2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

pk13

euroleague
Reactions: 132
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιούλ 15, 2023 10:34 am

Εαν αντί του Γκάι είχαμε πάει σε μια πιο δοκιμασμένη λύση σε αυτό το επίπεδο που ξέραμε ότι θα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σίγουρα τότε το ιδεατό σενάριο θα ήταν να κλείσουμε τη περιφέρεια με ένα 2-3 που μπορεί να παίξει τιμια άμυνα και να σουτάρει καλά από το 3ποντο π.χ Νάναλι ή Λουβαβού Καμπαρό.

Ωστόσο επειδή ο Γκάι είναι στοίχημα και δεν ξέρεις αν θα σου βγει και αν δεν σου βγει μένεις χωρίς παίκτη που διακρίνεται για το σκοράρισμα του στη περιφέρεια ίσως θα άξιζε να κινηθούμε για τον Μιχαλιουκ στο 2-3. Δεν έχει βρει κάτι στο nba και βάσει λογικής αν βρει θα είναι μίνιμουμ συμβολαιο για 13-14η θέση στο ροτεισιον. Θεωρώ πως σύντομα θα ανοιχτεί στο σενάριο της Ευρώπης.

Απο εκεί και πέρα χρειάζεται ένα 3-4 ή κλασικό 4αρι με καλό σουτ και ικανότητα στην άμυνα. Προσωπικα ή μόνη επιλογή που μου έρχεται είναι ο Κορνελι αλλά αυτός είναι 4-5. θα δυσκολευτουμε να βρούμε παίκτη εδώ.

Στο 5 επιλογές υπάρχουν στο nba αρκετές ανάλογα με το τι θέλει ο Αταμαν. Αν θέλει ψηλό με τρίποντο και μέγεθος υπάρχει και ο Καμινσκι και ο Τζει Χαφ. Αν θέλει κάποιο αθλητικό και γρήγορο ψηλό υπάρχει και ο Νιμπο στην από εδώ πλευρά και ο Γκάμπριελ που έπαιζε πέρσι στους Λεικερς και αρκετοί ακόμα. Προσωπικά ο Τζει Χαφ θεωρώ πως είναι πολύ δυνατή επιλογή και θα μπορουσε να κάνει μεγάλη καριέρα στην από εδώ πλευρά. Σουταρει καλά, μπορει να αμυνθεί αρκετά καλά στο ποστ λόγω και μεγεθους, μπορει να βάλει τη μπάλα καλά για το ύψος του στο παρκέ, πολύ καλός μπλοκερ.

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Σάβ Ιούλ 15, 2023 10:44 am

benchwarmer έγραψε:
Σάβ Ιούλ 15, 2023 10:21 am
Εγώ πάντως δεν βλέπω πώς χωράει άλλος παίκτης στα γκαρντ :) Υπάρχουν ήδη 3 ξένοι εκεί συν τον Σλούκα, ο οποίος α) θα έχει το μεγαλύτερο(?) συμβόλαιο στην Ευρώπη και β) έφυγε από τον Ολυμπιακό γιατί έπαιζε "λίγο", δηλαδή 22 λεπτά μέσο όρο
Ένας βασικός ξένος στο 3 χρειάζεται μπροστά από τον Παπαπέτρου και η περιφέρεια νομίζω πως είναι κλεισμένη.
23' έπαιζε Ο Σλούκας :welcome:

Έχετε:

Σλούκας, Γκραντ, Μωραιτης
Βιλντοζα, Γκαι
Παπι
Μητογλου, Μαντζουκας
Λεσορτ, Κώστας

Αφήνω εκτός συζήτησης Αγραβανη/Χουγκαζ/Καλαιτζακια, Αβδαλα, Σαμοντουροφ... και να μείνει κάποιος θα είναι πέραν της 12ας.

