Ολυμπιακός- Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2023-2024

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 902
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Σεπ 07, 2023 1:35 pm

Καταλαβαίνω ότι λόγω του κενού στην frontline που έχουμε αναλύσει δεκάδες φορές η περίπτωση του Τζέφερσον και κάθε παίκτη τέτοιου τύπου που θα δώσει μια ευχέρεια σε όλους να ανέβουν μια θέση στο παρκέ ίσως να φαίνεται ιδανική , όμως δεν νομίζω ότι ψάχνει κάτι τέτοιο ο Ολυμπιακός.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για προσθήκη 8ου ξένου , πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι κάποιος άλλος ξένος θα μείνει εκτός στα εγχώρια.
Νομίζω πως ο Μπαρτζώκας ψάχνει και ελπίζω να βρει έναν παίκτη με πλουραλισμό στο σκοράρισμα όπως ο Νάν.
Αν δεν βρει κάτι τέτοιο θα μείνει το ρόστερ ως έχει, αν και έχω πει πολλές φορές ότι θεωρώ δεδομένο πως εύκολα δύσκολα θα κάνει τέτοιου είδους κίνηση .

0
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4251
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Σεπ 07, 2023 1:42 pm

Δεν κυκλοφορεί καθόλου τη μπάλα ο Τζέφερσον, δε νομίζω ότι κολλάει. Ότι θέλει παίκτη στο 3 ο Ολυμπιακός καραθέλει, για μένα τον ήθελε από πέρυσι.

ΠΑρεμπιπτόντως δεν ξέρω πόσοι είδατε τη συνέντευξη του Μίροτιτς που λέει ότι φέτος θα παίξει στο 3.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
AlexD

nba
Reactions: 1719
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone

Πέμ Σεπ 07, 2023 2:22 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 1:42 pm
Δεν κυκλοφορεί καθόλου τη μπάλα ο Τζέφερσον, δε νομίζω ότι κολλάει. Ότι θέλει παίκτη στο 3 ο Ολυμπιακός καραθέλει, για μένα τον ήθελε από πέρυσι.

ΠΑρεμπιπτόντως δεν ξέρω πόσοι είδατε τη συνέντευξη του Μίροτιτς που λέει ότι φέτος θα παίξει στο 3.
Ναι το είδα, θα παίξει σε σχήματα στο 3 γιατί μπορεί λέει να σουτάρει καλά. Λες και το πρόβλημα με το να παίξει ο Μίροτιτς στο 3 είναι το αν θα ανοίγει το γήπεδο. Τέλος πάντων, ας κάνουν ότι θέλουν.

Ο Μπαρτζωκας δεν θα το έκανε ποτέ αυτό (με ύφος Μαρως Κοντού), αλλά και τι σημασία έχει.

Εμείς θέλουμε μπάσκετ γκέτερ που έλεγε και ο Χάρντεν για τον Μπόμπι Μπράουν όταν πέρασε (και δεν πολύ ακούμπησε) ένα φεγγάρι να καλύψει τραυματισμούς. Να είναι ψηλό κορμί και αθλητικό θα ήταν τέλειο, αλλά μη τα θέμε και όλα δικά μας, με τον Ναν ευχαριστημένος θα είμαι.

Το μόνο που δεν βγάζει νόημα είναι να πάρουμε "κοντό" που δεν είναι καθαρά σκόρερ, όλα τα άλλα τα ακούω (και το "κορμί" αλλά όχι τόσο σκόρερ δηλαδή).
Ας είναι στο 3, στο 4 ή στο 2... δεν με απασχολεί τόσο.

