NBA: Σενάρια, Trades, Off-season 2023

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
berry

allstar
Reactions: 1458
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Σεπ 27, 2023 10:41 pm

Πάντα εντάξει σχεδόν πάντα οι ανταλλαγές στο νβα μου φαίνονται λίγο άκυρες

Δηλαδή τι κέρδισαν οι μπλέιζερς;
Οι Σανς;

Ειλικρινά δεν θα τις καταλάβω ποτέ

0
VanDam99

sophomore
Reactions: 36

Τετ Σεπ 27, 2023 10:43 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Σεπ 27, 2023 10:40 pm
ssoulliss έγραψε:
Τετ Σεπ 27, 2023 10:19 pm
Έχω δύο απορίες:

1. Δηλαδή ο Lillard αφού ήθελε μόνο Μαϊάμι, στο προσεχές training camp, θα κάνει μουτράκία; :P Εντωμεταξύ πάει από μια χαρά πολή σε συνεχές πόλη με ψο...κρυο!!! :D
Ναι κι εγώ δεν ξέρω πως θα δουλέψει αυτό ενώ είχε πει ότι θέλει *μόνο* Μαιάμι και τελικά πάει στη Βασιλίτσα της Αμερικής.
Νομίζω τελευταία είχε τονίσει ότι θα παίξει σε όποια ομάδα και αν τον ανταλλάξουν, εκτός ίσως από τους Ράπτορς αν δεν κάνω λάθος. Επίσης, σίγουρα μίλησαν μαζί του οι Μπακς για να γίνει αυτό, δε συμφώνησαν μόνο με τους Μπλέιζερς. Είναι και ο πρώην προπονητής του Τέρι Στοτς φέτος εκεί ως ασισταντ.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 510
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Σεπ 27, 2023 10:49 pm

berry έγραψε:

Οι Σανς;

Οι μεν πρώτοι πήραν έναν καλύτερο ψηλό αντί του Nurkic, γιατί είναι καλύτερος ο Ayton, ξεφορτώθηκαν έναν παίκτη που δεν ήθελε πλέον να τους βλέπει και δίνουν ακόμη περισσότερο χόρο στον Scoot (ειδικά αν αποδεσμευθεί ο Jrue).

Οι Suns έδιωξαν αυτόν που θα έλεγαν ότι φταίει σε περίπτωση που φέτος δεν πάρουν το πρωτάθλημα. Πλέον η ευθύνη πάει μόνο στους παίκτες και τον προπονητή.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2465
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Σεπ 27, 2023 10:50 pm

berry έγραψε:

Οι Σανς;

Πάει κάπως έτσι: στο ΝΒΑ έχεις σχετικά περιορισμένο χώρο (χρηματικά) για να κινηθείς. Το Πορτλαντ έχει έναν παίκτη με μεγάλη αξία στο χρηματιστήριο ο οποίος τους είπε "θέλω να φύγω". Αυτό λοιπόν που κοιτάς να κάνεις σαν οργανισμός είναι ένα από τα δύο:
α) Αν είσαι σε φάση που χτυπάς πρωτάθλημα κοιτάς να ανταλλάξεις για έναν ισάξιο παίκτη (δεν παίζει αυτό σε αυτή την περίπτωση).
β) Αν είναι σε φάση rebuilding κοιτάς να πάρεις βασικά draft picks. Οι Πορτλαντ δεν ενδιαφέρονται για τον Holiday. συγκεκριμένα. Λογικά θα ψάξουν να τον δώσουν. Έχουν ένα καλό κορμό νέων παικτών και πήραν ένα draft πρώτου γύρου και ένα swap. Η θεωρία λέει ότι όταν ο Γιάννης και ο Λίλαρντ το 2029 είναι στα γεράματα, το "παράθυρο" του πρωταθλητισμού για τους Μπακς θα έχει περάσει και άρα το pick τους θα είναι πολύ καλό. Τώρα, ανάλογα με το πως θα είναι οι καταστάσεις αυτο το πικ μπορούν είτε να το χρησιμοποιήσουν, είτε να το έχουν σαν διαπραγματευτικό χαρτί.

Γενικά με τον τρόπο που είναι δομημένοι οι μισθοί και το salary cap, κάνει αρκετά περίπλοκη τη δουλειά του σχεδιασμού για το μέλλον και τη διατήρηση πρωταθλήτριας ομάδας σε βάθος χρόνου. Ελπίζω να σε κάλυψα λίγο.

