Για τους υπάρχοντες τα έχουμε πει, πιστεύω ότι για να ανέβει επίπεδο ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει 2 το πολύ 3 κινήσεις.
Καταρχάς να ανανεώσει Ναν του οποίου η τιμή φρονω ότι θα είναι ανάμεσα στα 2.5 και 3.5 ανάλογα με το πως θα κλείσει την σεζόν. Αν κάνει μυθικές εμφανίσεις και σε πάει F4 παίρνοντας ταυτόχρονα το πρωτάθλημα θεωρω οτι δύσκολα θα μείνει με κάτω από 3. Επίσης πρέπει να ανανεώσει ο Γκριγκονις που φαίνεται ότι έχει κλειδώσει καλά σε μια κομβική θέση για την Ευρωλίγκα αλλά και το μπάσκετ Αταμάν. Νομίζω ότι με 1.3 και διετές ο Λιθουανός θα μείνει.
Από και και πέρα αφού έχεις κρατήσει τον βασικό κορμό σου πας να κανίς τις κινήσεις που θα σε ανεβάσουν επίπεδο.
Πρώτος στόχος ο Χεζονια για τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία για το καλοκαίρι με συμβόλαιο κάπου στα 2Μ. Αν δεν στραβώσει κάτι και υπογράψει ο Μάριο ισχυροποιεισαι στα φόργουορντ αφού ο Κροατης είναι φοβερός σκόρερ, σουτέρ, παίζει on ball off ball, έχει μέγεθος στην άμυνα και μπορεί αν ανέβει στο 4.
Έπειτα χρειάζεσαι ενίσχυση στο 5. Αν πας για αναπληρωματικο, θέλεις έναν παίκτη που όταν βγαίνει ο Λεσόρτ να μην πέφτει η απόδοση στην θέση. Είτε έναν ισάξιο σαν τον Νιμπο, είτε έναν ποιοτικό αναπληρωματικο τύπου Βεσελι, Ιμπακα. Αν πας για βασικό προφανώς ο στόχος είναι ο Ταβαρεζ. Μπορείς να πάρεις Ταβαρεζ; Κατ εμε δύσκολο, νομίζω ότι ο παίκτης προτιμά να μείνει στην Μαδρίτη αλλά όσο οι Ισπανοί επιμένουν στα 3Μ μικτά ενώ ο Παναθηναϊκός δίνει τα ίδια σε καθαρά θεωρώ ότι έχει ελπίδες αν και η ομάδα από το Ντουμπάι θα αλλάξει αρκετές ισορροπίες. Ούτε θεωρώ πρόβλημα τον χρόνο συμμετοχής, ο Ταβαρεζ δεν νομίζω να ενοχλείται αν παίρνει τα λεφτά του παίζοντας ένα 20λεπτο αντί να αφήνει κόκκαλα στο παρκέ.
Από εκεί και πέρα επειδή ο Σλούκας θα είναι 35 και θέλει ειδική μεταχείριση σε ένα αρκετά σημαντικό μέρος της σεζόν χρειάζεσαι έναν ακόμα οργανωτή κατά προτίμηση με έφεση στην άμυνα. Αυτή η περίπτωση είναι συνδυασμένη με την περίπτωση Βιλντόζα. Ο Αργεντινος δεν αποδίδει σύμφωνα με τις προσδοκίες, πρόκειται όμως για μια καλη περίπτωση γκάρντ που δεν γκρινιάζει και μπορεί του χρόνου να προσαρμοστεί σαν περίπτωση Γκριγκονις. Πάντως είναι ο μόνος που βρήκε ο Αταμάν, θα δείξει τι θα αποφασίσει ο Τούρκος. Αν μείνει ο Βιλντόζα θέλεις έναν Έλληνα γκάρντ, εγώ θα πήγαινα σε Καλάθη. Ο Νικ και στο ΟΑΚΑ έδειξε ότι παραμένει ελιτ οργανωτής, δεν είναι για 35 λεπτά αλλά 15 λεπτά τα βγάζει αξιοπρεπώς, υποθέτω ότι δεν θα έχει θέμα με χρόνο συμμετοχής σε αυτή την φάση της καριέρας του. Αν φύγει ο Βιλντόζα μπορείς να πας σε ξένο με στοιχεία οργανωτή, τύπου Μακινταιρ που μου θυμίζει έντονα τον Γκράντ.