Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιουν 23, 2023 2:30 pm

GK_23 έγραψε:
Παρ Ιουν 23, 2023 12:34 pm
Tracy Mac έγραψε:
Παρ Ιουν 23, 2023 12:20 pm

Μα το προβλημα της εθνικης και στο προηγουμενο τουρνουα ηταν οτι επαιζε μονος του ο Γιαννης και ολοι οι αλλοι κοιταγαν. Τωρα αν δεν βαλουμε και σλουκα-ντορσει σε ποιον θα δινει την μπαλα ο Γιαννης; Απλως θα ειναι με 5 ατομα πανω του, οποτε θα κολλαμε στην επιθεση.

Χωρις Ντορσει-Σλουκα δεν θα βαζουμε καλαθι μπροστα με τιποτα, γιατι θα ειμαστε τελειως ασουτοι οποτε θα παιζουν 5 μεσα στη ρακετα, ουτε ο Παπαγιαννης θα παιρνει λομπες, ουτε ο Γιαννης μπουκες, ουτε ο Νικ με τον ουοκαπ drive. Θα περιμενουμε απο Ρογκα-Λαρε να τα βαλουν απο παντου μπας και ανοιξει λιγο η αμυνα.

Θεωρω οτι τον ρολο του Ουοκαπ, αλλα για λιγοτερο χρονο και φυσικα με μικροτερο impact πρεπει να τον παρει ο Λουντζης, με ταυτοχρονη επιλογη του Ντορσει στην ομαδα. Ετσι και αλλιως αμυντικα οπλα εχουμε στην ομαδα, επιθετικα δεν εχουμε περα του Γιαννη.
Το πρόβλημα της εθνικής στο περσινό Ευρωμπάσκετ ήταν η άμυνα της, ειδικότερα η άμυνα στους αντίπαλους περιφερειακούς τόσο πάνω στη μπάλα όσο και μακριά από αυτή. Στην επίθεση βάζαμε 90 πόντους ακόμα και σε ματς που ο Dorsey ήταν μέτριος έως κακός, όπως στα νοκ άουτ ματς απέναντι σε Τσεχία και Γερμανία.

Συμφωνώ 100% με τον φίλτατο pan24, φέτος πρέπει να φτιάξουμε μια ομάδα που να "δαγκώνει" στην άμυνα και να είναι ομάδα πραγματική ακόμα και στα δύσκολα. Η περσινή εθνική έδειξε εικόνα διάλυσης στον προημιτελικό απέναντι στη Γερμανία. Με βάση αυτό το σκεπτικό, θεωρώ προφανή την επιλογή του Walkup έναντι του Dorsey. Σκορ στην επίθεση μπορούμε να βρούμε και με άλλους τρόπους, όχι μόνο μέσω τριπόντου.
Ειχαμε προβλημα μεγαλο στην αμυνα, κυριως λογο στοχευσης του Ιτουδη να τρεχουμε και να πηγαινουμε τα ματς σε πολυ υψηλο ρυθμο, και οχι τοσο επειδη δεν ειχαμε καλους αμυντικους παικτες. Με το ιδιο ροστερ αν εχουμε καλυτερη στοχευση στα αμυντικα μας καθήκοντα, μια χαρα αμυνα θα παιζουμε. Αν ομως παλι εχουμε στο μυαλο μας πως θα παρουμε την μπαλα για να τρεξει ο Γιαννης να καρφωσει, τοτε ναι θα τα τρωμε απο παντου.

Αν ερθει ο Ουοκαπ και θελουμε παλι να τρεχουμε, παλι θα εχουμε θεμα στην αμυνα. Μην ξεχναμε οτι δεν θα εχει ψηλο τον Φαλ, ουτε θα ειναι τρομερα δουλεμενη η ομαδα οπως ο Οσφπ που εκλειναν ολοι τελεια στις περιστροφες. Θα εχει Παπαγιαννη και θα εχει τεραστια κενα η αμυνα. Κανενας Ουοκαπ δεν μας σωζει αν εχουμε παλι τον ιδιο στοχο σαν ομαδα στην αμυνα. Και ισα ισα που θα εχουμε και γερο θεμα και στην επιθεση χωρις σλουκα-ντορσει και με νικ-ουοκαπ.

0
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Παρ Ιουν 23, 2023 3:08 pm

Όπως όλοι έτσι και εγώ είμαι στεναχωρημενος και απογοητευμενος απο την απόφαση Σλουκα να αποχωρήσει από την Εθνική, λίγο πριν το παγκόσμιο ενώ θα παίξει(;) ο Γιάννης.

ΟΜΩΣ

Ο Σλουκας υπήρξε πιστός στρατιώτης της Εθνικής από τις μικρές ομάδες και δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετέχει ενώ έπαιξε στις τελευταίες 2 διοργανώσεις τραυματίας.