3
3 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

allstar
Reactions: 1458
Αγαπημένος παίκτης: Magic

Τετ Σεπ 27, 2023 10:53 pm

Συγκινητική η προσπάθεια σας ,αλλά δεν πείθομαι

Πρώτο σχόλιο του Ντεϊμ

Εξαϊτιντ λέει

Ω ρε χαμός θα γίνει

https://m.basketnews.com/news-195110-da ... XRLXdIeJDI

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2386
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τετ Σεπ 27, 2023 11:04 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Σεπ 27, 2023 10:50 pm
berry έγραψε:

Οι Σανς;

Πάει κάπως έτσι: στο ΝΒΑ έχεις σχετικά περιορισμένο χώρο (χρηματικά) για να κινηθείς. Το Πορτλαντ έχει έναν παίκτη με μεγάλη αξία στο χρηματιστήριο ο οποίος τους είπε "θέλω να φύγω". Αυτό λοιπόν που κοιτάς να κάνεις σαν οργανισμός είναι ένα από τα δύο:
α) Αν είσαι σε φάση που χτυπάς πρωτάθλημα κοιτάς να ανταλλάξεις για έναν ισάξιο παίκτη (δεν παίζει αυτό σε αυτή την περίπτωση).
β) Αν είναι σε φάση rebuilding κοιτάς να πάρεις βασικά draft picks. Οι Πορτλαντ δεν ενδιαφέρονται για τον Holiday. συγκεκριμένα. Λογικά θα ψάξουν να τον δώσουν. Έχουν ένα καλό κορμό νέων παικτών και πήραν ένα draft πρώτου γύρου και ένα swap. Η θεωρία λέει ότι όταν ο Γιάννης και ο Λίλαρντ το 2029 είναι στα γεράματα, το "παράθυρο" του πρωταθλητισμού για τους Μπακς θα έχει περάσει και άρα το pick τους θα είναι πολύ καλό. Τώρα, ανάλογα με το πως θα είναι οι καταστάσεις αυτο το πικ μπορούν είτε να το χρησιμοποιήσουν, είτε να το έχουν σαν διαπραγματευτικό χαρτί.

Γενικά με τον τρόπο που είναι δομημένοι οι μισθοί και το salary cap, κάνει αρκετά περίπλοκη τη δουλειά του σχεδιασμού για το μέλλον και τη διατήρηση πρωταθλήτριας ομάδας σε βάθος χρόνου. Ελπίζω να σε κάλυψα λίγο.
Είναι σίγουρο πως ο Holiday θα γίνει ξανά ανταλλαγή και οι Blazers ίσως καταφέρουν να κερδίσουν περισσότερα μελλοντικά picks μέσω της νέας ανταλλαγής.

Συμφωνώ πάνω-κάτω με όσα έγραψες, έχω την εντύπωση βέβαια ότι οι Blazers πήραν ένα pick πρώτου γύρου και δύο swaps από τους Bucks. Και τα τρία αυτά picks φαίνεται να είναι unprotected, οπότε ίσως την τριετία 2028-30 οι Blazers να επιλέγουν κάθε χρόνο παίκτες από τη λοταρία χωρίς να χρειάζεται να τανκάρουν.

Εν τω μεταξύ έχουν πλέον δημιουργήσει ένα συμπαθητικό core νέων παικτών (Simons, Ayton, Sharpe, Walker, Murray, Henderson), με τον μεγαλύτερο εξ αυτών (Ayton) να είναι 25 ετών.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 510
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τετ Σεπ 27, 2023 11:09 pm

:D :D :D

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τετ Σεπ 27, 2023 11:09 pm

GK_23 έγραψε:
Τετ Σεπ 27, 2023 11:04 pm
Συμφωνώ πάνω-κάτω με όσα έγραψες, έχω την εντύπωση βέβαια ότι οι Blazers πήραν ένα pick πρώτου γύρου και δύο swaps από τους Bucks. Και τα τρία αυτά picks φαίνεται να είναι unprotected, οπότε ίσως την τριετία 2028-30 οι Blazers να επιλέγουν κάθε χρόνο παίκτες από τη λοταρία χωρίς να χρειάζεται να τανκάρουν.

Εν τω μεταξύ έχουν πλέον δημιουργήσει ένα συμπαθητικό core νέων παικτών (Simons, Ayton, Sharpe, Walker, Murray, Henderson), με τον μεγαλύτερο εξ αυτών (Ayton) να είναι 25 ετών.
Ναι έχεις δίκιο, είναι και ένα το 2030 που δεν το είδα.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5678
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Σεπ 28, 2023 1:28 am

