2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιούλ 19, 2023 4:10 pm

Τι διάολο άλλα ματς είδαμε ρε παιδιά;

Αρχικά, είναι κοινή παραδοχή ότι η Εφες έπαιζε σε χαλαρό τέμπο όλο το χρόνο (πολύ καλό μπάσκετ) με εξαίρεση κάποια κυκλωμένα ματς που δάγκωνε.

Μπορούσε να παίζει εξαιρετικό μπάσκετ γιατί είχε ΚΑΙ κάποιους παίχτες που έπαιζαν άμυνα. Ο Σινγκλετον ακόμα και όταν βαριόταν δεν ήταν τρύπα, ο Ντάνστον ήταν πάντα πύργος σε κάθε ματς, ο Άντερσον αυτά τα 14' έπαιζε πάντα στην τσίτα, ο Μπομπουα μάζευε την κατάσταση στα γκαρντ και ο Σιμόν ήταν μουσίτσα. Πανέξυπνος παίχτης, έπαιζε ντίσεντ άμυνα και φαινόταν σαν να μην προσπαθεί καν.
Υπήρχε και ένας Μπαλμπαι να μπαίνει κάθε τόσο να ρίχνει ξύλο.
Έπαιζαν χαλαρά όμως γενικά και απολάμβαναν το παιχνίδι τους μπροστά. Σκόραραν συνεχώς και με κάθε τρόπο και έτσι ξεκινούσαν κιόλας τις περισσότερες άμυνες υπό καλές προϋποθέσεις.

Όταν έφτανε στα κρίσιμα και έμπαιναν όλοι στην πρίζα, οι Σινγκλετον/Ντάνστον/Μπομπουα/Σιμόν (ή Μπράιαντ) έπαιζαν φοβερή άμυνα και ο Λάρκιν πίεζε τόσο καλά που έδινε χρόνο και ανάσες στους υπόλοιπους.

Τους παίχτες που υπό προϋποθέσεις θα παίξουν φοβερή άμυνα μπορώ να τους δω στο ρόστερ σας. Λεσορτ/Μητογλου/Γκραντ, λείπει άλλος ένας σίγουρα. Τους παίχτες που θα έχουν πάντα διάθεση και δεν θα είναι τρύπες επίσης. Σενγκελια/Παπι/Βιλντοζα. Ο Βιλντοζα δηλαδή σε κάποια ματς θα παίξει και εξαιρετική άμυνα. Ο ψηλός που θα φέρετε με σουτ, μπορεί να είναι χειρότερος από Πλαις αμυντικά πχ;

Τα δύο βασικά ερωτηματικά για το αν ή πόσο θα αποτελέσουν "μειονεκτήματα" σε σχέση με την άμυνα που έπαιζε η Εφες και την άμυνα που μπορείτε να παίξετε εσείς, είναι οι Σλουκας(σίγουρα) και Γκαι (ίσως) δεν είναι (αμυντικά) ούτε Λάρκιν ούτε Μίσιτς και θα πρέπει να είναι πάντα μόνο ένας στο παρκέ και να τον κρύβεις πίσω. Αν ο Γκαι μπορεί να πιέσει την μπάλα όπως έκανε ο Λάρκιν ή και καλύτερα τότε οκ.

Σε κάθε περίπτωση για να μπορεί να φτάσει να γίνει η σύγκριση θα πρέπει όλα να λειτουργούν παρόμοια. Η επίθεση λογικά θα πάρει κάποιο καιρό μέχρι να δίνει τις απαραίτητες ανάσες και στην άμυνα για να μπορεί να ρολάρει η ομάδα κάπως Εφες στάιλ.

Στα πρώτα ματς της σεζόν, όταν δεν θα παράγει η ομάδα μπροστά, θα αυξάνεται δραματικά γρήγορα ο ρυθμός των κακών αμυνων, άρα στην αρχή μπορεί να γίνουν και κάποιες βαριές ήττες.