Εκείνος ο Κλαιμπερν θα κάτσει στην Εφές τελικά; :D

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2486
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Σεπ 07, 2023 3:08 pm

AlexD έγραψε:
Εμείς θέλουμε μπάσκετ γκέτερ που έλεγε και ο Χάρντεν για τον Μπόμπι Μπράουν
*μπάκετ

1
1 Εικόνα
Εικόνα
AlexD

nba

Πέμ Σεπ 07, 2023 3:59 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 3:08 pm
AlexD έγραψε:
Εμείς θέλουμε μπάσκετ γκέτερ που έλεγε και ο Χάρντεν για τον Μπόμπι Μπράουν
*μπάκετ
Γμ τα οτοκορέκτ με τις τόσες φορές που έχω γράψει μπάσκετ το άλλαξε αυτόματα :peace:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece

Πέμ Σεπ 07, 2023 5:10 pm

https://www.fosonline.gr/basket/article ... TaD_9WhbPE

Όσο παικταράς και να είναι ο Νάν , δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να αφήσει το Αμέρικα και νομίζω ότι επίσημα τελειώνει η περίπτωσή του.
Ελπίζω ως coach Β να έχει και plan B γιατί ήδη κάνουμε προετοιμασία μισή ομάδα και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3355
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Σεπ 07, 2023 5:28 pm

georbap έγραψε:

Όσο παικταράς και να είναι ο Νάν , δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να αφήσει το Αμέρικα και νομίζω ότι επίσημα τελειώνει η περίπτωσή του.
Ελπίζω ως coach Β να έχει και plan B γιατί ήδη κάνουμε προετοιμασία μισή ομάδα και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα
Ίσα, ίσα που δεν στενεύει κανένα περιθώριο. Είναι προφανές ότι στην ομάδα δεν καίγονται να πάρουν παίκτη στην περιφέρεια, οπότε έχουν την ευχέρια να περιμένουν για όσο χρειαστει για να βρουν αν βρουν παίκτη. Εμένα πιο πολύ με παραξενεύει για το αν θα πάρουμε και έναν έξτρα ψηλό.

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece

Πέμ Σεπ 07, 2023 5:56 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 5:28 pm
georbap έγραψε:

Ίσα, ίσα που δεν στενεύει κανένα περιθώριο. Είναι προφανές ότι στην ομάδα δεν καίγονται να πάρουν παίκτη στην περιφέρεια, οπότε έχουν την ευχέρια να περιμένουν για όσο χρειαστει για να βρουν αν βρουν παίκτη. Εμένα πιο πολύ με παραξενεύει για το αν θα πάρουμε και έναν έξτρα ψηλό.
Το λέω από την άποψη ότι οποιοσδήποτε παίκτης θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής και ειδικότερα αν έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Επίσης δεν είναι θέμα περιφέρειας αποκλειστικά , ο Ολυμπιακός καίγεται σίγουρα για παίκτη σκόρερ που ακόμα και αν είναι 3αρι καθόλου νομίζω δεν θα χαλαστούν , απλά οι forward και οι power forward με έφεση στο σκοράρισμα είναι λιγότεροι και περισσότερο δυσεύρετοι.
Όσο για τον ψηλό θεωρώ σχεδόν αδύνατο να πάει για 9ο ξένο εκτός μόνο σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος στα τελειώματα που θα έχει την διάθεση να αγωνίζεται σκόρπια δεκάλεπτα.
Σπαζοκεφαλιά ο φετινός σχεδιασμός και βέβαια όλα είναι εικασίες, αφού μόνο ο Μπαρτζώκας είναι σε θέση να γνωρίζει πως ακριβώς θέλει και φαντάζεται την φετινή ομάδα στο παρκέ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5696
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 07, 2023 8:05 pm

το θετικο με τον ναν ειναι οτι αμα δεν βρει ουτε στα καμπ μετα ισως ειναι αρκετα οικονομικοτερος..αν τυχον μεχρι τοτε εχουν κλεισει τα αλλα ροστερ στην ευρωλιγκα δηλαδη...γιατι αλλιως θα παει οπου του τα σκασουν.

