Ολυμπιακός Μπάσκετ 2026-2027: Ρόστερ, Μεταγραφές και Προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Jeight

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:20 am

Sokos έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 10:49 am
@ Jeight θυμάσαι μήπως τι συνέβαινε στους τελικούς φέτος στα ελάχιστα λεπτά που τραβούσε ο Μπαρτζώκας τον Fournier στον πάγκο και έμεναν στο παρκέ οι παικταράδες συμπαίκτες του? Αυτό νομίζω θέλει να πει ο prime. Όχι ότι αν βάζαμε τον Fournier με εμάς συμπαίκτες θα τα σήκωνε όλα μόνος του.
Γιατι δεν ειχες αλλο 2αρι σκορερ στους τελικους, ο Ντορσει ηταν off. Θες να μου πεις οτι με μη λειτουργικη την θεση 2 ειχαμε προβλημα στο σκορ? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΠΟΙΟς ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ.

Βγαλε τον Ναν απο ενα ημιχρονο απο τον ΠΑΟ και δες πως θα παει το σκοραρισμα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jeight την Παρ Ιούλ 10, 2026 11:22 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Jeight

nba
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:22 am

Heisenberg έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 11:02 am
Οι παίκτες-εργαλεία είναι υπερπολύτιμοι για ομάδες τύπου Μπαρτζώκα, γιατί πάνω τους χτίζεται ένα σφιχτό σύνολο με συγκεκριμένες αρχές, ρόλους και αυτοματισμούς.

Και οι Φουρνιέδες είναι εξίσου υπερπολύτιμοι, γιατί αυτοί είναι που δίνουν το κάτι παραπάνω όταν η μπάλα καίει. Στα παιχνίδια που όλα τα συστήματα έχουν διαβαστεί και οι άμυνες έχουν προσαρμοστεί, ο τίτλος συχνά κρίνεται από έναν παίκτη που θα δημιουργήσει ή θα βάλει το μεγάλο σουτ μόνος του.

Δεν είναι δίλημμα "εργαλεία ή παικταράδες". Οι πρώτοι σε φέρνουν σταθερά μέχρι την πόρτα των τίτλων, οι δεύτεροι είναι αυτοί που πολλές φορές την ανοίγουν. Γι' αυτό οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται και τα δύο: κορμό με ρόλους και προσωπικότητες που θα βγουν μπροστά στα κρίσιμα.

Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση.
Δεν ειπα το αντιθετο. Αλλα ενας παικτης "ηγετης" στο συγχονο μπασκετ δεν θα κανει τιποτα. Το μπασκετ των 80-90ς με τους Γκαληδες, Οσκαρ Σμιντ να σερνουν ομαδες με αταλαντους ρολιστες εχει πεθανει.

Ο Φουρνιε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ με ολο τοscouting της Ρεαλ απεναντι του ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Η τακτικη στο συγγχρονο μπασκετ ειναι επιστημη.

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:33 am

Jeight έγραψε:
Sokos έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 10:49 am
@ Jeight θυμάσαι μήπως τι συνέβαινε στους τελικούς φέτος στα ελάχιστα λεπτά που τραβούσε ο Μπαρτζώκας τον Fournier στον πάγκο και έμεναν στο παρκέ οι παικταράδες συμπαίκτες του? Αυτό νομίζω θέλει να πει ο prime. Όχι ότι αν βάζαμε τον Fournier με εμάς συμπαίκτες θα τα σήκωνε όλα μόνος του.
Γιατι δεν ειχες αλλο 2αρι σκορερ στους τελικους, ο Ντορσει ηταν off. Θες να μου πεις οτι με μη λειτουργικη την θεση 2 ειχαμε προβλημα στο σκορ? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΠΟΙΟς ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ.

Άρα σου έλειπε ο άλλος παίκτης που πάλι δεν είναι εργαλείο, αλλά έχει προσωπική φάση και σκορ. Στα λόγια μου έρχεσαι.