0
Άβαταρ μέλους
Soupamantar

senior
Reactions: 315
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Pαnαθηναϊκόc
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Ιούλ 19, 2023 4:15 pm

Ο Γκράντ στο 1 παίζει άμυνα
Ο βιλντοζα στο 2 παίζει άμυνα
Ο παπ στο 3 παίζει άμυνα
Ο ντινος στο 4 παίζει άμυνα
Ο λεσσορτ στο 5 παίζει άμυνα

Δε καταλαβαίνω τις φωνές που λενε δε έχουμε καλούς αμυντικούς ..

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Τετ Ιούλ 19, 2023 4:17 pm

Νομίζω ότι ο Αταμάν θα συνεχίσει να παίζει 4 έξω και 1 μέσα ή ακόμα και 5 έξω οπότε εφόσον πάρει Σεγκελια το 5 θα σουτάρει οπωσδήποτε, όχι ότι δεν το κάνει ο Γεωργιανός.

Γενικά μην το ψάχνετε πολύ με την άμυνα γιατί η άμυνα του Παναθηναϊκου θα είναι η επίθεση. Λέτε για παράδειγμα ποιος θα παρκάρει τον Φαλ. Να ρωτήσω εγώ, αν πάρει πχ τον Σάμανιτς και ένα 5 που σουτάρει και παίζει με 5 έξω, ποιον θα προλάβει να μαρκάρει ο Φαλ;

Υπομονή να κλείσει το ρόστερ για να καταλάβουμε τι μπάσκετ θα παίξουμε μπροστά και πίσω.

Ps. Σαν γκαρντ αντί του Ντόρσεϊ και για να μην μείνει ο Γκριγκονις θα θέλετε επιστροφή Νέντοβιτς;

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Ιούλ 19, 2023 4:38 pm

shtarkws έγραψε:
Νομίζω ότι ο Αταμάν θα συνεχίσει να παίζει 4 έξω και 1 μέσα ή ακόμα και 5 έξω οπότε εφόσον πάρει Σεγκελια το 5 θα σουτάρει οπωσδήποτε, όχι ότι δεν το κάνει ο Γεωργιανός.

Γενικά μην το ψάχνετε πολύ με την άμυνα γιατί η άμυνα του Παναθηναϊκου θα είναι η επίθεση. Λέτε για παράδειγμα ποιος θα παρκάρει τον Φαλ. Να ρωτήσω εγώ, αν πάρει πχ τον Σάμανιτς και ένα 5 που σουτάρει και παίζει με 5 έξω, ποιον θα προλάβει να μαρκάρει ο Φαλ;

Υπομονή να κλείσει το ρόστερ για να καταλάβουμε τι μπάσκετ θα παίξουμε μπροστά και πίσω.

Ps. Σαν γκαρντ αντί του Ντόρσεϊ και για να μην μείνει ο Γκριγκονις θα θέλετε επιστροφή Νέντοβιτς;
Ποσο χειροτερη θες να κανεις την αμυνα μας ακομα? :lol: :lol:

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 19, 2023 4:40 pm

shtarkws έγραψε:

Ε όχι Νεντοβιτς. Προτιμώ μπέικον αν είναι να πάμε σε πισωγυρίσματα. Σε καμμία ομάδα που έφτασε οχτάδα ή Φ4 δεν έπαιξε ο υπέροχος Νεντο

0
pk13

euroleague
Reactions: 132

Τετ Ιούλ 19, 2023 4:56 pm

Υπαρχει περίπτωση να ψάχνουμε για Βοιτμαν? Ο Αταμαν μέχρι στιγμής φαίνεται να μη θέλει παίκτες από την άλλη πλευρά του ατλαντικού που δεν έχουν εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπασκετ.

0
Άβαταρ μέλους
irving

euroleague
Reactions: 112

Τετ Ιούλ 19, 2023 4:58 pm

ειχα στο μυαλο μου (λες και ειμαι ο αταμαν ξερω γω :D ) οτι οι 3(?) παιχτες που θα παρουμε θα ειναι ολοι ξενοι (ντορσει δυσκολα απτη στιγμη που ηρθε ο γκαι) και οι θεσεις θα ειναι: 2-3αρι 3nD, 3-4αρι με σουτ και 5αρι.

