Euroleague awards 2024

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3010
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Μάιος 12, 2024 3:43 pm

Η πρώτη τριάδα σε ψήφους είναι:
1. Ματέο
2. Αταμάν
3. Κάτας

οπότε και το "τον Αταμάν δεν τον θέλουν γιατί τους κάνει ντα" δεν στέκει πουθενά.

Εξηγήστε μου το εξής αν ξέρει κάποιος. Ψηφίζουν μόνο έναν ή κάνουν ranked voting; Γιατί αφού ψηφίζουν μόνο οι προπονητές, που είναι 18, και 11 προπονητές πήραν ψήφους τότε με τι ποσοστό βγαίνει ο πρώτος; :P Αν υποθέσουμε δε ότι υπαρχει η μινιμουμ διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων (1 ψήφος) τότε φτάνουμε αμέσως στις 17. Δεν γίνεται, λογικά ranking θα δίνουν.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1714
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Μάιος 12, 2024 4:13 pm

Και ο Ματεο δικαιουταν το βραβειο,γιατι η Ρεαλ στο μεγαλυτερο διαστημα της σεζον ηταν διαστημικη,ενα επιπεδο τουλαχιστον πανω απο τους υπολοιπους,και ο Αταμαν δικαιουταν το βραβειο γιατι πηρε μια εντελως καινουργια ομαδα,χτισμενη απο το μηδεν,και την εβγαλε 2η,περνώντας στο f4.
Τωρα που το πηρε ο Ματεο,ειναι αδικο για τον Αταμαν και για οσα πετυχε, αν το επαιρνε ο Αταμαν,θα ηταν αδικο για τον Ματεο και την ομαδα που παρουσιασε.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6635
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Μάιος 12, 2024 4:44 pm

Conan1982 έγραψε:
Κυρ Μάιος 12, 2024 3:19 pm

Περιφερειακός 1: Δεν γίνεται να είναι άλος από τον Καμπάτσο, είναι το καλύτερο PG της λίγκας, δεν έχει τα νούμερα στην Regular που θα είχε αν έπαιζε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα με μικρότερο βάθος από την Ρεάλ και στα Play Off ήταν εξαιρετικός.
Περιφερειακός 2: Mike James; Υποψήφιος για MVP της σεζόν, σίγουρα ο καλύτεος της Regular αλλά όχι το ίδιο καθοριστικός στα play off.
Περιφερειακός 3: Μπαλντγουίν, ο κινητήριος μοχλός της Μακάμπι που την οδήγησε τελικά και στα play off.
Ψηλός 1: O Λεσόρτ που παρ' όλη την αδυναμία στην ομάδα του ήταν τρομερός επιθετικά, ασταμάτητος από τους αντιπάλους (πρώτος σε κερδισμένα φάουλ στην Ευρωλίγκα), 2ος σε pir έως τώρα και μόνος του ουσιαστικά στην θέση του σέντερ στον Παναθηναϊκό.
Ψηλός 2: Μονεκέ, αυτός ο "Σέντερ Τσέπης" που ανέβηκε απίστευατα επίπεδο, έκανε παιχνιδάρες και αν η Μπασκόνια τερμάτιζε ψηλα΄θα ήταν και αυτός στους υποψήφιους για MVP

Δεύτερη Πεντάδα:
Περιφερειακός 1: Σλούκας, όπως έχω πει για μένα ο καλύτερος του Παναθηναϊκού
Περιφερειακός 2: Nunn, πιθανόν ο χαρισματικότερος σκόρερ της Ευρωλίγκα.
Περιφερειακός 3: Hayes της Φενέρ, (στην ίδια μοίρα με τους παίκτες της Ρεάλ, Μπάρτσα, Ολυμπιακού που με περισσότερη ομαδική λειτουργία δεν ξεχωρίζουν τόσο) ο τύπος είναι εκπληκτικός, δεύτερος σε pir στην κανονική περίοδο και στα play off αλλά αντικατάστατος τελείωσε την πεντάδα παιχνιδιών για δεύτερη χρονιά μην βγαίνοντας παρά το αναγκαίο, στο πρώτο παιχνίδι με την Μονακό έπαιξε 39:13
Ψηλός1: Βέσελι, ο ποιοτικός ψηλός της Μπαρτσελόνα
Ψηλός 2: Πίτερς (για να έχουν όλες οι ομάδες της 6άδας από..έναν) αλλιώς Ταβάρες η Μούσα

