Μεταγραφές στο Ευρωπαϊκό Μπάσκετ 2023-24

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion
Reactions: 1790
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Αύγ 22, 2023 5:25 pm

Τελικά η Εφές θα πάρει τον Justus Hollatz και ο Leo Westerman θα είναι ο αντικαταστάτης του στην Τσεντεβίτα.

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2595
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Τρί Αύγ 22, 2023 5:52 pm

mixalisgate7 έγραψε:
Τελικά η Εφές θα πάρει τον Justus Hollatz και ο Leo Westerman θα είναι ο αντικαταστάτης του στην Τσεντεβίτα.

Πολύ αδιάφορος μου φαίνεται αυτός, συγκριτικά με τον δομινικανό που συζητούσαν. Λες και δεν έχει χρήματα η εφες να πάρει έναν έμπειρο παιχτη...

Εσείς θεωρείτε πως έχει κλείσει το ροστερ της? Εγω βλέπω πάρα πολλά κενά και τρύπες.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2664
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Αύγ 22, 2023 6:38 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Αύγ 22, 2023 5:52 pm
mixalisgate7 έγραψε:

Πολύ αδιάφορος μου φαίνεται αυτός, συγκριτικά με τον δομινικανό που συζητούσαν. Λες και δεν έχει χρήματα η εφες να πάρει έναν έμπειρο παιχτη...

Εσείς θεωρείτε πως έχει κλείσει το ροστερ της? Εγω βλέπω πάρα πολλά κενά και τρύπες.
Αν πάρει Hollatz για δεύτερο άσσο μετά ίσως τους λείπει κάποιος για το 4 ή το 3 αν θέλει Κλάιμπερν στο 4.

Που και αυτό αν σκοπεύουν να παίζουν με σχήματα που είναι μαζί ο Jones με Pleiss ή Zizic δεν είναι τόσο απαραίτητο.
Πέρα από αυτό δεν βλέπω να λείπει κάτι άλλο.

Έχουν Larkin, Clyburn, αντιματέστησαν τον Micic με τον Thompson που ήταν το πιο χοτ όνομα στην αγορά για το 1 φέτος, πήραν Jones για να νεότερο αθλητικό ψηλό σε σχέση με Dunston και τον Willis αντί του Mbaye.

Δεν έχουν πάρει ακόμα αντικαταστάτη του Singleton που όμως πήγε μέσα στην χρονιά και δεν προσέφερε και κάτι ιδιαίτερο.

Οι άλλοι ίδιοι είναι.

2
2 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τρί Αύγ 22, 2023 8:39 pm

Με αφορμή την συζήτηση για το ροστερ της Εφες, θέλω να πω ότι εδώ και καιρό πιστεύω πως η Εφές θα είναι πάλι, όπως πριν μερικά χρόνια, η ομάδα που θα μας εκπλήξει με το πόσο καλό μπάσκετ θα παίξει.

Βασικά πιστεύω τον κόουτς, αυτό μου συμβαίνει, οπότε κοιτώντας το υλικό που έχει και τις μεταγραφές που επέλεξε να κάνει, πιστεύω ότι θα έχουμε Εφές vol II, με λίγο διαφορετικό μπάσκετ αλλά πάλι απόλυτο και απόλαυση να το βλέπεις.

Έχω όμως μια επιφύλαξη για την περίπτωση Κλαιμπερν. Νομίζω ότι ο κόουτς (για λόγους χημείας βασικά) θα προτιμούσε να τον αλλάξει με άλλον παίχτη και ας μην είναι τέτοιος πόλος δημιουργίας, ίσως και ακριβώς για αυτό δηλαδή.
Πέρυσι, με τον Λάρκιν που έμεινε έβγαλε θέμα ο Κλαιμπερν, όχι με τον Μίσιτς που έφυγε. Στα φανερά τουλάχιστον των σοσιαλ μίντια.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση να ακούσουμε ξαφνικά μια μέρα ότι πήρε μεταγραφή σε άλλη ομάδα ο Κλαιμπερν και την επομένη μάθουμε από ποιον θα αντικατασταθεί.

Εάν συμβεί αυτό, θα είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της Εφες φέτος.
Έχει και πάλι ίσως το καλύτερο 1/2, πιστεύω ότι ο Τζόουνς θα ανταποκριθεί απλά οπότε έχει και πάλι έναν Ντανστον γιατί πέρυσι δεν και ενώ είναι όντως καινούρια ομάδα στην ουσία έχει σταθερές και θεμέλια από την ομάδα του Αταμάν.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions: 1613
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας

Τρί Αύγ 22, 2023 10:01 pm

Ωραιο διδυμο με Kyle Alexander !!

