Α1 Γυναικών - Μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece
Reactions: 491
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Νικ Γεωργαλής, M. Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Chicago Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Μάιος 09, 2023 11:55 am

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Jazmine Jones για την αγωνιστική σεζόν 2023-24 για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ.
Ο Σύλλογος προχώρησε σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση με την προσθήκη της Αμερικανίδας Jazmine Jones, η οποία αναμφίβολα προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ με την εμπειρία της τόσο στο WNBA όσο και στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η 27χρονη Jones (1.83μ.) αγωνίζεται στην περιφέρεια και την περσινή σεζόν είχε πολύ θετικά στατιστικά με την Ισραηλινή Ramat Hasharon (2022-23) με κατά μέσο όρο 19.3 πόντους (41% τρίποντο), 6.8 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ.

Ήταν το νούμερο 12 στο WNBA draft του 2020, όταν επιλέχθηκε από τους New York Liberty, όπου είχε κατά μέσο όρο σε 20 αγώνες 10.8 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ. Στη συνέχεια, έκανε ένα πέρασμα από τη Γαλλική Tarbes Gespe Bigorre (2020-21) και επέστρεψε ξανά στο WNBA για λογαριασμό των New York Liberty.

Την επόμενη σεζόν (2021-22) πήγε στην Τουρκία όπου αγωνίστηκε για την Antalya 07 Basketbol και τη Hatay Bsb με πολύ θετικά ποσοστά (19.7 πόντους, 4.3 ριμπάουντ), πριν την επιστροφή της στο WNBA (2022) για τους Connecticut Sun.

Σε δήλωσή της στο pao1908.com είπε: «Χαίρομαι που θα έρθω στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Είναι μια νέα πρόκληση για εμένα και θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Επίσης, έχω ακούσει ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα και σίγουρα θέλω να το ζήσω».

Αναλυτικά το πλούσιο βιογραφικό της:

2016-2020 University of Louisville

2020 WNBA drafted by New York Liberty

2020 New York Liberty - WNBA

2020-21 Tarbes Gespe Bigorre – Γαλλία

2021 New York Liberty - WNBA

2021-22 Antalya 07 Basketbol & Hatay Bsb – Τουρκία

2022 Connecticut Sun (moved to Washington Mystics) – WNBA

2022-23 AS Ramat Hasharon – Ισραήλ

2023 Washington Mystics - WNBA

https://www.pao1908.com/nea/65774_prasini-i-jones

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Τετ Μάιος 10, 2023 4:21 pm

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Andrijana Cvitkovic για την αγωνιστική σεζόν 2023-24 για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ.

Σε ακόμη μία σπουδαία μεταγραφική κίνηση στο γυναικείο μπάσκετ προχώρησε ο Σύλλογος με την απόκτηση της Κροάτισσας Andrijana Cvitkovic που αναμφίβολα θα ενισχύσει την ομάδα με την εμπειρία της στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η 29χρονη Cvitkovic (1.90μ) είναι ένα αθλητικό τεσσάρι με έφεση στο τρίποντο και στα ριμπάουντ και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο EuroCup για την Ισπανική Lointek Gernika Bizkaia, ενώ αποτελεί και μέλος της Εθνικής Κροατίας.

Είχε μέσο όρο στο EuroCup 9.1 πόντους (54.5% τρίποντο) και 4.7 ριμπάουντ, ενώ στο Ισπανικό πρωτάθλημα είχε 8.7 πόντους (33.3% τρίποντο) και 4.9 ριμπάουντ.

Η Cvitkovic δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που έρχομαι στον Παναθηναϊκό. Είναι ένας Σύλλογος με μεγάλη ιστορία και χαίρομαι που θα ανήκω σε αυτή την οικογένεια. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε, να γνωρίσω τις συμπαίκτριές μου και μαζί να πετύχουμε όλους τους στόχους μας».

