ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 27, 2023 8:06 pm

papp7 έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 6:15 pm
shtarkws έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 5:17 pm

Στην Αγγλία δηλαδή που οι εργαζόμενοι αμείβονται δίκαια δεν υπάρχει καπιταλισμός και κεφάλαιο μεγάλων εταιριών που προσπαθούν να εκμεταλλευτουν τους εργαζόμενους; Είναι μόνο Ελληνικό προνόμιο;
Υπάρχει καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά στην Ευρώπη στα εργασιακά από χώρα σε χώρα, ενώ έχουν θεωρητικά το ίδιο καπιταλιστικό σύστημα.
Αυτό πιστεύω και εγώ, ότι για να υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίες με καλές συνθήκες και με καλές αποδοχές πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που να ευνοεί την υγιή επιχειρηματικότητα ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον εργαζόμενο όσο του δίνει κίνητρα να βελριωνεται.

Αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να οριστεί από ιδεολογίες, πορείες, διαμαρτυρίες κτλ. Θέλω να πω πως δεν θα έπρεπε γιατί θα έπρεπε τα πράγματα να είναι απλά και ξεκάθαρα. Οι περισσότεροι (και όχι όλοι) από αυτούς που διαδηλώνουν το κάνουν επειδή είναι κάτι σαν επάγγελμα ή επειδή πρέπει να κολλήσουν κομματικά ένσημα και όχι επειδή θέλουν πραγματικά να υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο δεν το καταλαβαινουμε τα χρόνια περνούν, όλο και περισσότεροι νέοι εξειδικευμένοι φεύγουν στο εξωτερικό, όντας παράγωγα του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να απολαμβάνει μια άλλη χώρα, με αποτέλεσμα στην Ελλάδα να μένουν είτε γερασμένοι είτε ανειδικευτο εργατικό προσωπικό. Μια χαρά είναι όλοι αυτοί και χρήσιμοι, αλλά μόνο με αυτούς δεν πρόκειται να πάει μπροστά η χώρα όταν ο υπόλοιπος κόσμος ετοιμάζεται για την νέα βιομηχανική επανάσταση.

Και η ημέρα της μαρμοτας συνεχίζεται.

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2722
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Αύγ 27, 2023 8:12 pm

shtarkws έγραψε:
Αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να οριστεί από ιδεολογίες, πορείες, διαμαρτυρίες κτλ. Θέλω να πω πως δεν θα έπρεπε γιατί θα έπρεπε τα πράγματα να είναι απλά και ξεκάθαρα. Οι περισσότεροι (και όχι όλοι) από αυτούς που διαδηλώνουν το κάνουν επειδή είναι κάτι σαν επάγγελμα ή επειδή πρέπει να κολλήσουν κομματικά ένσημα και όχι επειδή θέλουν πραγματικά να υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν είναι όλες οι ιδεολογίες ίδιες όμως. Κάποιες είναι πολύ πιο φιλικές προς τις μάζες από κάποιες άλλες που είναι σε φάση «αφήστε, την αγορά, θα αυτορυθμιστεί». Τα αφεντικά και οι εργάτες δεν έχουν τα ίδια «θέλω». Οι μεν θέλουν ελαχιστοποίηση του κόστους, οι δε θέλουν μεγιστοποίηση αποδοχών (και άλλων πραγμάτων αλλά ας το θέσουμε έτσι απλά). Όταν σε εκμεταλλεύονται και (για παράδειγμα) δεν πληρώνεσαι τις υπερωρίες που πρέπει, τότε μπορείς να κατέβεις στον δρόμο για να διεκδικήσεις να υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις δεδουλευμένα (με χ,ψ τρόπους, ένα παράδειγμα φέρνω). Αν δεν διαμαρτυρηθείς, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτό το παράδειγμα είναι ένα. Στον δρόμο κατεβαίνεις όταν καταπατούνται πολλά ή/και βασικά δικαιώματα που θα έπρεπε να έχεις ως εργαζόμενος. Που όντως καταπατούνται σε παραδείγματα που έφερε ο Αλεξ πιο πάνω. Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ, η μη-δράση βολεύει αυτούς που ήδη έχουν δύναμη.

4
4 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 611
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Αύγ 27, 2023 8:20 pm