εκτιμω πως με την επιλογη σενγκελια, το 3-4αρι με σουτ που ειχα στο μυαλο μου θα ειναι ο μαντζουκας. απομενει να φανει στο γηπεδο πως θα τον χρησιμοποιησει ο κοουτς.

στη περιπτωση που ερθει ο τοκο, το μονο πραγμα που λειπει απο τη φροντλαιν θα ειναι το σουτ. αμα βελτιωθει σε αυτο ο μητογλου η/και ερθει κανας καμινσκι, τοτε ειμαστε πολυ καλα.

απο κει και περα, νομιζω πως ενα 3-2αρι 3nD που να παιζει off ball θα ηταν οτι πρεπει.

0
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιούλ 19, 2023 5:01 pm

pk13 έγραψε:
Υπαρχει περίπτωση να ψάχνουμε για Βοιτμαν? Ο Αταμαν μέχρι στιγμής φαίνεται να μη θέλει παίκτες από την άλλη πλευρά του ατλαντικού που δεν έχουν εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπασκετ.
Ένας απο τους πιο καλούς tweener που έχουν βγει, και πλέον στο μιλανο παίζει σαν πρώην μπασκετμπολίστας. Οποίος πηγαίνει στο νεκροταφείο παιχτών αυτά παθαίνει. Τι Πανγκος, τι Φοιτμαν, τι Ντατομε, τι Μέλι, οποίος πηγαίνει εξαφανίζεται, λες και μπαινει στην μαύρη τρύπα. Καλά και ο Μητογλου στο μεταξύ που δεν ήταν σε ηλικία να γίνει παλαίμαχος, εννοώντας έστω τα 30, βρέθηκε άλλος τρόπος. Δεν ξέρω τι φάση εκεί. Τον Μπαρον που τον θαύμαζα, και τα πήγαινε καλά, τραυματίας νομίζω

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τετ Ιούλ 19, 2023 5:11 pm

Καλά όλα αυτά, το 5αρι με σουτ ποιο μπορεί να είναι τελικά εκτός του Καμινσκι και του Βοιντμαν;

0
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιούλ 19, 2023 5:28 pm

Phys87 έγραψε:
Τετ Ιούλ 19, 2023 5:01 pm
pk13 έγραψε:
Ένας απο τους πιο καλούς tweener που έχουν βγει, και πλέον στο μιλανο παίζει σαν πρώην μπασκετμπολίστας. Οποίος πηγαίνει στο νεκροταφείο παιχτών αυτά παθαίνει. Τι Πανγκος, τι Φοιτμαν, τι Ντατομε, τι Μέλι, οποίος πηγαίνει εξαφανίζεται, λες και μπαινει στην μαύρη τρύπα. Καλά και ο Μητογλου στο μεταξύ που δεν ήταν σε ηλικία να γίνει παλαίμαχος, εννοώντας έστω τα 30, βρέθηκε άλλος τρόπος. Δεν ξέρω τι φάση εκεί. Τον Μπαρον που τον θαύμαζα, και τα πήγαινε καλά, τραυματίας νομίζω
Ποιος να φταίει άραγε που έγιναν νεκροταφείο παιχτών;;;;; α ρε Έκτορα 20 χρόνια πίσω το μπάσκετ του....

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2744
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Ιούλ 19, 2023 5:30 pm

AlexD έγραψε:
Τετ Ιούλ 19, 2023 5:11 pm
Καλά όλα αυτά, το 5αρι με σουτ ποιο μπορεί να είναι τελικά εκτός του Καμινσκι και του Βοιντμαν;
Πολύ κρίμα που ο Σαριτς έκλεισε με 3 εκ μεικτά στο Golden State :sad:

