Μεταγραφές στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ 2023-24

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2139
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιούλ 21, 2023 5:53 pm

ssoulliss έγραψε:
Παρ Ιούλ 21, 2023 4:41 pm
Θυμάμαι πριν λίγους μήνες που είχαμε μια συζήτηση εδώ στο φόρουμ για το αν έκανε ο Carmello στην Ευρώπη, υποστήριζα ότι έκανε. Θυμάμαι ότι οι περισσότεροι φίλοι έγραφαν ότι δεν μπορεί, δεν αντέχει, δεν τον θέλουμε γιατί θα είναι τρύπα κλπ. Το θέμα με τέτοιους παίκτες δεν είναι αν θα κατακτήσεις την κορυφή (αν συμβεί καλοδεχούμενο) αλλά να ανεβάσεις το πρεστίζ της ομάδας σου και της διοργάνωσης σου. Τελικά ο ίδιος ο Carmello όταν σταμάτησε, απάντησε σε όλους μας, ότι είχε αρκετά καλές προτάσεις από την Ευρώπη αλλά δεν ήθελε να πάει.

Ο Kemba λοιπόν είναι μια μικρότερου βελληνεκους μεταγραφή αλλά ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Και μόνο ότι μπορεί π.χ. το ESPN να στείλε αποστολή στο Μονακό είναι διαφήμιση για την περιοχή, το γαλλικό πρωτάθλημα και την Euroleague. Όπως φέτος έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα του Πουέρτο Ρίκο που φιλοξενεί αρκετούς πρώην NBAers προεξάρχoντος του Cousins ή για το πρωτάθλημα της Ταϊβάν, ελέω Howard. Ο Kemba θα πάει σε ένα μέρος όπου μπορεί να πίνει τον καφέ του με τον Jordan, να δει τη φόρμουλα 1 και αν εναι σωστός επαγγελματίας (εγώ λέω ότι είναι) να αφήσει το στίγμα του στα 1 ή 2 χρόνια που θα μείνει.

Αν πέσει σε προπονητή στυλ Maljkovic νομίζω ότι θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, το θέμα είναι ότι αφού θες κλειστή λίγκα με συγκεκριμμένα συμβόλαια σε ομάδες θα πρέπει όταν έχεις μπροστά σου τέτοιες ευκαιρίες παικτών να συμβιβάζεσαι γιατί στο τέλος μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Επειδή όμως το σπορ έχει παραγίνει προπονητοκεντρικό φοβάμαι ότι δύσκολα θα επιβιώσουν τέτοιοι παίκτες (με συγκεκριμμένους προπονητές, όχι όλους).
Από ότι ακούγεται ο Ομπράντοβιτς της Μονακό δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Το θέμα είναι αν θα έχει απουσίες λόγω τραυματισμών . Δεν έχω διαβάσει ποτέ κάτι ότι έχει θέματα επαγγελματικά

0
WeRuleThisLand

a1greece
Reactions: 465
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Ιούλ 21, 2023 5:55 pm

kojito έγραψε:
Παρ Ιούλ 21, 2023 4:07 pm
Αν ο Walker δεν έχει θέματα με τραυματισμούς, μιλάμε περιφέρεια με Walker-James-Loyd-Okobo είναι μακράν η καλύτερη της διοργάνωσης. Δεν ξέρω βέβαια ποιος θα πρωτοπαίζει και ποιος θα έχει την μπαγκέτα στην επίθεση, κάποιος θα πρέπει να βάλει το εγώ του κάτω από την ομάδα. Ενδιαφέρον και το αν/πως θα καταφέρει να επιβληθεί ο Obradovic στους παίκτες του. Να πω την αλήθεια δεν μου δίνει την εντύπωση ότι είναι κόουτς που μπορεί να χειριστεί καλά τους αστέρες του.
Σε επιθετικό ταλέντο. Από όλους αυτούς παίζει κανείς άμυνα? Επίσης όλοι αυτοί θέλουν την μπάλα στα χέρια. Off ball δεν είναι καλοί.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 788
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Ιούλ 21, 2023 6:32 pm