Προσωπικά τον ευχαριστώ και τον τιμώ για όσα προσέφερε στο εθνόσημο

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
WeRuleThisLand

a1greece
Reactions: 465
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Ιουν 23, 2023 3:11 pm

shtarkws έγραψε:
Παρ Ιουν 23, 2023 3:08 pm
Όπως όλοι έτσι και εγώ είμαι στεναχωρημενος και απογοητευμενος απο την απόφαση Σλουκα να αποχωρήσει από την Εθνική, λίγο πριν το παγκόσμιο ενώ θα παίξει(;) ο Γιάννης.

ΟΜΩΣ

Ο Σλουκας υπήρξε πιστός στρατιώτης της Εθνικής από τις μικρές ομάδες και δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετέχει ενώ έπαιξε στις τελευταίες 2 διοργανώσεις τραυματίας.

Προσωπικά τον ευχαριστώ και τον τιμώ για όσα προσέφερε στο εθνόσημο
Μην είσαι και πολύ σίγουρος ότι θα παίξει ο Γιάννης

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5675
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιουν 23, 2023 3:17 pm

υποθετω ο σλουκας ξερει οτι δεν θα κατεβει ο γιαννης γιαυτο δεν ερχεται..παντως περιεργη αποφαση ενω γκρινιαζει οτι δεν παιζει αρκετα να λεει ειμαι κουρασμενος θελω διακοπες.

Επισης αυτο μαλλον το ξεραν απο καιρο γιαυτο και η ελληνοποιηση του γουοκαπ.

0
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary

Παρ Ιουν 23, 2023 3:23 pm

Δεν θα πάρω θέση για το αν πρέπει να κληθεί ο Γουοκαπ ή ο Ντόρσει. Καλώς να αποφασίσει ο προπονητής ποιον θεωρεί χρησιμοτερο.

Για να είμαστε όμως συνεπείς,

1) Σε περίπτωση που δεν κληθεί ο Γουοκαπ περιμένω να του ανακληθεί το Ελληνικό διαβατήριο

2) Σε περίπτωση αποχώρησης Σλουκα να μην δω τους θαυμαστές του Γουοκαπ για την Εθνική να ζητάνε σαν αντικαταστατη του τον Τάιλερ :P

0

Oι κανονισμοί του forum

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Παρ Ιουν 23, 2023 3:35 pm

Αν δεν παει ο γουοκαπ ποιος θα παιξει ασσος?Καλαθης και λουντζης?! Εγκληματικη κινηση θα ειναι ..Για τον ολυμπιακο καλυτερα θα ειναι για να ξεκουραστει κιολας αλλα εμενα απιθανο μου φαινεται να μην τον καλεσουν.

Αυτο με την ανακληση του διαβατηριου μου φαινεται αστειο παντως..Τι θα κανουν?οταν τον θελουν θα του δινουν διαβατηριο και οταν οχι θα το παιρνουν?Δεν νομιζω οτι ειναι ρεαλιστικο :roofl:

0
Tracy Mac

allstar

Παρ Ιουν 23, 2023 3:48 pm

shaq7 έγραψε:
Αν δεν παει ο γουοκαπ ποιος θα παιξει ασσος?Καλαθης και λουντζης?! Εγκληματικη κινηση θα ειναι ..Για τον ολυμπιακο καλυτερα θα ειναι για να ξεκουραστει κιολας αλλα εμενα απιθανο μου φαινεται να μην τον καλεσουν.

Αυτο με την ανακληση του διαβατηριου μου φαινεται αστειο παντως..Τι θα κανουν?οταν τον θελουν θα του δινουν διαβατηριο και οταν οχι θα το παιρνουν?Δεν νομιζω οτι ειναι ρεαλιστικο :roofl:
Αν παρουν Ουοκαπ αντι Ντορσει στο 2 ποιος θα παιξει? Ο λαρε? Γιατι αλλος δεν υπαρχει. Εγκληματικη κινηση θα ειναι. Τουλαχιστον στο 1 εχεις 3 παικτες (Νικ-Λουντζη-Μωραιτη), στο 2 περα απο λαρε ποιον θα εχεις αν δεν παιξει ο Ντορσει? Ο παπ?

