Μεταγραφές στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ 2023-24

Συντονιστής: Captains

basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Αύγ 15, 2023 11:01 am

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Αύγ 15, 2023 1:55 am

Θα τον συζητάμε σε λίγο καιρό για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αυτόν. Η Αλμπα θέλει έναν καλό ασο κι εναν σοβαρο σεντερ για να είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστική. Δεν μπορώ να δεχτώ πως θα πάει με τον Σπανιόλο και τον Σαμαρ στον ασο και στο 5 με τον Κουματζε και τον Γουετζελ.
Κι όμως, αυτό είναι το modus operandi των ¨Αλμπατρος, τόσα χρόνια.
Γκεντράιτις, Φοντέκιο (κυρίως αυτός, από τα βάθη του πάγκου- εξέδρας της Αρμάνι) , Ντα Σίλβα κι οι μικροί που έριξε πέρσι (Μπλατ και Πρότσιντα) Κουμάτζε και πάει λέγοντας.
Ο Σπανιόλο και ο Πρότσιντα λογικά θα παίζουν βασικοί στην Εθνική Ιταλίας για χρόνια ( un paio di anni). Ενδεχομένως να ακολουθήσουν και τον δρόμο που χάραξε ο συμπατριώτης τους, Φοντέκιο.
O δε Σαμάρ (έχουμε μιλήσει γι' αυτόν και τον Μαντάρ πριν κανα 2ρι χρόνια) κουβαλάει πολύ μπάσκετ μέσα του και θυμίζει παλιούς πλέι μέικερ (ως προς τα καλά τους εννοώ).

Εγώ είμαι με την Άλμπα, με την Μπασκόνια, με τον Ολυμπιακό. Να παίρνουν παίκτες και να τους βελτιώνουν. Η σειρά που παρέθεσα τις ομάδες δεν είναι τυχαία.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2597
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Αύγ 15, 2023 12:58 pm

basket72 έγραψε:
Τρί Αύγ 15, 2023 11:01 am
JohnnyPao έγραψε:
Τρί Αύγ 15, 2023 1:55 am

Θα τον συζητάμε σε λίγο καιρό για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αυτόν. Η Αλμπα θέλει έναν καλό ασο κι εναν σοβαρο σεντερ για να είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστική. Δεν μπορώ να δεχτώ πως θα πάει με τον Σπανιόλο και τον Σαμαρ στον ασο και στο 5 με τον Κουματζε και τον Γουετζελ.
Κι όμως, αυτό είναι το modus operandi των ¨Αλμπατρος, τόσα χρόνια.
Γκεντράιτις, Φοντέκιο (κυρίως αυτός, από τα βάθη του πάγκου- εξέδρας της Αρμάνι) , Ντα Σίλβα κι οι μικροί που έριξε πέρσι (Μπλατ και Πρότσιντα) Κουμάτζε και πάει λέγοντας.
Ο Σπανιόλο και ο Πρότσιντα λογικά θα παίζουν βασικοί στην Εθνική Ιταλίας για χρόνια ( un paio di anni). Ενδεχομένως να ακολουθήσουν και τον δρόμο που χάραξε ο συμπατριώτης τους, Φοντέκιο.
O δε Σαμάρ (έχουμε μιλήσει γι' αυτόν και τον Μαντάρ πριν κανα 2ρι χρόνια) κουβαλάει πολύ μπάσκετ μέσα του και θυμίζει παλιούς πλέι μέικερ (ως προς τα καλά τους εννοώ).

Εγώ είμαι με την Άλμπα, με την Μπασκόνια, με τον Ολυμπιακό. Να παίρνουν παίκτες και να τους βελτιώνουν. Η σειρά που παρέθεσα τις ομάδες δεν είναι τυχαία.
Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους οι ομάδες που μου γράφεις, ούτε στο ελάχιστο. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 12 χρόνια έχει πάει σε 4 φαιναλ-4 και 9 φορες στα πλειοφ, η Μπασκονια έχει πάει κι αυτή μια φορά στο φαιναλ-4 και κάθε χρόνο είτε μπαίνει στα πλειοφ, είτε μένει εκτός για μια νίκη και η Αλμπα είναι ο περιγελος της λιγκας από τότε που εμφανίστηκε.

