Ολυμπιακός- Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2023-2024
Συντονιστής: Captains
- yorgos
- Reactions: 4251
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Το πρόβλημα με το Τζέφερσον είναι ότι την κρατάει πολύ τη μπάλα. Μπορεί να παίξει μεστό μπάσκετ; Δεν ξέρω. Δε νομίζω. Ο Ολυμπιακός έχει φοβερή κίνηση της μπάλας και ακόμη φοβερότερη κίνηση χωρίς τη μπάλα, ο Τζέφερσον όλο αυτό θα το κολλήσει και δεν είναι ότι έχει και καμία σουτάρα. Για το χαρακτήρα του, θυμάμαι ότι έφυγε κακην κακώς από τη Μπεσίκτας για τσακωμούς, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το περιστατικό και βαριέμαι να το ψάξω. Γενικώς από Ρος και Ναν να πέσω σε Τζέφερσον μου φαίνεται κάπως. Φταίει κι αυτός, ό,τι και να παίχτηκε στην Τουρκία ε δεν πας ρε φίλε στις Κορέες και τις Ταϊβάν να παίξεις μπάσκετ, δε θα βρεις μετά δουλειά σε Ευρωλίγκα δεν το καταλαβαίνεις; Εκτός κι αν πας επειδή ΟΚ τα λεφτά είναι καλά, παίρνεις και 45 σουτ στο ματς εκ των οποίων τα 18 τραβηγμένα και κάνεις το κέφι σου. Θέτε τέτοιον παίκτη; Μάλλον όχι, δε νομίζω πως θα ενταχθεί σε καλοκουρδισμένο σύνολο και δεν τον φαντάζομαι να κινείται χωρίς τη μπάλα και να τη δίνει σε χρόνο dt. Στο Μπρούκλιν πάντως ήταν καλός, πώς κατάντησε να παίζει στην Κορέα και να διαφημίζει νουντλς, αυτός ξέρει.
1
1

Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας
tinyurl.com/2axatenv
tinyurl.com/2axatenv
- Conan1982
- Reactions: 3355
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Για τον Yorgo δεν ξέρω εγώ δεν ασχολούμαι τόσο με το ΝΒΑ για να μπορώ να κάνω ανάλυση και για τέτοιους παίκτες, για το σουτ απλώς κοίταξα τα στατιστικά του στο σουτ επειδή είπες ότι έχει καλό σουτ μέσης απόστασης και δεν επιβεβαιώνεται από αυτά. Μπορεί τώρα να είναι και θέμα το πως τον εκμεταλευόταν η ομάδα ή τι του ζητούσε, αλλά από τα γενικά ποσοστά ευστοχίας και μόνο δεν φαίνεται να το έχει, εκτός αν το έχει βελτιώσει μετά που έφυγε από το ΝΒΑ, μου φαίνεται όμως απίθανο κάτι τέτοιο. Για το μουντομπάσκετ τώρα λογικό είναι όταν όλη η ομάδα περιμένει από αυτόν να γράφει και νούμερα με το επίπεδο που έχει. Δεν λέω πάντως πως δεν είναι καλός παίκτης, λέω όμως ότι μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Μπαρτζώκας.basket72 έγραψε: ↑Πέμ Σεπ 07, 2023 10:24 pmConan82, Yorgos βλέπετε και ξέρετε πολύ περισσότερο το ΝΒΑ από εμένα.
Εδώ εγώ ούτε Ευρωλίγκα και Μούντομπάσκετ δεν έχω πολύ δει φέτος. Δεν συζητ'άω καν για Ευρωκάπι και ΑΘΕ ΜΠΕ που παλιά όλο και τούς έριχνα ματιές (σπινθηροβόλες).
Εγώ απ' αυτά που είδα στο Μούντο, διέκρινα πολύ καλό ποστ, σουτ μέσης κι έναν παίκτη που ¨"βλέπει" γήπεδο (κόουρτ βίζιον το λένε; ή Γιουροβί- ζιον;;; ) αν θυμάμαι καλά φλέρταρε χοντρά με τριμπλ νταμπλ, παρά μία ασίστ, επίσης τον θυμάμαι να δίνει τουλάχιστον 2 ασίστ που θύμισαν ασίστ παλιού καλιού καιρού. Όταν ήταν πάρε βάλε, μέσα από τη βελόνα κλπ κλισεδάκια.
0
- Sharp Shooter
- Reactions: 1083
- Αγαπημένος παίκτης: Nashty
- Προειδοποιήσεις:
0
Ορισμένα συμπεράσματα - σκόρπιες ιδέες μιας και η σεζόν κοντεύει να αρχίσει. Πολλά τα αυτογκόλ δυστυχώς.