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Παρ Ιουν 23, 2023 3:52 pm

Tracy Mac έγραψε:
shaq7 έγραψε:

Αν παρουν Ουοκαπ αντι Ντορσει στο 2 ποιος θα παιξει? Ο λαρε? Γιατι αλλος δεν υπαρχει. Εγκληματικη κινηση θα ειναι. Τουλαχιστον στο 1 εχεις 3 παικτες (Νικ-Λουντζη-Μωραιτη), στο 2 περα απο λαρε ποιον θα εχεις αν δεν παιξει ο Ντορσει? Ο παπ?
τζορτζ παπας ο σναιπερ της εθνικης :lol: Προσωπικα δεν θα πηγαινα στον ασσο με νικ λουντζη μωραιτη ακομα και πιστολι να μου βαζαν στο κεφαλι.. Μιλαμε για την πιο σημαντικη θεση στο μπασκετ τουλαχιστον να εχεις εναν καλο εκει που να μπορει να αντεξει και 30λεπτα τουλαχιστον..

0
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 525
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Παρ Ιουν 23, 2023 3:53 pm

shtarkws έγραψε:
Δεν θα πάρω θέση για το αν πρέπει να κληθεί ο Γουοκαπ ή ο Ντόρσει. Καλώς να αποφασίσει ο προπονητής ποιον θεωρεί χρησιμοτερο.

1) Σε περίπτωση που δεν κληθεί ο Γουοκαπ περιμένω να του ανακληθεί το Ελληνικό διαβατήριο

2) Σε περίπτωση αποχώρησης Σλουκα να μην δω τους θαυμαστές του Γουοκαπ για την Εθνική να ζητάνε σαν αντικαταστατη του τον Τάιλερ :P
Για το πρώτο νομίζω έχει νόημα μόνο αν αρνηθεί ο ίδιος να κατέβει. Το να μην τον καλέσει καν ή να τον κόψει στο τέλος ο Ιτούδης δεν έχει κάποια σχέση με τη διαθεσιμότητα του παίκτη. Το λέω αυτό παρόλο που γενικά ήμουν αντίθετος στο να αποκτήσει έτσι ξαφνικά διαβατήριο ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Walkup.

Για τον Dorsey δεν πιστεύω ότι παίζει να κατέβει από τη στιγμή που ο ίδιος προπονητής τον έκοψε στο τουρκικό πρωτάθλημα και λογικά δεν θα χουν και τις καλύτερες σχέσεις πλέον.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 4018
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Ιουν 23, 2023 3:56 pm

Καταρχήν πλην του Καλάθη και του Μπουρούση σχεδόν κανείς σύγχρονος μπασκετμπολίστας δεν ήταν αυτό που λέγεται λαϊκά "στρατιώτης της εθνικής ανδρών". Ο Ζήσης σταμάτησε μεν 33 αλλά είχε 17-18 καλοκαίρια συνεχόμενα, ο Φώτσης περίπου το ίδιο μέχρι που τον "σταμάτησαν" το 2013. Ο Σλούκας νομίζω ότι έχει καμμιά δεκαριά προετοιμασίες από το 2012, πλην του 2016 ενώ αν προσθέσουμε και τις μικρές εθνικές ίσως φτάνει τον Ζήση σε αριθμό.

Το αρνητικό στην περίπτωση του Σλούκα, αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο, είναι οι περυσινές δηλώσεις των Ιτούδη και Παπανικολάου αμέσως μετά την ήττα από τη Γερμανία ότι "έχουμε δεσμευτεί για 3 χρόνια με αυτή την ομάδα, μέχρι το Παρίσι να πετύχουμε κάτι μεγάλο". Αν σε αυτό ο Σλούκας ή οποιοσδήποτε άλλος δε συμφωνούσε όφειλε να είχε διαχωρίσει τη θέση του αρχικά ή έστω λίγο αργότερα.

Όμως ο Σλούκας είχε μάλλον δείξει τις προθέσεις του αφού στον "τελικό" με το Βέλγιο και γενικά στα παράθυρα τα τελευταία (όπου δεν ήμασταν σίγουροι για πρόκριση) απουσίασε. Οπότε η απόφαση του είναι σε ροή των πράξεων του και εμένα δεν με ξενίζει, ούτε με ενοχλεί. Η ΕΟΚ πιστεύω ότι γνώριζε και αφού ο Ολυμπιακός είπε θέλουμε την τιμητική ελληνοποίηση του Walkup το δέχτηκε αμέσως (τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο Βορίδης). Ακόμη και αυτό εμένα με ψιλλιάζει ότι οι δύο κινήσεις αυτές (Walkup μέσα, Σλούκας έξω) ήταν γνωστές εδώ και καιρό.

*Ο Γιάννης έχει πρόσφατα ανεβάσει φωτογραφίες με την εθνική ή τη φανέλα κάτι τέτοιο, δεν νομίζω να λείψει τελικά, ούτε και οι Καλάθης-Παπανικολάου από τους παλιούς. Για τους υπόλοιπους στοίχημα δε βάζω αλλά έχω την υποψία ότι ένας ή δύο θα ακολουθήσουν το δρόμο του Σλούκα (για τον ένα έγραψα πιο πάνω).

