2022-2023-Παναθηναϊκός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές

Συντονιστής: Captains

austerity_blues
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιουν 26, 2020 12:45 am

john wick έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 8:54 pm
portokalopita13 έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 8:36 pm
εγω για gm θα ηθελα Ιμπο Κουτλουαι ! αν θελει να αφησει την Νταρουσαφακα μετα απο 5 χρονια..
Καλή λύση...
τέτοιους τύπους θέλουμε , Μποντιρόγκα κλπ
αν υπάρχει μία θέση σε έναν μπασκετικό οργανισμό που απαιτεί τεχνοκράτη νομίζω αυτή είναι του GM. για οποιαδήποτε άλλη, ακόμα και του Προέδρου δεν έχει τόση σημασία, βάλε και κάποιον πρώην παίκτη που ενθουσιάζει τον κόσμο και εμπνέει κτλ. στη θέση του GM ποτέ. εκτός φυσικά κι αν έχει τα προσόντα.

φαντάζεστε το Σπανούλη σε εμάς μόλις αποσυρθεί να διαπραγματεύεται συμβόλαια με παίκτες, να κλείνει συμφωνίες με χορηγούς και γενικά να τρέχει την ομάδα; εφιαλτικό σενάριο.

Ο Μποντιρόγκα έχει ανάλογη εμπειρία; (δε γνωρίζω)

η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Μάνος είναι αδύνατο να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε, ειδικά σε αυτό το timing. οπότε αναγκαστικά πάτε σε λύση που θα μετριάσει τη ζημιά. τουλάχιστον να βρείτε κάποιον που θα μπορεί να προσφέρει και ουσιαστικά, πέρα από το να κατευνάσει πρόσκαιρα τα "εξαγριωμένα πλήθη".

Άβαταρ μέλους
portokalopita13

euroleague
Reactions: 175

Παρ Ιουν 26, 2020 12:56 am

austerity_blues έγραψε:

αν υπάρχει μία θέση σε έναν μπασκετικό οργανισμό που απαιτεί τεχνοκράτη νομίζω αυτή είναι του GM. για οποιαδήποτε άλλη, ακόμα και του Προέδρου δεν έχει τόση σημασία, βάλε και κάποιον πρώην παίκτη που ενθουσιάζει τον κόσμο και εμπνέει κτλ. στη θέση του GM ποτέ. εκτός φυσικά κι αν έχει τα προσόντα.

φαντάζεστε το Σπανούλη σε εμάς μόλις αποσυρθεί να διαπραγματεύεται συμβόλαια με παίκτες, να κλείνει συμφωνίες με χορηγούς και γενικά να τρέχει την ομάδα; εφιαλτικό σενάριο.

μα δεν με διαβαζεις προσεκτικα :wink: εγραψα για Κουτλουαι οτι εχει εμπειρια gm απο το 2015 στην Νταρουσαφακα! η οποια μαλιστα πετυχημενη.αρα δεν τον σκεφτηκα απλα ως πρωην παικτη που περασε απο Παναθηναικο και αφησε το στιγμα του!
αλλα και ο Μποντιρογκα εχει σχετικη εμπειρια απο διοικητικα ποστα.επισης απο το 2015 !αυτος στην fiba..!πιο πριν στην Σερβικη ομοσπονδια.

0
basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 12:58 am

austerity_blues έγραψε:

η αλήθεια για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Μάνος είναι αδύνατο να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε, ειδικά σε αυτό το timing. οπότε αναγκαστικά πάτε σε λύση που θα μετριάσει τη ζημιά. τουλάχιστον να βρείτε κάποιον που θα μπορεί να προσφέρει και ουσιαστικά, πέρα από το να κατευνάσει πρόσκαιρα τα "εξαγριωμένα πλήθη".
Δεν ξέρω τι ρόλο είχε στη ευρύτερη λειτουργία του τμήματος. Λογικά θα είχε σημαντικό. Στο κομμάτι όμως των μεταγραφών δεν νομίζω ότι περνούσε και πολύ η όποια γνώμη του. Που μπορεί ο άνθρωπος να είχε και εκεί γνώσεις κι ιδέες. Αλλά τις μεταγραφές τις έκανε ο Δ.Γ κι οι προπονητές.
Εγώ από τα λίγα που ξέρω για τα διοικητικά, θυμάμαι πάντα τον Μάνο να τρέχει σε κληρώσεις και σε τέτοια θέματα.

