2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Πέμ Ιούλ 13, 2023 3:19 am

Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί να προτιμήσουμε το ρίσκο με Guy και να μην ανανεώσουμε τον Thomas που είναι και καλυτερος αμυντικός.

JohnnyPao

champion
Reactions:

Πέμ Ιούλ 13, 2023 3:59 am

Δεν θα ήταν καλύτερη επιλογή ο Τζαλιν Σμιθ που μένει ελεύθερος απτην Αλμπα απτον Γκραντ?

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιούλ 13, 2023 5:30 am

JohnnyPao έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί να προτιμήσουμε το ρίσκο με Guy και να μην ανανεώσουμε τον Thomas που είναι και καλυτερος αμυντικός.
Eίναι και δική μου απορία αυτή. Και καλύτερος σουτέρ είναι και δεν ταλαιπωρεί τη μπάλα καθόλου.

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
Beetle13

sophomore
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρόγκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos
Αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός

Πέμ Ιούλ 13, 2023 6:20 am

yorgos έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Eίναι και δική μου απορία αυτή. Και καλύτερος σουτέρ είναι και δεν ταλαιπωρεί τη μπάλα καθόλου.
Γιατί ο Guy είναι παιχταράς και παίκτης που είναι έτοιμος για Ευρωλίγκα (όσοι βλέπουν πρωτάθλημα Ισπανίας ξέρουν για τι μιλαμε). Προφανώς ο Αταμάν βλέπει στο πρόσωπο του κάτι σαν υπό εξέλιξη νέο Λάρκιν.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Πέμ Ιούλ 13, 2023 6:44 am

Beetle13 έγραψε:
Πέμ Ιούλ 13, 2023 6:20 am
yorgos έγραψε:

Γιατί ο Guy είναι παιχταράς και παίκτης που είναι έτοιμος για Ευρωλίγκα (όσοι βλέπουν πρωτάθλημα Ισπανίας ξέρουν για τι μιλαμε). Προφανώς ο Αταμάν βλέπει στο πρόσωπο του κάτι σαν υπό εξέλιξη νέο Λάρκιν.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τον είχα προσέξει σαν παίχτη μέχρι τώρα. Όμως βλέποντας αρκετά βίντεο σήμερα το βράδυ, έχω εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που σουτάρει. Η μηχανική στα χέρια του (αλλά και στα πόδια κυρίως, που τα βελτίωσε με τον καιρό, συγκρίνοντας παλαιότερα βίντεο) είναι εκπληκτική , μου θύμισε (ιεροσυλία ξέρω μην βαράτε) Πιτ Μάραβιτς!
Επίσης πολύ δραστήριος, ευκίνητος, σβούρας σκέτος και φυσικά βλέπει γήπεδο.
Νομίζω πως έχεις δίκιο, κάτι έχει δει ο Άταμαν και τον θέλει, σίγουρα κάτι περισσότερο από εμάς θα έχει δει.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
JohnnyPao

champion
Reactions:

Πέμ Ιούλ 13, 2023 7:28 am

yorgos έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Το πρόβλημα μου μαζί του είναι πως δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου στο δικό μας επίπεδο (σε αντίθεση με τον Τομας που είναι γενικά αξιοπρεπεστατος για τον ρόλο που τον θέλουμε και ξέρει την ομαδα) και δεύτερον εννοείται το αμυντικο σκέλος. Είναι 10 κιλά πιο ελαφρύς και 5 πόντους κοντύτερος ο Γκαι από τον Τομας και συνολικά πολύ πιο σοφτ. Θα είναι απαγορευτικό αμυντικά να συνυπάρχει με τον Σλουκα.

taurus13

senior
Reactions:

Πέμ Ιούλ 13, 2023 7:54 am

Αν είναι να πάρουμε παίχτη του 1,85 γιατί δεν κοιτάμε και εκείνη την ψυχή τον Χάουαρντ? Ας δώσουμε και στον Κερεχέτα κανα δυο παίχτες δανεικούς (Αντετοκούμπο είναι ο ένας που μου έρχεται :mrgreen: ) για να μειώσουμε και το buy out.Υπάρχει και ο Νέιπιερ ακόμα.

