Παναθηναικός - Offtopic
Συντονιστής: Captains
- τουλουμπα
- Reactions: 3969
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
Ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς μίλησε για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό, τον Νίκο Γκάλη, τον Ντράζεν Πέτροβιτς αλλά και την παραίτησή του.
Για τις εντυπώσεις του απ’ τον Παναθηναϊκό: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις και απ’ την Ελλάδα και απ’ τον Παναθηναϊκό. Ήταν για ‘μένα πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίσω και στα 3 χρόνια που έμεινα έναν λαό ο οποίος ήταν πάρα πολύ φιλικός μαζί μου και είναι πάρα πολύ μπασκετικός».
Για την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Εκείνο το διάστημα και σαν πρωταθλητής Ευρώπης που ήμουν αποφάσισα να έρθω, φυσικά και με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει ο μάνατζερ που είχα στην Ελλάδα, Βασίλης Μενδρινός, αν και μπορώ να πω ότι δεν ήταν στις πρώτες μου επιλογές ο Παναθηναϊκός τότε. Στην press conference της άφιξής μου οι τρεις ερωτήσεις που δέχθηκα είναι αν ξέρω πού ήρθα σαν πρωταθλητής Ευρώπης, αν ξέρω σε ποιο γήπεδο παίζει ο Παναθηναϊκός και αν ξέρω το ρόστερ της ομάδας».
Για τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε ανανέωση της ομάδας, αποδεσμεύοντας πολλούς παίκτες που είχαν ταυτιστεί με τον Παναθηναϊκό: «Ένα ρητό λέει “κάθε αρχή και δύσκολη”. Έτσι έγινε και τότε, γιατί υπήρχε μια ορισμένη… ποιότητα των παικτών και θέλαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές οι οποίες δε μπορούσαν να γίνουν άμεσα. Έτσι, άρχισε να γίνεται απ’ την επόμενη χρονιά. Απ’ τον ερχομό μου και μετά έκανα πάρα πολλές συζητήσεις με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος αγαπούσε πάρα πολύ την ομάδα και έδινε τα πάντα γι’ αυτήν. Μετά από πάρα πολλές συζητήσεις προσπάθησα να του εξηγήσω ότι αν δεν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και δε δοθούν τα κατάλληλα μέσα δε θα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε μεγάλο τον Παναθηναϊκό. Τότε ήταν που έγινε η αρχή και μπήκαν οι βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του Παναθηναϊκού, η οποία είναι γνωστή σε όλους. Το 1993 κατακτήσαμε το Κύπελλο και στον τελικό ήταν παίκτης-«κλειδί» ο Χρήστος Μυριούνης. Μην ξεχνάμε ότι και τότε είχε γίνει η… μετάβαση του μπάσκετ απ’ τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Επίσης, με το ερχομό μου ακόμη και ο Ολυμπιακός έπρεπε ν’ αντιδράσει και το έκανε. Έφερε τον ίσως καλύτερο Έλληνα προπονητή όλων των εποχών, κατά τη γνώμη μου, κι έτσι δημιουργήθηκε ένας ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα».
Για την επιμονή να μετακομίσει η ομάδα απ’ το κλειστό της Λεωφόρου: «Εμείς ψάχναμε να βρούμε ένα γήπεδο για να μπορέσουμε να στεγάσουμε τα ευρωπαϊκά μας όνειρα και να έρθουν παίκτες ανάλογης αξίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον Παναθηναϊκό πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Η μόνη λύση τότε ήταν να πάμε στο γήπεδο της Γλυφάδας και ευχαριστώ τον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο που συμφώνησε μ’ αυτό και τελικά πήγαμε εκεί. Είχαμε συζητήσει ακόμα και το ενδεχόμενο να παίζουμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο “ΣΕΦ”, αλλά υπήρξαν και αντιδράσεις στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί κανείς δεν ήθελε να παίζει εκεί η ομάδα τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια».
Για τη μεταγραφή του Νίκου Γκάλη: «Δε γίνεται να μη θυμάμαι για τον μεγαλύτερο θρύλο του ελληνικού μπάσκετ που πέρασε απ’ την Ελλάδα. Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτόν τον παίκτη είναι πολύ λίγο. Καταφέραμε να τον φέρουμε, χάρη και στη μεγάλη θέληση που είχε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος να φέρει αυτόν τον τεράστιο παίκτη στην ομάδα μας. Θα αναφέρω κάτι για να καταλάβουμε πόσο μεγάλος ήταν ο Γκάλης, όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά και σαν άνθρωπος. Εκείνη τη χρονιά, εκτός απ’ τον Νίκο Γκάλη είχε έρθει και ο Άριαν Κόμαζετς, ο οποίος ήταν επίσης σκόρερ. Κάθισα, λοιπόν, μαζί με τον Γκάλη και του είπα “Έχει έρθει στην ομάδα μας ένας νεαρός πολύ καλός παίκτης, που επίσης είναι σκόρερ, και δε θα ήθελα να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μεταξύ σας. Θα πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα για να συνυπάρξετε”. Η απάντηση του Γκάλη ήταν: ”Κόουτς, εγώ δεν πρόκειται να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Εμένα με ενδιαφέρει ο Άριαν να κρατήσει όλους τους κανόνες που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των συμπαικτών και της ομάδας. Από εμένα δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”. Αν θυμάστε, εκείνη η χρονιά ήταν η πρώτη χρονιά που ο Γκάλης δεν ήταν 1ος σκόρερ, αλλά 1ος στις ασίστ».