Το βιογραφικό της:

2013-17 University of Dayton

2017-18 ΜΤΚ Budapest – Ουγγαρία

2018-19 ASD Pallacanestro Femminile Umbertide – Ιταλία

2019-21 Rutronik Stars Keltern – Γερμανία

2021-22 IDK Eustotren San Sebastian – Ισπανία

2022-23 Lointek Gernika Bizkaia – Ισπανία

https://www.pao1908.com/nea/65778_ston- ... -cvitkovic

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Τετ Μάιος 10, 2023 4:25 pm

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τη Λίλια-Άννα Καρακασίδου για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ την αγωνιστική σεζόν 2023-2024.

Σε μια δυνατή μεταγραφική κίνησε προχώρησε ο Σύλλογος καθώς ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του και πάλι τη Λίλια-Άννα Καρακασίδου.

Η 22χρονη πλέι μέικερ (1.65μ.) έκανε μια πολύ καλή σεζόν πέρυσι με την Ελευθερία Μοσχάτου και αναμφίβολα ενισχύει το «τριφύλλι». Ήταν πρώτη σκόρερ στον φετινό τελικό Κυπέλλου και πρώτη σκόρερ του περσινού φάιναλ φορ κυπέλλου.

Η Καρακασίδου προέρχεται από τις ακαδημίες του Φάρου Κερατσινίου και εν συνεχεία αγωνίστηκε στην πρώτη του ομάδα.

Αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το 2019 και έμεινε για μια χρονιά ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα της Δάφνης Αγίου Δημητρίου.

Το 2021 αποκτήθηκε από την Ελευθερία Μοσχάτου και πλέον έρχεται και πάλι να ντυθεί στα «πράσινα».

Σε δήλωση της η Καρακασίδου ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερα χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του Παναθηναϊκού και κυρίως την Λολίτα Λύμουρα και την coach Καπογιάννη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Δεν βλέπω την ώρα να αγωνιστώ και πάλι με την πράσινη φανέλα και να παίξω για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Εύχομαι πολλές επιτυχίες στον Σύλλογο»

https://www.pao1908.com/nea/65781_trify ... arakasidoy

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3921
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Μάιος 10, 2023 5:27 pm

εκτοξευση και στο γυναικειο μπασκετ

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Παρ Μάιος 12, 2023 2:27 pm

Ανανέωση συνεργασίας με τον Θάνο Νίκλα
Εικόνα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Θάνο Νίκλα. Ο Έλληνας προπονητής υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και παραμένει στο «τιμόνι» της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Η δήλωση του Θάνου Νίκλα στο olympiacossfp.gr: «Η φετινή χρονιά έκλεισε ιδανικά για την ομάδα μας, με τη κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Αυτό θα αποτελέσει αφετηρία για νέες επιτυχίες στο μέλλον και τίτλους, όπως αρμόζει στην ομάδα του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τη στήριξη στην ομάδα και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Θα δουλέψω πολύ σκληρά, για να κρατήσουμε την ομάδα μας ψηλά και να ανταποκριθώ στα ιδανικά του συλλόγου».

https://www.olympiacossfp.gr/el/content ... E%BB%CE%B1

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Παρ Μάιος 12, 2023 2:30 pm

Ανανέωση συνεργασίας με την Αγγελική Νικολοπούλου
Εικόνα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Αγγελική Νικολοπούλου. Η Ελληνίδα γκαρντ υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο, διετούς διάρκειας και παραμένει στο ρόστερ της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του συλλόγου.

Η δήλωση της Αγγελικής Νικολοπούλου στο olympiacossfp.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ολυμπιακό για αλλά δύο χρόνια. Εύχομαι και αυτά τα χρόνια να συνοδευτούν από τίτλους και επιτυχίες, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να επιτευχθεί αυτό! Άλλωστε, για μένα, η ομάδα αυτή αποτελεί πλέον κομμάτι του εαυτού μου, εδώ που ανήκω. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο μας, κ. Κουντούρη και το προπονητικό σταφ για την τιμή που μου κάνουν και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου».

https://www.olympiacossfp.gr/el/content ... BF%CF%85-2

0
Άβαταρ μέλους
benchwarmer

Captain
Reactions: 1546
Αγαπημένη θέση: Bench
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Μάιος 13, 2023 11:09 am

Ο Παναθηναϊκός έχει μάλλον τελειώσει με το ρόστερ του.
Άλλαξε και τις 3 ξένες του (την Ριντ μετά από πολλά χρόνια), οι δύο Αμερικανίδες του φαίνονται καλές περιπτώσεις, η κοινοτική θα δείξει.
Κράτησε και όλες τις Ελληνίδες του, εκτός βέβαια από την καλύτερη αυτών, την Χριστινάκη (που μάλλον οδεύει προς Ολυμπιακό), την οποία και "αντικατέστησε" με την Καρακασίδου (εντός εισαγωγικών γιατί είναι και άλλη θέση).

