Κύπελλο Ελλάδος 2023-24, Final-8

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Pat Riley

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Wade
Αγαπημένη ομάδα: Miami-Heat
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Φεβ 16, 2024 1:22 pm

Παναθηναικός - ΑΕΚ 79 - 72

Σίγουρα η ομάδα στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι σε ένα πιο γεμάτο αντίπαλο και πούλησε ακριβά το τομάρι της.
Αν δεν έκανε το λάθος στο τέλος ο Randle, στο 74-70, αν βάζαμε καμιά βολή παραπάνω, αν είχαμε σέντερ και πλέι μέικερ της προκοπής, ίσως να περιμέναμε αντίπαλο από το 2ο προημιτελικό. Αλλά με τα αν και τα ίσως δεν γίνεται δουλίτσα.
Η διαφορά που έκανε η παρουσία του Kuzminskas στο παρκέ ήταν παραπάνω από καταλυτική.
Λογικό όμως να έχει άλλη εικόνα μια ομάδα με ένα σοβαρό παίκτη μέσα, από πριν που δεν είχε κανέναν.
Αν είχαν γίνει καλύτερες επιλογές μετά το ματς στο Περιστέρι, τώρα θα ήταν σαφέστατα καλύτερα.
Πλέον χάθηκε και τυπικά ο πρώτος στόχος, οπότε το παραμυθάκι "η ομάδα είναι ακόμα μέσα σε όλους τους στόχους της" μας τέλειωσε οριστικά.
Καλό είναι το επόμενο 15μερο να σοβαρευτεί, να δουλέψει, και να προσπαθήσει να περισώσει όσα σώζονται.
Το πιο θετικό για μένα πως δεν παρατήσαμε το ματς στο 59-43, επιστρέψαμε και δείξαμε χαρακτήρα.
Knight δεν κάνει για οργανωτής συν πως ενώ έχει το μπάσιμο και τις βολές, όταν είχαν φάουλ επέμενε στα τούβλα απ' έξω.
Randle ξεκίνησε καλά αλλά μετά κόλλησε επιθετικά, έκανε και τη ποικιλία στο τέλος. Μπορούμε να μην τον ξαναδούμε να προσπαθεί να είναι άσος;
McRae, κλασικά, το πάλεψε με τις ατομικές ενέργειες, άστοχος κλασικά απ' έξω, ψιλοπροσπάθησε στην άμυνα.
Kuzminskas τι να λέμε. Η ποιότητα φαίνεται. Επέστρεψε μετά από 2 μήνες και είδαμε επιτέλους σοβαρότητα στο παρκέ.
Αγραβάνης, οκ, προσπάθησε πίσω, προσπάθησε και πήρε μπάλες μπροστά, αλλά βάλε καμιά βολή ρε αγόρι μου, βάλε και κάνα σουτ πότε πότε.
Καράμπελας, πρέπει να σουτάρει για 3π μόνο αν τελειώνει ο χρόνος και του έχει μείνει στα χέρια, όχι σε άλλη περίπτωση. Να επικεντρώνεται στο να βρει ξεμαρκάριστο συμπαίκτη. Βέβαια δεν φταίει αυτός που δεν έχουμε κανονικό βασικό pg.
Hollins, ανέβηκε στο β, έβαλε τα σουτάκια (να έβαζε και το τελευταίο...) πίεσε και στην άμυνα.
Όμηρος φορτώθηκε με φάουλ σχετικά γρήγορα . Θετικός σε γενικές γραμμές όσο έπαιξε.
Κουζέλογλου δεν ήταν όπως τη Δευτέρα, είχε κάποιες καλές στιγμές. Το πάλεψε.
Morgan έπαιξε με πρόβλημα όπως είπε ο Ζούρος. Αν είχαμε κάτι καλύτερο απ' αυτόν θα ήταν αλλιώς. Μεγάλη απογοήτευση γενικά ο συγκεκριμένος.
Πιλάβιος - Ματαλιωτάκης δεν έπαιξαν και πάλι.
Ζούρος καλό κοουτσάρισμα.