tarp7 έγραψε:
Παρ Ιούλ 21, 2023 5:53 pm
Από ότι ακούγεται ο Ομπράντοβιτς της Μονακό δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Το θέμα είναι αν θα έχει απουσίες λόγω τραυματισμών . Δεν έχω διαβάσει ποτέ κάτι ότι έχει θέματα επαγγελματικά
Δεν το γνωρίζω αυτό για τον Obradovic αυτό, για τον συνεπώνυμο του ή τους λοιπούς Γιουγκοσλάβους προπονητές η ιστορία μας έδειξε ότι έβγαζαν αφρούς με τα πολύ μεγάλα ονόματα, ειδικά τους Αμερικανούς.
kojito έγραψε:
Παρ Ιούλ 21, 2023 4:53 pm
Ακόμα και σε αυτή την ηλικία και αρκετά ταλαιπωρημένος (νομίζω η τελευταία πλήρης χρονιά που έβγαλε είναι η 2019-20, κι αυτή είχε διακοπεί για 2-3 μήνες λόγω Covid), είναι σίγουρα το μεγαλύτερο όνομα μαζί με τον Gasol που έχει έρθει από το ΝΒΑ στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια (αφήνω έξω την χρονιά του lockdown στο ΝΒΑ γιατί εκεί οι παίκτες ερχόντουσαν προσωρινά για 1-2 μήνες για να μην σκουριάσουν). Βέβαια ο Gasol ήρθε στα 40 του και έχοντας ήδη 1,5 χρόνο που είχε αποσυρθεί. Εκτός αν ξεχνάω κανέναν. Μιλάμε άλλωστε για παίκτη με 33 λεπτά και 20 πόντους σχεδόν Μ.Ο. καριέρας στο ΝΒΑ και 4 συμμετοχές σε All Star Game.

Είναι πάντως κίνηση πρεστίζ όχι μόνο για την Μονακό αλλά και για την Λίγκα όπως είπε κι ο soulis, ειδικά μετά το μεγάλο κύμα φυγής σταρ από την Ευρώπη στο ΝΒΑ τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Σαν τελευταίο όνομα - Αμερικανού όχι Ευρωπαίου- και φυσικά όχι όνομα ανάλογο με του Kemba, θεωρώ ήταν ο Monroe. Ωστόσο παρότι δεν ήταν κακός στις σεζόν του νομίζω ότι απαξιώθηκε στο τέλος.

Η γνώμη μου είναι εν τέλει ότι πλην των δύο Ιταλών (γνωρίζετε ότι ο Messina μου σπάει τα νεύρα :P :P ) κανείς από τους υπόλοιπους δε θα ήθελε όνομα μεγαλύτερο από εκείνον. Να γράφετε δηλαδή η ομάδα του Kemba και όχι του εκατόστοτε προπονητή. Είναι ένα θέμα όμως που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και δεν είναι το κατάλληλο τόπικ εδώ για να το επεκτείνουμε.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2597
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιούλ 21, 2023 6:34 pm

WeRuleThisLand έγραψε:
Παρ Ιούλ 21, 2023 5:55 pm
kojito έγραψε:
Παρ Ιούλ 21, 2023 4:07 pm
Αν ο Walker δεν έχει θέματα με τραυματισμούς, μιλάμε περιφέρεια με Walker-James-Loyd-Okobo είναι μακράν η καλύτερη της διοργάνωσης. Δεν ξέρω βέβαια ποιος θα πρωτοπαίζει και ποιος θα έχει την μπαγκέτα στην επίθεση, κάποιος θα πρέπει να βάλει το εγώ του κάτω από την ομάδα. Ενδιαφέρον και το αν/πως θα καταφέρει να επιβληθεί ο Obradovic στους παίκτες του. Να πω την αλήθεια δεν μου δίνει την εντύπωση ότι είναι κόουτς που μπορεί να χειριστεί καλά τους αστέρες του.
Σε επιθετικό ταλέντο. Από όλους αυτούς παίζει κανείς άμυνα? Επίσης όλοι αυτοί θέλουν την μπάλα στα χέρια. Off ball δεν είναι καλοί.
Η Μονακο περσι ήταν μια απτις καλύτερες άμυνες στη λίγκα.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3408
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Ιούλ 21, 2023 6:46 pm