Έχετε 10 παίχτες, 6Ελ/4Ξ.
Δεδομένου ότι Κώστας/Μωραιτης θα ήθελες ιδανικά να είναι 12ος/13ος παίχτης στην Ευρωλιγκα και χωράνε ακόμα 3 ξένοι... θα τους πάρεις. Εκτός αν ο ένας είναι ο Ντορσει οπότε μένεις και με 6 οκ, δεν θα πάρεις και άλλον.

Ο ένας πρέπει σίγουρα να παίζει το 5.
Ο άλλος σίγουρα να παίζει το 3.

Αυτά είναι τα 2 εξόφθαλμα κενά που φαίνεται να υπάρχουν αυτήν την στιγμή, παρόλο που έχετε αρκετά ευέλικτο ροστερ για να μπορεί να πάρει παίχτη από 3-5 και να παίξει ανάλογα.
Παπι/Μαντζουκας παίζουν 3/4 και Μητογλου 4/5.

Έχω την αίσθηση ότι υπολογίζει πιο πολύ και άμεσα σε κάποια λεπτά του Κώστα πάρα του Μωραιτη. Άρα, αφού πάρει 5αρι θα είναι θωρακισμένος με 3 5αρια +Μητογλου αλλά ο τελευταίος θα παίρνει περισσότερο χρόνο στο 4. Νομίζω ότι στο 4 προτιμάει να δίνει χρόνο και στον Μαντζουκα.
Ο αρχικός σχεδιασμός έλεγε σίγουρα ότι θα πάρει Χεζονια στο 3 και δεν θα πάρει άλλο 4αρι. Αντίθετα θα πάρει παίχτη στο 2/3 και θα παίρνει χρόνο στο 4 ο Χεζονια.

Τώρα, από την ώρα που δεν ήρθε ο Κροάτης εξαρτάται καθαρά από το τι θα του δώσει η αγορά νομίζω. Έχει κάνει τα κουμάντα του εξαιρετικά για να μπορεί να τσιμπήσει είτε 3/4, είτε 4/3, είτε καθαρό 3αρι και καθαρό 4αρι, είτε 4/5 με καθαρό 3αρι και 2/3. Έχει ευελιξία και η όποια κουβέντα για τις θέσεις από δω και πέρα έχει νόημα μόνο όταν βάζουμε χαρακτηριστικά παιχτών και ονόματα (αξία παίχτη).

Από Ευρωλιγκα θα έπαιρνα έναν οφφ μπολ εργάτη αλλά ικανό Ολίντε στο 3/4, έναν Σβι στο 2/3 και έναν ριμ προτέκτορα στο 5.

0
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Ιούλ 15, 2023 10:56 am

Ακούω που λέτε για το γκαρ το καλό που θα έρθει και θέλω τα φώτα σας γιατί μάλλον έχω χάσει επεισόδια...
Αυτήν τη στιγμή στα γκαρ είστε κάπως έτσι
Σλουκας Γκραντ Μωραιτης
Βιλντοζα Γκαι

Που θα παίξει ο άλλος γκαρ;;;; εκτός κι αν πάει για παρκάρισμα ο Μωραιτης...

Εγώ νομίζω πως χρειάζεστε ένα καλο 3αρι για μπροστά απ τον Ιωάννη, ένα καλό 4αρι για μπροστά απ τους Έλληνες κι ένα τίμιο 5αρι (όχι κάτι σούπερ) για να ξεκουράζει το Λεσορ...

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:11 am

assistant77 έγραψε:
Ακούω που λέτε για το γκαρ το καλό που θα έρθει και θέλω τα φώτα σας γιατί μάλλον έχω χάσει επεισόδια...
Σλουκας Γκραντ Μωραιτης
Βιλντοζα Γκαι

Εγώ νομίζω πως χρειάζεστε ένα καλο 3αρι για μπροστά απ τον Ιωάννη, ένα καλό 4αρι για μπροστά απ τους Έλληνες κι ένα τίμιο 5αρι (όχι κάτι σούπερ) για να ξεκουράζει το Λεσορ...
Αν η περιφέρεια μας είναι Σλούκας-Γκραντ
Βιλντοζα-Γκαι συν ΠΚαλαιτζακη και Μωραΐτη, τότε θα έχουμε πάλι μια απο τα ίδια. Ομάδα χωρίς καθαρό σουτέρ επιπέδου, Ευρωλίγκας. Γκαι και Γκραντ είναι επιπέδου EuroCup, δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτούς βασικά.

