Βασικά θα πρέπει να κατεβάσουν σέντερ που δεν θα κοιτάνε να παίρνουν αυτόγραφα από τους αντιπάλους ψηλούςTakeshyKurosawa1 έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 5:43 pmΜεγάλο κάζο για ακόμα μία φορά. Οι ΗΠΑ πρέπει να φέρνουν τουλάχιστον έναν μεγάλο παίχτη για να φτάσουν κορυφή!
Ημιτελικός - Η.Π.Α. vs Γερμανία
Συντονιστής: Captains
0
Τα πρώτα εντάξει η περσινή usa που δεν το πήρε κι εύκολα, τα δεύτερα ποια είναι;nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 5:54 pmΕλπίζω να καταλάβουν οι Αμερικάνοι ότι πλέον δεν μπορούν να κάνουν περίπατο με τα τρίτα και ότι πρέπει να το δουν σοβαρά αν θέλουν να κερδίζουν σε αυτό το επίπεδο.
0
-
- Reactions: 203
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Luka Magic
- Προειδοποιήσεις:
0
Συμφωνώ βέβαια με αυτή την οπτική αλλά σε επίπεδο καθαρά αγωνιστικό: θέαμα, αγωνία, ανατροπές, είναι νομίζω αντίστοιχο ή και ανώτερο. Με λιγότερο prestige λόγω έλλειψης ονομάτων.Tracy Mac έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 5:50 pmΕγω θα ελεγα σιγουρα οχι καλυτερο των 2 Ολυμπιακών USA-Spain. Ισως να ειναι το τριτο βεβαια. Και το λεω αυτο γιατι η ΗΠΑ ειχαν ενα απο τα καλυτερα ροστερ τους εβερ με prime Lebron-Wade-paul-bosh-Melo, kobe, deron, durant κλπ κλπ. Η Ηπα κατεβαζαν οτι καλυτερο ειχαν για να κερδισουν τους Ισπανους και αυτοι στο τελος εχασαν.
Τωρα η Ηπα τα τριτα κατεβασε, εστω και αν ουτε καν φτανει την ομαδαρα που ειχε 08-12, ακομα και τους κορυφαιους να κατεβασει.
Τελος, αν επαιζει η τοτε Ισπανια με τωρινη Γερμανια, θεωρω ευκολα θα το παιρνε η Ισπανια.
0
- mixalisgate7
- Reactions: 1749
- Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Εκπληκτική ματσάρα, η Γερμανία κέρδισε την Αμερική στο παιχνίδι της. Έκανε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο. Για τις ΗΠΑ στοίχισε το γεγονός ότι δεν μπορούσε να παίξει καλή άμυνα για μεγάλα διαστήματα. Ο Obst έκανε το ματς της ζωής του. Προσωπικά περίμενα στον τελικό να είναι η Αμερική με τον Καναδά αλλά όχι στον μικρό. Μου θύμισε το παρακάτω: (για τους μύστες του pro wrestling.)
1
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mixalisgate7 την Παρ Σεπ 08, 2023 6:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- nikolas_asteri
- Reactions: 3243
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Δεν έχω συγκεκριμένους κατά νου αλλά σίγουρα υπάρχουν παίκτες μεταξύ Ντουραντ-Λίλαρντ-Τειτουμ και Μπρανσον-Χαρτ. Ίσως κάποιοι του στιλ Μίτσελ, Μοράντ, Λεοναρντ, Ντειβις, Σιακαμ, Μπατλερ, Τζορτζ, Φοξ. Δεν ξέρω αν είναι όλοι αμερικάνοι και κάποιοι είναι στα "πρώτα" απλά τους έβαλα γιατί (νομίζω) δεν ήταν στην προηγούμενη ομάδα.tarp7 έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 5:58 pmΤα πρώτα εντάξει η περσινή usa που δεν το πήρε κι εύκολα, τα δεύτερα ποια είναι;nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 5:54 pmΕλπίζω να καταλάβουν οι Αμερικάνοι ότι πλέον δεν μπορούν να κάνουν περίπατο με τα τρίτα και ότι πρέπει να το δουν σοβαρά αν θέλουν να κερδίζουν σε αυτό το επίπεδο.
0

Μίτσελ κλπ βγήκαν 8ο στο προηγούμενο μουντομπάσκετnikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 6:08 pmΔεν έχω συγκεκριμένους κατά νου αλλά σίγουρα υπάρχουν παίκτες μεταξύ Ντουραντ-Λίλαρντ-Τειτουμ και Μπρανσον-Χαρτ. Ίσως κάποιοι του στιλ Μίτσελ, Μοράντ, Λεοναρντ, Ντειβις, Σιακαμ, Μπατλερ, Τζορτζ, Φοξ. Δεν ξέρω αν είναι όλοι αμερικάνοι και κάποιοι είναι στα "πρώτα" απλά τους έβαλα γιατί (νομίζω) δεν ήταν στην προηγούμενη ομάδα.
1
1