Για την περίπτωση απόκτησης του Ντράζεν Πέτροβιτς: «Μ’ αυτό που είχε συμβεί με τον Κόμαζετς κι έπρεπε να φύγει, βρήκε μια άλλη ομάδα, η οποία ήταν η Βαρέζε. Ο Παναθηναϊκός είχε πληρώσει και ένα μέρος του συμβολαίου του τότε. Μην ξεχνάμε ότι ο Ντράζεν τότε ήταν στους Νετς κι επειδή δεν ήταν τόσο ικανοποιημένος απ’ τον χρόνο συμμετοχής του, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα. Υπήρχαν και άλλες ομάδες που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά μπορώ να πω, επειδή συζητούσα συνέχεια μαζί του, ότι υπήρξε προσφορά απ’ τον Παύλο Γιαννακόπουλο για διετές συμβόλαιο, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε χρόνο, συν τα μπόνους, ενώ στους Νετς έπαιρνε 2 εκατομμύρια συνολικά τον χρόνο. Επειδή έπρεπε να τελειώσει πρώτα και να μη βγει έξω η είδηση, το ήξεραν πάρα πολύ λίγα άτομα, ο πρόεδρος, εγώ, ο Βλάσης Βλαϊκίδης και μάλλον ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Τότε βρισκόμασταν στις τελευταίες συζητήσεις και λεπτομέρειες του συμβολαίου. Μιλήσαμε μαζί του την παραμονή πριν τον θάνατό του. Τον πήρα τηλέφωνο στην Πολωνία που ήταν, απ’ την οποία θα γυρνούσαν την επόμενη μέρα. Με τις συζητήσεις που κάναμε τότε, μπορώ να πω ότι είμαι 80% σίγουρος ότι θα ερχόταν σε εμάς, γιατί ήταν πάρα πολύ απογοητευμένος απ’ τη συμπεριφορά των Νετς».
Για την ημέρα του χαμού του Ντράζεν Πέτροβιτς: «Θέλω να πω κάτι που δεν ξέρει κανείς. Μόλις μάθαμε για τον χαμό του Ντράζεν και πήγαμε νωρίς το πρωί στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, ο κύριος Παύλος έκλαιγε κυριολεκτικά σαν μωρό παιδί. Αγαπούσε την ομάδα τόσο πολύ που ήθελε να την κάνει πάρα πολύ μεγάλη. Πίστευε ότι με τον ερχομό του Ντράζεν θα γινόταν μια πολύ μεγάλη αρχή για να σαρώσει η ομάδα τα πάντα. Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι, επειδή έγινε αυτός ο χαμός και ουσιαστικά θα υπέγραφε σε εμάς, ήταν έτοιμος να δώσει στην οικογένεια 1 εκατομμύριο δολάρια για τη μνήμη του Ντράζεν. Ο μόνος που είχε πάρει την πληροφορία για πιθανό ερχομό του Ντράζεν ήταν ο Νίκος Γκάλης. Η απάντηση του σε αυτήν την περίπτωση ήταν “Κόουτς, όσο καλύτερη είναι η ομάδα, τόσο καλύτερο είναι για όλους μας”».
Για το ότι δεν υπέγραψε τον Παναγιώτη Φασούλα: «Ήμασταν στο πάρκινγκ έξω απ’ το γήπεδο της Γλυφάδας, όπου καθόμασταν, συζητούσαμε και είχε έρθει ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος. Ανέφερε τότε για την πιθανότητα να έρθει ο Φασούλας στην ομάδα. Τότε είχαμε το Βολκόφ και τον Βράνκοβιτς, οπότε με την προσθήκη του Παναγιώτη θα ήμασταν πολύ πιο δυνατοί σε αρκετά θέματα. Πιστεύω ότι έκανα λάθος που δεν πήραμε τον Φασούλα, γιατί τότε σίγουρα θα ήμασταν αχτύπητοι σε ό,τι αφορά με τον Ολυμπιακό».
Για τη βραδιά που παραιτήθηκε από τον Παναθηναϊκό: «Μετά την ήττα απ’ την Εφές στη Γλυφάδα, για 1-2 μέρες ήταν πολύ μεγάλη η πίεση που δεχόμουν. Εκείνο το διάστημα είχε αρχίσει και ο πόλεμος στη χώρα μου και ήταν όλοι οι δικοί μου εκεί. Υπήρχε μια πάρα πολύ μεγάλη πίεση όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά και στον οικογενειακό. Εγώ ανέφερα στον κύριο Γιαννακόπουλο ότι θέλω να φύγω απ’ την ομάδα, αλλά εκείνος δεν το δέχθηκε. Ήταν και ο κύριος Θανάσης μαζί. Δύο μέρες μετά συναντηθήκαμε ξανά και ο κύριος Παύλος είπε ότι πήρε την απόφαση να μη δεχτεί καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τον πάγκο της ομάδας. Μόλις είδε ότι επέμενα στην απόφασή μου, ενώ ο ίδιος επέμενε πάρα πολύ στη δική του απόφαση, αναγκάστηκε να το δεχτεί. Πραγματικά έκλαιγε, τόσο πολύ τον είχε επηρεάσει αυτή η κατάσταση. Αισθάνθηκε πολύ άσχημα ο κύριος Παύλος».