1
1 Εικόνα
pk13

euroleague
Reactions: 132

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:20 am

assistant77 έγραψε:
Σλουκας Γκραντ Μωραιτης
Βιλντοζα Γκαι

Ιδανικα χρειάζεται ένα βαρβατο 2-3 για να μπορεί να κατέβει στο 2 ένα δεκάλεπτο οπότε χρειάζεται μιας και δεν ξέρεις αν και σε ποιο βαθμό θα ανταπεξελθουν οι Γκάι και Γκραντ. Κατα τα λοιπά συμφωνώ ένα καλό 4αρι και κάτι τίμιο για συμπλήρωμα στο 5.

0
assistant

nba

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:21 am

Phys87 έγραψε:
assistant77 έγραψε:
Σλουκας Γκραντ Μωραιτης
Βιλντοζα Γκαι

Βιλντοζα-Γκαι συν ΠΚαλαιτζακη και Μωραΐτη, τότε θα έχουμε πάλι μια απο τα ίδια. Ομάδα χωρίς καθαρό σουτέρ επιπέδου, Ευρωλίγκας. Γκαι και Γκραντ είναι επιπέδου EuroCup, δεν μπορείς να στηριχτείς σε αυτούς βασικά.
Εγώ στο μυαλό το χω ότι Σλουκας και Βιλντοζα θα παίζουν χοντρικά 25 λεπτά και Γκραντ και Γκαι ένα 15 λεπτό...
Τώρα αν εσείς θέλετε κι άλλο βαρβάτο γκαρ για να παίζουν 20 σκάρτα λεπτά οι δύο καλοί σας και κάνα 10 λεπτο οι άλλοι 2 τι να πω..... Πάω πάσο, δικό σας το θέμα....
Τώρα αν πάρετε ένα 2μετρο τριάρι που να έχει και τα σκιλς να παίξει σαν γκαρ αυτό το ακούω....
Αλλά παίχτης τύπου Ντορσει ας πούμε δε βλέπω πως χωράει.... Γνώμη μου φυσικά μπορεί να είμαι και λάθος....

2
2 Εικόνα
Phys87

nba

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:26 am

assistant77 έγραψε:
Phys87 έγραψε:

Εγώ στο μυαλό το χω ότι Σλουκας και Βιλντοζα θα παίζουν χοντρικά 25 λεπτά και Γκραντ και Γκαι ένα 15 λεπτό...
Τώρα αν εσείς θέλετε κι άλλο βαρβάτο γκαρ για να παίζουν 20 σκάρτα λεπτά οι δύο καλοί σας και κάνα 10 λεπτο οι άλλοι 2 τι να πω..... Πάω πάσο, δικό σας το θέμα....
Τώρα αν πάρετε ένα 2μετρο τριάρι που να έχει και τα σκιλς να παίξει σαν γκαρ αυτό το ακούω....
Αλλά παίχτης τύπου Ντορσει ας πούμε δε βλέπω πως χωράει.... Γνώμη μου φυσικά μπορεί να είμαι και λάθος....
Η ομάδα μπορεί να παίζει και δέκα λεπτά με τρία Γκαρντ. Σλούκας θα παίζει ένα 20λεπτο, και στα κρίσιμα θα παίξει παραπάνω. Μέχρι να φτάσουμε στα κρίσιμα κάποιος πρέπει να μας κουβαλήσει. Χρειάζεται παίχτης σουτέρ.

