2022-2023-Ολυμπιακός - Μεταγραφές και προτάσεις

Συντονιστής: Captains

AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Αύγ 02, 2023 1:10 pm

golitog7 έγραψε:
Τετ Αύγ 02, 2023 12:32 pm
Όσο περισσότερο χωνεύω το καινούριο ροστερ (χωρίς προσθήκη βέβαια που μάλλον είναι και το πιο πιθανό) τόσο καταλήγω στο συμπέρασμα πτι φέτος ούτε 8αδα δε θα πλησιάσουμε. Ας είμαστε ειλικρινείς, ποιον παίκτη κλάσης έχουμε; Για μένα μόνο τον Μικουτινοφ και αυτόν σε θεωρητικό επίπεδο γιατί έχει 2 χρόνια να παίξει σε σοβαρό επίπεδο. Ο Φαλ είναι καλός όταν λειτουργεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο με τον Σασα να ανοίγει το γήπεδο, να κόβει σαν τρελός κτλ κτλ. Ούτε αυτόφωτος είναι να πεις ότι θα ποστάρει και θα βάλει τους άλλους στα καλάθια ούτε σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Η Φενερ το κατάλαβε αυτό, δεν έστειλε βοήθειες και παραλίγο να μας αποκλείσει. Φέτος ποιος θα ανοίξει το γήπεδο, ποιος θα κόψει στις πλάτες των αντιπάλων, ποιος θα πάρει τα μεγάλη σουτ που αναπόφευκτα πρέπει να πάρεις όταν στα κλειστά παιχνίδια θα μαζευτούν όλη στη ρακέτα; Ο Πίτερς; Ο Μακκισικ; Ο Λαρεντζακης; Έρχονται δύσκολες εποχές σύντροφοι κυρίως γιατί είχαμε καλομάθει.
Δεν νομίζω να έχουμε λόγο να ανησυχούμε για τον Μιλου, είναι στην καλύτερη ηλικία και είναι σταθερά τα τελευταία χρόνια από τα κορυφαία 5αρια στην Ευρώπη.

Κατανοώ την ανησυχία από την μία, βρίσκω κάποιες σκέψεις λίγο υπερβολικές ωστόσο.

Ο Φαλ δεν είναι και ανίκανος στο να βάλει το αντίπαλο 5αρι μέσα, για αυτό δίνουν βοήθειες τόσοι προπονητές, για αυτό ο ΠΑΟ όταν δεν έπαιζε οργανωμένα έμοιαζε σαν να παίζουν στο 5 επαγγελματίας παίχτης vs εφηβικό και ας γκρινιάζουν οι απέναντι ότι φταίει αποκλειστικά ο Πάπα.

Είναι πόλος δημιουργίας ο Φαλ, ακριβώς γιατί πρέπει να παίξεις άμυνα με τρόπο που δεν θα φτάσει να είναι πλάτη κοντά στο καλάθι.

Παίχτες να ανοίγουν το γήπεδο επίσης έχεις. Ο Πίτερς μπορεί να μην είναι Σάσα, αλλά το δυνατό του σημείο αυτό είναι και αν η ομάδα μείνει έτσι αυτός θα παίζει στο κατά τα άλλα ίδιο βασικό σχήμα με Παπ/Κανααν που επίσης δεν αφήνεις μόνους τους.

Για την σεκοντ γιουνιτ τώρα, είμαι αρκετά πιο αισιόδοξος από τους περισσότερους. Νομίζω ότι ο Γκος πραγματικά ταιριάζει πιο αρμονικά από τον κατά τα άλλα καλύτερο Σλούκα και η παρουσία του Μιλου θα την ανεβάσει επίπεδο.
Νομίζω ότι φέτος το στεπ απ θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε στην σεκοντ γιουνιτ: Μακκισικ.
Δείχνει να στήνεται έτσι που θα πάρει αρκετές προσπάθειες με κοψίματα, ντράιβ ή ελεύθερα σουτ, τα οποία αν βάλει θα έχει πάνω από 10π ανά ματς.

Όλα αυτά αν μείνουμε έτσι, που με βάση τις κινήσεις της ομάδας δεν δείχνει καθόλου το πιο πιθανό σενάριο.