Στους τελικούς έχω την αίσθηση ότι όσο έλειπε ο Nunn ο ΠΑΟ έπαιζε πιο σωστά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν προσπαθώ να ισχυριστώ ότι οι παίκτες "εργαλεία" δεν είναι χρήσιμοι ή απαραίτητοι. Ίσα ίσα. Απλά δεν είναι αρκετοί.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:39 am

yawn.brigade έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 11:10 am
Conan1982 έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 10:59 am

Δεν βρήκα απευθεία γι' αυτό όμως ξέρουμε τι ισχύει για τους U20:
"The cut-off date of birth for the U20 players in the 2025–26 season will be set at 1 January 2006."

Στην 138 σελίδα 11.6 https://ftpserver.euroleague.net/genera ... Bylaws.pdf

Οπότε δεν χωράει αμφιβολία, δεν στέκει να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση.
για κάτι τέτοια δε θέλω να φτιάχνω μόνος μου το εξελάκι αλλά να το κάνει κάποιος άλλος :P

αν δεν έχω χάσει τη μπάλα εντελώς τα μόνα μεγάλα συμβόλαια που δε μπορούν να "κοπούν" στο σάλαρι είναι του Μακιντάιρ και του Φουρνιέ, σωστά;

προφανώς οι anchor θα είναι 3 όπως και να 'χει αλλά υπάρχει ευελιξία σε αυτό το κομμάτι και δυνητικά θα μας έπαιρνε να είναι και κάποιος καινούριος.
Ναι υπάρχει ευελιξία, λογικά θα μπουν Σάσα, Μιλού extended tenure (πάνω από 3 χρόνια στην ομάδα) για να μετρήσει το μισό συμβόλαιο τους και θα μπουν anchor players Φουρνιέ, Μοντέρο, Μακιντάιρ.
Γουόρντ, Τζόουνς, Χολ θα μετρήσει ολόκληρο και βλέπουμε ποιος άλλος θα έρθει μείνει.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:43 am

coach blue έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 9:48 pm
shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 9:44 pm
υπαρχουν 3 σεναρια που ειναι 3ος ασσος ο τζοσεφ

δεν φευγει κανεις και παει ο φουρνιε στο 3 και ο μοντερο 2

φευγει ο ντορσει παει ο μοντερο 2

φευγει ο θωμας

για 4ος ασσος ειναι ακραιο να μεινει.
Υπάρχει και σεναριο που ο Τζόζεφ είναι πρώτος αν αρχίσουν οι φάπες και είναι ο μόνος που δεν θα νιαουριζει :wink:
Αυτο δεν ειναι καθολου απιθανο σεναριο, απλα Ιουλιο μηνα με τις γλυκες του Μοντερο και του Μακινταιρ κανεις δεν μπορει να διανοηθει ενα τετοιο σεναριο.
Το θεμα ειναι να μεινει ο Τζοζεφ, μετα αν παρει τις ευκαιριες του μονο τεταρτος δεν θα ειναι.

Rivers15

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: David Rivers
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:47 am

τουλουμπα έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 3:36 am
Εικόνα

θα σας κλεψουμε το ευρημα του μποζικα
Εχει βαλει στοχο ο Ζοτς να φτιαξει πενταδα με 5 φοργουορντ; :mrgreen: Ανετα παιζει και στο 1 ο Τζοουνς Γκαρσια.

Jeight

nba
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:55 am

https://www.athletiko.gr/kalos-irthes-p ... -mas-89027

Εδω ο Τατσιος φαινεται να λεει οτι ο Παπανικολαου θα υπογραψει 1+1 με 800 χιλιαρικα, το παρουσιαζει σαν τελειωμενο.

Jeight

nba
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 11:56 am

Sokos έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 11:33 am
Jeight έγραψε:

Άρα σου έλειπε ο άλλος παίκτης που πάλι δεν είναι εργαλείο, αλλά έχει προσωπική φάση και σκορ. Στα λόγια μου έρχεσαι.

Στους τελικούς έχω την αίσθηση ότι όσο έλειπε ο Nunn ο ΠΑΟ έπαιζε πιο σωστά.