Edit: Τώρα το πρόσεξα πήρε ψήφους και ο Μεσίνα! Επιτρέπεται να ψηφίσεις τον ...εαυτό σου; Δεν εξηγείται.
πιστευω οτι θα πεσεις πολυ κοντα... Μια μιξη του τι πιστευω οτι θα βγαλουν αλλα και τι θα εβγαζα εγω.
Mvp -φαβορι καμπατσο μετα τζειμς με αουτσαιντερ λεσσορ
Πρωτη 5δα- Καμπατσο τζειμς μουσα βεσελι λεσσορ (ισως κανουν τιποτα κουλο με 2 3ρια η διδυμους πυργους)
Δευτερη 5δα - Σλουκας μπολντγουιν ναν πιτερς ταβαρες(ισως βγαλουν ενα γκαρντ να βαλουν τον χειζ)

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2544
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Κυρ Μάιος 12, 2024 4:55 pm

Δεν θα ψήφιζα Ματέο προσωπικά αλλά δίκαιο είναι.

Όταν έχεις μια ομάδα που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση από πριν τα Χριστούγεννα και μετά περνάει και με σκούπα final 4 ε δεν μπορεί, αξίζει και ο προπονητής της μια αναγνώριση.

Δεν θυμάμαι άλλη τόσο άνετη πρώτη θέση σε regular. Έκαναν τουρισμό στον δεύτερο γύρο και πάλι τερμάτισαν 4 νίκες πάνω από τον δεύτερο.
BillyPao έγραψε:
Κυρ Μάιος 12, 2024 1:20 pm
τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Μάιος 12, 2024 1:17 pm

εσκασα στα γελια οταν το ειδα
εντωμεταξυ στις αρχες μαρτιου τον ειχαν για διωξιμο με την τραγικη εικονα που παρουσιαζε η ρεαλ
Είναι να γελάει κανείς, αποδεικνύεται ότι τα βραβεία δίνονται για να κάνει δημόσιες σχέσεις η Ευρωλίγκα. Οτιδήποτε λιγότερο από 2 παίκτες του Παναθηναϊκού στην 1η πεντάδα ή παίκτη του Παναθηναϊκού MVP της σεζόν, θα είναι σκάνδαλο.
Βρε Μπίλυ πως κάνει δημόσιες σχέσεις; Άντε σε βραβεία που ψηφίζουν και δημοσιογράφοι μπορεί να γίνει, σε αυτά που ψηφίζουν μόνο παίκτες και προπονητές πως;
Ειδικά στο coach of the year δεν ψηφίζουν ούτε καν οι παίκτες.
Οι 18 προπονητές ψηφίζουν μόνο.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Μάιος 13, 2024 3:21 pm

Ανακοινώθηκαν οι καλύτερες 5άδες της Euroleague. Έχω τις διαφωνίες μου αλλά it's what it's.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3556
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Δευ Μάιος 13, 2024 3:36 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Ανακοινώθηκε η καλύτερη 5άδα της Euroleague. Έχω τις διαφωνίες μου αλλά it's what it's.

Ισορροπημένη πεντάδα, σε σχέση με τις προβλέψεις μου ο Ναν κέρδισε τον Μπαλντγουιν και ο Χαγιες Που τον τοποθετούσα στην δεύτερη νίκησε τον Μονεκε λόγο και της κατάταξης των ομάδων. Δίκαιο γενικά και περιμένουμε τώρα τον MVP, ποντάρω στον Τζέιμς.

0
N.I.2022

a1greece
Reactions: 323
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP

Δευ Μάιος 13, 2024 3:38 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Ανακοινώθηκαν οι καλύτερες 5άδες της Euroleague. Έχω τις διαφωνίες μου αλλά it's what it's.

Δικαιότατη ιδικά όσο αφορά τους παίχτες του ΠΑΟ.
Πιστεύεις ότι χωρίς τον Λεσορ ο ΠΑΟ θα είχε νικήσει σε πανω από 4-5 παιχνίδια στη Ευρωλίγκα (χωρίς Λεσορ έχασε από τον ΑΡΗ και μπήκε ξανά αρών άρον για να μην χάσει από τον Προμηθέα).
Χωρίς την προσθήκη του Ναν υπάρχει άνθρωπος που ΔΕΝ πιστεύει ότι δύσκολα θα έπαιρνε ακόμα και την 10η θέση στην κανονική περίοδο?
Ο Σλουκας (ο αδικημένος για πολλούς) έβαλε απλά το κερασάκι στον φετινό ΠΑΟ, αλλά χωρίς αυτούς τους δυο δεν θα έφτανε ποτέ η ομάδα έως εκεί.
Το 80% της απόδοσης του Σλουκα θα μπορούσε να το καλύψει και ο Βιλτοζα αν είχε πάρει τον ανάλογο χρόνο!!
Του Λεσορ και του Ναν, ποιος?? :hoho:

Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτός που έβαλε το κερασάκι αξίζει περισσότερο από αυτούς που λερώθηκαν για να φτιάξουν την τούρτα, έχουμε άλλη άποψη για το δίκαιου αίσθημα.
Για εμένα η ολική προσφορά του Σλουκα στον φετινό ΠΑΟ είναι σαν αυτή του Μήτογλου.

