Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

tarp7

allstar
Reactions: 2120
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Σεπ 05, 2023 2:05 pm

Εμάς το βασικό μας (και μοναδικό μας) 4άρι τραυματίστηκε λίγο πριν το μουντομπάσκετ, που αναγκαστηκά πρέπει ν αλλάξεις τα συστήματα που έχεις δουλέψει στην προετοιμασία τελευταία στιγμή. Μ έναν σέντερ και μ έναν πλέυμεικερ κι ένα δυάρι, η είσοδος στους 16 ήταν επίτευγμα. Χρειάζετε πολύ δουλειά για να ξαναβγάλουμε παίκτες

3
3 Εικόνα
tarp7

allstar

Τρί Σεπ 05, 2023 2:18 pm

:obey: :obey: :obey:

6
4 Εικόνα 2 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Σεπ 05, 2023 2:42 pm

Το θέμα είναι από δω και πέρα τι γίνεται.

Αφήνω στην άκρη τα μακροπρόθεσμα σχέδια και ποια θα πρέπει να είναι αυτά, ας μείνουμε στο βραχυπρόθεσμο.

Αυτήν την στιγμή, έχουμε προπονητή, αλλά ίσως δεν έχουμε κιόλας. Οι δηλώσεις του Λιόλιου ήταν ή ερμηνεύτηκαν με τρόπο που αφήνει το θέμα ανοιχτό.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα, να παρθούν αποφάσεις. Είναι ένα σημείο στο οποίο θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να γίνει μια μεγάλη συνάντηση μεταξύ πολλών ανθρώπων που θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν μαζί το μέλλον της ομάδας.
Όλο αυτό το τοξικό με τα οπαδικα πρέπει να σταματήσει στο μπάσκετ γενικά, όχι να μεταφερθεί και στην εθνική.

Ας κάτσουν και οι πρόεδροι των ομάδων της Α1, ο Λιόλιος, ο Ιτούδης με το κόουτσινγκ σταφ και οι προπονητές των ομάδων της Α1 και εκπρόσωποι άλλων εποχών που μπορούν να μεταφέρουν εμπειρία. Ας είναι ο Γκαλης με τον Γιαννάκη, ο Διαμαντιδης με τον Παπαλουκά. Ας είναι και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι.

Να συμφωνήσουν σε ένα πλάνο (θα μπορούσε το κόουτσινγκ σταφ να είναι πιο οικουμενικό όπως στους Σέρβους πχ) για του χρόνου το οποίο δεν θα αφήνει περιθώρια για ίντριγκες. Όποιος έρθει, οι υπόλοιποι είχαν κάποιο δικό τους λόγο και τέλος.
Να γίνουν οι σωστές επαφές με τους Μπακς και να υπάρχει σωστή συνεννόηση με τις ομάδες της Α1 που διαχειρίζονται πιθανούς παίχτες της εθνικής. Δεν λέω να παρεμβαίνει η εθνική στις ομάδες προφανώς, αλλά να έχει μια ενημέρωση για το πλάνο που υπάρχει για τον κάθε παίκτη και το πολύ πολύ να προτείνει κάτι διαφορετικό αν το κόουτσινγκ σταφ πιστεύει ότι κάτι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα.

Πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα γίνεται, με όσα εργαλεία έχουμε αυτήν την στιγμή, γιατί καλά όλα αυτά που λέμε τόσο καιρό... αλλά έχουμε αυτήν την στιγμή έναν all time NBAer και δεν γίνεται να μην κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να χτίσουμε μια καλή ομάδα γύρω του που ίσως να καταφέρει να πάρει κάπου, κάποτε, ένα μετάλλιο.

Έχει κάποια χρόνια μπροστά του, είναι εφικτό να παρουσιάσουμε μια καλοδουλεμένη ομάδα.

2
2 Εικόνα
tarp7

allstar

Τρί Σεπ 05, 2023 2:48 pm

AlexD έγραψε:
Το θέμα είναι από δω και πέρα τι γίνεται.

Αφήνω στην άκρη τα μακροπρόθεσμα σχέδια και ποια θα πρέπει να είναι αυτά, ας μείνουμε στο βραχυπρόθεσμο.

Αυτήν την στιγμή, έχουμε προπονητή, αλλά ίσως δεν έχουμε κιόλας. Οι δηλώσεις του Λιόλιου ήταν ή ερμηνεύτηκαν με τρόπο που αφήνει το θέμα ανοιχτό.

Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το θέμα, να παρθούν αποφάσεις. Είναι ένα σημείο στο οποίο θα έπρεπε κατά την γνώμη μου να γίνει μια μεγάλη συνάντηση μεταξύ πολλών ανθρώπων που θα συζητήσουν και θα αποφασίσουν μαζί το μέλλον της ομάδας.
Όλο αυτό το τοξικό με τα οπαδικα πρέπει να σταματήσει στο μπάσκετ γενικά, όχι να μεταφερθεί και στην εθνική.

Ας κάτσουν και οι πρόεδροι των ομάδων της Α1, ο Λιόλιος, ο Ιτούδης με το κόουτσινγκ σταφ και οι προπονητές των ομάδων της Α1 και εκπρόσωποι άλλων εποχών που μπορούν να μεταφέρουν εμπειρία. Ας είναι ο Γκαλης με τον Γιαννάκη, ο Διαμαντιδης με τον Παπαλουκά. Ας είναι και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι.

Να συμφωνήσουν σε ένα πλάνο (θα μπορούσε το κόουτσινγκ σταφ να είναι πιο οικουμενικό όπως στους Σέρβους πχ) για του χρόνου το οποίο δεν θα αφήνει περιθώρια για ίντριγκες. Όποιος έρθει, οι υπόλοιποι είχαν κάποιο δικό τους λόγο και τέλος.
Να γίνουν οι σωστές επαφές με τους Μπακς και να υπάρχει σωστή συνεννόηση με τις ομάδες της Α1 που διαχειρίζονται πιθανούς παίχτες της εθνικής. Δεν λέω να παρεμβαίνει η εθνική στις ομάδες προφανώς, αλλά να έχει μια ενημέρωση για το πλάνο που υπάρχει για τον κάθε παίκτη και το πολύ πολύ να προτείνει κάτι διαφορετικό αν το κόουτσινγκ σταφ πιστεύει ότι κάτι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα.

Πρέπει να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα γίνεται, με όσα εργαλεία έχουμε αυτήν την στιγμή, γιατί καλά όλα αυτά που λέμε τόσο καιρό... αλλά έχουμε αυτήν την στιγμή έναν all time NBAer και δεν γίνεται να μην κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να χτίσουμε μια καλή ομάδα γύρω του που ίσως να καταφέρει να πάρει κάπου, κάποτε, ένα μετάλλιο.

Έχει κάποια χρόνια μπροστά του, είναι εφικτό να παρουσιάσουμε μια καλοδουλεμένη ομάδα.
Υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστεί ΔΠΓ με τον Ιτούδη και το Λιόλιο μετά από όσα τους έχει σύρει ο ίδιος και οι υποτακτικοί του ; καμία λέω εγώ .Δεν νομίζω ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για το ελληνικό μπασκετ

3
3 Εικόνα
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Τρί Σεπ 05, 2023 2:53 pm

tarp7 έγραψε:
Τρί Σεπ 05, 2023 2:48 pm
AlexD έγραψε:
Υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστεί ΔΠΓ με τον Ιτούδη και το Λιόλιο μετά από όσα τους έχει σύρει ο ίδιος και οι υποτακτικοί του ; καμία λέω εγώ .Δεν νομίζω ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρονται για το ελληνικό μπασκετ
Ούτε εγώ νομίζω να ενδιαφέρονται, οι πρόεδροι δηλαδή για τους οποίους μιλάμε.

Όλοι οι υπόλοιποι όμως στους δύο αυτούς οργανισμούς, παίχτες προπονητές κτλ, ενδιαφέρονται. Ας γίνει το κάλεσμα και αν πούνε όχι θα έχουν μπει διακριτά απέναντι, να ξέρουμε και επίσημα who's who Και what's what που λένε. :)

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 674
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Σεπ 05, 2023 3:34 pm

Από τη στιγμή που ο Λιόλιος πήρε την ευθύνη για την ομάδα, θα πρέπει λογικά να παραιτήσει κάποιους. Από τα λεγόμενα του επίσης βγήκαν οι λέξεις "δε φταίει ο προπονητής" . Επμένως αν γίνει το ανάποδο και σουτάρει τον Ιτούδη θα πρέπει τότε να απολογηθεί τουλάχιστον για το "τριετές πλάνο".

