Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Σεπ 01, 2023 8:41 am
Μπεδεύεις όμως λίγο τα πράγματα. Θέλω να πω το ότι θέλουν να προωθήσουν αλεύρι από έντομα, τεχνητό κρέας, την ηλεκτροκίνηση εκμεταλευόμενοι το γεγονός της περιβαλλοντικής κρίσης δεν σημαίνει ότι αυτή δεν υπάρχει. Το ότι τα πλαστικά καλαμάκια είναι μικρό μέρος της μόλυνσης, δεν σημαίνει ότι αυτή δεν υπάρχει κ.ο.κ. Η ένσταση μου είναι στο ότι χαράσσονται λάθος πολιτικές στην επίλυση ενός προβλήματος δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και το πρόβλημα.
Το ότι έχουμε επηρεάσει την γη και τους οργανισμούς δεν νομίζω να σηκώνει και πολύ αμφισβήτηση, έχουμε μειώσει κατά πολύ τον πληθυσμό των ψαριών, κητών και γενικότερα θαλάσσιων οργανισμών παγκοσμίων, ευθυνόμαστε για την συρρίκνωση των φυσικών βιοτόπων και έχουμε προκαλέσει την εξαφάνιση ή συρρίκνωση δεν ξέρω πόσο χιλιάδων ζώων. Καίμε επίτηδες ή υλοτομούμε παρθένα δάση, ζούγκλες, στον Αμαζόνιο, στο Βόρνεο οπουδήποτε για να χτίσουμε, φυτέψουμε. Μολύνουμε το περιβάλλον με απόβλητα, εξαντλούμε τους φυσικούς πόρους και αναγκαζόμαστε να ψάχνουμε συνεχώς για πρώτες ύλες και ερχόμαστε στα ερωτήματα για την κλιματική αλλαγή.
Κατ' αρχήν αν υπάρχει κλιματική αλλαγή, εφ' όσον υπάρχει αν είναι ανθρωπογενής σε ένα μεγάλο ποσοστό και τρίτον αν η κλιματική αλλαγή είναι βλαβερή ή όχι. Δεν ξέρω να απαντήσω με σιγουριά και στηριζόμενος σε επιστημονικά δεδομένα, βλέπω όμως όλο και ζεστότερα καλοκαίρια με καύσωνες που διαρκούν περισσότερο και όλο και ηπιότερους χειμώνες με όλο και λιγότερα χιόνια στα βουνά, αυτά στην περιοχή που μεγάλωσα, μπορεί να είναι και τοπικό αλλά η αίσθηση είναι ότι το κλίμα έχει αλλάξει και αυτό έχει γίνει πολύ γρήγορα. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ότι τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα έχουν αυξηθεί, ότι αυτά έχουν αυξήσει ώς ένα βαθμό την μέση θερμοκρασία του πλανήτη και πράγματι απ' ότι δείχνουν τα στοιχεία στο παρελθόν υπήρξαν γεωλογικοί περίοδοι που τα επίπεδα ήταν υψηλότερα, όπως υπήρξαν και παγετώνιες περίοδοι, το ερώτημα είναι για το τώρα, το κλίμα μπορεί να μεταβάλλεται όμως αναιρεί το γεγονός ότι για τις αλλαγές που ζούμε στα χρόνια μας ευθυνόμαστε εμείς ως άνθρωποι; Ερωτήματα θέτω κυρίως.
Ο Παππ7 μιλάει για την την κλιματική αλλαγή ως το απαραίτητο αφήγημα προς νέους δρόμους ανάπτυξης (ήτοι καταστροφής, για όποιον δεν το έχει ανθιστεί- καλή ώρα ο Έβρος, θα αποτελέσει πεδίον δόξας λαμπρής για το συσσωρευμένο κεφάλαιο ώστε αυτό να γιγαντωθεί. Σε λίγο έρχεται κι η ώρα της Ουκρανίας)
.
¨Ετερον εκάτερον, με το αν είναι στον βαθμό που μάς λένε, ανθρωπογενής ή όχι.