NBA Champions 2006, 2012, 2013...
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Παρ Φεβ 16, 2024 1:27 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Φεβ 16, 2024 1:11 pm
Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 16, 2024 12:50 pm

Ωραία, θα ήθελα να μου πεις, λοιπόν, την άποψη σου για την άμυνα που έπαιζε ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό στον τελευταίο μεταξύ μας αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, για όσο άντεξε δηλαδή σε αυτήν την ένταση. Για μένα είναι ακριβώς αυτό που θέλω να βλέπω από μια ομάδα, να παίζει σε υψηλή ένταση στην άμυνα δηλαδή. Για σένα. λογικά αυτό είναι κάτι το απεχθές αφού οι παίκτες του ΠΑΟ έχουν τα προσόντα και έπαιξαν πολύ πιο physical και σκληρά απ' ότι μπορει΄να παίξει ο Άρης.
Μόνο στη 2η και την 3η περίοδο του αγώνα με τον Άρη παίξαμε σοβαρή άμυνα, στην αρχή και στο τέλος του αγώνα τους αφήναμε να σουτάρουν τρίποντα αμαρκάριστοι και τα έβαλαν. Αν και ο αγώνας χάθηκε λόγω της απουσίας του Λεσόρ, της αστοχίας μας στα τρίποντα και του πολύ κακού ξεκινήματος μας.
Απέφυγες όμως να απαντήσεις στην ερώτησή μου και μου λες για άλλον αγώνα.

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Φεβ 16, 2024 1:31 pm

Conan1982 έγραψε:
BillyPao έγραψε:
Παρ Φεβ 16, 2024 1:11 pm

Μόνο στη 2η και την 3η περίοδο του αγώνα με τον Άρη παίξαμε σοβαρή άμυνα, στην αρχή και στο τέλος του αγώνα τους αφήναμε να σουτάρουν τρίποντα αμαρκάριστοι και τα έβαλαν. Αν και ο αγώνας χάθηκε λόγω της απουσίας του Λεσόρ, της αστοχίας μας στα τρίποντα και του πολύ κακού ξεκινήματος μας.
Αν είχα δει τον αγώνα μας με τον Ολυμπιακό, θα σου απαντούσα.

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 2:02 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Φεβ 16, 2024 1:31 pm
Conan1982 έγραψε:

Αν είχα δει τον αγώνα μας με τον Ολυμπιακό, θα σου απαντούσα.
Έγραψες….. :roofl: :roofl:

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 2:42 pm

Εκτος Μπραζντεικις σήμερα.Γκος,Κάναν,Πίτερς ,Πετρου ,Φαλ,Ραιτ οι ξένοι.

abovetherim

a1greece
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 3:52 pm

Νομίζω ότι το αν ο Τολιόπουλος έχει κάνει στεπ-απ στην καριέρα του και εξελίσσεται και σε cluch player, δεν χωράει περαιτέρω ανάλυσης, ακόμα κι αν πάρει τα πέντε επόμενα winning shots και τα χάσει. Ειδικά σ' αυτή την περίπτωση, για ένα λόγο παραπάνω. Γιατί τα πήρε.
Σαφώς και ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του, αλλά εδώ μιλάμε για γεγονότα και αριθμούς που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
Και στην Ω' ΕΣΚΑ, ο παίκτης που παίρνει τέτοιο μπάσιμο στην τελευταία φάση με το σκορ ισόπαλο και το βάζει ή τρίποντο στεπ-μπακ τρίποντο και το βάζει επίσης, έχει κάκαλα, δεν μπορούν να το κάνουν όλοι αυτό. Οπότε τελεία και παύλα κατά τη γνώμη μου και πάμε παρακάτω.

