SteveNashidis έγραψε: ↑Τετ Ιαν 03, 2024 11:18 pm
Όλα είναι ματσαρες. Δε μπορούμε να τα δούμε ταυτόχρονα.
Πολύ ανταγωνιστική η Ευρωλίγκα
Ιταλία χαμός το γύρισε η Βίρτους με Λασο να χάνει τη διαχείριση στο τέλος.
ανατροπή κάνει και η Μπασκόνια.
Και φυσικά το ντέρμπι της Ισπανίας
Το αν τους συμφέρει μακροπρόθεσμα η νίκη και η παραμονή Γκριμάου είναι ένα θέμα συζήτησης, αλλά κάθε νίκη επι της Ρεάλ είναι σημαντική για την Μπαρτσελόνα, πόσο μάλλον επι της φετινής που μοιάζει να παίζει σε άλλη λίγκα εως τώρα. Όποτε ώρα για εκτεταμένα σχόλια από πλευράς μου.
Αντιμετώπιση Καμπάτσο
Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να είναι εφευρετική βάζοντας στο πρώτο δεκάλεπτο τον Ντα Σίλβα να μαρκάρει τον Αργεντινό κοντό, σε κάποιο σημείο στο δεύτερο ημίχρονο τον ανέλαβε και ο Κάλινιτς. Και αν εξαιρέσεις ότι ο Καμπάτσο είχε 8 ασίστ και 1 λάθος. Η Μπαρτσελόνα είχε επιτυχία στο μαρκάρισμα του με 6 μόλις πόντους από τον Αργεντινό, και την Ρεάλ να μην μπορεί να ανοίξει ρυθμό με αιφνιδιασμό.
Μούσα ο καλύτερος της Ρεάλ
H Μπαρτσελόνα τον σημάδεψε αμυντικά με μαζικό τρόπο στην αρχή του αγώνα, με 2 σουτ Κάλινιτς απέναντι του, μια ασίστ του Κάλινιτς παίζοντας με πλάτη και 2 πικ εν ποπ ασίστ από Καλινιτς και Πάρα με αποδέκτες Βέσελι και Πάρκερ. Επιθετικά όμως το κάλυψε και με το παραπάνω. Ο Σατοράνσκι έφαγε ένα τρίποντο από τον Βόσνιο με κίνηση δίχως μπάλα και 2 σκριν ψηλών της Ρεάλ, ένα δύσκολο μακρινό του Μούσα με πάσα Καμπάτσο. Και ένα τρίτο μετά απο πικ εν ρολ Καμπάτσο-Ταβάρες προς Μούσα. Ο Μούσα δημιούργησε τρίποντο για Καμπάτσο με σκριν Ταβάρες πάλι με τον Σατοράνσκι να τον μαρκάρει. Και τα υπόλοιπα 2 τρίποντα του ήταν μετά από επιθετικό ριμπάουντ της Ρεάλ, και σε μις-ματς με Πάρκερ, παίρνοντας σκριν πάνω στην μπάλα από Ταβάρες.
Χεζόνια το άλλο τρίποντο φονικό όπλο στα φοργουορντ.
Αυτός και ο Μούσα έβαλαν 9 τρίποντα και οι 2 μαζί. Τα δικά του εύστοχα σουτ 3 πόντων ήταν στην πλειοψηφία τους κόντρα σε Πάρκερ, με 1 σε off the ball κίνηση. Και 2 τελειώνοντας το πικ εν ρολ Καμπάτσο-Ταβάρες. Αμυντικά σίγουρα ήταν πιο πειστικός από τον Μούσα. Το παθητικό του πάντως ήταν μια πικ εν ρολ δημιουργία του Λαπροβίτολα σε Ερνάνγκόμεθ, και μια ακόμα Κάλινιτς σε Βέσελι. Μια ασιστ Πάρκερ που αρχικά φαινόταν να έπαιρνε σουτ, αλλά ήταν δόλωμα για να πασάρει σε Βέσελι. Τον Πάρκερ να παίζει με πλάτη στο καλάθι και να βρίσκει σουτ Βέσελι. Και τον Λαπροβιτόλα να παίρνει σκριν Βέσελι και να βρίσκει τον προσωπικό αντίπαλο του Χεζόνια σε εκείνη την άμυνα Κάλινιτς για 3.
Ταβάρες πάλι προβλήματα απο μακριά
Έχουμε δει τον Ταβάρες να καλύπτει αυτό το πρόβλημα στους Ισπανικούς τελικούς του 2022, με αλλαγές στα σκριν. Δεν είναι κάθε ημέρα ο τελευταίος τελικός της ACB του 2023. Που ο Βέσελι ευστόχησε κυριολεκτικά σε μισή ντουζίνα σουτ. Σίγουρα όμως δεν είναι σύμπτωση το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο όπως χθες. Που η Μπαρτσελόνα έχει μια συνεπή επιθετική διέξοδο είτε ο Ταβάρες χρησιμοποιείται μένοντας πίσω, είτε με σουτ των ψηλών της Μπαρτσελόνα. Με Βέσελι και λιγότερο Ερνάνγκομεθ να έχουν 4 σουτάκια μέσης απόστασης. Τον Τσέχο της Μπαρτσελόνα να τελειώνει με 27 πόντους. Και όλα αυτά με τον Ταβάρες παράλληλα να μην προκαλεί μεγάλη ζημιά στην επίθεση.
