Να σε πω, που λένε και οι ΘεσσαλονικείςGK_23 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 28, 2023 4:53 pmΔεν είναι ακριβώς αυτές οι συμμετοχές που αναφέρειςssoulliss έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 28, 2023 3:53 pmΟ Nowitzki είχε δεσμευθεί ότι μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 θα βρίσκεται κάθε καλοκαίρι στην εθνική ομάδα βοηθώντας τη να πετύχει αυτή την πρόκριση. Ήταν 12 καλοκαίρια σερί, ακόμη και το κενό για τη Γερμανία καλοκαίρι του 2004. Έπειτα κατέβηκε σε 2 Eurobasket το 2011 και το 2015 για τον παραπάνω λόγο, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.
Ο Gasol πρωτοέπαιξε το 2001 με την ανδρική εθνική, και μέχρι το 2013 είχε μια απουσία αυτή του EuroBasket του 2005. Επανήλθε το 2014 και μέχρι το 2017 αγωνιζόταν κανονικά με την εθνική για 4 συνεχομενα καλοκαίρια, ώσπου σταμάτησε στο Τόκυο το 2021. Ο Ginobili είχε τη "μικρότερη" παρουσία σε σχέση με τους υπολοίπους αφού μέχρι το 2006 έπαιξε σερί (από το 1998), επανήλθε μετά το 2008 και τις δύο χρονιές 2011-12. Ήθελε να αγωνιστεί το 2014 αλλά οι Spurs του το απαγόρευσαν ώσπου έκλεισε την καριέρα του το 2016 στο Ρίο.Βαριέμαι να κάτσω να τα βρώ αλλά 12 σερί καλοκαίρια ο Nowitzki στην εθνική Γερμανίας και 8 σερί ο Ginobili στην εθνική Αργεντινής δεν έπαιξαν ποτέ.
Ο Gasol έλειψε επίσης και από το Παγκόσμιο του 2010, για να ξεκουραστεί. Και στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και στο Παγκόσμιο του 2010, όπου έλειψε για να ξεκουραστεί, ταξίδεψε στις χώρες οπου γίνονταν τα τουρνουά και έκανε τον σχολιαστή στην ισπανική τηλεόραση.
https://www.fiba.basketball/news/ESP--- ... -for-Gasol

Ο Ginobili έχει συνεχόμενα Americup το '99, '01, '03 και το '05 συν τα Μουντομπάσκετ της Αθήνας, της Ιντιανάπολις και της Ιαπωνίας, συν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Στο Σίδνεϋ το 200 οι Αργεντίωοι δεν είχαν προκριθεί, ενώ ο λόγος που απουσίασε από το Americup του 2007 που ήταν ταυτόχρονα και προολυμπιακό τουρνουά ήταν ένας τραυματισμός που είχε αποκομίσει στο τέλος της σεζόν. Για το Nowitzki ισχύουν όπως τα έγραψα

Εμείς πλην του Γιάννη δεν είχαμε ποτέ κάποιον παίκτη που να παίζει στο ΝΒΑ και να προσδοκούμε τη συμμετοχή του τα καλοκαίρια με την εθνική, έχουμε τώρα και μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις. Σε αυτό που λες έχεις δίκιο και αυτό γιατί σαν κοινωνία, σα μπασκετική ακόμη χειρότερα, είμαστε συντηρητικοί. Εγώ δεν κακίζω τα παιδιά που σταματούν νωρίς, με ενοχλούν όμως δηλώσεις που έχουν κάνει αρκετοί στο παρελθόν ότι π.χ. εγώ θα παίζω μέχρι τα 40 μου, είμαι στατιώτης της εθνικής και ο ίδιος σταματά στα 32 του. Άλλος παίκτης σταμάτησε στα 30 του γιατί είχε κουραστεί από τα 5-6 καλοκαίρια που ασχολήθηκε με την εθνική, ενώ λίγα χρόνια πριν έλεγε στην εθνική όσο αντέχω κλπ. Αυτά είναι που μ'ενοχλούν, όχι το να επικαλεστείς ξεκούραση και φυσικά περίμενα (θα γεράσω περιμένωντας όμωςGK_23 έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 28, 2023 4:53 pmΦαντάσου να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα... Να έβγαινε ας πούμε σε λίγες ημέρες ο Γιάννης και να έλεγε "Παγκόσμιο γιοκ γιατί δεν έχω ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο" και να πήγαινε μετά καλεσμένος της ΕΡΤ να σχολιάζει τους αγώνες στη Μανίλα. Στο καλύτερο σενάριο θα διαβάζαμε για δήμευση της περιουσίας του στην Ελλάδα

Το όλον πρόβλημα φέτος δεν αφορά την εθνική μας νομίζω. Το έχει ο Jokic