- Το ιδανικό για το σχεδιασμό ήταν να μεινει ο Σάσα. Πάνω σε αυτόν βασίστηκε μεγάλο κομμάτι του επιθετικού παιχνιδιού του κοουτς και κακά τα ψέμματα αυτό ήταν το plan A.
- Μετά την απώλεια Σάσα το πλανο ήταν να πέσει το βάρος στην περιφέρεια και να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν με Σλούκα. Παράλληλα όμως λόγω και της αβεβαιότητας, είχε ήδη αποκτηθεί ο Γκος.
- Κι ερχόμαστε στο πρώτο μεγάλο χαστούκι αφού του Σάσα λίγο πολύ όλοι το περιμέναμε. Αποχώρηση Σλουκα. Αυτό σου δημιουργεί δυο προβλήματα: Χάνεις έναν elite δημιουργό και ικανό σκόρερ με καλό σουτ αλλά και ένα ακόμα ελληνικό διαβατήριο. Το ρόστερ χάνει τον πιο ικανό closer και decision maker του κλεισίματος των αγώνων. Ο Γκος εκεί που ήρθε για να πλαισιώσει, στην ουσία βαπτίστηκε αντικαταστάτης Σλουκα όταν μάλιστα δεν έχει σχεδόν κανένα από τα στοιχεία του Σλουκι πέραν του pull up.
- Ακολουθεί, αδικαιολόγητα μάλιστα, all in στο Μιροτιτς και αποφασίζουμε αυτές τις απώλειες να τις καλύψουμε με firepower από τη θέση «4». Χάνεται χρόνος και η κατάληξη γνωστή… Αποκτάται ο Σίκμα που κακά τα ψέμματα δεν είναι αυτό που περίμενε κανείς και είναι εντελώς άλλου είδους παίκτης.
- Έπειτα γίνεται προφανώς αλλαγή πλεύσης αφού πλέον η απουσία παικτών με έφεση στο σκοράρισμα είναι εμφανής. Εδώ και κοντά δυο μήνες τώρα αναζητείται σκόρερ/σουτέρ-καλό κορμί για την περιφέρεια ώστε να διορθώσουμε τις παραλείψεις της μεταγραφικής σεζόν. Δεν φαίνεται διάθεση να δαπανηθεί μεγάλο ποσό και όσο περνάει ο καιρός η φάση θεωρώ είναι «αξιολογούμε πως θα πάει η χρονιά κι αν προκύψει κάτι μέσα στη σεζόν προχωράμε σε απόκτηση παίκτη. Θα γλιτώσουμε και χρήματα αν τον αποκτήσουμε για λιγότερους μήνες.»
- Τέλος ακόμα και στο «5» που για πολλούς αποτελεί, και μάλλον δικαιολογημένα, την μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού, έχουμε μείνει χωρίς 3η λύση. Και μάλιστα με δυο βαριά κορμιά που βγάζουν θεματάκια σε μια σεζόν πραγματικό Μαραθώνιο. Το να περιμένεις τον Γκος να ντυθεί Σλούκας άντε να το δεχτώ. Αυτό όμως με τα δυο πεντάρια είναι θεωρώ μεγάλο λάθος. Στην ουσία προσδοκούμε δυο 7-footers που ήρθαν από καλοκαιρινό τουρνουά να είναι διαρκώς φορμαρισμένοι, να μην κάνουν φάουλ και να (χτύπα ξύλο ρε) μην τραυματιστούν. Απορώ γιατί έχει περάσει τόσο στα ψιλά…
Συμπέρασμα: Κανείς δεν περίμενε πραγματικά από την ομάδα αποχώρηση Σλούκα. Όλοι κατά βάθος περίμεναν τα «θεματάκια» να ξεπεραστούν και όλοι να βαλουν λίγο νερό στο κρασί τους. Αυτό οδήγησε σε ντόμινο προβλημάτων που αποδεικνύεται ότι στην ομάδα δεν ήταν πραγματικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν.
- Το ιδανικό για το σχεδιασμό ήταν να μεινει ο Σάσα. Πάνω σε αυτόν βασίστηκε μεγάλο κομμάτι του επιθετικού παιχνιδιού του κοουτς και κακά τα ψέμματα αυτό ήταν το plan A.
- Μετά την απώλεια Σάσα το πλανο ήταν να πέσει το βάρος στην περιφέρεια και να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις υπήρχαν με Σλούκα. Παράλληλα όμως λόγω και της αβεβαιότητας, είχε ήδη αποκτηθεί ο Γκος.