Αν έλεγαν στον Αταμαν ένας από τους τρεις (Σλουκας, Λεσορ, Ναν) δεν θα παίξει final4, ποιον λες να διάλεγε να έχει εκτός?

Αυτό καθορίζει τον MVP της ομάδας και μετά και της Ευρωλίγκας.

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1844
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 13, 2024 3:42 pm

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει που ακριβώς χρησιμεύουν όλα αυτά τα βραβεία και οι διακρίσεις? Δλδ ποιον ενδιαφέρουν?

0
Άβαταρ μέλους
brandon_roy

a1greece
Reactions: 571
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Μάιος 13, 2024 3:48 pm

N.I.2022 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Πιστεύεις ότι χωρίς τον Λεσορ ο ΠΑΟ θα είχε νικήσει σε πανω από 4-5 παιχνίδια στη Ευρωλίγκα (χωρίς Λεσορ έχασε από τον ΑΡΗ και μπήκε ξανά αρών άρον για να μην χάσει από τον Προμηθέα).
Χωρίς την προσθήκη του Ναν υπάρχει άνθρωπος που ΔΕΝ πιστεύει ότι δύσκολα θα έπαιρνε ακόμα και την 10η θέση στην κανονική περίοδο?
Ο Σλουκας (ο αδικημένος για πολλούς) έβαλε απλά το κερασάκι στον φετινό ΠΑΟ, αλλά χωρίς αυτούς τους δυο δεν θα έφτανε ποτέ η ομάδα έως εκεί.
Το 80% της απόδοσης του Σλουκα θα μπορούσε να το καλύψει και ο Βιλτοζα αν είχε πάρει τον ανάλογο χρόνο!!

Αν κάποιος πιστεύει ότι αυτός που έβαλε το κερασάκι αξίζει περισσότερο από αυτούς που λερώθηκαν για να φτιάξουν την τούρτα, έχουμε άλλη άποψη για το δίκαιου αίσθημα.
Για εμένα η ολική προσφορά του Σλουκα στον φετινό ΠΑΟ είναι σαν αυτή του Μήτογλου.

Αν έλεγαν στον Αταμαν ένας από τους τρεις (Σλουκας, Λεσορ, Ναν) δεν θα παίξει final4, ποιον λες να διάλεγε να έχει εκτός?

Αυτό καθορίζει τον MVP της ομάδας και μετά και της Ευρωλίγκας.
Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Σλούκα, την περίοδο που ήταν τραυματίας, ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Το κλείσιμο της σεζόν του και τα πλέιοφ που κάνει είναι για καλύτερος παίκτης της λίγκας. Χωρίς τον Ναν και τον Λεσορ τίποτα δε θα κάναμε, το ίδιο χωρίς και τον Σλούκα. Το ότι θα έκανε ο Βιλντόζα έστω και το 1/3 απ'αυτά τα μυθικά που έκανε ο Σλούας, μόνο ως αστείο μπορεί να το εκλάβει κάποιος. Ειδικά από τα intangibles του Σλούκα, που είναι leader κ floor general, δε θα παιρνε τίποτα από τον "αλλού για αλλού" Βιλντόζα.

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2390
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Μάιος 13, 2024 3:52 pm

N.I.2022 έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Εγώ πιστεύω ότι χωρίς τον Λεσόρ θα υποβιβαζόμασταν στην Α2 —μέχρι και ο Απόλλωνας θα μας περνούσε— και στην Ευρωλίγκα με το ζόρι θα ήμασταν προτελευταίοι. Χωρίς τον Λεσόρ κερδίσαμε Λαύριο, Μαρούσι και Περιστέρι, επομένως δεν ισχύει αυτό που λες. Είπαμε να λέτε υπερβολές, αλλά όχι σε αυτό το σημείο...