Βέβαια οι ομάδες που μένουν στην ιστορία είναι αυτές με τις Ευρωλίγκες, με τους καλύτερους παιχτες, που παίζουν το ωραιότερο μπάσκετ για χρόνια. Είναι η Ρεαλ, η Μπαρτσα, ο Παναθηναϊκός επί Ζοτς, η Τσσκα, η Εφες του Αταμαν, η Μακαμπι, κλπ. Τι να το κάνω να βγάζω 2 παιχταραδες τον χρόνο και να μην μπορώ να τους κρατήσω οικονομικα και να μου τους παίρνουν? Και οι μεγάλες ομάδες εξελίσσουν παιχτες, οχι μονο οι μικρές. Όπως ο οσφπ εξέλιξε τον Φαλ και τον Γουοκαπ, έτσι η Εφές εξέλιξε τον Πλάις και τον Μισιτς, ο ΠΑΟ του Ζοτς επίσης έβγαζε παίχτες. Η διαφορά είναι πως όταν αυτοί οι παιχτες γίνονταν όντως καλοι, δεν έφευγαν για να ξεκινήσει η ομαδα από την αρχή, όπως γίνεται κατά κόρον σε Αλμπα και Μπασκονια.

0
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Τρί Αύγ 15, 2023 7:11 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Αύγ 15, 2023 12:58 pm

Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους οι ομάδες που μου γράφεις, ούτε στο ελάχιστο. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 12 χρόνια έχει πάει σε 4 φαιναλ-4 και 9 φορες στα πλειοφ, η Μπασκονια έχει πάει κι αυτή μια φορά στο φαιναλ-4 και κάθε χρόνο είτε μπαίνει στα πλειοφ, είτε μένει εκτός για μια νίκη και η Αλμπα είναι ο περιγελος της λιγκας από τότε που εμφανίστηκε.

Βέβαια οι ομάδες που μένουν στην ιστορία είναι αυτές με τις Ευρωλίγκες, με τους καλύτερους παιχτες, που παίζουν το ωραιότερο μπάσκετ για χρόνια. Είναι η Ρεαλ, η Μπαρτσα, ο Παναθηναϊκός επί Ζοτς, η Τσσκα, η Εφες του Αταμαν, η Μακαμπι, κλπ. Τι να το κάνω να βγάζω 2 παιχταραδες τον χρόνο και να μην μπορώ να τους κρατήσω οικονομικα και να μου τους παίρνουν? Και οι μεγάλες ομάδες εξελίσσουν παιχτες, οχι μονο οι μικρές. Όπως ο οσφπ εξέλιξε τον Φαλ και τον Γουοκαπ, έτσι η Εφές εξέλιξε τον Πλάις και τον Μισιτς, ο ΠΑΟ του Ζοτς επίσης έβγαζε παίχτες. Η διαφορά είναι πως όταν αυτοί οι παιχτες γίνονταν όντως καλοι, δεν έφευγαν για να ξεκινήσει η ομαδα από την αρχή, όπως γίνεται κατά κόρον σε Αλμπα και Μπασκονια.
Δεν έχω σκοπό να σε πείσω. Περί ορέξεως η γνωστή πίττα. Εσένα σου αρέσουν άλλες ομάδες. Δεκτόν.

Το θέμα είναι, ότι κάθε μια ομάδα απ΄' αυτές που παρέθεσα κινείται μ' ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και στο κομμάτι αυτό, κι οι 3 δικαιώνονται πλήρως.
Επιπλέον, τίς έγραψα με μια σειρά που όπως τόνισα δεν ήταν στα.. κουτουρού.

