Western Conference Semifinal Round - Denver Nuggets (2) vs (3) Minnesota Timberwolves

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Απρ 30, 2024 4:11 pm

NBA Playoffs 2024 - Ημιτελικός Δυτικής Περιφέρειας Denver Nuggets (57-25) vs Minnesota Timberwolves (56-26)

Oι αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου

01 Νοεμβρίου 2023 - Minnesota Timberwolves vs. Denver Nuggets 110-89

19 Μαρτίου 2024 - Minnesota Timberwolves vs. Denver Nuggets 112-115

29 Μαρτίου 2024 - Denver Nuggets vs. Minnesota Timberwolves 98-111

10 Απριλίου 2024 - Denver Nuggets vs. Minnesota Timberwolves 116-107

Οι στατιστικά καλύτεροι παίκτες στον πρώτο γύρο

Nuggets- Nikola Jokic 28.2p/16.2r/9.8as/1.2st με 59%Fg/33%3p/89%Ft.
Edwards - Anthony Edwards 31.0p/8.0r/6.3as/2.0st με 51%Fg/44%3p/84%Ft.

Αναμετρήσεις playoffs

Game 1: 04 Μαίου @ Denver
Game 2: 06 Μαίου @ Denver
Game 3: 10 Μαίου @ Minnesota
Game 4: 12 Μαίου @ Minnesota
Game 5: 14 Μαίου @ Denver (αν χρειαστεί)
Game 6: 16 Μαίου @ Minnesota (αν χρειαστεί)
Game 7: 19 Μαίου @ Denver (αν χρειαστεί)

Πως έφτασαν έως εδώ

Οι Nuggets πέρασαν σχετικά δύσκολα τους Lakers με 4-1, ενώ οι Timberwolves "σκούπησαν" τους φανταχτερούς Suns.

Προϊστορία σε play-offs: 1-1.
Τελευταία αναμέτρηση: Πέρυσι (2023) στον 1ο γύρος Δύσης, όπου νικητές ήταν οι Nuggets με 4-1.

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τρί Απρ 30, 2024 4:13 pm

Ο πρόωρος τελικός της Δύσης. Θα πάω με τους "πρωτάρηδες". Μινεσότα στα 6 ή 7 παιχνίδια.

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Κυρ Μάιος 05, 2024 12:09 pm

Κάνοντας το τέλειο παιχνίδι οι Τίμπεργουλβς έκλεψαν την έδρα στη σειρά.
Ειδική μνεία: Τρομερός Edrwards που μοιάζει με το second coming του MJ σιγά σιγά (θου κύριε μέρες που είναι). Προς τέλος πήραν και πολλά από τον Naz Reid ο οποίος σε κάποια φάση νομίζω έβαλε 10κάτι(;) συνεχόμενους πόντους ενώ το παιχνίδι ήταν ισόπαλο.

Επίσης: Solid παιχνίδια από KAT και Conley. Ton Conley δεν τον έχω παρακολούθησει εδώ και πολύ καιρό αλλά μου άρεσε πάρα πολύ σαν παίκτης από το κολλέγιο ακόμα. Χάρηκα που τον είδα να αποδίδει έτσι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο ΚΑΤ ήταν πολύ οικονομικός στην επίθεση ενώ νομίζω αθόρυβα έκανε καλή δουλειά πάνω στον Γκόρντον. Ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα πάνω στον Μάρει ο οποίος νομίζω δεν έκανε απολύτως τίποτα σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Γενικά οι Νάγκετς δεν πήραν σημαντικά πράγματα από τους συνήθεις υπόπτους εκτός του Γιόκιτς. Δεν μπόρεσα να διακρίνω (δεν είδα όλο το ματς) αν ήταν αποτέλεσμα αμυντικού σχεδιασμού ή απλά δεν ήταν καλή μέρα.