nikolas_asteri έγραψε:
shtarkws έγραψε:
Δεν είναι όλες οι ιδεολογίες ίδιες όμως. Κάποιες είναι πολύ πιο φιλικές προς τις μάζες από κάποιες άλλες που είναι σε φάση «αφήστε, την αγορά, θα αυτορυθμιστεί». Τα αφεντικά και οι εργάτες δεν έχουν τα ίδια «θέλω». Οι μεν θέλουν ελαχιστοποίηση του κόστους, οι δε θέλουν μεγιστοποίηση αποδοχών (και άλλων πραγμάτων αλλά ας το θέσουμε έτσι απλά). Όταν σε εκμεταλλεύονται και (για παράδειγμα) δεν πληρώνεσαι τις υπερωρίες που πρέπει, τότε μπορείς να κατέβεις στον δρόμο για να διεκδικήσεις να υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις δεδουλευμένα (με χ,ψ τρόπους, ένα παράδειγμα φέρνω). Αν δεν διαμαρτυρηθείς, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αυτό το παράδειγμα είναι ένα. Στον δρόμο κατεβαίνεις όταν καταπατούνται πολλά ή/και βασικά δικαιώματα που θα έπρεπε να έχεις ως εργαζόμενος. Που όντως καταπατούνται σε παραδείγματα που έφερε ο Αλεξ πιο πάνω. Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο ποστ, η μη-δράση βολεύει αυτούς που ήδη έχουν δύναμη.
Κι ομως δεν ειναι ετσι ισοπεδωτικό οπως το λες....Ναι αυτο που λες ισχυει αν μιλας πχ για delivery....Αν ομως μιλας για εναν πολυ καλο,εξειδικευμένο και αποδοτικό υπάλληλο θα εισαι τουλαχιστον βλακας να του φερθείς σκάρτα....Ανήθικος προφανως και θα εισαι....Και θα εισαι βλακας γιατι μολις αντιληφθεί οτι του φέρεσαι σκάρτα θα βρει αλλου δουλεια....ο καλος επαγγελματιας παντα θα βρει δουλεια και μαλιστα καλη...
Οσο και να ακουγεται κυνικό οι εργασιακές ευκαιρίες και δυνατοτητες αλλα και οι επιλογες εχουν να κανουν με τη μόρφωση ,την αποδοτικότητα το expertise κλπ κλπ
Λεγεται ανταγωνισμός....Αν εσυ εχεις ικανοτητες που δεν εχει ο καθενας τοτε θα βρεις δουλεια και θα σε χασει ο βλακας που σου ξηγηθηκε λαθος
Πορειες κλπ το μονο που καταφεραν διαχρονικά στην Ελλάδα ηταν να ενισχύσουν τους εργατοπατέρες ολων των κομμάτων και Επισης πολλες υγιεις επιχειρήσεις να φυγουν στο εξωτερικο

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Κυρ Αύγ 27, 2023 8:30 pm

eddiedimitris έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Κι ομως δεν ειναι ετσι ισοπεδωτικό οπως το λες....Ναι αυτο που λες ισχυει αν μιλας πχ για delivery....Αν ομως μιλας για εναν πολυ καλο,εξειδικευμένο και αποδοτικό υπάλληλο θα εισαι τουλαχιστον βλακας να του φερθείς σκάρτα....Ανήθικος προφανως και θα εισαι....Και θα εισαι βλακας γιατι μολις αντιληφθεί οτι του φέρεσαι σκάρτα θα βρει αλλου δουλεια....ο καλος επαγγελματιας παντα θα βρει δουλεια και μαλιστα καλη...
Οσο και να ακουγεται κυνικό οι εργασιακές ευκαιρίες και δυνατοτητες αλλα και οι επιλογες εχουν να κανουν με τη μόρφωση ,την αποδοτικότητα το expertise κλπ κλπ
Λεγεται ανταγωνισμός....Αν εσυ εχεις ικανοτητες που δεν εχει ο καθενας τοτε θα βρεις δουλεια και θα σε χασει ο βλακας που σου ξηγηθηκε λαθος
Πορειες κλπ το μονο που καταφεραν διαχρονικά στην Ελλάδα ηταν να ενισχύσουν τους εργατοπατέρες ολων των κομμάτων και Επισης πολλες υγιεις επιχειρήσεις να φυγουν στο εξωτερικο
Eddie βλέπω ότι δεν μπορώ να σε πείσω. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να σου δείξω για πειστείς ότι στην Ελλάδα επικρατούν κακές εργασιακές συνθήκες. Εσύ το ξεχωρίζεις σε “delivery” και μη που στην τελική δεν έχει καμία σημασία. Όλοι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να απολαμβάνουν βασικά δικαιώματα χωρίς να κοιτάμε τι πτυχίο έχουν. Μπορώ να σου δείξω γραφήματα και data και ομολογίες ανθρώπων που έφυγαν. Ή μπορώ να σου πω απλά τι πιστεύω εγώ και όμοιοι μου που φύγαμε. Αν δεχθώ αυτά που λες, τότε πολλά αφεντικά είναι «βλάκες» και άρα πρέπει να τους συνετίσει κάποιος για το πως θα φέρονται.

Πιστεύεις στο ότι «αν είσαι καλός θα προκόψεις» διότι έτσι δούλεψε για σένα. Όμως αυτό είναι το βασικό παράπονο όσων έφυγαν για άλλες πολιτείες. Επίσης όπως κι πριν υπάρχει πίσω από την επιχειρηματολογία σου το «αχ αυτοί πι νέοι, κανείς δεν θέλει να δουλέψει πια. Θέλουν ταμείο ανεργίας και call of duty» κάτι που λένε οι συντηρητικοί κάθε κάθε κάθε δεκαετία όταν οι εργαζόμενοι δεν βολεύονται με τα ψίχουλα που τους δίνουν.

