Παναθηναικός - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιουν 12, 2020 9:00 pm

Κοιτάει Γιαννόπουλο ο παναθηναικος οποτε παμε προς ολοταχώς προς τσάμπιονς λιγκ.

Αντίο παναθα και καλή σου τύχη , ενω πριν λίγο καιρό ο ίδιος άνθρωπος ελεγε αντίο αντίο εκεί στην Α2. Μάγκας ο πρόεδρος..

ΥΓ. Γιατί εκλεισε το άλλο τοπικ?

0
Άβαταρ μέλους
portokalopita13

euroleague
Reactions: 175
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιουν 12, 2020 9:12 pm

JohnnyPao έγραψε:
Παρ Ιουν 12, 2020 9:00 pm
Κοιτάει Γιαννόπουλο ο παναθηναικος οποτε παμε προς ολοταχώς προς τσάμπιονς λιγκ.

Αντίο παναθα και καλή σου τύχη , ενω πριν λίγο καιρό ο ίδιος άνθρωπος ελεγε αντίο αντίο εκεί στην Α2. Μάγκας ο πρόεδρος..

ΥΓ. Γιατί εκλεισε το άλλο τοπικ?
ελα ντε γιατι εκλεισε το τοπικ ( :?: )
ελα Γιαννοπουλος καλυτερα απο Κασελακη ρε συ ;)
οσο για τον προεδρα δεν εχω να προσθεσω κατι :cry:

0
jazz thrilos
Reactions:

Παρ Ιουν 12, 2020 9:14 pm

[quote=SARAS1989 post_id=12389 time=1591975180

Ο δγ δε ζηταει τιποτα περισσοτερο απο αυτο που πηραν οι αλλοι βλεπε σκανδαλο καραισκακη. Οταν σαν κρατος κανεις χαρες σε κρατικοδιαιτους επιχειρηματιες αυτα συμβαινουν.
Η διπλη αναπλαση παντως ετσι οπως ρυθμιστηκε απο το π/δ δεν ειναι βιωσιμη ουτε η παε ουτε ο ερασιτεχνης θα εχουν σοβαρα εσοδα. Γι αυτο και κανενας ιδιωτης δεν αναλαμβανει να το χρηματοδοτησει εδω και μια δεκαετια.

[/quote]

Έχει ξανα αναφερθεί στο τόπικ και κάποιοι κανουν οτι δεν ακουν, δεν βλέπουν. Στο "σκάνδαλο" καραισκάκη ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακος είναι ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ. Ιδιοκτητης παραμένει η Ελληνικη Ολυμπιακη Επιτροπή.

Ενοικιαστης, ακριβώς αυτό που ο ΔΓ φωναζει οτι δεν πρόκειται να δεχθεί ποτε για τον Βοτανικό, να πάει δηλαδη εκεί ως ενοικιαστής. Μαγκιά του αν τα καταφέρει. Μαγκιά συνολικά για τον οργανισμό του Παναθηναικου αν βρεθεί με την απόλυτη ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων που θα χτιστούν, απο το πουθενά θα συμπληρώσω εγω αλλα ειναι απλα η προσωπική ταπεινή μου θέση το "απο το πουθενά".

Αν ο ΔΓ ζητουσε να ισχύσει οτι ίσχυσε και για το "σκάνδαλο" καραισκάκη, τότε θα συμβιβαζοταν με το να πληρωνει ενα υψηλότατο μηνιαίο ενοίκιο στο κράτος, οι εμπορικες χρήσεις να είναι μοιρασμένες σε απίθανους επενδυτές-καρχαρίες και επιπλέον σε 49 χρόνια να ειναι ο Παναθηναικος χωρις γήπεδο ξανά.

Νομιζω οτι δεν προκειται για ομοιες καταστάσεις.

Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece
Reactions: 223
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Saras, Nash
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Ιουν 12, 2020 9:21 pm

jazz thrilos έγραψε:

Ο δγ δε ζηταει τιποτα περισσοτερο απο αυτο που πηραν οι αλλοι βλεπε σκανδαλο καραισκακη. Οταν σαν κρατος κανεις χαρες σε κρατικοδιαιτους επιχειρηματιες αυτα συμβαινουν.
Η διπλη αναπλαση παντως ετσι οπως ρυθμιστηκε απο το π/δ δεν ειναι βιωσιμη ουτε η παε ουτε ο ερασιτεχνης θα εχουν σοβαρα εσοδα. Γι αυτο και κανενας ιδιωτης δεν αναλαμβανει να το χρηματοδοτησει εδω και μια δεκαετια.
Έχει ξανα αναφερθεί στο τόπικ και κάποιοι κανουν οτι δεν ακουν, δεν βλέπουν. Στο "σκάνδαλο" καραισκάκη ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακος είναι ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΣ. Ιδιοκτητης παραμένει η Ελληνικη Ολυμπιακη Επιτροπή.

Ενοικιαστης, ακριβώς αυτό που ο ΔΓ φωναζει οτι δεν πρόκειται να δεχθεί ποτε για τον Βοτανικό, να πάει δηλαδη εκεί ως ενοικιαστής. Μαγκιά του αν τα καταφέρει. Μαγκιά συνολικά για τον οργανισμό του Παναθηναικου αν βρεθεί με την απόλυτη ιδιοκτησία των εγκαταστάσεων που θα χτιστούν, απο το πουθενά θα συμπληρώσω εγω αλλα ειναι απλα η προσωπική ταπεινή μου θέση το "απο το πουθενά".

Αν ο ΔΓ ζητουσε να ισχύσει οτι ίσχυσε και για το "σκάνδαλο" καραισκάκη, τότε θα συμβιβαζοταν με τον πληρωνει ενα υψηλότατο μηνιαίο ενοίκιο στο κράτος, οι εμπορικες χρήσεις να είναι μοιρασμένες σε απίθανους επενδυτές-καρχαρίες και επιπλέον σε 49 χρόνια να ειναι ο Παναθηναικος χωρις γήπεδο ξανά.

[/quote]

Για το σκανδαλο καραισκακη υπαρχουν δυο υπεροχα αρθρα του συγχωρεμενου φιλιππα συριγου, τα ειχα αναρτησει αλλα διαγραφηκαν, ο φιλιππας ειχε ξυλοκοπηθει γι αυτα που εγραψε. μην αφηνεις το οπαδικο να καλυψει την πραγματικοτητα https://www.contra.gr/podosfairo/stadio ... 70744.html ο οσφπ φετος θα πληρωσει ενοικιο για πρωτη φορα

0
austerity_blues
Reactions:

Παρ Ιουν 12, 2020 9:38 pm

SARAS1989 έγραψε:
Για το σκανδαλο καραισκακη υπαρχουν δυο υπεροχα αρθρα του συγχωρεμενου φιλιππα συριγου, τα ειχα αναρτησει αλλα διαγραφηκαν, ο φιλιππας ειχε ξυλοκοπηθει γι αυτα που εγραψε. μην αφηνεις το οπαδικο να καλυψει την πραγματικοτητα https://www.contra.gr/podosfairo/stadio ... 70744.html ο οσφπ φετος θα πληρωσει ενοικιο για πρωτη φορα
ήθελα να το ρωτήσω γιατί ποτέ μου δεν έκατσα να ασχοληθώ με τα γηπεδικά ζητήματα, ούτε με το Καραϊσκάκη ούτε με το Βοτανικό. δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι έγιναν αίσχη στην υπόθεση "Καραϊσκάκη" με βασικό ωφελημένο τον Κόκκαλη, αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το κτίσιμο του γηπέδου έγινε κυρίως με έξοδα του Ολυμπιακού, ο Ολυμπιακός πληρώνει ενοίκιο και επίσης δε του ανήκει τίποτα.

ο Γιαννακόπουλος απαιτεί το κράτος να του φτιάξει 4 γήπεδα τα οποία θα ανήκουν στον Ερασιτέχνη, να τον αφήσει να εκμεταλλεύεται όλους τους εμπορικούς χώρους και να του δώσει και 40 εκατομμύρια "κάβα" για τα έξοδα του Ερασιτέχνη. όλα αυτά με αντάλλαγμα τη Λεωφόρο, για την οποία επίσης δε πλήρωσε ποτέ τίποτα ο Παναθηναϊκός.