Αν και δεν είναι το θέμα του σχόλιου μου, να σου πω ότι ο Πλάις έκανε την καλύτερή του χρονιά στη Βιτόρια. ( εμπίπτει κι αυτός στη σχολή Σαλαθάρ- Κερεχέτα).
Ο δε Μίτσιτς ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό που έγινε.
Κουβεντιάζεται ως 'ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της σειράς του, από τότε που μπίσταγε την μπάλα στην ομάδα- πασαρέλα (με το κίνκι τότε όνομα) του Μακαρόνια Μίσκο.
Φάνηκε να σταματάει την εξέλιξή του εκεί κάπου πριν καταλήξει σε μια ακόμη ομάδα που ενδεχομένως να μπορούσε να μπει στην άτυπη αυτή λίστα.
Τη Ζαλγκίρις του Σάρας.

Αλλά, ας μην το πάμε στα δίπολα, πάλι.
Εγώ είπα ότι μου αρέσουν οι συγκεκριμένες ομάδες γιατί ειιναι οι ομάδες που βάσει αντικειμενικών κριτηρίων λειτουργούν προωθητικά.

Συμπερασματικά, η Άλμπα για ένα άλλο καλοκαίρι θα προχωρήσει με τον τρόπο της.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3403
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Αύγ 16, 2023 3:25 pm

Κάλεσε όντως τον Αγραβάνη για προπονήσεις ο Λάσο; :shock:

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τετ Αύγ 16, 2023 5:00 pm

nikolas_asteri έγραψε:
O Ted Laso?

2
2 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3403
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Αύγ 16, 2023 5:42 pm

yorgos έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:
O Ted Laso?
https://www.trifilara.gr/agravanis-omad ... masia-tis/

0
Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τετ Αύγ 16, 2023 5:44 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Αύγ 16, 2023 5:42 pm
yorgos έγραψε:

O Ted Laso?
https://www.trifilara.gr/agravanis-omad ... masia-tis/
Εντάξει πλάκα πλάκα για 5ος ψηλός είναι μια χαρά ο Αγραβανης. Έχοντας υπόψη ότι στο Μόναχο δεν θα γίνονται ευτράπελα, έχει μια ανέλπιστα καλή ευκαιρία να κάνει ριστάρτ στην καριέρα του. Τον έχω κράξει όσο λίγους και δεν θέλω ούτε να φανταστώ να γυρνάει στην ομάδα μου, αλλά μακάρι να πάει στην Μπαγερν τελικά ή κάπου στην Γερμανία και να κάνει επανεκκίνηση.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2664
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Αύγ 16, 2023 5:51 pm

Καλά στην προετοιμασία θα πάει για να τους βοηθήσει μέχρι να μαζευτούν όλοι οι παίκτες όπως είχε ο Ολυμπιακός πέρσι τον Τσαλμπούρη, πιο παλιά ο Παναθηναϊκός Παπαντωνίου και Δίπλαρο κλπ.

Θα είναι τεράστια έκπληξη αν δείξει τόσο καλή εικόνα που πείσει τον Λάσο να του δώσει συμβόλαιο.

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1791
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Πέμ Αύγ 17, 2023 9:39 pm

Στην Παρτιζάν ο Frank Kaminsky.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions: 2243
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Πέμ Αύγ 17, 2023 9:41 pm

Χαμούλης φέτος με.το ΝΒΑ

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2764
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Πέμ Αύγ 17, 2023 9:53 pm

Εν τω μεταξύ ο Kaminsky έχει και σερβικές ρίζες, θυμάμαι πως αρκετά χρόνια πριν είχε προσπαθήσει (ανεπιτυχώς) να αποκτήσει σερβικό διαβατήριο.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2664
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Πέμ Αύγ 17, 2023 10:08 pm

mixalisgate7 έγραψε:

Με τον Καμίνσκι πήραν τον ψηλό με σουτ και σκορ που έψαχναν με τον Μίροτιτς.
Τώρα τους μένει ακόμα μια μεταγραφή και είμαι περίεργος τι μεταγραφή θα είναι.

