Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 05, 2024 1:21 pm

Μία πεντάδα Γουόκαπ,Σλούκα,Παπ ή Πάπι- Γιάννη-Μήτογλου είναι πολύ δυνατή στο ριμπάουντ και αμυντικά με την προυπόθεση ότι παίζει καλά ο Σλούκας όπως με ΠΑΟ για να ρολάρουμε και επιθετικά..Αυτά για το προ Ολυμπιακό. Μετά πάμε για τη χαρά της συμμετοχής μόνο τις αφρικανικές έχουμε χαχα

0
BillyPao

allstar
Reactions: 2383
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Ιουν 05, 2024 1:22 pm

chainsaw έγραψε:
Τετ Ιουν 05, 2024 1:13 pm
Πάλι τα ίδια λαθη. Ούτε ένα παίκτης με καλό σουτ στα φόργουορντ. Πάλι θα χορτασουμε τούβλα. Πρέπει σώνει και καλά να μπουν στην εθνική τα ονόματα...

Τι συζητάμε κάθε χρόνο για τις κλήσεις; Από μια δεξαμενή 15 παικτών διαλέγουν πάντα. Ο,τι και να έχει προηγηθεί μέσα στη σεζόν, ασχέτως καταστασης των παικτών.
Ας ερχόταν ο Ρογκαβόπουλος, δική του επιλογή ήταν να μην έρθει. Και αν δε σου αρέσουν τα "ονόματα", ποιους καλύτερους παίκτες έχεις υπόψη σου; Γιατί δε νομίζω να υπάρχουν καλύτεροι διαθέσιμοι...

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2254
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Προειδοποιήσεις: 0

Κι εμένα μου κακοφανηκε αυτό με τον Ρογκαβοπουλο

Όσον αφορά τον Ντόρσεϊ, δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι και ο ίδιος ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να παίζει με την εθνική

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Ιουν 05, 2024 1:42 pm

BillyPao έγραψε:
chainsaw έγραψε:
Τετ Ιουν 05, 2024 1:13 pm
Πάλι τα ίδια λαθη. Ούτε ένα παίκτης με καλό σουτ στα φόργουορντ. Πάλι θα χορτασουμε τούβλα. Πρέπει σώνει και καλά να μπουν στην εθνική τα ονόματα...

Τι συζητάμε κάθε χρόνο για τις κλήσεις; Από μια δεξαμενή 15 παικτών διαλέγουν πάντα. Ο,τι και να έχει προηγηθεί μέσα στη σεζόν, ασχέτως καταστασης των παικτών.
Ας ερχόταν ο Ρογκαβόπουλος, δική του επιλογή ήταν να μην έρθει. Και αν δε σου αρέσουν τα "ονόματα", ποιους καλύτερους παίκτες έχεις υπόψη σου; Γιατί δε νομίζω να υπάρχουν καλύτεροι διαθέσιμοι...
Θα μπορούσε παλιότερα π.χ να επιλέγεται ο Γιαννόπουλος. Έχουν υπάρξει περίοδοι που ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου σέρνονταν. Πέρα από την αδυναμία τους στο σουτ. Γιατί να μην πάρεις μόνο τον ενα από τους 2; Καλά για Θανάση Αντετοκουμπο δε χρειάζεται καν να μιλήσω.

Ο Τολιοπουλος θα μπει τώρα με το ζόρι επειδή έκανε μυθικη σεζόν. Τόσα χρόνια ο Λουντζης ηταν καλύτερος του; Οχι. Απλά τυχαινε να παίζει σε μεγάλη ομάδα. Στους ψηλούς πέρυσι πήγε ένα βύσμα που δε θυμόμαστε καν το όνομα του, ενώ παίκτες όπως ο Τσαλμπουρης έμειναν εκτός.

Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να βρω παίκτες. Αρμόδιοι είναι οι "ειδικοι" και κανονικά θα έπρεπε να βλέπουν και λίγο πέρα απο την μύτη τους.