Όσον αφορά στο αν οι Τιμπεργουλβς έγιναν φαβορί: Δεν ξέρω γιατί χρειάστηκε ένα τέλειο παιχνίδι το οποίο κρίθηκε (χοντρικά) στο τέλος. Νομίζω αν ανασυνταχθούν οι Ναγκετς και ανέβει λιγάκι ο Μάρει τότε έχουν ακόμα τον πρώτο λόγο.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Μάιος 05, 2024 1:06 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Μάιος 05, 2024 12:09 pm
Κάνοντας το τέλειο παιχνίδι οι Τίμπεργουλβς έκλεψαν την έδρα στη σειρά.
Ειδική μνεία: Τρομερός Edrwards που μοιάζει με το second coming του MJ σιγά σιγά (θου κύριε μέρες που είναι). Προς τέλος πήραν και πολλά από τον Naz Reid ο οποίος σε κάποια φάση νομίζω έβαλε 10κάτι(;) συνεχόμενους πόντους ενώ το παιχνίδι ήταν ισόπαλο.

Επίσης: Solid παιχνίδια από KAT και Conley. Ton Conley δεν τον έχω παρακολούθησει εδώ και πολύ καιρό αλλά μου άρεσε πάρα πολύ σαν παίκτης από το κολλέγιο ακόμα. Χάρηκα που τον είδα να αποδίδει έτσι σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Ο ΚΑΤ ήταν πολύ οικονομικός στην επίθεση ενώ νομίζω αθόρυβα έκανε καλή δουλειά πάνω στον Γκόρντον. Ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικοί στην άμυνα πάνω στον Μάρει ο οποίος νομίζω δεν έκανε απολύτως τίποτα σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Γενικά οι Νάγκετς δεν πήραν σημαντικά πράγματα από τους συνήθεις υπόπτους εκτός του Γιόκιτς. Δεν μπόρεσα να διακρίνω (δεν είδα όλο το ματς) αν ήταν αποτέλεσμα αμυντικού σχεδιασμού ή απλά δεν ήταν καλή μέρα.

Όσον αφορά στο αν οι Τιμπεργουλβς έγιναν φαβορί: Δεν ξέρω γιατί χρειάστηκε ένα τέλειο παιχνίδι το οποίο κρίθηκε (χοντρικά) στο τέλος. Νομίζω αν ανασυνταχθούν οι Ναγκετς και ανέβει λιγάκι ο Μάρει τότε έχουν ακόμα τον πρώτο λόγο.
Ο Conley όσο ήταν μέσα ηρεμούσε την ομάδα και έβαζε τους πόντους που έπρεπε και ναι τον Murray τον άφησαν άποντο σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Ο Σέρβος τα βρήκε μπαστούνια, για αυτό είχε μόλις 44% στα σουτ εντός πεδιάς, δεν είχε triple double, έφαγε πολύ μπασκετικό ξύλο για αυτό αναλώθηκε σε πολλά τρίποντα (9) και έκανε αρκετά λάθη (7).

Ο Reid είναι όπως τα γράφεις. Έβαλε τρίποντο με ταμπλό, γκολ-φάουλ, put-back κάρφωμα και ξανά τρίποντο καθαρίζοντας το παιχνίδι. Συνολικά είχε 14 πόντους στην τέταρτη περίοδο όταν από τους Nuggets σκόραρε μόνο ο Murray. Η σειρά έχει δρόμο όμως το μάτι των Timberwolves γυαλίζει.

* Επειδή είχα ανοίξει τόπικ μπορεί κάποιος από τους mod είτε να σβήσει το δικό μου, είτε να τα ενώσει; :)

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Κυρ Μάιος 05, 2024 1:13 pm

ssoulliss έγραψε:
* Επειδή είχα ανοίξει τόπικ μπορεί κάποιος από τους mod είτε να σβήσει το δικό μου, είτε να τα ενώσει; :)
Ωχ συγγνώμη, έψαξα αλλά μάλλον έπεσε στραβομάρα :cool:

Εδιτ: Πω, τώρα το είδα. Μods please μεταφέρετε τα ποστς γιατί έχει βάλει και δουλειά στην παρουσίαση ο ssouliss.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Κυρ Μάιος 05, 2024 1:15 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Κυρ Μάιος 05, 2024 1:13 pm
ssoulliss έγραψε:
Ωχ συγγνώμη, έψαξα αλλά μάλλον έπεσε στραβομάρα :cool:
Η τιμωρία σου θα είναι να γράψεις 100 συνεχόμενα ποστ για το ΝΒΑ, τις εθνικές ομάδες, για παιχνίδια κλπ :lol: :D . Θα τρως ban για κάθε ποστ των αιωνίων! :P :banana:

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας

Κυρ Μάιος 05, 2024 6:43 pm

Υποτιμησα πολύ την Μινεσότα που θεωρούσα ως Σανς ότι δεν θα δυσκολευτουμε να την περάσουμε....

