε πράγματι αυτά τα στοιχεία απλώς δεν εξελίχθηκε πολύ καλά. Δεν φταίει όμως ο Ομπράντοβιτς γι αυτόν.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:48 pm

βεβαια by the book θα ταν να παει να παρει και τζειμς χεζονια καμπαρο..το pool των παικτων ειναι 2-3 επιλογες σε καθε θεση..ε ο αταμαν θα επαιρνε τους σκορερ,ο ζοτς πηρε τους αμυντικογενεις..νταξει ουτε κατι τρομερο εκανε αλλα θα μπορουσε και να το λουσει.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 31, 2026 4:49 pm

golitog7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:42 pm
kein έγραψε:

Δεν έχει άδικο παντως ο Dimnitz. Όντως όλες οι κινήσεις είναι by de book, βγήκε και πήρε απλά τους καλύτερους παικτες που τους ήθελαν όλοι. Ακόμα και η επιλογή Μπάντιο τέτοια είναι. Καμία από τις μεταγραφές δεν είναι "μεταγραφή" Ομπράντοβιτς για μένα και εξηγώ τι εννοώ.

Μεταγραφή Ομπράντοβιτς είναι ένας παίκτης που δεν τον ξέρει κανείς ή κανείς δεν διαβλέπει κανά τρελό potential σ αυτόν.
Η τελευταία τέτοια μεταγραφή του ήταν ο Μάνταρ, που είχε πράγματι αυτά τα στοιχεία απλώς δεν εξελίχθηκε πολύ καλά. Δεν φταίει όμως ο Ομπράντοβιτς γι αυτόν.
Όταν έχεις ισχυρό πορτοφόλι. Το ισχυρότερο της λίγκας με βάση τα ρόστερ, δεν πας να πάρεις τον μανταρ ή αν τον πάρεις θα τον πάρεις σαν γλυκάκι αργότερα. Παίρνεις μια ομάδα που έχει χτυπητές αδυναμίες και πας και παίρνεις τους καλύτερους παίχτες που ταιριάζουν στο πλάνο σου. Ο ζοτς δεν είναι τυχαία ο goat, είναι πανέξυπνος και προσαρμοστικός. Ξέρει το έπρεπε η να κάνει και εδώ στον Παναθηναϊκό ο στόχος είναι ένας, το 8 αστέρι.
Επιγραμματικά : είχαμε τις χειρότερες άμυνες σε τρανζίσιον , σε οφ μπολ άμυνα και και άμυνα ον μπολ στον χειριστή, συν το γνωστό πρόβλημα στην ρακέτα. Ε πήρε κάθε παίχτη που κάλυπτε αυτό το κενό που έπρεπε. Όχι μόνο πήρε τον παίχτη αλλά τον καλύτερο διαθέσιμο. Δεν χρειάζεται να βρει μανταρ γιατί θέλει άμεσα αποτελέσματα και ψωνίζει τον αφρο.

Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions:
Mood:

Παρ Ιούλ 31, 2026 5:20 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 31, 2026 4:48 pm
βεβαια by the book θα ταν να παει να παρει και τζειμς χεζονια καμπαρο..το pool των παικτων ειναι 2-3 επιλογες σε καθε θεση..ε ο αταμαν θα επαιρνε τους σκορερ,ο ζοτς πηρε τους αμυντικογενεις..νταξει ουτε κατι τρομερο εκανε αλλα θα μπορουσε και να το λουσει.
τον τζειμς και τον χεζονια δεν πας να τους παρεις οσα λεφτα και να εχεις
εδω δεν τους ηθελε ο αταμαν δηλαδη φαντασου

Άβαταρ μέλους
PetranPao10

Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Alvertis

Παρ Ιούλ 31, 2026 5:38 pm

Εγώ πάντως θα περιμένω να τον δω στο παρκέ πριν αρχίσουμε τις αποθεώσεις. Στον Παναθηναϊκό έχουμε μάθει πλέον ότι τα ονόματα δεν παίζουν μπάσκετ.
Γύρισε ο αγαπημένος μου Ζοτς και ο Αλβέρτης.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”