Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

AO DAFNIS

a1greece
Reactions: 644
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Αύγ 27, 2023 10:49 pm

kite26 έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 9:22 pm
Για την Εθνική ομάδα δεν ξέρω τι πλασάρισμα θα έχει, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι θέμα χρόνου να την αναλάβει ο Βασίλης. Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.
Εκεί να δεις τοξικότητα μετά… Εκτός και εάν εννοείς τον Βασίλη Κικίλια.

2
2 Εικόνα
Dedalos

euroleague
Reactions: 610
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Αύγ 28, 2023 1:01 am

SteveNashidis έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 9:17 pm
Reaper έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 7:58 pm
Ενημερωτικα στα Προολυμπιακα θα ειναι ολες οι ομαδες του Παγκοσμιου που δε θα προκριθουν Ολυμπιακους εκτος των τελευταιων 4 (Λιβανος, Πρασινο Ακρωτηριο και διαλεξτε ποιες θα ειναι οι αλλες 2, για μενα η Ιορδανια και το Ιραν).

Δηλαδη αν θεωρησουμε οτι Παγκοσμιο πανε ΗΠΑ-Καναδας-Ισπανια-Σερβια-Αυστραλια, στα Προολυμπιακα θα ειναι η Γερμανια, η Λιθουανια, η Σλοβενια, η Ιταλια, η Βραζιλια, η Δομινικανη Δημοκρατια, η Γεωργια, η Φινλανδια, η Λετονια και οι υπολοιπες απο Ασια-Αφρικη-Αμερικη + Τουρκια, Πολωνια, Καμερουν, Μπαχαμες και Μπαχρειν.

Θεωρειτε οτι ειμαστε στις 4 καλυτερες των Προολυμπιακων (τοσες θεσεις δινουν) ;

Εγω λεω μετα βιας στις 8...
Αν είμαστε πλήρεις έχουμε πολλές ελπίδες. Αν το διοργανώσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες.

Σλούκας Γουοκαπ Παπανικολάου Γιάννης Παπαγιάννης είναι σούπερ πεντάδα
Διαφωνώ.Δεν είναι σούπερ πλην του Γιάννη.
Με αυτά που είδα σήμερα , στα περισσότερα παιχνίδια, θεωρώ ότι υπερεκτιμούμαι τους παίκτες μας. Κι εγώ. Σε όλες τις ομάδες γαζονουνε από το τρίποντο και τελειώματα υψηλής τεχνικής κοντά στο καλάθι.. Και κορμιά ψηλά, και αθλητές απίστευτοι.
Λετονία μας έχει 15+πόντους
Γαλλία,Γερμανία,Ισπανία,Σερβία, δε μας βλέπουνε. Λιθουανία, Τσεχία μας έχουν κλείσει το σπίτι. Ιταλοί,Φινλανδοί, μας προσπέρασαν

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1458
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Αύγ 28, 2023 1:12 am

Dedalos έγραψε:
Δευ Αύγ 28, 2023 1:01 am
SteveNashidis έγραψε:
Κυρ Αύγ 27, 2023 9:17 pm

Αν είμαστε πλήρεις έχουμε πολλές ελπίδες. Αν το διοργανώσουμε αυξάνουμε τις πιθανότητες.

Σλούκας Γουοκαπ Παπανικολάου Γιάννης Παπαγιάννης είναι σούπερ πεντάδα
Διαφωνώ.Δεν είναι σούπερ πλην του Γιάννη.
Με αυτά που είδα σήμερα , στα περισσότερα παιχνίδια, θεωρώ ότι υπερεκτιμούμαι τους παίκτες μας. Κι εγώ. Σε όλες τις ομάδες γαζονουνε από το τρίποντο και τελειώματα υψηλής τεχνικής κοντά στο καλάθι.. Και κορμιά ψηλά, και αθλητές απίστευτοι.
Λετονία μας έχει 15+πόντους
Γαλλία,Γερμανία,Ισπανία,Σερβία, δε μας βλέπουνε. Λιθουανία, Τσεχία μας έχουν κλείσει το σπίτι. Ιταλοί,Φινλανδοί, μας προσπέρασαν
Μόνο Γερμανία και Σερβία μας έχουν αν είμαστε πλήρεις και αυτές το ίδιο! Γαλλία δεν έχει γκαρντ και παλιά αθλητικότητα που είχε παρά μόνο Φουρνιέ.
Τσεχία δεν μπορεί την πλήρη ομάδα μας. Ιταλοί Φινλανδοί πιο κάτω. Λιθουανία δύσκολα. Έχουμε πιθανότητες αν είμαστε πλήρεις!