Για τις εντυπώσεις του απ’ τον Παναθηναϊκό: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις και απ’ την Ελλάδα και απ’ τον Παναθηναϊκό. Ήταν για ‘μένα πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίσω και στα 3 χρόνια που έμεινα έναν λαό ο οποίος ήταν πάρα πολύ φιλικός μαζί μου και είναι πάρα πολύ μπασκετικός».
Για την απόφασή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Εκείνο το διάστημα και σαν πρωταθλητής Ευρώπης που ήμουν αποφάσισα να έρθω, φυσικά και με την πολύ μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει ο μάνατζερ που είχα στην Ελλάδα, Βασίλης Μενδρινός, αν και μπορώ να πω ότι δεν ήταν στις πρώτες μου επιλογές ο Παναθηναϊκός τότε. Στην press conference της άφιξής μου οι τρεις ερωτήσεις που δέχθηκα είναι αν ξέρω πού ήρθα σαν πρωταθλητής Ευρώπης, αν ξέρω σε ποιο γήπεδο παίζει ο Παναθηναϊκός και αν ξέρω το ρόστερ της ομάδας».
Για τη μεγάλη απόφαση να προχωρήσει σε ανανέωση της ομάδας, αποδεσμεύοντας πολλούς παίκτες που είχαν ταυτιστεί με τον Παναθηναϊκό: «Ένα ρητό λέει “κάθε αρχή και δύσκολη”. Έτσι έγινε και τότε, γιατί υπήρχε μια ορισμένη… ποιότητα των παικτών και θέλαμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές οι οποίες δε μπορούσαν να γίνουν άμεσα. Έτσι, άρχισε να γίνεται απ’ την επόμενη χρονιά. Απ’ τον ερχομό μου και μετά έκανα πάρα πολλές συζητήσεις με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος αγαπούσε πάρα πολύ την ομάδα και έδινε τα πάντα γι’ αυτήν. Μετά από πάρα πολλές συζητήσεις προσπάθησα να του εξηγήσω ότι αν δεν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα και δε δοθούν τα κατάλληλα μέσα δε θα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξουμε μεγάλο τον Παναθηναϊκό. Τότε ήταν που έγινε η αρχή και μπήκαν οι βάσεις για τη μετέπειτα πορεία του Παναθηναϊκού, η οποία είναι γνωστή σε όλους. Το 1993 κατακτήσαμε το Κύπελλο και στον τελικό ήταν παίκτης-«κλειδί» ο Χρήστος Μυριούνης. Μην ξεχνάμε ότι και τότε είχε γίνει η… μετάβαση του μπάσκετ απ’ τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Επίσης, με το ερχομό μου ακόμη και ο Ολυμπιακός έπρεπε ν’ αντιδράσει και το έκανε. Έφερε τον ίσως καλύτερο Έλληνα προπονητή όλων των εποχών, κατά τη γνώμη μου, κι έτσι δημιουργήθηκε ένας ανταγωνισμός σε όλα τα επίπεδα».
Για την επιμονή να μετακομίσει η ομάδα απ’ το κλειστό της Λεωφόρου: «Εμείς ψάχναμε να βρούμε ένα γήπεδο για να μπορέσουμε να στεγάσουμε τα ευρωπαϊκά μας όνειρα και να έρθουν παίκτες ανάλογης αξίας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τον Παναθηναϊκό πάρα πολύ μεγάλη ομάδα. Η μόνη λύση τότε ήταν να πάμε στο γήπεδο της Γλυφάδας και ευχαριστώ τον κύριο Παύλο Γιαννακόπουλο που συμφώνησε μ’ αυτό και τελικά πήγαμε εκεί. Είχαμε συζητήσει ακόμα και το ενδεχόμενο να παίζουμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες στο “ΣΕΦ”, αλλά υπήρξαν και αντιδράσεις στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί κανείς δεν ήθελε να παίζει εκεί η ομάδα τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια».
Για τη μεταγραφή του Νίκου Γκάλη: «Δε γίνεται να μη θυμάμαι για τον μεγαλύτερο θρύλο του ελληνικού μπάσκετ που πέρασε απ’ την Ελλάδα. Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτόν τον παίκτη είναι πολύ λίγο. Καταφέραμε να τον φέρουμε, χάρη και στη μεγάλη θέληση που είχε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος να φέρει αυτόν τον τεράστιο παίκτη στην ομάδα μας. Θα αναφέρω κάτι για να καταλάβουμε πόσο μεγάλος ήταν ο Γκάλης, όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά και σαν άνθρωπος. Εκείνη τη χρονιά, εκτός απ’ τον Νίκο Γκάλη είχε έρθει και ο Άριαν Κόμαζετς, ο οποίος ήταν επίσης σκόρερ. Κάθισα, λοιπόν, μαζί με τον Γκάλη και του είπα “Έχει έρθει στην ομάδα μας ένας νεαρός πολύ καλός παίκτης, που επίσης είναι σκόρερ, και δε θα ήθελα να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μεταξύ σας. Θα πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα για να συνυπάρξετε”. Η απάντηση του Γκάλη ήταν: ”Κόουτς, εγώ δεν πρόκειται να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα. Εμένα με ενδιαφέρει ο Άριαν να κρατήσει όλους τους κανόνες που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των συμπαικτών και της ομάδας. Από εμένα δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα”. Αν θυμάστε, εκείνη η χρονιά ήταν η πρώτη χρονιά που ο Γκάλης δεν ήταν 1ος σκόρερ, αλλά 1ος στις ασίστ».