@kite26 Καθόλου δεν είναι αυτά τα "ρεαλιστικά" δεδομένα. Είναι μια άποψη, σεβαστή, αλλά παραμένει άποψη. Εγώ ας πούμε έχω μια άλλη, άλλος μια τρίτη.

Ούτε ριμπιλντ θα χρειαστείς άμεσα:Μιλου, Γκος, Φαλ, Γουόκαπ, Λαρι, Παπ, Λούντζης, Μακ +Πίτερς (αν τα καταφέρει φέτος και μείνει κιόλας) έχουν από 2 έως 6+ χρόνια και όλοι εκτός Πίτερς συμβόλαιο πάνω από ένα χρόνο.
Αν σου βγει και ο Πάπας +1. Το ίδιο και ο Τανουλης.

Μόνο οι Σικμα, Κανααν είναι σε ηλικία/διάρκεια συμβολαίου που το πιο πιθανό είναι να φύγουν του χρόνου.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlexD την Τετ Αύγ 02, 2023 1:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3703
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Αύγ 02, 2023 1:15 pm

kite26 έγραψε:
Τετ Αύγ 02, 2023 12:56 pm

Κάτσε όμως. Για να τα πάρουμε από την αρχή, γιατί θα τρελαθούμε εδώ μεσα.
1. Ούτε που ένδιαφέρθηκες για Ρογκαβόπουλο. Το είπε ο ίδιος ο παίκτης και για τους 2 μεγάλους. Τόσο αχρείαστος σου ήτανε;
3. Αλλοι Έλληνες όπως ο Ζούγρης θα ενίσχυαν τον ελληνικό κορμό και θα ήταν χρήσιμοι με potential. Μόνο Τανούλης, που φαίνεται άπειρος και θέλει πολύ δουλεια.
4. Ως προηγούμενο του 3 δεν φρόντισες να αποκτήσεις Μαντζούκα. Τώρα θα σου κάνει τη ζημιά γιατί εχει εξελιχθεί σε πολύ καλό παίκτη και παίζει σε άμεσα ανταγωνιστική ομάδα.
Η λογική του Μπαρτζώκα είναι ξεκάθαρη νομίζω ως προς το θέμα, αν ο παίκτης δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει (αθλητικά, τεχνικά, νοοτροπίας, χαρακτήρα) απλώς δεν ασχολείται μαζί του είτε είναι Έλληνας, είτε όχι. Αυτά ως προς τον Ρογκαβόπουλο.
Ο Ζούγρης πραγματικά δεν βλέπω τι potential έχει για τον Ολυμπιακό τουλάχιστον, παίζει σέντερ και είναι κάπου στα 2 μέτρα το ύψος, ελάχιστη εμπειρία στην Α1. Γενικότερα είμαι κάθετα αντίθετος και το λέω σε κάθε ευκαιρία με τα παιδομαζώματα μήπως και βγει κάποιος. Βλέπουμε και τι γίνεται στον Παναθηναϊκό, ο Χουγκάζ έχασε μια χρονιά, ο Σαμουντόροφ δεν εμφάνισε ακριβώς ενθαρρυντική εικόνα στην Εθνική U18, o Μαντζούκας θα πρέπει να βρει χώρο κάπου μεταξύ των Μήτογλου, Ερνανγκόμεζ, Παπαπέτρου και του Μιχαλιούκ αν έρθει. Το ότι δεν βρίσκουμε καλούς Έλληνες δεν σημαίνει ότι πρέπει να μαζεύουμε όποιον ελπιδοφόρο υπάρχει παρ' εκτός αν έχουμε σχέδιο γι' αυτόν, όπως π.χ. όταν είχαμε τον Παπαπέτρου.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pisto-linas

a1greece
Reactions: 395
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: mj,d-rose.span,law iv

Τετ Αύγ 02, 2023 1:15 pm

Τελικά όταν λέμε dream team ,τι εννοούμε?Γιατί έχω χάσει λίγο την μπάλα τόσες φορές που έχει ειπωθεί(Σκουντή ψυχαρα).Εγώ έχω στο μυαλό μου την εθνική ΗΠΑ του 1992 πχ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7275
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 02, 2023 1:21 pm

Εγώ ίσως είμαι από τους πιο απαισιόδοξους στο θέμα της μεταγραφής αλλά και απογοητευμένος από τους αφους που μειώνουν το μπατζετ αλλά την καταστροφολογία δεν την καταλαβαίνω ..

