2022-2023-Ολυμπιακός - Μεταγραφές και προτάσεις

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3703
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:16 pm

JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 6:05 pm
Σκεψου τι ροστερ θα χατε με 3αρι (πχ Μιχαλιουκ) αντι Καναν και 4/5αρι (πχ Κορνελι) αντι Πιτερς :

Γουοκαπ - Γουιλιαμς Γκος
Σλουκας - Μακισικ - Λαρετζακης
Μιχαλιουκ - Παπανικολάου
Μιροτιτς - Κορνελι - Τανουλης
Φαλ - Μιλουτινοφ

Και 13ος ο Λουτζης. Από όλα θα είχε, τωσα με παραμονή Κανααν αφήνεις το 3 με κενό και με παραμονή Πιτερς (αντι 4/5αριου) δεν έχεις 3η επιλογή στα σεντερ.
Τα όνειρα φυσικά είναι τζάμπα, έχω σκεφτεί μέχρι και ...Γιόκιτς αντί Φαλ, και Λέοναρντ αντί Μακκίσικ (να παίζει μόνο στα κρίσιμα παιχνίδια και μέχρι 20 λεπτά να μην αγχώνεται να μην τραυματιστεί και να βρίσκουν και χρόνο οι υπόλοιποι). Σε πειράζω.

Ο Μιχαλιούκ που ακούγεται φοβάμαι ότι είναι από τα ονόματα που ακούγονται αλλά που ποτέ δεν έρχονται από τα μέρη μας (Γκιλ, Μπροκχόφ, Λαντέιλ κλπ), δεν ξέρω πόσοι παίκτες υπάρχουν που μπορούν να καλύψουν και το 2 και το 3 όπως ο Μιχαλιούκ. Εδώ δεν υπάρχουν παίκτες στην Ευρώπη να καλύψουν το 2.
Θα πάμε παραδοσιακά με έναν τρίτο ψηλό ακόμα. Ο Τανούλης δεν καταλαβαίνω πάντως πως προκύπτει από κάπου, το παιδί είναι ταλαντούχο αλλά θέση στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να βρει στην 12άδα του Ολυμπιακού. Όχι με τον Μπαρτζώκα τουλάχιστον και όχι ακόμα. Ας τον αφήσουμε να παίξει λίγο μπάσκετ.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2595
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:18 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 6:16 pm
JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 6:05 pm
Σκεψου τι ροστερ θα χατε με 3αρι (πχ Μιχαλιουκ) αντι Καναν και 4/5αρι (πχ Κορνελι) αντι Πιτερς :

Γουοκαπ - Γουιλιαμς Γκος
Σλουκας - Μακισικ - Λαρετζακης
Μιχαλιουκ - Παπανικολάου
Μιροτιτς - Κορνελι - Τανουλης
Φαλ - Μιλουτινοφ

Και 13ος ο Λουτζης. Από όλα θα είχε, τωσα με παραμονή Κανααν αφήνεις το 3 με κενό και με παραμονή Πιτερς (αντι 4/5αριου) δεν έχεις 3η επιλογή στα σεντερ.
Τα όνειρα φυσικά είναι τζάμπα, έχω σκεφτεί μέχρι και ...Γιόκιτς αντί Φαλ, και Λέοναρντ αντί Μακκίσικ (να παίζει μόνο στα κρίσιμα παιχνίδια και μέχρι 20 λεπτά να μην αγχώνεται να μην τραυματιστεί και να βρίσκουν και χρόνο οι υπόλοιποι). Σε πειράζω.

Ο Μιχαλιούκ που ακούγεται φοβάμαι ότι είναι από τα ονόματα που ακούγονται αλλά που ποτέ δεν έρχονται από τα μέρη μας (Γκιλ, Μπροκχόφ, Λαντέιλ κλπ), δεν ξέρω πόσοι παίκτες υπάρχουν που μπορούν να καλύψουν και το 2 και το 3 όπως ο Μιχαλιούκ. Εδώ δεν υπάρχουν παίκτες στην Ευρώπη να καλύψουν το 2.
Θα πάμε παραδοσιακά με έναν τρίτο ψηλό ακόμα. Ο Τανούλης δεν καταλαβαίνω πάντως πως προκύπτει από κάπου, το παιδί είναι ταλαντούχο αλλά θέση στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να βρει στην 12άδα του Ολυμπιακού. Όχι με τον Μπαρτζώκα τουλάχιστον και όχι ακόμα. Ας τον αφήσουμε να παίξει λίγο μπάσκετ.
Ποιος άλλος Έλληνας θα μπορούσε να απασχολησει για 3ος ψηλος του ΟΣΦΠ ?

Όπου Μιχαλιουκ αν θες βαλε Γκεντραιτις ή Οτζελεγιε ή Ναναλι, νομίζω τέλος πάντως πως έχετε μεγαλύτερη ανάγκη για 3αρι πάρα για γκαρντ (Κανααν).