SleeperMonk

senior
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 4:00 pm

abovetherim έγραψε:
Παρ Φεβ 16, 2024 3:52 pm
Νομίζω ότι το αν ο Τολιόπουλος έχει κάνει στεπ-απ στην καριέρα του και εξελίσσεται και σε cluch player, δεν χωράει περαιτέρω ανάλυσης, ακόμα κι αν πάρει τα πέντε επόμενα winning shots και τα χάσει. Ειδικά σ' αυτή την περίπτωση, για ένα λόγο παραπάνω. Γιατί τα πήρε.
Σαφώς και ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του, αλλά εδώ μιλάμε για γεγονότα και αριθμούς που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
Και στην Ω' ΕΣΚΑ, ο παίκτης που παίρνει τέτοιο μπάσιμο στην τελευταία φάση με το σκορ ισόπαλο και το βάζει ή τρίποντο στεπ-μπακ τρίποντο και το βάζει επίσης, έχει κάκαλα, δεν μπορούν να το κάνουν όλοι αυτό. Οπότε τελεία και παύλα κατά τη γνώμη μου και πάμε παρακάτω.
Η φάση με το μπάσιμο είναι σεμιναριακού επιπέδου! Δεν πήγε για το τρίποντο, διάβασε άμυνα, μπήκε υπέροχα...

Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 4:35 pm

Παντως η virtus αποκλειστηκε

Η ρεαλ με το ζορι

Μη λεμε μονο τα δικα μας. Λογικο ειναι οι ευρολιγκατες ομαδες να χαλαρωνουν

ειναι βαρυ το προγραμμα

BillyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Φεβ 16, 2024 4:47 pm

slok έγραψε:

Η ρεαλ με το ζορι

ειναι βαρυ το προγραμμα
Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να κερδίζεις με 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι, γιατί αλλιώς γκρινιάζουν οι οπαδοί. Τώρα ότι η ομάδα πρέπει να παίξει 3 παιχνίδια σε 4 ημέρες (αν φτάσει στον τελικό) και να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της κούρασης των παικτών, μάλλον είναι λεπτομέρειες για κάποιους...

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 5:47 pm

BillyPao έγραψε:
Παρ Φεβ 16, 2024 4:47 pm
slok έγραψε:

Η ρεαλ με το ζορι

ειναι βαρυ το προγραμμα
Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να κερδίζεις με 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι, γιατί αλλιώς γκρινιάζουν οι οπαδοί. Τώρα ότι η ομάδα πρέπει να παίξει 3 παιχνίδια σε 4 ημέρες (αν φτάσει στον τελικό) και να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της κούρασης των παικτών, μάλλον είναι λεπτομέρειες για κάποιους...
Κανεις δε διαφωνεί μ αυτο.Με τον μικρό αστερίσκο οτι οι αντίπαλοι των υπολοίπων ειναι πιο ισχυροί αντικειμενικά απο τους αντίστοιχους που θα αντιμετωπίσουμε εμείς.Επισης πλέον πια ,κ οχι μόνο λόγω εμβόλιμου κυπέλλου,χρειάζεσαι δεδομένα μεγάλο ρόστερ κ οχι θεωρητικά αλλα να ειναι …παιζουμενοι οι παίκτες.Το οτι είμαστε γκρινιάρηδες επίσης σε μεγαλύτερο βαθμό ισχύει οπως κ το οτι ουτε υπομονή έχουμε κ είμαστε περισσότερο πανηγυρτζηδες οπως …καταστροφολόγοι..

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 6:13 pm

Καλό ξεκίνημα για περιστέρι ,Παπ on fire

AlexD

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Παρ Φεβ 16, 2024 6:13 pm

Το Περιστέρι είναι ωραίο, αλλά ο Παπ είναι αλλιώς.

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 6:17 pm

Απο πλευράς ταλέντου ίσως η πιο ποιοτική ομάδα (εκτος δίπολου )

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 6:19 pm

Μετά το καλοκαίρι εδώ και λίγο καιρό ο αρχηγός φαινεται πιο …φρέσκος

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions:

Παρ Φεβ 16, 2024 6:22 pm

Ναν βγες απο το κορμί του Παπανικολάου !

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κύπελλο Ελλάδας”