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions:

Πέμ Ιούλ 13, 2023 8:09 am

yorgos έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Αυτό ακριβώς θέλει ο Αταμάν, παίκτες που μπορούν να απειλήσουν με την μπάλα στα χέρια, να δημιουργούν το σουτ τους και ανισορροπιες στην αντίπαλη άμυνα

Όλοι οι παίκτες που κοιτάμε στα γκαρντ έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, τα ίδια που είχαν οι γκάρντ του μέχρι και το 3 στην Εφες

Μπορεί ο Τόμας να είναι τρομερός σουτερ αλλα κάνει μόνο αυτό και τίποτα άλλο

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
pk13

euroleague
Reactions:

Πέμ Ιούλ 13, 2023 8:21 am

Αν έρχεται για βασικό 2αρι ο Γκαι με ύψος 1,88, με καμία απολύτως εμπειρία στο υψηλό επίπεδο, που είναι τρύπα του όζοντος στην άμυνα μιας και δεν έχει καθόλου όγκο και ειναι μια φτερούγα και σουτάρει μαρκαρισμενος από τα 8,5 μέτρα σε αιφνιδιασμους μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά...

Χιλιες φορές να κρατήσουμε τον Ματ Τόμας. Εντωμεταξυ στη περιφέρεια ποιος θα παίζει άμυνα οεο? Απο το 1 έως το 3 μέχρι στιγμής μόνο ο Παπαπετρου είναι καλός αμυντικός, οι υπόλοιποι από μέτριοι έως χάλια μαύρα. Πληρως ακατανόητη επιλογή ο Γκαι πραγματικά.

Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Ιούλ 13, 2023 8:43 am

Ο Γκάι ταιριάζει μόνο αν στο μυαλό του Αταμάν τα δίδυμα στο 1-2 είναι Σλούκας-Βιλντόζα και Γκράντ-Γκάι.

Αυτό βγαίνει μόνο αν ο σκόρερ που θα πάρουμε θα παίζει κυρίως στο 3.
Έτσι βρίσκονται και οι χρόνοι για το 3-4 αν πάρεις Γκάι, ένα 3αρι που πάει και 2 και ένα 4-3αρι.

Όμως αν ισχύει αυτό θα πρέπει ο σκόρερ στο 3 να έχει και καλή άμυνα δεν μπορείς να βάλεις τρύπα στο 3 όταν στους κοντούς έχεις Σλούκα-Βιλντόζα.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Πέμ Ιούλ 13, 2023 8:49 am

Εκατσα και ειδα το μεγαλυτερο μερος απο το πρωτο παιχνιδι των ημιτελικων Ρεαλ-Μπανταλονα που εκανε το break η Μπανταλονα (γιατι ειχα παιξει ασο την Ρεαλ στο στοιχημα,και ηταν πισω στο σκορ και με διαφορα και μου ειχε ανεβασει την πιεση). Ο Γκαι εκανε κυριολεκτικα ο,τι ηθελε την αμυνα της Ρεαλ.
Σκοραρε με οποιον τροπο ηθελε,τα κολλαγε απο παντου απο το τριποντο,και οταν τον μαρκαραν στενα,τους περναγε για πλακα στα ποδια και σκοραρε ειτε με floater ειτε με midrange.
Τον παικτη δεν τον ηξερα για να ειμαι ειλικρινης,αλλα απο αυτο που ειδα, τον Τομας δεν τον βλεπει καν.Μιλαμε για παικτη ασταματητο. Τον λιγουρευτηκα για τον Παναθηναικο,αλλα ειπα οτι αυτος θα παει στανταρ ρε Μπαρτσελονα η Ρεαλ,μεσα στα ποδια τους τον εχουν.Να που φαινεται πως υπαρχει καπνος τελικα.
Δεν ξερω αν μπορει να κανει τα ιδια σε επιπεδο ευρωλιγκας, με συνεπεια, αλλη η πρωτη υλη του ειναι τρομερη. Και απο τον Τομας που μονο σουταρει, μπορει να προσφερει σε περισσοτερους τομεις.
Τωρα για το θεμα της αμυνας, δεν τον παρατηρησα,ωστοσο απο τα ρεπορταζ βγαινει οτι εκτος του σκορερ που θα αποκτηθει,θα ερθει και ενας ακομα παικτης που θα ειναι και ικανος αμυντικος.