Για την περίπτωση απόκτησης του Ντράζεν Πέτροβιτς: «Μ’ αυτό που είχε συμβεί με τον Κόμαζετς κι έπρεπε να φύγει, βρήκε μια άλλη ομάδα, η οποία ήταν η Βαρέζε. Ο Παναθηναϊκός είχε πληρώσει και ένα μέρος του συμβολαίου του τότε. Μην ξεχνάμε ότι ο Ντράζεν τότε ήταν στους Νετς κι επειδή δεν ήταν τόσο ικανοποιημένος απ’ τον χρόνο συμμετοχής του, δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα. Υπήρχαν και άλλες ομάδες που ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά μπορώ να πω, επειδή συζητούσα συνέχεια μαζί του, ότι υπήρξε προσφορά απ’ τον Παύλο Γιαννακόπουλο για διετές συμβόλαιο, ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για κάθε χρόνο, συν τα μπόνους, ενώ στους Νετς έπαιρνε 2 εκατομμύρια συνολικά τον χρόνο. Επειδή έπρεπε να τελειώσει πρώτα και να μη βγει έξω η είδηση, το ήξεραν πάρα πολύ λίγα άτομα, ο πρόεδρος, εγώ, ο Βλάσης Βλαϊκίδης και μάλλον ο Στόγιαν Βράνκοβιτς. Τότε βρισκόμασταν στις τελευταίες συζητήσεις και λεπτομέρειες του συμβολαίου. Μιλήσαμε μαζί του την παραμονή πριν τον θάνατό του. Τον πήρα τηλέφωνο στην Πολωνία που ήταν, απ’ την οποία θα γυρνούσαν την επόμενη μέρα. Με τις συζητήσεις που κάναμε τότε, μπορώ να πω ότι είμαι 80% σίγουρος ότι θα ερχόταν σε εμάς, γιατί ήταν πάρα πολύ απογοητευμένος απ’ τη συμπεριφορά των Νετς».
Για την ημέρα του χαμού του Ντράζεν Πέτροβιτς: «Θέλω να πω κάτι που δεν ξέρει κανείς. Μόλις μάθαμε για τον χαμό του Ντράζεν και πήγαμε νωρίς το πρωί στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ, ο κύριος Παύλος έκλαιγε κυριολεκτικά σαν μωρό παιδί. Αγαπούσε την ομάδα τόσο πολύ που ήθελε να την κάνει πάρα πολύ μεγάλη. Πίστευε ότι με τον ερχομό του Ντράζεν θα γινόταν μια πολύ μεγάλη αρχή για να σαρώσει η ομάδα τα πάντα. Είχε αναφέρει, μάλιστα, ότι, επειδή έγινε αυτός ο χαμός και ουσιαστικά θα υπέγραφε σε εμάς, ήταν έτοιμος να δώσει στην οικογένεια 1 εκατομμύριο δολάρια για τη μνήμη του Ντράζεν. Ο μόνος που είχε πάρει την πληροφορία για πιθανό ερχομό του Ντράζεν ήταν ο Νίκος Γκάλης. Η απάντηση του σε αυτήν την περίπτωση ήταν “Κόουτς, όσο καλύτερη είναι η ομάδα, τόσο καλύτερο είναι για όλους μας”».
Για το ότι δεν υπέγραψε τον Παναγιώτη Φασούλα: «Ήμασταν στο πάρκινγκ έξω απ’ το γήπεδο της Γλυφάδας, όπου καθόμασταν, συζητούσαμε και είχε έρθει ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος. Ανέφερε τότε για την πιθανότητα να έρθει ο Φασούλας στην ομάδα. Τότε είχαμε το Βολκόφ και τον Βράνκοβιτς, οπότε με την προσθήκη του Παναγιώτη θα ήμασταν πολύ πιο δυνατοί σε αρκετά θέματα. Πιστεύω ότι έκανα λάθος που δεν πήραμε τον Φασούλα, γιατί τότε σίγουρα θα ήμασταν αχτύπητοι σε ό,τι αφορά με τον Ολυμπιακό».
Για τη βραδιά που παραιτήθηκε από τον Παναθηναϊκό: «Μετά την ήττα απ’ την Εφές στη Γλυφάδα, για 1-2 μέρες ήταν πολύ μεγάλη η πίεση που δεχόμουν. Εκείνο το διάστημα είχε αρχίσει και ο πόλεμος στη χώρα μου και ήταν όλοι οι δικοί μου εκεί. Υπήρχε μια πάρα πολύ μεγάλη πίεση όχι μόνο στον αθλητικό τομέα, αλλά και στον οικογενειακό. Εγώ ανέφερα στον κύριο Γιαννακόπουλο ότι θέλω να φύγω απ’ την ομάδα, αλλά εκείνος δεν το δέχθηκε. Ήταν και ο κύριος Θανάσης μαζί. Δύο μέρες μετά συναντηθήκαμε ξανά και ο κύριος Παύλος είπε ότι πήρε την απόφαση να μη δεχτεί καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τον πάγκο της ομάδας. Μόλις είδε ότι επέμενα στην απόφασή μου, ενώ ο ίδιος επέμενε πάρα πολύ στη δική του απόφαση, αναγκάστηκε να το δεχτεί. Πραγματικά έκλαιγε, τόσο πολύ τον είχε επηρεάσει αυτή η κατάσταση. Αισθάνθηκε πολύ άσχημα ο κύριος Παύλος».