Η καταληκτική ημερομηνία σε ότι συζητούμε είναι η 30/11, όπου λήγει η εκδήλωση ενδιαφέροντως για τη διοργάνωση του προολυμπιακού. Αν δεν εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, νομίζω ότι η εθνική που θα δούμε αρχικά στο παράθυρο του Φεβρουαρίου για το EuroBasket και εν συνεχεία στο προολυμπιακό θα έχει άλλον προπονητή και πιθανότατα θα είναι μια πιο νεανική ομάδα.

0
Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1143
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Σεπ 05, 2023 3:46 pm

"Χρειάζεται πολλή δουλειά για να βγάλουμε παίκτες", είπε πολύ σωστά εμάς φίλος πιο πάνω. Και πάνω σε αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να διδάσκεται καλύτερα στις ακαδημίες και η μηχανική του σουτ, αλλά και να αυξηθεί η προπόνηση σε αυτόν τον τομέα. Καθημερινή προπόνηση σε σημαίνει μόνο συστήματα και βάρη. Σημαίνει και να καθίσεις μετά την βασική προπόνηση και να κάνεις έξτρα δουλειά στο σουτ. Δεν νοείται στο σημερινό μπάσκετ να βαράς συνέχεια σίδερο. Ή γίνεσαι κόμπρα στο σουτ ή γίνεσαι θεατής των εξελίξεων.Πισω από τις αποδόσεις άλλων ομάδων κρύβεται η σωστή δουλειά και όχι κάποια μαγική φόρμουλα.

0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
polykos

nba
Reactions: 781

Τρί Σεπ 05, 2023 4:01 pm

Διάβασα το άρθρο του κογκαλίδη, υποψιάζομαι οτι έχει ρεπορταζ και καλή ματιά στα γεγονότα(τουλάχιστον σε αυτό το θέμα). Η ανάλυση των πεπραγμένων και των ευθυνών του Λιόλιου μου φαίνεται σωστή. Ανεπαρκής, με εμμονές και υποχρεωμένος ο πρόεδρος!!!
Αναμένω το ρεπορταζ για τα "άδεια πουκάμισα" ντικούδη, ζήση, τσαρτσαρή.
Η δική μου προτροπή, να αφήσουν ήσυχο τον Ιτούδη και με λεφτά και ηρεμία να προσεγγίσουν τα θέματα της εθνικής. Το εύκολο είναι να τον διώξουν και να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Αλλιώς αν σηκώσουν τα μανίκια μπορεί να σωθούν και οι ίδιοι και οι μισθοί τους.

2
2 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Σεπ 05, 2023 4:18 pm

polykos έγραψε:
Διάβασα το άρθρο του κογκαλίδη, υποψιάζομαι οτι έχει ρεπορταζ και καλή ματιά στα γεγονότα(τουλάχιστον σε αυτό το θέμα). Η ανάλυση των πεπραγμένων και των ευθυνών του Λιόλιου μου φαίνεται σωστή. Ανεπαρκής, με εμμονές και υποχρεωμένος ο πρόεδρος!!!
Η δική μου προτροπή, να αφήσουν ήσυχο τον Ιτούδη και με λεφτά και ηρεμία να προσεγγίσουν τα θέματα της εθνικής. Το εύκολο είναι να τον διώξουν και να καλύψουν την ανεπάρκεια τους. Αλλιώς αν σηκώσουν τα μανίκια μπορεί να σωθούν και οι ίδιοι και οι μισθοί τους.
Πού μπορούμε να το διαβάσουμε αυτό;

0
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
tarp7

allstar

Τρί Σεπ 05, 2023 4:30 pm

yorgos έγραψε:
polykos έγραψε:
https://ebasket.gr/content/%CE%B1%CF%81 ... E%B7%CF%82

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τρί Σεπ 05, 2023 4:31 pm

yorgos έγραψε:
polykos έγραψε:
Διάβασε και τα δύο, γράφουν πράγματα που τα έχουμε συζητήσει και εδώ στο φόρουμ, με την υποσημείωση ότι ο Κογκαλίδης ήθελε τον Φασούλα και όχι τον Λιόλιο για την προεδρεία της ΕΟΚ.