απο την αλλη σιγα μην παρει παικτη ο μπαρτζω ενω εχουν ξεκινησει οι αγωνες..ειδικα παικτη χωρις εμπειρια που παιζει γκαρντ..μονο σε περιπτωση που εχουμε ξεκινησει χαλια την σεζον ,κατι που δεν συγκεντρωνει και πολλες πιθανοτητες μιας και εχουμε κορμο που θα μας δωσει πλεονεκτημα στην αρχη.

Αν δεν ερθει καποιος μεσα στις επομενες μερες μετα καλυτερα να το ξεχασουμε..και εκει δημιουργειται το ερωτημα..γιατι δεν παιρνουν τουλαχιστον εναν φτηνο για το 4-5.

0
AlexD

nba

Πέμ Σεπ 07, 2023 8:11 pm

shaq7 έγραψε:
το θετικο με τον ναν ειναι οτι αμα δεν βρει ουτε στα καμπ μετα ισως ειναι αρκετα οικονομικοτερος..αν τυχον μεχρι τοτε εχουν κλεισει τα αλλα ροστερ στην ευρωλιγκα δηλαδη...γιατι αλλιως θα παει οπου του τα σκασουν.

απο την αλλη σιγα μην παρει παικτη ο μπαρτζω ενω εχουν ξεκινησει οι αγωνες..ειδικα παικτη χωρις εμπειρια που παιζει γκαρντ..μονο σε περιπτωση που εχουμε ξεκινησει χαλια την σεζον ,κατι που δεν συγκεντρωνει και πολλες πιθανοτητες μιας και εχουμε κορμο που θα μας δωσει πλεονεκτημα στην αρχη.

Αν δεν ερθει καποιος μεσα στις επομενες μερες μετα καλυτερα να το ξεχασουμε..και εκει δημιουργειται το ερωτημα..γιατι δεν παιρνουν τουλαχιστον εναν φτηνο για το 4-5.
Νομίζω ότι ΑΝ δεν πάρουμε παίχτη (ξέρεις τι πιστεύω), θα πάρει τότε που λες ένα 4-5.
Αλλα επειδή το σούσουρο και για παίχτη με διαβατήριο παραμένει, φαντάζομαι συνδέονται αυτά. Αν πάρει Ναν πχ, ίσως πάρει και έναν Τσαλμπουρη, έναν Βουκσεβιτς ή έναν Πεκάρκσι.

Αν όχι, ίσως πάρει έναν ξένο αθλητικό 4/5.

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 3981
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Σεπ 07, 2023 8:21 pm

shaq7 έγραψε:
..και εκει δημιουργειται το ερωτημα..γιατι δεν παιρνουν τουλαχιστον εναν φτηνο για το 4-5.
γιατι δεν γινεται να παρεις εναν παιχτη απλα για να παρεις λεμε
χρειαζεται να βρεθει το κατι εκλεκτο

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece

Πέμ Σεπ 07, 2023 8:52 pm

Δεν ξεκινήσαμε καλά πάντως. Πίτερς και Πάππας τραυματισμό στο πρώτο φιλικό της χρονιάς.

0
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Σεπ 07, 2023 9:34 pm

georbap έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 8:52 pm
Δεν ξεκινήσαμε καλά πάντως. Πίτερς και Πάππας τραυματισμό στο πρώτο φιλικό της χρονιάς.
εδω ο Γκος τραυματιστηκε πριν το πρωτο φιλικο..... :roofl:

1
1 Εικόνα
basket72

senior
Reactions: 487
Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry

Πέμ Σεπ 07, 2023 10:24 pm

Conan82, Yorgos βλέπετε και ξέρετε πολύ περισσότερο το ΝΒΑ από εμένα.
Εδώ εγώ ούτε Ευρωλίγκα και Μούντομπάσκετ δεν έχω πολύ δει φέτος. Δεν συζητ'άω καν για Ευρωκάπι και ΑΘΕ ΜΠΕ που παλιά όλο και τούς έριχνα ματιές (σπινθηροβόλες).