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2254
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Τετ Ιουν 05, 2024 1:45 pm

Πωωωω ρε αποπανε , χρειάστηκε να γκουγκλαρω για να θυμηθώ τον δεύτερο σέντερ της εθνικής Ελλάδος στο μουντομπάσκετ

Απόλυτο δίκιο έχεις, ελάχιστοι μπορούν να τον θυμηθούν από μνήμης :mrgreen:

1
1 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2697
Αγαπημένη θέση: PF

Τετ Ιουν 05, 2024 1:54 pm

Για Ρογκαβοπουλο διάβασα πριν λίγο στο Twitter ότι ζήτησε να εξαιρεθεί επειδή είχε και πρόβλημα τραυματισμού τους τελευταίους μήνες που τον ταλαιπωρούσε συχνά. Τώρα πόσο σοβαρό είναι, δεν ξέρω.

Με τέτοια ασουτίαση πάντως ίσως πρέπει να πάρει και τον Τσαλμπούρη στην προετοιμασία και να δει πως θα ανταποκριθεί, μήπως μπει έστω σαν 12ος στο τέλος. Δεν νομίζω ότι ο Ζούγρης θα ήταν πιο χρήσιμος, μόνο στην δύναμη υπερτερεί από τον Τσαλμπούρη. Κι αυτός ελάχιστα έχει παίξει φέτος, αλλά στην τωρινή Εθνική ίσως κολλούσε παραπάνω από Ζούγρη, Χατζηδάκη, Γόντικα κτλ

1
1 Εικόνα
BillyPao

allstar

Τετ Ιουν 05, 2024 2:01 pm

chainsaw έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Θα μπορούσε παλιότερα π.χ να επιλέγεται ο Γιαννόπουλος. Έχουν υπάρξει περίοδοι που ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου σέρνονταν. Πέρα από την αδυναμία τους στο σουτ. Γιατί να μην πάρεις μόνο τον ενα από τους 2; Καλά για Θανάση Αντετοκουμπο δε χρειάζεται καν να μιλήσω.

Ο Τολιοπουλος θα μπει τώρα με το ζόρι επειδή έκανε μυθικη σεζόν. Τόσα χρόνια ο Λουντζης ηταν καλύτερος του; Οχι. Απλά τυχαινε να παίζει σε μεγάλη ομάδα. Στους ψηλούς πέρυσι πήγε ένα βύσμα που δε θυμόμαστε καν το όνομα του, ενώ παίκτες όπως ο Τσαλμπουρης έμειναν εκτός.

Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να βρω παίκτες. Αρμόδιοι είναι οι "ειδικοι" και κανονικά θα έπρεπε να βλέπουν και λίγο πέρα απο την μύτη τους.
Ποιος Τσαλμπούρης; Που έχει παίξει ελάχιστα όλη τη χρονιά και δεν έχει καθόλου ρυθμό; Είτε έπαιζε ο Χατζηδάκης είτε ο Τσαλμπούρης δε θα είχε καμία διαφορά. Ο Γιαννόπουλος είναι εντελώς ασταθής, ούτε αυτός έχει το αξιόπιστο τρίποντο που ψάχνουμε. Αν είναι να μη βάζουμε τον έναν επειδή "παίζει σε μεγάλη ομάδα, άρα είναι βύσμα", τον άλλον επειδή "έκανε μόνο μια καλή χρονιά" κλπ., ποιους θα βάλουμε;

0
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Τετ Ιουν 05, 2024 4:20 pm

BillyPao έγραψε:
chainsaw έγραψε:

Ποιος Τσαλμπούρης; Που έχει παίξει ελάχιστα όλη τη χρονιά και δεν έχει καθόλου ρυθμό; Είτε έπαιζε ο Χατζηδάκης είτε ο Τσαλμπούρης δε θα είχε καμία διαφορά. Ο Γιαννόπουλος είναι εντελώς ασταθής, ούτε αυτός έχει το αξιόπιστο τρίποντο που ψάχνουμε. Αν είναι να μη βάζουμε τον έναν επειδή "παίζει σε μεγάλη ομάδα, άρα είναι βύσμα", τον άλλον επειδή "έκανε μόνο μια καλή χρονιά" κλπ., ποιους θα βάλουμε;
Σε τετοια τουρνουα παντως δεν παιζει μονο ρολο η ατομικη ποιοτητα των παικτων. Παιζει ρολο και το τι χαρακτηριστικα δινει ο καθενας και πως δενουν στο συνολο και σε αυτο που εχει αναγκη η ομαδα. Δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχουν παικτες που βγαζουν ματια στα τουρνουα των εθνικων, αλλα σε συλλογικο επιπεδο ειναι αφαντοι.

Το γεγονος οτι οι κλησεις γινονται βαση στατους ειναι μια αδιαπραγματευτη αληθεια. Το αν θα αλλαζε κατι με καποιες μικρες προσθαφαιρεσεις, δεν μπορω να το αποδειξω ουτε εγω, ουτε κανενας. Στη θεωρια παντως δε χωραγε κανενας Λουντζης στην εθνικη. Οπως δεν χωρανε μαζι Παπ, Παπι και Καλαθης, Γουοκαπ.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2542
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τετ Ιουν 05, 2024 4:42 pm

chainsaw έγραψε:
Τετ Ιουν 05, 2024 4:20 pm
BillyPao έγραψε:

Σε τετοια τουρνουα παντως δεν παιζει μονο ρολο η ατομικη ποιοτητα των παικτων. Παιζει ρολο και το τι χαρακτηριστικα δινει ο καθενας και πως δενουν στο συνολο και σε αυτο που εχει αναγκη η ομαδα. Δεν ειναι τυχαιο οτι υπαρχουν παικτες που βγαζουν ματια στα τουρνουα των εθνικων, αλλα σε συλλογικο επιπεδο ειναι αφαντοι.

Το γεγονος οτι οι κλησεις γινονται βαση στατους ειναι μια αδιαπραγματευτη αληθεια. Το αν θα αλλαζε κατι με καποιες μικρες προσθαφαιρεσεις, δεν μπορω να το αποδειξω ουτε εγω, ουτε κανενας. Στη θεωρια παντως δε χωραγε κανενας Λουντζης στην εθνικη. Οπως δεν χωρανε μαζι Παπ, Παπι και Καλαθης, Γουοκαπ.
Καλά ισχύει, είναι fit vs status.

Είναι ελάχιστες φορές που κάποιο μεγάλο όνομα που είναι σε κακή κατάσταση ή δεν ταιριάζει με τους άλλους κόβεται από την Εθνική.
Τελευταία φορά που μπορώ να το θυμηθώ αυτό είναι όταν ο Κατσικάρης έκοψε τον Φώτση.

Όχι ότι τώρα έχουμε επιλογές, από τη στιγμή κιόλας που δεν κατεβαίνει ο Ρογκαβόπουλος και είναι μεγάλος ο Γιαννόπουλος, αλλά έχουν υπάρξει χρονιές που θα έπρεπε ίσως να έχει μείνει εκτός κάποιο πρωτοκλασσάτο όνομα για κάποιον με καλύτερο σουτ.

Δεν πρέπει να υπάρχουν στεγανά όμως.
Δηλαδή αν ο Χαραραλαμπόπουλος πχ,που έπαιξε καλά στα παράθυρα και έκανε πολύ καλή χρονιά, πετάει στην προετοιμασία ενω ο Παπαπέτρου ή ο Παπανικολάου σέρνονται, γιατί να έχουν εγγυημένη θέση;

1
1 Εικόνα
belalik

a1greece
Reactions: 271

Τετ Ιουν 05, 2024 4:43 pm

chainsaw έγραψε:
BillyPao έγραψε:

Ο Θανάσης έχει κάνει επανειλημμένως καλά τουρνουά με την Εθνική ομάδα, όντας στους διακριθέντες σε αρκετά παιχνίδια (σε αυτά που μπορεί να προσφέρει - ενέργεια, άμυνες, ριμπάουντ κλπ). Συνεπώς, ακόμα και αν δεν είχε καλές χρονιές, εκ του αποτελέσματος και μόνο (άσχετα δηλαδή από το όνομα, και το γεγονός πως έιναι αδερφός του Γιάννη) η επιλογή ήταν σωστή. Επίσης, σαν αθλητής ξεχωρίζει (ειδικά εκτός NBA) και μπορεί να μαρκάρει από το 2 μέχρι και (κάποια) 5αρια ..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 568

Τετ Ιουν 05, 2024 5:16 pm

Coach Periklis έγραψε:
Τετ Ιουν 05, 2024 1:45 pm
Πωωωω ρε αποπανε , χρειάστηκε να γκουγκλαρω για να θυμηθώ τον δεύτερο σέντερ της εθνικής Ελλάδος στο μουντομπάσκετ

Απόλυτο δίκιο έχεις, ελάχιστοι μπορούν να τον θυμηθούν από μνήμης :mrgreen:
Εγω μπορω. Μου αρεσει ομως η καλη μουσικη...

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 568

Τετ Ιουν 05, 2024 5:19 pm

Η απωλεια Ρογκαβοπουλου δεν ειναι ακριβως απωλεια...
Απο τη στιγμη που οι 2 παπ θα ειναι εκει, δεν υπαρχει θεση για αλλον στο 3.
Επισης, υπαρχει και ο Κασελακης που μπορει να βοηθησει και στους ψηλους αν χρειαστει στο 4.
Για να μη βαλω και τον Χαραλαμποπουλο...

Δλδ, μονον σιγουρη θεση δεν θα ειχε ο Ρογκαβοπουλος.

Λογικα ο 11 και ο 12ος παιχτης θα ειναι στο 1 και στο 2.

1
1 Εικόνα
VAST333

junior
Reactions: 3
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 05, 2024 5:26 pm

Μιλώντας για σουτέρ...

Νομίζω ότι ο Παπανικολάου κάνει την καλύτερη του χρόνια τα τελευταία χρόνια στα ποσοστά του τρίποντου.
Ο Παπαπέτρου είναι προφανώς μέτριος σουτέρ αλλά έχει και κάποιο post παιχνίδι σαν επιλογή.
Για τον Ρογκαβοπουλο νομίζω είναι ή ύψους ή του βάθους και σε σχέση με τα ποσοστά του φέτος νομίζω έχει 33%,όσο ακριβώς και ο Χαραλαμπόπουλος.
Το κλειδί είναι ποιος θα συμμετέχει στην σκυταλοδρομία έναντι του Ντονσιτς και πιστεύω ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος ο Χαραλαμπόπουλος.
Δεν νομίζω ότι μπορεί να σταθεί ο Τόλιο αλλά οκ ένα ελεύθερο σουτ μπορεί να το βάλει.
Επίσης θεωρώ αξιόπιστο σουτέρ και τον Μήτογλου.

0
Atenejin

junior
Reactions: 63
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδος

Πέμ Ιουν 06, 2024 8:33 am

Ελπίζω παντως οι φετινοί τελικοί να μην οδηγήσουν σε μεγαλύτερη τοξικότητα. Ήδη διαβάζω σε κάποια sites σχόλια τύπου "κανένας Παναθηναϊκός στην ομάδα του Σπανούλη"....

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Εθνική είναι διχόνοια και απουσίες από τραυματισμούς "στραμπουληγματος δαχτύλου".

0
BillyPao

allstar

Πέμ Ιουν 06, 2024 11:15 am

Atenejin έγραψε:
Πέμ Ιουν 06, 2024 8:33 am
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Εθνική είναι διχόνοια και απουσίες από τραυματισμούς "στραμπουληγματος δαχτύλου".
Παρουσιάζεις τον τραυματισμό του Μητογλου δήθεν ως απλό "στραμπούληγμα δακτύλου", αλλά κατά τα άλλα η Εθνική δε χρειάζεται "τοξικότητα" και "διχόνοιες"...

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”