0
Rice

senior
Reactions: 302

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:29 am

Phys87 έγραψε:
assistant77 έγραψε:

Η ομάδα μπορεί να παίζει και δέκα λεπτά με τρία Γκαρντ. Σλούκας θα παίζει ένα 20λεπτο, και στα κρίσιμα θα παίξει παραπάνω. Μέχρι να φτάσουμε στα κρίσιμα κάποιος πρέπει να μας κουβαλήσει. Χρειάζεται παίχτης σουτέρ.
«Με 20 λεπτά κανένας ηγέτης»

Κώστας Σλούκας 04/05/2023

1
1 Εικόνα
Phys87

nba

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:33 am

Rice έγραψε:
Phys87 έγραψε:

Ο Σλούκας στα 33 θα παίζει παραπάνω απο 20 λεπτά στα κρίσιμα.

0
assistant

nba

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:40 am

pk13 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:20 am
assistant77 έγραψε:
Σλουκας Γκραντ Μωραιτης
Βιλντοζα Γκαι

Ιδανικα χρειάζεται ένα βαρβατο 2-3 για να μπορεί να κατέβει στο 2 ένα δεκάλεπτο οπότε χρειάζεται μιας και δεν ξέρεις αν και σε ποιο βαθμό θα ανταπεξελθουν οι Γκάι και Γκραντ. Κατα τα λοιπά συμφωνώ ένα καλό 4αρι και κάτι τίμιο για συμπλήρωμα στο 5.
Ενα Μιχαλιουκ θέλετε... Να ξεκινάει σαν το βασικό σας 3αρι αλλά αν παραστεί ανάγκη να μπορεί να στήσει ένα play ή να παίξει στο πλάι και να σουτάρει.... Και να παίξει άμυνα στους πάντες..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions: 663
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:50 am

Phys87 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:33 am
Rice έγραψε:

Ο Σλούκας στα 33 θα παίζει παραπάνω απο 20 λεπτά στα κρίσιμα.
Ο Κώστας ήρθε στον Παναθηναϊκό για να παίζει σχεδόν 30' σε κάθε ματς, όχι μόνο στα κρίσιμα.Αυτο του υποσχέθηκαν (ναι ήμουν μπροστά, παρίστανα το γραφείο 😂)Θα κάνει και μια παύση απο την εθνική για φέτος για είναι φρέσκος. Αλλά ο νούμερο ένα λόγος που ήρθε στον Παναθηναϊκό είναι ο χρόνος και τα "κλειδιά" της ομάδας.

0
Μέχρι φέτος
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1573
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:51 am

O Μιχαλιουκ είναι ο ιδανικός παίκτης όπως είναι δομημένη η ομάδα τώρα.
Μια άλλη λύση θα μπορούσε να είναι ο Μπραζντεικις,ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος σουτερ όμως.Και δεν ξέρω μήπως μπει στην κατηγορία "σανό,μας ταξανε Ντουράντ και μας φερανε τον ηλιοκαμμενο κοκκινοτριχη από το Κάουνας"

0
Phys87

nba

Σάβ Ιούλ 15, 2023 12:42 pm

https://newspao.gr/podosfairo/509483_ta ... s-vid.html

Αυτός τι λέει; Τον θυμάμαι στη Φενερ του Ζελικο, δεν έπαιζε πολύ.

0
Phys87

nba

Σάβ Ιούλ 15, 2023 12:43 pm

j-kidd13 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 15, 2023 11:51 am
O Μιχαλιουκ είναι ο ιδανικός παίκτης όπως είναι δομημένη η ομάδα τώρα.
Μια άλλη λύση θα μπορούσε να είναι ο Μπραζντεικις,ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος σουτερ όμως.Και δεν ξέρω μήπως μπει στην κατηγορία "σανό,μας ταξανε Ντουράντ και μας φερανε τον ηλιοκαμμενο κοκκινοτριχη από το Κάουνας"
Ο Μπραζντεικις θα είναι καλος. Μια ανταλλαγή με Γκριγκονις, σούπερ.

0
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions: 1495
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Σάβ Ιούλ 15, 2023 12:46 pm

Πλησιαζει η ωρα ανακοινωσης Μιρο........☘️⏳

1
1 Εικόνα