Ο Ολυμπιακός από την άλλη επίσης θα αλλάξει όλες τις ξένες του, αν και ακόμα δεν έχουμε ανακοινώσεις και συνεχίζει να ελπίζει για την Γκούσταφσον. Αλλάζει επίσης την Σταμολάμπρου με (όπως φαίνεται) την Χριστινάκη, ενώ αποχωρεί και η Εβίνα Σταμάτη μετά από μια δεκαετία (εποχές Ελληνικού ακόμα). Όταν ανακοινωθούν και επίσημα τα περισσότερα, θα μιλήσουμε και πιο συγκεκριμένα.

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Τρί Μάιος 16, 2023 1:49 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Ελεάννα Χριστινάκη
Εικόνα
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ελεάννα Χριστινάκη. Η διεθνής γκαρντ/φόργουορντ (ημ. γέννησης 16/12/1996, 1,84μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Η Ελεάννα Χριστινάκη αποτελεί μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες, με καριέρα σε μεγάλα πρωταθλήματα του εξωτερικού, όπως το ισπανικό και το ιταλικό. Από το 2015 έως το 2018, αγωνίστηκε στις ΗΠΑ (2015-17 Κολλέγιο Φλόριντα, 2017-18 Κολλέγιο Μέριλαντ), ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν 2022-23, φόρεσε τη φανέλα της Βαλένθια, με την οποία συμμετείχε στην Euroleague. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η 26χρονη γκαρντ/φόργουορντ συμμετείχε άλλες δύο φορές, με την Σκίο και την Κάστορς Μπράινε. Με την Σκίο, κέρδισε το Super Cup Ιταλίας, ενώ με την Κάστορς Μπράινε το πρωτάθλημα και Κύπελλο Βελγίου.

Πρόκειται για βασικό μέλος της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ Γυναικών, στην οποία αγωνίζεται από την ηλικία των 17 ετών, μετρώντας 60 επίσημες συμμετοχές έως σήμερα. Με την Εθνική Γυναικών, κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017.

Η δήλωση της Ελεάννας Χριστινάκη στο olympiacossfp.gr: «Με μεγάλη μου χαρά, έρχομαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου η ομάδα να πετύχει τους στόχους της, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις με την ομάδα μου! Η συνέχεια στο γήπεδο».

Προηγούμενες ομάδες:

2011-14 Παναθηναϊκός

2014-15 Αθηναϊκός

2015-17 Κολλέγιο Φλόριντα

2017-18 Κολλέγιο Μέριλαντ

2018-19 Γκέρνικα (Ισπανία)

2019 Κάστορς Μπράινε (Βέλγιο)

2020 Ναντέζντα Όρενμπουργκ (Ρωσία)

2020-21 Αλ-Κάθερες (Ισπανία)

2021-22 Αράσκι (Ισπανία)

2022 Σκίο (Ιταλία)

2022 Βαλένθια (Ισπανία)

2023 Παναθηναϊκός

https://www.olympiacossfp.gr/el/content ... E%BA%CE%B7

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Πέμ Ιουν 08, 2023 7:47 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Ρένια Καρλάφτη
Εικόνα
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ρένια Καρλάφτη. Η διεθνής γκαρντ/φόργουορντ (ημ. γέννησης 8/6/1998, 1,80μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Η Ρένια Καρλάφτη ξεκίνησε την καριέρα της στον Εργοτέλη, έπειτα αγωνίστηκε σε Ηρόδοτο (2012-15) και Πρωτέα Βούλας (2015-18), ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια (2018-23), έπαιξε στον ΠΑΟΚ. Είναι μέλος της Εθνικής Γυναικών, ενώ φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο από την ηλικιακή κατηγορία των Παγκορασίδων.