0
-
- Reactions: 1661
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
προς το παρον μονο σε σενα εχει δημιουργησει ψυχολογικα ο Αταμαν......ολους οσοι ειναι μεσα ή γυρω απ την ομαδα πολυ ΄΄ζεν΄΄ τους βλεπω.....kite26 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 4:19 pmΜπορεί να πάμε φάιναλ φορ...Αλλά και οι άλλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Και η Βαλένθια πολύ δυνατή, η Μπαρτσελόνα φέτος, θα δούμε. Η τελική τετράδα μου για φέτος είναι Ρεάλ, ΠΑΟ, Μπαρτσελόνα, Παρτίζαν. Επίσης, ο Αταμάν είναι ικανός να μας δημιουργήσει ψυχολογικό με τις δηλώσεις του, οπότε ας δούμε τι θα κάνουμε φέτος και του χρόνου οπωσδήποτε αύξηση μπάτζετ. Έστω και μικρή. Δηλαδή, ειναι γκρίνια και μιζέρια αυτή;assistant77 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 1:11 pm
Aυτοι κατα 90% εχουν ηδη την κουπα σπιτι τους.......στο φαιναλ-4 ομως θα πανε αλλοι τρεις κι εγω δε βλεπω καποια αλλη ομαδα πλην της Ρεαλ που να με τρομαζει.....
Απαντησα επειδη ημουν εγω αυτος που ειχα πει οτι αν παρουμε αξιομαχο ψηλο θα παμε φαιναλ-4......συνεχιζω να το πιστευω....
edit......μολις ειδα οτι με προλαβε ο δεδαλος και ειχε γραψει το ιδιο.......τον οποιο μαλλον προσπαθεις ν αντικαταστησεις σε γκρινια και μιζερια.......αλλα ο τυπος ειδικα περσι ηταν αυθεντια,πως το λενε PhD......θες πολυ ψωμι ακομα για να τον αγγιξεις εστω.....![]()
![]()
............
Τέλος πάντων, ο προπονητής ήθελε να δει που ακριβώς υπάρχουν οι αδυναμίες στο ρόστερ και να μην βιαστεί να πάρει παίκτη. Αυτό το δέχομαι, σωστή τακτική. Αλλά να υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη.
............
4
4

- kite26
- Reactions: 1034
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Ισχύει, καλό αυτό που πήγαν τα ψυχολογικά σε μένα. Βέβαια, όταν σκέφτομαι το σουτ του Μίσιτς...Τεσπ. Εύχομαι τα καλύτερα για το Θρύλο μας.assistant77 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 4:43 pmπρος το παρον μονο σε σενα εχει δημιουργησει ψυχολογικα ο Αταμαν......ολους οσοι ειναι μεσα ή γυρω απ την ομαδα πολυ ΄΄ζεν΄΄ τους βλεπω.....kite26 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 4:19 pm
Μπορεί να πάμε φάιναλ φορ...Αλλά και οι άλλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Και η Βαλένθια πολύ δυνατή, η Μπαρτσελόνα φέτος, θα δούμε. Η τελική τετράδα μου για φέτος είναι Ρεάλ, ΠΑΟ, Μπαρτσελόνα, Παρτίζαν. Επίσης, ο Αταμάν είναι ικανός να μας δημιουργήσει ψυχολογικό με τις δηλώσεις του, οπότε ας δούμε τι θα κάνουμε φέτος και του χρόνου οπωσδήποτε αύξηση μπάτζετ. Έστω και μικρή. Δηλαδή, ειναι γκρίνια και μιζέρια αυτή;
............
Τέλος πάντων, ο προπονητής ήθελε να δει που ακριβώς υπάρχουν οι αδυναμίες στο ρόστερ και να μην βιαστεί να πάρει παίκτη. Αυτό το δέχομαι, σωστή τακτική. Αλλά να υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη.
............
0
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
-
- Reactions: 312
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: OSFP
- Προειδοποιήσεις:
2
Δεν νομίζω ότι στο σουτ του Μίσιτς είχε κάποια επίδραση η μπασκετικη οντότητα του Αταμαν!kite26 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:04 pmΙσχύει, καλό αυτό που πήγαν τα ψυχολογικά σε μένα. Βέβαια, όταν σκέφτομαι το σουτ του Μίσιτς...Τεσπ. Εύχομαι τα καλύτερα για το Θρύλο μας.assistant77 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 4:43 pm
προς το παρον μονο σε σενα εχει δημιουργησει ψυχολογικα ο Αταμαν......ολους οσοι ειναι μεσα ή γυρω απ την ομαδα πολυ ΄΄ζεν΄΄ τους βλεπω.....