austerity_blues
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 1:06 am

portokalopita13 έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 12:56 am
austerity_blues έγραψε:

μα δεν με διαβαζεις προσεκτικα :wink: εγραψα για Κουτλουαι οτι εχει εμπειρια gm απο το 2015 στην Νταρουσαφακα! η οποια μαλιστα πετυχημενη.αρα δεν τον σκεφτηκα απλα ως πρωην παικτη που περασε απο Παναθηναικο και αφησε το στιγμα του!
αλλα και ο Μποντιρογκα εχει σχετικη εμπειρια απο διοικητικα ποστα.επισης απο το 2015 !αυτος στην fiba..!πιο πριν στην Σερβικη ομοσπονδια.
για Κουτλουάι ουδεμία αντίρρηση, έγραψα το ποστ για το Μποντιρόγκα και κυρίως επειδή έχω δει αλλού στο ίντερνετ να ζητάνε κάποιοι το Διαμαντίδη για GM :cry:

δεν είχα ιδέα για την καριέρα του Μποντιρόγκα ως στέλεχος και λίγο που μπήκα στη wikipedia είδα αυτό που λες κι εσύ, πόστα στη Σερβικη Ομοσπονδία και στη FIBA. για GM νομίζω θέλετε κάτι άλλο, κάτι πιο τεχνοκρατικό όπως έγραψα και πριν.

austerity_blues
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 1:14 am

basket72 έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 12:58 am
Δεν ξέρω τι ρόλο είχε στη ευρύτερη λειτουργία του τμήματος. Λογικά θα είχε σημαντικό. Στο κομμάτι όμως των μεταγραφών δεν νομίζω ότι περνούσε και πολύ η όποια γνώμη του. Που μπορεί ο άνθρωπος να είχε και εκεί γνώσεις κι ιδέες. Αλλά τις μεταγραφές τις έκανε ο Δ.Γ κι οι προπονητές.
Εγώ από τα λίγα που ξέρω για τα διοικητικά, θυμάμαι πάντα τον Μάνο να τρέχει σε κληρώσεις και σε τέτοια θέματα.
καλά είναι δεδομένο ότι δε περνούσε η γνώμη του στο θέμα του ρόστερ, θα μου έκανε εντύπωση ακόμα και το να εκφράζει άποψη. αλλά τις διαπραγματεύσεις με τους μανατζαραίους φαντάζομαι ο Μάνος τις έκανε.

ακόμα και στις συνεδριάσεις των μετόχων της Ευρωλίγκας θες κάποιον που να καταλαβαίνει τι ακούει!

basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 1:35 am

austerity_blues έγραψε:

καλά είναι δεδομένο ότι δε περνούσε η γνώμη του στο θέμα του ρόστερ, θα μου έκανε εντύπωση ακόμα και το να εκφράζει άποψη. αλλά τις διαπραγματεύσεις με τους μανατζαραίους φαντάζομαι ο Μάνος τις έκανε.