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 1996

Παρ Ιουν 23, 2023 4:00 pm

shtarkws έγραψε:

Ο γουολκαπ δεν πρέπει να καλεστεί στην εθνική Ελλάδας. Δεν έχει καμιά σχέση με τη χώρα και κακώς πήρε διαβατήριο και δεν πρέπει να μπούμε σε τέτοιες διαδικασίες. Αν καλεστεί εμένα προσωπικά θα μου είναι παντελώς αδιαφορο είτε βγούμε πρώτοι είτε τελευταίοι, δεν θα με αντιπροσωπεύει μια τέτοια ομάδα, ούτε το ελληνικό μπάσκετ :sorry:

0
Tracy Mac

allstar

Παρ Ιουν 23, 2023 4:09 pm

shaq7 έγραψε:
Tracy Mac έγραψε:

τζορτζ παπας ο σναιπερ της εθνικης :lol: Προσωπικα δεν θα πηγαινα στον ασσο με νικ λουντζη μωραιτη ακομα και πιστολι να μου βαζαν στο κεφαλι.. Μιλαμε για την πιο σημαντικη θεση στο μπασκετ τουλαχιστον να εχεις εναν καλο εκει που να μπορει να αντεξει και 30λεπτα τουλαχιστον..
Λες οτι δεν μπορει να παιξει 30 λεπτα ο Νικ, αλλα με την ιδια λογικη ο Λαρε παιζει 30 λεπτα στο 2?

Επισης απο που προκυπτει οτι ο Νικ δεν μπορει να παιξει 30 λεπτα? Παντως σαν αντιπαλοι φετος στα πλειοφφ ιδια νουμερα ειχαν σε ολα, ενω και στη regular πανω κατω ιδια νουμερα ειχαν.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Παρ Ιουν 23, 2023 4:12 pm

Tracy Mac έγραψε:
Παρ Ιουν 23, 2023 4:09 pm
shaq7 έγραψε:

Λες οτι δεν μπορει να παιξει 30 λεπτα ο Νικ, αλλα με την ιδια λογικη ο Λαρε παιζει 30 λεπτα στο 2?

Επισης απο που προκυπτει οτι ο Νικ δεν μπορει να παιξει 30 λεπτα? Παντως σαν αντιπαλοι φετος στα πλειοφφ ιδια νουμερα ειχαν σε ολα, ενω και στη regular πανω κατω ιδια νουμερα ειχαν.
Εγω πιο πολυ το λεω γιατι καηκαμε με τον καλαθη βασικο ποιντ γκαρντ.. Σε πολλους μπορει να αρεσει τι να πω,εγω ετσι οπως παιζει τωρα που μεγαλωσε δεν θα τον ηθελα να παιζει πανω απο 10 λεπτα.. χιλιες φορες λαρε 30 λεπτα που ουτε ειμαι κανας φαν του..καταστροφη θα ειναι και αυτο απλα λιγοτερη.

0
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary

Παρ Ιουν 23, 2023 4:13 pm

Για το πρώτο νομίζω έχει νόημα μόνο αν αρνηθεί ο ίδιος να κατέβει. Το να μην τον καλέσει καν ή να τον κόψει στο τέλος ο Ιτούδης δεν έχει κάποια σχέση με τη διαθεσιμότητα του παίκτη. Το λέω αυτό παρόλο που γενικά ήμουν αντίθετος στο να αποκτήσει έτσι ξαφνικά διαβατήριο ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Walkup.
Μα ο Walkup έγινε Έλληνας χωρίς να πληροί κανένα κριτήριο μόνο και μόνο για να συνδράμει στην Εθνική ομάδα για το καλό της, στα χνάρια άλλων Εθνικών όπως πχ της Ισπανίας όπως μας είπαν.

Αν δεν κληθεί στην Εθνική τότε γιατί πήρε Ελληνικό διαβατήριο;

0

Oι κανονισμοί του forum

tarp7

allstar
Reactions: 1996

Παρ Ιουν 23, 2023 4:20 pm

shtarkws έγραψε:
Παρ Ιουν 23, 2023 4:13 pm
Μα ο Walkup έγινε Έλληνας χωρίς να πληροί κανένα κριτήριο μόνο και μόνο για να συνδράμει στην Εθνική ομάδα για το καλό της, στα χνάρια άλλων Εθνικών όπως πχ της Ισπανίας όπως μας είπαν.

Αν δεν κληθεί στην Εθνική τότε γιατί πήρε Ελληνικό διαβατήριο;
Για να παίζει ως Έλληνας στο Ελληνικό πρωτάθλημα, τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”