Λαπροβίτολα στην τέταρτη περίοδο
Το πήρε πάνω του στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο Ματέο φάνηκε να αντιλαμβανόταν ότι το Γιουλ σε Λαπροβιτόλα δεν θα έβγαινε επειδή απλά και οι 2 μάτσαραν σε θέμα μη εκρηκτικότητας. Έβαλε θεωρητικά έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς αμυντικούς του τον Κοζέρ στον Λάπρο, το αποτέλεσμα όμως παρέμεινε το ίδιο. Είτε με Γιουλ που ο Λάπρο δημιούργησε πικ εν ρολικά, και σκόραρε με την δεύτερη μετά από επαναφορά. Είτε με Κοζέρ που δημιούργησε πικ εν ποπικα, του κέρδισε φάουλ και βολές με απόπειρα κίνησης χωρίς μπάλα. Και του έβαλε τρίποντο με σκριν Βέσελι. Και τον Ταβάρες σε ασυνεννοησία με τους συμπαίκτες να παρουσιάζει στην συγκεκριμένη φάση ευελιξία σέντερ παλαιότερων εποχών, ανύπαρκτη δηλαδή.
Φοργουορντ Μπαρτσελόνα αμυντική ενέργεια και επιθετικές λύσεις
Ο Κάλινιτς αμυντικά δέχτηκε ένα τρίποντο hand off από Αμπάλντε, έχασε επιθετικό ριμπάουντ από Κοζέρ, δεν μπόρεσε να αποτρέψει 2 ασιστ από Καμπάτσο. Και ο Χεζόνια του έβαλε ένα δύσκολο σουτ που προήλθε αρχικά από ποστ. Αλλά ήταν εγγύηση μπρος και πίσω. Αφού και επιθετικά. Εκτός από τα 2 σουτ, την πικ εν ποπ πάσα, την δημιουργία από το ποστ με αντίπαλο τον Μούσα. Και τους 5 πόντους δημιουργικά και εκτελεστικά με αντίπαλο τον χεζόνια, στα οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Τελείωσε 2 αιφνιδιασμούς με high low μις-ματς απέναντι σε Ροντρίγκεθ, και τρίποντο. Και πρόσφερε μια ακόμα ασίστ από το ποστ με τον Γιουλ να τον μαρκάρει και τον Κάλινιτς να ψάχνει και να βρίσκει στην δυνατή πλευρά τον Λαπροβίτολα. Ο Πάρα δεν ήταν τόσο επιδραστικός επιθετικά αλλά αμυντικά αν δεν κάνω λάθος, δεν πρέπει να υπήρξε φάση που ο αντίπαλος του να σκόραρε ή να δημιούργησε στα 15 λεπτά που έπαιξε. Όσο για τον Πάρκερ ναι είχε τα αμυντικά θεματάκια του όπως είδαμε π.χ. ήδη στα 4 τρίποντα για τα οποία έγραψα ήδη εδώ. Έφαγε σουτ από τον Εντιαγε, επειδή έμεινε λίγο παραπάνω στο double team στον Αμπάλντε. Για ένα χρονικό διάστημα δυσκολευόταν να ακολουθήσει εκτός μπάλας τον Χεζόνια που εκτός απο το σουτ, τον νίκησε κινούμενος εκτός μπάλας και με side pnr ασιστ. Έβαλε όμως τα 2 τρίποντακια του, μάζεψε τα 5 ριμπάουντ, έδωσε τις 3 ασιστ του, σκόραρε και 10 συνολικά πόντους.
Επίλογος
Σίγουρα οι απουσίες Ντεκ και Γιαμπουσέλε βοήθησαν την Μπαρτσελόνα, αν και δεν είχε και αυτή τον Αμπρίνες, το λες όμως θετικό ότι πήραν την νίκη σε ένα ματς που εκτελεστικά και δημιουργικά οι 2 πλει-μεικερ Γιοκουμπάιτις και Σάτοράνσκι ήταν μέτριοι. Ιδανικά μπορούσε η πανάκριβη μεταγραφή του Βίλι Ερνάνγκομεθ να μην δείχνει τόσο αρνητική διαφορά σε σχέση με τον αντίστοιχο χρόνο που βρισκόταν ο γέρο Βέσελι στο παρκέ χθες, αλλά δεν βαριέσαι τώρα...