Ψάχνω, ψάχνω και δεν βρίσκω τίποτα ενδιαφέρον. Αν υπάρχει κάποιο C με 35%+ στο τρίποντο αυτή τη στιγμή θα είναι κάποιος πολύ χαμηλά στις λίστες που σημαίνει ότι δεν θα κάνει τίποτα της προκοπής.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Αν τελικα παρουμε Τοκο (μιας και απο οτι φαινεται δεν υπαρχουν πολλα διαθεσιμα 4αρια, συν οτι δεν θελει παικτη για αυτη την θεση εκτος Ευρωλιγκας ή μη εμπειρο ο Αταμαν) τοτε εγω δεν θα τον εβαζα μαζι με Λεσορτ βασικο. Θα τον εβαζα με τον σουτερ σεντερ (Καμινσκι?) και μαζι με Παπι-Γκαι. Ετσι θα εχει χωρους ο Τοκο ή να ποσταρει ή να κοβει στη ρακετα και να τελειωνει φασεις. Με Λεσορτ δεν θα εχει αυτον το χωρο οποτε θα εχουμε θεμα.

Αν τελικα παμε για σουτερ σεντερ, τοτε δεν ξερω ποιοι ειναι διαθεσιμοι. Βοιτμαν και Καμινσκι? Αλλους δεν ξερω, αν πουμε οτι για Λεοναρντ δεν παμε αφου ειχε τραυματισμους. Εστω οτι παιρνουμε Καμινσκι, εγω θα τον σκεφτομουν και στο 4 μαζι με Λεσορτ στο 5. Αλλα στο 5 αμυντικα θα εχει θεματα στη δυναμη, στο 4 δεν θα εχει τοσο μεγαλα προβληματα ταχυτητας, οσο δυναμης στο 5.

Αν παμε με Τοκο-Καμινσκι τελικα στους ψηλους, και 3-4αρι τον Μαντζουκα, τοτε το 2-3αρι που θελουμε πρεπει να ειναι αναγκαστικά 3 n d, στυλ Ναναλι ή Ριβερς. Πρεπει να ειναι καλος αμυντικα, καλος αθλητικα και να εχει σουτ. Οποτε παμε καπως ετσι:

1st unit: Σλουκας-Βιλντοζα-3αρι με σουτ-Μητο-Λεσορτ

2nd unit: Γκραντ-Γκαι-Παπι-Τοκο-Καμινσκι

Συν Μαντζουκα αναλογα τα σχηματα που θελουμε και τον αντιπαλο

Δεν ειναι κακη ομαδα, αλλα σιγουρα οχι για final 4, εκτος αν ειμαστε τυχεροι στις διασταυρωσεις. Για 8αδα ομως ειναι θεωρω.

Απλως αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι εχουμε παικτες καλους αμυντικους αλλα οχι σουτερ (παπι-μητο-τοκο-γκραντ) και παικτες κακους αμυντικους και σουτερ (γκαι-σλουκα-σουτερ σεντερ). Δεν ξερω αν θα μας βγει αυτο, αλλα εγω προτιμουσα τουλαχιστον στις ενδιαμεσες θεσεις σουτ-αμυνα-αθλητικοτητα (για να ταιριαζουν με Γκαι-Σλουκα) και στο 5 ενα θηριο.

ΥΓ Για την θεση 3 πως θα σας φαινοταν ο Αντονι Λαμπ? 3αρι στο ΝΒΑ, για εδω 3-4αρι. Θα μπορουσε να παιζει μονο στο 3 εδω, ωστε να αποκτηθει αν τελικα δεν βρει ομαδα ΝΒΑ?

ΥΓ2 Θα θελετα Τοκο-Καμινσκι-3αρι μεταγραφη οπως ακουγεται τωρα να ειναι το πλανο μας ή 2-3αρι Καμπαρο, 3-4αρι Λαμπ και 5αρι Μπιγιομπο?