ακόμα και στις συνεδριάσεις των μετόχων της Ευρωλίγκας θες κάποιον που να καταλαβαίνει τι ακούει!
Σωστά και τα 2. Έχεις δίκιο. Για το θέμα του σκάουτινγκ/μεταγραφών θες ωστόσο, κάποιον που να ξέρει μπάσκετ. Αλλιώς πάρε ρε παιδί μου έναν τύπο και πλέρωνέ τον να διαβάζει basketforum νυχθημερόν. :P

austerity_blues
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 1:43 am

basket72 έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 1:35 am
austerity_blues έγραψε:

Σωστά και τα 2. Έχεις δίκιο. Για το θέμα του σκάουτινγκ/μεταγραφών θες ωστόσο, κάποιον που να ξέρει μπάσκετ. Αλλιώς πάρε ρε παιδί μου έναν τύπο και πλέρωνέ τον να διαβάζει basketforum νυχθημερόν. :P
γενικά κατά τη γνώμη μου οι πρώην αθλητές όταν αναλαμβάνουν διοικητικά πόστα θα πρέπει να ξεκινούν από χαμηλά, να μαθαίνουν, να αποδεικνύουν την αξία τους και μετά να κάνουν το βήμα παραπάνω. δε θα έκανες CEO σε μια επιχείρηση τον (κάθε) Σπανούλη επειδή είναι πρώτος σε πόντους και ασίστ στην Ευρωλίγκα, γιατί να τον βάλεις GM στην ομάδα σου;

basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 1:51 am

austerity_blues έγραψε:

γενικά κατά τη γνώμη μου οι πρώην αθλητές όταν αναλαμβάνουν διοικητικά πόστα θα πρέπει να ξεκινούν από χαμηλά, να μαθαίνουν, να αποδεικνύουν την αξία τους και μετά να κάνουν το βήμα παραπάνω. δε θα έκανες CEO σε μια επιχείρηση τον (κάθε) Σπανούλη επειδή είναι πρώτος σε πόντους και ασίστ στην Ευρωλίγκα, γιατί να τον βάλεις GM στην ομάδα σου;
Δεν το ξέρω αυτό που λες. Δεν έχω άποψη, ειλικρινά.

Αλλά το παράδειγμά σου με τον Σπανούλη εμπεριέχει ένα (ας το πούμε) άλμα. :) ή μια παραδοξότητα.
Σε μια επιχείρηση που έχει ως αντικείμενο τα παπούτσια θα μπορούσες ας πούμε να κάνεις CEO τον πωλητή με το ρεκόρ πωλήσεων. Σε μια ΚΑΕ θα έβαζες τον Χ Σπανούλη. Είναι - grosso modo- η ίδια λογική.
Ο (κάθε) Σπανούλης που λες κι εσύ μόνο στο μπάσκετ θα μπορούσε να μπει στα --πες τα- τεχνοκρατικά. Κανείς δεν είπε να βάζουμε πρώην παίκτες ως μάνατζερ εταιριών.

basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 2:07 am

Mόλις πήρε το μάτι μου ειδήσεις για 2 παίκτες που έχω προτείναι αρκετές φορές σε αυτό το νήμα ως συμπληρωματικούς για το 5 σας παρέα με Παπά- γιάννη :) κι ένα 4-5αρι στυλ, Ρασόν Τόμας/Χικς/Πόιθρες.
Ο λόγος για τον Ματ Κοστέλο που τον ανανέωσε η Κανάρια ("μεταγραφάρα" χαρακτηρίζει ο δημοσιογράφος, Τσέμα ντε Λούκας την ανανέωση του Κοστέλο) και για τον Μπεν Λάμερς της Μπιλμπάο (ή Μπίλμπο στη βασκική) που τον γλυκοκοιτάζει ο Αΐτό για την Άλμπα.

austerity_blues
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 2:09 am

basket72 έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 1:51 am
austerity_blues έγραψε:

Δεν το ξέρω αυτό που λες. Δεν έχω άποψη, ειλικρινά.