Σε κάθε περίπτωση, δεν προσπαθώ να ισχυριστώ ότι οι παίκτες "εργαλεία" δεν είναι χρήσιμοι ή απαραίτητοι. Ίσα ίσα. Απλά δεν είναι αρκετοί.
Το 2 εχει οσο κυρια δουλεια να σκοραρει. Προφανως και θα εχει προσωπικη φαση. Ειναι σαν να λες οτι ο ψηλος σου ελειπε και ειχες θεμα στα rebound χαιρω πολυ. Ποσα 2αρια δεν εχουν προσωπικη φαση και σκορ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ....

Dimmitz

allstar
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 12:03 pm

prime7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 9:49 am
Jeight έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 9:36 am
Άντε πάλι με τους ηγέτες. Ότι ο φουρνιε αν δεν είχε δίπλα του walkup να βγάζει τις άμυνες, Πίτερς να χτυπάει τα μις ματς, Τζόουνς να κλειδώνει τις αλλαγές, ward να χτυπάει θα πήγαινε στο φ4 και θα σήκωνε με το έτσι θέλω το τρόπαιο. Τι θα έκανε δηλαδή απέναντι σε μια οργανωμένη άμυνα που θα του έκλεινε τους χώρους χωρίς όλους τους παραπανω

Έλεγα ότι βάλατε μυαλό μερικοί φέτος αλλά φευ. Ο χουπεφελας έχει κάνει πολύ μεγάλη ζημιά τελικα...
Ποιος είναι ο Χουπφελας?? Εννοείται μόνος του ο Φουρνιέ δεν θα το σήκωνε άμα έπαιζε με Λαρετζακη συμπαίκτη. Αλλά εσύ τι θες να μας πεις ? Ότι δεν υπάρχουν ηγέτες ή αλλιώς παικταραδες που κάνουν την διαφορά ? Όταν μας γλεντήσε η Ρεάλ ο Γιουλ βγήκε μπροστά,όταν γλεντησαμε την Ρεάλ ο Σπανούλης βγήκε μπροστά. Προπερσι ο Ναν και ο Σλούκας βγήκαν μπροστά. Αυτό που έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας είναι τρομερό σαν σύνολο και μοναδικό στην Ευρώπη σαν στυλ μπάσκετ,όμως φάνηκε ότι χωρίς τον Βαρβατο Αρχ...αρα παικταρα δεν μπορεί να σηκώσει την κούπα.
Δεν ισχύει αυτό που λες μεγάλε. Τρανό παράδειγμα ο ημιτελικός πέρυσι με Μονακό. Πάλι 30 έβαλε ο Φουρνιέ, αλλά οι υπόλοιποι πίνανε τσάι.

Και αν ίσχυε η θεωρία σου κάθε χρόνο θα το σήκωνε ο ΠΑΟ γιατί είχε τους καλύτερους ηγέτες και παίκτες στα γκάρντ σε όλη την Ευρώπη. Έλα που όμως αποκλείστηκε από την 8αδα.

tarp7

champion
Reactions:

Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν τους σταρς τους και τους ρολίστες. δεν ξέρω καμιά ομάδα που να πήρε ευρωπαϊκό μόνο με σταρς ή μόνο με ρολίστες. Ακόμη και η λιμοζ που έπαιζε ένα μπάσκετ αυστηρά καθορισμένων ρόλων είχε το μαικλ γιανγκ και τον ζντοβτς.

Jeight

nba
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 12:05 pm

Μονο που τσουβαλιαζετε πραγματικα καλους παικτες στην κατηγορια ρολιστες. Ο Μιλου, ο Ντορσει, ο Ward, o Πιτερς, ο Jones δεν ειναι ρολιστες. Ειναι καλοι παικτες.

Και δεν τους κουβαλησε κανενας Φουρνιε. Ηταν εκει.

Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 12:08 pm

Πάνω κάτω τα ίδια λέμε απλά ο καθένας δίνει έμφαση αλλού.