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions:

Πέμ Ιούλ 13, 2023 9:09 am

O Γκαι είναι ο ένας απο τους δυο γκαρντ που θα πάρουμε όπως ανάφερε ο Αταμάν με τον δεύτερο να ακούγεται ότι θα είναι ο Ντόρσεϊ

Δηλαδή

1) Σλουκας Γκραντ Μωραϊτης
2) Βιλντόζα Ντόρσεϊ Γκαι

Κάτι που για μένα σημαίνει ότι θα παίξουμε αρκετά και με 3 γκαρντ στο παρκέ, οπότε δεν νομίζω να πάμε σε παίκτη που παίζει στο 3 αλλά στο 4. Εκτός αν βρεθεί κάποιος που καλύπτει και τις 2 θέσεις.

Επίσης βλέπω τον Ιωάννη στο παρκέ σαν 4, δηλαδή με 3 γκαρντ και Λεσορτ

Ο Σάμανιτς πλέον μου φαίνεται πολύ καλη λύση καθώς μία 5αδα με Σλουκα και Λεσορτ στο pnr και Βιλντόζα Γκαι Σάμανιτς θα είναι εκπληκτική επιθετικά.

Με δεδομένα όλα αυτά, επιμένω ότι στο 5 πρέπει να πάμε με αλλου τύπου παίκτη και όχι Παπαγιάννη για να παίζει άμυνα για όλους.

Δυστυχώς έχουμε μπει σε εποχή ψυχρού πολέμου και εξοπλισμου Ελληνικών διαβατηρίων οπότε φαντάζομαι ότι θέλουν να κρατήσουν Παπαγιάννη για να μην πάει από του χρόνου στον Ολυμπιακό σαν αντί Φαλ.

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
pk13

euroleague
Reactions:

j-kidd13 έγραψε:
Εκατσα και ειδα το μεγαλυτερο μερος απο το πρωτο παιχνιδι των ημιτελικων Ρεαλ-Μπανταλονα που εκανε το break η Μπανταλονα (γιατι ειχα παιξει ασο την Ρεαλ στο στοιχημα,και ηταν πισω στο σκορ και με διαφορα και μου ειχε ανεβασει την πιεση). Ο Γκαι εκανε κυριολεκτικα ο,τι ηθελε την αμυνα της Ρεαλ.
Σκοραρε με οποιον τροπο ηθελε,τα κολλαγε απο παντου απο το τριποντο,και οταν τον μαρκαραν στενα,τους περναγε για πλακα στα ποδια και σκοραρε ειτε με floater ειτε με midrange.
Τον παικτη δεν τον ηξερα για να ειμαι ειλικρινης,αλλα απο αυτο που ειδα, τον Τομας δεν τον βλεπει καν.Μιλαμε για παικτη ασταματητο. Τον λιγουρευτηκα για τον Παναθηναικο,αλλα ειπα οτι αυτος θα παει στανταρ ρε Μπαρτσελονα η Ρεαλ,μεσα στα ποδια τους τον εχουν.Να που φαινεται πως υπαρχει καπνος τελικα.
Δεν ξερω αν μπορει να κανει τα ιδια σε επιπεδο ευρωλιγκας, με συνεπεια, αλλη η πρωτη υλη του ειναι τρομερη. Και απο τον Τομας που μονο σουταρει, μπορει να προσφερει σε περισσοτερους τομεις.
Τωρα για το θεμα της αμυνας, δεν τον παρατηρησα,ωστοσο απο τα ρεπορταζ βγαινει οτι εκτος του σκορερ που θα αποκτηθει,θα ερθει και ενας ακομα παικτης που θα ειναι και ικανος αμυντικος.
Βέβαια στο επόμενο παιχνίδι της σειράς τον εξαφάνισε ο Χανγκα και είχε 5 πόντους με 1/7 σουτ. Αυτο δεν το λέω για να μηδενισω τον παίκτη, που πράγματι έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον πακέτο καθώς είναι φοβερός σουτερ και έχει μπασκετικό iq απλά επειδή τον έχω δει πάρα πολύ φέτος δεν θεωρώ πως είναι έτοιμος για να κάνει το step up σε ομάδα Ευρωλίγκας έχοντας σημαντικό ρόλο. Σαν σουτερ με συμπληρωματικο ρολο ναι αλλα για βασικος σκορερ σε ομαδα με βλεψεις δεν...