- Κι ερχόμαστε στο πρώτο μεγάλο χαστούκι αφού του Σάσα λίγο πολύ όλοι το περιμέναμε. Αποχώρηση Σλουκα. Αυτό σου δημιουργεί δυο προβλήματα: Χάνεις έναν elite δημιουργό και ικανό σκόρερ με καλό σουτ αλλά και ένα ακόμα ελληνικό διαβατήριο. Το ρόστερ χάνει τον πιο ικανό closer και decision maker του κλεισίματος των αγώνων. Ο Γκος εκεί που ήρθε για να πλαισιώσει, στην ουσία βαπτίστηκε αντικαταστάτης Σλουκα όταν μάλιστα δεν έχει σχεδόν κανένα από τα στοιχεία του Σλουκι πέραν του pull up.
- Ακολουθεί, αδικαιολόγητα μάλιστα, all in στο Μιροτιτς και αποφασίζουμε αυτές τις απώλειες να τις καλύψουμε με firepower από τη θέση «4». Χάνεται χρόνος και η κατάληξη γνωστή… Αποκτάται ο Σίκμα που κακά τα ψέμματα δεν είναι αυτό που περίμενε κανείς και είναι εντελώς άλλου είδους παίκτης.
- Έπειτα γίνεται προφανώς αλλαγή πλεύσης αφού πλέον η απουσία παικτών με έφεση στο σκοράρισμα είναι εμφανής. Εδώ και κοντά δυο μήνες τώρα αναζητείται σκόρερ/σουτέρ-καλό κορμί για την περιφέρεια ώστε να διορθώσουμε τις παραλείψεις της μεταγραφικής σεζόν. Δεν φαίνεται διάθεση να δαπανηθεί μεγάλο ποσό και όσο περνάει ο καιρός η φάση θεωρώ είναι «αξιολογούμε πως θα πάει η χρονιά κι αν προκύψει κάτι μέσα στη σεζόν προχωράμε σε απόκτηση παίκτη. Θα γλιτώσουμε και χρήματα αν τον αποκτήσουμε για λιγότερους μήνες.»
- Τέλος ακόμα και στο «5» που για πολλούς αποτελεί, και μάλλον δικαιολογημένα, την μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού, έχουμε μείνει χωρίς 3η λύση. Και μάλιστα με δυο βαριά κορμιά που βγάζουν θεματάκια σε μια σεζόν πραγματικό Μαραθώνιο. Το να περιμένεις τον Γκος να ντυθεί Σλούκας άντε να το δεχτώ. Αυτό όμως με τα δυο πεντάρια είναι θεωρώ μεγάλο λάθος. Στην ουσία προσδοκούμε δυο 7-footers που ήρθαν από καλοκαιρινό τουρνουά να είναι διαρκώς φορμαρισμένοι, να μην κάνουν φάουλ και να (χτύπα ξύλο ρε) μην τραυματιστούν. Απορώ γιατί έχει περάσει τόσο στα ψιλά…
Συμπέρασμα: Κανείς δεν περίμενε πραγματικά από την ομάδα αποχώρηση Σλούκα. Όλοι κατά βάθος περίμεναν τα «θεματάκια» να ξεπεραστούν και όλοι να βαλουν λίγο νερό στο κρασί τους. Αυτό οδήγησε σε ντόμινο προβλημάτων που αποδεικνύεται ότι στην ομάδα δεν ήταν πραγματικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν.
3
3

“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
- Sokos
- Reactions: 525
- Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
- Φοβάμαι ότι στην ομάδα ήταν έτοιμοι και για τις 2 αποχωρήσεις και απλά ακολούθησαν την τακτική "θα βγάλουμε από την μύγα ξύγκι".
- Όσον αφορά τον σχεδιασμό, νομίζω έγιναν πολλά λάθη. Μόνο στο 5 είμαστε ποιοτικά καλύτεροι από πέρυσι. Σε όλες τις άλλες θέσεις είμαστε στα ίδια ή χειρότερα. Και στο 5 όμως έχουμε πάρει μεγάλο ρίσκο με 2 βαριά κορμιά.
- Μου κάνει εντύπωση πως ο Μπαρτζώκας αντικατέστησε τους 2 καλύτερούς του σουτέρ με 2 σαφώς χειρότερους. Πως να βγει η κυκλοφορία αν έχεις κόσμο να τουβλάρει?
- Λογικά θα είμαστε από τις λιγότερο αθλητικές ομάδες στην Ευρώπη (ίσως και η λιγότερο αθλητική).