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:19 pm

Νομίζω ότι η παραμονή Πίτερς δεν είναι σίγουρη αν φύγει ένας από τους 2 (Βεζε/Σλουκα) και όντως φέρει απλά έναν Έλληνα για Α1. Εκτός αν ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής ενός άλλου Κώστα από το Λονδίνο :roofl:

Ενώ για το κενό στο 3 φαίνεται αποφασισμενος. Κάθε χρόνο. Ούτε μια φορά από όσες είπαμε "Ε θα πάρει 3αρι", πήρε όντως 3αρι. Δεν ξέρω, υπολόγισε πόσα 3αρια είχαμε επί Μπλατ/Κεμζουρα κτλ και είπε δεν θα πάρω ξανά τριάρι μέχρι να έρθουμε σε ισορροπία;

Από την άλλη, αν μείνουν όλοι φέρνεις έναν φτηνό 7ο ξένο στο 5 και παίζεις περισσότερο με 3 γκαρντ και όπου χρειαστεί παίζεις το Σάσα/Πίτερς. Αν φύγει ο Σάσα και φέρεις όντως Μιρο, δεν θέλεις να αλλάξεις πολλά για λόγους ομοιογένειας, οπότε μάλλον θα θυσιάσεις τον έναν που πρέπει για να έχεις λύση στο 5 (Πίτερς) και κρατάς Κανααν.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3703
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:23 pm

JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 6:18 pm

Ποιος άλλος Έλληνας θα μπορούσε να απασχολησει για 3ος ψηλος του ΟΣΦΠ ?

Όπου Μιχαλιουκ αν θες βαλε Γκεντραιτις ή Οτζελεγιε ή Ναναλι, νομίζω τέλος πάντως πως έχετε μεγαλύτερη ανάγκη για 3αρι πάρα για γκαρντ (Κανααν).
Όχι, θέλουμε οπωσδήποτε κάποιον στο 2 που να μπορεί να παίζει off-ball και να έχει καλό σουτ. Να θυμίσω στην αρχή της περυσινής προετοιμασίας που ο Καναάν σούταρε από παντού με την πρώτη επαφή, ή την συνέντευξη του Μπαρτζώκα τώρα που ξεκαθάρισε ότι τον πήρε τον Καναάν ως τέτοιο παίκτη. Το ερώτημα ήταν νομίζω αν θα αποκτηθεί παίκτης στυλ Γκος ή κάποιος να συμπληρώνει τον Παπ και απαντήθηκε και το αν θα μείνει ο Κανάαν ή θα αντικατασταθεί που μάλλον απαντήθηκε και αυτό.
Για τον Πίτερς ας περιμένουμε.
Ψηλός Έλληνας αυτήν την στιγμή να μπορεί να παίξει ως σέντερ στην ομάδα δεν υπάρχει, ο Μήτογλου μόνο ως 4αρό/5άρι που δεν ξέρουμε από πότε θα είναι διαθέσιμος και σε τι κατάσταση.

1
1 Εικόνα
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1243

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:25 pm

Dedalos έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 5:49 pm
JohnnyPao έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 4:57 pm
Εμενα πάντως ο σχεδιασμός του ΟΣΦΠ μου φαίνεται κάπως προβληματικος. Παραμονή Κανααν & Πιτερς? Μακισικ ως 3αρι? Προσθήκη Γουιλιαμς Γκος ενώ έχεις ανάγκη από έναν κομπο (καλύτερο σκορερ)? Αφήνεις πάλι κενό στη θεσω 3? Δεν ξέρω...

Θα δούμε τις επόμενες κινήσεις, θεωρώ πως θα βρεθεί λύση στις θεσεις 1-2-4-5, στο 3 υπάρχει θέμα όμως, δεν βγαίνει χρονιά με Παπανικολάου και Μακισικ.
Πες τα ρε φιλε, νομιζα οτι μονο εγω βλεπω την τρυπαρα στο 3
ολοι μας την βλεπουμε την τρυπα στο τρια φιλε απλα περιμενουμε να δουμε τι θα γινει ισως να κατεβαζει και πιτερς στο 3 δεν ξερω τι να πω

0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7272
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:29 pm

Εντωμεταξυ ακομα δεν ξερουμε αν μεινουν σλουκας και σασα αλλα βλεπουμε τρυπα στο 3 :D Παντως τσαμπα χαλιομαστε εμεις εδω ,ο μπαρτζω εχει αποδειξει οτι το κατεχει το αθλημα..κατι καλο θα φτιαξει..Παντως το θεμα με το 3 ειναι οτι καπου πρεπει να παιζει και ο μακισικ με τον λαρυ..ο μπαρτζω δηλωσε κιολας οτι μονο τον ασσο και το 5 θεωρει θεσεις ολοι οι αλλοι μπορουν να παιξουν οπου να ναι.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions: 583

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:34 pm

https://www.eurohoops.net/el/euroleague ... rilos-pic/

Ελα παλικαρι μου να κανεις διακοπες στα πεθερικα και να παρεις κι ενα διαβατηριο..
Ελα στο προπονητη που σε ανεδειξε!