-
- Reactions: 1038
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μα το ξεραμε οτι οι Γερμανοι ειναι παρα πολυ καλοι. Ακομα και ετσι ομως 50-50 ηταν το ματς περσυ, αλλα η ομαδα που κατεβασαμε δεν επαιξε στο 100% των δυνατοτητων της γιατι δεν επαιζε το στυλ που μπορουσε και ηξερε. Παιξαμε οπως θελανε οι Γερμανοι (run n gun) οποτε χασαμε. Αν παιζαμε με χαμηλο ρυθμο και στοχευμενες επιθεσεις ωστε να μην τρεχουμε σαν χαζοι στο αμυντικο transition, τοτε θα ηταν αλλο ματς.
Στον τελικο θεωρειτε οτι η Σερβοι θα τους αφησουν ετσι να τρεχουν τους Γερμανους ή θα τους αφηνουν να σουταρουν οπως οι Αμερικανοι που τους κοιταζαν? Αν το σουτ του Μπερτανς εμπαινε προχθες τι θα λεγαμε, κοιτα απο ποιους χασαμε απο αυτους που εχασαν απο τους Λετονους?
Απλως αυτο το στυλ μπασκετ, θελει να ελεγξεις ρυθμο και να παιξεις με πολυ πιεση στην μπαλα, με τελειο αμυντικο transition και φυσικα νε ριξεις ξυλο.
Εδω μιλαμε η Ηπα ετρωγε το ενα τριποντο μετα το αλλο στις off ball δρασεις του Ομπστ και δεν εκανε ουτε μια προσαρμογη. Οι Σερβοι ρισκαρω και λεω οτι θα τον φανε ζωντανο τον Ομπστ!
1
1

- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Μόνο τον Μίτσελ βλέπω.tarp7 έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 6:09 pmΜίτσελ κλπ βγήκαν 8ο στο προηγούμενο μουντομπάσκετnikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 6:08 pm
Δεν έχω συγκεκριμένους κατά νου αλλά σίγουρα υπάρχουν παίκτες μεταξύ Ντουραντ-Λίλαρντ-Τειτουμ και Μπρανσον-Χαρτ. Ίσως κάποιοι του στιλ Μίτσελ, Μοράντ, Λεοναρντ, Ντειβις, Σιακαμ, Μπατλερ, Τζορτζ, Φοξ. Δεν ξέρω αν είναι όλοι αμερικάνοι και κάποιοι είναι στα "πρώτα" απλά τους έβαλα γιατί (νομίζω) δεν ήταν στην προηγούμενη ομάδα.
Αλλά έστω. Αν είναι να μην κατεβάσουν τα πρωτο-δεύτερα, πρέπει να μάθουν ότι ήρθε η ώρα να κάνουν σωστές προετοιμασίες και μην έχουν αυτή την έπαρση που βγαίνει.
0

- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Στο Lost Tapes με τον Παπαλουκά περιγράφει πως κάναμε 13 φορές το ίδιο play και οι Αμερικάνοι δεν άλλαζαν τίποτα. Λέει κάτι του στιλ "Ε το κάναμε μια, το κάναμε δύο, ε περιμένεις να γίνουν κάποιες αλλαγές. 13 φορές το ίδιο πράγμα τους κάναμε"
1
1

- ssoulliss
- Reactions: 756
- Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Από το 2012 και ύστερα νομίζω ότι πάντοτε έχουν απουσίες.nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 6:08 pmΔεν έχω συγκεκριμένους κατά νου αλλά σίγουρα υπάρχουν παίκτες μεταξύ Ντουραντ-Λίλαρντ-Τειτουμ και Μπρανσον-Χαρτ. Ίσως κάποιοι του στιλ Μίτσελ, Μοράντ, Λεοναρντ, Ντειβις, Σιακαμ, Μπατλερ, Τζορτζ, Φοξ. Δεν ξέρω αν είναι όλοι αμερικάνοι και κάποιοι είναι στα "πρώτα" απλά τους έβαλα γιατί (νομίζω) δεν ήταν στην προηγούμενη ομάδα.
Οι κάτω των 30 που θεωρητικά θα κάνουν την διαφορά αν κληθούν είναι οι δοκιμασμένοι Tatum, Booker, Adebayo και μετά έχουν 3 γκαρντ που είναι καλύτεροι από αυτούς εδώ (Young, Morant, Fox).
Από αυτούς που αναφέρεις, ο Siakam είναι Καμερουνέζος, οι Lilard-George αποκλείονται για διαφορετικούς λόγους για τον Davis σίγουρα θα γίνει προσπάθεια να είναι του χρόνου. Αν ηττηθούν μεθαύριο πιστεύω ότι θα δούμε κάποιους εκ των Curry, Harden, LeBron για τον τελευταίο κυκλοφορεί η φήμη ότι έτσι θα κλήσει την καριέρα του. Όσο για τον Durant αν κατέβει ανεξαρτήτως υπόλοιπου ρόστερ θα είναι το φαβορί καθώς έχει αποδείξει ότι σε αυτά τα τουρνουά είναι ο GOAT.
2
2