Η δήλωση της Ρένιας Καρλάφτη στο olympiacossfp.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού. Αισθάνομαι τιμή! Είμαι έτοιμη να δώσω το 100%, για να βοηθήσω την ομάδα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε. Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση και τον προπονητή για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου».

Προηγούμενες ομάδες:

2008-12 Εργοτέλης

2012-15 Ηρόδοτος

2015-18 Πρωτέας Βούλας

2018-23 ΠΑΟΚ

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Δευ Ιουν 12, 2023 2:50 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Ευγενία Κολλάτου

Εικόνα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ευγενία Κολλάτου. Η διεθνής πόιντ γκαρντ (ημ. γέννησης 5/3/1998, 1,72μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Την περσινή σεζόν, η Ευγενία Κολλάτου αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ενώ το 2021-22, φόρεσε τη φανέλα της Κάπιτολ Μπάσκατς Ντίσερντολφ στη Γερμανία. Η 25χρονη γκαρντ είναι μέλος της Εθνικής μας ομάδας Γυναικών, ενώ αγωνίζεται με το εθνόσημο από το 2012 (Εθνική Κ16, Εθνική Κ18, Εθνική Κ20).

Η δήλωση της Ευγενίας Κολλάτου στο olympiacossfp.gr: «Είμαι ενθουσιασμένη που θα αγωνίζομαι στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ανυπομονώ να φορέσω την ιστορική φανέλα και να φέρουμε και άλλους τίτλους στην ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν».

Προηγούμενες ομάδες:

2014-20 Πρωτέας Βούλας

2020-21 Εσπερίδες Καλλιθέας

2021-22 Κάπιτολ Μπάσκατς Ντίσερντολφ (Γερμανία)

2022-23 ΠΑΟΚ

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Πέμ Ιουν 22, 2023 8:07 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Μάντυ Αναστασοπούλου

Εικόνα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Μάντυ Αναστασοπούλου. Η διεθνής Ελληνίδα σέντερ (ημ. γέννησης 12/7/1999, 1.89μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Η Μάντυ Αναστασοπούλου είναι διεθνής με την Εθνική μας ομάδα Γυναικών. Στο πρώτο μισό της σεζόν 2022-23, αγωνίστηκε στον Πρωτέα Βούλας και στη συνέχεια, στη Νίκη Λευκάδας, ενώ στο παρελθόν, πέρασε και από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου.

Η δήλωση της Μάντυ Αναστασοπούλου στο olympiacossfp.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη που, από την νέα χρονιά, θα βρίσκομαι στην μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού! Ευχαριστώ τη διοίκηση και τον κόουτς για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο μου. Από πλευράς μου, ανυπομονώ να αρχίσει η καινούρια σεζόν και παράλληλα, να καταβάλλω τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων».

Προηγούμενες ομάδες:

2007-14 Άρατος Κιάτου

2014-18 Πρωτέας Βούλας

2018-19 Κρόνος Αγ. Δημητρίου

2019-22 Πρωτέας Βούλας

2023 Νίκη Λευκάδας

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Πέμ Ιουν 29, 2023 11:45 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Kristīne Vītola

Εικόνα

O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Kristīne Vītola. Η διεθνής Λετονή φόργουορντ/σεντερ (ημ. γέννησης 2/6/1991, 1,96μ.), υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Η Λετονή φόργουορντ επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά τη σεζόν 2021-22, όταν κατέκτησε το νταμπλ με τον Θρύλο, με τον οποίο έφτασε ως τη φάση των «8» του EuroCup. Μετά την πρώτη της «θητεία» με την ερυθρόλευκη φανέλα, η Vītola μετακόμισε στο ιταλικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα, στη Ragusa (2022-23), ενώ στη συνέχεια, αγωνίστηκε στο Μεξικό, στην Panteras (2023).

