2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

Phys87

nba
Reactions: 824
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιούλ 02, 2023 9:08 am

pk13 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 02, 2023 8:56 am
Πάει και ο Εξουμ... Πραγματικά στα γκαρντ υπάρχει τεράστια ελλειψη στην αγορά τόσο στην Ευρώπη όσο και στο nba. Η απώλεια Παντερ νομίζω θα μας στοιχειώσει όλο το καλοκαίρι. Αντε να βρεις τώρα τουλάχιστον 2 γκαρντ υψηλού επιπέδου.

Απο Ευρώπη εκτός από Τομπσον που ζητάει 2 εκατομμύρια και τον θέλουν Εφες, Αρμάνι, Φενερ και Νειπιερ που ακουγόταν ότι θα έμενε Αρμάνι δεν υπάρχει άλλος γκαρντ υψηλού επιπέδου πια. Ισως και ο Λουντμπεργκ να είναι μια καλή λύση αν τον αφήσει η Βιρτους.Εχω την αίσθηση ότι αν δεν μας κάτσει τπτ καλό μέχρι 10 Ιουλίου θα πληρώσουμε ότι χρειαστεί για Ντορσευ.

Απο nba εκτός του Μιχαλιουκ που αν ερχόταν θα γινόταν εύκολα τοπ γκαρντ/φόργουορντ στην Ευρωλιγκα εγώ δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερα ελκυστική περίπτωση. Ή για να το θεσω πιο σωστα οι 2-3 καλες περιπτώσεις που υπαρχουν ακομα διαθεσιμες πολυ δυσκολα δεν θα βρουν συμβολαιο στο nba. Ο Φορμπς που προτάθηκε π.χ δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερος του Τόμας ας πούμε.

Μια άλλη προσέγγιση αν δούμε ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε γκαρντ από το πάνω ράφι θα ήταν να πάρουμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε forwards(Μιροτιτς π.χ) και να κινηθούμε για πιο διεκπεραιωτικές λύσεις στα γκαρντ.

Για γέλια και για κλάματα ότι το "desicion" του Παπαγιαννη έχει κρατήσει περισσότερο από του Βεζενκωφ. Μηπως καλό θα ήταν η Καε να ζητήσει μια οριστική απάντηση για να δούμε τι θα χρειαστούμε από Έλληνες?
Υπάρχει και ο Πανγκος, ο οποίος βέβαια πέρυσι έβγαλε τραυματισμούς,βέβαια παλιότερα δεν ήταν έτσι. Μπορεί να ήταν μια κακή χρόνια

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Ιούλ 02, 2023 10:50 am

Εχω αρχίσει ήδη να αναπολώ τον Παρις Λι και το potential του Ματ Τομας! Κρύος ιδρώτας με έλουσε απο χτες μέχρι σήμερα; Έλεγε ο ΔΓ ότι πάμε να φτιάξουμε ομάδα σαν του 2009, και μας φούσκωσε τα μυαλά, και σε λίγο με την στραγγιξη παιχτών στο ΝΒΑ, μια περιφέρεια με
Βιλντοζα-Λι
Σουτέρ κλάσης-Τομας-Μωραΐτης-ΠΚαλαιτζακης

Θα μου φαίνεται ξερολουκουμο!

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2318
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Κυρ Ιούλ 02, 2023 10:54 am

Phys87 έγραψε:
Εχω αρχίσει ήδη να αναπολώ τον Παρις Λι και το potential του Ματ Τομας! Κρύος ιδρώτας με έλουσε απο χτες μέχρι σήμερα; Έλεγε ο ΔΓ ότι πάμε να φτιάξουμε ομάδα σαν του 2009, και μας φούσκωσε τα μυαλά, και σε λίγο με την στραγγιξη παιχτών στο ΝΒΑ, μια περιφέρεια με
Βιλντοζα-Λι

Υπερβολικές δηλώσεις του προέδρου, όπως πάντα. Μην ανησυχείς, θα βγάλουμε άκρη.