3
3 Εικόνα
Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Κυρ Αύγ 27, 2023 8:44 pm

shtarkws έγραψε:
papp7 έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 6:15 pm

Υπάρχει καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά στην Ευρώπη στα εργασιακά από χώρα σε χώρα, ενώ έχουν θεωρητικά το ίδιο καπιταλιστικό σύστημα.
Αυτό πιστεύω και εγώ, ότι για να υπάρχουν πολλές θέσεις εργασίες με καλές συνθήκες και με καλές αποδοχές πρέπει να υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο που να ευνοεί την υγιή επιχειρηματικότητα ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τον εργαζόμενο όσο του δίνει κίνητρα να βελριωνεται.

Όσο δεν το καταλαβαινουμε τα χρόνια περνούν, όλο και περισσότεροι νέοι εξειδικευμένοι φεύγουν στο εξωτερικό, όντας παράγωγα του Ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να απολαμβάνει μια άλλη χώρα, με αποτέλεσμα στην Ελλάδα να μένουν είτε γερασμένοι είτε ανειδικευτο εργατικό προσωπικό. Μια χαρά είναι όλοι αυτοί και χρήσιμοι, αλλά μόνο με αυτούς δεν πρόκειται να πάει μπροστά η χώρα όταν ο υπόλοιπος κόσμος ετοιμάζεται για την νέα βιομηχανική επανάσταση.

Και η ημέρα της μαρμοτας συνεχίζεται.
Δεν μπορεί να οριστεί μέσα από ιδεολογίες;
Συγγνώμη, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό.
Τι πάει να πει "απλά και ξεκάθαρα";
Απλά και ξεκάθαρα ως προς τι; :shock:

Από την ώρα που το μέγεθος του κέρδους του επιχειρηματία είναι σε άμεση συνάρτηση με το ευνοϊκό για εκείνον νομοθετικό πλαίσιο στα εργασιακά, για εκείνον απλά και ξεκάθαρα το θέμα είναι να μπορεί να έχει εργαζόμενους αναλωσιμους με χαμηλό κόστος να δουλεύουν σε "συνθήκες γαλέρας", ενώ είναι προφανές ότι το συμφέρον των εργαζομένων είναι εντελώς ανάποδο.

Κάνω κάπου λάθος; :peace:

Έτσι όπως το βλέπω όσα χρόνια ζω και από όσα διαβάζω, το τι θα επικρατήσει, είναι θέμα πολιτικών συσχετισμων και μάχη ιδεολογιών , είναι θέμα ζυμωσεων από τα κάτω ως προς τις διεκδικήσεις και συσπείρωσης στους από τα πάνω ως προς το πως θα διαμορφωθεί το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η αγορά (εργασίας).

Η ανώτερη τάξη στην Δύση έχει πλέον μια αρκετά υψηλή συσπείρωση, οργάνωση και αρκετά μεγάλη επιτυχία στην επίτευξη των στόχων έναντι της εργατικής τάξης.
Ο τρόπος που εφαρμόστηκαν τα μέτρα για να έρθουν τα λεγόμενα πακέτα διάσωσης την περασμένη δεκαετία είναι ενδεικτικός.

Και στην μνημονιακη Ελλάδα όμως του 2010, ο μόνος τρόπος με τον οποίο αντιστάθηκε η εργατική τάξη ήταν με πορείες και απεργίες.
Έτσι καθυστέρησε την εφαρμογή των μέτρων και αυτό προσπάθησε να χτυπήσει και η άρχουσα τάξη, είτε με προβοκάτσιες, είτε με προπαγάνδα (κάθε φορά που ξεκοίλιαζαν έναν κλάδο έπαιζε στην τηλεόραση για το πόσο κακοί και προνομιούχοι έναντι των υπολοίπων ήταν), είτε με ωμή καταστολή με μηχανάκια να πέφτουν σε ηλικιωμένους, ληγμένα χημικά απαγορευμένα σε καιρό πολέμου με την σέσουλα και ΜΑΤ να κυνηγάνε γυναικόπαιδα σα λυσσασμενα σκυλιά.

Τελικά τα κατάφεραν με Τσίπρα on the rocks και προδοσία του κινήματος των πορειών κτλ κτλ.

Δεν νομίζω την περασμένη δεκαετία όλη αυτή η θάλασσα κόσμου που βγήκε στους δρόμους να ήταν "επαγγελματίες", ούτε νομίζω ότι δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα (και ας έχασε στο τέλος).

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής: συμφωνείς και εσύ αν καταλαβαίνω καλά ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι όπως θα έπρεπε.

Πιστεύεις ότι οι πορείες δεν είναι η λύση.
Ας πούμε ότι το δέχομαι για την οικονομία της συζήτησης.

Εσύ τι προτείνεις δεν έχω καταλάβει;
Το θα έπρεπε να είναι απλά και ξεκάθαρα δεν δουλεύει, δεν ισχύει, δεν είναι απλά και ξεκάθαρα και ωραία για όλους.