- Η "προσωπική φάση" φέτος θα εξαντληθεί σε καμιά μπούκα του McKissic και παιχνίδι με πλάτη του Milutinov. Χωρίς σταθερή απειλή από την περιφέρεια και τα 2 γίνονται πολύ πιο δύσκολα.
- Το "θα ανέβει ο Canaan και ο Peters" δεν είναι προγραμματισμός. Είναι ευχή. Είναι σα να κάνεις οικογενειακό προυπολογισμό με την λογική "ε δεν θα πάρω κάποια αύξηση?". Το να περιμένουμε να ανέβει ο Papas είναι το "ε δεν θα μου κάτσει κανένα τζόκερ?".
- Εννοείται πως στην ομάδα ξέρουν σαφώς καλύτερα από εμάς εδώ που γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν και χοντρά λάθη. Το να εθελοτυφλούμε και να λέμε "ξέρει ο κόουτς, ξέρουν στην ομάδα, είμαστε σούπερ" και άλλα τέτοια απλά σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε άρνηση.
- Είναι κατανοητό να θέλουν τα αδέρφια να κρατήσουν τα λεφτά στην τσέπη από το να τα ρίξουν στην ομάδα. Κουμάντο στην τσέπη τους δεν μπορούμε να κάνουμε. Η αλήθεια όμως είναι πως η ομάδα ξεκινάει και από χαμηλότερη αφετηρία και έχει και χαμηλότερο ταβάνι. Σαν ποιότητα επίσης δεν είναι πλέον στην κορυφή ούτε στην Ελλάδα. Τα μεγάλα λόγια λοιπόν ήταν το φάουλ. Θα μπορούσαν να λείπουν οι δηλώσεις για κορυφές και Βερολίνα. Ακόμα και η δήλωση για το ΣΕΦ νομίζω άστοχη ήταν (αλήθεια έγινε κάτι με το γήπεδο?).
- Όσον αφορά τον σχεδιασμό, νομίζω έγιναν πολλά λάθη. Μόνο στο 5 είμαστε ποιοτικά καλύτεροι από πέρυσι. Σε όλες τις άλλες θέσεις είμαστε στα ίδια ή χειρότερα. Και στο 5 όμως έχουμε πάρει μεγάλο ρίσκο με 2 βαριά κορμιά.
- Μου κάνει εντύπωση πως ο Μπαρτζώκας αντικατέστησε τους 2 καλύτερούς του σουτέρ με 2 σαφώς χειρότερους. Πως να βγει η κυκλοφορία αν έχεις κόσμο να τουβλάρει?
- Λογικά θα είμαστε από τις λιγότερο αθλητικές ομάδες στην Ευρώπη (ίσως και η λιγότερο αθλητική).
- Η "προσωπική φάση" φέτος θα εξαντληθεί σε καμιά μπούκα του McKissic και παιχνίδι με πλάτη του Milutinov. Χωρίς σταθερή απειλή από την περιφέρεια και τα 2 γίνονται πολύ πιο δύσκολα.
- Το "θα ανέβει ο Canaan και ο Peters" δεν είναι προγραμματισμός. Είναι ευχή. Είναι σα να κάνεις οικογενειακό προυπολογισμό με την λογική "ε δεν θα πάρω κάποια αύξηση?". Το να περιμένουμε να ανέβει ο Papas είναι το "ε δεν θα μου κάτσει κανένα τζόκερ?".
- Εννοείται πως στην ομάδα ξέρουν σαφώς καλύτερα από εμάς εδώ που γράφουμε το μακρύ μας και το κοντό μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν και χοντρά λάθη. Το να εθελοτυφλούμε και να λέμε "ξέρει ο κόουτς, ξέρουν στην ομάδα, είμαστε σούπερ" και άλλα τέτοια απλά σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε άρνηση.
- Είναι κατανοητό να θέλουν τα αδέρφια να κρατήσουν τα λεφτά στην τσέπη από το να τα ρίξουν στην ομάδα. Κουμάντο στην τσέπη τους δεν μπορούμε να κάνουμε. Η αλήθεια όμως είναι πως η ομάδα ξεκινάει και από χαμηλότερη αφετηρία και έχει και χαμηλότερο ταβάνι. Σαν ποιότητα επίσης δεν είναι πλέον στην κορυφή ούτε στην Ελλάδα. Τα μεγάλα λόγια λοιπόν ήταν το φάουλ. Θα μπορούσαν να λείπουν οι δηλώσεις για κορυφές και Βερολίνα. Ακόμα και η δήλωση για το ΣΕΦ νομίζω άστοχη ήταν (αλήθεια έγινε κάτι με το γήπεδο?).