Καλός προπονητής (ειδικά στο θεμα ψυχολογίας) αλλά και τις 2 Ευρωλίγκες τις πήρε έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα μπατζετ τις χρονιές αυτές.
Αντίθετα πέρυσι είχε στην ομάδα του 3 από τα 8 μεγαλύτερα συμβόλαια της Ευρωλίγκας και δεν μπήκε καν 8αδα …

0
- reignman
- Reactions: 2967
- Αγαπημένος παίκτης: delete me
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
ε, το οτι ειχε και τους 2 εν δυναμει mvp της διοργανωσης στα guard ταυτοχρονα επαιξε ενα ρολακι :ΡN.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:17 pmΔεν νομίζω ότι στο σουτ του Μίσιτς είχε κάποια επίδραση η μπασκετικη οντότητα του Αταμαν!![]()
Καλός προπονητής (ειδικά στο θεμα ψυχολογίας) αλλά και τις 2 Ευρωλίγκες τις πήρε έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα μπατζετ τις χρονιές αυτές.
Αντίθετα πέρυσι είχε στην ομάδα του 3 από τα 8 μεγαλύτερα συμβόλαια της Ευρωλίγκας και δεν μπήκε καν 8αδα …![]()
1
1

-
- Reactions: 891
- Αγαπημένος παίκτης: Doncic
- Προειδοποιήσεις:
5
θα βγει θα πει κανας κακοπροεραιτος οτι καποιος τους εφερε αυτους τους 2 στην εφες δεν ηρθαν μονοι τους , μαλιστα οταν ηρθαν μονο mvp δεν ηταν .reignman έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:26 pmε, το οτι ειχε και τους 2 εν δυναμει mvp της διοργανωσης στα guard ταυτοχρονα επαιξε ενα ρολακι :ΡN.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:17 pm
Δεν νομίζω ότι στο σουτ του Μίσιτς είχε κάποια επίδραση η μπασκετικη οντότητα του Αταμαν!![]()
Αντίθετα πέρυσι είχε στην ομάδα του 3 από τα 8 μεγαλύτερα συμβόλαια της Ευρωλίγκας και δεν μπήκε καν 8αδα …![]()
Και ο Μπαρζτωκας τον mvp ειχε περσι και το εχασε .
Ας μη μειωνουμε προπονητες , εχουμε δει παμπολλες ομαδες με παικαταραδες να πατωνουν , επισης τα συμβολαια δεν λενε παντα την αλθεια και ο παναθηναικος φετος εχει πληρωσει υπεραξια πολλους παικτες λογω της καταστασης του ,μπορει στα χαρτια να εχει μεγαλυτερο μπατζετ απο τον ολυμπιακο αλλα σαν ροστερ ειναι ισοδυναμα
0
-
- Reactions: 2320
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4
Και πριν τον Αταμάν είχε μεγάλα μπάτζετ η Εφές, αλλά Ευρωλίγκες δεν έπαιρνε, ούτε καν προκρινόταν στην 8άδα. Επομένως η Εφές των προηγούμενων ετών ήταν δημιούργημα του Αταμάν, τον οποίο λόγω ομαδικών προτιμήσεων προσπαθείς να απαξιώσεις. Τέλος πάντων, οι τίτλοι του Αταμάν μιλάνε από μόνοι τους, τίτλους που ο "σκακιστής" Μπαρτζώκας δε θα δει ποτέ στη ζωή του...N.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:17 pmΔεν νομίζω ότι στο σουτ του Μίσιτς είχε κάποια επίδραση η μπασκετικη οντότητα του Αταμαν!![]()
4
1
2
1

- τουλουμπα
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
οι ομαδες που παιρνουν τελικα την κουπα ειχαν απτα μεγαλυτερα μπατζετ της διοργανωσηςN.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:17 pm
Δεν νομίζω ότι στο σουτ του Μίσιτς είχε κάποια επίδραση η μπασκετικη οντότητα του Αταμαν!![]()
φυσικα υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις οπως η λιμοζ η μπανταλονα η ζαλγκιρις αντε να βαλω και τον ολυμπιακο της δευτερης φορας
στα 40 χρονια φ4 στη συντριπτικη πλειοψηφια η ομαδα που το σηκωσε ειχε απτα μεγαλυτερα μπατζετ αυτος ειναι ο κανονας
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Αυτό γραφώ, 9 στις 10 φορές το μπατζετ παίζει πιο πολύ ρόλο από την αξία του προπονητή!τουλουμπα έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:55 pmοι ομαδες που παιρνουν τελικα την κουπα ειχαν απτα μεγαλυτερα μπατζετ της διοργανωσηςN.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 5:17 pm
φυσικα υπαρχουν ελαχιστες εξαιρεσεις οπως η λιμοζ η μπανταλονα η ζαλγκιρις αντε να βαλω και τον ολυμπιακο της δευτερης φορας
στα 40 χρονια φ4 στη συντριπτικη πλειοψηφια η ομαδα που το σηκωσε ειχε απτα μεγαλυτερα μπατζετ αυτος ειναι ο κανονας
Αλλά το αντίθετο δείχνει κάτι στραβό??
αν έχεις από τα μεγαλύτερα μπατζετ και δεν μπαίνεις 8αδα δεν θα σε πω και προπονηταρα!