0
Fitz

euroleague
Reactions: 368
Αγαπημένη ομάδα: Utah-Jazz
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:07 am

Σίγουρα η μια όψη του νομίσματος είναι πως υπάρχει έλλειψη στα γκαρντ και όλους τους καλούς παίκτες τους παίρνουν στο ΝΒΑ.
Η αγορά, καλώς η κακώς, έτσι δουλεύει.

Η άλλη όψη πάντως, είναι πως αυτό περιορίζει και κάποιες θέσεις εκεί, όποτε αναγκαστικά κάποιοι άλλοι (Ευρωπαίοι και μη), όχι τοπ επιπέδου για εκεί, θα κάνουν το αντίστροφο δρομολόγιο. Επίσης, μπορεί να δοθεί ευκαιρία σε παικτες μικρούς, που δεν μπορούν ευκολα να πάρουν ευκαιρίες και να λάμψουν.
Ξαναλέω πως υπάρχουν καλά γκαρντ που δεν έχουν ακόμα συμβόλαιο εκεί και μπορούν πολύ, πολύ ευκολα να γίνουν οι νέοι Exum, Napier κλπ.
Έχω καιρό που λέω για Maledon η Ntilikina, που θεωρώ πως πολύ πιο ευκολα θα έρθουν σε μας παρά στη Βιλερμπάν.

Δεν κλείνουν όλες οι ομάδες τα ρόστερ τέλος Ιουνίου. Φυσικά δυσκολεύει η κατάσταση γιατί το ρίσκο είναι μεγαλύτερο, αλλά τουλάχιστον φέτος φαινεται να υπάρχει μια μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις και είμαστε σε καλύτερο σημείο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Φάνηκε απο τις δυο πρώτες μεταγραφές μας.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2430
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:23 am

Phys87 έγραψε:
Βιλντοζα-Λι

Λίγο υπερβολικό αλλά από την άλλη ανακοίνωση για αποχώρηση βγάλαμε μόνο για τον Λι.

Ούτε για τον Πονίτκα που τελείωσε το συμβόλαιο του ούτε για τον Τόμας που έχουμε option και εννοείται ούτε για τον Γκριγκόνις που έχει συμβόλαιο.

Δεν είναι παράλογο σαν plan B να μείνει κάποιος ή κάποιοι από αυτούς και δεν είναι και κακό.

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:32 am

Μετα απο ολα αυτα, θεωρω οτι πρεπει να κρατησουμε Γκριγκονις σαν 2ο δυαρι, καθως στο τελος ουτε βασικο 2αρι δεν θα βρουμε. Ο ασσος και το δυο ειναι μακραν οι θεσεις που δεν υπαρχει τιποτα στην αγορα. Στους ψηλους ευκολα ή δυσκολα εχουμε ηδη Λεσορτ-Κωστα-Μαντζουκα-Αγρα οποτε με εναν ακομα καλο παικτη εστω τον Σανλι στα σεντερ ειμαστε καλα, ενω με ενα 4αρι κανονικο, ειμαστε γενικοτερα πολυ καλα στους ψηλους.

Στους κοντους τωρα, εγω ελεγα να παρουμε Γκος γιατι δεν προκειται να βρουμε ευκολα κατι καλυτερο. Ολοι λεγατε δεν κανει, δεν μπορει κλπ. Τον πηρε ο Οσφπ και εχει πολυ καλο διδυμο ασσων. Εμεις μακαρι να παρουμε καλαθη ετσι οπως εχει παει το πραγμα, αλλιως θα εχουμε και στο 2 και στο 3 παικτη στοιχημα απο ΝΒΑ. Εκτος αν πληρωσουμε κανα μπαι αουτ οπως γραφοταν για λαπρο-λοιντ.

0
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:35 am

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Panathas_13

junior
Reactions: 138
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:41 am

Punter δήλωση
F0BL49wXoAA759C.jpeg
F0BL49wXoAA759C.jpeg (4.12 KiB) Προβλήθηκε 916 φορές

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2430
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:45 am

Το 2 είναι η πιο σημαντική θέση μας αυτή τη στιγμή.
Το 5 με Λεσόρ για βασικό και κάποιον άλλο πίσω του θα είναι οκ, ένα 4αρι με άμυνα και σουτ βρίσκεις.
Ομοίως και για το 3.