Η δήλωση της Kristīne Vītola στο olympiacossfp.gr: «Νιώθω ευτυχισμένη που επέστρεψα στον Ολυμπιακό! Μου άρεσε να είμαι στην Αθήνα, να ζω εκεί. Είναι ένα όμορφο μέρος, που μπορείς να παίξεις μπάσκετ και να απολαύσεις τους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη. Χαίρομαι που κάποια από τα κορίτσια, με τα οποία έπαιξα, θα είναι ακόμα εκεί, οπότε θα είναι εύκολο να προσαρμοστώ γρήγορα ξανά. Ελπίζω, ότι μπορώ να βοηθήσω ξανά την ομάδα και τον σύλλογο να επιτύχει τους υψηλούς και δυνατούς στόχους που έχει».

Προηγούμενες ομάδες:

2006-07 Rigas Satiksme/Kadetes (Λετονία)

2007-08 SK Riga (Λετονία)

2008-09 SK Riga (Λετονία)

2009-14 University of Texas at El Paso (NCAA)

2014-15 Mann Filter Zaragoza (Ισπανία)

2015-16 Perfumerias Avenida Salamanca (Ισπανία)

2016-17 Galatasaray (Tουρκία)

2017-18 Basket 90 Gdynia (Πολωνία)

2018-19 TTT Riga (Λετονία)

2019-20 Perfumerias Avenida Salamanca (Ισπανία)

2020 Aluinvent DVTK Miskolc (Ουγγαρία)

2020 Fenerbahce (Τουρκία)

2021 Elazig Il Ozel Idare (Τουρκία)

2021-22 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2022-23 Ragusa (Ιταλία)

2023 Panteras (Μεξικό)

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Σάβ Ιούλ 08, 2023 12:24 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Ziomara Morrison

Εικόνα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Ziomara Morrison. Η διεθνής Χιλιανή σέντερ (ημ. γέννησης 15/2/1989, 1,94μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Την περασμένη σεζόν, η Morrison, μέλος της Εθνικής Χιλής Γυναικών από το 2006 έως το 2018, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Βελγίου με την Mechelen, με την οποία συμμετείχε και στην Euroleague, με 14,5 πόντους, 10,1 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ, μέσο όρο. H Χιλιανή σέντερ έχει μεγάλη εμπειρία από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, με «θητεία» σε μεγάλα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό, το γαλλικό, το ιταλικό, το τουρκικό, του ουγγρικό, το πολωνικό και όχι μόνο, ενώ αγωνίζεται σχεδόν κάθε χρόνο σε Euroleague και Eurocup, από το 2013.

Το 2012, η νέα ψηλή του Θρύλου έγινε η πρώτη Χιλιανή μπασκετμπολίστρια που αγωνίστηκε στον «μαγικό κόσμο» του WNBA (San Antonio Silver Stars).

Η δήλωση της Ziomara Morrison στο olympiacossfp.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενη! Έχω ακούσει εξαιρετικά πράγματα για τον σύλλογο και τους φιλάθλους του, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τη νέα σεζόν».

Προηγούμενες ομάδες:

2005-08 Banco di Sicilia Ribera (Ιταλία)

2008-09 Sedis Bàsquet (Ισπανία)

2009-10 CB Aros (Ισπανία)

2010-12 CB Ciudad de Burgos (Ισπανία)

2012-13 San Antonio Silver Stars (ΗΠΑ, WNBA)

2012-13 Rivas Ecópolis (Ισπανία)

2013-14 Ceyhan Belediyespor (Τουρκία)

2014 Indiana Fever (ΗΠΑ, WNBA)

2014 CD Univ. Austral (Χιλή)

2014 Los Leones Quilpe (Χιλή)

2014-15 Beşiktaş JK (Τουρκία)

2015 Los Leones Quilpe (Χιλή)

2015-16 Osmaniye Gençlik (Τουρκία)

2016-17 TS Wisła Krakow (Πολωνία)

2017-18 Osmaniye Gençlik (Τουρκία)

2018 Skallagrímur (Τουρκία)

2018 Sampaio Basquete (Βραζιλία)

2018 Los Leones Quilpe (Χιλή)

2018-19 Artego Bydgoszcz (Πολωνία)

2019 Los Leones Quilpe (Χιλή)

2019-20 Aluinvent DVTK Miskolc (Ουγγαρία)