όντως σου φαίνεται ότι ζητάει "ό,τι έγινε και στο Καραϊσκάκη";

jazz thrilos
Reactions:

Παρ Ιουν 12, 2020 9:46 pm

SARAS1989 έγραψε:
jazz thrilos έγραψε:

Αν ο ΔΓ ζητουσε να ισχύσει οτι ίσχυσε και για το "σκάνδαλο" καραισκάκη, τότε θα συμβιβαζοταν με τον πληρωνει ενα υψηλότατο μηνιαίο ενοίκιο στο κράτος, οι εμπορικες χρήσεις να είναι μοιρασμένες σε απίθανους επενδυτές-καρχαρίες και επιπλέον σε 49 χρόνια να ειναι ο Παναθηναικος χωρις γήπεδο ξανά.

[/quote]

Σάρας, το αρθρο που παραθετεις ειναι εντελώς ασχετο με τα οσα γράφω. Διαβασε το προσεχτικα. Αν λέει πουθενα οτι ο Ολυμπιακος ειναι ιδιοκτητης, οτι δεν συμμετειχε οικονομικα στην ανεγερση, οτι δεν πληρωνει ενοικιο (ενοικιο, οχι ποσοστα απο τα εισητηρια) τοτε εχει νοημα να συγκρινεις καταστάσεις.

Ελα ομως που ο ΔΓ θα ειναι ιδιοκτήτης, δεν θα δωσει μια για την ανεγερση, δεν θα πληρωνει τιποτα απο εισητηρια, θα εχει ολες τις εμπορικές χρήσεις και θα είναι αιωνιως Παναθηναικη ιδιοκτησια.

Μακρια απο μενα τα οπαδικα επιχειρηματα. Οχι οτι δεν ειμαι οπαδος, αλλα πρωτιστως θελω να ειμαι νοήμων. Και να συζητω σε λογικο πλαίσιο.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1564
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac

Παρ Ιουν 12, 2020 10:07 pm

Ρε παιδιά υπάρχει κάποιος να ξέρει τα περί Λεωφόρου να μας διαφωτίσει?
Εγω ξέρω ότι το γήπεδο δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό, αλλά του έχει παραχωρηθεί για χρήση για όσο υφίσταται σαν σωματείο(ίσως και από το 1924). Έχει γίνει κάποιας μορφής χρησικτησια, μετά από τόσα χρόνια?

0
Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece

Παρ Ιουν 12, 2020 10:12 pm

jazz thrilos έγραψε:
Παρ Ιουν 12, 2020 9:46 pm
SARAS1989 έγραψε:
jazz thrilos έγραψε:

Σάρας, το αρθρο που παραθετεις ειναι εντελώς ασχετο με τα οσα γράφω. Διαβασε το προσεχτικα. Αν λέει πουθενα οτι ο Ολυμπιακος ειναι ιδιοκτητης, οτι δεν συμμετειχε οικονομικα στην ανεγερση, οτι δεν πληρωνει ενοικιο (ενοικιο, οχι ποσοστα απο τα εισητηρια) τοτε εχει νοημα να συγκρινεις καταστάσεις.

Ελα ομως που ο ΔΓ θα ειναι ιδιοκτήτης, δεν θα δωσει μια για την ανεγερση, δεν θα πληρωνει τιποτα απο εισητηρια, θα εχει ολες τις εμπορικές χρήσεις και θα είναι αιωνιως Παναθηναικη ιδιοκτησια.

Μακρια απο μενα τα οπαδικα επιχειρηματα. Οχι οτι δεν ειμαι οπαδος, αλλα πρωτιστως θελω να ειμαι νοήμων. Και να συζητω σε λογικο πλαίσιο.
[/quote]

Διαβασε προσεκτικα το αρθρο στο σημειο που γραφει οτι παραχωρηθηκε για 49χρονια στον κοκκαλη για την ακριβεια στη θρυλος αε. Μαλιστα αργοτερα ο κοκκαλης πουλησε το 50% στον λαυρεντιαδη αυτον που κατεληξε φυλακη για απατες. Στη πραγματικοτητα σημερα ο οσφπ εχει το 50% του γηπεδου.
Για το βοτανικο εγραψα οτι αυτα που ζηταει ο δγ εαν τα υπογραψει ο δημαρχος θα παει φυλακη. Απο την αλλη η λυση που προτεινει ο δημος ειναι μη βιωσιμη για τον παο καθοτι θα εχει ελαχιστες εμπορικες χρησεις και θα πρεπει να πληρωσει ενα δυσβασταχτο ενοικιο. Γενικα το προτζεκτ βοτανικος ναυαγησε μετα την εμπλοκη του στε με το περιορισμο του συντελεστη δομησης μετα απλα δε συνεφερε το εργο να γινει