Την απουσία του σλουκα δεν θα την καταλάβουμε καν με τον γκος .. Πέρσι ούτε πολύ έπαιζε αλλά ούτε και καλά για μεγάλο διάστημα , ο γουοκαπ τράβηξε το κουπί και φέτος περιμένουμε και καλύτερο κανααν.

Του Σασα είναι τεράστια .. ωστόσο επειδή έχουμε προπονηταρα πάλι ωραίο μπάσκετ θα παίξουμε ,πάλι μεγάλες νίκες θα κάνουμε και εύκολα θα μπούμε ίσως και στην 4δα..

Στα πλέι οφ αναλόγως και τον αντίπαλο και αν έχουμε πλεονέκτημα αλλά σίγουρα ξεγραμμένοι δεν θα μαστε..ίσως να μην είμαστε το φαβορί αλλά στάνταρ θα μας φοβούνται .. εκεί βέβαια σταματάνε τα καλά αν δεν έχει έρθει παικταράς με μπάλες..

Σε περίπτωση που έρθει ο ναν ήδη ξέρουμε τις 3 από τις 4 ομάδες του φ4 .. μόνο η Ρεάλ θα έχει περισσότερες πιθανότητες από μας.

Ο παο εντωμεταξύ αν δεν πάρει μιχαλιουκ και μείνει με γκριγκονις δεν έχει καλύτερο ρόστερ ακόμα και ας μην πάρουμε γκαρντ.ο Ουκρανός τους κάνει ομάδα φ4.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1300
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τετ Αύγ 02, 2023 1:43 pm

Θα βάλω για φέτος τα δικά μου στοιχήματα και εδώ θα είμαστε να τα δούμε. Για πάμε λοιπόν:
1ο: Ο Ρογκαβόπουλος θα είναι παίκτης-αποκάλυψη με την Ταού.
2ο: Η δεύτερη αποκαλύψη θα είναι ο Κάιλ Γκάι, ο οποίος θα κάνει πολύ μεγάλα χουνέρια.
3ο: Ο ΠΑΟ θα έχει σχετικά δύσκολο πρώτο γύρο, λόγω του ότι χρίζεται ήδη ως φαβορί και θα τον χτυπήσουν οι ομάδες. Προβλέπω να δέσει σχετικά γρήγορα όμως.
4ο: O Πάπας θα δείξει βελτιωμένο πρόσωπο στην Α1, σαν μικρό στεπ απ.
5ο: Ο Λούντζης μια από τα ίδια, όπως και ο Λάρρυ. Θα έχουν περισσότερο χρόνο όμως και αυτό θα τους βοηθήσει.
6ο: O Σίκμα θα μας βοηθήσει πολύ στην κυκλοφορία, με έμμεσους πόντους λόγω ασίστ. Λίγα πράγματα στο άμεσο σκορ, δε θα ''κουβαλήσει''.
7ο: Ο Άλεκ Πίτερς είναι σε ηλικία που μπορεί να κάνει στεπ απ και να βγει περισσότερο μπροστά. Και ναι, σε ένα βαθμό θα το κάνει! Θα είναι καλός, όμως δεν ξέρω το σώμα του τι όρια θα του βάλει.
8ο: Η Αρμάνι θα πιάσει πάτο, για άλλη μια φορά. Θα αλλάξει προπονητής εκεί. Βλέπω να πηγαίνει κανένας Τρινκιέρι.
9o: Θα έχουμε πολλά και μεγάλα κενά στο σκορ. Αν έρθει παίκτης σαν τον Ναν, αυτόματα διαγράφεται.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1245

Τετ Αύγ 02, 2023 2:25 pm

με κινδυνο να γιονω κουραστικος εξακολουθω να θελω παικτη που να παιζει στο τρια και να ειναι τρια οχι δυομισυ .