2
2

-
- Reactions: 487
- Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Από μένα σίγουρα το ξέρεις περισσότερο.Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 9:45 am
Για τον Yorgo δεν ξέρω εγώ δεν ασχολούμαι τόσο με το ΝΒΑ για να μπορώ να κάνω ανάλυση και για τέτοιους παίκτες, για το σουτ απλώς κοίταξα τα στατιστικά του στο σουτ επειδή είπες ότι έχει καλό σουτ μέσης απόστασης και δεν επιβεβαιώνεται από αυτά. Μπορεί τώρα να είναι και θέμα το πως τον εκμεταλευόταν η ομάδα ή τι του ζητούσε, αλλά από τα γενικά ποσοστά ευστοχίας και μόνο δεν φαίνεται να το έχει, εκτός αν το έχει βελτιώσει μετά που έφυγε από το ΝΒΑ, μου φαίνεται όμως απίθανο κάτι τέτοιο. Για το μουντομπάσκετ τώρα λογικό είναι όταν όλη η ομάδα περιμένει από αυτόν να γράφει και νούμερα με το επίπεδο που έχει. Δεν λέω πάντως πως δεν είναι καλός παίκτης, λέω όμως ότι μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνει ο Μπαρτζώκας.

Και τα έχω δει τα στατιστικά κι όντως έχει θέμα στο σουτ.
Γενικά συμφωνώ όπως και με το χθεσινοβραδυνό σχόλιο του YOrgos περί Κορέας και Ταϊβάν και των χαρακτηριστικών του ως παίκτης.
Προσθέτω απλώς την ιδιαιτερότητα του Ολυμπιακού αυτού να μπορεί να εντάσσει τους παίκτες στο δικό του (στα όρια της πατέντας πλέον) μπάσκετ.
Χθες βράδυ είδα βίντεο από το πέρασμά του στην Τουρκία. Τούς πόσταρε όλους μέχρι θανάτου μιλάμε. Και παίκτες που ήταν κανονικά 4ρια ή και χαμηλά 5ρια ακόμα.
Επίσης είδα/διάβασα κάποια πράγματα για τη θητεία του στο ΝΒΑ.
Είναι σπουδαίος αμυντικός (τον χρειαζόμαστε δίπλα στον Πίτερς π.χ) κι αυτό που λέμε πολυδιάστατος.
Επιπλέον, υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που γύρισαν τον διακόπτη εκεί στην ηλικία που είναι τώρα ο Τζέφερσον. Αρκεί να έχει αποφασίσει να συνεχίσει το μπάσκετ που είδαμε όλοι με την Εθνική του (έχω υπόψη τη διαφορά Εθνικών ομάδων, διοργανώσεων ΦΙΜΠΑ, με Ευρωλίγκα κλπ όπως και έχω κατά νου, τι σημαίνει να παίζεις για μια μικρή ομάδα και πως μεταφράζεται αυτό όταν καλείσαι να γίνει μέρος ομάδας που ήδη πάει καλά. Όμως η παρουσία του Τζέφερσον στο Μουντομπάσκετ αυτό, πήγε σε άλλα επίπεδα μιας κι έκανε τα πάντα ο άνθρωπος, και τα έκανε κοντά στο τέλειο).
Τον παραθέτω συνέχεια γιατί έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιιακού (εντελώς ανορθόδοξα από το 3 ως το 5- το λέω συνέχεια από τότε που μπήκα) πρέπει να γίνει μια κίνηση με πολυθεσίτη/πολυδιάστατο παίκτη.
Και ναι χρειαζόμαστε σουτ, αλλά περισσότερο χρειαζόμαστε παίκτη που να μπορεί να παράγει μόνος του σκορ/φάσεις.
Αυτό μεταφράζεται σε παίκτη που προφανώς θα έχει την μπάλα στα χέρια του όταν παίζει. Το έκανε κι ο ΣΛούκας άλλωστε.
Από τους υπόλοιπους είμαστε γεμάτοι. Σε φάση που θα πασάρουμε όλη την επίθεση μέχρι τα 24'' και θα μένει η μπάλα.
¨Ολοι όσοι ακούστηκαν ως 8οι ξένοι,, κρατάνε την μπάλα και δεν γίνεται να περιμένεις κάτι διαφορετικό αν θες σκόρερ με προσωπική φάση.
Σχετικά με την απόκτηση Γκος, έχω να πω πως έγινε με το μάτι στραμμένο στη επικείμενη τότε , αποχώρηση Σλούκα. Το πράγμα φαινόταν καθαρά σε μας- πόσο μάλλον στην υπόλοιπη ομάδα. Επιπλέον, έχω και πληροφόρηση πάνω σε αυτό, μέσα από την ιατρική ομάδα.