Αλλά το παράδειγμά σου με τον Σπανούλη εμπεριέχει ένα (ας το πούμε) άλμα. :) ή μια παραδοξότητα.
Σε μια επιχείρηση που έχει ως αντικείμενο τα παπούτσια θα μπορούσες ας πούμε να κάνεις CEO τον πωλητή με το ρεκόρ πωλήσεων. Σε μια ΚΑΕ θα έβαζες τον Χ Σπανούλη. Είναι - grosso modo- η ίδια λογική.
Ο (κάθε) Σπανούλης που λες κι εσύ μόνο στο μπάσκετ θα μπορούσε να μπει στα --πες τα- τεχνοκρατικά. Κανείς δεν είπε να βάζουμε πρώην παίκτες ως μάνατζερ εταιριών.
το πόιντ μου είναι ότι το "αθλητής" με το "General Manager" είναι εντελώς άλλο επάγγελμα. χρειάζεται να έχεις εντελώς διαφορετικά προσόντα και εμπειρίες. για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα σου με τα παπούτσια, ο πωλητής με το ρεκόρ πωλήσεων πιθανότατα δεν έχει ιδέα από management, από οικονομικά και γενικά από οτιδήποτε χρειάζεται για να "τρέξει" η επιχείρηση. να βάλεις τον καλύτερο πωλητή σου να διαπραγματεύεται π.χ. με τράπεζες;

καταλαβαίνεις που το πάω.

δε λεώ φυσικά ότι κανείς πρώην αθλητής δε μπορεί να γίνει καλός GM, το παράδειγμα του Κουτλουάι που ανέφερε και ο φίλος Πορτοκαλόπιτα το αποδεικνύει άλλωστε και εννοείται ότι ένας πρώην αθλητής μπορεί αν είναι υπερχρήσιμος σε πόστα που αφορούν το καθαρά μπασκετικό κομμάτι (scouting π.χ.), απλά για GM θέλεις άλλου είδους επαγγελματία.

basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 2:18 am

austerity_blues έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 2:09 am

το πόιντ μου είναι ότι το "αθλητής" με το "General Manager" είναι εντελώς άλλο επάγγελμα. χρειάζεται να έχεις εντελώς διαφορετικά προσόντα και εμπειρίες. για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα σου με τα παπούτσια, ο πωλητής με το ρεκόρ πωλήσεων πιθανότατα δεν έχει ιδέα από management, από οικονομικά και γενικά από οτιδήποτε χρειάζεται για να "τρέξει" η επιχείρηση. να βάλεις τον καλύτερο πωλητή σου να διαπραγματεύεται π.χ. με τράπεζες;

καταλαβαίνεις που το πάω.

δε λεώ φυσικά ότι κανείς πρώην αθλητής δε μπορεί να γίνει καλός GM, το παράδειγμα του Κουτλουάι που ανέφερε και ο φίλος Πορτοκαλόπιτα το αποδεικνύει άλλωστε και εννοείται ότι ένας πρώην αθλητής μπορεί αν είναι υπερχρήσιμος σε πόστα που αφορούν το καθαρά μπασκετικό κομμάτι (scouting π.χ.), απλά για GM θέλεις άλλου είδους επαγγελματία.
Εννοείται ότι καταλαβαίνω που το πας, απλώς είπα να διορθώσω κάτι που δεν έχει και τόση σημασία. Λεπτομέρεια ήταν.
Στα υπόλοιπα που λες, πάω πάσο. Έχει λογική αυτό που ισχυρίζεσαι αλλά εγώ δεν κατέχω καθόλου από δαύτα. :P Λογικά θα θέλει μια καλή οργανική σχέση ανάμεσα στο τμήμα σκάουτιγκ, τον γενικό μάναντζερ και αυτόν που βάζει τα λεφτά ή έστω την υπογραφή :wink: (αν είναι φάση Ζαλγκίρις που τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα).

austerity_blues
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 2:24 am

basket72 έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 2:18 am
Λογικά θα θέλει μια καλή οργανική σχέση ανάμεσα στο τμήμα σκάουτιγκ, τον γενικό μάναντζερ και αυτόν που βάζει τα λεφτά ή έστω την υπογραφή :wink: (αν είναι φάση Ζαλγκίρις που τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα).
ναι βέβαια, όλα αυτά ισχύουν για ομάδες που λειτουργούν ορθολογικά. αν στην ομάδα σου ο Πρόεδρος φέρνει παίκτες επειδή τους είδε στο youtube δεν έχει σημασία ποιος είναι GM :D