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3407
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Αύγ 02, 2023 3:03 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Τετ Αύγ 02, 2023 2:25 pm
με κινδυνο να γιονω κουραστικος εξακολουθω να θελω παικτη που να παιζει στο τρια και να ειναι τρια οχι δυομισυ .
Μα και SF να έρθει, οι απαιτήσεις του κόσμου για παικταρά που να τα στάζει, δεν αλλάζουν. Απλά συνήθως οι μπόμπερ είναι οι SG γι’αυτό είναι επικεντρωμένοι εκεί. Το να σου έρθει ένας ακόμα Παπανικολάου καλό θα είναι, αλλά οι φίλοι του Ολυμπιακού θέλουν κάποιον που να ματώνει το διχτάκι μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει, ανεξάρτητου θέσης.

0
Εικόνα
Heisenberg

euroleague
Reactions: 1470
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Αύγ 02, 2023 3:35 pm

εχω την εντυπωση οτι θα περιμενουμε το NBA . δεν θα παμε σε επιλογη παικτη τωρα. οποτε θα αφησουμε ανοικτο του Ναν και οποιου αλλου απο το πανω ραφι. και αυτο ειναι το σωστο για μενα. γιατι να βιαστουμε τωρα και να παμε σε κατι που ισως να μην ειναι τοσο καλο? δεν λεω να περιμενουμε μεχρι τελευταια μερα αλλα χρονος υπαρχει.
απο χτες βεβαια υπαρχει μια φημη που διαδιδεται οτι θα σκασει μπαμ μεσα στο Σκ(οχι του Ναν). αλλα αυτοι που τα λενε δεν ξερω καν τι ρολο βαρανε και τι επαγγελονται.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7275
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Αύγ 02, 2023 3:40 pm

ο φοντεκιο αν μεινει ελευθερος θα μπορουσε να ειναι ο μπομπερ στο 3..αν και για μενα επειδη αυτος που πρεπει να ρθει θα ειναι για να παιζει 25λεπτα δεν πρεπει να κουτουλαει με τον παπ.. Στο 3 παιζει απο τον γουοκαπ μεχρι και ο πιτερς..κουτσα στραβα βολευεται.. Οι 20π που θα μας λειπουν σε καθε ματς οχι..

ο κορκμαζ σε τι φαση ειναι?θα τον κρατησουν?

0
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 1042

Τετ Αύγ 02, 2023 4:19 pm

Μέχρι πότε ρε μάγκες μπορούν και βρουν συμβόλαιο στο Nba οι παίκτες ? Δλδ τον Ναν μέχρι ποια ημερομηνία θα τον περιμένουμε ?

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3407
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Αύγ 02, 2023 4:20 pm

prime7 έγραψε:
Τετ Αύγ 02, 2023 4:19 pm
Μέχρι πότε ρε μάγκες μπορούν και βρουν συμβόλαιο στο Nba οι παίκτες ? Δλδ τον Ναν μέχρι ποια ημερομηνία θα τον περιμένουμε ?
Δεν υπάρχει κάποιο deadline.

0
Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τετ Αύγ 02, 2023 4:29 pm

Heisenberg έγραψε:
Τετ Αύγ 02, 2023 3:35 pm
εχω την εντυπωση οτι θα περιμενουμε το NBA . δεν θα παμε σε επιλογη παικτη τωρα. οποτε θα αφησουμε ανοικτο του Ναν και οποιου αλλου απο το πανω ραφι. και αυτο ειναι το σωστο για μενα. γιατι να βιαστουμε τωρα και να παμε σε κατι που ισως να μην ειναι τοσο καλο? δεν λεω να περιμενουμε μεχρι τελευταια μερα αλλα χρονος υπαρχει.
απο χτες βεβαια υπαρχει μια φημη που διαδιδεται οτι θα σκασει μπαμ μεσα στο Σκ(οχι του Ναν). αλλα αυτοι που τα λενε δεν ξερω καν τι ρολο βαρανε και τι επαγγελονται.
Συμφωνώ ότι δεν έχουμε λόγο να βιαστούμε, από δω και πέρα ο χρόνος μόνο υπέρ μας λειτουργεί γιατί οι παίχτες περιμένουν ΝΒΑ και οι ευρωπαϊκές ομάδες που θα έχουν κενά τέλη Αυγούστου θα είναι ελάχιστες.
Μόνο αν κάπως έχουν κερδίσει στην υπόθεση Ντόρσεϊ μπορεί να βιαστούν ή αν γίνει η έκπληξη με Μίροτιτς τελικά.
Τώρα για το μπαμ το σκ δε ξέρω, στα σοσιαλ τα είδες; έχεις κάτι παραπάνω; :D
Υπάρχει η αλήθεια είναι ένας αέρας από τους ανθρώπους της ομάδας, σαν να είναι σίγουροι ότι θα γίνει κάτι καλό μέσα στον Αύγουστο. Για να δούμε.