Τι θα γινόταν αν έλεγε το ναι ο Σλούκας εκείνο το βράδυ; Κουλουβάχατα. Με 3 παίκτες (Γουόκαπ, Σλούκας, Γκος) για μιάμιση θέση.
Θεωρώ λανθασμένη την απόκτηση κοντού όπως έχει η ομάδα. Για την αγωνιστική της λειτουργία αλλά και την ισορροπία στα αποδυτήρια.
¨Οπως θεωρώ και λάθος το να πάμε για 9οξένο στους ψηλούς.
Ό κόουτς έχει όλη την άνεση να κάνει λάθος φέτος και κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα του ζητήσει τα ρέστα. Αλλά δεν μπορούμε να μην το σχολιάζουμε.
Βέβαια, λάθος θεωρούσα πέρσι και πρόπερσι το γεγονός ότι δεν πήρε 3-4ρι ή έστω αθλητικό 3ρι.
Και τελικά βγήκα εγώ λάθος.

Γι' αυτό κάνω λόγο συνέχεια για χρονιά διαρκούς προσευχής.

1
1

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Αν δεν πάρουμε τελικά ακριβό παίκτη, δεν νομίζω πως είναι θέμα Αγγελόπουλων.
Αν μας καθόταν η φάση με Μίροτιτς, Τζέιμς κι αν έλεγε το ναι ο Σλούκας, θα τα πλήρωναν οι Αγγελόπουλοι.
Η απόφαση νομίζω ότι είναι του κόουτς. Όπως κι η παραμονή Πίτερς και Κάνααν. Έχοντας κατά νου να κρατήσει όσο γίνεται συμπαγή μια απολύτως πετυχημένη ομάδα, που την έστησε ο ίδιος από το περίπου τίποτε.
Ας θυμηθούμε το "στάτους¨των Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Μακίσικ σε πρώτο επίπεδο.
Δεν βάζω τους Γουόκαπ. Φαλ γιατί ήταν ήδη παίκτες που είχαν αποδείξει πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο κι αυτοί έχουν εκτινάξει "τιμή¨ με τη 2χρονη παρουσία τους στον Μπαρτζωκικό Ολυμπιακό. Ο Γουόκαπ ήταν παίκτης των 800χιλ κι είναι σίγουρο πως αν έβγαινε φέτος στο παζάρι θα υπήρχαν ομάδες να του στάξουν μέχρι και 1.5 εκ με πρώτο- πρώτο τον Παναθηναϊκό.
Ο Φαλ το ίδιο.
Αλλά οι Βεζέ, Λάρε, Μακίσικ το πήγαν σε άλλο επίπεδο, με πρώτο και καλύτερο τον παγκίτη Βεζέ που έγινε ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα.
Οπότε, είναι ανθρώπινο, ο κόουτς να θέλει να διατηρήσει την ομάδα αυτή όσο γίνεται πιο αναλλοίωτη.
Και λογικό κι από μέρους μας να εστιάζουμε σε κάποιες αποφάσεις που φαίνονται αν μη τι άλλο ρίσκο.
Αν μας καθόταν η φάση με Μίροτιτς, Τζέιμς κι αν έλεγε το ναι ο Σλούκας, θα τα πλήρωναν οι Αγγελόπουλοι.
Η απόφαση νομίζω ότι είναι του κόουτς. Όπως κι η παραμονή Πίτερς και Κάνααν. Έχοντας κατά νου να κρατήσει όσο γίνεται συμπαγή μια απολύτως πετυχημένη ομάδα, που την έστησε ο ίδιος από το περίπου τίποτε.
Ας θυμηθούμε το "στάτους¨των Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Μακίσικ σε πρώτο επίπεδο.
Δεν βάζω τους Γουόκαπ. Φαλ γιατί ήταν ήδη παίκτες που είχαν αποδείξει πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο κι αυτοί έχουν εκτινάξει "τιμή¨ με τη 2χρονη παρουσία τους στον Μπαρτζωκικό Ολυμπιακό. Ο Γουόκαπ ήταν παίκτης των 800χιλ κι είναι σίγουρο πως αν έβγαινε φέτος στο παζάρι θα υπήρχαν ομάδες να του στάξουν μέχρι και 1.5 εκ με πρώτο- πρώτο τον Παναθηναϊκό.
Ο Φαλ το ίδιο.