0
Atenejin

junior
Reactions: 63
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδος

Δευ Αύγ 28, 2023 5:21 am

Το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ και εμείς έχουμε μείνει πίσω. Βλέπεις για παράδειγμα την Ιαπωνία να βάζει 100αρα απέναντι σε Ευρωπαϊκή ομαδα, τις ομάδες να βγαίνουν σε επιθέσεις μέσα στα πρώτα 5-10 δευτερόλεπτα, τα ποσοστά των τριποντων να έχουν πάει στο Θεό. Η ταχύτητα και η αθλητικότητα όλων των παιχτών είναι σίγουρα πολύ πιο πάνω απότι ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Εμείς αυτό το στυλ μπάσκετ μπορέσαμε να το ακολουθήσουμε σαν Εθνική το 2019 και το 2022 οριακά.

Όμως στη σημερινή Εθνική ποιος μπορεί να το κάνει?

Ας ελπίσουμε η νέα γενιά παικτών (από 22 και κάτω) να αξιοποιηθούν σε συλλόγους και να δουλέψουν γερά ώστε να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Αλλιώς ναι, η Ελλάδα θα μπει σε κλάση Πορτογαλίας και Εσθονίας και δεν θα είμαστε ούτε στο τοπ 10 των Ευρωπαϊκών χωρών.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2005

Δευ Αύγ 28, 2023 8:31 am

kite26 έγραψε:
Για την Εθνική ομάδα δεν ξέρω τι πλασάρισμα θα έχει, αυτό που ξέρω είναι ότι είναι θέμα χρόνου να την αναλάβει ο Βασίλης. Για το καλό του ελληνικού μπάσκετ.
Με μια χρονιά προπονητής στο περιστέρι έγινε προπονηταράς . Μια χαρά είναι ο Ιτούδης, δεν γίνετε κάθε χρόνο ν αλλάζουμε προπονητή ανάλογα με τα κέφια των οπαδών των αιωνίων

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2437
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Αύγ 28, 2023 9:26 am

kite26 έγραψε:
Και να υποθέσω αν ο Σπανούλης σε 2 χρόνια πάει να προπονήσει τον Ολυμπιακό θα πρέπει να αλλάξουμε ξανά προπονητή;

2
2 Εικόνα
Atenejin

junior
Reactions: 63
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδος

Δευ Αύγ 28, 2023 10:07 am

https://www.sport24.gr/basket/thanasis- ... 58770.html

Ας αφήσουμε έξω τους Μπακς.

Προσωπικά, χαίρομαι να βλέπω το Θανασαρο γιατί πρώτον, βγάζει απίστευτο πάθος με την Εθνική που η ομάδα το έχει ανάγκη, και δεύτερον, νομίζω ότι σε αθλητικά προσόντα είναι ο καλύτερος παίκτης μας αυτή τη στιγμή.

Αν δεν έκανε κάποια αβίαστα λάθη (πχ το ποσό εύκολα υποπεπτει σε φάουλ) και βελτίωνε λίγο τα ποσοστά του, θα ήταν ίσως ο κορυφαίος στο φετινό ροστερ.

Στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία, Λαρεντζακης, Θανάσης και Παπαγιαννης θα είναι παίκτες κλειδιά πιστεύω.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3355
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Δευ Αύγ 28, 2023 10:32 am