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2744
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Ιούλ 19, 2023 5:37 pm

Tracy Mac έγραψε:
ΥΓ Για την θεση 3 πως θα σας φαινοταν ο Αντονι Λαμπ? 3αρι στο ΝΒΑ, για εδω 3-4αρι. Θα μπορουσε να παιζει μονο στο 3 εδω, ωστε να αποκτηθει αν τελικα δεν βρει ομαδα ΝΒΑ?
Λογικά είναι καλή μεταγραφή αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως θα είναι το φιτ ενός Αμερικάνου έδω. Ειδικά ενός που προσπαθεί να χωθεί στο ΝΒΑ μέσα από την ενοχλητική διαδικασία των 2-way και 10-ήμερων συμβολαίων. Τα λεφτά που παίρνει είναι ψίχουλα σε σχέση με αυτά που μπορεί να βγάλει εδώ αλλά είναι πολλοί που πιστεύουν ότι σε βάθος χρόνου μπορούν να βγάλουν περισσότερα στο ΝΒΑ σε βάθος χρόνου (ένα καλό συμβόλαιο χρειάζονται) χωρίς να αλλάξουν ηπείρους.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1564
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Τετ Ιούλ 19, 2023 5:42 pm

Tracy Mac έγραψε:

ΥΓ2 Θα θελετα Τοκο-Καμινσκι-3αρι μεταγραφη οπως ακουγεται τωρα να ειναι το πλανο μας ή 2-3αρι Καμπαρο, 3-4αρι Λαμπ και 5αρι Μπιγιομπο?
Εγώ θα τον ήθελα τον Λαμπ με 1000,δυνατός, αθλητικός,έχει σουτακι,θα μπορούσε να βγει αποκάλυψη.Και όχι ακριβός.

Όσο για το ΥΓ2 το θέμα είναι τι κάνει στον Αταμαν...Οπότε θέλω αυτό που θέλει ο Αταμάν.Εκεινος ξέρει απείρως καλύτερα.
Μπακαλιστικα εντελώς ,εγώ προφανώς το δεύτερο.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3926
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιούλ 19, 2023 5:42 pm

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όπως συνηθίζει, «χτύπησε» μέσα από τα social media και απάντησε σε ερωτήσεις φίλων του Παναθηναϊκού για τον σχεδιασμό της ομάδας και τις μεταγραφικές κινήσεις.

Ο ιδιοκτήτης της πράσινης ΚΑΕ, σε live του στο Instagram, αναφέρθηκε στους λόγους που οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Μάριο Χεζόνια και Γιαν Βέσελι δεν ήρθαν στον Παναθηναϊκό, παρότι με την πλευρά των παικτών υπήρχε συμφωνία, αναφέρθηκε στο θέμα των εισιτηρίων διαρκείας, αλλά και στην περίπτωση του Έντι Ταβάρες, τον οποίο επίσης προσπάθησε να αποκτήσει.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε:
Για τον Γιαν Βέσελι: «Με τον Βέσελι είχαμε συμφωνήσει σε όλα, ήθελε σαν τρελός να έρθει, αλλά δεν τον άφησε η Μπαρτσελόνα»

Για τους Ταβάρες και Χεζόνια: «Θέλω και τον Ταβάρες και τον Χεζόνια. Η Ρεάλ είπε ότι δεν πουλάει παίκτες. Τους θέλω και τους δύο. Η Ρεάλ όμως δεν τους δίνει»

Ο Μάριο Χεζόνια
Για τις διαπραγματεύσεις με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για τους παίκτες: «Δίναμε 1 εκατομμύρια στη Ρεάλ και 2 το χρόνο στον Χεζόνια. Επίσης δίναμε 2 εκατομμύρια στην Μπαρτσελόνα και 1 στον Βέσελι».

Για την συμφωνία με τους Βέσελι, Χεζόνια και Ντόρσεϊ: «Και με τον Βέσελι και με τον Χεζόνια ήταν όλα συμφωνημένα και με τον Ντόρσεϊ. Δεν τον αφήνει όμως ο Ιτούδης, τι να κάνω;»

Για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη: «Πάρα πολύ καλός παίκτης, μακάρι να τον είχαμε»

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Ίσως να μην βγουν διαρκείας γιατί θα γίνουν έργα στο ΟΑΚΑ και να βγουν μόνο για αυτούς που είχαν την τελευταία τριετία»

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”