Αλλά οι Βεζέ, Λάρε, Μακίσικ το πήγαν σε άλλο επίπεδο, με πρώτο και καλύτερο τον παγκίτη Βεζέ που έγινε ο καλύτερος παίκτης στην Ευρωλίγκα.
Οπότε, είναι ανθρώπινο, ο κόουτς να θέλει να διατηρήσει την ομάδα αυτή όσο γίνεται πιο αναλλοίωτη.
Και λογικό κι από μέρους μας να εστιάζουμε σε κάποιες αποφάσεις που φαίνονται αν μη τι άλλο ρίσκο.
0
για τους τραυματισμούς τόσο των Πίτερς και Πάπας όσο και Γκος, Σακ έχουμε κάνα νεότερο; ξέρουμε πότε θα επανέλθουν;
στα μεταγραφικά εγώ επιμένω ότι θα ήμουν υπερευχαριστημένος με σκόρερ - εργάτη τύπου Μέικον ή Πάντερ (όταν ήρθε σε εμάς, όχι τον τωρινό προφανώς) που θα έρθει ως παίκτης ροτέισον και όχι ως ηγέτης.
στα μεταγραφικά εγώ επιμένω ότι θα ήμουν υπερευχαριστημένος με σκόρερ - εργάτη τύπου Μέικον ή Πάντερ (όταν ήρθε σε εμάς, όχι τον τωρινό προφανώς) που θα έρθει ως παίκτης ροτέισον και όχι ως ηγέτης.
Πρόσεχε τι γράφεις φίλε μου... θα σε πουν κι εσένα τρολλ ...Sokos έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 10:38 am- Φοβάμαι ότι στην ομάδα ήταν έτοιμοι και για τις 2 αποχωρήσεις και απλά ακολούθησαν την τακτική "θα βγάλουμε από την μύγα ξύγκι".
1
1

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
2 άνθρωποι μπορεί να έχουν ταύτιση ή έστω σύγκλιση απόψεων και ο τρόπος έκφρασής τους αλλά κι η συχνότητα με την οποία τίθενται οι απόψεις τους αυτές, αφενός να τους κατατάσσουν σε 2 εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες κι αφετέρου να επιδέχονται συζήτησης (στη μία περίπτωση) ή κατευθείαν απόρριψης (στη δεύτερη περίπτωση).
3
3

- shaq7
- Reactions: 5693
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
εγω συμφωνω με την αποψη οτι ηταν προετοιμασμενος ο μπαρτζω οτι θα εφευγε και ο σλουκας..επισης θεωρω πως δεν καιγοταν κιολας να μεινει και ειναι οκ με τον γκος..Αλλιως θα εκανε μια προσπαθεια και αυτος και δεν θα τον ειχε στο ΄΄διαβαστηκε΄΄. Για σασα λογικα ειχε ελπιδα μιας και ο ιδιος ο παικτης ελεγε οτι μεχρι τελευταια στιγμη δεν ηξερε τι θα κανει και δεν του ηταν ευκολο να φυγει.
ο μπαρτζω τοσο καιρο λεει οτι θελει παικτες με εμπειρια απο ευρωπη..το οτι θα εδινε και αυτος και οι αφοι 2,5εκ για τον ναν θεωρω πως ειναι καθαρα των δημοσιογραφων που κατι πρεπει να γραψουν ολο το καλοκαιρι..επισης θα γινοταν βιετναμ αν λεγαν οτι εχει κλεισει το ροστερ ετσι..Για τον τζειμς πιστευω θα τα διναν παντως.
Το πιο πιθανο ειναι οτι το μπατζετ ηταν ειναι και θα ειναι κοντα στα 10εκ..ε καπου εκει ειμαστε τωρα,πολλοι θεωρουσαν οτι θα ανεβει λογω 1,5εκ απο βεζε το οποιο ποτε δεν εχει μπει σαν εξτρα βλεπε τεοντοσιτς ποκουσεφκι γκος κτλ.
Εφερε το μιλου σαν αντι βεζε και τον γκος αντι σλουκα,κρατησε τον κορμο και εκανε οτι καλυτερο μπορουσε με αυτο το μπατζετ.
Για μενα εχουμε μεγαλα κενα και το φ4 μονο με θαυμα θα το δουμε..οστωσο τι μπορουσε να κανει και ο μπαρτζω σπαθια να καταπιει? θα προσπαθησει να βγαλει απο την μυγα ξυγκι για να ειμαστε ανταγωνιστικοι φετος και απο του χρονου που θα ειναι διαθεσιμοι περισσοτεροι παικτες ευρωλιγκας να χτισει καλυτερα την ομαδα.