Για εμένα (προσωπική μου άποψη) ο Αταμαν είναι στο επίπεδο Μεσινα και Σαρας, αλλά από τους καλύτερους στα θέματα ψυχολογίας, πιστεύω ότι προσπαθεί να βάλει τους παίχτες του στο φιλότιμο.
Αλλά αυτό σε μερικούς παιχτες μπορεί να φέρει αντίθετο αποτέλεσμα
0
- τουλουμπα
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
ο προπονητης ειναι μερος του μπατζετ,και στο ζελικο αν του δωσεις μπατζετ μικρο δεν θα σου κανει θαυματα,στον παο οταν ειχαμε τις χρονιες που σπορτινγκ μικρο μπατζετ καναμε πολλες ηττεςN.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 6:12 pm
Αυτό γραφώ, 9 στις 10 φορές το μπατζετ παίζει πιο πολύ ρόλο από την αξία του προπονητή!
αν έχεις από τα μεγαλύτερα μπατζετ και δεν μπαίνεις 8αδα δεν θα σε πω και προπονηταρα!
Για εμένα (προσωπική μου άποψη) ο Αταμαν είναι στο επίπεδο Μεσινα και Σαρας, αλλά από τους καλύτερους στα θέματα ψυχολογίας, πιστεύω ότι προσπαθεί να βάλει τους παίχτες του στο φιλότιμο.
τις κουπες τις πηραμε οταν ειχαμε καλο μπατζετ,,οχι το πρωτο αλλα μεσα στα μεγαλυτερα της λιγκας
επισης καποτε με πολυ μεγαλο μπατζετ ειχαμε μεινει εκτος απο μαρουσι
αυτα συμβαινουν στις ομαδες το θεμα ειναι οτι πρεπει να κοιταμε την συνολικη εικονα
οπως και να παρεις την τωρινη ρεαλ και να βαλεις προπονητη τον βοβορα ε δεν θα την σηκωσει την κουπα
για να παρεις τελικο χρειαζεται μια ισοροποια και να εχεις καλη ομαδα και μεγαλο μπατζετ και καλο προπονητης
παντα θα υπαρχουν εξαιρεσεις ωστε μια ομαδα να μην εχει ενα απο αυτα τα 3 αλλα αυτες θα ειναι οι εξαιρεσεις ,αν δεν υπηρχε φ4 αλλα σειρα αγωνων για τον τελικο πολυ πιθανο να μην υπαηρχαν ουτες αυτες
0
-
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Μην μου μπλέκεις εποχές ΠΑΟ, Μαρούσι κλπ… μιλάω για το τωρινό σύστημα (όλοι με όλους) και για έως 8αδα.τουλουμπα έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 6:33 pmο προπονητης ειναι μερος του μπατζετ,και στο ζελικο αν του δωσεις μπατζετ μικρο δεν θα σου κανει θαυματα,στον παο οταν ειχαμε τις χρονιες που σπορτινγκ μικρο μπατζετ καναμε πολλες ηττεςN.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 6:12 pm
Αυτό γραφώ, 9 στις 10 φορές το μπατζετ παίζει πιο πολύ ρόλο από την αξία του προπονητή!
τις κουπες τις πηραμε οταν ειχαμε καλο μπατζετ,,οχι το πρωτο αλλα μεσα στα μεγαλυτερα της λιγκας
επισης καποτε με πολυ μεγαλο μπατζετ ειχαμε μεινει εκτος απο μαρουσι
αυτα συμβαινουν στις ομαδες το θεμα ειναι οτι πρεπει να κοιταμε την συνολικη εικονα
οπως και να παρεις την τωρινη ρεαλ και να βαλεις προπονητη τον βοβορα ε δεν θα την σηκωσει την κουπα
για να παρεις τελικο χρειαζεται μια ισοροποια και να εχεις καλη ομαδα και μεγαλο μπατζετ και καλο προπονητης
παντα θα υπαρχουν εξαιρεσεις ωστε μια ομαδα να μην εχει ενα απο αυτα τα 3 αλλα αυτες θα ειναι οι εξαιρεσεις ,αν δεν υπηρχε φ4 αλλα σειρα αγωνων για τον τελικο πολυ πιθανο να μην υπαηρχαν ουτες αυτες
Μετά την 8αδα παίζουν πολλές παράμετροι και συγκυρίες για το αν και ποσό θα προχωρήσεις, αλλά μια ακριβή ομάδα με καλό προπονητή στην 8αδα πρέπει να μπει!
Στην τωρινή Ρεαλ να βάλεις προπονητή τον Βοβορα δεν θα την σηκώσει την κούπα, αλλά στην 8αδα θα τη βάλει.
Αν έχεις μια ομάδα με χαμηλό μπατζετ και τον καλύτερο προπονητή να έχεις μπορεί να μην μπεις 8αδα.
Αλλά αν έχεις πανάκριβη ομάδα και δεν μπεις 8αδα για εμένα είναι καθαρά και μόνο θέμα προπονητή … και πάντα αυτός μετά χαιρετά!

0
- τουλουμπα
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
3
ρεαλ μπαρτσελονα παο οσφπ τσσκα μακαμπι εφες φενερ οταν δεν πανε τουλαχιστον φ4 η χρονια ειναι αποτυχημενη δεν εχει σημασια τι μπατζετ εχουν ποιον εχουν προπονητη κτλN.I.2022 έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 6:59 pm
Μην μου μπλέκεις εποχές ΠΑΟ, Μαρούσι κλπ… μιλάω για το τωρινό σύστημα (όλοι με όλους) και για έως 8αδα.