Τι θα μπορούσε να είναι κάτι που θα βοηθούσε ως προς κάποιες λύσεις; πως θα πειστεί η κυβέρνηση να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες ή με ποιον άλλον τρόπο θα γίνει;

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions: 611
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Κυρ Αύγ 27, 2023 10:17 pm

nikolas_asteri έγραψε:
eddiedimitris έγραψε:

Eddie βλέπω ότι δεν μπορώ να σε πείσω. Δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να σου δείξω για πειστείς ότι στην Ελλάδα επικρατούν κακές εργασιακές συνθήκες. Εσύ το ξεχωρίζεις σε “delivery” και μη που στην τελική δεν έχει καμία σημασία. Όλοι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να απολαμβάνουν βασικά δικαιώματα χωρίς να κοιτάμε τι πτυχίο έχουν. Μπορώ να σου δείξω γραφήματα και data και ομολογίες ανθρώπων που έφυγαν. Ή μπορώ να σου πω απλά τι πιστεύω εγώ και όμοιοι μου που φύγαμε. Αν δεχθώ αυτά που λες, τότε πολλά αφεντικά είναι «βλάκες» και άρα πρέπει να τους συνετίσει κάποιος για το πως θα φέρονται.

Πιστεύεις στο ότι «αν είσαι καλός θα προκόψεις» διότι έτσι δούλεψε για σένα. Όμως αυτό είναι το βασικό παράπονο όσων έφυγαν για άλλες πολιτείες. Επίσης όπως κι πριν υπάρχει πίσω από την επιχειρηματολογία σου το «αχ αυτοί πι νέοι, κανείς δεν θέλει να δουλέψει πια. Θέλουν ταμείο ανεργίας και call of duty» κάτι που λένε οι συντηρητικοί κάθε κάθε κάθε δεκαετία όταν οι εργαζόμενοι δεν βολεύονται με τα ψίχουλα που τους δίνουν.
1)Πουθενα δεν αμφισβήτησα οτι ολοι οι εργαζόμενοι πρεπει να απολαμβάνουν ολα τους τα δικαιωματα....ολα τους!Αυτο που ειπα ειναι πως καποιοι δεν ειναι άγιοι και τα εκμεταλλεύονται....Επισης ειπα πως δεν υπαρχει πλαισιο αντιστοιχα να προστατεύει τον εργοδότη απ τον εργαζόμενο....Για καποιο λογο στην Ελλάδα ειναι δεδομενο πως ο εργαζόμενος ειναι αγιος και ο εργοδότης διάολος....

2)Εχοντας πολυ εντονη καθημερινη επαφη με επαγγελματιες του ιατρικού χώρου το βασικο που μου λενε οσοι μετανάστευσαν και γύρισαν ειναι πως η πλειοψηφια ψαχνει ευκαιρια να γυρισει....Πολλα τα λεφτα στο εξωτερικο αλλα και αλλοι ρυθμοί εργασίας...ααα Επισης μεγαλυτερη αξιοκρατία στο εξωτερικο....

3)Για να το κλείσουμε σιχαινομαι το διαίρει και βασίλευε...Αυτο που ο εργοδότης πρεπει να εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο και ο εργαζόμενος να μισεί τον εργοδότη ειναι μπουρδες....θα πρεπει να αλλαξει αυτη η νοοτροπια και σε πολλες επιχειρήσεις που ξερω ειδικα στο κομματι της πληροφορικης ετσι ειναι....ο ενας εχει αναγκη τον αλλο και δεν υπαρχει χωρος για μισος εκμεταλλευση κλπ...

Υ.Γ.Ενας ιατρός πριν 2-3 χρονια μου ειπε μην περιμενεις ευκολα καποιον που εχει μεταναστεύσει για εργασία να σου πει οτι δυσκολεύεται εκει που ειναι....σε ολους λειπει η Ελλάδα αλλα ειναι και θεμα εγωισμού να μην που οτι εμ λείπουν απ την Ελλάδα αλλα και εκει δεν περνουν οσο καλα φαντάζονταν...οποτε στην πλειοψηφια παρουσιάζουν το εξωτερικο ιδανικό

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Κυρ Αύγ 27, 2023 10:41 pm

eddiedimitris έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

1)Πουθενα δεν αμφισβήτησα οτι ολοι οι εργαζόμενοι πρεπει να απολαμβάνουν ολα τους τα δικαιωματα....ολα τους!Αυτο που ειπα ειναι πως καποιοι δεν ειναι άγιοι και τα εκμεταλλεύονται....Επισης ειπα πως δεν υπαρχει πλαισιο αντιστοιχα να προστατεύει τον εργοδότη απ τον εργαζόμενο....Για καποιο λογο στην Ελλάδα ειναι δεδομενο πως ο εργαζόμενος ειναι αγιος και ο εργοδότης διάολος....