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιουν 26, 2020 3:52 am

Χερμανσον και Βεστερμαν/Γουολτερς : 1 εκ
Φοστερ , Παππας , Γκριγκονις : 1,2 εκ
Παπαπετρου : 800χιλ
Γουιτιγκτον και Μητογλου : 1 εκ
Ματιαγκ(ή αλλος) , Παπαγιαννης , Ιαν : 1 εκ
Μπεντιλ και Αθηναιου : 300χιλ

Κάπως έτσι πρεπει να πάει για μενα και συνολικά εκει στα 5,3 εκατ.

Ο Χερμανσον θα έρθει για βασικος με ενα 25λεπτο στο 1 ενω ο 2ος θα πρέπει να παίρνει ένα 15λεπτο στο 1 και ένα ακόμη 5λεπτο στο 2.
Ο φοστερ εκει γύρω στο 15λεπτο για αρχή, ένα 10λεπτο ο Παππας και ενα 10λεπτο ο Γκριγκονις (που θα παίζει κι άλλα τόσα στο 3) και κλείσαμε και στο 2.
Παπαπετρου στο 3 ενα 27λεπτο στο νερό κι ο Γκρεγκ οτι μενει από Παπι και Λιθουανό.
Στο 4 Γκρεγκ κανα 15λεπτο , άλλο τόσο ο Μητο (κι ενα 5λεπτο στο 5) κι ενα 10λεπτο ο Μπεντιλ.
Στο 5 τελος λιγο Παπαγιαννης , λιγο ο άλλος σεντερ , λιγο κι ο Μητο καπως θα βγει...

ΥΓ. Φιλε πορτοκαλοπιτα εχεις δικιο οτι το ροστερ που ανέβασα χθες/προχθες (δεν θυμαμαι) βγαινει πιο ακριβό αποτι υπολόγιζα και ισχυει επισης οτι ο Γκιφαι έχει συμβολαιο. Κι ο Γκριγκονις έχει συμβολαιο βεβαια αλλα το πιο πιθανό είναι να μείνει ελευθερος οσονούπω.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Παρ Ιουν 26, 2020 9:55 am

portokalopita13 έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 6:12 pm
τον ασημενιο..με την Αργεντινη Μπρουσινο πισω απο Παπαπετρου για 15 λεπτα (οσα επαιζε κατα μ.ο και στο Μουντο) θα θελατε ; το 40ρι τριποντο το χει σχετικα σταθερο..
Παικταράς. Απ ό,τι διάβασα έχει ψηλό buyout , τον κοίταξαν αρκετές ισπανικές, είναι σίγουρα για υψηλότερο επίπεδο

1
1 Εικόνα
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4237
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Παρ Ιουν 26, 2020 10:44 am

yorgos έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 9:55 am
portokalopita13 έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 6:12 pm
τον ασημενιο..με την Αργεντινη Μπρουσινο πισω απο Παπαπετρου για 15 λεπτα (οσα επαιζε κατα μ.ο και στο Μουντο) θα θελατε ; το 40ρι τριποντο το χει σχετικα σταθερο..
Παικταράς. Απ ό,τι διάβασα έχει ψηλό buyout , τον κοίταξαν αρκετές ισπανικές, είναι σίγουρα για υψηλότερο επίπεδο
Και μόλις υπέγραψε επέκταση μέχρι τα τέλη του 22. Γενικά η Σαραγόσα έχει μερικούς πολύ ενδιαφέροντες παίκτες, προφανώς το concept της είναι οι ακριβές μεταπωλησεις. Ο Κρειτσι ξεχωρίζει, μιλάμε για φαινομενο.

0
Αρκτικός Κύκλος, Σιβηρία, Ταταρστάν, Βόλγας, Καύκασος κι άλλα κομμάτια της μητέρας Ρωσίας

tinyurl.com/2axatenv
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”