Γενικά το πρόβλημα του guy είναι κυρίως σωματικό, είχε πολύ μεγάλο θέμα με το physicality στην acb που στην Ευρωλιγκα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Επισης με τον τρόπο που έχει δομηθεί η περιφέρεια είναι κακό φιτ ακόμα και αν έρθει ένα 3 and d 2-3αρι.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Πέμ Ιούλ 13, 2023 9:17 am

pk13 έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Βέβαια στο επόμενο παιχνίδι της σειράς τον εξαφάνισε ο Χανγκα και είχε 5 πόντους με 1/7 σουτ. Αυτο δεν το λέω για να μηδενισω τον παίκτη, που πράγματι έχει εξαιρετικά ενδιαφέρον πακέτο καθώς είναι φοβερός σουτερ και έχει μπασκετικό iq απλά επειδή τον έχω δει πάρα πολύ φέτος δεν θεωρώ πως είναι έτοιμος για να κάνει το step up σε ομάδα Ευρωλίγκας έχοντας σημαντικό ρόλο. Σαν σουτερ με συμπληρωματικο ρολο ναι αλλα για βασικος σκορερ σε ομαδα με βλεψεις δεν...

Γενικά το πρόβλημα του guy είναι κυρίως σωματικό, είχε πολύ μεγάλο θέμα με το physicality στην acb που στην Ευρωλιγκα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Επισης με τον τρόπο που έχει δομηθεί η περιφέρεια είναι κακό φιτ ακόμα και αν έρθει ένα 3 and d 2-3αρι.
Για βασικο scoring 2αρι, ουτε εγω θα τον ηθελα,θα τον ηθελα σαν δευτερη λυση,ειδικα οταν κληθει να παιξει πρωτη φορα σε τοπ επιπεδο.

Phys87

nba
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG

Πέμ Ιούλ 13, 2023 9:51 am

shtarkws έγραψε:
O Γκαι είναι ο ένας απο τους δυο γκαρντ που θα πάρουμε όπως ανάφερε ο Αταμάν με τον δεύτερο να ακούγεται ότι θα είναι ο Ντόρσεϊ

Δηλαδή

1) Σλουκας Γκραντ Μωραϊτης
2) Βιλντόζα Ντόρσεϊ Γκαι
Αν είναι αυτά τα δυο γκαρντ που θα πάρουμε ακόμα, μπορώ να πω, πως θα είμαστε οκ.Δεν είναι πεντάδα εκτόξευσης, αλλά είναι πεντάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά. Το ποσό ψηλά θα φανει απο όλες τις κινήσεις, το δέσιμο κλπ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”