H Fener είπε του Καλάθη να τα μαζεύει σύντομα (σύμφωνα με το SDNA) και αυτός τους είπε "μάλιστα, φέρτε μου 1.5 μύριο και φτιάχνω βαλίτσες".

0
Εικόνα
Phys87

nba
Reactions: 824
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιούλ 21, 2023 6:50 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Ιούλ 21, 2023 6:46 pm
H Fener είπε του Καλάθη να τα μαζεύει σύντομα (σύμφωνα με το SDNA) και αυτός τους είπε "μάλιστα, φέρτε μου 1.5 μύριο και φτιάχνω βαλίτσες".
Κοιτα να δεις που θα πάει στον Οσφπ αυτός!

0
Άβαταρ μέλους
Sharp Shooter

a1greece
Reactions: 1104
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nashty

Παρ Ιούλ 21, 2023 6:55 pm

Ο Kemba είναι τεράστιο ονομα αλλά έχω δυο ενστάσεις:

1ον αν έχει γόνατα

2ον αν τώρα στα 33 έχει όρεξη να μπει στο mindset παίκτη Ευρωλίγκας, να αφήσει τα έα μωέ τώα μετά από ήττες και να σκοτώνεται σε παιχνίδια κανονικής περιόδου.

0
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7275
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Ιούλ 21, 2023 6:58 pm

Πάντως σε κάτι βιντεάκια σχετικά πρόσφατα δείχνει μια χαρά ,στην Ευρώπη θα χει από 15π μ.ο και πάνω .. τωρα σε ποσα ματς θα παίξει είναι άλλου παπά ευαγγέλιο

Προφανώς και αν είχε γόνατα δεν υπήρχε περίπτωση να το σκεφτεί καν να ρθει ..

0
JohnnyPao

champion

Σάβ Ιούλ 22, 2023 1:54 am

Μας δημιούργησε χοντρό θέμα ο Ιτουδης φετος αλλά με αυτά και με αυτά έχει φτιάξει ροστεραρα :

Neto - Wilbekin(1/2) - Madar
Guduric - Dorsey
Pierre - Birsen
Hayes - Sestina
Motley(5/4) - Papagiannis - Sanli

+ κάποιοι έξτρα Τούρκοι, όπως ο Hazer και ο Mahmutoglu που θα βοηθάνε στο τουρκικο πρωτάθλημα.

Πέρσι η Φενερ ήταν σαν εμάς ουσιαστικά, έφτιαξε ροστερ απτο μηδέν, φετος έχει διατηρήσει το κορμό της και θα χει 2η σερί σεζον τον ίδιο προπονητή.

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Σάβ Ιούλ 22, 2023 5:14 am

Ο Μαντάρ έκανε φασαρία για να πάει πέμπτος γκαρντ στη Φενέρ και να κουνάει πετσέτες στο Νέτο. Από τις χειρότερες επαγγελματικές αποφάσεις όλων των εποχώνε όταν ο Ζοτς σε ετοιμάζει για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο.

