Ολυμπιακός- Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2023-2024
Συντονιστής: Captains
- Sokos
- Reactions: 525
- Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Νομίζω είπε "να μας κάνει καλύτερους" κι όχι να μας ανεβάσει επίπεδο και φοβάμαι πως αυτά τα 2 έχουν μεγάλη διαφορά.
Το δεύτερο πιστεύω έχουμε μεγάλη ανάγκη. Χρειαζόμαστε instant scoring, κάποιον να μπορεί να μας κουβαλήσει όταν δεν δουλεύει το σχέδιο στην επίθεση (φέτος θα ναι πολύ συχνότερο φαινόμενο από πέρυσι).
Το δεύτερο πιστεύω έχουμε μεγάλη ανάγκη. Χρειαζόμαστε instant scoring, κάποιον να μπορεί να μας κουβαλήσει όταν δεν δουλεύει το σχέδιο στην επίθεση (φέτος θα ναι πολύ συχνότερο φαινόμενο από πέρυσι).
0
-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Το θέμα φέτος είναι να Μην κολλάει η επίθεση, να μην φτάσεις με την Ρεαλ στον πόντο στο τέλος για να περιμένεις από τον όποιον να παίξει 1vs1 καλύτερα από ότι θα το έκανε ο Γιούλ ή ο Σερχι.
Ο Γκος δεν θα χρειαστεί να πάρει το τελευταίο σουτ γιατί δεν είναι αυτό που ονειρεύεται όλη τη χρονιά
Όταν χρειαστεί όμως να πάρει κάποιος την τελευταία επίθεση, θα βγάλει απλά ένα σύστημα ο κόουτς να πάρει όποιος είναι ελεύθερος το σουτ. Εναλλακτικά, υπάρχει ο Μακκίσικ που είναι πορωμένος και έτοιμος να σηκώσει την κούπα!
Όσο για τον παίχτη που θα έρθει, είπε ότι είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο και ψάχνουμε έναν παίχτη να μας κάνει καλύτερους. Ε στο κορυφαίο επίπεδο, μόνο ένας κορυφαίος παίχτης μπορεί να σε κάνει καλύτερο.
Ο Γκος δεν θα χρειαστεί να πάρει το τελευταίο σουτ γιατί δεν είναι αυτό που ονειρεύεται όλη τη χρονιά

Όταν χρειαστεί όμως να πάρει κάποιος την τελευταία επίθεση, θα βγάλει απλά ένα σύστημα ο κόουτς να πάρει όποιος είναι ελεύθερος το σουτ. Εναλλακτικά, υπάρχει ο Μακκίσικ που είναι πορωμένος και έτοιμος να σηκώσει την κούπα!
Όσο για τον παίχτη που θα έρθει, είπε ότι είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο και ψάχνουμε έναν παίχτη να μας κάνει καλύτερους. Ε στο κορυφαίο επίπεδο, μόνο ένας κορυφαίος παίχτης μπορεί να σε κάνει καλύτερο.
1
1