Εγώ απ' αυτά που είδα στο Μούντο, διέκρινα πολύ καλό ποστ, σουτ μέσης κι έναν παίκτη που ¨"βλέπει" γήπεδο (κόουρτ βίζιον το λένε; ή Γιουροβί- ζιον;;; ) αν θυμάμαι καλά φλέρταρε χοντρά με τριμπλ νταμπλ, παρά μία ασίστ, επίσης τον θυμάμαι να δίνει τουλάχιστον 2 ασίστ που θύμισαν ασίστ παλιού καλιού καιρού. Όταν ήταν πάρε βάλε, μέσα από τη βελόνα κλπ κλισεδάκια.

Το ζήτημα είναι αν είναι οκ με το να παίξει σ' ένα σύνολο σαν τον Ολυμπιακό. Με ομαδικίκοτητα, πλάνο, ρόλους, θεσμούς :P κι όλα τα σχετικά.
Παίζει να μας προκύψει Μπέικον ή κάτι τέτοιο. Το παρελθόν του δεν υπόσχεται και πολλά. Μάλλον τον αντίθετο. Άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη.

Εδώ υπάρχει βέβαια κι η παράμετρος που απορρέει από την ιδιαιτερότητα του συνόλου αυτού. Να μπορεί να απορροφάει έναν παίκτη κι όχι να γίνεται έρμαιο στις διαθέσεις του Χ παίκτη.
Σε μια άλλη κλίμακα (κατ' αναλογίαν, δηλαδή- μη πέσετε να με φάτε :P ) το είδαμε με τον Κάνααν. Έναν περίπου μπολ- χογκ να προσαρμόζεται χωρίς να πει κουβέντα.
Κι ας του τραδουδούσε περήφανα η Σ. Μπέλλου ¨"Δε λες κουβέντα¨. Εκεί αυτός. Το χαβά του. Πιστός στρατιώτης,. μιλάμε.

Αρκεί λοιπόν να θέλει να συνεχίσει από κει που σταμάτησε με την Jordan ομάδα.

Συμπερασματικά, η ομάδα θέλει σκορ (σκοράρει με 1000+ 1 τρόπο, που λέει ο λόγος :peace: ).
Θέλει σουτ (δεν το πολυ- έχει, αλλά σε ένα σύστημα σαν του Ολυμπιακού με τα ελεύθερα σουτ να δίνουν και να πέρνουν γιατί να μην προσδοκάμε ένα οκ, 35%)
Θέλει πολυθεσίτη στα φόργουορντ λόγω της λειψανδρίας. Κομπλέ με τον Χόλις.
Θέλει αθλητικότητα- δύναμη (ο τύπος σε μια φάση έβαλε καλάθι κ φάουλ με τον Θανάση να πέφτει γεμάτα πάνω του- κλασσικός Θανάσης- και να μένει όρθιος). Επίσης κομπλέ.

Πάρτε κι ένα βίντεο που έβγαλε η ΦΙΜΠΑ για χάρη του. Σημερινά φρέσκα ψάρια.
Αν πάρουμε Κλάιμπερν δεν θα ξαναμιλήσω για Χόλις. :)

*και για κερασάκι στην τούρτα, σουτάρει κ με το αριστερό. Τη στιγμ'η που μας έφυγαν 2 αποδαύτοι.

1
1 Εικόνα
Dedalos

euroleague
Reactions: 610

Παρ Σεπ 08, 2023 12:30 am

τουλουμπα έγραψε:
Πέμ Σεπ 07, 2023 8:21 pm
shaq7 έγραψε:
..και εκει δημιουργειται το ερωτημα..γιατι δεν παιρνουν τουλαχιστον εναν φτηνο για το 4-5.
γιατι δεν γινεται να παρεις εναν παιχτη απλα για να παρεις λεμε
χρειαζεται να βρεθει το κατι εκλεκτο
Σωστά. Γιατί είμαστε εκλεκτικοί στον ΟΣΦΠ. Φαίνεται από τις ανανεώσεις κάναν,πιτερς

2
2 Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”