Baader έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 09, 2020 11:50 am
Κλασικό, διαχρονικό πρόβλημα.
Φέτος η Οστάνδη έχει ακόμα έναν εξαιρετικό ριμπάουντερ, τον Σεβόν Τόμπσον. Είναι 26 ετών, 2,13m ύψος, Τζαμαϊκανός και μοιάζει πολύ σαν παίχτης με τον Τζόνι Χάμιλτον της Νταρουσάφακα. Φέτος στο BCL έχει 14,2 πόντους και 10,3 ριμπάουντ. Στο Βελγικό πρωτάθλημα έχει 10,8π. και 8,1 ριμπ.
Βέβαια, σε αντίθεση με τον Χάμιλτον, αυτός μοιάζει ανέτοιμος για το βήμα παραπάνω (ενδεικτικό ότι ακόμα και στο BCL κάνει έχει μ.ο. λαθών 3,4).
Γενικά υπάρχει αυτό το δίλημμα: Έστω ότι κάνεις σκάουτινγκ και βρίσκεις τα καλύτερα λαβράκια, έχεις χρόνο και διάθεση να περιμένεις να ψηθούν; Νομίζω πως εμείς δεν έχουμε... Ίσως μια λύση είναι να τους δίνεις δανεικούς όπως ο ΟΣΦΠ έδωσε τον Χαπ.
Ωραίο τόπικ άνοιξε ο Stharkws κι ωραίες οι προτάσεις του. Περιμένουμε κι άλλες!
Λοιπόν, ενδιαφέρον έχει η Οστάνδη :goodpost: (όπως κι Σεβόν Τόμπσον που λες που δεν τον ξέρω καθόλου) και γενικά το Βελγικό Πρωτάθλημα πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχουν περάσει από εκεί ο Μπατίστ κι ο Λοτζέσκι ενώ κι ο ίδιος ο Τζεκίρι εκεί ήταν πριν πάει στην Τουρκία. Να υπενθυμίσω ότι τον υπέγραψε για έναν χρόνο η Βιλερμπάν, οπότε είναι ελεύθερος το καλοκαίρι. Σίγουρα θα τον έχουν προσεγγίσει κάποιες καλές ομάδες (συνδυάζει νεαρό της ηλικίας για σέντερ, με ταχύτητα/έκρηξη στιβικού αθλητή, δύναμη, τελειώματα, ριμπάουντ) αλλά το κασέ του δεν πιστεύω ότι θα είναι και τόσο απλησίαστο. Κάπου στα 1 με 1.3κ τον έχω για τουλάχιστον φέτος. Λογικά θα εκτιναχθεί σε κανά- δυο χρόνια.
Το κάσε του βέβαια θα είναι σε συνάρτηση με ποια ονόματα θα παίξουν για το 5. Θα φύγει το πλέον περιζήτητο (από τα ελεύθερα αν μη τι άλλο) πεντάρι της ευρωλίγκας, Μιλουτίνοβ από τον Ολυμπιακό;
Μόρλαντ και Ούντο θα το σκεφτούν να αφήσουν τα κινέζικα γουάν;
Ενδεχομένως και nbaers που θα θελήσουν να έρθουν/γυρίσουν Ευρώπη. (Ας πούμε παίκτες σαν τους Τ. Ρόμπινσον, Τζ. Μίκι ή Τ. Μπλακ ή και παίκτες που απλώς σκέφτονται την επιστροφή τους, όπως οι Σεραφέν,Λοβέρν,Κουφός*).
Έχεις δίκιο και για τον δανεισμό- έχει το ενδιαφέρον του ως τακτική. Το κάνουν κυρίως στην Ισπανία.
Αναφορικά με τον Τζ. Χάμιλτον νομίζω ότι είναι ακόμη προσιτός- άλλωστε έιναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη. Για πάνω από 800. χιλ δεν νομίζω ότι είναι ακόμη.
Όσο για τον Ζοτς που ειπώθηκε, αφενός δεν το έχει και πολύ με τους αμερικάνους παίκτες :smile: αφετέρου για τη δουλειά αυτή η Φενέρ έχει τον Γκεραρντίνι όπως η Μπασκόνια έχει τον Σαλαθάρ (κι όχι τον Κερεχέτα όπως συχνά - πυκνά γράφεται στα ελληνικά ΜΜΕ- ή στα φόρουμ καλή ώρα. Μην μπερδευόμαστε με τα εδώ ήθη.
Ο δε Πρέπελιτς δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με τον Κάρολ (ίσως κανείς να μην μπορεί να συγκριθεί με τον Κάρολ βασικά) γιατί ο αμερικάνος(πολύ καλός κι ως αθλητής) είναι παίκτης ρόλου και οικονομίας και συνδυάζει καταπληκτικό σουτ με ψυχική/πνευματική ετοιμότητα γι΄αυτό και μπορεί και παίρνει και με τέτοια επιτυχία και τα τελευταία σουτ.
Ενώ ο Σλοβένος θέλει να είναι πρωταγωνιστής, δεν υποτάσσει το "εγώ" στο ¨εμείς", έχει κακή επιλογή σουτ και πολύ χειρότερα ποσοστά. Επιπλέον πρέπει να τον δούμε είτε για δεύτερη χρονιά στη Ρεάλ είτε σε άλλη μεγάλη ομάδα. Αν περιορίσει την τρέλα και τον εγωισμό του μπορεί να βρει ρόλο σε μεγάλη ομάδα.
Ωραίος παίκτης για το 3/4 είναι ο γνωστός Σ. Ντέκερ της Λόκο ενώ ενδιαφέρον ως συμπληρωματικοί έχουν οι Χ. Μάρτιν για το 5 (μαζί με Μήτογλου στο 4, μιας και είναι κοντό 5αρι- αν και δυναμίτης) ο Τζ. Κόμπς της Μπουντούσνοστ και Σ.Κρίστον της Λιμόζ στο 1.
Εκτός Eurocup τώρα, ένα ωραίο στοίχημα που παραπέμπει σε Ράις πριν μια 5ετία, είναι ο Τρέι Γκόλντεν της Μπαχτσεσεχίρ. Σουτάρει σταθερά πάνω από 40% έξω από το 3π. τις τελευταίες 3 σεζόν, έχει φοβερό ντράιβ που παραπέμπει σε άλλες εποχές, πηδάει για ριμπάουντ ενώ μοιράζει και ασίστ. Εγώ θα τον έβλεπα άνετα στη θέση του Ράουτινς ακόμα και φέτος. Για το δεκάλεπτο εννοείται.Κι ας του λείπουν οι 6-7 πόντοι παραπάνω του Καναδού τούς αντικαθιστά με το άλμα, τη δύναμη και την ορμή του.
* Χαζομάρα :smile: έγραψα για τον Κουφό. Δεν ήταν ποτέ στην Ευρώπη για να γυρίσει.