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Μάιος 13, 2024 3:53 pm

Conan1982 έγραψε:
Δευ Μάιος 13, 2024 3:36 pm
Ισορροπημένη πεντάδα, σε σχέση με τις προβλέψεις μου ο Ναν κέρδισε τον Μπαλντγουιν και ο Χαγιες Που τον τοποθετούσα στην δεύτερη νίκησε τον Μονεκε λόγο και της κατάταξης των ομάδων. Δίκαιο γενικά και περιμένουμε τώρα τον MVP, ποντάρω στον Τζέιμς.
Λες; Για να δούμε. Νομίζω οποιοσδήποτε από τους Καμπάτσο, Τζέιμς, Λεσόρτ το αξίζει (για δικούς του λόγους ο καθένας) οπότε -όπως και με τους προπονητές- όπου και να πάει το βραβείο θα είναι δίκαιο.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Μάιος 13, 2024 3:55 pm

golitog7 έγραψε:
Δευ Μάιος 13, 2024 3:42 pm
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει που ακριβώς χρησιμεύουν όλα αυτά τα βραβεία και οι διακρίσεις? Δλδ ποιον ενδιαφέρουν?
Για να έχουν δικαίωμα οι ομάδες να προσφέρουν supermax στην επόμενη επέκταση :D :D

1
1 Εικόνα
Εικόνα
N.I.2022

a1greece
Reactions: 323
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Eddie Johnson
Αγαπημένη ομάδα: OSFP

Δευ Μάιος 13, 2024 4:02 pm

BillyPao έγραψε:
N.I.2022 έγραψε:

Εγώ πιστεύω ότι χωρίς τον Λεσόρ θα υποβιβαζόμασταν στην Α2 —μέχρι και ο Απόλλωνας θα μας περνούσε— και στην Ευρωλίγκα με το ζόρι θα ήμασταν προτελευταίοι. Χωρίς τον Λεσόρ κερδίσαμε Λαύριο, Μαρούσι και Περιστέρι, επομένως δεν ισχύει αυτό που λες. Είπαμε να λέτε υπερβολές, αλλά όχι σε αυτό το σημείο...
Καλά δεν μπορεί με δουλεύεις :roofl: … Λαύριο, Μαρούσι και Περιστέρι, … είναι για εσένα ομάδες συγκρίσιμες με τις ομάδες της Ευρωλίγκας … και δεν γράφω πουθενά ότι θα έχανε από όλες τις ομάδες της Α1 για παράδειγμά έφερα την ήττα τον ΑΡΗ για να δείξω (με παράδειγμα) πόσο πέφτει η δυναμική της ομάδας χωρίς Λεσορ.

ΥΓ – μια συμβουλή να διαβάζεις καλύτερα το τη γράφουν οι άλλοι για να μην παρερμηνεύεις και αν δεν έχεις κατι να αντικρούσεις δεν είναι ανάγκην να απαντάς σε όλα τα ποστ.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Μάιος 13, 2024 4:10 pm

N.I.2022 έγραψε:

Έχω παραθέσει την άποψη μου σχετικά με Σλούκα - Ναν σε προηγούμενο ποστ και με κάποια advanced stats που την υποστηρίζουν. Θα μπορούσα να σε ρωτήσω για περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από το τι φαίνεται στο μάτι (που επίσης ανέφερα προηγουμένως) αλλά νομίζω το σχόλιο για τον Βιλντόζα για το κενό του Σλούκα λέει αρκετά από μόνο του.

0
Εικόνα
BillyPao

allstar
Reactions: 2390
Προειδοποιήσεις: 4

Δευ Μάιος 13, 2024 4:11 pm

N.I.2022 έγραψε:
Δευ Μάιος 13, 2024 4:02 pm
BillyPao έγραψε:

Καλά δεν μπορεί με δουλεύεις :roofl: … Λαύριο, Μαρούσι και Περιστέρι, … είναι για εσένα ομάδες συγκρίσιμες με τις ομάδες της Ευρωλίγκας … και δεν γράφω πουθενά ότι θα έχανε από όλες τις ομάδες της Α1 για παράδειγμά έφερα την ήττα τον ΑΡΗ για να δείξω (με παράδειγμα) πόσο πέφτει η δυναμική της ομάδας χωρίς Λεσορ.

ΥΓ – μια συμβουλή να διαβάζεις καλύτερα το τη γράφουν οι άλλοι για να μην παρερμηνεύεις και αν δεν έχεις κατι να αντικρούσεις δεν είναι ανάγκην να απαντάς σε όλα τα ποστ.
Όταν λίγο πολύ υπονοείς ότι χωρίς τον Λεσόρ... δε θα υπήρχαμε, επέτρεψε μου να σε θεωρώ υπερβολικό. Προφανώς ο Λεσόρ είναι κομβικός παίκτης και έχει μεγάλη συνεισφορά στην πορεία της ομάδας, αλλά με αυτά που γράφεις είναι σαν να ακυρώνεις τη συνεισφορά και των υπολοίπων παικτών στη φετινή πορεία. Οι ομάδες είναι σύνολα, δεν είναι μόνο ένας παίκτης.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2023-2024”