Μου φαίνεται ότι πέρα από τον Βόγκελ και ο Μαλόουν έκαναν το ίδιο με εμένα...δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής κανένα αμυντικό πλάνο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η Μινεσότα.

Και μπράβο τους για την δουλειά που γίνεται. Έχει ταιριάξει και το Γκομπερτ Ταουνς, σε σημείο που από meme δίδυμο έγιναν μια αξιόμαχη δυάδα σε άμυνα και επίθεση . Και το θέμα είναι ότι δεν επηρεάζεται το inside παιχνίδι των υπολοίπων περιφεριακών στο παρκέ που αρκετά άνετα μπουκαρουν και αυτοί...

Θα δούμε επική σειρά μετά το 0-1.

Θα έγραφα και πολύ καλά λόγια για τον Edwards αλλά μετά τον γελοιοδεστατο πανηγυρισμό του μέσα στους Σανς δεν θα το κάνω. Και κάποιοι είπαν ότι θυμίζει Τζόρνταν ...

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Δευ Μάιος 06, 2024 4:24 pm

Λοιπόν χάζεψα το παιχνίδι λίγο παραπάνω και έχω καλύτερη εικόνα και μπορώ να εξηγήσω αυτά που είδα "εμπειρικά" στο πρώτο μου ποστ. Κατ'αρχάς να πω ότι τα παρακάτω είναι απλά on top of την τρομερή απόδοση του Edwards σε άμυνα και επίθεση. Η άμυνα των Νάγκετς δεν ήταν καθόλου κακή. Απλά ο τύπος ήταν άλλου.

Οι Γουλβς κάνουν το εξής τρικ. Έβαλαν τον Γκομπέρ πάνω στον Γκόρντον και τον είχαν να παίζει λίμπερο σε όλο το παιχνίδι. Δεν ήξερα ότι ο Άαρον θεωρείται τόσο κακός σουτέρ ώστε να ρισκάρουν τόσο πολύ, αλλά τους βγήκε. Στο πικ, όποιος μάρκαρε τον Γιόκιτς (είτε ΚΑΤ είτε Ριντ) δεν τον άφηνε με τίποτα. Δηλαδή ακόμα και όταν περνούσε ο Μάρει (ή οποιοσδήποτε χειριστής) δεν έκαναν τίποτα από τα κλασσικά που μαθαίνουμε την άμυνα στα πικς (hedge out, drop, switch), απολύτως τίποτα. Εμπιστεύονταν ότι υπάρχει ο τερματοφύλακας Ρούντι πίσω και δεν άφηναν καθόλου τον Γιόκιτς από τα μάτια τους ώστε να μην μπορέσει να πάρει την μπάλα στο short roll και να κάνει το μαγικό του. Αυτό φυσικά τους κόστισε μερικές φορές που υπήρχε σουτέρ στη γωνία κάτι που ίσως αρχίσουν να χρησιμοποιούν παραπάνω.