Είδατε το να έχουμε κλείσει παίκτες τόσο γρήγορα τι κακό κάνει ?? Δεν έχουμε τι να πούμε και αρπαζομαστε μεταξύ μας :D

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Παρ Ιούλ 10, 2026 12:09 pm

yawn.brigade έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 3:08 pm
ο Μακιντάιρ κατά τη γνώμη μου δε παίζει να μην έβρισκε 2,2 εκατομμύρια με τόσες ομάδες να ψάχνουν pg αλλά αυτό είναι διαφορετική εκτίμηση που κάνει ο καθένας μας, τι ισχύει πραγματικά δε θα το μάθουμε.

η αγορά έδινε σίγουρα 3,8 στο Σάσα και πιο συγκεκριμένα η αγορά του Σουνίου...

για τον DJG δε ξέρουμε καν αν τίθεται θέμα να έρθει σε εμάς (εκτός κι αν έχω χάσει εξελίξεις τις τελευταίες ώρες), πόσο μάλλον το ότι θα του δώσουμε και 2 εκατομμύρια/χρόνο.

για τον Μιλουτίνοφ ισχύει ότι έμεινε κατά λάθος αλλά αυτό που γράφεις μάλλον επιβεβαιώνει αυτό που είπα, ότι όταν πρέπει ή όταν θέλουν τα σκάνε.

το να λειτουργείς με όρους αγοράς όπως το αντιλαμβάνομαι σημαίνει να κάνεις διαπραγματεύσεις όπως όλοι οι υπόλοιποι και να δίνεις λεφτά που πλησιάζουν την πραγματική εικόνα των χρημάτων που διακινούνται. αυτό περιλαμβάνει και καλά deals και κακά deals (που πληρώνεις υπεραξίες).

εκτός πλαισίου της αγοράς ήταν το my way και περιπτώσεις σαν του Χάινς που τον έκραζαν οι Αφοί που έφυγε από τους δις πρωταθλητές για να πάει στους δις λούζερς, παρόλο που οι άλλοι του πρόσφεραν πενταπλάσια χρήματα και μεγαλύτερη προοπτική για τίτλους (που όντως πήραν). αυτό ήταν ο ορισμός της βλακείας αλλά δε νομίζω ότι είμαστε εκεί πλέον.
Η αγορά του Σουνίου μπορεί να ήθελε τον Σάσα αλλά το ότι του έδινε 3,8 μύρια δεν προκύπτει από κάπου. Σε μια εποχή όπου ο Παναθηναϊκός ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας και τα συμβόλαια του Σλούκα και του Nunn είχαν το 2 μπροστά, δεν υπάρχει καμία λογική να έδιναν τόσα λεφτά στο Vezenkov. Δεν γράφτηκε ποτέ ότι ο Γιαννακόπουλος έδινε τόσα λεφτά στο Vezenkov, για την ακρίβεια γράφτηκε ότι υπήρχε ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν έφτασε πρόταση στον ατζέντη του Vezenkov με συγκεκριμένα νούμερα.

Το συμβόλαιο που προσφέρθηκε στον Vezenkov ήταν περισσότερο μια προσπάθεια ρελάνς και εντυπωσιασμού, μετά από μια χρονιά που πήγε άσχημα και διέλυσε πολλά από τα αφηγήματα των Αφών. Δεν υπήρξε κάποια διαδικασία πλειστηριασμού για τον παίκτη που να ανέβασε τόσο πολύ την τιμή του.

Για τα υπόλοιπα δεν συμφωνούμε, οπότε δεν θα προσθέσω κάτι άλλο.

Για να είμαι ξεκάθαρος όμως, δεν πιστεύω ότι Walkup και Dorsey αξίζουν 2 και 3 μύρια αντίστοιχα. Αν επιμένουν σε αυτές τις απαιτήσεις, τότε η ομάδα οφείλει να κοιτάξει μπροστά.
Jeight έγραψε:
Πέμ Ιούλ 09, 2026 3:14 pm
Ο Μαινταιρ σε μια αγορα χωρις ασους δεν θα εβρικσε 2 μυρια? Επισης μου αρεσει που απομονωνεις στατιστικα. Τις 7.5 assist και τα 5 rebound να φανταστω δεν τα ειδες? Τους 13 ποντους. Θες να μου πεις ποσοι ασοι ηταν ελευθεροι φετος στην αγορα? Επισης δεν ο μακινταιρ θα παρει 1.8-1.9 φετος. Μια χαρα λογικο συμβολαιο.