0
taurus13

senior
Reactions: 51

Τετ Αύγ 02, 2023 5:15 pm

Θα πω τη γνώμη μου και ελπίζω να μην υποθέσει κανείς ότι είμαι κακοπροαίρετος.
Πραγματικά έχω την απορία πως θα καταλήξει το ρόστερ του Ολυμπιακού, κάτι που τελικά θα δείξει και τις προθέσεις των Αγγελόπουλων. Αν μείνει ως έχει, ή τελοσπάντων δεν δωθεί ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στον παίχτη σημείο αναφοράς και βασικό σκόρερ, πιστεύω ότι έχει γίνει μεγάλη υποβάθμιση και είναι κρίμα. Είναι μια ομάδα έτοιμη, δεμένη που ναι μεν έχασε δύο βασικά γρανάζια, αλλά ουδείς αναντικατάστατος. Απ'τη στιγμή που ξεκίνησες παίρνοντας Μιλουτίνοφ, σημαίνει ότι πήγαινες για αναβάθμιση του ρόστερ. Μετά ήρθε η πρώτη ανάποδη. Έχασες τον Βεζένκοφ, το βασικό σου σκόρερ και τον αντικατέστησες με ένα πολύ καλό παίχτη, απλώς το σκορ σου πλέον πρέπει να το βρεις από αλλού. Από κάποιον που προφανώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Πάρτον. Για 2 εκατομμύρια (για του Αγγελόπουλος μιλάμε) θα χαλάσεις αυτό το αριστούργημα που έχει φτιαχτεί?
Δεν ξέρω αν οι Αγγελόπουλοι έχουν στο μυαλό τους ότι ο Παναθηναϊκός χτυπάει ότι κινείται φέτος και σκόφτονται ότι δεν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν σε αυτή την ατραπό, οπότε ας πάει και το παλιάμπελο (πρωτάθλημα) και μόνο πολλά λεφτά μπας και σηκώσουμε την ευρωλίγκα που είναι και δύσκολο δεν τα δίνουμε. Που αυτός για μένα πρέπει να είναι και ο μόνος στόχος. Αν σκέφτονται έτσι είναι άξιοι της μοίρας τους.
Οι τρύπες βέβαια στο ρόστερ είναι πολλές. Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα λερναία ύδρα που παρόλο ότι γενικά δεν είχε τραυματισμούς, έβλεπες ότι όποιος παίχτης και αν έλειπε, με κάποιο περίεργο τρόπο δε φαινόταν η απουσία του. Δεν πιστεύω ότι κανένας πόσο μάλλον ο Μπαρτζώκας υπολογίζει τον Τανούλη ως παίχτη που μπορεί να σταθεί στην Ευρωλίγκα έστω και για λίγα λεπτά (και σε τι θέση έ? παλεύοντας με τα θηρία). Θα το καταπιούν αμάσητο το παιδί. Υπολογίζεις ότι Φαλ και Μιλουτίνοφ θα είναι πάντα εκεί σε όλα τα παιχνίδια? Οπότε μία λύση θα ήταν και ένα τεσσαροπεντάρι με μετατόπιση πχ του Πίτερς (που προσωπικά δεν μου αρέσει σαν παίχτης) στο τρία να βοηθάει τον Παπανικολάου.
Ο Μίροτιτς ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε ο Ολυμπιακός ώστε να διατηρήσει τη χημεία που είχε, με το βασικό σκόρερ από τη θέση τέσσερα, ένα τεσσαροπεντάρι σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου ψηλού και για τα υπόλοιπα λεπτά του Μίροτιτς και όχι τον Σίκμα, αλλιώς με το μοντέλο που είναι τώρα, ένα Ντάνστον που είναι και μεγάλος και δε θα έχει απαιτήσεις για να είσαι ασφαλής στο πέντε.
Αλλά ο σκόρερ, κάτι δηλαδή σε combo guard (πχ όπως είναι ο Ναν ή κάποιος παρεμφερής τελοσπάντων) πρέπει να αποκτηθεί. Και ας αφήσει ο Παπανικολάου τα κοκκαλάκια του πάλι στο παρκέ (βάλε κι έναν Κάλινιτς και γίναμε :mrgreen: )