- Sokos
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Το σουτ στην Κωνσταντινούπολη που κάναμε το 2-1 το πήρε ο Σλούκας πάνω σε άμυνα. Τέτοιος παίκτης φέτος δεν υπάρχει (προς το παρόν τουλάχιστον). Δεν γίνεται να βασίζεσαι πάντα στο ότι θα βγει κάποιο σύστημα. Πολλές φορές μπορεί να σε βραχυκυκλώσει η άμυνα και να χρειαστείς προσωπική φάση. Όσο και να συμπαθώ τον McKissic το προσπερνάω αυτό που λες.
0
- Sharp Shooter
- Reactions: 1083
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Nashty
- Προειδοποιήσεις:
0
0
“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
-
- Reactions: 487
- Αγαπημένος παίκτης: A.Sabonis/C. Scurry
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ο κόουτς ήταν σαφέστατος στις δηλώσεις του περί του 8ου ξένου.
Είπε ότι τέτοιους παίκτες δεν βρίσκεις στην Ευρώπη. '¨Ηγουν, πάμε για καλό παίκτη.
Βέβαια κι ο Μπραζντέικις στην Ευρώπη παίζει, αλλά και ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι τον θέλουμε;
Εγώ θα μείνω στις δηλώσεις του Μπαρτζώκα που όταν μιλάει δεν έχει κανένα θέμα να πουλήσει φύκια για μεταξωτές.
Σχετικά με το φάιναλ φορ πέρσι (και πρόπερσι) η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε έναν παίκτη να πάρει την μπάλα και να μπει προς το μέσα (έχοντας και καλό σουτ μέσης ή κ μακρινής). Γι' αυτό και πήγαμε μέχρι τη φάση του Γιουλ, γι' αυτό και κάναμε την αποτυχημένη τελευταία επίθεση στα καπάκια με τον Σλούκα.
Μόνο ο Κάνααν στάθηκε στο ύψος του στον τελικό. Κι ο Βεζέ που έβαλε πόντους από κοψίματα κλπ, απέξω ήταν άστοχος.
Αν είχαμε πέρσι έναν τέτοιο παίκτη το ματς θα είχε τελειώσει πριν μπούμε στο τελευταίο δίλεπτο.
Ή αν είχε βάλει τον Κάνααν αντί του ΣΛούκα.... Αλλά ποιος λογικός προπονητής θα έβγαζε τον Σλούκα;
Κανείς.... μόνο εμείς από την άνεση του ίντερνετ κι εκ των υστέρων...
Είπε ότι τέτοιους παίκτες δεν βρίσκεις στην Ευρώπη. '¨Ηγουν, πάμε για καλό παίκτη.
Βέβαια κι ο Μπραζντέικις στην Ευρώπη παίζει, αλλά και ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι τον θέλουμε;
Εγώ θα μείνω στις δηλώσεις του Μπαρτζώκα που όταν μιλάει δεν έχει κανένα θέμα να πουλήσει φύκια για μεταξωτές.
Σχετικά με το φάιναλ φορ πέρσι (και πρόπερσι) η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε έναν παίκτη να πάρει την μπάλα και να μπει προς το μέσα (έχοντας και καλό σουτ μέσης ή κ μακρινής). Γι' αυτό και πήγαμε μέχρι τη φάση του Γιουλ, γι' αυτό και κάναμε την αποτυχημένη τελευταία επίθεση στα καπάκια με τον Σλούκα.
Μόνο ο Κάνααν στάθηκε στο ύψος του στον τελικό. Κι ο Βεζέ που έβαλε πόντους από κοψίματα κλπ, απέξω ήταν άστοχος.
Αν είχαμε πέρσι έναν τέτοιο παίκτη το ματς θα είχε τελειώσει πριν μπούμε στο τελευταίο δίλεπτο.
Ή αν είχε βάλει τον Κάνααν αντί του ΣΛούκα.... Αλλά ποιος λογικός προπονητής θα έβγαζε τον Σλούκα;
Κανείς.... μόνο εμείς από την άνεση του ίντερνετ κι εκ των υστέρων...
1
1

-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ναι, πήρε αυτό το σουτ και το έβαλε, αφού είχε βάλει άλλο ένα τέτοιο ο Βεζε.Sokos έγραψε: ↑Δευ Σεπ 11, 2023 10:38 amΤο σουτ στην Κωνσταντινούπολη που κάναμε το 2-1 το πήρε ο Σλούκας πάνω σε άμυνα. Τέτοιος παίκτης φέτος δεν υπάρχει (προς το παρόν τουλάχιστον). Δεν γίνεται να βασίζεσαι πάντα στο ότι θα βγει κάποιο σύστημα. Πολλές φορές μπορεί να σε βραχυκυκλώσει η άμυνα και να χρειαστείς προσωπική φάση. Όσο και να συμπαθώ τον McKissic το προσπερνάω αυτό που λες.
Στο επόμενο ματς όμως έβαλε 2 τέτοια ο Μακκισικ και όταν ζήτησε την μπάλα να βάλει και το τρίτο του είπε ο κόουτς να σκάσει.
Δεν βλέπω γιατί λέμε ότι δεν είναι κλατς ο Σακ, πήρε ποτέ τέτοιο σουτ και το έχασε;
Το ίδιο ισχύει και για Γκος. Πότε πήρε και έχασε τέτοιο σουτ; Πέρυσι όταν χρειάστηκε στα πλέι οφφ το έβαλε και έφτασε Φ4 η Ρεαλ.
Το πήρε πρώτα, σε μια ομάδα που έχει τόσους παίχτες για αυτό το ένα σουτ και το έβαλε κιόλας.
Αν το πάρει ο Λαρε αυτό το σουτ, ξέρουμε αν θα το βάλει ή όχι; Ο Κανααν;
Για Βεζε δηλαδή πριν την φετινή χρονιά τι σημάδια είχαμε ότι θα βάλει το σουτ που έβαλε στην Τουρκία; Δεν το είχε ξανά κάνει, ήρθε η ώρα του και το έκανε όμως.
Σε κάθε περίπτωση, ο Σλούκας ονειρεύεται χρόνια τώρα να βάλει σουτ Σπανούλη και να πάρει η ομάδα την κούπα. Ζει για αυτό το τελευταίο σουτ και είναι όντως από τους καλύτερους στην Ευρώπη για να το πάρει όταν έρθει η ώρα. Αυτή η επιθυμία όμως είναι κομμάτι της σύγκρουσης φιλοσοφιών μεταξύ του και του κόουτς. Έρχεται με περισσότερο νταπα ντουπα αντί για κίνηση.
Εγώ προβλέπω ότι αν είμαστε πάλι τυχεροί από άποψη υγείας, φέτος η ομάδα θα παίξει μπασκετάρα και όταν φτάσει εκεί δεν θα χρειαστεί κανένα τελευταίο σουτ.
2
2