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιο είναι το θέμα με τον Ιτούδη και τι ακριβώς θέλουμε από τον προπονητή μας.
Θέλουμε έναν προπονητή τύπου Σκουρτόπουλο ή έναν προπονητή τύπου Ιτούδη, δηλαδή έναν προπονητή χαμηλότερου επιπέδου ή έναν από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν στην Ευρώπη;
Αν θέλουμε έναν προπονητή από το "πάνω ράφι" τότε οι πιθανότητες να προπονεί μια ομάδα Ευρωλίγκας και να έχει παίκτες της Εθνικής, να τους έχει προπονήσει στο παρελθόν, να έχει υπάρξει προπονητής σε ένα εκ των αιωνίων είναι αυξημένες. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς τον κατηγορούν, έπρεπε ως προπονητής της Φενέρ να στηριχθεί αναγκαστικά στον Ντόρσεϊ και τον Καλάθη, να μην πάρει τον Καλάθη εξ' αρχής; Έτσι είναι το επαγγελματικό μπάσκετ και δεν νομίζω ότι είναι οι παίκτες και οι προπονητές που έχουν το πρόβλημα αλλά περισσότερο εμείς στο μυαλό μας.
Είναι μια λύση να έρθει και προπονητής στυλ Σπανούλη, δηλαδή πρώην παίκτης με παρελθόν που μπορεί να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τους παίκτες αλλά με το παρελθόν που έχει σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό το πιθανότερο είναι να έχουμε πάλι γκρίνια.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον Ιτούδη στην ησυχία του να δουλέψει, μια χαρά δουλειά κάνει, αν ο ίδιος αποφασίσει να φύγει οκ, αλλά θα είναι κρίμα να φύγει λόγο της γκρίνιας για το πρόσωπο του. Και μετά ποιος; Μπαρτζώκας; Σφαιρόπουλος; Σπανούλης; Θα είναι κάποιος από αυτούς (αν θέλει) αποδεκτός; ο Ζούρος προφανώς και δεν αφήνει την ομάδα που έχει και περνάει μια χαρά, με τον Πρίφτη θα έχουμε γκρίνια ότι είναι ανεπαρκής. Τον Τρινκέρι τον είχαμε βγάλει άχρηστο, ποιον προπονητή αλήθεια μπορούμε να θέλουμε. Εγώ θα κάτσω να απολαύσω το σημερινό ματς και τα επόμενα της Εθνικής (ναι δεν πιστεύω ότι θα αποκλειστούμε από την πρώτη φάση) ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα χαρώ να δω τα συγκεκριμένα παιδιά με τις συγκεκριμένες δυνατότητες να παλεύουν όσο μπορούν και τον Ιτούδη να κάνει το καλύτερο που μπορεί και αυτός.

6
5 Εικόνα 1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2005

Δευ Αύγ 28, 2023 10:54 am

Conan1982 έγραψε:
Δευ Αύγ 28, 2023 10:32 am
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς ποιο είναι το θέμα με τον Ιτούδη και τι ακριβώς θέλουμε από τον προπονητή μας.
Θέλουμε έναν προπονητή τύπου Σκουρτόπουλο ή έναν προπονητή τύπου Ιτούδη, δηλαδή έναν προπονητή χαμηλότερου επιπέδου ή έναν από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν στην Ευρώπη;
Αν θέλουμε έναν προπονητή από το "πάνω ράφι" τότε οι πιθανότητες να προπονεί μια ομάδα Ευρωλίγκας και να έχει παίκτες της Εθνικής, να τους έχει προπονήσει στο παρελθόν, να έχει υπάρξει προπονητής σε ένα εκ των αιωνίων είναι αυξημένες. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς τον κατηγορούν, έπρεπε ως προπονητής της Φενέρ να στηριχθεί αναγκαστικά στον Ντόρσεϊ και τον Καλάθη, να μην πάρει τον Καλάθη εξ' αρχής; Έτσι είναι το επαγγελματικό μπάσκετ και δεν νομίζω ότι είναι οι παίκτες και οι προπονητές που έχουν το πρόβλημα αλλά περισσότερο εμείς στο μυαλό μας.
Είναι μια λύση να έρθει και προπονητής στυλ Σπανούλη, δηλαδή πρώην παίκτης με παρελθόν που μπορεί να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τους παίκτες αλλά με το παρελθόν που έχει σε Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό το πιθανότερο είναι να έχουμε πάλι γκρίνια.
Ας αφήσουμε, λοιπόν, τον Ιτούδη στην ησυχία του να δουλέψει, μια χαρά δουλειά κάνει, αν ο ίδιος αποφασίσει να φύγει οκ, αλλά θα είναι κρίμα να φύγει λόγο της γκρίνιας για το πρόσωπο του. Και μετά ποιος; Μπαρτζώκας; Σφαιρόπουλος; Σπανούλης; Θα είναι κάποιος από αυτούς (αν θέλει) αποδεκτός; ο Ζούρος προφανώς και δεν αφήνει την ομάδα που έχει και περνάει μια χαρά, με τον Πρίφτη θα έχουμε γκρίνια ότι είναι ανεπαρκής. Τον Τρινκέρι τον είχαμε βγάλει άχρηστο, ποιον προπονητή αλήθεια μπορούμε να θέλουμε. Εγώ θα κάτσω να απολαύσω το σημερινό ματς και τα επόμενα της Εθνικής (ναι δεν πιστεύω ότι θα αποκλειστούμε από την πρώτη φάση) ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα χαρώ να δω τα συγκεκριμένα παιδιά με τις συγκεκριμένες δυνατότητες να παλεύουν όσο μπορούν και τον Ιτούδη να κάνει το καλύτερο που μπορεί και αυτός.
https://www.eurohoops.net/el/national-t ... s-echoume/
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή στην Εθνική Ανδρών, αφού το Ευρωμπάσκετ πλησιάζει και απάντησε χαρακτηριστικά πως “μια ομάδα ξεκινάει από τους παίκτες και παίκτες έχουμε”, ενώ απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση είπε: “Αν είστε διαθέσιμος να το συζητήσουμε”.
Για το ίδιο ζήτημα ρωτήθηκαν και οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Γιάννης Μπουρούσης που βρίσκονταν στο πάνελ: “Δεν με απασχολεί που δεν υπάρχει προπονητής. Εχω άλλα πράγματα που με απασχολούν. Θέλω να παίξουμε δυνατά” είπε ο Αντετοκούνμπο, ενώ ο Μπουρούσης συμπλήρωσε: “Δεν έχω κάποιο πρόβλημα και ο προπονητής διακοπές θα κάνει τώρα