0
Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece

Παρ Ιουν 12, 2020 10:16 pm

j-kidd13 έγραψε:
Εγω ξέρω ότι το γήπεδο δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό, αλλά του έχει παραχωρηθεί για χρήση για όσο υφίσταται σαν σωματείο(ίσως και από το 1924). Έχει γίνει κάποιας μορφής χρησικτησια, μετά από τόσα χρόνια?
Η λεοφορος ανηκει στον ερασιτεχνη. Απλα δε μπορει να πουληθει γιατι εαν πεσει το γηπεδο η εκταση μπορει να γινει μονο παρκο και τιποτα αλλο. Δεν ειναι αξιοποιήσιμη με αλλα λογια. Το ανελυσα και παραπανω η διπλη αναπλαση ειναι ενα φιασκο

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιουν 12, 2020 10:29 pm

Το έργο αν έχεις λεφτά συμφέρει να γίνει.
Δηλαδή στην αρχική του μορφή,που ο Βωβός(ή όποιος τέλος πάντων έχει το εμπορικό) πληρώνει και το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος της κατασκευής του γηπέδου(μαζί και την αγορά των οικοπέδων που δεν ανήκαν στον δήμο) με το υπόλοιπο να το αναλαμβάνει η ομάδα.
Ο δήμος ήταν να δώσει γη(τα οικόπεδα του που είχε εκεί) και να πάρει γη(οικόπεδο λεωφόρου) όταν τελείωνε η διπλή ανάπλαση. Βέβαια ο δήμος θα είχε(και θα έχει) άλλα κόστη έμμεσα σχετιζόμενα με το γήπεδο αλλά απαραίτητα για την λειτουργία του όπως η διαμόρφωση/διαπλάτυνση/διάνοιξη δρόμων στην περιοχή όπως και συνολικά ανάπλαση της περιοχής.
Στο αρχικό σχέδιο θα ήταν ιδιοκτησία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού χωρίς ο δήμος να έχει ποσοστά ή κάτι άλλο

Τώρα οι τράπεζες που έχουν το εμπορικό θέλουν να το πουλήσουν σε κάποιον αλλά προφανώς δεν θα ισχύει η ίδια συμφωνία που θα ίσχυε με τον Βωβό, οι τράπεζες με τα χρήματα που θα πάρουν θα κοιτάξουν να καλύψουν μέρος από τη χασούρα που άφησε το κανόνι Βωβού όχι να χρηματοδοτήσουν το γήπεδο

Και τώρα μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική βιώσιμη για όλους λύση ώστε να μην κινδυνεύει να πάει ο δήμαρχος φυλακή, γιατί πράγματι αν κάνει όσα ζητάει ο ΔΓ είναι για να πάει φυλακή. Για παράδειγμα θα μπορούσε να καθοριστεί για κάποια χρόνια πχ 49 ο Δήμος να εισπράττει ένα ενοίκιο ή ένα ποσοστό από τα εισιτήρια ή τα έσοδα από τις εμπορικές χρήσεις ή συνδυασμό αυτών και μετά το γήπεδο να περνά στην κυριότητα του Παναθηναϊκού.

Δεν θα βγάλει όσα θα δώσει έτσι αλλά θα πάρει πίσω αρκετά.

Το πρόβλημα του ΔΓ είναι ότι θέλει και γήπεδο μπάσκετ μεγάλο για αγώνες της επαγγελματικής ομάδας. Στο αρχικό σχέδιο προβλεπόταν μικρό γήπεδο μπάσκετ-βόλει αντίστοιχου μεγέθους με τον τάφο του Ινδού για τις ανάγκες του ερασιτέχνη.