https://ebasket.gr/2023/09/ethniki-vaggeli-echo-paei

https://www.bnsports.gr/box-to-box/arti ... i-fainesai

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Σεπ 05, 2023 4:38 pm

Δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα κιόλας από την επιχειρηματολογία. Να έδινε δηλαδή ο Λιόλιος τελεσίγραφο στο Γιάννη; Για να τον χάσουμε για πάντα; Οι Σέρβοι δεν έδωσαν στο Γιόκιτς και πολύ καλά έκαναν. Και διάφορα άλλα που είναι σε επίπεδο κουτσομπολιού, ποιος τρώει με ποιον , πού έκατσε ο άλλος, πιο πολύ για μικροπρέπειες μου φαίνονται κάποιου που τα είχε φυλαγμένα του Λιόλιου από πριν, χωρίς να τον ξέρω τον κύριο αρθρογράφο, καλά να είναι ο άνθρωπος. :sorry:

3
3 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
polykos

nba
Reactions: 781

Τρί Σεπ 05, 2023 5:42 pm

Μάλλον δεν έχεις άδικο, αν και είναι "ρεπορταζ", κάποιοι του τα μεταφέρουν και δεν είναι παράξενα πράγματα, όταν μιλάμε για ομάδες και αποστολές. Καλό είναι με προτροπή μάλιστα των αρχηγών της αποστολής να μην συμβαίνουν.
Το θέμα του Γιάννη το εντάσσει στη λογική του Λιόλιου να μην στεναχωρηθούν εκ προοιμίου οι χορηγοί. Διόλου απίθανο.
Αλλά εμας που θέλουμε να βλέπουμε μια συμπαγή ομάδα , όλα αυτά κι άλλα πολλά μας λυπούν.

ΥΓ δεν είναι κρυφό οτι θα ήθελε ενεργή συμμετοχή Φασούλα-Γκάλη με τα της ΕΟΚ και τον Λιόλιο τον αντιμετωπίζει κάπως, οχι χυδαία πάντως

0
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
manhac

senior
Reactions: 232

Τρί Σεπ 05, 2023 7:00 pm

Ο Κογκαλίδης ακόμα και μετάλλιο να έφερνε η εθνική καλή κουβέντα για τον Λιόλιο δεν θα έγραφε, όχι ότι ο Λιόλιος είναι άμοιρος ευθυνών. Δυστυχώς αν και χρόνια στο κουρμπέτι τώρα μαθαίνει τι εστί ελληνική καλαθοσφαίριση. Πάντως ένας δημοσιογράφος να γράψει κάτι για τα γύρω γύρω και για τους παίχτες δεν βρέθηκε. Για το τι πραγματικά συμβαίνει πχ με το Κώστα Αντετοκούμπο, με τον Σλούκα, με τον Ντόρσεϊ ή με τον Καλάθη. Θα φταίει μάλλον για όλα ο Ιτούδης αφού το λέει ο Dpg και είναι και αντιπαθής στους ολυμπιακούς. Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε ένδεια το ξέρουμε, αλλά οι τελευταίοι που φέρουν ευθύνη είναι ο Ιτούδης και ο Λιόλιος. Μέσα σε όλα αυτά ένα μπράβο στον Παπανικολάου που άφησε πολλά το καλοκαίρι για να είναι εκεί και ας μην ήταν αυτός που έπρεπε και ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στον Παπαπέτρου που έκανε στην άκρη εγωισμούς και υποδείξεις αντιφρωνούντων. Τέλος, ένα πρώτο βήμα για μια καλύτερη εθνική είναι να κοπεί το χάιδεμα στον Γιάννη. Σούπερ σταρ ο Γιάννης αλλά λίγος για να μπει δίπλα σε Γκάλη, Γιαννάκη κλπ.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τρί Σεπ 05, 2023 7:38 pm

manhac έγραψε:
Τρί Σεπ 05, 2023 7:00 pm
Ο Κογκαλίδης ακόμα και μετάλλιο να έφερνε η εθνική καλή κουβέντα για τον Λιόλιο δεν θα έγραφε, όχι ότι ο Λιόλιος είναι άμοιρος ευθυνών.

Το ελληνικό μπάσκετ είναι σε ένδεια το ξέρουμε, αλλά οι τελευταίοι που φέρουν ευθύνη είναι ο Ιτούδης και ο Λιόλιος.
Μπερδεύτηκα! :o Αν δεν φταίνε αυτοί οι δύο τελικά, ο καθένας στο πόστο του, τότε ποιος φταίει; Είσαι ο δεύτερος μετά τον shtarkws που γράφεις κάτι αντίστοιχο, το οποίο είναι σεβαστό φυσικά, όμως τελικά που επιμερίζεται η ευθύνη; Στο Σλούκα; Στον Καλάθη; Στον Τσαρτσαρή; Στο Γιάννη; Σε ποιον;
:imnewhere:

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”