Υπάρχει βέβαια και άλλη εναλλακτική να αναλάβει κάποιος από το φόρουμ

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1458
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Αύγ 28, 2023 11:17 am

Ο Θανάσης είναι σημαντικός παίχτης. Λείπει λίγη ποιότητα ναι αλλά και από άποψη ψυχολογίας και πάθους είναι σημαντικός στην ομάδα!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Δευ Αύγ 28, 2023 11:22 am

tarp7 έγραψε:
Δευ Αύγ 28, 2023 10:54 am

https://www.eurohoops.net/el/national-t ... s-echoume/
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή στην Εθνική Ανδρών, αφού το Ευρωμπάσκετ πλησιάζει και απάντησε χαρακτηριστικά πως “μια ομάδα ξεκινάει από τους παίκτες και παίκτες έχουμε”, ενώ απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση είπε: “Αν είστε διαθέσιμος να το συζητήσουμε”.
Για το ίδιο ζήτημα ρωτήθηκαν και οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Γιάννης Μπουρούσης που βρίσκονταν στο πάνελ: “Δεν με απασχολεί που δεν υπάρχει προπονητής. Εχω άλλα πράγματα που με απασχολούν. Θέλω να παίξουμε δυνατά” είπε ο Αντετοκούνμπο, ενώ ο Μπουρούσης συμπλήρωσε: “Δεν έχω κάποιο πρόβλημα και ο προπονητής διακοπές θα κάνει τώρα

Υπάρχει βέβαια και άλλη εναλλακτική να αναλάβει κάποιος από το φόρουμ
Ευτυχώς έχουμε ξεφύγει από τέτοιες νοοτροπίες από την μεριά της ΕΟΚ τουλάχιστον.

Προτείνω ολόκληρο τιμ από το φόρουμ:

Προπονητής (run and gun): BillyPao
Βοηθοί Προπονητή (για να συμβουλεύουν τον προπονητή αφού τα βρούν μεταξύ τους): Dedalos, Leftpan
Ανάλυση παικτών-ομάδων: JohnyPao-Tracy Mac
Στατιστική Ανάλυση: Yorgos-Conan1982 (κάπου πρέπει να χωθώ κι εγώ)
Εύρεση Ελλήνων Παικτών ανά την υφήλιο: Berry (για να προτείνει όποιον Ελληνα χτυπάει τόπι)
Ιατρός: Crhistofis
Φαρκάκωμα παικτών (με φυσικές και νόμιμες πάντα ουσίες): Fotis Vlachopoulos
Υπεύθυνοι αναπτυξιακού πλάνου: Polykos- Hipster
Υπεύθυνος τύπου: Gk_23
Γυμναστής: Αναζητείται, αλλιώς δεν πειράζει θα προπονηθούν με τις ομάδες τους αργότερα.