2)Εχοντας πολυ εντονη καθημερινη επαφη με επαγγελματιες του ιατρικού χώρου το βασικο που μου λενε οσοι μετανάστευσαν και γύρισαν ειναι πως η πλειοψηφια ψαχνει ευκαιρια να γυρισει....Πολλα τα λεφτα στο εξωτερικο αλλα και αλλοι ρυθμοί εργασίας...ααα Επισης μεγαλυτερη αξιοκρατία στο εξωτερικο....

3)Για να το κλείσουμε σιχαινομαι το διαίρει και βασίλευε...Αυτο που ο εργοδότης πρεπει να εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο και ο εργαζόμενος να μισεί τον εργοδότη ειναι μπουρδες....θα πρεπει να αλλαξει αυτη η νοοτροπια και σε πολλες επιχειρήσεις που ξερω ειδικα στο κομματι της πληροφορικης ετσι ειναι....ο ενας εχει αναγκη τον αλλο και δεν υπαρχει χωρος για μισος εκμεταλλευση κλπ...

Υ.Γ.Ενας ιατρός πριν 2-3 χρονια μου ειπε μην περιμενεις ευκολα καποιον που εχει μεταναστεύσει για εργασία να σου πει οτι δυσκολεύεται εκει που ειναι....σε ολους λειπει η Ελλάδα αλλα ειναι και θεμα εγωισμού να μην που οτι εμ λείπουν απ την Ελλάδα αλλα και εκει δεν περνουν οσο καλα φαντάζονταν...οποτε στην πλειοψηφια παρουσιάζουν το εξωτερικο ιδανικό
1. Διότι ο εργοδότης έχει τη δύναμη. Κακές εργασιακές συνθήκες υπάρχουν γιατί ο εργαζόμενος δεν έχει δύναμη να τις αλλάξει. Φυσικά και υπάρχει πλαίσιο που προστατεύει τον εργοδότη. Όταν για παράδειγμα μπορείς να μην πληρώνεις ή να αλλάζεις το πρόγραμμα όποτε να’ναι και δεν υπάρχει τιμωρία, αυτή η μη τήρηση των κανόνων, ευνοεί τον ισχυρό. Που είναι ο εργοδότης.

2. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους. Κανείς δεν αφήνει την πατρίδα του αν δεν έχει σημαντικό λόγο. Και με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψουν. Μέσα σ’αυτούς κι εγώ. Η λέξη κλειδί εδώ είναι η «αξιοκρατία» όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Μπορείς να υπομείνεις διάφορα πράγματα αλλά η αναξιοκρατία είναι τελικά το μεγαλύτερο παράπονο. Κάποιοι άλλοι, έχουν βγάλει καλά λεφτά και κοιτάνε να γυρίσουν γιατί όπου και να είσαι, αν έχεις λεφτά, εύκολη είναι η ζωή. Από την Ελλάδα μέχρι το Μάλι.

3. Δεν «πρέπει» να γίνονται αυτά που λες. Πιθανόν στην εταιρεία σου να μην γίνονται. Αλλά εφόσον υπάρχουν θεμελιώδη διαφορετικά και μάλιστα αντίθετα συμφέροντα, λογικό είναι να υπάρχει σύγκρουση.

Για το ΥΓ, δεν συμφωνώ. Όπως έγραψα και στο ποστ μου πιο πάνω δεν υπάρχουν ιδανικές χώρες, απλά καλύτερες με βάση κάποιες μετρικές. Παντού υπάρχουν αρνητικά, για μένα για παράδειγμα (και δεν κάνω πλάκα) δεν παλεύεται ο χειμώνας στη Δανία. Δεν έχει τόσο κρύο, αλλά το σκοτάδι και η βροχή μου είναι προσωπικά πολύ ενοχλητικά. Αλλά πληρώνομαι καλά, και στις 5 το απόγευμα έχω κλείσει βιβλία, λαπτοπ και πάω σπίτι. Οι αντίστοιχοι *ηρωες* που κάνουν διδακτορικά στην Ελλάδα, παίρνουν 3 και 60, αν πάρουν, όποτε πάρουν, είναι έρμαια καθηγητάδων για διδασκαλίες και διορθώσεις, μπορεί να τους λένε να δουλεύουν όλη μέρα κλπ κλπ.

Εντάξει πάντως νομίζω κούρασα λίγο εδώ. Υπάρχουν άπειρες έρευνες για το τι είναι καλό και κακό σε κάθε χώρα. Επειδή κάποιος φίλος σου αποφάσισε να εξάγει κάποιο συμπέρασμα για όλους, δεν το κάνει γεγονός.

Και τέλος, δεν θέλω να υπάρχει κάποια παρανόηση ότι θεωρώ πως είσαι υπέρ της εκμετάλλευσης ή ότι είσαι κακός εργοδότης εσύ προσωπικά.

