βήματα εκτός φάσης έγραψε: ↑Τρί Μάιος 28, 2024 9:50 pm
Elvetos έγραψε: ↑Τρί Μάιος 28, 2024 9:27 pm
Δεν καταλαβαίνω γιατί το παίρνετε έτσι, ενώ δεν το έγραψα έτσι. Εγώ έγραψα το εξής. Με βάση την κατανομή των φιλάθλων που έχω δει απο σχετικούς χάρτες στην Αττική για τις δύο ομάδες, ο μέσος Παναθηναικός είναι πιο εύπορος, και ως αποτέλεσμα, μπορεί να διαθέσει περισσότερα. Εγώ δεν κατηγόρησα τους οπαδούς του Ολυμπιακού ως φτωχούς. Προσπαθώ να βγάλω ένα συμπέρασμα, και απλά παραθέτω κάποια στοιχεία τα οποία έχω. Τι να κάνουμε, και στον οργανισμό που δουλεύω, για να υπολογίσουμε την πιθανότητα ένας πελάτης να αθετίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι σου, ένας απο τους πιο σημαντικούς drivers, είναι το εισόδημα. Δεν βάζεις ταμπέλα σε ανθρώπους, προσπαθείς να καταλάβεις τα dynamics ενός προβλήματος, που στην περίπτωση μας είναι τα έσοδα που μπορεί να έχει η κάθε ομάδα.
Ποια κατανομή των φιλάθλων; Μιλάμε για δύο ομάδες που έχουν οπαδούς σε όλη την Ελλάδα και προφανώς σε όλη την Αθήνα και περίχωρα. Τα έσοδα των ομάδων έρχονται από τη δυναμική πρωταθλητισμού που δημιουργούν οι διοικήσεις τους ανάλογα με τη δυνατότητα χρηματοδότησης που διαθέτουν και από τον αριθμό των οπαδών που καλούνται να καταναλώσουν το αθλητικό θέαμα μαζικής κατανάλωσης. Η παρακολούθηση τω ομάδων από τον κόσμο δεν είναι δανειακή σύμβαση άπαξ και τη σύναψες είσαι υποχρεωμένος να την εφαρμόσεις κατά γράμμα... Είναι μια μορφή διασκέδασης, κάτι σαν κατανάλωση προϊόντος η οποία λόγω πολλαπλών επιλογών (και άλλων παραγόντων) έχει σταματήσει προ πολλού να έχει και τα χαρακτηριστικά ανελαστικής ζήτησης.
"τα έσοδα των ομάδων έρχονται από τη δυναμική πρωταθλητισμού που δημιουργούν οι διοικήσεις τους" : Σωστό
"ανάλογα με τη δυνατότητα χρηματοδότησης που διαθέτουν και από τον αριθμό των οπαδών που καλούνται να καταναλώσουν το αθλητικό θέαμα μαζικής κατανάλωσης": Σωστό, ακριβώς
¨Οταν έχεις ένα προιόν και προσπαθείς να το κάνεις price, ή προσπαθείς να υπολογίσεις το potential που έχεις σε έσοδα, το πρώτο που θα σκεφτείς είναι σε ποιούς απευθύνεσαι και ποια τιμολόγηση θα μεγιστοποιήσει το κέρδος σου. Το τελευταίο εξαρτάται άμεσα με το ποσό που έχουν διαθέσιμο οι πελάτες σου για το προιόν. Και αυτό με την σειρά του εξαρτάται απο το πόσα βγάζουν οι πελάτες σου, απλά πράγματα.
Ο Κύριος όγκος των εσόδων σου έρχεται απο την Αθήνα, οπότε μπορείς να κάνεις exclude τελείως την επαρχία. Και να μην την κάνεις, ο μέσος Αθηναίος είναι πιο εύπορος οπότε σε αυτόν απευθύνεσαι. Και βασικά, δεν σε νοιάζει καν όλη η οπαδική σου βάση, γιατί ο διαθέσιμος αριθμός εισητηρίων είναι περιορισμένος (18000 στην περίπτωση του Παναθηναικού). Σε ενδιαφέρει ένα μέρος της οπαδικής σου βάσης, 150-200 χιλιάδων ατόμων. Δεν έγραψα κάπου για ανελαστική ζήτηση, ελαστική είναι η ζήτηση, προφανώς αλλάζοντας την τιμή αλλάζεις των αριθμό των ενδιαφερόμενων, εάν υποθέσουμε οτι το προιόν που δίαθέτεις είναι σταθερό σε χαρακτηριστικά. Ο dpg σίγουρα έχει βάλει quants να υπολογίσουν τις τιμές που θα του δώσουν μέγιστο κέρδος, και γεμάτο όσο γίνεται ΟΑΚΑ.