- Sokos
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Το θέμα δεν είναι αν κάποιος θα πάρει μια φορά ένα κρίσιμο σουτ και δεν είναι και λογικό να παίρνει ένας παίκτης όλες τις κρίσιμες επιθέσεις. Ούτε να κάνουμε δοκιμές να δούμε αν θα το βάλει ο Λαρεντζάκης, ο Λούντζης ή όποιος άλλος βρεθεί με την μπάλα στα χέρια εκείνη την ώρα. Η προσωπική φάση είναι το ζήτημα. Αν πιστεύεις οτι ο McKissic μπορεί να αναλάβει αυτό τον ρόλο, πάω πάσο. Οι περισσότεροι πάντως δεν συμφωνούν.
Και στον τελικό δεν χάσαμε απλά επειδή έβαλε ο Llull το σουτ και ο Σλούκας το έχασε. Αμολούσαμε αετό για κάμποσα λεπτά και πετάξαμε στα σκουπίδια πολλές επιθέσεις πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το βραχυκύκλωμα που λέγαμε και παραπάνω, ακόμα και με Σλούκα και με Vezenkov.
Και στον τελικό δεν χάσαμε απλά επειδή έβαλε ο Llull το σουτ και ο Σλούκας το έχασε. Αμολούσαμε αετό για κάμποσα λεπτά και πετάξαμε στα σκουπίδια πολλές επιθέσεις πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το βραχυκύκλωμα που λέγαμε και παραπάνω, ακόμα και με Σλούκα και με Vezenkov.
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Ε ναι, αν μιλάμε τελικά για παίχτη με προσωπική φάση χρειαζόμαστε, το έχω πει και εγώ καιρό τώρα.Sokos έγραψε: ↑Δευ Σεπ 11, 2023 11:41 amΤο θέμα δεν είναι αν κάποιος θα πάρει μια φορά ένα κρίσιμο σουτ και δεν είναι και λογικό να παίρνει ένας παίκτης όλες τις κρίσιμες επιθέσεις. Ούτε να κάνουμε δοκιμές να δούμε αν θα το βάλει ο Λαρεντζάκης, ο Λούντζης ή όποιος άλλος βρεθεί με την μπάλα στα χέρια εκείνη την ώρα. Η προσωπική φάση είναι το ζήτημα. Αν πιστεύεις οτι ο McKissic μπορεί να αναλάβει αυτό τον ρόλο, πάω πάσο. Οι περισσότεροι πάντως δεν συμφωνούν.
Πιστεύω ότι ο Μακκισικ μπορεί και αναλαμβάνει μέρος αυτού του ρόλου αλλά δεν αρκεί.
Πιστεύω επίσης ότι και ο Γκος θα αναλάβει μέρος αυτού του ρόλου, πάλι δεν αρκεί.
Και για τον Λαρε ισχύει το ίδιο.
Και για αυτό παίρνει άλλον έναν παίχτη άλλωστε, εκεί συμφωνούμε.
Το θέμα είναι όμως να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο, να μην θυσιαστεί μέρος του πλάνου από την επιθυμία να αναδειχθεί αυτή η ικανότητα, αυτό είναι όλο.
1
1

- berry
- Reactions: 1458
- Αγαπημένη θέση: SF
- Αγαπημένος παίκτης: Magic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
πεστε ποιον αλλον ΔΕΝ θελουμε να τον πω και αυτον μπας και τον γλυτωσουμεAlexD έγραψε: ↑Δευ Σεπ 11, 2023 12:45 pmhttps://www.sport24.gr/basket/nba-emein ... 74339.html
Α ρε Μπερι πάει ο παιχταράς για φέτος!