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1122
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τετ Αύγ 02, 2023 6:12 pm

taurus13 έγραψε:
Τετ Αύγ 02, 2023 5:15 pm
Θα πω τη γνώμη μου και ελπίζω να μην υποθέσει κανείς ότι είμαι κακοπροαίρετος.
Πραγματικά έχω την απορία πως θα καταλήξει το ρόστερ του Ολυμπιακού, κάτι που τελικά θα δείξει και τις προθέσεις των Αγγελόπουλων. Αν μείνει ως έχει, ή τελοσπάντων δεν δωθεί ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στον παίχτη σημείο αναφοράς και βασικό σκόρερ, πιστεύω ότι έχει γίνει μεγάλη υποβάθμιση και είναι κρίμα. Είναι μια ομάδα έτοιμη, δεμένη που ναι μεν έχασε δύο βασικά γρανάζια, αλλά ουδείς αναντικατάστατος. Απ'τη στιγμή που ξεκίνησες παίρνοντας Μιλουτίνοφ, σημαίνει ότι πήγαινες για αναβάθμιση του ρόστερ. Μετά ήρθε η πρώτη ανάποδη. Έχασες τον Βεζένκοφ, το βασικό σου σκόρερ και τον αντικατέστησες με ένα πολύ καλό παίχτη, απλώς το σκορ σου πλέον πρέπει να το βρεις από αλλού. Από κάποιον που προφανώς δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ρόστερ. Πάρτον. Για 2 εκατομμύρια (για του Αγγελόπουλος μιλάμε) θα χαλάσεις αυτό το αριστούργημα που έχει φτιαχτεί?
Δεν ξέρω αν οι Αγγελόπουλοι έχουν στο μυαλό τους ότι ο Παναθηναϊκός χτυπάει ότι κινείται φέτος και σκόφτονται ότι δεν έχουν σκοπό να ακολουθήσουν σε αυτή την ατραπό, οπότε ας πάει και το παλιάμπελο (πρωτάθλημα) και μόνο πολλά λεφτά μπας και σηκώσουμε την ευρωλίγκα που είναι και δύσκολο δεν τα δίνουμε. Που αυτός για μένα πρέπει να είναι και ο μόνος στόχος. Αν σκέφτονται έτσι είναι άξιοι της μοίρας τους.
Οι τρύπες βέβαια στο ρόστερ είναι πολλές. Πέρσι ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα λερναία ύδρα που παρόλο ότι γενικά δεν είχε τραυματισμούς, έβλεπες ότι όποιος παίχτης και αν έλειπε, με κάποιο περίεργο τρόπο δε φαινόταν η απουσία του. Δεν πιστεύω ότι κανένας πόσο μάλλον ο Μπαρτζώκας υπολογίζει τον Τανούλη ως παίχτη που μπορεί να σταθεί στην Ευρωλίγκα έστω και για λίγα λεπτά (και σε τι θέση έ? παλεύοντας με τα θηρία). Θα το καταπιούν αμάσητο το παιδί. Υπολογίζεις ότι Φαλ και Μιλουτίνοφ θα είναι πάντα εκεί σε όλα τα παιχνίδια? Οπότε μία λύση θα ήταν και ένα τεσσαροπεντάρι με μετατόπιση πχ του Πίτερς (που προσωπικά δεν μου αρέσει σαν παίχτης) στο τρία να βοηθάει τον Παπανικολάου.
Ο Μίροτιτς ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε ο Ολυμπιακός ώστε να διατηρήσει τη χημεία που είχε, με το βασικό σκόρερ από τη θέση τέσσερα, ένα τεσσαροπεντάρι σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου ψηλού και για τα υπόλοιπα λεπτά του Μίροτιτς και όχι τον Σίκμα, αλλιώς με το μοντέλο που είναι τώρα, ένα Ντάνστον που είναι και μεγάλος και δε θα έχει απαιτήσεις για να είσαι ασφαλής στο πέντε.
Αλλά ο σκόρερ, κάτι δηλαδή σε combo guard (πχ όπως είναι ο Ναν ή κάποιος παρεμφερής τελοσπάντων) πρέπει να αποκτηθεί. Και ας αφήσει ο Παπανικολάου τα κοκκαλάκια του πάλι στο παρκέ (βάλε κι έναν Κάλινιτς και γίναμε :mrgreen: )
Δεν διαφωνώ μεν, και πράγματι ένας Μιροτιτς στο 4 και ένας Ναν στα Gurad τους χρειάζεται η ομάδα, το θέμα είναι ότι αυτοί οι παίκτες θέλουν 3εκ+ ο κάθε ένας για να έρθουν, λεφτά που δεν τα δίνει η ομάδα, εδώ πήρε τον Σικμα με 600Κ.