0
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions: 2238
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Τρί Αύγ 22, 2023 10:29 pm

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion

Τρί Αύγ 22, 2023 10:31 pm

berry έγραψε:
Τρί Αύγ 22, 2023 10:29 pm
Σβεντ Αστέρα;!

https://www.sport-fm.gr/article/basket/ ... ed/4904731
Αυτό θα έβαζα, με πρόλαβες στο τσακ :D

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2664
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Αύγ 23, 2023 12:18 pm

Ο πρόεδρος της Παρτίζαν λέει ότι θα πάρουν 2 παίκτες ακόμα, ότι το μπάτζετ θα είναι 20% μεγαλύτερο και ότι έχουν ήδη 20 χιλιάδες άτομα στην ουρά για διαρκείας.

Οπότε μάλλον μιλάμε για έναν κοντό και έναν ψηλό αν ισχύουν όσα λέει.

Αυτό δίνει κάποια βάση στα σενάρια που ακόμα υπάρχουν για Καλάθη, που θα μπορούσε να είναι αναβάθμιση για 15 λεπτά στον ρόλο του Αβράμοβιτς και μια ασφάλεια μέχρι να προσαρμοστεί ο Ντοζίερ.

https://www.eurohoops.net/el/euroleague ... -mirotits/

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

Honorary
Reactions: 2238
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Τετ Αύγ 23, 2023 1:01 pm

Λεγαμε οτι αποδυναμωνεται η λιγκα με την φυγη παικτων στο ΝΒΑ

ΟΚ εφυγαν 2-3 κορυφαιοι παλι (Μισιτς,Βεζε,Εξουμ) αλλά μήπως τελικά ετσι οπως το παμε , θα είναι ακόμα πιο δυνατή φετος ;

(NBAερς , Σβεντ , Μιλου ...)

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3703
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Τετ Αύγ 23, 2023 1:30 pm

berry έγραψε:
Τετ Αύγ 23, 2023 1:01 pm
Λεγαμε οτι αποδυναμωνεται η λιγκα με την φυγη παικτων στο ΝΒΑ

ΟΚ εφυγαν 2-3 κορυφαιοι παλι (Μισιτς,Βεζε,Εξουμ) αλλά μήπως τελικά ετσι οπως το παμε , θα είναι ακόμα πιο δυνατή φετος ;

(NBAερς , Σβεντ , Μιλου ...)
Μιλού, τα 2 αδέλφια, Ραούλ Νέτο, Σιμόνοβιτς, ο Κεμπά που είναι σε αμφίβολη κατάσταση, ο Καμπάτσο που θα είναι από την αρχή της χρονιάς σε ομάδα. πιθανόν μερικοί ακόμα από τα κοψίματα του NBA. Δεν αποδυναμώθηκε και ιδιαίτερα συνολικά στα γκαρντ πιο πολύ εντοπίζεται νομίζω το πρόβλημα που φεύγουν ή μεγαλώνουν παίκτες χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση.

0
JohnnyPao

champion

Τετ Αύγ 23, 2023 2:22 pm

https://www.sdna.gr/mpasket/1114001_ana ... atz-i-efes

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μια ομαδα δεν την Εφες δανείζεται παιχτη από μια ομάδα σαν τη Τσεντεβιτα. Δηλαδή τόσο πολύ τον πιστεύουν αυτόν τον Οζντεμιρογλου ως μπακαπ ασο που με το που γυρίσει θεωρούν πως δεν θα χρειάζονται παιχτη εκει? Άσε που αυτός ο Hollatz μου φαίνεται πολύ πιο ανοστος σαν παιχτης από τον δομινικανό Montero. Το rotation της Εφες πάντως βγαίνει κάπως έτσι :

Thompson(24) , Hollatz(12)
Larkin(20+4) , Beaubois(18) , Gazi(2)
Bryant(22) , Yilmaz(8)
Clyburn(14+10) , Willis(20)
Pleiss(16) , Jones(12+6) , Zizic(12)

Αν δεν πάρουν 4αρι δηλαδή θα δούμε πολύ Jones και Clyburn στη θεση. Επίσης αν έχουν τραυματισμούς (ειδικά του Clyburn) θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να καλύψουν το κενό, καθώς δεν έχουν καθόλου βάθος στο ροστερ και μάλλον για να παίρνουν δανεικο τον 12ο παίχτη της εθνικής Γερμανίας (ούτε καν επιπέδου Lo δεν ειναι) τότε μάλλον έχουν στερέψει τα λεφτά για σοβαρό παίχτη. Πόσο να κάνει βέβαια ένας Derrick Williams ή ένας Mickey ή ένας Caboclo? Μιλάμε άλλωστε για μια ομάδα με μεγάλο μέσο όρο ηλικίας και κάμποσους παιχτες ευπαθείς σε τραυματισμούς. Ίδωμεν!

https://www.eurohoops.net/el/euroleague ... xei-svent/

ΥΓ. Καθόλου δεν μαρεσει η κίνηση του Ερυθρου για Shved, βλέπουμε άλλη μια ομαδα που δεν τη χρίζει ο προπονητής της αλλα η διοίκηση και ο GM. Ο Ιβανοβιτς δεν θα έπαιρνε ποτέ τόσους μαζεμενους σοφτ παιχτες στην ομαδα του και δεν τον βλέπω γενικα να βγάζει Χριστούγεννα. Shved (στα 34 κι ολας), Teodosic, Nedovic, Napier τι περιφερειακή αμυνα θα παίζουν?