0
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:35 pm

Δεν καταλαβαίνω τις ενστάσεις μερικών. Η ομαδα είχε θεωρητικα φετος τις αδυναμίες που αναφέρετε, αλλά στο παρκε δε φάνηκε τιποτα τέτοιο. Επαιξε πολύ καλό μπάσκετ, δεν ειχε προβληματα στα μαρκαρισματα και στα ριμπαουντ. Μοναδικη αχιλλειος πτερνα το 2ο δεκάλεπτο, οπου ο Λαρεντζακης δεν καταφερε να πάρει προσπαθειες χωρίς να τα θαλασσωσει. Ε εκεί λοιπόν κουμπώνει ο Γκος. Τεράστιο upgrade από όπου και να το δεις.
Το δε "βασικο" σχήμα του Μπαρτζωκα ήταν απο πολυ λειτουργικο εως ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ. Για ποιο λόγο να το πειραξεις; Προβλέπω δε ότι ο Γκος θα ειναι παίκτης κλειδί και στα τελειωματα αγώνων.

Το μόνο που θα ήθελα προσωπικά, θα ήταν να έχουμε φόργουορντ με καλό ποστάρισμα. Πάντα σε ξελασπώσει ένα τέτοιος παίκτης, ειδικά αν ξέρει και να πασάρει. Ποσοτικά όμως δε βγαίνει μια έξτρα μεταγραφή. Ιδανικα θα μείνει ο Βεζενκοφ, θα έρθει back up 3αρο4αρι τύπου Καλινιτς στα καλά του και θα αποκτηθει άλλος ένας ταλαντούχος Έλληνας που θα ακουμπάει στο 4 και στο 5, ο οποίος δε θα απαιτει χρόνο συμμετοχής στην ευρωλιγκα.

2
2 Εικόνα
Dedalos

euroleague
Reactions: 635

Πέμ Ιουν 29, 2023 6:56 pm

shaq7 έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 6:29 pm
Εντωμεταξυ ακομα δεν ξερουμε αν μεινουν σλουκας και σασα αλλα βλεπουμε τρυπα στο 3 :D Παντως τσαμπα χαλιομαστε εμεις εδω ,ο μπαρτζω εχει αποδειξει οτι το κατεχει το αθλημα..κατι καλο θα φτιαξει..Παντως το θεμα με το 3 ειναι οτι καπου πρεπει να παιζει και ο μακισικ με τον λαρυ..ο μπαρτζω δηλωσε κιολας οτι μονο τον ασσο και το 5 θεωρει θεσεις ολοι οι αλλοι μπορουν να παιξουν οπου να ναι.
Διαφωνω. Δε μπορουν να παιξουν ολοι οπου να ειναι. Με πιτερς στο 4 και λαρε /σακη στο 3 ειχαμε τεραστιο προβλημα στο ριμπαουντ. Ουτε ποστ παιχνιδι ειχαμε στο δευτερο ουνιτ αλλα τωρα θα εχουμε μιλουτινοφ
Βεβαια αν κλειναμε μητογλου, θα υπηρχε η δυνατοτητα του πιτερς στο 3, σε συγκεκριμενα διαστηματα. Αν κλειναμε σασα, σλουκα, μητογλου θα το καταπινα το πικρο ποτηρι των καναν, πιτερς

0
fotis vlachopoulos

euroleague

Πέμ Ιουν 29, 2023 7:25 pm

austerity_blues έγραψε:
Τετ Ιουν 28, 2023 10:23 am
πάντως πριν 2 χρόνια ο Σκακιστής είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάποιον παίκτη να έχει παίξει Ευρωλίγκα για να τον πάρουμε, πλέον νομίζω ότι πρέπει να έχει ξαναπαίξει στον Ολυμπιακό :D

ένα διδυμάκι Βεζένκοφ - Λεντέι θα ήταν μούρλια (και αδύνατο να συμβεί)
το κανει ολο και πιο δυσκολο ο κοουτς ετσι για την αλητεια ... του χρονου πχ θα πει να εχει εμπειρια ευρωλιγκας , να εχει ξαναπαιξει στην ομαδα και να ειναι ξερωγω ξανθος ... ετσι για να μας κανει να σκεφτομαστε τους διαφορους παικτες που εχουν περασει απο την ομαδα