Στο 1 το ιδανικό είναι να έχουμε και έναν πιο κλασσικό δημιουργό από τον Βιλντόζα με τον Βιλντόζα να παίζει 1-2 αλλά δεν είναι και καταστροφή αν πάμε με Βιλντόζα βασικό και κάποιον ένα σκαλί πιο κάτω για μπακαπ του.

Στο 2 όμως θέλουμε κάποιον να μπορεί να σηκώσει την ομάδα και δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.
shtarkws έγραψε:
Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:35 am
Αν ισχύει αυτό η Παρτίζαν αθόρυβα κράτησε τον κορμό της με Πάντερ, Λεντέι, Νάναλυ συν τους Σέρβους παρά τις φήμες ότι θα έφευγαν όλοι και πάει από 2 ως 4 κινήσεις.
Τους 2 που έχασε, αντικαταστάτη Παπαπέτρου αν δεν τον κρατήσει και ίσως καμιά προσθήκη για μεγαλύτερο βάθος.
Κλασσικό καλοκαίρι Ζοτς.

0
Άβαταρ μέλους
xomitsious

euroleague
Reactions: 640
Αγαπημένη θέση: PF

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:48 am

pan24 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:23 am
Λίγο υπερβολικό αλλά από την άλλη ανακοίνωση για αποχώρηση βγάλαμε μόνο για τον Λι.

Ούτε για τον Πονίτκα που τελείωσε το συμβόλαιο του ούτε για τον Τόμας που έχουμε option και εννοείται ούτε για τον Γκριγκόνις που έχει συμβόλαιο.

Δεν είναι παράλογο σαν plan B να μείνει κάποιος ή κάποιοι από αυτούς και δεν είναι και κακό.
Καθόλου κακό δεν είναι.

Υπάρχει και ο παράγοντας προσαρμογή. Ο Γκριγκονις πχ είναι απίθανο να μην φανεί πιο χρήσιμος από πέρσι.

Και ο Τόμας ούτε που πρόλαβε να μας δείξει αν αξίζει να μείνει.

Είναι λογικό παίκτες στη δεύτερη τους χρονιά στην ομάδα να νιώθουν πιο άνετα.

0
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:53 am

https://www.spotrac.com/nba/free-agents/guard/

Μια λίστα με free agent guards από το NBA, υπάρχουν παααρα πολλοί παίκτες και αρκετοί προσιτοι οικονομικά αρκεί να ξέρεις ποιος σου κάνει και να τους πείσεις να κάνουν το βήμα.

Προσωπικά με Ntilikina Mykhailiuk Lonnie Walker είμαι υπερκαλυμενος. Στην λίστα και ο austin rivers σε ώριμη ηλικία που σε καμια μπασκόνια θα έκανε παπάδες αλλά τον θεωρώ χωρίς κίνητρο στην Ευρώπη. Οι υπολοιποι 25ρηδες +/- που παίζουν σχεδόν τσάμπα με ένα καλό συμβόλαιο πιστεύω ότι θα έβλεπαν σαν κίνητρο μια καλη 2ετια που θα τους επιτρέψει να επιστρέψουν στο ΝΒΑ.

Εμένα αυτή θα ήταν η προσέγγιση μου στους παίκτες αυτούς, έλα και απέδειξε ότι αξίζεις να γυρίσεις, από την Ευρώπη κάθε χρόνο πάνε τόσοι παίκτες στην Αμερική. Μοιραία και τόσοι περισσεύουν, αντί να περιμένουν στην gleague έλα πάρε ένα καλό συμβόλαιο και παίξε πραγματικό μπάσκετ

Ntilikina - Maledon - Μωραϊτης
L.Walker - Vildoza
Mykhailiuk - Παπαπέτρου
Smailagic - Ντινος/Αγραβανης- Μαντζούκας
Lessort - Παπαγιάννης - Κώστας

Ps. H gleague είναι χρυσωρυχείο αν ξέρεις να ψάξεις, ας κάνουν και κανένα τηλέφωνο στον Μπατίστ και τον Πιτινο