Και να πεις πως είχαν καναν σεντερ θεριό... Tobey, Bolomboy και Simonovic, γελάν κι οι πέτρες, ο αστέρας φετος θα ναι τεράστιο σουρωτήρι κι αν δεν βάζει 90αρες θα ναι δύσκολα τα πράγματα. Αντί να φέρουν έναν Higgins να βρουν την υγειά τους, τι να πω, πάλι καλά δεν ρίχνω εγώ τα λεφτά. Ίδωμεν κι εδώ!

0
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion

Πέμ Αύγ 24, 2023 8:18 pm

Στην Ούνικς ο Μπάκο.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
mixalisgate7

champion

Παρ Αύγ 25, 2023 12:14 pm

Η Βίρτους ανακοίνωσε την απόκτηση του Dunston.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Σάβ Αύγ 26, 2023 3:39 am

Ο GM της Φενερ δήλωσε πως ο Καλαθης και ο Bjelica δεν υπολογίζονται πλέον. Προφανώς και οι δυο είναι σε αναζήτηση ομαδας, η Φενερ δεν πρόκειται να τους αφήσει αν δεν βρεθεί κάποιος να πληρώσει μέρος ή ολόκληρο το συμβόλαιο τους. Σε αντίθεση με τον Dorsey που υπολογίζεται κανονικά!

Ο Bjelica άραγε σε τι κατάσταση να είναι? Θα τον έβλεπα άνετα σε μια εκ των Παρτιζαν ή Ερυθρό για μπακαπ 4αρι, χωράει και στις 2. Ο Καλαθης που να καταλήξει άραγε? Κολλάει θεωρώ σε Μπασκονια ή Αρμανι.

ΥΓ. Μετά τον Ντανστον θεωρώ θα μάθουμε άμεσα και την επόμενη ομάδα του Οθελο Χαντερ. Εικάζω πως θα μείνει γιουρολιγκ και συγκεκριμένα ίσως τον δούμε στην Αλμπα, που θέλει εναν ακόμα παιχτη στους ψηλούς για βάθος. Και ο ίδιος ο Οθελο μπορεί να επιθυμεί να παραμείνει στη Γερμανία. Πάντως υπάρχουν αρκετοί παιχτες ελεύθεροι για ρολιστες Ευρωλίγκας και επίσης αρκετές ομάδες που πιστεύω θα ήθελαν να προσθέσουν βάθος στα ροστερ τους. Θα δούμε κι άλλες μεταγραφές μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου λοιπόν.

ΥΓ1. Πως σας φαίνεται η κίνηση Shved στον Ερυθρό? Αν γίνει παρατηρώ στο ροστερ τους αρκετές ομοιότητες με αυτό του Παναθηναϊκού (αν εξαιρέσεις τις ηλικίες των παιχτων). Εμεις έχουμε καλύτερη front line αλλά οι Σέρβοι πιο έμπειρους γκαρντ. Παραθέτω :

Πρώτες 5αδες

Napier / Sloukas
Shved / Vildoza
Giedraitis / Grigonis
Mitrovic / Juancho
Bolomboy / Lessort

Μπακαπ 5αδες

Dos Santos / Grant
Nedovic / Guy
Hanga / Papapetrou
Simonovic / Mitoglou
Tobey / Balcerowski

Συμπληρωματικοί

Teodosic / Moraitis
Lazic / P. Kalaitzakis
Lazarevic / G. Kalaitzakis
Davidovac / Mantzoukas
Kuzmic / Adetokubo

Μόνο εγώ βλέπω την ομοιοτητα?

0
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Σάβ Αύγ 26, 2023 4:44 am

Κάτσε καλά Τζόνι, η Μπασκονια έχει ήδη άλλον Νικ, τον Μανιον για την θέση :!:

Πέραν του Μακινταιρ που λίγο μιεχ αλλά την δουλειά του θα την κάνει και λογίζεται για βασικός αν καταλαβαίνω καλά.
Θέλει ακόμα έναν παίχτη αλλά μάλλον πιο πολύ στο 2/3 ή έστω 1/2 αν και νομίζω προτιμώ στο 3/4. Πάντως όχι καθαρό άσο, ο Μανιον φέτος θα κάνει τρελό στεπ απ :D

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωταθλήματα, Αγώνες, Παίκτες Διεθνών Πρωταθλημάτων”