9
8 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1035
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues

Δευ Αύγ 28, 2023 2:16 pm

Ο Μπίλι θα είναι σε πολύ λίγα χρόνια έτοιμος να αναλάβει την εθνική ανδρών. Ευτυχώς τότε τα σημερινά wonderkids θα έχουν γίνει πιο ώριμα και θα έχουν να δουλέψουν με έναν θρύλο για την κατάκτηση της Ευρώπης και του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το δικό του κισμέτ.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Δευ Αύγ 28, 2023 3:01 pm

kite26 έγραψε:
Δευ Αύγ 28, 2023 2:16 pm
Ο Μπίλι θα είναι σε πολύ λίγα χρόνια έτοιμος να αναλάβει την εθνική ανδρών. Ευτυχώς τότε τα σημερινά wonderkids θα έχουν γίνει πιο ώριμα και θα έχουν να δουλέψουν με έναν θρύλο για την κατάκτηση της Ευρώπης και του κόσμου. Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το δικό του κισμέτ.
Για ποιον...Billy όμως λέμε; Του φόρουμ ή τον.. άλλον;

2
2 Εικόνα
Dedalos

euroleague
Reactions: 610

Δευ Αύγ 28, 2023 7:57 pm

Όταν έγραψα ότι είναι ντροπή που εγκατέλειψε την ομάδα ο ,Μήτογλου κι ότι στις μικρές κατηγορίες παίζαμε κανονικά με τέτοιους τραυματισμούς, δέχθηκα επιθέσεις.
Σύμφωνα με το basketnet, σήμερα ο σορωτος ,έγραψε το ίδιο.... Στις μικρές κατηγορίες οι παίκτες παίζουν κανονικά με τέτοιους τραυματισμούς ...
Το οποίο όλοι το γνωρίζουν βέβαια, αλλά μόνο κάποιοι έχουμε το σθένος να βγούμε να το φωνάξουμε.
Έχει γίνει ένα κοινωνικό πείραμα. Ηθοποιοί προσποιήθηκαν μπροστά σε πολύ κόσμο, ότι έγινε δολοφονία. 4-5 άτομα άρχισαν να φωνάζουν . Η συντριπτική πλειοψηφία απλά κοίταζε...

0
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Δευ Αύγ 28, 2023 8:05 pm

Dedalos έγραψε:
Δευ Αύγ 28, 2023 7:57 pm
Όταν έγραψα ότι είναι ντροπή που εγκατέλειψε την ομάδα ο ,Μήτογλου κι ότι στις μικρές κατηγορίες παίζαμε κανονικά με τέτοιους τραυματισμούς, δέχθηκα επιθέσεις.
Σύμφωνα με το basketnet, σήμερα ο σορωτος ,έγραψε το ίδιο.... Στις μικρές κατηγορίες οι παίκτες παίζουν κανονικά με τέτοιους τραυματισμούς ...
Το οποίο όλοι το γνωρίζουν βέβαια, αλλά μόνο κάποιοι έχουμε το σθένος να βγούμε να το φωνάξουμε.
Έχει γίνει ένα κοινωνικό πείραμα. Ηθοποιοί προσποιήθηκαν μπροστά σε πολύ κόσμο, ότι έγινε δολοφονία. 4-5 άτομα άρχισαν να φωνάζουν . Η συντριπτική πλειοψηφία απλά κοίταζε...
Δεν έχω ιδέα για την υπόθεση Μήτογλου κλπ αλλά δεν μου κάνει λογικό να παίζει λάκκος στη φάβα.

Εκείνο όμως που με αφήνει σχεδόν ενεό, είναι η αναφορά σου περί σθένους.

Τι σθένος χρειάζεται στο ίντερνετ;

Το πιο ανέξοδο θάψιμο που έχω δει. Ο κανόνας πια (και διαβάζω μόνο φόρουμ να φανταστείς, δεν έχω "κοινωνικά μέσα") είναι η κακεντρέχεια, το πικάρισμα, η πρόκληση.

Αν ήταν έτσι στην έξω ζωή θα πέφταν ξάπλες κάθε 5 λεπτά.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”