- nikolas_asteri
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
θα φυτέψει και τον Μπρόνι ο Λεμπρονssoulliss έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 6:20 pmΑπό το 2012 και ύστερα νομίζω ότι πάντοτε έχουν απουσίες.nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 6:08 pm
Δεν έχω συγκεκριμένους κατά νου αλλά σίγουρα υπάρχουν παίκτες μεταξύ Ντουραντ-Λίλαρντ-Τειτουμ και Μπρανσον-Χαρτ. Ίσως κάποιοι του στιλ Μίτσελ, Μοράντ, Λεοναρντ, Ντειβις, Σιακαμ, Μπατλερ, Τζορτζ, Φοξ. Δεν ξέρω αν είναι όλοι αμερικάνοι και κάποιοι είναι στα "πρώτα" απλά τους έβαλα γιατί (νομίζω) δεν ήταν στην προηγούμενη ομάδα.
Οι κάτω των 30 που θεωρητικά θα κάνουν την διαφορά αν κληθούν είναι οι δοκιμασμένοι Tatum, Booker, Adebayo και μετά έχουν 3 γκαρντ που είναι καλύτεροι από αυτούς εδώ (Young, Morant, Fox).
Από αυτούς που αναφέρεις, ο Siakam είναι Καμερουνέζος, οι Lilard-George αποκλείονται για διαφορετικούς λόγους για τον Davis σίγουρα θα γίνει προσπάθεια να είναι του χρόνου. Αν ηττηθούν μεθαύριο πιστεύω ότι θα δούμε κάποιους εκ των Curry, Harden, LeBron για τον τελευταίο κυκλοφορεί η φήμη ότι έτσι θα κλήσει την καριέρα του. Όσο για τον Durant αν κατέβει ανεξαρτήτως υπόλοιπου ρόστερ θα είναι το φαβορί καθώς έχει αποδείξει ότι σε αυτά τα τουρνουά είναι ο GOAT.

Ε με τα γκαρντ που αναφέρεις + LBJ + Durant + Davis είναι ήδη φαβορί. Αλλά όσο κλείνει η ψαλίδα, τόσο θα πρέπει να αυτοί να δώσουν λίγο βάση στην ομοιογένεια αντί να ελπίζουν ότι το ταλέντο τους αρκεί.
0

- GK_23
- Reactions: 2666
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Μια χαρά προετοιμασία έκαναν οι Αμερικάνοι. Μαζεύτηκαν και οι 12 παίκτες κάπου στις 2 με 3 Αυγούστου στο Las Vegas και έπαιξαν 5 πολύ καλά ματς προετοιμασίας (Πουέρτο Ρίκο, Ισπανία, Σλοβενία, Ελλάδα, Γερμανία). Για περίπου 20-25 ημέρες δηλαδή ήταν μαζί σαν ομάδα. Σήμερα έχασαν διότι δεν έπαιξαν άμυνα, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που προσπαθούσαν στο αμυντικό κομμάτι και κατάφεραν στο τρίτο δεκάλεπτο να τους μπλοκάρουν για ένα διάστημα. Δεν νομίζω ότι έχασαν λόγω έπαρσης, έχασαν απλά διότι οι Γερμανοί ήταν καλύτερη ομάδα. Έχασαν στα ίσια.nikolas_asteri έγραψε: ↑Παρ Σεπ 08, 2023 6:14 pmΑλλά έστω. Αν είναι να μην κατεβάσουν τα πρωτο-δεύτερα, πρέπει να μάθουν ότι ήρθε η ώρα να κάνουν σωστές προετοιμασίες και μην έχουν αυτή την έπαρση που βγαίνει.
Η χημεία και η συνέχεια (αυτό που λένε continuity οι Αμερικάνοι) παίζει μεγάλο ρόλο στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων.
Από εκεί και πέρα όσα λέγονται περί "αμερικανικού", "ευρωπαϊκού", "σκεπτόμενου", "απερίσκεπτου", "εγκεφαλικού" κλπ μπάσκετ είναι απλά κλισέ χωρίς καμία αξία. Πριν λίγο ο Κατσικάρης στη Nova παρουσίασε κάποια προχωρημένα στατιστικά που δείχνουν ότι η Σερβία είναι η 4η ομάδα σε κατοχές στο επιθετικό transition και η 29η σε κατοχές μισού γηπέδου. Το μπάσκετ μισού γηπέδου έχει "πεθάνει" σε επίπεδο εθνικών ομάδων και πλέον όλες οι καλές εθνικές ομάδες επιδιώκουν την early offense με στοχευμένο τρόπο.
Όσον αφορά τους Αμερικάνους, νομίζω πως θα ήταν καλύτερα να δώσουν την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας σε κολεγιακό προπονητή.
2
2