0
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
fotis vlachopoulos

euroleague

Πέμ Ιουν 29, 2023 7:27 pm

AlexD έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 6:19 pm
Νομίζω ότι η παραμονή Πίτερς δεν είναι σίγουρη αν φύγει ένας από τους 2 (Βεζε/Σλουκα) και όντως φέρει απλά έναν Έλληνα για Α1. Εκτός αν ήρθε η ώρα της μεγάλης επιστροφής ενός άλλου Κώστα από το Λονδίνο :roofl:

Ενώ για το κενό στο 3 φαίνεται αποφασισμενος. Κάθε χρόνο. Ούτε μια φορά από όσες είπαμε "Ε θα πάρει 3αρι", πήρε όντως 3αρι. Δεν ξέρω, υπολόγισε πόσα 3αρια είχαμε επί Μπλατ/Κεμζουρα κτλ και είπε δεν θα πάρω ξανά τριάρι μέχρι να έρθουμε σε ισορροπία;

Από την άλλη, αν μείνουν όλοι φέρνεις έναν φτηνό 7ο ξένο στο 5 και παίζεις περισσότερο με 3 γκαρντ και όπου χρειαστεί παίζεις το Σάσα/Πίτερς. Αν φύγει ο Σάσα και φέρεις όντως Μιρο, δεν θέλεις να αλλάξεις πολλά για λόγους ομοιογένειας, οπότε μάλλον θα θυσιάσεις τον έναν που πρέπει για να έχεις λύση στο 5 (Πίτερς) και κρατάς Κανααν.
ρε αδερφε κι εγω αυτο σκεφτομουν επι μπλατ κεμσουρα ειχαμε 4 τριαρια και προσπαθουσαμε να τα βατισουμε απο 2 εως 4 για να χωρεσουν και τωρα μεχρι που προσπαθουμε να κανουμε τον παπ τεσσαρι για να μην εχουμε καθολου τριαρια στο ροστερ

1
1 Εικόνα
jazz thrilos
Reactions:

Πέμ Ιουν 29, 2023 8:37 pm

Από eurohoops:

"Η Φενέρμπαχτσε κατέθεσε επίσημη πρόταση στην πλευρά του Κώστα Σλούκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops, φιλοδοξώντας να τον φέρει πίσω στην Κωνσταντινουπολη μετά την δεύτερη τριετή θητεία του στο Λιμάνι του Πειραιά. Ο Κώστας Σλούκας έχει στα χέρια του την πρόταση ανανέωσης από τον Ολυμπιακό, ενώ το επικείμενο ραντεβού με τους “ερυθρόλευκους” που θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες, αποτελεί αυτή τη στιγμή, την προτεραιότητα του."

Μόνο σε εμένα μοιάζουν όλα αυτά διαβολικά πολύ με το 2015;;

AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Πέμ Ιουν 29, 2023 8:53 pm

jazz thrilos έγραψε:
Πέμ Ιουν 29, 2023 8:37 pm
Από eurohoops:

"Η Φενέρμπαχτσε κατέθεσε επίσημη πρόταση στην πλευρά του Κώστα Σλούκα, σύμφωνα με πληροφορίες του Eurohoops, φιλοδοξώντας να τον φέρει πίσω στην Κωνσταντινουπολη μετά την δεύτερη τριετή θητεία του στο Λιμάνι του Πειραιά. Ο Κώστας Σλούκας έχει στα χέρια του την πρόταση ανανέωσης από τον Ολυμπιακό, ενώ το επικείμενο ραντεβού με τους “ερυθρόλευκους” που θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες, αποτελεί αυτή τη στιγμή, την προτεραιότητα του."

Μόνο σε εμένα μοιάζουν όλα αυτά διαβολικά πολύ με το 2015;;
Σε όλους μας νομίζω. Θα δείξει όμως.
Για την περίπτωση που προκύψει θέμα με διαβατήρια πάντως, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ο αρχηγός. Ξεκίνησε με Θανάση με τον οποίο πήγε για καφέ να τον πείσει να έρθει να παίξει από το 3 μέχρι το 5. :twisted:

0
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions: 2238
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Πέμ Ιουν 29, 2023 8:56 pm

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7272
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 29, 2023 9:08 pm

Ακόμα και να φύγουν σασα Σλούκας πάλι ισοδυναμοι θα μαστε με τους απέναντι στην χειρότερη στους Έλληνες .. και αυτοί με 8 θα πάνε εκτος και παρουν και παπ και ντορσει και μείνει και ο παπαγιαννης..που δεν νομίζω μετά θα ναι λίγοι για Ευρωλίγκα ..το μόνο αρνητικό ότι 1 παίκτης θα ναι μονίμως έξω στην α1 .. ε φέρνεις έναν ραντολφ έναν χαντερ η τον ντανστον που δεν θα χουν θέμα.

1
1 Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”