Το πρώτο σενάριο είναι να πάρουν 4αρι για μπακαπ του Λεντέι.

Το δεύτερο να πάρουν αθλητικό 5 που θα παίζει και μαζί με τον Καμίνσκι σε ψηλά σχήματα όπως έπαιζαν και μαζί Βέσελυ-Ούντο.

Το τρίτο, ο Ντοζίερ να υπολογίζεται για 2-3 οπότε ο Πονίτκα να παίζει και κάνα δεκάλεπτο στο 4 και να πάρουν άσσο.

Τέταρτο αλλά θεωρώ λιγότερο πιθανό να μην πάρουν κανέναν ακόμα όπου σε αυτή την περίπτωση θα έχουν το ίδιο μικρό σχετικά ροτέισον με πέρσι.
Ντοζίερ αντί Έξουμ, Γιάραμαζ αντί Μαντάρ, Πονίτκα αντί Παπαπέτρου και Καμίνσκι αντί Λεσόρ.
Πιστεύω ότι θα πάρουν ακόμα έναν αλλά το ότι τελικά θα κρατήσουν Βούκσεβιτς αντί να τον δώσουν δανεικό βάζει σε σκέψεις.

0
JohnnyPao

champion

Πέμ Αύγ 17, 2023 10:18 pm

pan24 έγραψε:
Πέμ Αύγ 17, 2023 10:08 pm
mixalisgate7 έγραψε:

Με τον Καμίνσκι πήραν τον ψηλό με σουτ και σκορ που έψαχναν με τον Μίροτιτς.
Τώρα τους μένει ακόμα μια μεταγραφή και είμαι περίεργος τι μεταγραφή θα είναι.

Το πρώτο σενάριο είναι να πάρουν 4αρι για μπακαπ του Λεντέι.

Το δεύτερο να πάρουν αθλητικό 5 που θα παίζει και μαζί με τον Καμίνσκι σε ψηλά σχήματα όπως έπαιζαν και μαζί Βέσελυ-Ούντο.

Το τρίτο, ο Ντοζίερ να υπολογίζεται για 2-3 οπότε ο Πονίτκα να παίζει και κάνα δεκάλεπτο στο 4 και να πάρουν άσσο.

Τέταρτο αλλά θεωρώ λιγότερο πιθανό να μην πάρουν κανέναν ακόμα όπου σε αυτή την περίπτωση θα έχουν το ίδιο μικρό σχετικά ροτέισον με πέρσι.
Ντοζίερ αντί Έξουμ, Γιάραμαζ αντί Μαντάρ, Πονίτκα αντί Παπαπέτρου και Καμίνσκι αντί Λεσόρ.
Πιστεύω ότι θα πάρουν ακόμα έναν αλλά το ότι τελικά θα κρατήσουν Βούκσεβιτς αντί να τον δώσουν δανεικό βάζει σε σκέψεις.
Όπως τα λες είναι για τη Παρτιζάν.

0
JohnnyPao

champion

Πέμ Αύγ 17, 2023 10:24 pm

Το ύποπτο βέβαια με τη Παρτιζάν ειναι πως τόσο ο Ντοζιερ, όσο κι ο Καμινσκι υπέγραψαν με μονοετή συμβόλαια που σημαίνει πως ο Ζοτς θα ψάχνει πάλι για παιχτες σε αυτές τις θέσεις από του χρόνου. Και μάλιστα σε βασικούς ρόλους...

0
JohnnyPao

champion

Πέμ Αύγ 17, 2023 10:39 pm

Napier - Dos Santos - Teodosic(1/2)
Nedovic - Lazic
Hanga - Giedraitis - Lazarevic