Εγω το θεωρώ πολύ σωστό το να μην ασχοληθούμε άλλο με τον Mykhailiuk, ο τύπος φαίνεται να έχει πάθει εμμονή με το ΝΒΑ. Και να τον κλείναμε δεν πρόκειται να έπαιζε, θα έβλεπε τα βράδια στον ύπνο του τι ωραία θα ήταν να κάνει προπονήσεις με τον Tatum και να σκουπίζει τους πάγκους των Celtics και δεν θα απέδιδε απτις τύψεις του που τους απέρριψε. Άρα του είπαμε οκ εμείς σε θέλουμε, αλλά δεν θα σε παρακαλάμε κάθε μερα, κάνε ότι νομίζεις με το ΝΒΑ και αν τελικά δεν σε παίρνουν πουθενά και είσαι έτοιμος για Ευρώπη πάρε μας τηλ. Αν είμαστε όντως η πρώτη του επιλογή για Ευρώπη, τότε μια χαρά!
Το λάθος εντοπίζεται αλλού, συγκεκριμένα στη παραμονή Grigonis. Ο Λιθουανός ούτε ελληνικό διαβατήριο έχει να πεις πως αξίζει ακόμα κι αν δεν ειναι το τελειο fit, ούτε ο super star επιθετικά που βάζει περισσότερους από όσους τρώει. Συνεπώς, δεν έχει καμία δικαιολογία που να σωζει το αμυντικο του liability και softness. Για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟ λεω, που έχει ήδη Σλουκα & Guy και δεν "αντέχει" άλλον μέτριο περιφερειακό αμυντικό. Για την Maccabi πχ θα ήταν άλλη η συζήτηση, θα τους ταίριαζε γάντι.
Τωρα πάμε στο "3" με Grigonis, πολύ από Παπαπέτρου (περισσότερο από όσο θα ήθελα) και μπόλικο Μαντζούκα. Θα δούμε πως θα βγει το πράγμα, να πω την αλήθεια έχω τις ανησυχίες μου για το πως θα λειτουργούμε αμυντικά, γιατί έστω ο Svi είχε ένα πιο γερό και μεγάλο κορμί απτον Grigonis. Τώρα αναγκαστικά θα δούμε σχήματα στη περιέφερεια με τον Λιθουανό αναγκαστικά να παιζει δίπλα είτε στον Σλούκα, είτε στον Guy. Είναι προφανές πως ο coach ελπίζει πως θα είμαστε πολύ αποτελεσματικοί επιθετικά, ώστε να καλύψει ετσι την αδυναμία μας στα μετόπισθεν, αλλά για να γινει αυτο θα πρέπει να λειτουργήσουν πολλοί παράγοντες, να δέσει η ομαδα, να μας βγουν κάποιοι παίχτες στοιχήματα, κλπ.
Μου κάνει εντύπωση που ενώ ακούγονται τόσα ονόματα από το ΝΒΑ για Ευρώπη, να μην ασχολούμαστε με κανένα, ο Dozier πχ θα ήταν εξαιρετική λύση αντι του Grigonis, φαντάζομαι υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι. Anyway, εμπιστοσύνη στον coach, αλλά εγώ θεωρώ ότι λείπει κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό κερασάκι στη τούρτα.
ΥΓ. Τουλάχιστον δεν μας άφησαν να περιμένουμε μέχρι τέλη Αυγούστου για το τίποτα.
ΥΓ1. Ο Λευτέρης ο Μαντζούκας θα πρέπει να δουλέψει πολύ το agility του, τα πλάγια του βήματα και να βελτιωθεί συνολικά στην άμυνα στα πόδια. Αν το καταφέρει αυτό θα είναι πολύτιμος. Είναι ψηλο και σκληρό παιδί με πολύ καλό σουτ, σίγουρα θα μπορεί να βοηθήσει, αρκεί να μην τον περνάνε όλοι στα πόδια για πλάκα.