Αυτό νομίζω απορρύθμισε εντελώς τους Νάγκετς που βρέθηκαν σε καταστάσεις που δεν έχουν συνηθίσει. Ακόμα και όταν περνούσε ο χειριστής με πρόσωπο στο καλάθι, υπάρχουν φορές που οι περιστροφές είναι υποδειγματικές, αφήνοντας του μόνο την πάσα που είναι ουσιαστικά στην πλάτη του (σχεδόν αδύνατη). Ένα άλλο κομμάτι είναι το πως με τον Γκομπέρ μέσα στη ρακέτα, ο Γιόκιτς δεν μπόρεσε να φτάσει πολλές φορές κοντά στο καλάθι, καταφεύγοντας σε αρκετά "σουτάκια" κάτι που καταβαράθρωσε τα επιθετικά rebounds που μας έχει συνηθίσει να μαζεύει. Όποτε ήταν ο Γκομπέρ πάνω στον Γιόκιτς, τον άφηναν χωρίς βοήθεια και νομίζω αυτό δεν τους βγήκε καθόλου. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι καλύτερο μπορεί να γίνει σε αυτή την περίπτωση γιατί με double team ο Γιόκιτς θα την βρει την άκρη κάποια στιγμή.

Εμμένω στην άποψη μου ότι αν δεν έχει μαγικές βραδιές ο Edwards, οι Νάγκετς έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Τρί Μάιος 07, 2024 9:41 am

Να θυμισω οτι μολις πριν λιγους μηβες ξαποιοι εγραφαν στο τοπικ των εθνικων ομαδων οτι ο Έντουαρντς εχει μονο φυσικα προσοντα...

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:

Τρί Μάιος 07, 2024 10:51 am

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανένας από την Δύση δεν έχει πλάνο για το πώς να αντιμετωπίσουν τους Τίμπεργουλβς...

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:

Τρί Μάιος 07, 2024 11:18 am

SteveNashidis έγραψε:
Εξακολουθώ να πιστεύω ότι κανένας από την Δύση δεν έχει πλάνο για το πώς να αντιμετωπίσουν τους Τίμπεργουλβς...
Μιλάμε για απίστευτη αμυντική παράσταση (πάλι), χωρίς τον Γκομπέρ μάλιστα. Μάλλον πρέπει να πάρω πίσω τα όσα έλεγα στο τέλος του προηγούμενου ποστ μου και να αναγνωρίσω ότι οι Γούλβς είναι πολύ πιο έτοιμοι και πολύ πιο πεινασμένοι.

Δυστυχώς δεν μπορώ βλέπω παιχνίδια τόσα αργά, με παίρνει ο ύπνος, οπότε βλέπω λίγο στην αρχή, κάποια στιγμιότυπα αργότερα και αν πάρει το αυτί μου ότι ήταν καλό παιχνίδι ή αν θέλω να αναλύσω κάτι θα κάτσω να το δω μέσα στην μέρα.

Παρ'όλα αυτά, ακόμα και στην 1.5 περίοδο (περίπου) που είδα, οι Γουλβς ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΑΝ. Νομίζω αν κοιτάξει κανείς το σκορ και το boxscore θα πάρει μια ιδέα, αλλά η άμυνα που παίζουν από την αρχή του παιχνιδιού είναι πραγματικά σεμιναριακή. Ο καημένος ο Μάρει δεν πρέπει να πήρε ανάσα. Μόνιμο κυνήγι, ακόμα και double team (σε αντιπαράθεση με το προηγούμενο που τον άφηναν λάσκα ξέροντας ότι ο Γκομπέρ αλωνίζει κάπου στη ρακέτα). Παρομοίως και ο Γιόκιτς ο οποίος είχε αρκετό χώρο όσο ήταν στο τρίποντο αλλά με το που κατέβαινε κάτω από το elbow ήταν λες και ανέβαινε η πιέση στο 11. Double team ακόμα και στο mid-block και υποδειγματικές περιστροφές. Ρίσκαραν το σούτ του Γκόρντον πάλι (λογικό να το ξανακάνουν αυτό).

Από την άλλη, δεν ξέρω αν ήταν μόνο η άμυνα των Γουλβς, οι Νάγκετς φάνηκαν πολύ επιπόλαιοι στον τρόπο που (δεν) πρόσεχαν τις κατοχές τους. Ακόμα και στην αρχή του παιχνιδιού (πριν αρχίσει η κούραση δηλαδή) υπήρχε μία γενικότερη χαλαρότητα στην τρίπλα, στην πάσα, στα drive κλπ που συνδυαστικά με την ένταση των Γουλβς οδήγησε σε κλεψίματα, blocks, deflections και άλλα τέτοια μπασκετικά.