Στο 4-5 η ομάδα θα πάει έτσι όπως είναι, και αν κάτσει κάποια στραβή ε θα βρει έναν έχτρα παίκτη μέσα στην χρονιά, δεν χάλασε και ο κόσμος. Ενα απλό Backup για 5 λεπτά max 10 λεπτά, το βρίσκεις όποτε θες. Τωρα αν χτύοπα ξύλο τραυματιστεί κάποιος σοβαρα ε θα δούμε τι θα γίνει....

Στο 2 θα κυνηγήσει θεωρητικά καλό παίκτη από το NBA, άλλα αν δεν βρει αυτό που πραγματικά θέλει ο Μπαρτζώκας δεν θα πάρει τίποτα. Με λίγα λόγια ή θα πάρει βαρβάτο 2-3αρι με 2εκ+ τον χρόνο ή τίποτα, μεσοβέζικες λύσεις σαν π.χ. τον Τομας στο 1εκ. δεν το βλέπω να προχωράνε.

Γνώμη μου είναι ότι η ομάδα θα μείνει όπως έχει και ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η χρονιά ίσως βρει κάποια καλή περίπτωση μέσα στην χρονιά.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1300
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Τετ Αύγ 02, 2023 6:16 pm

Ό,τι και να κάνουν οι άλλοι, ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΣΟΥ. Και τώρα, πλέον, είναι αργά για δάκρυα. Δεν διορθώνονται πολλά πράγματα. Πες, τα διορθώνουμε στο 2 με Ναν (δύσκολο να έρθει, ΜΑΚΑΡΙ όμως). Οκ...

Στο 4 και 5 είσαι κομπλέ; Με τέτοια τεραστίων διαστάσεων σεζόν; Δεν είναι η Ευρωλίγκα πια όπως παλιά, που έπαιζες μερικά ματσάκια και τέλος. Μιλάμε για μαραθώνιο!!
Έστω, χτύπα ξύλο, σου χτυπάει ο Φαλ, θα μείνεις με Μίλου και Τανούλη; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θες παίκτη εκεί ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

Στο 3 είσαι καλυμμένος; Αν σου χτυπήσει ο Παπ τι θα κάνεις; Θες παίκτη δεύτερο βιολί της 3 εκεί πέρα. Θα τη βγάλεις με Μακίσικ και Λάρρυ που χαρακτηρίζεται από αστάθεια; Καλός, χρυσός, αλλά πόσης ζυγοστάθμισης επιδέχεται; Και είναι ο αγαπημένος μου ο Λάρυ. Με πολύ αγάπη το λέω...Τόσα χρόνια βλέπω μπάσκετ, οκ δεν είμαι προπονητής, αλλα δεν είμαι και τυφλός...

Έχω και ένα τελευταίο ερώτημα...Έστω αύριο γίνεται πρόταση από το ΝΒΑ σε Σβι. Λέτε ο ΠΑΟ δε θα κινηθεί για Ναν; Και τότε;; None?

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”