H Εθνική Παίδων πήρε ρεβάνς από την Γερμανία επικρατωντας με 82-78 στην παράταση και αφού απώλεσε διψήφια διαφορά στα τελευταία λεπτά της κανονικής περιόδου!
Μιας και βρίσκομαι Αθήνα και αφού το κλειστό των Μελισσίων είναι από τα λίγα κλειστά που έχει κανονικό κλιματισμό πετάχτηκα μια βόλτα να σας τραβήξω βίντεο όσο βλέπατε την εθνική Νέων!
ΕΔΩ τα τελευταία 15 λεπτά της κανονικής περιόδου
ΕΔΩ η παράταση!
Υ.γ. Τεχνικά είχαμε κάποια θέματα με τα πλάνα ,αφου το κλειστό ειναι μικρό και είχε αρκετούτσικο κόσμο με αποκορύφωμα όταν μια κυρία ηρθε την ώρα που τραβούσα βίντεο να μου πει να πάω πιο δίπλα γιατι ήρθαν καποιοι δικοί της
Αλλα το αποτελεσμα ειναι αξιοπρεπέστατο θαρρω.
Θα μπορουσαν να ειχα σηκωθει αλλά εκτος του ότι βαριόμουνα,μπορει(σιγουρα) να μου γινόταν και καμιά παρατήρηση ...
Υ.γ.2. Μας ρίχνανε ενα κεφάλι ,θα το δείτε και εσείς....
Λες και παίζανε παίδες με εφήβους ηταν
Στο παιχνίδι με την Ισπανία θα φανούν οι δυνατότητες αυτής της εθνικής. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια χάναμε με κατεβασμένα χέρια όχι μόνο από τη πρώτη ομάδα της Ισπανίας αλλά και από τα δεύτερα. Βέβαια σε αυτές τις ηλικίες αλλάζουν πολλά από χρόνο σε χρόνο. Αλεξάκης, Παπασταύρου και Καζαμίας είναι τα παιδιά που ξεχωρίζουν, προσωπική αδυναμία ο Πουρλίδας αν και η επιλογή του να μείνει για ένα χρόνο ακόμα στο Ζαφειράκη νομίζω τον κράτησε λίγο πίσω σε σύγκριση με άλλα παιδιά. Δεν είναι κακή φουρνιά, αλλά έχει τρία μειονεκτήματα. Υπάρχουν ελάχιστες επιλογές στις θέσεις 4 και 5, είναι παραπάνω από γεμάτη η ομάδα στη θέση 2 και με εξαίρεση τον Καζαμία και τον Μακαρατζή δεν έχει άλλους καθαρούς άσσους. Στα των κλήσεων, πολύ άδικη η μη κλήση του Θοδωρή Παυλόπουλου της Καλαμάτας 80 και του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου του ΚΑΟΧ . Ο Παυλόπουλος εκτός ότι ήταν από τα παιδιά που ξεχώρισαν στο Promitheas Park tournament που έγινε τον Γενάρη, είχε πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα των ενώσεων και στις αναμετρήσεις με τον Προμηθέα ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Και αυτός γύρω στα δύο μέτρα, με μακριά χέρια και με προοπτική να πάρει αρκετό ύψος. Ελπίζω του χρόνου να βρεθεί σε ομάδα εκτός Πελοποννήσου. Ο Παναγιωτόπουλος κουβάλησε τον ΚΑΟΧ μέχρι τη τελική φάση του Πανελληνίου Παίδων, έχοντας αποκλείσει στη Β φάση τον Ζαφειράκη Νάουσας του Πουρλίδα ( και έχοντας όλη τη χρονιά σημαντικό ρόλο στη εφηβική, στην U21(έφτασαν στους 4) και στην αντρική ομάδα του ΚΑΟΧ. Κατά τη προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή πολύ καλύτερος από 5 με 6 παιδιά που έχουν κληθεί και από τους παίχτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν και στη θέση 1. Στις κλήσεις θα έπρεπε να ήταν και ο Γεωργάς του Παναθηναϊκού.
Στο 2ο φιλικό της στα Σκόπια(στο 1ο είχε κερδίσει περίπατο την γηπεδούχο) η εθνική μας ηττήθηκε από το Ισραήλ(πελάτες του θα καταντήσουμε) με 79-74 !
Απότι διαβάζω ο Καλαμπόκης έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του...
Και όπως βλέπω είναι 13...
Αρα;
Άρα όπως και στην Νέων ,όπως και στην Εφήβων,έτσι και στην Παίδων έχουν κόπει παίχτες χωρίς να ενημερωθούμε και θα μάθουμε κατευθείαν την τελική 12άδα...Νεα ήθη
https://www.fiba.basketball/europe/u16/2023
Οπως και στην Εφήβων, θα τα δω όλα (έχω και μια ψύχωση με αυτή την ηλικία), αλλά δεν προκειται να βγάλω άχνα. Εχω τα θέματά μου με τον Καλαμπόκη, θεωρώ το δίδυμο με την Δελή, για γέλια, οπότε γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας
Το ρόστερ έχει πράγματα και θαύματα, όπως εξάλλου συμβαίνει διαχρονικά.
Ασσος????
Τεσπα, καλή διαμονή στα Σκόπια
Άπιθανα πραγματα μέχρι τώρα , 41-67 είμαστε μπροστά ! Μια φουρνιά που την είχα με βάση τις εμφανίσεις ως παμπαίδες ( τόσο άσχετος είμαι) ως φαβορί για υποβιβασμό ( αν και αναθάρρησα όταν δεν φάγαμε πρόσφατα εικοσαρα από Ισπανούς )
Μόνο να μην έχουμε άσχημη προσγείωση στους άλλους αγώνες !
Τα παιδιά παίζουν καλά γενικά. Ο Άλε αναμενόμενα ξεχωρίζει. Υπάρχουν παίκτες εργαλεία σε αυτή την ομάδα που μπορούν να κάνουν δουλίτσα. Αλλά δεν υπάρχει 4άρι και αυτό αναγκάζει τον Παπασταύρου να παίζει εκεί. Το παιδί μοιάζει λίγο έξω από τα νερά του. Λογικό. Στο 2 και στο 3 έπαιζε. Είναι προσαρμοστικό παιδί όμως. Μένει να φανεί αν μπορέσει να αποδώσει εκεί ή αν εν τέλει θαφτεί εκεί. Είναι κρίμα γιατί είναι ωραίος παίκτης. Ένεση ποιότητας και ο Σερμπέζης πάντως, που είχε άνετα θέση και στην τελική 12άδα της Γερμανίας, βέβαια όντας πιο χαμηλά στο ροτέισιον. Στο 5 υπάρχει θέμα. Υπερτίμιος ο φιλότιμος Καραθανάσης, ο Ντάψης δυσκολεύεται, ενώ ο Σκληρός που είναι και ο μοναδικός 2008 και ένας από τους δύο καλύτερους της φουρνιάς του, μοιάζει άγουρος, ενώ έχει κάποια καλά στοιχεία. Πολύ καλή ομαδική προσπάθεια τα παιδιά σήμερα.