Ps1. O Lonnie Walker IV έκανε τρομερά play off με τους Lakers το πιθανότερο να βρει καλό συμβόλαιο στο νβα αλλά εγώ θα έπαιρνα το ρίσκο να του δώσω το συμβόλαιο των 2 εκατομμυρίων, πιστεύω ότι στην Ευρώπη μπορεί να είναι στους 5 καλύτερους παίκτες

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3954
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Ιούλ 02, 2023 12:13 pm

Tracy Mac έγραψε:
Κυρ Ιούλ 02, 2023 11:32 am
Μετα απο ολα αυτα, θεωρω οτι πρεπει να κρατησουμε Γκριγκονις σαν 2ο δυαρι
απτο να κρατησουμε τον γκριγκονις με πανω απο εκατ που παιρνει προτιμω να φερουμε αυτον τον παραβατικο απο αμερικη που εγραφαν προχτες

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Κυρ Ιούλ 02, 2023 12:15 pm

γκαρντ υπηρχαν και υπαρχουν αλλα θελει να δωσεις χρημα για να τα φερεις και οχι να σου μυριζει και να σου ξυνιζει ο καθενας(προφανως σαν δικαιολογια)
τα εχουμε ξαναπει αν δεν ριξεις χρημα δεν θα παρεις παιχταραδες

επισης δεν καταλαβα γιατι δεν κλεισαμε τον λεντει που μας περιμενε,μαλλον θα εχουμε βρει καλυτερο 4αρι στην αγορα και τον απαξιωσαμε

0
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Κυρ Ιούλ 02, 2023 12:17 pm

Οι παικτες απο ΝΒΑ, δεν ειναι ευκολο να αποδωσουν στην Ευρωλιγκα. Μπορει να ερθει ενας παικτης με πολυ μεγαλο ταλεντο και καλη παρουσια εκει, και εδω να μην μπορεσει να αποκωδικοποιησει το παιχνιδι και να χαθει. Οποτε για να εχουμε μακραν τις περισσοτερες πιθανοτητες να πιασει ενας παικτης απο απεναντι εδω πρεπει να γινουν τα εξης:

1) Να μην παρουμε 3-4 παικτες απο απεναντι καθως σιγουρα 2 ή και 3 δεν θα πιασουν. Εγω μονο 1 γκαρντ θα επαιρνα απο εκει και αντε και 1 4αρι.

2) Πρεπει να γινει προσεκτικη επιλογη παικτη με στοιχεια στο παιχνιδι του που να ειναι κοντα στα ευρωπαικα. Δηλαδη ειτε να ευρωπαιος οπως ο Ντιλικινα ειτε να εχει παιξει σε κολλεγιο με τετοιο προσανατολισμο.

3) Τα στοιχεια που θα ερθει να δωσει να ειναι μοναδικα στο ροστερ μας, δηλαδη μην εχουμε εστω και αλλον εναν τετοιο παρομοιο παικτη.

Οποτε η επιλογη πρεπει να ειναι πολυ προσεκτικη καθως αν μιλαμε και για 2 παικτες και ειναι ο ασσος και το 2, σημαινει οτι ειναι πολυ βασικες θεσεις. Ο Ντιλικινα μου αρεσει αλλα λογο θεσης θα προτιμουσα κατι αλλο ειναι η αληθεια. Επισης πρεπει να περιμενουμε τι θα γινει και με τους Ελληνες, εκτος αν πουμε οτι δεν μας νοιαζει η Α1 και θα παμε με 8-9 ξενους.

Ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα πρεπει σιγουρα να μεινει ο Γκριγκο, καθως καλυτερος δεν θα βρουμε και ξερει και την ομαδα, συν οτι αν παρουμε απο ΝΒΑ βασικο 2αρι, ο Μαριους θα ειναι δικλειδα ασφαλειας αν δεν μας βγει ο παικτης. Και σιγα σιγα πρεπει να το σκεφτομαστε και για τον Πονιτκα.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Κυρ Ιούλ 02, 2023 12:18 pm

αυτα που ακουγονται τςι τελευταιες ωρες για λαβρακια απο κομμενους στην αμερικη μου θυμιζουν παλιοτερα πλανα ,υποτιθεται οτι με αταμαν θα πηγαιναμε σε καλες και δοκιμασμενες λυσεις
οψομεθα

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”