Αυτοί που μας το λένε (Αλ Γκορ. Θάτσερ και Ομπάμα ως ο νομικός συντάκτης της πρώτης διακήρυξης) είναι αυτοί που παίζουν μπάλα με νέους πολέμους. Απ' αυτούς που επισπεύδουν τη ... λεγόμενη κλιματικ΄λη αλλαγή. Από την παραγωγή των όπλων/οπλικών συστημάτων ως το πεδίο εφαρμογής των.
Να' ναι καλά ο άνθρακας γι' αόλα αυτά. Α, και το σχιστολιθικό φυσ. αέριο. Αυτό που σχίζει τις πέτρες ντε. ΤΟ πλέον φιλικό στη φύση. Τι να λέμε τώρα. Σκίζει τις πέτρες λες και όλα αυτά δεν είναι σε άρρηκτη αλληλεπίδραση;
Μέσα σε όλα αυτά η Ελλαδίτσα που πρώτη έσπευσε να απο-λιγνιτοποιηθεί.( έμπαινε Μυτιληναίε, έμπαινε Χρηματιστήριο Ρύπων και λοιποί σπεκουκαλοδόροι).
ΠΟιοι είναι όλοι παίκτες της πράσινης ενέργειας;
Οι ίδιοι με την "γκρίζα". Μία απεδώ μία αποκεί. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα δεν έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες.
Ι
ν γκοντ γουι τραστ που λένε κι οι Πολιτειακοί στον- ψυχορραγούντα πλέον- πολιορκητικό τους κριό, το δολάριο τους.
Η πρωτοφανής μόλυνση του περιβάλλοντος/ απομύζηση των φυσικών πόρων τρέχει παράλληλα με την κλιματική αλλαγή και την ανθρωπογενή της φύση.
Ενιότε διασταυρώνονται, άλλοτε όχι.
Προφανώς κι είναι γεγονός και δηλωτική της απληστίας και του κοντόθωρου του τρέχοντος συστήματος παραγωγής. ΠΟυ διαλαλεί το "ζείτε σε βάρος των επόμενων γενεών¨. ΥΠοθηκεύοντας το μέλλον. Που καθιστά την Ελλαδίτα έρμαιο των χρηματιστών ενέργειας και Βαλκανικό Ντουμπάι για τους ξένους (ή και πλούσιους Έλληνες) τουρίστες. Που προωθεί την τουριστική "μονοκαλλιέργεια". Με ό. τι αυτή συνεπάγεται, για την οργάνωση της πρωτογενούς παραγωγής (την ποιααα;;;), για την πολιτιστική συνέχεια, για το περιβάλλον.
Και μέσα σε΄ολα αυτά, είχαμε και κάποιους ανθρώπους που απαίτησαν με τον παραδοσιακό τρόπο, να επιστρέψουν οι παραλίες στον λαό.
Και κάτι κατάφεραν. Να τα λέμε και να τα επιβραβεύουμε.
Αν είχαν επιλέξει τον ανέξοδο δρόμο της "νο πολίτικα" θα είχαμε κι άλλα Κάγκελα να κόβουν την πρόσβαση στο κοινό αγαθό, κι άλλους μπράβους, κι άλλα μαύρα μπλουζάκια, κι άλλη κρεατίνη, κι άλλα σπρέι πιπεριού, κι άλλα γκάνια.
Εδώ σπόρους σπέρνουμε και μόνο.
Αν περιμέναμε το διαδίκτυο προκειμένου να κινητοποιθούμε άστα βράστα.
Έξω είναι η δουλειά. Κάποιοι από εμάς έχουμε προτιμήσει το έξω. Όπου μιλάμε με ειδικούς, και βρίσκουμε μπροστά μας τεχνοκράτες σε εντεταλμένη υπηρεσία με γεμάτη τη φαρέτρα από επιστημονικά βέλη (στις υπηρεσίες των ελίτ, όπως έχουμε ξανα- ματα- πεί).
* Θα έχω τις στάνταρ ιντερνετικές απαντήσεις λογικά. Προστακτικές, απαξίωση, επίθεση. Αν γινόταν σε φυσικό επίπεδο θα είχαν ένα ενδιαφέρον μπορώ να πω.
Εγώ ακόμα περιμένω εκείνη την κοπή πίτας του φόρουμ πάντως.