Η κυβέρνηση δεν θα είχε πρόβλημα με αυτό, το θέμα είναι ότι αν κάποιος ακουμπήσει το νόμο ή το προεδρικό διάταγμα της διπλής ανάπλασης ανοίγει νέος κύκλος προσφυγών και θα φύγουν άλλα 5+ χρόνια με δικαστήρια μέχρι να καθαρίσει πάλι(και αν, γιατί η αλλαγή συντελεστών δόμησης αν χρειαστεί να γίνει απ'ότι λέγεται ίσως πράγματι δεν περνάει από το ΣΤΕ).
Ούτε την κυβέρνηση και τον δήμο βολεύει να καθυστερήσει ούτε και τις τράπεζες γιατί σύμφωνα με το νόμο της διπλής ανάπλασης αν δεν λειτουργήσει το γήπεδο δεν μπορεί να βγει άδεια λειτουργίας για το εμπορικό.

Τον Αλαφούζο επίσης τον συμφέρει να γίνει όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί με την ομάδα να σβήνει τα χρέη, αν έχει και γήπεδο έχει βάσιμες ελπίδες να την πουλήσει κάπου

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary

Παρ Ιουν 12, 2020 10:32 pm

SARAS1989 έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Η λεοφορος ανηκει στον ερασιτεχνη. Απλα δε μπορει να πουληθει γιατι εαν πεσει το γηπεδο η εκταση μπορει να γινει μονο παρκο και τιποτα αλλο. Δεν ειναι αξιοποιήσιμη με αλλα λογια. Το ανελυσα και παραπανω η διπλη αναπλαση ειναι ενα φιασκο
Πώς ανήκει στον ερασιτέχνη? Τον αγορασε από το κράτος? Υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας?

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2425
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Παρ Ιουν 12, 2020 10:34 pm

j-kidd13 έγραψε:
SARAS1989 έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Πώς ανήκει στον ερασιτέχνη? Τον αγορασε από το κράτος? Υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας?
Δεν ξέρω αν υπάρχει υπό αυτή την έννοια, δηλαδή αν μπορεί να την πουλήσει, αλλά εφόσον για όσο υπάρχει ερασιτέχνης παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα χρήσης της έκτασης πρακτικά του ανήκει

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary

Παρ Ιουν 12, 2020 10:39 pm

pan24 έγραψε:
Παρ Ιουν 12, 2020 10:34 pm
j-kidd13 έγραψε:
SARAS1989 έγραψε:

Δεν ξέρω αν υπάρχει υπό αυτή την έννοια, δηλαδή αν μπορεί να την πουλήσει, αλλά εφόσον για όσο υπάρχει ερασιτέχνης παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα χρήσης της έκτασης πρακτικά του ανήκει
Αλλο η χρήση, άλλο η κτήση.
Υπάρχει κάποια εικόνα, με φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης, προ πολλών ετών, που γράφει για την παραχώρηση χρήσης της λεωφορου... Αλλα χρήσης, οχι ιδιοκτησίας. Μου φαίνεται λίγο μπέρδεμα το ζήτημα.

0
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Παρ Ιουν 12, 2020 10:41 pm

Δεν θα ηταν απλούστερο να πάρει ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ(ποδόσφαιρο και μπάσκετ) με κάποιον συμφέρον τρόπο και για τον σύλλογο και για το κράτος;

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
SARAS1989

a1greece

Παρ Ιουν 12, 2020 10:42 pm

j-kidd13 έγραψε:
SARAS1989 έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:
Απο οτι θυμαμαι με χρησικτησια απεκτησε κυριοτητα ο ερασιτεχνης. Το θεμα ειναι οτι οι εμπορικες χρησεις με το πλανο του δημου ειναι ελαχιστες για τον παο σε συνδυασμο με το ενοικιο καθιστουν το γηπεδο ασυμφορο. Επισης, οι εγκαταστασεις για τον ερασιτεχνη ειναι οι μισες απο οσες προεβλεπε το αρχικο σχεδιο. Γηπεδο μπασκετ αυτη τη στιγμη δε χωρα με τον υπαρχοντα συντελεστη δομησης. Η μονη περιπτωση να προχωρησει το γηπεδο με αυτους τους ορους ειναι να εχει βρεθει ξενος επενδυτης για την παε

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”