ο μπαρτζω τοσο καιρο λεει οτι θελει παικτες με εμπειρια απο ευρωπη..το οτι θα εδινε και αυτος και οι αφοι 2,5εκ για τον ναν θεωρω πως ειναι καθαρα των δημοσιογραφων που κατι πρεπει να γραψουν ολο το καλοκαιρι..επισης θα γινοταν βιετναμ αν λεγαν οτι εχει κλεισει το ροστερ ετσι..Για τον τζειμς πιστευω θα τα διναν παντως.
Το πιο πιθανο ειναι οτι το μπατζετ ηταν ειναι και θα ειναι κοντα στα 10εκ..ε καπου εκει ειμαστε τωρα,πολλοι θεωρουσαν οτι θα ανεβει λογω 1,5εκ απο βεζε το οποιο ποτε δεν εχει μπει σαν εξτρα βλεπε τεοντοσιτς ποκουσεφκι γκος κτλ.
Εφερε το μιλου σαν αντι βεζε και τον γκος αντι σλουκα,κρατησε τον κορμο και εκανε οτι καλυτερο μπορουσε με αυτο το μπατζετ.
Για μενα εχουμε μεγαλα κενα και το φ4 μονο με θαυμα θα το δουμε..οστωσο τι μπορουσε να κανει και ο μπαρτζω σπαθια να καταπιει? θα προσπαθησει να βγαλει απο την μυγα ξυγκι για να ειμαστε ανταγωνιστικοι φετος και απο του χρονου που θα ειναι διαθεσιμοι περισσοτεροι παικτες ευρωλιγκας να χτισει καλυτερα την ομαδα.
1
1

- Sokos
- Reactions: 525
- Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό θα ήταν κατανοητό και δεν θα μπορούσαμε να γκρινιάξουμε τόσο εύκολα αν δεν βγαίνανε τα αδέρφια να κάνουν τις άστοχες δηλώσεις για Βερολίνο, κορυφές κτλ. Τώρα είναι απλά κοροιδία. Δεν γίνεται να μιλάς για παραμονή στην κορυφή και να ρίχνεις την ποιότητα της ομάδας σου, ούτε να σε αφήνει πίσω ο βασικός ανταγωνιστής στην Ελλάδα.
Το 2015 χάσαμε στον τελικό από την Real και την επόμενη χρονιά δεν πήγαμε καν στα play off (ίσως να μην θυμάμαι καλά). Φοβάμαι πως φέτος θα έχουμε αντίστοιχα ανώμαλη προσγείωση. Ίσως καταφέρουμε να μπούμε 8άδα (το πλεονέκτημα το θεωρώ τελείως απίθανο) αλλά νομίζω για παραπάνω δεν είμαστε.
1
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sokos την Παρ Σεπ 08, 2023 4:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- yorgos
- Reactions: 4251
- Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Τον Γκος για όσους θυμούνται είχε δοκιμάσει να τον παρει και παλιοτερα ο Μπαρτζώκας και σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει πως είναι παίκτης που του αρέσει πολύ. Καιπρόσφατα δήλωσε πως παίρνει παίκτες που του αρέσουν και μετά κοιτάει πώς θα τους αξιοποιήσει. Κοινώς, και χωρίς Σλούκα και με Σλούκα νομίζω θα ερχόταν ο Γκος. Απλά η απόκτησή τους νωρίς στη μεταγραφική περίοδο έδωσε μια άνεση στον Ολυμπιακό στις διαπραγματεύσεις, να ξέρει ότι έχει το γάιδαρό του δεμένο με παίκτη που του αρέσει.
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yorgos την Παρ Σεπ 08, 2023 4:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας
tinyurl.com/2axatenv
tinyurl.com/2axatenv
- shaq7
- Reactions: 5693
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
οι αφοι τα ιδια λεγαν και οταν τους ειχανε μπλοκαρει τους λογαριασμους και αφηνανε απληρωτους τους παικτες..δεν ειναι η πρωτη φορα που μας κοροιδευουν ουτε η τελευταιαSokos έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 4:20 pmΑυτό θα ήταν κατανοητό και δεν θα μπορούσαμε να γκρινιάξουμε τόσο εύκολα αν δεν βγαίνανε τα αδέρφια να κάνουν τις άστοχες δηλώσεις για Βερολίνο, κορυφές κτλ. Τώρα είναι απλά κοροιδία. Δεν γίνεται να μιλάς για παραμονή στην κορυφή και να ρίχνεις την ποιότητα της ομάδας σου, ούτε να σε αφήνει πίσω ο βασικός ανταγωνιστής στην Ελλάδα.

1
1