3
3 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038

Σάβ Ιούλ 22, 2023 11:19 am

yorgos έγραψε:
Σάβ Ιούλ 22, 2023 5:14 am
Ο Μαντάρ έκανε φασαρία για να πάει πέμπτος γκαρντ στη Φενέρ και να κουνάει πετσέτες στο Νέτο. Από τις χειρότερες επαγγελματικές αποφάσεις όλων των εποχώνε όταν ο Ζοτς σε ετοιμάζει για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο.
2ος ασσος θα ειναι, ο σκοτι μονο στο 2 παιζει πια. Και Παρτιζαν λογικα 2ος ασσος θα ηταν. Λογικα θα πηρε αρκετα παραπανω, αλλα και παλι τον Ζοτς δεν τον αφηνεις οταν εισαι μαλιστα και σε μικρη ηλικια.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7275
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Ιούλ 22, 2023 11:29 am

νταξει ροστεραρα της φενερ δεν το λες,μονο γκουντουριτς μοτλευ ειναι τοπ..φ4 δεν μπορω να την δω με τιποτα. ο μπιελιτσα τι εκανε εκοψε το μπασκετ?

0
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1088
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Σάβ Ιούλ 22, 2023 1:33 pm

0
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions: 1614
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Σάβ Ιούλ 22, 2023 1:54 pm

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Σάβ Ιούλ 22, 2023 1:54 pm

shaq7 έγραψε:
Σάβ Ιούλ 22, 2023 11:29 am
νταξει ροστεραρα της φενερ δεν το λες,μονο γκουντουριτς μοτλευ ειναι τοπ..φ4 δεν μπορω να την δω με τιποτα. ο μπιελιτσα τι εκανε εκοψε το μπασκετ?
Εε ναι δεν νομίζω να τον υπολογίζει τον Μπιελιτσα ο Ιτουδης. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν σαρεσει η Φενερ, η οποία κάποια στιγμή στην αρχή της χρονιάς φετος (πριν το ξεπεταγμα του ΟΣΦΠ) έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη και ήταν μάλιστα ομάδα που χτίστηκε απτο μηδέν, με νέο προπονητή και κοντά στις 10 νέες μεταγραφές. Και μην ξεχνάμε ότι έφτασαν ένα σουτ απόσταση απτο φαιναλ 4. Πλέον με περισσότερη ομοιογένεια, με ίδιο τον βασικό τους κορμό και ιδιο προπονητή πιστεύω μπορούν να πάνε πολύ καλύτερα.

Ο Χειζ είναι ένα απτα καλύτερα 4αρια στην Ευρώπη πλέον και από πίσω τον Σεστινα εγώ τον πιστεύω, στο 5 είχαν αναβάθμιση με Παπαγιαννη αντι Τζεκιρι , κράτησαν τον Πιερ που είναι εργαλείο (ο δικός τους Ντιαλο) , έχουν τους Γουιλμπεκιν, Γκουντουριτς, Ντορσει που είναι σούπερ σκορερς και άλλαξαν τον ασουτο Καλαθη με τον Νέτο + έφεραν και τον Μανταρ που έβγαλε ματια στη Παρτιζαν περσι και παιζει σε μια 2ετια να ναι ο καλύτερος ασος στη γιουρολιγκ.

ΥΓ. Αν αντι του Μανταρ και του Νέτο είχαν τον Σλουκα και τον Βιλντοζα, θεωρώ πως θα ήταν το ιδανικό ροστερ που θα ήθελε να φτιαξει ο Αταμαν στον Παναθηναϊκό.

Με Σλουκα-Βιλντοζα στον ασο , δύο σούπερ 2αρια όπως Γουιλμπεκιν και Ντορσει. Στο 3 ένας αντίστοιχος Παπαπετρου (Πιερ) και ο νέος του Σιμόν (Γκουντουριτς), στο 4 δύο παιχτες με εξαιρετικό σουτ και αμυνα και φυσικά 3 (ολογράφως ΤΡΙΑ) στρετς-5αρια : Μοτλει, Παπαγιαννης και Σανλι.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωταθλήματα, Αγώνες, Παίκτες Διεθνών Πρωταθλημάτων”