JohnnyPao έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 10, 2023 1:13 pm
pan24 έγραψε: ↑Πέμ Αύγ 10, 2023 12:01 pm
Πιστεύω με Dozier κλείνει η περιφέρεια και θα πάνε για βασικό 5αρι συν αναπληρωματικό 4 με Smailagic 4-5.
Θα μπορούσε να υπολογίζει Ponitka small ball 4 αλλά δε νομίζω.
Επίσης θα μπορούσε να πάρει και έναν Καλάθη ακόμα ή γενικά κάποιον βασικό άσσο αλλά δεν βλέπω να χωράει, σαν κλασσικό άσσο έχει τον Jaramaz και πίσω του Avramovic.
Ο Dozier φαίνεται μπαμ στον ρόλο του Exum ο οποίος στην Παρτίζαν έπαιξε 1 στην Ευρώπη, στην Μπαρτσελόνα για 2 τον είχαν.
Γενικά δεν υπάρχουν τόσο οι κλασσικές θέσεις 1-2-3 πλέον και ο Ζοτς προσαρμόζεται στις σύγχρονες τάσεις.
Η μπάλα θα είναι πολύ ώρα στα χέρια του Punter, στις άλλες θέσεις των κοντών θέλει σουτέρ(Nunnally, Andjusic), καλούς αμυντικούς(Jaramaz,Ponitka,Avramovic) και slasher(Dozier, εν μέρει και Jaramaz).
Φέτος θα έχουν και δημιουργία από τα forwards με Ponitka και συμφωνώ ότι μοιάζουν περισσότερο με ομάδα Ζοτς δηλαδή θα έχουν περισσότερη σκληράδα και θα ελέγχουν περισσότερο τον ρυθμό. Πέρσι αρκετές φορές είχαν θέμα αμυντικά.
Μένει να δούμε τι 5αρι θα βρουν αλλά νομίζω να βρεις από τους κομμένους αθλητικό 5αρι άτεχνο μπροστά και καλό αμυντικό-ριμπάουντερ δεν είναι ιδιαίτερο δύσκολο.
Ο Dozier δεν ειναι ασος, είναι 2/3αρι και μάλιστα με μέτρια ντρίπλα. Ο Exum έπαιζε ασος και στο ΝΒΑ και ναι, εννοείται τον βελτίωσε σαν πλειμεικερ ο Ζοτς. Ο Dozier όμως δεν είναι τέτοια περίπτωση, θα χε και περισσότερο νόημα σαν κίνηση αν δεν είχαν έναν εκ των Nunally ή Ponitka (κανένας τους δεν κατεβαίνει στο 4, επειδή το δα κι αυτο). Η Παρτιζαν εκτός του Εξουμ, έχασε φετος και τον Madar, εναν εξαιρετικό δημιουργό και πήρε στη θεση του τον μετριοτατο σε αυτό το τομέα Jaramaz που έπαιζε 15 λεπτά μέσο όρο στη Μπαγερν και είχε 1,5 ασιστ και 1 λάθος ανα αγώνα. O Punter δεν ειναι ασος ρε παιδια σκορερ είναι...
Ίσως πέρα από Dozier πάρει και Καλαθη ή Pangos (αν παρει ή Αρμανι καναν Nunn ή John Wall) και ουσιαστικά χωρίσει στον ασο του και στον Dozier κάποια από τα λεφτά που θα έδινε στον Mirotic. Και να πάει κάπως έτσι :
1: Calathes(20') , Jaramaz(12') , Avramovic(8')
2: Punter(26') , Dozier(14')
3: Nunally(18') , Ponitka(16') , Dozier(6')
4: Leday(24') , 4αρι(16')
5: 5αρι(20') , Smailagic(18') , Leday(2') , Koprivica(-)
Οι επιλογές για το 4αρι είναι ο Derrick Williams (τον είχε και στη Φενερ), ο Jordan Mickey ή ο Antony Lamb από ΝΒΑ. Για το 5αρι δεν εχω ιδεα, ίσως πάρει τον Kaminsky.
Θα λείπει το τρίποντο του Andjusic με τόσους ασουτους μαζεμενους αλλά οκ.
Πάντως από τα draft reports ακόμα τον αναφέρουν ως combo guard με υποσημείωση βέβαια ότι έχει μέτρια ντρίμπλα.
Στο κολλέγιο 1 έπαιζε, στο nba ξεκίνησε σαν 1, στο Denver ειδικά όταν είχαν τραυματισμούς έπαιρνε και χρόνο στο 1.
Έχει μέτρια ντρίμπλα ναι όμως μιλάμε μέτρια ντρίμπλα για το nba, οχι ντριμπλα Μποχωρίδη.
Και ο Σλούκας για παράδειγμα μέτρια ντρίμπλα έχει για άσσος αλλά δεν είναι πρόβλημα.
Αν παίζουν όπως έπαιζαν πέρσι δεν χρειάζονται κλασικό άσσο για να τρέξουν να πάρουν κάποιον όπως ο Καλάθης. Παραλίγο να πάνε final 4 με τον βασικό τους άσσο να έχει 2,7 ασσίστ.
Στην επίθεση τους αυτός που είχε περισσότερο την μπάλα στα χέρια ήταν ο Πάντερ.
Ο Γιάραμαζ 1,5 ασσίστ είχε σε 15' αλλά και ο Μαντάρ 1,6 σε 13' είχε δεν είναι ότι κουβάλαγε στην δημιουργία. Μπορεί να γίνει τοπ δημιουργός αλλά δεν είναι ακόμα.
Πήραν και τον Πονίτκα που μπορεί να δώσει δημιουργία από το 3.
Όχι ότι ο Dozier δεν έχει ρίσκο αλλά το βλέπω καλύτερη λύση από περιπτώσεις τύπου Καλάθη που είναι ξεκάθαρα σε πτώση ή Πάνγκος που είναι ρίσκο λόγω υγείας.
Οι χρόνοι που έχεις βγάλει με Καλάθη βγαίνουν και θα μπορούσε να είναι ένα ενδεχόμενο αλλά εκτός ότι μαζεύεται πολύ ασουτίλα βγαίνει εντελώς εκτός ο Άντζουσιτς που είναι και Σέρβος. Δεν έχει βγει πουθενά ότι τον έχουν για διώξιμο.
Θα το έβλεπα πολύ περισσότερο όμως αν αντί για Καλάθη έβαζες έναν Λαπροβίτολα και εκεί θα έβλεπα και Πονίτκα small ball 4.
Τώρα στους ψηλούς εξαρτάται. Αν πάνε για Καμίνσκι θέλουν 4 με άμυνα αν πάνε σε 5 στυλ Κουέτα μπορούν να πάνε και σε πιο σοφτ 4.
Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως το έχει στο μυαλό του και φέτος, θυμάμαι και πέρσι η στελέχωση που έκαναν δεν μας πολυέβγαζε νόημα γιατί φαινόταν να μην υπάρχει δεύτερο 5αρι και υπολογίζαμε όλοι τον Έξουμ για 2.