Τρομερή ενέργεια και στην 1-1 άμυνα και επίσης πολύ γρήγοροι στο transition. Τρομερή παράσταση εν ολίγοις, έδειξε πολύ μεγάλη διαφορά στα επίπεδα ενέργειας των δύο ομάδων. Αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά ο Malone τότε ίσως να μην μου κάνει εντύπωση ένα sweep ή gentleman's sweep.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:

Τρί Μάιος 07, 2024 11:51 am

SteveNashidis έγραψε:
Δαγκώνουν κανονικά φέτος. Πολλοί ειρωνευονταν το Phoenix όταν "σκουπιστηκε" , αλλά αποδεικνύεται ότι έκαναν ο,τι μπορούσαν και δεν έφτανε. Τώρα που και οι πρωταθλητές είναι κοντά στο σκούπισμα, φαίνονται οι πραγματικές τους διαθέσεις. Αν φτάσουν στον τελικό και αντιμετωπίσουν τη Βοστώνη ή τους Knicks, θα δούμε ωραίες αμυντικές μάχες.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Mood:

Τρί Μάιος 07, 2024 2:56 pm

Πέρυσι οι Nuggets βρήκαν τους Timberwolves πλακωμένους μεταξύ τους (Gobert-Anderson), χωρίς τους Reid και McDaniels, με τον Towns να πρέρχεται από πολύμηνη απουσία και χωρίς να έχουν δέσει ως ομάδα - ειδικά το δίδυμο των ψηλών. Φέτος που οι Timberwolves κατεβαίνουν κομπλέ και οι Nuggets είναι αποδυναμωμένοι στον πάγκο (Brown και Green) φαίνεται η υπεροχή των πρώτων.

Ο Finch έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, τους συσπείρωσε ακόμη περισσότερο ο τραυματισμός του και αυτό φαίνεται αφού παίζουν και για εκείνον. Δεν υποτιμάται μόνο το πλάνο των Timberwolves, υποτιμούνται και οι μονάδες τους με πρώτο και καλύτερο τον Towns. Παρόλ'αυτά θα δώσω μια ελπίδα ανάκαμψης στους πρωταθλητές αν και πιστεύω ότι τελικά δε θα συμβεί.

Άβαταρ μέλους
ggr

allstar
Reactions:

Τρί Μάιος 07, 2024 6:27 pm

ssoulliss έγραψε:
Παρόλ'αυτά θα δώσω μια ελπίδα ανάκαμψης στους πρωταθλητές αν και πιστεύω ότι τελικά δε θα συμβεί.
Ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η τελευταία φορά που συνέβη να γυρίσει ομάδα από το 0-2, και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ήταν το μακρινό 1994 , όταν οι Rockets γύρισαν το εις βαρος τους 0-2 σε 4-3 και απέκλεισαν τους Suns. Το θυμάμαι καλά, γιατί τότε στη Δύση ήμουν με το Phoenix, λόγω τρελής καψουρας για τον Barkley.

Η φετινή Μινεσότα δείχνει σοβαρή και αποφασισμένη.

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:

Τρί Μάιος 07, 2024 6:46 pm

ggr έγραψε:
Τρί Μάιος 07, 2024 6:27 pm
ssoulliss έγραψε:
Παρόλ'αυτά θα δώσω μια ελπίδα ανάκαμψης στους πρωταθλητές αν και πιστεύω ότι τελικά δε θα συμβεί.
Ούτε κι εγώ πιστεύω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Η τελευταία φορά που συνέβη να γυρίσει ομάδα από το 0-2, και διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ήταν το μακρινό 1994 , όταν οι Rockets γύρισαν το εις βαρος τους 0-2 σε 4-3 και απέκλεισαν τους Suns. Το θυμάμαι καλά, γιατί τότε στη Δύση ήμουν με το Phoenix, λόγω τρελής καψουρας για τον Barkley.

Η φετινή Μινεσότα δείχνει σοβαρή και αποφασισμένη.
Ποιος άλλος θα έχανε τέτοια σειρά από 0-2😂

Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “2023-2024 Regular Season + Playoffs”