4
4 Εικόνα
Εικόνα
Tracy Mac

allstar
Reactions: 1038
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Αύγ 27, 2023 10:50 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 10:41 pm
eddiedimitris έγραψε:

1. Διότι ο εργοδότης έχει τη δύναμη. Κακές εργασιακές συνθήκες υπάρχουν γιατί ο εργαζόμενος δεν έχει δύναμη να τις αλλάξει. Φυσικά και υπάρχει πλαίσιο που προστατεύει τον εργοδότη. Όταν για παράδειγμα μπορείς να μην πληρώνεις ή να αλλάζεις το πρόγραμμα όποτε να’ναι και δεν υπάρχει τιμωρία, αυτή η μη τήρηση των κανόνων, ευνοεί τον ισχυρό. Που είναι ο εργοδότης.

2. Αυτό ισχύει για τους περισσότερους. Κανείς δεν αφήνει την πατρίδα του αν δεν έχει σημαντικό λόγο. Και με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψουν. Μέσα σ’αυτούς κι εγώ. Η λέξη κλειδί εδώ είναι η «αξιοκρατία» όπως πολύ σωστά αναφέρεις. Μπορείς να υπομείνεις διάφορα πράγματα αλλά η αναξιοκρατία είναι τελικά το μεγαλύτερο παράπονο. Κάποιοι άλλοι, έχουν βγάλει καλά λεφτά και κοιτάνε να γυρίσουν γιατί όπου και να είσαι, αν έχεις λεφτά, εύκολη είναι η ζωή. Από την Ελλάδα μέχρι το Μάλι.

3. Δεν «πρέπει» να γίνονται αυτά που λες. Πιθανόν στην εταιρεία σου να μην γίνονται. Αλλά εφόσον υπάρχουν θεμελιώδη διαφορετικά και μάλιστα αντίθετα συμφέροντα, λογικό είναι να υπάρχει σύγκρουση.

Για το ΥΓ, δεν συμφωνώ. Όπως έγραψα και στο ποστ μου πιο πάνω δεν υπάρχουν ιδανικές χώρες, απλά καλύτερες με βάση κάποιες μετρικές. Παντού υπάρχουν αρνητικά, για μένα για παράδειγμα (και δεν κάνω πλάκα) δεν παλεύεται ο χειμώνας στη Δανία. Δεν έχει τόσο κρύο, αλλά το σκοτάδι και η βροχή μου είναι προσωπικά πολύ ενοχλητικά. Αλλά πληρώνομαι καλά, και στις 5 το απόγευμα έχω κλείσει βιβλία, λαπτοπ και πάω σπίτι. Οι αντίστοιχοι *ηρωες* που κάνουν διδακτορικά στην Ελλάδα, παίρνουν 3 και 60, αν πάρουν, όποτε πάρουν, είναι έρμαια καθηγητάδων για διδασκαλίες και διορθώσεις, μπορεί να τους λένε να δουλεύουν όλη μέρα κλπ κλπ.

Εντάξει πάντως νομίζω κούρασα λίγο εδώ. Υπάρχουν άπειρες έρευνες για το τι είναι καλό και κακό σε κάθε χώρα. Επειδή κάποιος φίλος σου αποφάσισε να εξάγει κάποιο συμπέρασμα για όλους, δεν το κάνει γεγονός.

Και τέλος, δεν θέλω να υπάρχει κάποια παρανόηση ότι θεωρώ πως είσαι υπέρ της εκμετάλλευσης ή ότι είσαι κακός εργοδότης εσύ προσωπικά.
Συμφωνω σε ολα οσα γραφετε και συ και Redfly, lefpan, basket72 για τα εργασιακα. Επιβεβαιωνω για οσα λες για τους Ελληνες που κανουν διδακτορικο στην Ελλαδα, καθομαι και τα λεω σε αντιστοιχα παιδια απο εξωτερικο για τις συνθηκες που επικρατουν στην Ελλαδα για τους διδακτορικους και ειτε γελανε ειτε με κοιτανε σαν εξωγηινο. Ειναι τραγικη η κατασταση των διδακτορικων και οι περισσοτεροι πλεον το κανουν ειτε γιατι δεν μπορουν να βρουν δουλεια, ειτε για να μπουν μετα σε δημοσιο κυριως για να διοριστουν στην εκπαιδευση.

1
1 Εικόνα
EXASFAIROS13

euroleague
Reactions: 221
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Αύγ 27, 2023 11:11 pm

Ανοίξαμε και θέμα για πυρκαγιές;;;;;😲
Αχ αυτή η κλιματική αλλαγή👌🤪Χάρτινα πιάτα,πηρούνια και μαχαίρια να βρούμε σωτηρία lol

0
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Δευ Αύγ 28, 2023 12:26 am

Αυτός θα μας σώσει:

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Peris123

sophomore
Reactions: 31
Αγαπημένος παίκτης: Ginobili
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Αύγ 28, 2023 11:45 am

EXASFAIROS13 έγραψε:
Αχ αυτή η κλιματική αλλαγή👌🤪Χάρτινα πιάτα,πηρούνια και μαχαίρια να βρούμε σωτηρία lol
Άλλη μια φορά που ο νεοφιλελευθερισμός προωθεί την ατομική ευθύνη/λύση κλπ για δομικά προβλήματα ως το μονόδρομο....