Δεν βοηθαει και στο μαρκετινγκ ολο αυτο και το κανει πιο ενδιαφερον σαν προιον?? το γιαννης λιλαρντ ειναι κατι που ο περισσοτερος κοσμος θα θελει να το δει..Δημιουργει hype.. Θεωρω πως γινονται και επιτηδες καποια trade που δεν βγαζουν κανενα νοημα.. Η που ξαφνικα καποιοι σταρ ζητανε αλλαγη χωρις λογο.. Δεν καταφερνω να παρακολουθησω ΝΒΑ τα τελευταια χρονια αλλα θεωρω οτι το εχουν παει next level το θεμα του μαρκετινγκ οι αμερικανοι.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Πέμ Σεπ 28, 2023 2:02 am

shaq7 έγραψε:
Πέμ Σεπ 28, 2023 1:28 am
Δεν βοηθαει και στο μαρκετινγκ ολο αυτο και το κανει πιο ενδιαφερον σαν προιον?? το γιαννης λιλαρντ ειναι κατι που ο περισσοτερος κοσμος θα θελει να το δει..Δημιουργει hype.. Θεωρω πως γινονται και επιτηδες καποια trade που δεν βγαζουν κανενα νοημα.. Η που ξαφνικα καποιοι σταρ ζητανε αλλαγη χωρις λογο.. Δεν καταφερνω να παρακολουθησω ΝΒΑ τα τελευταια χρονια αλλα θεωρω οτι το εχουν παει next level το θεμα του μαρκετινγκ οι αμερικανοι.
Ο σταρ δεν είναι απαραίτητο να ζητάει ανταλλαγή για το θεαθηναι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση (που άργησε κιόλας) ο Λιλαρντ είχε δηλώσει ότι δεν ψήνεται να μάθει στα σχολιαρόπαιδα να παίζουν, θέλει να κερδίσει *τώρα*. Ε με τις κινήσεις που έγιναν, του έδειξαν ότι μάλλον αυτό δεν θα γίνει και ο Λιλαρντ είπε «τα λέμε, θέλω να πάω κάπου για πρωτάθλημα». Αρκετά λογικό μου ακούγεται.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Σεπ 28, 2023 2:24 am

Εντάξει, πλήττεται η αμυντική λειτουργία των Μπακς αλλά πόσο δύσκολο είναι να βρουν δυο πολύ καλούς αμυντικούς σπεσιαλίστες;

Σούπερ κίνηση για μένα που ανανεώνει και το ενδιαφέρον του Γιάννη. Ο δε Λίλαρντ είναι σοβαρό παιδί σαν το Γιάννη με φοβερή δίψα, δεν είναι ότι πήρανε κανένα τρελο-Χάρντεν που δεν ξέρεις αν θα σου κάνει την ομάδα ρόιδο. Και στα πλέι οφ θα παίξει και άμυνα ο Δαμιανός, δεν είναι τρούπα. Δε λέω ότι είναι Τζρου, αλλά όταν χρειαστεί θα είναι αξιοπρεπής και κάτι παραπάνω.

2
2 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
shtarkws

Honorary
Reactions: 2624

Πέμ Σεπ 28, 2023 9:12 am

Μονο εγώ θεωρώ ότι οι Μπακς θα ήταν καλύτερα να δώσουν τον Μιντλετον αντί του Τζρου;

Πλέον ο Γιάννης έχει αντάξιο συμπαίκτη θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα η σεζόν

0
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Oι κανονισμοί του forum

Οδηγίες για ένα καλό post

https://dragon.mochahosted.com/basketfo ... index.html
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 2785
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Πέμ Σεπ 28, 2023 9:37 am

shtarkws έγραψε:
Μονο εγώ θεωρώ ότι οι Μπακς θα ήταν καλύτερα να δώσουν τον Μιντλετον αντί του Τζρου;

Πλέον ο Γιάννης έχει αντάξιο συμπαίκτη θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα η σεζόν
Δεν νομιζω. Αλλα δεν εχει την ιδια αξια στο χρηματιστηριο ο Μιντλετον με τον Χολιντει... καθως οι μπλειζερς θα ανταλλαξουν τον παιχτη για νεαρους και πικς καθως δεν κολλαει στο timeline του rebuild τους.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Σεπ 28, 2023 9:53 am

shtarkws έγραψε:
Εννοείται αλλά ποιος τον έπαιρνε?

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2553
Αγαπημένη θέση: PF

Πέμ Σεπ 28, 2023 10:36 am

Πολύ πιθανόν να είναι και μια κίνηση από τους Bucks αυτή για να έχουν ισχυρότερο κίνητρο να πείσουν τον Γιάννη να δεσμευτεί μακροπρόθεσμα (τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα δηλαδή) μαζί τους, και να μην ζητήσει trade σε 1-2 καλοκαίρια. Ειδικά μετά τις φήμες που ακούστηκαν για Νέα Υόρκη και τέτοια (που βέβαια είναι φήμες φυσικά, με ότι αυτό συνεπάγεται).

Χρειάζονται πάντως ένα guard ακόμα νομίζω καθώς πίσω από τον Lillard δεν υπάρχει αυτή την στιγμή άλλος που να μπορεί να έρθει για 10-15 λεπτά και να έχει κάποια επίδραση στο παιχνίδι. Πιθανολογώ ότι θα κινηθούν για κάποιον εκ των Payne - Nunn, εκτός κι αν πάνε σε λύσεις βετεράνων τύπου Wall ή Rivers.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά για το NBA, Retro & NBA Archive”