Μετά την 8αδα παίζουν πολλές παράμετροι και συγκυρίες για το αν και ποσό θα προχωρήσεις, αλλά μια ακριβή ομάδα με καλό προπονητή στην 8αδα πρέπει να μπει!
Στην τωρινή Ρεαλ να βάλεις προπονητή τον Βοβορα δεν θα την σηκώσει την κούπα, αλλά στην 8αδα θα τη βάλει.
Αν έχεις μια ομάδα με χαμηλό μπατζετ και τον καλύτερο προπονητή να έχεις μπορεί να μην μπεις 8αδα.
Αλλά αν έχεις πανάκριβη ομάδα και δεν μπεις 8αδα για εμένα είναι καθαρά και μόνο θέμα προπονητή … και πάντα αυτός μετά χαιρετά!
![]()
οι λογοι ειναι για εσωτερικη καταναλωση
απο την μια γραφουν μερικοι οτι τις κουπες στην εφες τις επαιρναν ο μισιτς και ο λαρκιν και ο αταμαν δεν εκανε και τιποτα αφου ειναι ταβερνιαρης και χοντρος
την περσινη χρονια που δεν μπηκαν 8αδα παλι εφταιγε ο αταμαν που δεν μπορει να διαχειριστει ακριβος μπατζετ αρα ειναι ταβερνιαρης
η αληθεια ειναι οτι και ο αταμαν βοηθησε πολυ και οι παιχτες ηταν πολλοι καλοι και ειχε και μεγαλο μπατζετ και ειχε και τυχη ,ολα αυτα χρειαζονται για να παρεις κουπες
τα My way και τα σκακιστικα ειναι για να τα λεμε μεταξυ μας και να δουλευουν οι οπαδοι μιας ομαδας που εχει παει 2 σερι φ4 μια αλλη που ηταν 17η
αν πας και τα γραψεις σε φορουμ με οπαδους εφες θα σε παρουν στο ψιλο
2
1
1

-
- Reactions: 1458
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Τους προπονητές τους παίρνουν παίχτες ανάλογα με το όνομα που έχουν τις περισσότερες φορές αλλιώς δεν έρχονται σε συμφωνία με τις ομάδες! Τους τάζεις μεγάλο μπάτζετ για να έρθουν! Πρίφτης,Ράντονιτς κλπ ήταν δεδομένο ότι θα συμβιβάζονταν με σχετικά μικρό μπάτζετ! Ο Αταμάν πολύ δύσκολα.Στηβ Κερ έγραψε: ↑Πέμ Νοέμ 23, 2023 7:04 pmΗ…. τύχη του Αταμαν ήταν οταν πήρε τον Μισιτς ακριβώς στην εκτόξευση και έφτασε στο σημείο να φτιάξει ενα απο τα πλησιέστερα ρόστερ που υπήρχαν ποτέ (μην ξεχναμε Σιμον,Μπομπουα,Άντερσον κλπ)και καλα έκανε.Παίζει πιο πολύ με το ταλέντο και την ελευθερία των παικτών ειδικα των ….κοντών του που τους δίνει και τα κλειδιά .Οταν έφτασε και…τρίτος που ήθελε την μπάλα (Κλαιμπερν )δεν του βγήκε.Σίγουρα ειναι καλός προπονητής δεν ειναι όμως τύπου Ζοτς η Μπαρτζωκα που θα δουλέψει την ομάδα ώστε ο τρόπος κίνησης σε επίθεση και αμυνα να γίνει σιγά σιγά μηχανικά.Δεν θα δούμε λογικά βιντεακι να δείχνει εξεζητημένο σύστημα σε τάιμαουτ και να εκτελείται σε βαθμό τελειότητας οπως του Ζοτς στον ΠΑΟ ουτε βίντεο με αναλύσεις πως παίζει ο Ολυμπιακός του Μπαρτζωκα με την κίνηση και το πασινγκγκειμ με τον ψηλό για να βγει καλύτερο σουτ.Ειναι κακό αυτο ?οχι.Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα .Αν πάρει πρωτάθλημα η πάει φαιναλφορ θεουλης αν οχι θα αρχίσουν οι αναλύσεις.το θέμα σε κάθε προπονητή ειναι να βελτιώνει την ομάδα κ ανάλογα βέβαια με τα εργαλεία που έχει πάντα .Για παράδειγμα σορυ κιόλας στον Πρίφτη στον Ραντονιτς και στον Βοβορα δόθηκε το ενα τρίτο των χρημάτων για παίκτες και βγήκαν άχρηστοι οταν ο ακριβότερος παίκτης ήταν ο Νεντοβιτς του λιγότερο απο μυριο που τώρα Βιλντοζα ,Σλούκας,Ναν,Λεσορτ ,Χουαντσο το υπερκαλύπτουν και καλύτεροι ,σταθερότεροι παίκτης ειναι και ο Μητογλου με τον Γκραντ και τον Γκριγκονις .Με δυο λόγια ο προπονητής ανάλογα με τις …περιστάσεις ειναι κ ο….μ@πλακας της φάσης η και το ανάποδο
0