Γιατί πχ να ελέγξεις τη motor oil, να φτιάξεις δίκτυα τρένων ή να σταματήσουν οι δισεκατομμυριούχοι να παίρνουν το τζετ να πάνε για καφέ όταν εσύ και εγω μπορούμε να τρώμε σε χάρτινο πιάτο; προτεραιότητες

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
AlexD

nba

Δευ Αύγ 28, 2023 12:02 pm

Peris123 έγραψε:
EXASFAIROS13 έγραψε:
Άλλη μια φορά που ο νεοφιλελευθερισμός προωθεί την ατομική ευθύνη/λύση κλπ για δομικά προβλήματα ως το μονόδρομο....

Γιατί πχ να ελέγξεις τη motor oil, να φτιάξεις δίκτυα τρένων ή να σταματήσουν οι δισεκατομμυριούχοι να παίρνουν το τζετ να πάνε για καφέ όταν εσύ και εγω μπορούμε να τρώμε σε χάρτινο πιάτο; προτεραιότητες
Θυμάμαι από άρθρο του Χατζηστεφανου στο infowar να γράφει ότι αν παίρναμε όλα τα καλαμάκια του κόσμου και τα πετάγαμε στην θάλασσα, θα αυξανόταν η ρύπανση των θαλασσών από πλαστικά κάτι πάνω από 0,1%(!).

Το κακό είναι ότι για κάποιο λόγο τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ρύπανση, δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, δεν είναι στα όρια τους οι θάλασσες.

Ενώ είναι, ξεκάθαρα. Και η ανθρώπινη δραστηριότητα σίγουρα παίζει τεράστιο ρόλο, φάνηκε και στην πανδημία άλλωστε όταν σταμάτησε για λίγο διάστημα.

Στην Ελλάδα, το θέμα της 4τιας και σκοπός της κυβέρνησης που σχημάτισε το πατριωτικό κόμμα*, είναι πως θα κάνει εξόρυξη στο Αιγαίο, με ή χωρίς τον Ταγιπ.

Ήδη δεν αντέχω το εφιάλτη της εθνικιστικής κορώνας περί του γιατί ανήκει μόνο σε εμάς "το κέρδος" της εξόρυξης και όχι στους Τούρκους, ενώ στην πραγματικότητα και εμείς ως λαός και οι Τούρκοι θα πάρουμε κατεστραμενο Αιγαίο και θα έπρεπε να ζητάμε να μείνει στην θέση του το φυσικό αέριο....

* όταν βλέπεις τόσο πατριωτισμό στην βουλή, κάποια" εθνική κυριαρχία" είναι να χαθεί.

2
2 Εικόνα
AlexD

nba

Τρί Αύγ 29, 2023 1:00 pm

https://www.kathimerini.gr/society/5625 ... ston-evro/

Ελεύθερα τα "κομμάτια" καθώς δεν στηρίζονται οι κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού ή εμπρησμό σε τίποτα άλλο πέραν της κατάθεσης των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη αρπαγή τους.

Το αστείο είναι ότι ενώ αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τώρα την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, ταυτόχρονα η πολιτεία είναι υποχρεωμένη βάση νόμου να τους χορηγήσει άδεια παραμονής έως ότου τελειώσει το δικαστήριο για την επίθεση που δέχτηκαν από τους "πατριώτες".

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 1980

Πέμ Αύγ 31, 2023 11:23 am

Η φωτιά στον έβρο καίει για 13η μέρα κι έχει φτάσει στο Σουφλί. Κείται μακράν (και) ο Εβρος. Δυστυχως η Δαδιά δεν έχει θάλασσα και έτσι πιάσαμε Σουφλί!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
papp7

euroleague
Reactions: 663
Αγαπημένος παίκτης: A.I

Πέμ Αύγ 31, 2023 12:59 pm

AlexD έγραψε:
Δευ Αύγ 28, 2023 12:02 pm
Peris123 έγραψε:

Θυμάμαι από άρθρο του Χατζηστεφανου στο infowar να γράφει ότι αν παίρναμε όλα τα καλαμάκια του κόσμου και τα πετάγαμε στην θάλασσα, θα αυξανόταν η ρύπανση των θαλασσών από πλαστικά κάτι πάνω από 0,1%(!).

Το κακό είναι ότι για κάποιο λόγο τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ρύπανση, δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή, δεν είναι στα όρια τους οι θάλασσες.

Ενώ είναι, ξεκάθαρα. Και η ανθρώπινη δραστηριότητα σίγουρα παίζει τεράστιο ρόλο, φάνηκε και στην πανδημία άλλωστε όταν σταμάτησε για λίγο διάστημα.

Στην Ελλάδα, το θέμα της 4τιας και σκοπός της κυβέρνησης που σχημάτισε το πατριωτικό κόμμα*, είναι πως θα κάνει εξόρυξη στο Αιγαίο, με ή χωρίς τον Ταγιπ.

