Η μόνη διαφωνία μου αφορά την αισιοδοξία ότι θα βελτιωθεί ο Παπανικολάου και ο Walkup, ότι θα ανεβούν Brazdeikis & McKissic και τα υπόλοιπα που αναφέρεις σαν εκκρεμότητες για να δούμε ωραία πράγματα. Φτάνει Φεβρουάριος. Θα έπρεπε αυτά να έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται. Για μένα επίσης ο τραυματισμός του Milutinov μας πάει πάρα πολύ πίσω και ουσιαστικά θα μας βγάλει εκτός 2 στόχων (6άδα και κύπελλο). Όποιος και να έρθει (ακόμα κι αν δώσουμε σοβαρά λεφτά, πράγμα τελείως απίθανο) είναι δύσκολο να προσφέρει άμεσα κάτι.
Μιας και τα γράφουμε όλα αυτά στο thread των μεταγραφών, νομίζω η ομάδα πρέπει να πάρει το μάθημα του καλοκαιριού που πέρασε πως δεν χρειάζεται και πολύ για να τα κάνεις μαντάρα, χαλώντας παραπάνω από μία σεζόν. Θα χρειαστεί πολλή προσοχή και δύσκολες αποφάσεις το επόμενο καλοκαίρι. Ενδεικτικά κάποιες από αυτές:
- Στο 4-5 έχεις ήδη 3 παίκτες δεμένους με συμβόλαιο που σε κάποιο βαθμό κουτουλάνε μεταξύ τους. Αν η τωρινή μεταγραφή πάει και για του χρόνου πάμε στους 4 παίκτες (όλοι ξένοι) με εκκρεμότητα τον Peters (που θεωρητικά θα κάνεις τα πάντα να ανανεώσει). 5 ξένοι λοιπόν για 2 θέσεις. Ακόμα κι αν αφήνεις τον έναν εκτός Ελλάδας, πάλι δεσμεύεις τα 4/6. Θεωρώ δεδομένο ότι ο Sikma θα χαιρετήσει.
- Στο 3 έχεις 3 παίκτες σκιά του εαυτού τους δεμένους με συμβόλαιο. Ο Παπανικολάου αποκλείεται να γίνει νεότερος. Ο Brazdeikis θα ξεπεράσει τα ψυχολογικά του (μέχρι τώρα δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο)? Ο Σάκης επίσης δεν θα γίνει νεότερος και με αυτά που άκουσα πρόσφατα (προφανώς δεν μπορώ να τα επιβεβαιώσω οπότε ας μην μπω σε λεπτομέρειες) έχω τις αμφιβολίες μου αν ενδιαφέρεται να κρατηθεί σε όσο καλύτερη κατάσταση μπορεί. 3 παίκτες με αναξιόπιστο σουτ, οι 2 ξένοι με εγγυημένα συμβόλαια.
- Στο 1 έχεις τον Goss, που ναι μεν είναι πολύ χρήσιμος, αλλά ο τύπος κλ%^$ει και παθαίνει θλάση. Θέλει πολύ σοβαρή σκέψη για το τι θα κάνουμε με την περίπτωση του. Μήπως ένας Keenan Evans είναι καλύτερη λύση? Στο 2 έχεις τον Canaan που ναι μεν έχει ανέβει κατακόρυφα, αλλά παραμένει σχετικά εύκολο για τις αντίπαλες άμυνες να τον απενεργοποιήσουν (χωρίς να είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη). Αν θεωρήσουμε ότι τον ανανεώνουμε κι αυτόν (2 καλούς σουτέρ έχουμε, θα αφήσουμε τον ένα να φύγει?) και ότι θα ψάξουμε τώρα τον σκόρερ που δεν βρήκαμε στο πρόσωπο του Brazdeikis, ο οποίος προφανώς και θα ναι ξένος, έχεις ένα πολύ μεγάλο θέμα στα διαβατήρια.