JohnnyPao έγραψε: ↑Τρί Αύγ 15, 2023 12:58 pm
Δεν συγκρίνονται μεταξύ τους οι ομάδες που μου γράφεις, ούτε στο ελάχιστο. Ο Ολυμπιακός τα τελευταία 12 χρόνια έχει πάει σε 4 φαιναλ-4 και 9 φορες στα πλειοφ, η Μπασκονια έχει πάει κι αυτή μια φορά στο φαιναλ-4 και κάθε χρόνο είτε μπαίνει στα πλειοφ, είτε μένει εκτός για μια νίκη και η Αλμπα είναι ο περιγελος της λιγκας από τότε που εμφανίστηκε.
Βέβαια οι ομάδες που μένουν στην ιστορία είναι αυτές με τις Ευρωλίγκες, με τους καλύτερους παιχτες, που παίζουν το ωραιότερο μπάσκετ για χρόνια. Είναι η Ρεαλ, η Μπαρτσα, ο Παναθηναϊκός επί Ζοτς, η Τσσκα, η Εφες του Αταμαν, η Μακαμπι, κλπ. Τι να το κάνω να βγάζω 2 παιχταραδες τον χρόνο και να μην μπορώ να τους κρατήσω οικονομικα και να μου τους παίρνουν? Και οι μεγάλες ομάδες εξελίσσουν παιχτες, οχι μονο οι μικρές. Όπως ο οσφπ εξέλιξε τον Φαλ και τον Γουοκαπ, έτσι η Εφές εξέλιξε τον Πλάις και τον Μισιτς, ο ΠΑΟ του Ζοτς επίσης έβγαζε παίχτες. Η διαφορά είναι πως όταν αυτοί οι παιχτες γίνονταν όντως καλοι, δεν έφευγαν για να ξεκινήσει η ομαδα από την αρχή, όπως γίνεται κατά κόρον σε Αλμπα και Μπασκονια.
Δεν έχω σκοπό να σε πείσω. Περί ορέξεως η γνωστή πίττα. Εσένα σου αρέσουν άλλες ομάδες. Δεκτόν.
Το θέμα είναι, ότι κάθε μια ομάδα απ΄' αυτές που παρέθεσα κινείται μ' ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και στο κομμάτι αυτό, κι οι 3 δικαιώνονται πλήρως.
Επιπλέον, τίς έγραψα με μια σειρά που όπως τόνισα δεν ήταν στα.. κουτουρού.
Αν και δεν είναι το θέμα του σχόλιου μου, να σου πω ότι ο Πλάις έκανε την καλύτερή του χρονιά στη Βιτόρια. ( εμπίπτει κι αυτός στη σχολή Σαλαθάρ- Κερεχέτα).
Ο δε Μίτσιτς ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό που έγινε.
Κουβεντιάζεται ως 'ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της σειράς του, από τότε που μπίσταγε την μπάλα στην ομάδα- πασαρέλα (με το κίνκι τότε όνομα) του Μακαρόνια Μίσκο.
Φάνηκε να σταματάει την εξέλιξή του εκεί κάπου πριν καταλήξει σε μια ακόμη ομάδα που ενδεχομένως να μπορούσε να μπει στην άτυπη αυτή λίστα.
Τη Ζαλγκίρις του Σάρας.
Αλλά, ας μην το πάμε στα δίπολα, πάλι.
Εγώ είπα ότι μου αρέσουν οι συγκεκριμένες ομάδες γιατί ειιναι οι ομάδες που βάσει αντικειμενικών κριτηρίων λειτουργούν προωθητικά.
Συμπερασματικά, η Άλμπα για ένα άλλο καλοκαίρι θα προχωρήσει με τον τρόπο της.