Για τον david jones garcia δεν υπαρχει εγκυρη πηγη που να λεει ποσα. Τον Μιλουτινοφ αν ηθελαν να τον αφησουν, θα τον αφηναν οπως αφησαν και τον Φαλ. Παρα τον τραυματισμο του Φαλ αν ηθελαν να βγουν στην αγορα για αλλον center, τι τους σταματουσε?
Στον Ολυμπιακό πίστευαν και θεωρούσαν ότι Fall > Milutinov. Οι ίδιοι οι Αγγελόπουλοι έχουν πει δημόσια ότι θεωρούν τον Fall τον καλύτερο ψηλό στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο μόνος λόγος που αναγκάστηκαν να πληρώσουν τον Milutinov ήταν ο τραυματισμός του Fall και η τεράστια έλλειψη ψηλών στην αγορά.

Σχετικά με τον Jones-Garcia, ο Στεφάνου, από τους πιο έγκυρους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, έχει αναφέρει το ποσό που του πρόσφεραν:

tarp7

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 12:10 pm

Dimmitz έγραψε:
prime7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 9:49 am

Ποιος είναι ο Χουπφελας?? Εννοείται μόνος του ο Φουρνιέ δεν θα το σήκωνε άμα έπαιζε με Λαρετζακη συμπαίκτη. Αλλά εσύ τι θες να μας πεις ? Ότι δεν υπάρχουν ηγέτες ή αλλιώς παικταραδες που κάνουν την διαφορά ? Όταν μας γλεντήσε η Ρεάλ ο Γιουλ βγήκε μπροστά,όταν γλεντησαμε την Ρεάλ ο Σπανούλης βγήκε μπροστά. Προπερσι ο Ναν και ο Σλούκας βγήκαν μπροστά. Αυτό που έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας είναι τρομερό σαν σύνολο και μοναδικό στην Ευρώπη σαν στυλ μπάσκετ,όμως φάνηκε ότι χωρίς τον Βαρβατο Αρχ...αρα παικταρα δεν μπορεί να σηκώσει την κούπα.
Δεν ισχύει αυτό που λες μεγάλε. Τρανό παράδειγμα ο ημιτελικός πέρυσι με Μονακό. Πάλι 30 έβαλε ο Φουρνιέ, αλλά οι υπόλοιποι πίνανε τσάι.

Και αν ίσχυε η θεωρία σου κάθε χρόνο θα το σήκωνε ο ΠΑΟ γιατί είχε τους καλύτερους ηγέτες και παίκτες στα γκάρντ σε όλη την Ευρώπη. Έλα που όμως αποκλείστηκε από την 8αδα.
Είχε και η μονακό παικταράδες, γιατί κοιτάμε μόνο τι παίχτες έχουν οι δικές μας ομάδες

tarp7

champion
Reactions:

Παρ Ιούλ 10, 2026 12:16 pm

Jeight έγραψε:
Παρ Ιούλ 10, 2026 12:05 pm
Μονο που τσουβαλιαζετε πραγματικα καλους παικτες στην κατηγορια ρολιστες. Ο Μιλου, ο Ντορσει, ο Ward, o Πιτερς, ο Jones δεν ειναι ρολιστες. Ειναι καλοι παικτες.

Και δεν τους κουβαλησε κανενας Φουρνιε. Ηταν εκει.
Δεν νομίζω να λέει κανείς ότι ο μιλού ντόρσει, πίτερς , τζόουνς δεν είναι καλοί παίκτες. Άλλο ηγέτης όμως, ο φουρνιέ είναι άλλο επίπεδο πάνω από αυτούς αντικειμενικά όπως και να τους κρίνουμε

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές και Ρόστερ 2026-2027”