1
1

-
- Reactions: 1196
- Προειδοποιήσεις:
1
Επειδη σταματησα λιγο να παρακολουθω τις φημες υην τελευταια εβδομαδα. Ο κοουτς ειπε οτι θα παρουμε καποιον να μας κανει καλυτερους. Αυτο σημαινει οτι θα ερθει παικτης καλου επιπεδου.
Ο λιθουανος θα μου εκανε με χιλια καθως ειναι μεν λιθουανος αλλα αμερικανοθρεμενος οποτε φετος θα ειναι δυο φορες καλυτερος λογω προσαρμογης και ταιριαζει πολυ στο στυλ του μπασκετ χωρις σαφεις θεσεις που παιζουμε. Ειναι ψηλο κορμι, δυνατο. Φοβια δεν τον λες εξω απο τη γραμμη αλλα οχι και κακο. Εγω θα τον ηθελα αν ισχυει με προοπτικη οτι θα κλεισει συμβολαιο χρονων και χωρις buyout.
Ο νοξ δεν ειναι ακομη για ευρωπη. Οσο περνανε οι μερες τοσο αναπτερώνονται οι ελπιδες μου για ναν. Ουτε ο λεττονος θα με χαλουσε με προοπτικη οτι ειναι εντελως υγειης.
Γενικα εγω πιστευω πολυ τον Νικολα και τον Γκος και τους θεωρω τους δυο βασικους πυλωνες της νεας χρονιας μαζι με γουοκαπ, παπανικολαου και Φαλ
Ο λιθουανος θα μου εκανε με χιλια καθως ειναι μεν λιθουανος αλλα αμερικανοθρεμενος οποτε φετος θα ειναι δυο φορες καλυτερος λογω προσαρμογης και ταιριαζει πολυ στο στυλ του μπασκετ χωρις σαφεις θεσεις που παιζουμε. Ειναι ψηλο κορμι, δυνατο. Φοβια δεν τον λες εξω απο τη γραμμη αλλα οχι και κακο. Εγω θα τον ηθελα αν ισχυει με προοπτικη οτι θα κλεισει συμβολαιο χρονων και χωρις buyout.
Ο νοξ δεν ειναι ακομη για ευρωπη. Οσο περνανε οι μερες τοσο αναπτερώνονται οι ελπιδες μου για ναν. Ουτε ο λεττονος θα με χαλουσε με προοπτικη οτι ειναι εντελως υγειης.
Γενικα εγω πιστευω πολυ τον Νικολα και τον Γκος και τους θεωρω τους δυο βασικους πυλωνες της νεας χρονιας μαζι με γουοκαπ, παπανικολαου και Φαλ
0
-
- Reactions: 1661
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
H μπαλα στον Μιλου για να παιξει 1vs1........αν του στειλουν βοηθεια εχεις μεσα Κααναν,Πητερς,Ουοκαπ και ΛαριSharp Shooter έγραψε: ↑Δευ Σεπ 11, 2023 10:13 amΓια να μιλήσω με αμερικάνικους όρους πάντως, αν ήμασταν ομάδα ΝΒΑ μόνο win now mentality δεν θα φανέρωναν οι κινήσεις μας… Θα είχαμε χάσει τα δυο αστέρια μας και μάλλον θα έβγαινε προς τα έξω ότι πάμε με πιο χαμηλούς τόνους. Οι πρόεδροι βέβαια κάνουν λογο για Βερολίνα και κούπες.
Καλά τα συστήματα και το επιθετικό flow, αλλά παρά την φοβερή περσινή χρονιά, υπήρχαν περιπτώσεις που το ομαδικό μπάσκετ και η καλή κυκλοφορία βραχυκύκλωναν. Κι εκεί αναλάμβανε η κλάση Βεζέ και η έφεση Σλουκα να δημιουργεί κάτι στα τελευταία 3’’-5’’ της επίθεσης, ειτε με pull up ειτε με διείσδυση.
Θα κλείσω με μια ερώτηση: Είσαι πίσω 78-79 κι έχεις την τελευταία επίθεση σε 5ο ματς πλέι οφς Ευρωλίγκας. Ποιος παίρνει την τελευταία επίθεση;
και οποιος ειναι ελευθερος παιρνει το σουτ.....
Δεν ειναι υποχρεωτικο το iso να γινει απο περιφερειακο.....δε θεωρω οτι εκει ειναι το βασικο μας θεμα....
0
- GK_23
- Reactions: 2394
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Εντελώς κουλό, πράγματι! Μου έκανε εντύπωση και εμένα όταν το διάβασα.kojito έγραψε: ↑Κυρ Σεπ 10, 2023 11:19 pmΟ Brazdeikis δεν έχει συμβόλαιο; Μου φαίνεται απίθανο να μπει ο Ολυμπιακό στην διαδικασία να πάρει παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο με άλλη Ευρωλιγκάτη ομάδα. Αντίστοιχα και η Zalgiris πολύ δύσκολα θα πουλήσει βασικό της παίκτη 20 μέρες πριν αρχίσει η σεζόν. Κουλή μου φαίνεται αυτή η φήμη.

0