2020-21 Nantes Rezé (Γαλλία)

2021 La Roche Vendee BC (Γαλλία)

2021-23 Kangoeroes Basket Mechelen (Βέλγιο)

2023 CD Gimnastico Vina Del Mar (Χιλή)

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Παρ Ιούλ 14, 2023 3:27 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Brooque Williams

Εικόνα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Brooque Williams. Η Αμερικανίδα γκαρντ/σμολ φόργουορντ (ημ. γέννησης 14/1/1989, 1,75μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Την περασμένη σεζόν, η Brooque Williams αγωνίστηκε στην Gernika Bizkaia, με την οποία είχε 47% στα δίποντα και 39,5% στα τρίποντα, στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το 2021-22, η Αμερικανίδα γκαρντ/σμολ φόργουορντ φόρεσε τη φανέλα της Kayseri Kaski στην Τουρκία, μετρώντας κατά μέσο όρο 24,5 πόντους στην Euroleague και 18,4 πόντους στο Eurocup! Η Brooque Williams, πέρα από Ισπανία και Τουρκία, έχει αγωνιστεί και σε άλλα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως το ιταλικό, το γαλλικό και το τουρκικό.

Την τετραετία 2006-10, η νέα αθλήτρια του Θρύλου ήταν βασικό μέλος των Vulcans (Pennsylvania Western University California)

Η δήλωση της Brooque Williams στο olympiacossfp.gr: «Ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος που ήρθα στον Ολυμπιακό! Πραγματικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να γνωρίσω τις νέες μου συμπαίκτριες, τους προπονητές μας και φυσικά, τον φίλαθλο κόσμο. Νομίζω, αυτή η σεζόν θα είναι για όλους μας εξαιρετική! Σας ευχαριστώ για την υποδοχή, για το καλωσόρισμα. Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να γίνω μέλος αυτού του συνόλου και αυτής της μεγάλης κουλτούρας. Θα τα πούμε σύντομα».

Προηγούμενες ομάδες:

2006-10 Cal U Vulcans (NCAA)

2012-13 USC Freiburg (Γερμανία)

2014-15 PB63 Battipaglia (Ιταλία)

2015-16 Arras (Γαλλία)

2016-17 PB63 Battipaglia (Ιταλία)

2017-18 Al-Qázeres (Ισπανία)

2018-20 GEAS (Ιταλία)

2020-21 Virtus Bologna (Ιταλία)

2021-22 Kayseri Kaski (Τουρκία)

2022-23 Gernika Bizkaia (Ισπανία)

0
Άβαταρ μέλους
Gerasimos Moraitis

a1greece

Πέμ Ιούλ 20, 2023 9:56 pm

Έναρξη συνεργασίας με την Amanda Kantzy

Εικόνα

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Amanda Kantzy. Η Σουηδή φόργουορντ (ημ. γέννησης 8/9/1996, 1,87μ.) υπέγραψε το νέο της συμβόλαιο και εντάσσεται στο ρόστερ της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του συλλόγου.

Την περασμένη σεζόν, η Amanda Kantzy αγωνίστηκε στην Ιταλία, με την Broni, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 10,8 πόντους (41% δίποντα, 29% τρίποντα, 79,2% βολές), 8,2 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ. Το 2021-22, η Σκανδιναβή φόργουορντ έπαιξε στην επίσης ιταλική Faenza, ενώ νωρίτερα, πέρασε από την πολωνική Polkowice και την σουηδική Södertälje.

Η δήλωση της Amanda Kantzy στο olympiacossfp.gr: «Για τη σεζόν που έρχεται είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε, να συναντήσω και να γνωρίσω τις νέες συμπαίκτριες μου. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τόσο μεγάλο και αξιότιμο club. Η σεζόν 2023-24 θα είναι εξαιρετική. Ελλάδα, τα λέμε σύντομα».

Προηγούμενες ομάδες:

2022-23 Broni (Ιταλία)

2021-22 Faenza (Ιταλία)

2020-21 Polkowice (Πολωνία)

2020-21 Södertälje (Σουηδία)

2017-20 University at Albany (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνικές Κατηγορίες Γυναικών”