Ήδη δεν αντέχω το εφιάλτη της εθνικιστικής κορώνας περί του γιατί ανήκει μόνο σε εμάς "το κέρδος" της εξόρυξης και όχι στους Τούρκους, ενώ στην πραγματικότητα και εμείς ως λαός και οι Τούρκοι θα πάρουμε κατεστραμενο Αιγαίο και θα έπρεπε να ζητάμε να μείνει στην θέση του το φυσικό αέριο....

* όταν βλέπεις τόσο πατριωτισμό στην βουλή, κάποια" εθνική κυριαρχία" είναι να χαθεί.

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα στο Αιγαίο με το αν θα μοιραστείς με τους Τούρκους τον πλούτο, φτάνει και για τους 2 μας . Τα αποθέματα του Αιγαίου λύνουν τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης για τα επόμενα 200 χρόνια , κάτι που κάνει αυτομάτως Ελλάδα-Τουρκια πάμπλουτες, ενεργειακά ανεξάρτητες, ρυθμιστές και αλλάζει όλο το status quo, κάτι το οποίο δεν αρέσει αυτή την στιγμή σε κανέναν.
Επειδή εδώ είναι το δικό μου αντικείμενο. Και το Ιόνιο έχει πόρους πολύ λιγότερους μεν από ότι το Αιγαίο, αλλά έχει και σε σημείο που δεν εμπλέκεται ούτε διεκδικείται από γείτονα. Η Πίνδος επίσης έχει ορυκτό πλούτο όπως και το ανατολικό σημείο της Μακεδονίας. Συνεπώς η "διαμάχη" με τους Τούρκους είναι προπέτασμα καπνού. Οι εξορύξεις θα γίνουν όταν και αν δώσουν το οκ οι "μεγάλες δυνάμεις".

Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή δεν είναι ότι δεν υπάρχει, αλλά το πώς την αντιλαμβάνεται ο καθένας ή την εκμεταλλεύονται τα κέντρα αποφάσεων.
Ένα απλό παράδειγμα στα χρόνια της αρχαίας Ελλάδας ο,τι γραπτό έχουμε διασώσει λέει ξεκάθαρα ότι από τον Δούναβη και πάνω είχε πάγο και δεν φύτρωνε ούτε τσουκνίδα για αυτό και δεν έχει σταθερό πληθυσμό με οργάνωση. Έχουμε 2023 και η Ουκρανία είναι ο σιτοβολώνας της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι κλιματική αλλαγή;
Μολύνουμε τον πλανήτη; Ναι. Πρέπει να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες; Ναι. Η κλιματική αλλαγή οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα; Κατηγορηματικά όχι. Προφανώς και επηρεάζουμε όχι όμως στον εξωφρενικό βαθμό που λένε. Βγαίνουν και λένε για περιοχές ολόκληρες ότι θα χαθούν από την αύξηση της στάθμης της θάλασσας στα επόμενα 50-100 χρόνια και οι τράπεζες έχουν δάνεια σε αυτές τις περιοχές για τα επόμενα 200, ρε τις χαζές τις τράπεζες θα τους φάει το κύμα τα λεφτά.
Αλλά οι λύσεις δεν είναι ούτε τα χάρτινα καλαμάκια, ούτε οι Γερμανικές ανεμογεννήτριες όπου στη Γερμανία κατάλαβαν ότι δεν αξίζουν, σταμάτησαν να τις τοποθετούν και τις πουλάνε σε εμάς για να τις βάλουμε εμείς. Η Ελλάδα είναι ιδανική για φωτοβολταϊκά πάνελ ( απαγορεύεται να είσαι σε χώρα με τέτοιο ήλιο και να μην είναι πχ ο φωτισμός των δρόμων αποκλειστικά από λάμπες με φωτοβολταϊκά πάνελ), είναι ιδανική για υδροηλεκτρικές γεννήτριες καθώς έχει 100αδες βραχονησίδες ακατοίκητες ακόμη και από ζώα.

Αλλά εδώ για να γυρίσουμε στο ον τοπικ, βγαίνουν επιστήμονες, ειδικοί και λένε ότι οι πυρκαγιές στα δάση μας θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο οξυγόνο :shock: . Το 80% του συνολικού οξυγόνου της γης παράγεται στους ωκεανούς, μέχρι και ένα παιδάκι το ξέρει αυτό καθώς μιλάμε για ύλη της 5ης-6ης δημοτικού στο μάθημα μελέτη περιβάλλοντος, τουλάχιστον ανήθικη η συγκεκριμένη τοποθέτηση-τρομοκρατια. Τα δάση μεταβάλλουν το μικροκλίμα της εκάστοτε περιοχής και κατ επέκταση το κλίμα της ευρύτερης ζώνης.Ναι θα υπάρξουν επιπτώσεις και άμεσα και στο μέλλον , σε καμία περίπτωση όμως στην ποσότητα - ποιότητα του οξυγόνου.

Αυτά τα λίγα ον-οφ-ενδιαμεσα τοπικ

2
2 Εικόνα
Μέχρι φέτος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Pop Culture”